Cum au furat comuniștii alegerile din 1946 (PVT #5)

  Рет қаралды 132,762

Zaiafet

Zaiafet

Күн бұрын

Пікірлер: 339
@39hanti
@39hanti Жыл бұрын
Respect !!!!! Asta ar trebuii predat în școala
@Paul-ys7cc
@Paul-ys7cc Жыл бұрын
Chiar ar trebui
@zulaut5585
@zulaut5585 Жыл бұрын
:)))) multi prosti sunteti pe canalul asta. De carti nu ati auzit? nu mai citeste nimeni?
@andreistoica7864
@andreistoica7864 Жыл бұрын
De ce?
@alexandrudamian4495
@alexandrudamian4495 Жыл бұрын
Mi-a fost dor de astfel de conținut! Felicitări și spor la muncă pentru următorul 😁.
@rodrik3125
@rodrik3125 Жыл бұрын
Recomand filmul: Portretul luptatorului la tinerete, un film despre dizidenta comunista din munti.
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
👍Recomand și eu filmul "Undeva în Est." Eu l,am văzut pe YT.
@idbreakdown
@idbreakdown Жыл бұрын
Mă bucur tare mult că faci astfel de clipuri, Horia. Trebuie să încercăm să clarificăm istoria și să o rescriem așa cum a fost ea, nu cum ne-au vândut-o comuniștii, și poate astfel să reușim să construim ceva care să fie parte din noi, ca națiune. Dincolo Dincolo de asta, niște păreri punctuale a propos de întrebările de la sfârșitul clipului: Cum au reușit comuniștii să obțină 1/3 din voturile exprimate? Păi, cred că exact priun toate mecanismele pe care le expui tu în acest clip, și în cele precedente: intimidare, amenințări, etc. Dacă am putea să vedem voturile exprimate pentru comuniști, din convingere (pentru că, au fost și din alea), nu ar fi deloc multe. Majoritatea ar fi probabil ale unor oportuniști care se duc mereu acolo unde e loc de putere, der parvenire, etc. Cum zicea BOR - acuma suntem cu ăștiua că ăștia sunt lap utere. Când or fi alții, vom fi cu aăa de atunci. Cât de bine ar fi fost cu PNȚ sau co o alianță a partidelor istorice/democrate, dacă rezultatele alegerilor ar fi fost respectate? Păi, cu siguranța ar fi fost mult mai bine decât cu comuniștii - fără doar și poate. Și, da, are sens o comparație cu CDR/ul din anii `90, dar trebuie ținut cont de tot contextul istoric, politic, social din cele 2 vremuri. În 1946 electoratul era unul venit dintr-o Românie prosperă, care înțelegea ce e aceea democrație, ce înseamnă alegerile, cunoțștea partidele istorice, și era și destul de educată (visul lui Iohannis :)). Electoratul din `90 și `96 era unul confuz, disperat după stabilitate, prosperitate, spălat pe creier de comuniști timp de 40 de ani, care nu prea știa ce e aceea democrație, ce înseamnă să votezi și ce reprecursiuni are aceasta asupra întregii națiuni. Era unul nu tocmai educat, sau,. mă rog, educat sau reeducat de comuniști, dar intelectualii dispăruseră complet din viața publică. Nu cred că se pot compara cele 2 în totalitate. Dar dincolo de asta, PNȚ și PNL au fost partide nu doar istorice (atunci nu erau neapăprat istorice) ci și partidele care fuseseră pe primnele locuri la toate alegerile precedente. Deci o coaliție formată din PNȚ, PNL și alte partide democratice, ar fi fost cam soluția optimă atunci. O reconstrucție a statului după tot ce se întâmplase ar fi fost un efort mare pentru oricine. Dar partidele care deja aveau experiență în parlament, în guvern, în general în conducere - ar fi fost cea mai bună alegere, după părerea mea.
@videodevazut8202
@videodevazut8202 Жыл бұрын
Mai bine încearcă să arăți cum și de cine au fost furate alegerile din 2012 și pînă în prezent și cum și ce trebuie făcut ca 2024 să nu se mai fure.
@Paul-ys7cc
@Paul-ys7cc Жыл бұрын
Profesoara mea de istorie ne tot cine predici despre cât de bine a fost pe vremea comunismului și despre ce buni sunt rusi 🙄 . Nu o bagă nimeni în seamă . Ne enervează pe toți dar trebuie să o suportam . O facem cu greu dar o facem .
@GeorgeLungu618
@GeorgeLungu618 Жыл бұрын
Lāsatii un bilet anonim 😅
@iulianbufnila3302
@iulianbufnila3302 Жыл бұрын
Cred ca profesoara ta de istorie a făcut școala de propagandă rusă, nu facultatea de istorie. Orice profesor de istorie care se respectă își învață elevii că cele mai periculoase pentru omenire sunt regimurile totalitare.
@cicoalexx
@cicoalexx Жыл бұрын
daca v-ati scoate capul din cur, ati citi niste carti.. de ex: unde vedeti voi ucraina inainte de stalin? stii ca poporul rus s-a "cristalizat" in jurul kievului? sti ca 45% din populartia asa zisului stat ucrainian sant rusi? restul romani,cehi, slovaci,polonezi,etc? si cam 10% se dau ucrainieni? sigur nu sti.. pt ca astea nu se spun la tv.. sti ca noi am avut mereu granita cu polonii?? nu ai de unde.. asta nu se spune la tv si nici pe fb,insta etc..pt voi o profesoara de istorie care va spune adevarul e inervanta,dar ingititi cu polonicul tot felul de rahaturi de la tv si de la "expertii" de pe siteurile de socializare(niste locuri unde orice cretin e ascultat cu gura cascata de altiii mai cretini decat el)
@Paul-ys7cc
@Paul-ys7cc Жыл бұрын
@@iulianbufnila3302 Nu cred e doar prostă dacă făcea școală de propagandă rusă poate măcar convingea pe cineva dar nu o bagă nimeni în seamă . Nimeni din clasă nu o supărată . Când neau întrebat uni profesori ce părerea avem de ea sau spun niște cuvinte pe care nu le pot reproduce aici . Dar de multe ori nici nu o băgăm în seamă cânt începe cu comentările ei idioate ne uităm pe geam uni stau pe telefon nu avem nici o treabă . Cel mai enervant e când bagă un comentariu din ăsta ieftin în timpul lecției atunci e mai greu să ignori.
@virgilspornic193
@virgilspornic193 Жыл бұрын
O Idioată
@alexstefan27497
@alexstefan27497 Жыл бұрын
Legat de alegeri, tovarășul Stalin avea o vorbă: nu contează cine votează, contează cine numără voturile. Așa au fost alegerile din 19 Noiembrie 1946.
@stefan9203
@stefan9203 Жыл бұрын
De cât timp am așteptat un nou episod
@richardoszdd8879
@richardoszdd8879 Жыл бұрын
Foarte buna prezentarea. As vrea totusi sa intreb daca e intentionat fundalul cu "Media not available", uneori sunt greu de vazut graficele din cauza lui.
@flaviusbossul
@flaviusbossul Жыл бұрын
FELICITĂRI pentru ceea ce faci!👏👏👏
@relaxingnoisee
@relaxingnoisee Жыл бұрын
De cand asteptam un episod #PVT ! Mă gândeam ca ai abandonat ideea!
@tudorbucur9725
@tudorbucur9725 Жыл бұрын
Cum au decurs alegerile din Noiembrie 1946 in comuna Balaci, judetul Teleorman. Tatal meu era membru in Frontul Plugarilor, care era unul dintre componentele BPD (Blocul Partidelor Democrate, condus de comunisti). Fratele lui era primarul comunei. Ambii frati fusesera desemnati ca membri in Biroul electoral al comunei, din care faceau parte reprezentanti ai tuturor partidelor de atunci, deci inclusiv PNL si PNT. 1) Era stabilit ca ca Biroul electoral sa se intruneasca in ziua alegerilor la ora 7 la scoala. Seful Biroului, unul venit de la Bucuresti si care se recomandase ca fiind judecator, le-a spus insa in secret reprezentantilor BPD sa fie prezenti la scoala inca de la ora 6. Cand ceilalti reprezentanti ai partidelor istorice au venit la ora 7, soldatul care pazea intrarea le-a spus ca au intarziat, ca Biroul s-a constituit deja fara ei si ca are ordin sa nu mai lase pe nimeni sa intre. 2) O problema era modul in care erau intocmite buletinele de vot : pe prima pagina era lista BPD cu semnul Soarele, dar era complicat sa despaturesti buletinul ca sa poti vota alt partid ; multe femei s-au plans dupa alegeri ca nu au reusit sa desfaca buletinul si ca au pus stampila pe semnul Soarele de pe prima pagina. 3) Cum a decurs numararea voturilor : La catedra din clasa unde s-a intrunit Biroul electoral (deci numai cei din BPD), la catedra s-a asezat seful Biroului (cel venit de la Bucuresti) iar in banci ceilalti membri, deci inclusiv tatal meu si fratele lui, primarul. Cel de la catedra lua un bulletin de vot, se uita la el dar fara sa-l arate si celorlati din banci si spunea pentru care partid era votul. Bineinteles, aproape de fiecare data spunea ca pentru BPD, iar cei din banci tineau socoteala fiecare pe hartia lui. Rezultatul e deci usor de ghicit : vot zdrobitor pentru BPD. 4) Dupa incheierea procesului verbal, tatal meu si primarul au primit sarcina de a arde imediat toate voturile in soba din cancelaria scolii. Cu acel prilej, cei doi si-au dat seama ca imensa majoritate a buletinelor contineau voturi pentru PNL si PNT, dar nu se mai putea face nimic, procesul verbal era incheiat si semnat inclusiv de ei. Si, oricum, si ei erau complici la falsificarea votului.
@ddnjollyy
@ddnjollyy Жыл бұрын
Istoria trebuie spusă, nu ascunsă. Faceți un lucru greu și epuizant, dar bun. Mulțumesc
@gabrielmoisa9978
@gabrielmoisa9978 Жыл бұрын
Felicitări Ar trebui predat și la școală la lecțiile de istorie și educație civică
@terentestefan2970
@terentestefan2970 Жыл бұрын
Din pacate Scoala Prost te vrea , defapt statul Roman.
@costinradu522
@costinradu522 Жыл бұрын
Mulțumesc,Horică!!!!
@carmengheorghe5655
@carmengheorghe5655 Жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru acest material documentat!
@RoadRiderVibes
@RoadRiderVibes Жыл бұрын
Multumim pentru informatiile astea atat de bine documentate. O sugestie, daca imi permiti, avand in vedere ca se apropie alegerile din 2024, si ai atat de multi urmaritori, ai putea sa le spui oamenilor ca este foarte important sa votam masiv pentru ca Romania sa nu se indrepte din nou spre "soare -est" ? Este ff grav ce face actuala guvernare FSN 2.0, mai ales ca avem un razboi la granita. Multumesc
@cristidan1380
@cristidan1380 5 ай бұрын
foarte interesant, multumim!
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
Salut. Faci o treabă foarte bună, analizând pe segmente societatea comunista începând de la instaurarea în România, până s,a sfârșit la finele lui 89.Am urmărit aproape tot,de la colectivizarea, spioni în comunism, Visinescu, fenomenul Pitești inclusiv pe cel de acum.Este o analiză corectă și cred costisitoare dar merita. Probabil le vom găsi într,o carte care merita a fi un material didactic pentru viitor. Trebuie ținut spiritul viu și nu trebuie uitat ca societăți bolnave ca aceasta să nu mai apară.Multumesc.
@mastat2868
@mastat2868 Жыл бұрын
:)))) fix din cărți e scris, ce o fi așa greu sa se citească
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
@@mastat2868 sursele de informații pt.domeniul care te interesează și urmează sa faci un material elaborat nu sunt tocmai ușor de găsit.
@1983zuzu
@1983zuzu Жыл бұрын
Mulțumesc frumos pentru material și pentru "creditele" pentru autorul textului. Mi-am dat seama că altcineva l-a scris cînd ai pronunțat "mozaică" cu accentul pus greșit 😉!
@teodortomulescu3528
@teodortomulescu3528 Жыл бұрын
Doi ași actual în România ! RESPECTUL MEU ! 🏆 & 🏆
@ionolaru2755
@ionolaru2755 Жыл бұрын
La fel gandeam si eu. ACTUAL.
@petruciobanu4361
@petruciobanu4361 Жыл бұрын
Istoria la ea acasă, o istorie spusă și predată în profunzimea și complexitatea evenimentelor vremii!!
@MarcuRaul
@MarcuRaul Жыл бұрын
Foarte bine facut materialul
@Lifechapters27
@Lifechapters27 Жыл бұрын
Horia esti bestial!!! Ar trebuii sa ai minim 1 milion de vizualizari la fiecare video dar e plina societatea de gunoaie umane mai ales in Romania si avem slabe sanse sa avansam ca popor 😅 , ar fi interesant un clip si despre maresalul Antonescu
@stefaniaolaru8204
@stefaniaolaru8204 Жыл бұрын
Distribuiți ca să vizualizeze cât mai mulți români acest clip,
@anaconda4484
@anaconda4484 Жыл бұрын
Multumim!
@ductilul
@ductilul Жыл бұрын
speculatiile din finalul materialului imi par ca " pacatuiesc" prin faptul ca uita ca Romania era ocupata de urss - cu alte cuvinte, este un exercitiu de imaginatie mort din nastere. Unde a fost urss, nu a mai crescut nici iarba, d-apoi o opozitie politica.
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
Foarte adevărat.
@bogdanbuturuga4972
@bogdanbuturuga4972 Жыл бұрын
Felicitari pentru documentare! Ar fi foarte interesant daca ai putea face candva si un video despre istoria sclaviei pe teritoriul Romaniei, asta fiind un alt episod sumbru din istoria Romaniei despre care am impresia ca se vorbeste prea putin
@XxeXcEnZexX
@XxeXcEnZexX Жыл бұрын
pentru final: cat ar fi rezistat un guvern taranist sub infulenta directa a moscovei?
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
Vasinski a fost trimis special al lui Stalin pentru a pune un guvern marioneta la București. Întrebarea este mai mult retorică. Totuși, câteva personalități politice democrate erau și cred ca dovedeau încredere pentru ca și România ar fi meritat sa beneficieze de ajutorul planului Marshall. Discutam acum de pe alte poziții, țara lua alta direcție.
@LinaBuza
@LinaBuza Жыл бұрын
Mulțumesc ! 👏❤
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
Ca istoria noastră s,a decis la Ialta și nu mai era nimic de făcut. Alta era soarta României dacă nu intram în sfera de influenta a Rusiei . Planul de întrajutorare Marshall își făcea efectul și eram în rândul țărilor civilizate.Asadar,istoria nu ne,a surâs,poporul român a tras "targa pe uscat" 50 de ani.Si ce este trist este faptul că mai sunt și azi după 33 de ani de democrație nostalgici comuniști. Ai putea sa faci un comentariu despre situația CUMPLITA a României după aceste alegeri,să cuprinzi: Seceta din anii 46,47,deportarile, luptele anticomuniste din Făgăraș, Vrancea,Moldova, începutul colectivizării,canalul etc.Multumesc.
@bmwparts351
@bmwparts351 Жыл бұрын
Adevarat, foarte trist ca exista simpatizanti comunisti dupa atatea orori ...E aproape incredibil ca sunt si printre tineri care sustin accea perioada oribila .
@XxeXcEnZexX
@XxeXcEnZexX Жыл бұрын
a facut cateva din ce ai zis, cauta la el pe canal
@memac4175
@memac4175 Жыл бұрын
Noroc ca au venit după '90 și ne ajută atat America cât și Europa de vest! Vom cu recupera cu siguranță cei 50 de ani pierduți.
@iulianbina7910
@iulianbina7910 Жыл бұрын
Din toata seria asta eu inteleg ca Iuliu Maniu era un carnat constipat care provoca doar intarzieri si frustrari asa cum e si bulevardul ce-i poarta astazi numele.
@alinmeister4001
@alinmeister4001 Жыл бұрын
Horia, țin să te anunț că și eu am platit acest vpn dar din germania de ex nu merge sa vezi Netflix in Romania pentru că încă nu îl au în lista...și asta mi-au spus ei când mi-am cerut banii înapoi
@niculinateodora4901
@niculinateodora4901 Жыл бұрын
Asta am făcut și eu . Din păcate România nu e in lista lor 😢
@joshuacalinescu7520
@joshuacalinescu7520 Жыл бұрын
Bravo❤
@diurpaneustv2166
@diurpaneustv2166 Жыл бұрын
Cine e fata care cântă Internaționala? Cântă foarte frumos
@ciprianlazar7404
@ciprianlazar7404 Жыл бұрын
Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile. Iosif Stalin
@IsaakSchimdt
@IsaakSchimdt Жыл бұрын
Cine e fata care canta la început?
@gearstil
@gearstil Жыл бұрын
Salut, materiale de foarte buna calitate. Dar nu pot sa nu observ pauzele in prezentare, facute special, pentru a permite publicitatii youtube sa intre.
@stvasile
@stvasile Жыл бұрын
11:17 pronunția cuvintelor lovește din nou! Nu știam că mozaicurile erau așa bine organizate
@ionolaru2755
@ionolaru2755 Жыл бұрын
Nici eu nu stiam de "mozaicuri" si Anna Pauker era comunista bine determinata de undeva de langa Vaslui, Munteni parca se numea.
@Frujeliu
@Frujeliu Жыл бұрын
Am reușit sa ma uit 17 minute la clip. E revoltător cât de mizer s-a lucrat, cât de lipsiți de ajutor și ușor de manipulat a fost poporul (ca și acum, de altfel) și ce repercusiuni au avut toate aceste evenimente care au dus la spălarea identității românești și transformarea ei intr-o sluga proasta a barbarilor slavoni! V-a veni vremea când vom blama ruZia cu voce tare pentru deceniile fără număr in care ne-am scăldat și ne scăldăm in cultura egoista, lipsită de respect si corectitudine, a ruZiei
@mugurstefan68
@mugurstefan68 Жыл бұрын
Nu e ruzia...ruzia nu e egal cu soviet.
@popacipri5781
@popacipri5781 Жыл бұрын
Salut în sfârșit am ce asculta
@Alessia_Valter353
@Alessia_Valter353 9 ай бұрын
14:32 17:01 19:32 31:13 Penitenciarul Pitești 34:59 38:44 47:26
@emifloppa9830
@emifloppa9830 Жыл бұрын
Trăiască regele!
@startz88biggy
@startz88biggy Жыл бұрын
Foarte bun materialul istoric. Păcat de reclama aia, gen teleshoping, de vpn. Banii trebuie să vină de undeva.
@radueftimie9650
@radueftimie9650 Жыл бұрын
38:01. A dat Premiere Pro eroare la export, missing clip 😂
@tudorbucur9725
@tudorbucur9725 Жыл бұрын
La alegerile din Noiembrie 1976 aveam 9 ani. Iata o poezie de atunci pe care o tin minte si acum: - Spune, Lele, repede, Ce-nsemneaza BPD? - B e bine, P e paine, D e dragoste, dreptate. B-nsemneaza barbatie, P e propasire, pace, D este democratie. Asta-i BPD. Iti place? - Dar mai am o intrebare: Cum sa facem la votare, Tara sa ne fie tare? Asta-i lesne, fratioare: Pune votul drept pe soare! Dupa cum se explica si in inregistrarea de mai sus, comunistii impreuna cu Frontul Plugarilor al lui Petru Groza, cu social-democratii lui Lothar Radaceanu si Stefan Voitec, cu taranistii lui Anton Alexandrescu si cu altii s-au unit in formatiunea Blocul Partidelor Democrate, prescurtat BPD, avand ca semn electoral Soarele.
@MTAbanknote
@MTAbanknote Жыл бұрын
👍👍👍👍👍
@elviscaragea4433
@elviscaragea4433 Жыл бұрын
Dar cine e doamna ce canta in intro ul videoclipului?
@ush-sjpabucurestiiliescuga5977
@ush-sjpabucurestiiliescuga5977 Жыл бұрын
Ascult melodia aia așa de soft cântată de o voce feminină, cu acompaniament atât de non comunist - chitara. Plus inscripția Pe vremea tovarășilor. Pare totul o luare la mișto, o tratare a acestor lucruri ca și cum nu a r fi existat. Adevărul este nici mie, care am trăit în comunism, nu mi -a venit să cred, când am aflat de experimentul Pitești. Comunismul are surprize pentru fiecare. Copii, treaba voastră, dar roata istoriei nu știți cum se întoarce.
@type3666
@type3666 Жыл бұрын
Acceasi schema s-a folosit si dupa 90
@boandlkramer2539
@boandlkramer2539 Жыл бұрын
Nu numai in 46..si nu numai in Romania ☝️
@costel13112002
@costel13112002 Жыл бұрын
trist
@KonradAdenauerJr
@KonradAdenauerJr Жыл бұрын
O alta grupare politica care a coalizat cu PCR a fost... Garda de Fier, multi din membrii ei inscrriindu-se in PCR dupa intelegrea Pauker - Patrascu.
@mastat2868
@mastat2868 Жыл бұрын
:))))
@iulianborcean7753
@iulianborcean7753 Жыл бұрын
Farsa alegerilor - (Romanian Song About Election Fraud) [1946]
@alinalexandru6001
@alinalexandru6001 Жыл бұрын
Sper să se facă un episod și despre viața regelui, am ajuns să ascult Zaiafet ca ai bătrâni gen cu reflexul ăla verbal "ia, shhht, shht, că începe!", e greu de spus ce ar fi fost cu țara asta dacă nu prindea la comuniști, nișe reforme ca ale lui Churchill ar fi fost de folos. Eu sunt totuși curios de ce Occidentul nu a înfrânt armata roșie în momentul în care s-a simțit o trădare a înțelegerilor.
@andreibruma9840
@andreibruma9840 Жыл бұрын
Pentru ca aliatii occidentali erau extenuati dupa razboi (cel putin cei Europeni). Ca sa simplific foarte mult, au avut nevoie de ajutor masiv finaciar din partea SUA pentru reconstructie. Practic dupa razboi nimini nu mai avea chef de o alta confruntare "calda". Plus ca fiind un razboi mondial erau si alte regiuni unde trebuia sa se acorde atentie (deja in 45-46 se desfasura criza iraniana intre britanici/americani si sovietici). Si mai era si chestia de pragmatism, aliatii occidentali nu ocupasera Romania (sau Europa de est in general deci logistic nu aveau mijloacele necesare.
@alinalexandru6001
@alinalexandru6001 Жыл бұрын
@@andreibruma9840 sunt curios dacă ar fi știut la ce se va ajunge, venind vorba de multiple amenințări nucleare din partea celorlalți, dacă nu cumva arnfi forțat și o ofensivă pe partea asta
@andreibruma9840
@andreibruma9840 Жыл бұрын
@@alinalexandru6001 Sincer nu am studiat fenomenul mai departe de contextul de la acea perioada. Lucrarea mea de licenta a fost pe orientul mijlociu. Ce stiu e ca in 1946, George Kennan (diplomat american la Moscova), a redactat "telegrama cea lunga" care vorbea fix de confruntratea dintre Moscova si Washington si propunea ca strategie de contaiment (daca memoria imi serveste ca sunt vreo 7 ani de cand am studiat razboiul rece la master). Toate sursele sunt disponibile si accesibile (daca nu online in arhive). Parerea mea e ca nu ar fi avut ce face chiar daca stiua ce urmeaza. E unu din momentele alea istorice "in fata faptului implinit". Nu vad cum ar fi putut infrana evenimentele, inclusiv prin forta militara.
@doualanturi2133
@doualanturi2133 Жыл бұрын
Îmi place seria, bine documentată și foarte bine prezentată, dar prezentarea procesului lui Antonescu ca un proces împotriva românilor și că aceștia s-au regăsit în el trecând că notă de subsol crimele de război comise sub comanda sa mi se pare o distorsionare a evenimentelor istorice și alimentează, poate fără voie, discursul care îl prezintă pe Antonescu că erou național, discurs care mistificată și transformă în erou o persoana de talia celorlalți liderii naționaliști ai Europei secolului xx, discurs care alimentează un segment extremist al populației.
@chhelu1
@chhelu1 Жыл бұрын
Sa se știe ca au fost și români care sau opus rușilor. Deși, nu am avut nicio șansă după război , foarte mulți s-au opus.
@miamibici519
@miamibici519 Жыл бұрын
a dat eroare premiere ul💀
@froblololo
@froblololo Жыл бұрын
Felicitari ptr reclama surfsharck. Jalalabad e in Afghanistan.
@emilianb2495
@emilianb2495 Жыл бұрын
Pe baza reclamei mi-am facut si eu abonament, principalul motiv fiind același. Dorind sa am access la filme românești ce se posteaza pe neflix din alta țară si sa vezi surpriza.. Surfshark nu merge cu Netflix Romania :))) i-am contactat pe cei de la surf si aparent au probleme cu netflix romania.
@mariussuciu8009
@mariussuciu8009 Жыл бұрын
👍
@Capris4EveR
@Capris4EveR Жыл бұрын
La fel că cele din urma lor
@durosstrauleanu6348
@durosstrauleanu6348 Жыл бұрын
roxine , invata si tu cum se face un material cu adevarat istoric fara exaltari Sau nu poti ?
@testbar3072
@testbar3072 Жыл бұрын
Cum adica: ""...politia reapare din nou"" ?
@GaMARzecetrei
@GaMARzecetrei Жыл бұрын
In sfârșit avem onoarea de a-l vedea pe Horică al nostru! Frățioare fai clipuri doar tu, că ceilalți care fac clipuri pe canalul ăsta "NU FAC LIKE-URI" 😂😂 APP. ai mai slăbit ! 🦾🦾
@cosminboacna5924
@cosminboacna5924 Жыл бұрын
Poate faci una și despre cum au fost furate alegerile în 2009! 😆😆😆
@danielvatasescu2440
@danielvatasescu2440 Жыл бұрын
Bună...!👍😥
@nicugh5968
@nicugh5968 Жыл бұрын
❤❤
@andrada1270
@andrada1270 Жыл бұрын
Păstorel Teodorescu.
@SkyNet-82
@SkyNet-82 Жыл бұрын
✌️
@eugennecula4305
@eugennecula4305 Жыл бұрын
Exact ce s-a întâmplat și în 1990 .Nu exista hârtie pentru ziare. Pentru o anumită parte a presei, bineînțeles. Iliescu știe de ce,,,,,,,,,
@dorelmutica2360
@dorelmutica2360 Жыл бұрын
Specialiști adevărați comuniști și acum?!
@razvananghel6139
@razvananghel6139 Жыл бұрын
cei care votau pnț - cei care spuneau vin americanii. Și România adera la Planul Marshall. Iar în condițiile voturilor false pentru comuniști nu știm câți au votat sincer cu ei și câte au fost voturi puse în urnă, pe ideea ”dau și eu 20 de voturi pentru comuniști”
@danpataca8792
@danpataca8792 Жыл бұрын
Epigrama de la 18:05😂😂😂😂
@LucaAndrei
@LucaAndrei Жыл бұрын
Asta incearca si AUR, doar ca nu le iasa asa bine.
@PrayersandPoems
@PrayersandPoems Жыл бұрын
Bă, comunistule! AUR e un partid de dreapta oropsit de coaliția de guvernare (coaliție stângistă). Ei ar putea schimba viitorul țării.
@gandestejmechereste5872
@gandestejmechereste5872 Жыл бұрын
s-au dorit mai mult victoria
@victorv9019
@victorv9019 Жыл бұрын
da cum au furat astia alegerile din 89 incoace nimic?
@cicoalexx
@cicoalexx Жыл бұрын
pai nu.. ca daca intrebi asta esti rusofon..
@XxeXcEnZexX
@XxeXcEnZexX Жыл бұрын
a spus si in video ca seamana cu cea facut FSN in 90
@georgegabriel7766
@georgegabriel7766 Жыл бұрын
Javre. Si cand te gandesti ca o incearca si astazi si sunt oameni care ii sustin. Istoria rimeaza
@andreeamiclea4093
@andreeamiclea4093 Жыл бұрын
Jalalabad nu-i in Afganistan?🤔🤔🤔
@sradu11
@sradu11 Жыл бұрын
Stranie reclama asta la vpn, ca in realitate Netflix nu te mai lasă utilizezi vpn… nici cu cont premium
@Paul-jt9ub
@Paul-jt9ub Жыл бұрын
Este important să înțelegi contextul istoric din jurul acestor alegeri înainte de a le analiza, puterile aliate au convenit la conferințele de la Ialta și Potsdam deoarece, pentru a preveni un alt război mondial, era necesar să se stabilească sfere de influență în Europa, astfel încât țările din est să fie prietenoase cu Uniunea Sovietică și țările occidentale sa fie prietenoase cu Statele Unite. În țările în care guvernele anterioare erau în mod deschis fasciste, anticomuniste și rusofobe, cum ar fi Polonia și Ungaria, acest lucru însemna că era necesar să se prevină venirea la putere a partidelor de dreapta Stalin nu a obiectat când americanii i-au îndepărtat cu forța pe comuniști din guvernele din Franța, Italia, Germania de Vest și Grecia, în ciuda faptului că erau extrem de populari, evenimente care au fost în mod convenabil "sterse" din istorie. Reține că acest lucru nu înseamnă că Europa de Est a fost forțată să urmeze modelul sovietic, de fapt Stalin însuși s-a opus acestui lucru și a preferat formarea unor guverne de coaliție precum Finlanda și Austria, care erau atât capitaliste, dar neutre în afacerile internaționale. Abia după ce Războiul Rece a escaladat odată cu Planul Marshall, crearea NATO, scindarea dintre Iugoslavia și URSS și „Operațiunea Splinter Factor” a CIA, partidele comuniste au decis să-și socializeze pe deplin economiile și să epureze liberalii. Acestea fiind spuse, alegerile în sine nu au fost trucate. Acestea au fost și sunt considerate în mod universal drept echitabile în Iugoslavia, Albania, Bulgaria și Cehoslovacia, unde comuniștii au înregistrat victorii masive. Deși cazuri de umplere a voturilor și suprimare a alegătorilor au avut loc în Polonia, Ungaria, România și Germania de Est pentru motivele pe care le-am menționat mai sus, nu au fost suficient de semnificative pentru a modifica rezultatele finale, comuniștii și social-democrații au câștigat confortabil și au format coaliții în fiecare caz. De asemenea, Polonia și Germania de Est au avut fiecare referendum în care marea majoritate a oamenilor a votat în favoarea naționalizării, iar alegerile bulgare au fost de fapt câștigate de partidul comunist de la Sofia in ciuda unor acuzatii de trucare care erau prezente in urma si celor mai nesemnificative alegeri, cum s-a intamplat recent cu Trump. Cat despre alegerile electorale din 1946, evenimentul a avut loc cam asa: Străzile capitalei României erau împodobite cu pancarte de partid și afișe care îndeamnă alegătorii să voteze pentru BPD -- coaliția de stânga de guvernământ -- sau Partidul Național Țărănesc - Maniu, principala lor opoziție. Frigul a ținut totuși mulți oameni înăuntru. În cadrul Ministerului de Interne au venit apeluri din toate județele periferice. Au existat rapoarte regretabile de violență politică în toată România, deși acestea nu au fost mediatizate. Era de asteptat și nu era deloc iesit din comun inca de la inceputurile organizarilor de alegeri in Romania. Ministerul a luat însă notă, iar un mic grup de lucru înființat de însuși Teohari Georgescu a început deja să elaboreze planuri pentru asigurarea unor alegeri generale fără sânge în 1950. Chiar și așa, rezultatele au apărut. Secțiile de votare locale și-au raportat rezultatele Ministerului, multe dintre acestea fiind numărate și renumărate de lucrătorii electorali. Fiecărui partid i sa permis reprezentarea la fiecare secție de votare, iar reprezentanții au fost verificați pentru a asigura fiabilitatea politică atât de PKR, cât și de MGB. Lucrurile păreau încurajatoare. Au fost însă nereguli. Piloții Forțelor Aeriene Române au primit ordin să arunce pliante care susțin guvernul, în schimb au renunțat la propaganda pentru reacționari. Este posibil ca occidentalii să fi considerat neobișnuită această utilizare a resurselor guvernamentale pentru campanie, dar, ca și în cazul sângerării, acest lucru nu a fost neapărat ieșit din comun pentru România. Mult mai tulburătoare a fost nerespectarea flagrantă a ordinelor pe care acești piloți le-au afișat. Bande de bandiți din toate părțile apăreau din eter pentru a se lupta în afara secțiilor de votare, fiind ocazional alungați de poliție sau, în unele cazuri în care erau mai aproape, de Armata Roșie. Susținătorii Partidului Național Țărănesc au început o campanie organizată împotriva maghiarilor și evreilor din Transilvania, atrăgând un răspuns din partea garnizoanei Armatei Române din Cluj pentru a forța dispersarea acestora. Deși a fost o noapte dureroasă, până la ora 8:00 s-au închis urnele și s-au făcut eforturile finale de a număra voturile. La subsolul Departamentului de Interne s-a folosit un depozit de camere, cu ghișee care înregistrau returnările telefonice din regiunile mai rurale mult după ora 10:00. Până la miezul nopții, numărătoarea era, mai mult sau mai puțin, iar rezultatele duse sus, în biroul ministrului Georgescu. BPD câștigase cu ușurință, din fericire. Au dublat de patru ori voturile primite de partidele lor de opoziție, o reflectare a popularității Frontului Plugarilor, a social-democraților și a PKR în creștere. Numărarea voturilor de partid a locurilor în Adunare Coaliția BPD 4.773.689 - Partidul Social Democrat - 81 Partidul Naţional Liberal - Tătărescu - 75 Frontul Plugatorului - 70 Partidul Comunist Român - 68 Partidul Naţional Popular - 26 Partidul Naţional Ţărănesc - Alexandrescu - 20 /// /// Partidul Naţional Ţărănesc - Maniu 881.304 33 Uniunea Populară Maghiară 568.862 29 Partidul Naţional Liberal - Brătianu 259.068 3 Partidul Țărănesc Democrat - Lupu 161.314 2 Partidul Social Democrat Independent 65.528 0 Independenți - 8 Alte părți 132.162 0 A doua zi, știrea a apărut la micul dejun în țară. România l-a reales pe Petru Groza și coaliția sa BPD cu mari marje, dând coaliției de stânga controlul aproape complet asupra Adunării Deputaților pentru mandatul său inaugural. Au dispărut și acum restricțiile asupra cabinetului lui Groza. Începând cu sfârșitul lunii august a început să pregătească planuri pentru noua conducere a României, un cabinet ales în mod corespunzător, care să reflecte voința poporului. La ceva timp după alegeri, PCR a emis un raport confidențial intitulat „Învățămintele alegerilor și sarcinile PC după victoria din 19 Noiembrie 1946” (Arhiva MApN, fond Materiale documentare diverse, dosar 1.742, f.12-13). A fost comparată de istoricul Petre Țurlea cu versiunea oficială și oferă date esențial diferite asupra rezultatelor. Analizând raportul, Țurlea a susținut că, per total, BPD a câștigat efectiv între 44,98% și 47% din voturi. Acest lucru nu numai că a contrazis rezultatele oficiale, dar și afirmațiile opoziției că au câștigat de fapt până la 80% din voturi. În interpretarea lui Țurlea, rezultatul, deși vine la sfârșitul unor alegeri frauduloase, ar putea fi socotit ca o victorie a opoziției. Raportul confirmă, de asemenea, că popularitatea BPD a fost mult mai mare în mediul urban decât în țărănime, în timp ce, în ciuda așteptărilor, femeile din sate, sub influența preoților, au preferat să voteze pentru PNȚ. În timp ce a asigurat voturile aparatului de stat și ale micii burghezii evreiești, BPD nu a reușit să facă câștiguri notabile în cadrul categoriilor de susținători tradiționali ai PNȚ. Surse Petre Țurlea, "Alegerile parlamentare din noiembrie '46: guvernul procomunist joacă și câștigă. Ilegalități flagrante, rezultat viciat", p. 35-36 archive.org/details/WeCanBeFriends archive.org/details/RevolutionInEasternEuropeWarriner archive.org/details/ClassStruggleInSocialistPoland archive.org/details/HistoryWorkingClassMovHungary ia800109.us.archive.org/4/items/StasiStateOrSocialistParadise/StasiStateOrSocialistParadi-JohnGreen.pdf b-ok.cc/book/3400554/0cc432 williamblum.org/books/killing-hope docs.google.com/document/d/1Kck5EMYDaNcDtL4gk-e6mEqFJn_4djZJ8DWTBNgoQxs/edit espressostalinist.com/the-real-stalin-series/cold-war kzbin.info/www/bejne/h2Tad5eqmrp5h5o
@valipopescu9386
@valipopescu9386 Жыл бұрын
Când mai faceți un top 10
@IsaakSchimdt
@IsaakSchimdt Жыл бұрын
Cum se numeste melodia de la inceput?
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
Internaționala comunistă
@IsaakSchimdt
@IsaakSchimdt Жыл бұрын
​@@dumitrumatei4004 și cine o canta in varianta din video, nu reușesc să o găsesc ?
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
​@@IsaakSchimdt Era un cântec revoluționar,îl cântam la corul școlii în clasele l--lV. Mai târziu se canta în zilele de sărbători comuniste(defilări,manifestări pe stadioane la fel cum este acum în Coreea de Nord)era oribil.
@crighi6631
@crighi6631 Жыл бұрын
fundalul ala cu 'media offline' care se misca in spatele textului e cancer
@vasilecojocaru8769
@vasilecojocaru8769 Жыл бұрын
Cum sa furat in 1989.
@gabrielaureliansimion3494
@gabrielaureliansimion3494 Жыл бұрын
Salut
@angelicabusoi8183
@angelicabusoi8183 Жыл бұрын
Ai cam întors-o ca la Ploiești în ultima parte a prezentării, acolo unde ne propui un fel de joc al imaginației. Dar ce-ar fi fost dacă Stalin nu făcea înțelegerea ca să-i fie cedata influenta asupra tarilor vecine:România, Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia, RDG? Ce ar fi fost dacă in tarile astea nu ar fi fost instaurate teroarea, minciuna, fărădelegea, turnătoria.Oare România nu ar fi fost la nivelul de dezvoltare a oricărei tari occidentale? Stalin împreună cu o mana de slugi comuniste poarta marea vina de a "reforma" prin forta popoarele pe care le subjuga.In perioada anilor '50-'60 a fost teroare în România și asta o știu de la ce a pățit tata care a fost sedus de sloganurile și promisiunile făcute de comuniști care promiteau ca vor aduce raiul în România.Când și-a dat seama care e de fapt adevărată fata a comunismului adus în România de rusi,a vrut sa se retragă din mocirla lor. A plătit cu puscaria dezertarea din rândurile lor. Nu știu ce i-au făcut în puscarie, ca nu vorbea despre asta niciodată. Dar a rămas cu o mare frica de pușcărie. I-a urat atât de mult pe comuniști încât mi-a interzis sa întru în rândurile UTC. Era sa o pățesc eu acum.In '89,la revoluție, când a aflat ca a apărut Iliescu pe post de salvator al nație și un viitor președinte al României, s-a maniat f. tare. Ne spunea ca nu e posibil asa ceva:înlocuim un comunist cu alt comunist?! Și-a dat seama imediat de ce urma sa se intample. Și când te gândești ca sunt milioane de români care nici după 33 de ani nu s-au prins ca totul a fost și este un joc al rusilor. Ca sa va faceți o idee de ce admosfera de teroare era prin anii '50 va recomand sa citiți "Cartea neagra a securitatii" de Ion Mihai Pacepa și "Incognito" de Petru Dumitru. Macar atat. Și va lecuiti de comunism.
@valentinchira9707
@valentinchira9707 Жыл бұрын
Din pacate bateti campii. Pacepa a scris o varza, minciuni. Era evreu si a tradat, nu merita nici o incredere. Romania in 89 a intrat iar sub controlul total evreiesc.
@sabinpantis4149
@sabinpantis4149 Жыл бұрын
A fost Șora comunist sau nu?
@MMerlyn91
@MMerlyn91 Жыл бұрын
Da, dar tefelistii rezist nu vor sa auda asta. Ca unul care nu l-a simpatizat deloc pe Sora, hai totusi sa ne abtinem macar cateva zile. Nu ma intelege gresit, si mie mi-e greata de odele aduse pe facebook de tefelistii analfabeti dar crestineste e ca zilele astea sa il lasam sa se odihneasca. Despre morti numai de bine, macar 3 zile asa.
@sorryc5424
@sorryc5424 Жыл бұрын
Da, a fost și a participat la rezistența din Franța, totuși spre deosebire de Coroiu a fost un pistol cu apă:))
@mugurstefan68
@mugurstefan68 Жыл бұрын
A fost Sora român?
@nicusorstanciu7629
@nicusorstanciu7629 Жыл бұрын
Am o scirba de ma doare de furturi de alegeri Mihaela dragostea mea recent si conteaza cine numara votutilii sectorul 1 Clocotita si nimic
@iulianpitigoi9871
@iulianpitigoi9871 Жыл бұрын
Cum nu sunt lasati romanii sa voteza de 34 de ani?
@doruvasile8842
@doruvasile8842 Жыл бұрын
Ok
@ss3ebyy
@ss3ebyy Жыл бұрын
Hielau
@costicabaltag7889
@costicabaltag7889 Жыл бұрын
Ce mare tampenie: fa un film cum se fură alegerile azi ,în actualitate ce cauți în 1946.. Demasca România de azi !!!!
@decentjubee91
@decentjubee91 Жыл бұрын
"Cine nu isi cunoaste istoria e blestemat sa o repete."
@valentinchira9707
@valentinchira9707 Жыл бұрын
Dar despre implicatiile evreilor nu zci nimic, nimic?
@bogdansuilea1542
@bogdansuilea1542 Жыл бұрын
Au reușit și-n zilele noastre cu PNL-ul
@valentinursu1747
@valentinursu1747 Жыл бұрын
Pentru ultima întrebare, motivația a fost la fel ca cea care îi împinge pe români să voteze AUR, lehamite de politicieni hoți. Acum îi expunem imbracati in alb dar, politicienii democrați au fost, ca si cei de acum, niste hoți ordinari, cat timp nu erau amenințați de execuția comunistă. Când s-au trezit să aibă valori romantice de genul "aluneca tara in comunism" era deja prea târziu.
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
Cam ai dreptate, dar câteva personalități politice erau.Acest lucru ma duce sa ma gândesc la faptul că Occidentul ne ar fi luat sub aripa lor protectoare(Planul Marshall ) și România avea alta soartă.
@cnd-ul
@cnd-ul Жыл бұрын
1946-1989 o perioada sincer oarecum buna dar si nenorocita din istoria noastra si a Europei de Est , multi spun ca pe atunci era bine unii spun ca nu era bine , eu spun ca nu a fost o perioada buna ci o perioada idioata si neagra , Regele Mihai nu a avut tupeul necesar sa reziste stresului si a plecat cu ma sa lasand tara pe mana comunistilor , putea sa faca altceva , sa mobilizeze lumea , masele dar nu , a ales sa plece sub pretextul ca cateva sute de studenti vor fi omorati , daca a vazut cineva studentii aia legati nu stim deci probabil a fost doar o vrajeala. pentru mine Regele Mihai este un semi tradator fara tupeu si sange in vene dar am si o compasiune pentru el intrucat eu sunt fan monarhie , imi place istoria coroanelor lumii . Povestile spuse de atunci sunt schimbate si invaluite in mister cu an ce trece si nu se stie cum a fost sau cat de mult au suferit bietii tarani cand rusii aia idioti ii bateau pe fiecare , violau femeile si furau tot ce gaseau. In secolul 21 aceasta practica a ramas vie la rusi asa ca democratia si pacea e cu mult asteptata, speram totusi sa se calmeze apele pana la urma. Succes Zaiafet cu canalul si nu uita sa postezi partea a 2a cu Elon Musk si partea a 2 cu Moldova! Mult succes maestre!!
@bmwparts351
@bmwparts351 Жыл бұрын
Tu ai fi renuntat la un depozit de aur pentru o punguta cu cativa bani ? Nu e logic ca nu ar fi renuntat de buna voie , poate a fost sfatuit ca poate sa revina in tare cu ajutor de la tarile vestice sau sa revina in caz ca se rastoarna guvernul comunist .Ce sanse crezi ca avea el cand a fost executat Antonescu cu Maniu , atunci de ce lumea nu a fost mobilizata ? Nu inteleg de ce crezi in povestea creata de comunisti.
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
Regele Mihai rămăsese singur,iar în '47 a fost obligat să părăsească tara.
@danielmusat597
@danielmusat597 Жыл бұрын
Pentru proști și leneși și jigodii a fost mană cerească acea perioadă. Javrele au ajuns conducători și șefi și decidenți și proprietari pe munca altora. Pentru cei care se descurcau prin propriile puteri a fost blestem și chin. ”Noi muncim, noi nu gândim”, în concluzie.
@Paul-ys7cc
@Paul-ys7cc Жыл бұрын
Alegerile erau să părăsească tara sau sa moară . Tu ce ai fi ales ?
@danielmusat597
@danielmusat597 Жыл бұрын
@@Paul-ys7cc Cine să părăsească țara? Jigodiile sau ceilalți?
@eugeniastanculescu6446
@eugeniastanculescu6446 Жыл бұрын
um se fura si acum ......nnimic nou
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
Doamne, tu știi ce înseamnă să ți se fure libertatea?
@XxeXcEnZexX
@XxeXcEnZexX Жыл бұрын
@@dumitrumatei4004 isi exprima ideile cu nume si prenume pe net si nu pateste nimic, e clar ca nu si da seama ce libertate poate sa aiba
@Raul-qx8uq
@Raul-qx8uq Жыл бұрын
Primul😂
@flaviusbossul
@flaviusbossul Жыл бұрын
😂
@cicoalexx
@cicoalexx Жыл бұрын
bai.. aste-as vechi.. fa tu ceva despre cum a furat basescu de 2 ori si iohanis de 2 ori..
@deathpunch3917
@deathpunch3917 Жыл бұрын
@cicoalexx Astea-s vechi dar tot astea ne-au determinat destinul dupa al doilea razboi mondial ca natiune si ni-l determina inclusiv in prezent :)
@cicoalexx
@cicoalexx Жыл бұрын
@@deathpunch3917 si 3 mandate de-ale lui iliescu,2 de-ale lui basescu si iohanis... nu ne-au afectat?asta-i praf in ochi.. atunci 90% din populatia romaniei era muritoare de foame. taranii munceau pt o masura de "faina de malai" pe vremea regelui..astea nu se spun?
@Paul-ys7cc
@Paul-ys7cc Жыл бұрын
Sunt vechi dar au efecte și azi . În plus nu strică să învățăm ca astfel de atrocități să nu se mai repete .
@cicoalexx
@cicoalexx Жыл бұрын
@@Paul-ys7cc 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 creezi? pai atunci au au iesit astia presedinti de atatea ori?vinde dobitoken si spune ca ucrainienii nu trebuie certati pt bistroe??!! si noi îl votam de 2 ori? baescu anuleaza drepturile romanilor in europa si noi il votam de 2 ori??!! la referendumul pt demiterea lui basescu au votat pt demitere mai multi oameni decat au votat ca el sa fie presedinte, dar votul nu a contant??!! de efectele de acum 70 de ani ne doare pe noi??fi serios
@dumitrumatei4004
@dumitrumatei4004 Жыл бұрын
Îți spune că de ce ai rămas prost.
@BloodHarzard
@BloodHarzard Жыл бұрын
Un mare câcat de material făcut de un mare câcat de om cu ochelari de cal.
@sebastiansorinalexe9638
@sebastiansorinalexe9638 Жыл бұрын
Un mare cĂcat de comentariu făcut de un mare cĂcat de troll care nu știe diferența dintre "ă" și "â".
@TotalCommieJewDeathEnjoyer
@TotalCommieJewDeathEnjoyer 6 ай бұрын
Poponar comunist
@vasile3159
@vasile3159 2 ай бұрын
Esti un prost.....needucat si ignorant.
@x-manager7081
@x-manager7081 Жыл бұрын
Rușine....
@obliomihai
@obliomihai Жыл бұрын
Istorie postfactuala nu exista. Sorry🤷🏽‍♂️
Guvernul Groza supune România  (PVT #4)
1:00:22
Zaiafet
Рет қаралды 116 М.
„Stalin în fustă” - Viața Anei Pauker (PVT #6)
59:23
Zaiafet
Рет қаралды 300 М.
MAGIC TIME ​⁠@Whoispelagheya
00:28
MasomkaMagic
Рет қаралды 38 МЛН
CAN YOU DO THIS ?
00:23
STORROR
Рет қаралды 49 МЛН
amazing#devil #lilith #funny #shorts
00:15
Devil Lilith
Рет қаралды 18 МЛН
Human vs Jet Engine
00:19
MrBeast
Рет қаралды 193 МЛН
Când Petru Groza avea putere în România
1:16:37
Zaiafet
Рет қаралды 148 М.
Ce s-a întâmplat, de fapt, la 23 august 1944 (PVT #2)
1:01:11
Rezistența armată anticomunistă I PVT #7
1:15:28
Zaiafet
Рет қаралды 180 М.
Cine au fost primii comuniști din România (PVT #1)
1:15:37
Zaiafet
Рет қаралды 277 М.
Cum a apărut presa „liberă” de după 1989
1:30:40
Zaiafet
Рет қаралды 95 М.
Belarus: Ultima dictatură europeană
2:00:01
Zaiafet
Рет қаралды 793 М.
Istoria Lumii In Putin Peste Doua Minute
2:54:20
Atentie, Cad Mere!
Рет қаралды 2,1 МЛН
MAGIC TIME ​⁠@Whoispelagheya
00:28
MasomkaMagic
Рет қаралды 38 МЛН