Pe cat este de interesant materialul (si chiar este), pe atat de enervanta este atitudinea omniscienta afisata de GB. Acum este expert in case, ca doar si-a facut casa omu'. Daca ai renunta macar puțin la autocentrism, materialele tale ar fi excepționale, fiindca sub alte aspecte sunt demne de lauda. Foarte bine realizate, idei foarte bune, filmari bune.
@florinzanfir89205 жыл бұрын
expert in scorburi gb asta
@florinzanfir89205 жыл бұрын
enervant rau,daca chemi un idiot deasta sa ti faca o casa te costa un milion de euro 2 camere,
5 жыл бұрын
No, ăsta este un Dorel cu adevărat profesionist și priceput în ceea ce face. 👌
@Zoltan19962 жыл бұрын
Revin acum dupa 10 luni si spun foarte scumpaaa :)) fier si lemn exact ce sa scumpit :)))
@iuliancosman6375 жыл бұрын
Dorel este PROFY,apreciez cunostintele tehnice. Nu este "pelanga tehnica"omul potrivit la locul potrivit,👏👏👏💯.
@tiberiusstereotype58445 жыл бұрын
Ar fi frumos să mergi în vizită la prima casă executată de această firmă, și să faci testul cu camera termică.
@vlp7724 жыл бұрын
Mă bucur că există firme de construcții cu proiecte diferite,serioase și cu personal calificat tânăr și ambițios 👍 Bravo 👍
@stefanben3325 жыл бұрын
Exact Exact ! Totul gandit si lucrat cu exactitate !
@gheorghedicu73995 жыл бұрын
Cea mai buna opțiune pentru întreruperea transmiterii sunetului de la un etaj la altul , se face la etajul superior înainte de sistemul de încălzire prin pardoseala se folosește in Germania mai exact chiar și eu l-am montat fiind constructor in München și anume , este vorba de un strat de circa 3- 5 cm de sitzung fermacell ( granule din diferite materiale de 1- 3 mm ) se montează ca și o sapa numai ca la final nu este tare e ca și cum ai nivela un strat de nisip pentru pavele . După acest strat care se nivelează perfect drept cu niște profile (dreptare ) speciale se aplica o placa cu fals compusă din un strat de 1cm vata dura și 2,5cm placa frmacell fiind lipite cu o spuma specială la nivelul falsului , și șuruburi având rolul sa nu se deplaseze plăcile pana la uscarea spumei . Iar peste se pune sistemul de încălzire prin pardoseala sau dacă nu e cazul direct parchet , etc . Acest sistem se folosește de regula in Germania la mansarde pentru a nu se transmite sunetul la etajul superior de către noii propietari ce vor folosi mansarda . Totodata se folosește ca și înlocuitor de sapa ne Fiind grea poate prelua foarte bine orice denivelare , exp cabluri electrice dacă traseul este prin pardoseala bine înțeles sunt mai multe posibilități de montaj exp : sitzung (granule ) porestilen 3-5 cm ulterior plăcile farmacell sau alta firma in diferite dimensiuni apoi parchet . Dacă locuința este veche sau sunt zone unde se poate infiltra granulele trebuiesc astupate se poate opta și pentru o membrana specială înainte de granule pentru a evita ieșirea granulelor prin orificii
@morosanvalentin25245 жыл бұрын
Tu te pricepi...dar astia...no comment..
@CatalinV5 жыл бұрын
Foarte frumos vorbeste omul asta, si e foarte documentat
@wisequigon5 жыл бұрын
"egzact"
@morosanvalentin25245 жыл бұрын
exact
@cornelmi5350 Жыл бұрын
Inca folosim excesiv OSB - ul vata bazaltica ! Placa de fibrociment este o varianta mult mai buna la exterior , intradevar la un pret cu cca 30 % mai mare decat osb-ul , dar cu propietati infinit mai bune la interior spuma poluretanica cu celula inchisa nu are rival la pereti iar cea cu celula deschisa la acoperis pod ! Mai pui in interior pereti dubli de rigips dar nu pe structura casei la cca 8-10 mm de ea creind astfel o perna de aer benefica si cred ca o casa pe structura metalica depaseste ca performante una de zidarie De altfel un proiectant corect iti poate certifica toate aceste aspecte ! Zile frumoase !
@armandharaidun76375 жыл бұрын
Dorel, nimic mai perfect..... 😎😎😄😄
@gothiclight73 жыл бұрын
Egg_Zact 🎯
@deliateodoranegru988 Жыл бұрын
Domnu' Buhnici , va aduceti aminte ca , casele de metal sunt mult mai rezistente la cutremure decat casele de caramida sau boltari cu o fundatie mai mica de 1 metru..... ca tot e epoca cutremurelor. Ati avut o casa in Cluj care nu se vindea din cauza ca era pe structura metalica, acum e momentul vanzarii. Succes. Apreciez mult si imi place enorm video urile dumneavoastra. Sa fiti fericit si sanatos la maxim.
@dorran125 жыл бұрын
Da, desigur dorim să vedem și alte construcții metalice. Eu in curând doresc să construiesc pe acest sistem. Mulțumesc!
@dominicgregorio99133 жыл бұрын
see foloseste ceva asemanator in UK , iti recomand
@vladimir59356 ай бұрын
salut! ai construit cu structura metalica?
@radumoto98525 жыл бұрын
Salut George! Consider foarte interesante prezentarile voastre legate de diferite structuri de case. Am totusi cateva remarci: ar fi ideal sa gasesti un specialist constructor/instalator, care sa poarte discutiile cu beneficiarii sau constructorii caselor, dupa caz. Specialitatea ta e alta. In alta ordine de idei, roaga-l pe Soflete sa-ti calculeze randamentul unei anvelopari cu polistiren expandat grosime 100 mm si s-ar putea sa-ti schimbi putin parerea. Nu mai transmite celor care te urmaresc, pareri formate gresit datorita marketing-ului promovat de producatori. Dif de pret intre polistiren de 100mm si 150mm, este semnificativa, etc. Referitor la sistemul ferestrelor, as mai avea de spus ca, dupa parerea mea (si minima experienta), eficienta unui sistem termopan este data in proportie de cel putin 30%, de calitatea montajului si priceperea echipei care il monteaza. Se pot monta prost sisteme Salamander si se pot monta perfect sisteme Gealan. Povestile sunt lungi si nu-i locul acum. As fi curios la ce grad seismic se proiecteaza structurile acestea metalice pt Romania, care este calitatea fierului, care sunt dilatarile acestuia la variatii de temperatura +- 10°C, daca profilele contin din fabrica goluri pentru trecerea instalatiilor sau se executa cu carota/burghiu pe santier, care este grosimea tablei din care se fac grinzile si stalpii structurii din filmul prezentat aici. Probabil ca raspunsul vostru la aceste intrebari, ar ajuta si pe altii interesati de subiect. Asteptam dialoguri intre specialisti si prezentari cu subiecte cel putin la fel de intetesante. Numai bine
@michen255 жыл бұрын
Radu Moto sa fim serioși. Aceste prezentări sunt de marketing, nu de specialitate pe inginerie civilă, mai exact proiectare structurala și proiectare termică. Nu ma aștept și nici nu vreau sa primesc asemenea sfaturi de la Buhnici. Specialiștii sunt cei care trebuie sa răspundă la asemenea întrebări. E trist dacă beneficiarii încep sa lucreze cu buhnici și nu apelează la birourile de proiectare. Înseamâna ca nivelul de educare a populației rămâne foarte scăzut.
@radumoto98525 жыл бұрын
@@michen25 ,ai dreptate
@nencuaurelia40614 жыл бұрын
Mulțumesc frumos arata foarte bine cu fier.
@studentul695 жыл бұрын
Felicitari pentru video. Am fost curios cand ne prezinti un video cu structura metalica. Sunt probleme la orice sistem daca nu se respecta regulile. Sunt curios din cati "specialisti" care comenteaza cu ironie si neconstructiv, si-au construit o casa. Iar daca au construit-o, in ce sistem. Interesant este ca azi am vizitat santierul unei case pe structura metalica usoara in Austria, si constructorul spunea ca trebuie lucrat mult cu producatorii din Romania ca sa nu se mearga pe ideea "merge si asa", ci sa se respecte regulile. Succes in continuare.
@danielnedelcu46675 жыл бұрын
Incurajez ideea prezentarii aceluiasi proiect in mai multe etape ale constructiei.
@Predatorsli3 жыл бұрын
Felicitări pentru evidențierea importanței transferului fonic între încăperi!!! Din păcate un procent foarte mare din constructori nu folosesc soluții antifonice(mă refer la cele dedicate)!
@AdiCameramanu4 жыл бұрын
foarte misto stilul asta de proiect! si foarte economic!
@sanelhasanovic53974 жыл бұрын
Dhdhdid
@DeannaSt5 жыл бұрын
Bravo D-le Chereches, putini bărbați de vârsta dumitale fără ditai burdihanul mai exista in Romania. Felicitari.
@estefanoo Жыл бұрын
Aici se discuta despre case pe structura metalica nu burdihanuri 😅
@bogdanpreda988 Жыл бұрын
fiecare vede ce îl interesează@@estefanoo
@dragosdragos86245 жыл бұрын
Ar fi interesant sa prezinti si o casa din SIP-uri (structural insulated panels). Spor!
@cornelb.99295 жыл бұрын
pentru izolatia fonica intre etaje se poate inlocui polistirenul cu pluta expandata,este eficienta atat pentru zgomotele de aer cat si cele de impact
@Mada_94_ Жыл бұрын
Se poate folosi pluta expandata si pentru izolatia fonica intre apartamente la bloc? Se poate aplica direct deasupra parchetului sau trebuie intai indepartat si apoi re-adaugat? Stiti cumva daca izoleaza 100% zgomotele?
@arhprodtotulpentrudomnul43574 жыл бұрын
Salut, George! Observ in postarile tale ca ignori enorm arhitectul. La problemele pe care le-ai ridicat nu trebuie constructorul sau beneficiarul sa caute solutii ci arhitectul. Cu mult respect si apreciere!
@sorindumitru61012 жыл бұрын
Arhitectul nu da soluții inginerești , din material nu am identificat necesitatea unei soluții arhitecturale . Izolațiile in construcții se predau in anul 3 CCIA și includ minim doua examene serioase !
@edycris83914 жыл бұрын
am lucrat personal la prima casa a unei firme care se ocupa cu construirea caselor metalice si pot spune ca e ok din punctul meu de vedere nu sa facut deloc rabat de la proiect in executie inginerul de proiect a stiut exact ce si cum trebuie facut si cand [ a fost prima casa a firmei in Romania] pot spune ca a fost o experienta placuta
@plscd5 жыл бұрын
Da da vrem cat mai multe clipuri cu astfel de case pe structira metalica
@mrtnclaudiuable5 жыл бұрын
Felicitari! As dori sa aflu mai multe detalii despre astfel de constructii. Chiar vroiam sa aflu mai multe detalii despre cei de la Mexi. Ar fi utila o dezbatere sincera si realista legata de avantaje si dezavantaje la o astfel de casa pe structura metalica si un interviu cu un locatar👤 intr-o astfel de casa dupa o vara🏜 si o iarna☃️ 🙂. Personal iau in calcul aceasta varianta de constructie din urmatoarele motive: *Rapiditate🚘 *Pret *Eficienta termica🌋 *Pereti drepti *Mult mai putin moloz" (costuri)🧱 *Rezistenta🎢 Repet, as dori sa aflu si dezavantajele ca sa pot calcula o decizie 🧐
@BondarDorin5 жыл бұрын
Frumoasa ideea de casa, va salut de la Oradea!
@razvancalin67834 жыл бұрын
Salut! Tare ideea de a prezenta asemenea constructii.👍👍👍. Interlocutorul are un nume predestinat construirii de case(Dorel)....sper ca le face trainice😂😂😂😂. Astept,daca se poate,si o prezentare de case din containere....mai detaliat....pe cat posibil. Merci! Bafta! 👍👍👍
@MrShadowady5 жыл бұрын
George toata lumea da sfaturi asa e omul isi da cu parerea tot ce stii tu e prin prisma altor oameni care si ei pot gresi si asa dau mai departe informatia eronata, insa nu e o problema asta ci faptul ca tii cu dinti de informatia respectiva crezand ca ai dreptate 100% , sfatul : sa nu ai niciodata certitudini
@2drcstn5 жыл бұрын
George,învață-te să lași oamenii să vorbească sau să termine ceea ce au de zis!🥴
@SoulReaper12035 жыл бұрын
Nu ii da sfaturi sau nu ii spune ceva ce nu ii convine ca iti sterge comentariul si iti da block sau dezactiveaza comentariile la videoclipuri. :))
@mariannica81965 жыл бұрын
...pe de alta parte..., Dorel nu stăpânește bine verbul!..., il stie foarte bine pe "exact" si cred ca are si lacune tehnice!!, ..nu stie sa dea detaliile necesare la momentul oportun!.. ...pe de alta parte, cameramanul, era adormit complet!...
@electrocat95 жыл бұрын
@@SoulReaper1203 eu am block pe email doar pentru că s din Ploiesti
@electrocat95 жыл бұрын
@@mariannica8196 are ochi asiatici, cred că e un dur seamănă cu cfr istul care a pus poliția tren pe mine că nu știam ungurește.
@radumoto98525 жыл бұрын
Dorel e un baiat foarte Ok. Pt un inginer constructor sau structurist, vorbeste f bine. Mai e si tracul filmarii. Era si un banc: care este asemanarea dintre un caine lup si un inginer? Amandoi au privirea inteligenta! 😀 Problema e la moderatorul video-ului, caci teoretic, el are mult mai multe ore petrecute in fata camerelor, mult mai multe ore de cursuri de dialogare, etc.
@abramboorelul5 жыл бұрын
O spun iarasi, apreciez faptul ca ati luat initiativa de a reeduca populatia in materie de constructii de case, iar un format in genul Grand Designs (chiar daca ar dura mai mult timp pentru un episod) cred ca ar ajuta mult mai multe persoane, pentru ca veti avea un reach si la viitorii beneficiari cu un know-how mai putin tehnic
@remywer38394 жыл бұрын
Un review la o casa făcută din containăre pe când! Un clip cu informații utile! Big Like!
@CaseBune4 жыл бұрын
Salut! Nu am văzut până acum vreo casa din containere cu soluții fiabile și ieftine de termoizolație. Dacă știi vreuna, dă-ne de știre.
@strafaioanrazva79094 жыл бұрын
Mi-a placut dn Buhnici. Întrebări pertinent e si le-ati avut cu dvs. Sincer voiam sa imi fac casa cu ei. Insa sunt bani multi. Prefer sa ma mai gândesc. Regie proprie. Ori container. Poate faci un video si cu firme care vand containere de locuit.
@PaulStoica4 жыл бұрын
intra pe site-ul lor . Modelele deja existente au alte preturi (mult mai ieftine) vs cea din acest videoclip care a fost facuta la intregime pe proiectul clientului. Ceva non-standard va costa mai mult oriunde vei cere o oferta.
@alexandrumadalina5 жыл бұрын
La montarea tamplariei pe exteriorul profilului vor aparea punti termice, acolo unde ramane doar polistirenul extrudat si folia. Partea proasta e ca nu gasesti mesteri pentru ridicarea unei astfel de case, abea gasesti pentru lemn. I-al pe Soflete cu camera de termo-viziune si pe celalalt domn cu etanseitatea si fa cateva teste ( interior / exterior ). Un video de genul asta l-as urmarii cu mare interes. Vreau sa-i vad fata la Soflete la puntiile termice. Mersi de video!
@soloMarian5005 жыл бұрын
Care-i treaba cu folia la tamplarie? Mi-am montat recent geamuri la casa si nu mi-au pus nici o folie. Am ales la recomandarea unor specialisti ''cea mai buna firma'' dar se pare ca nu-i asa.Bine ca au fost scumpi. Cine stie sa-mi explice, multumesc.
@iuliancosman6375 жыл бұрын
Multumesc,la prima nu am vz.ca la cea deacum,Inovator George cv.nou ASA DA ,nu doar Xiaomi model Ting Young Strik(repede)👍👍👍💯😊
@topilevi19815 жыл бұрын
In Cluj exista o firma in domeniul constructiilor CLT, foarte avansati, Evohouse, cu certificat Passive house, daca bine i-mi amintesc ei au construit prima casa pasiva din Romania, pe strada Luminii din Cluj cu multi ani in urma. Deci exista, numai sunt putini, si trebuie cautati bine.
@Mada_94_ Жыл бұрын
De ce nu ati abordat si subiectul rezistentei seismice? Este un subiect foarte important.
@xem19695 жыл бұрын
Bun reportaj, frumoasa casa.....te rog sa nu uiti sa faci filmulee in toate etapele care mai urmeaza ......
@savinbogdan75755 жыл бұрын
Exact...
@leonardocurca56523 жыл бұрын
enorm mult prea scump fata de cat de ieftin poate iesi mi se pare .
@petreaghiulnaz57464 жыл бұрын
F scumpa ! cu 500 euro/mp am oferta de la constructor, pentru casa la "alb" din BCA (mai putin , gresie, parchet si usi) cu materiale medii spre premium + manopera, contract, factura si garantie. In Turcia sunt o gramada de case pe structura metalica, nu am vazut cum sunt facute si nici nu am intrat in vreuna, dar preturile sunt ff ieftine, comparativ cu noi. 11.500 euro, casa cu suprafata de 80 m la cheie. Daca cumperi si sunt proaste , macar nu-ti pare rau dupa bani.
@hardsoft215 жыл бұрын
DRAGA GEORGE , TI-AM MAI SCRIS SI PE ALTE POSTARI SI REVIN SA COMPLETEZ SI AICI - TU SI CEAUSESC AVETI CEVA IN COMUN .... VA PLACE SA VA AUZITI CUM VORBITI ... CEVA DE SPERIAT! Cu regret trebuie sa spun ca incep sa ma uit din ce in ce mai putin la postarile tale din cauza ca nu inveti sa te opresti ( cand trebuie ). Daca la ELECTRONICE ai reusit sa ma impresionezi prin informatiile pe care le prezinti, la restul consider ca esti APROAPE IN PLUS/ INUTIL. Vorbesti mult si spui NIMIC. Poate reusesti in viitor sa lasi si interlocutorul sa spuna ceva . Ca poate el stie mai multe ca tine si are ceva de transmis. POATE, POATE, POATE!
@eduardanghelovici77355 жыл бұрын
Eu cred ca detaliile prezentate de George sunt absolut inutile....cred ca trebuie consultat un specialist in vederea realizarii unei constructii. NU trebuie sa lasam la o parte ideea realizarii unei case traditionale de pamant (adica din caramida). Principalul defect al acestor case il reprezinta transferul de vapori! Nu mai spun de peretii despartitori care sunt din osb....va salut. cu respect
@michen255 жыл бұрын
Eduard Anghelovici foarte corect comentat. Fenomene fizice care au loc prin elementele de anvelopa nu pot fi înțelese de persoane fără studii in domeniu.
@mihaelamihai32555 жыл бұрын
Draga HardSoft. Domnul vorbeste foarte rar si deviaza. Mai mult isi face reclama decat sa descrie cum e facuta casa. Pentru cei interesati de chestii directe, Buhnici nu face decat sa mareasca ritmul si sa-l tina pe linia de plutire. Adica scoate de la el ce ne intereseaza pe toti. Daca tu ai timp sa stai in fata calculatorului si dupa 34 minute sa nu intelegi nimic... e problema ta. Eu vreau sa aflu... punct ochit - punct lovit ce ma intereseaza. Si Buhnici stie foarte bine sa faca asta.
@vitomichael14785 жыл бұрын
Draga Hard Soft...de ce nu faci si tu ceea ce face George? Ca sa avem si noi de unde alege dintre creatorii de continut ... pe diverse platforme.Toti consumatorii de KZbin au incercat sa fie politicosi cu tine dar eu,cu cel mai al dracu' respect,pana nu faci si tu ceva asemanator lui (concurenta tata) te rog sa te abtii...si te' dracu' cu frustrarile tale. Numai bine PS:Nu sunt fan neaparat....doar ca nu e dreapta critica ta.
@hardsoft215 жыл бұрын
@@vitomichael1478 AM FACUT SI NU MA LAUD. AM FACUT O CASA, AM FACUT O MAGAZIE, AM FACUT UN GARAJ, AM FACUT MULTE ALTELE. Daca doresti sa vezi ce am facut ... te invit la mine sa-ti dai cu parerea. De ce nu postez pe site? Pentru ca nu-mi place sa vorbesc si sa "SPUN NIMIC", prefer sa arata si sa raspund la intrebari PERTINENTE si punctuale - asa se comunica informatia mai usor. Ce n-ai inteles tu si multa lume este ca G.B. are puncte comune egale cu ZERO in ce priveste constructia caselor si nici macar nu prezinta ceva interesant/pertinent ( ce spune e apa de ploaie ). In schimb interlocutorul ... DOREL din video ... spune lucruri bune si interesante ( exceptand tracul pe care il are ). Partea proasta este ca omul nu poate sa vorbeasca si sa furnizeze informatia pana la cap ( la fiecare explicatie in parte ) ca vine "DOREL-BUHNICI-STIE-TOT" si se baga in seama cu japca. Dar daca tie iti place .... pot eu sa ma CAC in gusturile omului ? Nu este frumos sa fac asa ceva, deci iti urez bafta la ascultat G.B.-ul! Succes!
@mikeblack91165 жыл бұрын
Cat "Exact" am auzit in clipul asta 😂😂😂😂😂 Domnul Dorel Exact.
@thelowization5 жыл бұрын
George eu regret ca nu am balcon la etaj, chiar mi-ar place sa beau cafeaua si sa ma bucur de priveliste.
@velplacvele31373 жыл бұрын
Eu am facut asea ceva in Spania Barcelona ,sun f ok ,interior exteeior ,interior gips carton yar exterior Aqua panel fibro ciment de la knauf,mar incata proiectul pe un sing nivel prezentat
@Dan-sl3ih5 жыл бұрын
Foarte interesant. Felicitări pentru acest video!! #casebune
@basarabstefan81995 жыл бұрын
Ce este interesant e că toate casele astea bune sunt foarte mari..
@ovidiusauciuc2434 жыл бұрын
Salut George, dacă ai posibilitatea să prezinți o casa pe structura metalică, finisata la cheie ,ar fi util.
@aurel17105 жыл бұрын
lol am fost personals a vad casa asta din intamplare :) e chiar faina. se merita. eu asa o sa o fac.
@MrInstalator5 жыл бұрын
8:57 de ce monteaza placa OSB intreaga la geam ca apoi la taiere sa zgaraie profilul metalic si sa distruga stratul de zinc?
@kimykimy8465 жыл бұрын
este placa de polistiren, si la taiere nu atinge profilul metalic.
@MrInstalator5 жыл бұрын
@@kimykimy846 esti orb?
@morosanvalentin25245 жыл бұрын
@@MrInstalator esti moldovean ?
@PaulStoica4 жыл бұрын
Ai dreptate. De asta trebuie sa stai mereu pe santier. Muncitorii vor face tot timpul si pe langa proiect/specificatii/indicatii. De asta trebuie sa existe vigilenta. Ori tu ori un bun Diriginte de santier dar platit sa stea pe toate orele de lucru si sa stie meserie nu oricine.
@cristianbut16465 жыл бұрын
Buna George , Dorel cum pot sa ma folosesc de pereti in casa asta ... cum prind o mobila pe perete spre exemplu ? un Aer conditionat ...etc mersi
@JeanBartt5 жыл бұрын
Ventilatie centralizata si fara tablouri ori dulapuri pe rigipsuri, ca la puscarie...
@morosanvalentin25245 жыл бұрын
pui ceva etajere care se sprijina pe podea si pui pe alea tablouri Aer Cond....rafturi, etc..content de 2 lei...marca buhnici..reclama la firma aia si manipulare
@IluSsIoNnN5 жыл бұрын
Despre casele din containere maritime ce parere aveti? Nu gasesc prea multe info, in poze arata bine.
@geanitsucuneli47915 жыл бұрын
Prietene aceasta constructiec arata foarte bine.Nu vrei sa vezi cum se construieste in USA.Chiar P+3.Aici decit cladirile Industriale se construiesc asa solid.
@andreiniculescu92305 жыл бұрын
Salutare! Sunt interesat de costructia unei case din containere maritime. Astept in curand video cu un astfel de proiect.
@electrocat95 жыл бұрын
la ce data?
@yokoyoko21835 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/qZLYdqagbb6Kb68
@yokoyoko21835 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/jp2riYCojdmSZrc
@yokoyoko21835 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/anq0m3-FrNmImpI
@cainelup59705 жыл бұрын
Gasesti la americani, pe KZbin, Container homes.
@aviationdream2 жыл бұрын
29:12 Pret aproximativ fara finisaje 550EUR/mp; 550x170 = 93k
@avramgeorge3794 Жыл бұрын
Ce pret ar avea o astfel de casa!
@mihainistor20285 жыл бұрын
Nu folositi miniu de plumg pentru protectie impotrivs ruginii?
@gorunescupunctro76934 жыл бұрын
Ușor brașoavă afirmația aia cu Zn 275 de grame/m2 și 30 de ani garanție la exterior. Momentan în România, silozurile metalice de depozitare cereale, clădiri care chiar stau în ploaie, cu protecție anticorozivă care ține 30 de ani (atenție nu garantată 30 de ani, nici un producător de silozuri nu are tupeul să garanteze 30 de ani), sunt zincate 600 gr/m2. Asta după ce s-a dovedit practic că standardul anterior de 400 gr/m2 e insuficient la condițiile climatice din România. E plină țara de silozuri de cereale care s-au înnegrit deja, acelea sunt cu zincare 400 sau sub. Așa că nu mai spuneți că 275 ține 30 de ani în ploaie, că lumea chiar își cheltuie banii pe casele astea, și trebuie informată corect. 275 ar putea să țină 30 de ani fără coroziune dar protejate de intemperii, la interior, cu instalații bine făcute care nu picură pe profilul metalic și într-o casă executată corect care nu face condens.
@marianvasilegrigoras63485 жыл бұрын
George ar trebui să dezbați și teme pe complicitatea lucrărilor ,că dea colo vin cheltuielile extra ! și nu de pe ce a desenat arhitectul, că așa ca și ideie toate planurile sună geniale! Spor la treabă și încurajez proiectele pe structură metalică !
@crisshsk92605 жыл бұрын
Minunata si moderna! Exista si prin Anglia, construite acum 100 ani... :)) Traznetu cu ele!
@sleepyhead76945 жыл бұрын
foarte interesant . Am doar o intrebare..suruburile acestea nu se slabesc cumva in timp ?
@petrudragos13344 жыл бұрын
Cred că se strâng la cuplu cu cheie dinamometrică ca la uzinele Mercedes-Benz! !!!.
@ovidegaica73775 жыл бұрын
E foarte scumpa
@sorino79842 жыл бұрын
S-ar putea face cabane tip A din structura metálica ? Respect
@a.demian27 күн бұрын
Putem să făcem!
@aditintosi64345 жыл бұрын
Salut George. Ce parere ai despre case container maritime?
@JeanBartt5 жыл бұрын
La alea trebuie sa demontezi tot lemnul si sa le speli bine ca nu stii ce chimicale toxice au carat. Si izolatie din belsug daca nu vrei sa-ti clantane dintii iarna.
@mihainistor20285 жыл бұрын
Coloseumul ne-a demonstrat ca arhitectural arcada rezista cel mai bine la cutremure si in timp. Considerati folosirea arcadei ca element de aritectura? Eu m avut impresia ca pe timpul verii asigura o ventilatie mai buna pe timpul verii.
@KrisztinaSzucs-un2cv Жыл бұрын
Cît coastă o casăsa cu 3camere,baie și bucătărie la cheie cu proiect cu tot?
@Ama.t57d35 жыл бұрын
Chiar interesant, din structura metalica, nu a mai văzut, super! As dori sa vad și pe sistemul clasic bca, dar nu orice de bca cel de la ytong A+ am auzit ca sunt foarte bine izolate, Mulțumesc!
@aristipitica5 жыл бұрын
ciprian bobocea Il invit pe dl Buhnici sa vada o varianta “clasica” de bca si polistiren P+1+M. Bca A+ de 30 mm si polistiren placi de 5mp de 20mm in constructie mixta la care mansarda este in sistem timber-frame.
@CaseBune5 жыл бұрын
#casabuhnici a fost inițial gândită pentru BCA Ytong
@Ama.t57d35 жыл бұрын
@@CaseBune va urmăresc de fiecare data, doresc sa țintesc în viitorul apropriat o '' casa bună,, De ce sa fac o casa cu materiale ieftine, ce sa fac cu ea? Ca mai apoi sa plătesc anual zeci de milioane de lei pt încălzire, adică în 5,6 ani mai construiesc o casa cu bani de la încălzire, pentru ce? Știu ca nu mulți își permit o casa, dar nu vreau o casa ca a lui Anton😛
@cetateancorect5 жыл бұрын
@@aristipitica ce ne poti spune despre coeficientul termic si rezistenta ?
@aristipitica5 жыл бұрын
@@cetateancorect 0.11 w/m2k respectiv R=8.9 Eu sunt multumit. Mai mult nu am vrut sa merg ca deja am peretele de 53 cm :)
@florentasuciu84645 жыл бұрын
Intr-o astfel de casa, poti monta corpuri suspendate sau calorifere pe pereti? Daca dai gauri in perete si dai de metal, ce faci?
@rotarubeniamin33905 жыл бұрын
nu e ca la caramida dar in principiu va trebui pus intre profile,in spatele Osb-ului si rigipsului,ceva lemn ,cel putin la bucatarie unde ai corpuri ..(cred eu)
@rotarubeniamin33905 жыл бұрын
@Mihai pff ! nustiu,probabil decand a aparut!:))
@shpe115 жыл бұрын
eu ma gandeam ca e bine sa dai de metal, sa te prinzi bine cu autofilemtante...
@florentasuciu84645 жыл бұрын
@@shpe11 Eu am inteles ca nu ai voie sa mai intervii asupra profilelor metalice cu alte aparate gen flex, aparate de sudura deci presupun ca nici cu aparate care gauresc profilul metalic pentru ca exista riscul sa se deterioreze invelisul zincat.
@shpe115 жыл бұрын
@@florentasuciu8464 corect
@MrRiusss5 жыл бұрын
Bună treaba cu membrana bituminoasă pentru a rupe punctul de rouă între beton și profilul metalic. Câți respectă asta? Câți știu asta?
@JeanBartt5 жыл бұрын
E destul de veche "inventia". Carton asfaltat (asa ii spunea atunci) au pus si parintii mei intre temelie si ziduri cind au construit casa in '63...
@AGHIU2182 жыл бұрын
E rezistenta la cutremur?
@chischis6497 Жыл бұрын
Felicitari,
@alinaioanarugina6823 жыл бұрын
Buna! Cum pot lua legătura cu dl. Cherehes Dorel? Mulțumesc!
@oprescuflorin27025 жыл бұрын
Marea firma din Austria se numeste OTN, am lucrat acolo, si am vazut calitati si calitati, adica, pentru tarile occidentale de rang superior dupa crezul austriecilor ca, Germania, Elvetia, Olanda, etc, este calitatea I-a, pentru Spania, Franta, Italia, Slovenia si Cehia, calitatea a II-a, iar pentru Romania si restul tarilor foste comuniste, calitatea a-III-a, deci si pentru Romania. Am vazut cum se executa zincuirea lor, cat si amestecul acela fabulos in amestec cu magneziu si chiar putin aluminiu, dar la calitatea a III-a, e vrajeala, nu exista asa ceva. Mai mult, nici tratamentul inainte de zincuire nu urmeaza toate etapele de curatire si uscare, intr-un cuvant, le ia austriacul banii la romani si mai mult ca la ai lor si le da un material inferior fata de ceea ce se zincuia candva in Romania, iar 30 de ani pentru o tabla zincata neexpusa la ingheturi severe si agenti chimici, aer contaminat cu muti feroli, sta bine merci si 40 de ani. In alta ordine de idei, sa locuiesti intr-o casa minimum 10 ore din 24 construita din atata metal cu atat concentratie de radion, undele specifice fierului, este nebunie curata platita cu bani si munca foarte multa, nemeritat de multa, eu unul prefer o casa din lemn, paie, osb, piatra, dar niciodata din asa ceva. Mi-am spus doar parerea si nimic mai mult, restul decide fiecare cum crede !
@justmenell33805 жыл бұрын
OTN nu e o mare firma...e doar o firma profilata pe industria aeronautica... inca mai are avionul la poarta?:)))
@agorozirus39754 жыл бұрын
Iată o părere realista. Bravo. Dincolo de căldura, zgomot și etc și eu zic la fel ca trebuie luat în considerare în primul rand materialele...pt ca respiri, dormi și trăiești în casa aia. În plus fata de dvs, eu nu sunt de acord cu gipscartonul, am izolat o camaruta la interior cu osb. În casa doar tencuiala, îndreptat și zugrăvit, atat, cu var și aracet - nu lavabil.
@cosminvoicu15223 жыл бұрын
Exact o casă ca asta îmi trebuie 😂
@Nesta4k5 жыл бұрын
Felicitari George pentru filmuletele pe care le postezi si felicitari pentru experti in termositem pe care i-ai creat la sectiunea "commenturi"....Pana sa promovezi clt-uri,vata bazaltica,pompe de caldura etc. "experti" in devenire nu cunosteau altceva in afara de polistiren,bca,caramida eehh uite ca au devenit si critici....Bun!
@CaseBune5 жыл бұрын
Învățăm împreună. Poate ne si dezvățăm în timp de critică cu orice chip.
@michen255 жыл бұрын
Nush mai sunt și specialiști printre comentatori. Adică oameni care au studii in domeniu și știu mult mai mult decât ceea ce se prezintă. Multe soluții care se prezintă in aceste video-uri sunt deja depășite in țările dezvoltate. Suntem exact in etapa când romanii au început sa pună polistirenul pe pereți dar germanii îl dădeau jos. (Sa ma leg de polistiren dacă tot ați comentat ca doar polistirenul îl cunoaște populația). O Paralela făcută intenționat pt a înțelege la ceea ce ma refer legat de o parte dintre soluțiile prezentate.
@Nesta4k5 жыл бұрын
@@michen25 Da-mi un exp de comment al unui specialist...
@michen255 жыл бұрын
Nush sunt câteva. Citește cu atenție.
@g5missir1555 жыл бұрын
Salut George. Foarte interesante infornarile despre construirea caselor cu diferite materiale,sisteme etc. As fi interesat de case construite cu demisol,subsol caci tot vorbim de eficienta energetica si confort. Ce ne poti spune sau arata????Multumesc. Gheorghe Missir
@stefanionita1225 жыл бұрын
Salutare George, cred că ai uitat să întrebi constructorul despre sistemul de ventilație al casei.La clipul cu casa care nu se vinde una dintre probleme era legată de sistemul de ventilație.Bafta!
@slyd8r5 жыл бұрын
Sunt foarte curios de construcția finală, de testul de zgomot și izolație termică, nu de ce gresie si faianță și-a ales proprietarul.
@mihai03775 жыл бұрын
E de cacat, tragi o basina si se aude in toata casa... Tot caramida si BCA-ul ramane o varianta mai buna... Acum, daca vrei ceva cu adevarat pe structura metalica, Casele din Containere Maritime sunt cea mai buna varianta ! De ce ? Pentru ca acel container maritim este practic o cutie de fier, peretii sunt de fier, nu de carton...
@justmenell33805 жыл бұрын
@@mihai0377 tare asta... basina a fost testul tau suprem ca sa consideri ca un container maritim e mai bun? :)))
@Pubg_samy69312 жыл бұрын
@@mihai0377 cele cu panouri sandvich sunt cele mai bune
@mihainistor20285 жыл бұрын
Constructia metalica reprezinta o provocare pentru acoperis. Acoperisul este greu de facut pentru ca nu poti folosi cuie in care sa bati carton asfaltat. Ati folosit acoperis metalic?
@alxdava20045 жыл бұрын
Bați carton asfaltat?! Suntem in 2019 amice, anii 90 au trecut
@chilianvictoria6213 жыл бұрын
Ptr izolatie este cartoni sà nu te coci vara de caldura
@_sharpeagle_3 жыл бұрын
"Nu folosim sudura, caci sudura ar strica stratul de zinc". Inteleg ca toate componentele metalice sunt perforate din fabrica si mai apoi zincate? Daca nu, iar perforarea se face in santier, atunci ar putea totusi sa para ulterior coroziunea la nivelul suruburilor, prin infiltratii, fie de la condens, fie de la fisuri in anvelopa, acoperis, innundatii accidentale etc. Deci. nu inseamna ca daca e ferita de intemperii atunci "n-are moarte"....
@itadriro5 жыл бұрын
Cine poate să îmi dea informații privind transferul termic al metalului de la exterior spre interior? Care este și cum a fost rezolvată această problemă?
@academyfirstschool34127 ай бұрын
Buna, cum se numeste firma aceasta fin Oradea
@marius_carapcea_19745 жыл бұрын
O mica problema observ: peretii sunt dintr-un material lemnos (probabil OSB). Lemnul este permeabil la vaporii de apa. Polistirenul nu este permeabil. Prin urmare va aparea o problema. In situatia data trebuie folosita spre exemplu pentru izolatie o vata bazaltica.
@PaulStoica4 жыл бұрын
Conteaza bariera de vapori unde o montezi. Daca o montezi pe partea interioara a peretelui atunci nu vei avea flux mare de aer cald/umezeala spre exterior. Dar da, varianta cu vata bazaltica este mai buna insa mai scumpa si de cele mai multe ori oamenii aleg varianta mai cheap. In cel mai rau caz umezeala in exces va lucra pe la rosturile dintre placile de polistiren si se va crapa tencuiala pentru ca doar pe acolo va putea sa iasa umezeala. De asta e bine sa gandesti serios toate stratificatiile intre exterior si interior. Calcule poti sa faci singur pe www.ubakus.de/u-wert-rechner/
@viodd4936 Жыл бұрын
Vreau sa vad casa gata.
@mihainistor20285 жыл бұрын
Pentru izolatie termica in pod eu am folosit wata de sticla de 27cm. Sub acoperis am pus hirtie care a izolat termic podul excelent pe timpul verii. Am folosit hirtie de santier rol de hirtie pe care se toarna ciment in constructii.
@MihaSun5 жыл бұрын
Bravo Doreleeeee
@geanitsucuneli47914 жыл бұрын
Bine facute.
@cristian13teen4 жыл бұрын
Ok casa metalica dar cum rezolva cu corpurile de bucatarie suspendate ..?
@AliceAlice-hz1ek6 ай бұрын
Stie cineva o echipa serioasă in zona Moldovei,care fac case din panouri sandwich pe structura metalică? Sa fie bine izolate, pentru o locuinta permanenta, la cheie? M-am interesat mult dar e foarte greu sa gasesti o firma serioasa ,sau o echipa serioasa. Netul e plin de țepe. Mulțumesc!
@MrMarie818584 жыл бұрын
Te salut George,cum as putea rezolva partea cu geamurile daca nu am pus folie inainte de a aplica finisajul?
@randomgirl57074 жыл бұрын
Buna stau la un bloc cu 2 etaje la parter am momental o bucatarie la care nu sint multumita e din termopansi e foarte frig as vrea ceva mai bun3 m lungime si 2 latime cit mar costa?
@randomgirl57074 жыл бұрын
Sint din oradea
@lakramioara083 жыл бұрын
Buna ziua, se poate sa vedem casa finalizata?
@denissavic5005 жыл бұрын
Succes cand incepe sa scartaie dupa cativa ani :)))
@shpe115 жыл бұрын
scartaie daca are jocuri, jocuri are daca se dilata/contracta, dilatat/contractat de la diferente mari de temperatura, diferente mari de temp daca nu ai termosistem si daca nu o incalzesti/racesti iarna... adica daca ai o temp fluctuanta cu 10 grade de exemplu iarna minim 18 vara maxim 28 grade...
@denissavic5005 жыл бұрын
care plm este scopul stucturii de metal...ca are acelasi impact de mediu ca betonul....si e la fel de scump,tre sa fii nebun sa-ti faci o casa asa
@JeanBartt5 жыл бұрын
@@denissavic500 Rapiditatea in executie.
@morosanvalentin25245 жыл бұрын
@@denissavic500 scopul este: banii din reclama ca le promveaza idea firma materialele....asta e..banu...buhnici manipuleaza oameni sa cumpere zapada la polul nord :P
@iconstantin4 жыл бұрын
@26:10 balconul, chiar dacă îl folosim mai rar sau deloc, mie mi se pare că are un rol foarte important în designul casei. Îi schimbă cu mult aspectul.
@norbeboy10015 жыл бұрын
Mai vrem clipuri cu case pe structura metalica :)
@mcv82465 жыл бұрын
Ai postat prea repede clipul, inca ma uitam la Podcast😄
@sonnycrysss5 жыл бұрын
exact exact!
@C.OrtodoxRO5 жыл бұрын
dnu George B. Acel perete la exterior cu ferestre si cele trei laturi din ce am vazut se numeste bay window foarte comun in UK si US & CANADA,AUSTRALIA
@ioannedelca98953 жыл бұрын
Care este diferenta de costuri plus minus ,între o casa de genul prezentat si o casa traditionala
@innerfile22 жыл бұрын
30 de ani in zone polare sau de desert. In ro dureaza si 100. Da, buna investitie si design modern.
@mirceamihai945 жыл бұрын
Ar fi fain sa nu mai dai sfaturi la constructori... nu de altceva dar chiar daca ai vazut multe lucruri nu esti inginer si spui multe lucruri aberante cateodata...
@StefanLucianIonut5 жыл бұрын
Sa nu crezi ca toti inginerii arhitecti sunt si buni ... Am intalnit ingineri care pur si simplu exagereaza cu planurile lor ... Ei doar deseneaza , nu ei platesc ... ci clientul !
@electrocat95 жыл бұрын
La cat de construită e țărișoara noastră este evident că au nevoie de orice sfat.
@electrocat95 жыл бұрын
@@descoiatorul tie Ce măgărie ți a făcut?
@croitorumihai155 жыл бұрын
@@StefanLucianIonut pai atunci de ce nu incepi sa faci structuri de rezistenta pentru constructii ca doar nu trebuie sa fii inginer si sa studiezi mecanica, fizica, materiale de constructii, rezistenta materialelor, cum lucreaza betonul, otelul, sa stii care sunt efectele seismului, ale incarcarilor, ale mediului asupra constructiilor etc. se castiga binisor am inteles. hai ca doar e paint. TE MAI APRECIAZA SI ALTI PATRU DESCREIERATI.
@bucovineanul925 жыл бұрын
@@StefanLucianIonut Nu inginerul iti proiecteaza casa, asta e treaba unui arhitect. Sunt 2 meserii diferite