Cum să ai consum mic cu o mașină electrică (plug-in / full-hybrid). Sfaturi utile | MotorONE.ro

  Рет қаралды 2,381

MotorONE

MotorONE

Күн бұрын

Пікірлер: 17
@vladoius
@vladoius 3 жыл бұрын
Foarte instructiv. Mai sunt multe sfaturi pentru reducerea consumului bazate pe energia cinetica. Aceste sfaturi sunt valabil;e si ptr masinile clasice!
@MotorONERomania
@MotorONERomania 3 жыл бұрын
Da, multe dintre ele se aplica la orice masina, dar importanta lor e mai mare la electrice, unde nu doar ca ai consum zero, ci efectiv recuperezi energia.
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
Bune sfaturi. Recunosc, pe masinuta mea electrica (un E-UP!) merg doar in modul B, modul de regenerare maxima. Am totusi o intrebare ce poate parea prosteasca. Daca merg doar asa, daca doar incarc asa, nu uzez vreo piesa excesiv? Adica as putea castiga energie, dar sa pierd in vreo componenta cheie a masinii.
@MotorONERomania
@MotorONERomania 3 жыл бұрын
In teorie, uzura pe care o provoci asa e minimala pentru ca masina oricum face regenerare cand decelerezi (calci frana), deci e proiectata sa functioneze asa. Nu e ca si cum ai de ales intre a dezactiva sau nu complet sistemul pentru ca nu poti.
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
@@MotorONERomania , da, dar teoretic, folosind aproximativ acelasi stil de condus, am de ales intre a conduce in modul normal (care recupereaza, dar o face moderat) si modul de recuperare, care e mult mai puternic, am vazut in aplicatie ca imi recupereaza chiar si peste 30%.
@MotorONERomania
@MotorONERomania 3 жыл бұрын
Corect! Dar la un moment dat masina tot se va opri, chiar si prin apasarea pedalei de frana. Iar ea recupereaza si atunci. Inteleg ce zici, dar cred ca impactul este minim, indiferent de mod pentru ca, pana la urma, asa a fost proiectata sa functioneze. Sincer nu am auzit niciodata ridicata problema recuperării versus fiabilitate.
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
@@MotorONERomania , nici eu nu am auzit, de asta voiam sa imi confirm asta, ca sa nu uzez peste masura niste piese critice ale masinii. Teoretic este ceva acolo (eu dupa mintea mea il asociez cu vreun dinam sau tamburii de la rotile din spate), asta pentru ca pe modul de regenerare masina este mai zgomotoasa decat pe modul de condus normal. De asta, fiindca ceva se activeaza, ma gandesc si ca ceva se consuma. Si, ca om care a luat electrica pentru a face economie, ma gandesc ca nu cumva ceea ce se consuma sa fie mai scump decat electricitatea pe care o recuperez.
@MotorONERomania
@MotorONERomania 3 жыл бұрын
Motorul electric este cel care opune rezistenta si regenereaza, practic el se transforma in generator. Tot circuitul electric baterie-motor-roti este inversat cand se recupereaza enrgia cinetica. Eu zic sa folosesti masina linistit asa cum vrei, atata timp cat utilizezi o functie cu care masina a fost prevazuta.
@vladoius
@vladoius 10 ай бұрын
Se economiseste multa energie cu sistemul cruise control!
@paulvadeanu246
@paulvadeanu246 3 жыл бұрын
Nu ai folosit padelele alea, așa-i?
@MotorONERomania
@MotorONERomania 3 жыл бұрын
Detaliază că nu înțeleg sensul.
@paulvadeanu246
@paulvadeanu246 3 жыл бұрын
@@MotorONERomania @MotorONE 😁 nu ai găsit padelele din spatele volanului...
@MotorONERomania
@MotorONERomania 3 жыл бұрын
Am si vorbit despre ele. Se vede cand dau de ele pe video si explic ce fac. De asta am zis de prima data ca nu inteleg ce vrei sa zici.
@paulvadeanu246
@paulvadeanu246 3 жыл бұрын
@@MotorONERomania Mda, scuze! Am revăzut clipul și e adevărat că ai explicat (succint) rolul lor. Ar fi meritat, totuși, să explici că poți opri mașina aia de aproape două tone folosind doar padela care crește nivelul regenerării prin frânare. 🙂 Totuși, scuză-mă pentru neatenție și mult succes!
@MotorONERomania
@MotorONERomania 3 жыл бұрын
Stai linistit, nu e problema, doar ca nu intelegeam initial ce vrei sa zici. :)
@littlejonnyu
@littlejonnyu 3 жыл бұрын
Eficienta de recuperare a energiei e estimata la 70%. Asadar cand recuperezi, recastigi doar 70% din energia initiala. In functie de conditii (in special la drum lung) se recomanda un mers cat mai constant asa incat masina sa nu fie nevoita sa regenereze.
@fhshsjx
@fhshsjx 7 ай бұрын
Nu e corect sa spui 70%. Defapt e intre 10% si 95% depinde de cum franezi, poti frana incet incepand cu 200m inainte de stop sau poti frana brusc la stop. Daca ai si coborare ai peste 100% deja ai incarcare. Ideea de recuperare e pe drum drept. In zona de deal e deja incarcare de la frane. Daca cobori un deal de 500m incarci la frane 0.5kw cu care mergi 4km mai incet. Daca nu franai deloc la acei 500m de vale pe liber ai fi mers vreo 300m la durigare. Deci ai incarcare la frane nu doar recuperare. Eu am full hibrid si in Cluj am 70% mers full ev in oras ca e cu dealuri orasu nu e drept iar in Bucuresti am avut 50% mers electric ca e drept orasu. Franele incarca mult nu motoru in oras. Motoru incarca cu 7kwh iar franele cu pana la 30kwh ca bateria are supercapacitoare care absorb mult. Pe national incarca motoru in mers, acolo am 50% ev. Pe autostrada am 0% ev. Ca idee cu consumu am 3% in Cluj. Deci franele ajuta mult la incarcare. Bine am si top 1 cea mai economica masina de oras, yaris cross hyb, conform - "whatcar most economical cars 2024"
Cum mergi la consum - 10 TRUCURI pentru reducerea consumului
16:00
IL'HAN - Qalqam | Official Music Video
03:17
Ilhan Ihsanov
Рет қаралды 700 М.
Гениальное изобретение из обычного стаканчика!
00:31
Лютая физика | Олимпиадная физика
Рет қаралды 4,8 МЛН
despre Plug-in Hybrid
31:51
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 36 М.
București - Istanbul cu mașina electrică
25:17
ECO DRIVE
Рет қаралды 25 М.
E suficient doar să arăți bine? Peugeot 408 PHEV, economic și nu prea.
18:45
Marian Andrei - Car Reviews
Рет қаралды 8 М.
A 250e Mercedes Hybrid - Why Hybrid in the First Place?
10:10
Nick O'Leary
Рет қаралды 91 М.
Cum si cat costa sa incarci acasa masina electrica/plug-in hybrid?
11:34
Silviu despre masini
Рет қаралды 24 М.