CUM să iei NOTA 10 LA EXAMENUL DE PICTURĂ LA ADMITERE💯🔥😮 ghid COMPLET + super BONUSURI

  Рет қаралды 9,467

Andreea ARTschool Lifestyle

Andreea ARTschool Lifestyle

Күн бұрын

Пікірлер: 79
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 4 жыл бұрын
Hack-urile propriu-zise încep de la minutul 5:56, dacă doriți să săriți peste intro și explicațiile suplimentare. ;) Dacă aveți nelămuriri și întrebări pe marginea hack-urilor sau examenelor mă puteți întreba chiar aici, vă răspund cu drag.
@iasminaghitun7267
@iasminaghitun7267 2 жыл бұрын
ce ar trebui sa am la mine atunci când ma duc sa dau probele?
@sorineugen3713
@sorineugen3713 Жыл бұрын
Esti extraodinară! Cea mai bună lecție pe care am gasit-o! Explici cu dragoste, chiar vrei să transmiți esența cunoști țelor tale, ni le dăruiești!...ai suflet bun, pasiune și faci cu bucurie ceea ce faci! Asta îți va lungi viața!
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle Жыл бұрын
Uau, mulțumesc pentru cuvintele frumoase!🤗😊
@yungfrv4071
@yungfrv4071 3 жыл бұрын
Ma bucur tare ca ți-am găsit canalul :)
@luka3654
@luka3654 3 жыл бұрын
Trebuie sa faci totul din minte la tema cu 3 sau 5 personaje in miscare?
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 3 жыл бұрын
Cam da. De aceea trebuie sa le pregatesti din timp, sa ai niste scheme posibile planificate deja in minte, pe care să le adaptezi
@starlistica
@starlistica 3 ай бұрын
Să trăiți doamna Andreea. cu sfaturile tale mirobolante am intrat!!🎉🫡
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 3 ай бұрын
@@starlistica super!! 🤗
@bratudan
@bratudan 3 жыл бұрын
Felicitari pentru postare! Sunt un amator de desen si pictura care n-a urmat cursuri de specialitate, batran , :)), care a invatat enorm din acest filmulet. Mi-ar placea pe viitor sa mai vad genul asta de materiale, axat pe desen, de ex: cum faci o natura statica, de la constructie la hasura. Sau cum o pictezi in tempera (sfantul gral al incepatorului, confirm asta). Spor in ceea ce faci si astept in continuare material de calitate de la tine, intocmai ca cel de aici!
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 3 жыл бұрын
Ma bucur mult sa aud asa! :) Am notat pentru viitor!
@bratudan
@bratudan 3 жыл бұрын
@@AndreeaARTschoolLifestyle De exemplu, ai sa razi, dar am o intrebare: pe voi cum v-a invatat sa tineti creionul cand desenati? Ca la scris dar tinut mai din spate (tripod), sau in palma (palm metod, overhand, underhand, etc...) Te intreb pentru ca sunt asa de multe variante si nu stiu cum sa imi creez un mod de lucru corect si sigur. Daca tin in palma creionul, am tendinta sa trag mai multe linii, care per total par mai fluide, dar ies mai groase si cumva nu poti lucra la detalii mici, daca tin ca la scris creionul pare ca am precizie mai mare, dar mana se arcuieste cand trag liniile oblice, intr-un mod usor dureros :) -(ma refer la liniile de la stanga la dreapta pe diagonala, eu fiind dreptaci). Stiu ca o sa imi spui sa tin creionul cum il simt mai natural, dar fiind la inceput si derutat, am senzatia ca oricare din variante e naturala, dar fiecare are inconvenientele ei. Aaaa si la final vine si varianta vazuta pe la rusi, cu tinut degetul mic pe foaie, gen pivot si tinut creionul cat mai din capat posibil, departandu-se destul de mult de foaie. Ti-as fi recunoscator daca mi-ai raspunde.... Si scuze de mesajul lung :)
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 3 жыл бұрын
@@bratudan Nu-i nicio problemă! De fapt, nu am să îți spun să îl ții cum e mai comod, pentru că 1.comoditatea e o zonă moartă și lipsită de progres și 2.prin comoditate se crează cele mai proaste obiceiuri și deprinderi posibile în 9 din 10 cazuri. Am avut un prof care ne-a spus că „doar secretarele țin și creionul ca pe pix”, fără dorința de a jicni meseria ori persoanele, ci în ideea în care artiștii țin creionul într-un mod specific și unic lor. Anume, chiar dacă mai din față ori mai de la coadă, el se ține orientat cu coada în exteriorul indexului, spre podul palmei, nu blocat între el și arătător. Astfel ai o mult mai mare libertate a mișcării mâinii. Mișcarea se realizează de obicei, preferabil, nu din încheietura mâinii, ci din antebraț, sau chiar braț pe formatele mai mari și la măsurători, dar oricum conteză poziția creionului și atunci. Poți să îl ții cu 3 degete/ 2/ toate 5, dar asta contează mai puțin. Detaliile se fac cu mai multă acuratețe ținând creionul tot așa, dar mai de jos, mai aproape de vârf. Poate fi puțin incomod și neobișnuit la început, dar obișnuința e a doua mamă a omului, deci comoditatea vine în timp. Rezultatele în materie de plasticitate se văd aproape imediat când creionul e ținut așa. Și chiar și posibilele greșeli sunt și ele de o mult mai mare plasticitate, întrucât asta este ținta supremă: plasticitatea unei lucrări și, în raportare la realitate, să fie proporționată corect. Sper că a ajutat răspunsul meu :)
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 3 жыл бұрын
De faapt... Există un video exact ca acesta, de care aproape am uitat chiar și eu, calat exclusiv pe desen :) Acesta este linkul lui, dacă dorești să îl vezi: kzbin.info/www/bejne/e4XXd3mFodaHndk
@bratudan
@bratudan 3 жыл бұрын
Multumesc mult pt explicatii si amabilitate! Ajuta mult precizarile tale. Cumva si eu simteam ca linia produsa de creionul tinut cum recomanzi e mai artistica, dar deocamdata si imprecisa, mai ales la genul de desene care necesita o precizie mare, gen naturi statice cu figuri geometrice, naturi statice, in general. Tu cum tii creionul? In tutorialul despre hasura il tineai ca la scris, dar ma gandesc ca era pt ca lucrai pe suprafata plana. Sau si pe suprafata plana recomanzi tinerea creionului tot intre 2-3 degete si orientat inspre lateralul indexului. Daca vreodata te hotarasti sa faci cursuri online de desen si pictura sa stii ca ai aici un client ;)
@icarussarts
@icarussarts 2 жыл бұрын
M-am întors cu alte întrebări. 1) Minunile în acuarelă cu personaje, pentru portofoliu, pot fi portrete? Sau miturile despre compoziții cu personaje faceless sunt reale? 2) Se acceptă și vreun bonus pentru portofoliu? În afară de nightmare fuel și naturi moarte, se pot introduce "subtil" și niște portrete?
@nuenimicdevazutaici793
@nuenimicdevazutaici793 3 жыл бұрын
Daca nu le fac fete personajelor,ma depuncteaza?
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 3 жыл бұрын
la examenele pana in a 9-a inclusiv nu se fac fetele personajelor pentru ca nu se studiaza anatomia fetei pana la acel nivel. Sunt absolut optionale, iar daca nu stii sa le faci (sa proportionezi trasaturile mai bine zis) mai bine nu le faci.
@nuenimicdevazutaici793
@nuenimicdevazutaici793 3 жыл бұрын
@@AndreeaARTschoolLifestyle Am inteles! Mersi
@gaborgabor9097
@gaborgabor9097 2 жыл бұрын
Ce notă ai luat la admitere? 🙃
@lenna2526
@lenna2526 2 жыл бұрын
Înainte să intri la facultate trebuie să dai evaluare? Dar dacă învăț singur a desena și picta. Fără să iau undeva cursuri. Nu afectează la admitere?
@irina-ei5vl
@irina-ei5vl 3 жыл бұрын
buna, poti pune un clip sau macar ceva story uri pe insta cu compozitii cu personaje facute de tine?
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 3 жыл бұрын
Buna, vinerea urmatoare de la 18 fac un live de o ora, sau poate mai mult, si le aduc in discutie atunci, cum suna asta? :) Ce ai vrea sa stii/vezi uitandu-te la ele?
@irina-ei5vl
@irina-ei5vl 3 жыл бұрын
@@AndreeaARTschoolLifestyle paai 1. cum putem face gamele cromatice intr un desen, gen cam ce culori am putea “devia” de la subiectul principal. spre ex, am gama cromatica rosu- verde, ce alte culori pot adauga? 2. cum facem contrastul dintre personaje si restul lucrarii? adica ce putem adauga spre ex pe haine? 3. cum putem face ca lucrarea sa arate mai ingrijita? 4. arata ne niste lucrari de ale tale din liceu pe aceste doua teme de admitere🥰 5. cum putem aranja personajele in spatiu? 6. la natura statica, nu prea ma descurc la hasura, sfaturi? 7. cum putem alege mai bine gamele cromatice si cum putem obtine o diversitate de culori dintr o anumita gama cromatica? 8. cum putem intersecta mai bine fundalul cu solul? 9. lucrarea poate fi facuta si pe format portret?
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 3 жыл бұрын
@@irina-ei5vl Ok, am înțeles. Toate lucrările din acest video sunt făcute ca antrenament pentru examen, chiar dacă le-am trimis și la concursuri, și cam tot pe ele o să discutăm și în live. Despre aranjarea în spațiu a personajelor și proporții am vorbit, după cum probabil știi deja, și în acest video. Ce ai dori să știi în plus despre ea?
@irina-ei5vl
@irina-ei5vl 3 жыл бұрын
@@AndreeaARTschoolLifestyle pai, am inteles faptul ca trebuie sa fie 2 intr o parte 3 in cealalta, dar cum am putea sa le punem, pentru ca trebuie sa fie o distanta intre ele si practic e f greu sa incapa in pagina si sa fie si mari
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 3 жыл бұрын
@@irina-ei5vl Oky, notat. E destul de simplu de fapt. Hai ca discutam in live, nu te ingrijora :)
@iuliabalau
@iuliabalau 2 жыл бұрын
Mersi
@c0sminn777
@c0sminn777 Жыл бұрын
genul asta e si la unarte la prima proba de compozitie pt grafica?
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle Жыл бұрын
Nu, aia e cu totul altă mâncare de pește
@Im_notAwake
@Im_notAwake 10 ай бұрын
Mi e frica de ce fac acolo, am inceput da fac meditații la desen cu o profa din Tonitza si gen nu ne a explicat nmk, si acm stau si tot incerc sa mi dau seama ce sa fac pt ca mai ales la pictura nu inteleg nmk, adica cum ar trebui sa pun culorile, umbrele si cum sa fac personajele sa arate mai a oameni si la desen nustiu cum sa fac diferenta intre vas si celelalte chestii de acolo gen la cat de inchis sa le fac.
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 10 ай бұрын
Off... Pune întrebări cu curaj, dacă nu răspunde cel puțin vei știi să te reorientezi spre altcineva. La personaje e prea mult de explicat într-un comentariu, ca să te pot ajuta. Dar la desen, uite un pont: privește cu ochii între-deschiși, printre gene, valorile. Așa o să îți dai mai bine seama ce faci. Mereu vasul e mai închis ca fundalul.
@Im_notAwake
@Im_notAwake 5 ай бұрын
@@AndreeaARTschoolLifestyle Multumesc! Am revenit peste 4 luni si am luat 10 la ambele, tysm pentru sfaturi 💕💕
@idkokgurl
@idkokgurl 2 жыл бұрын
Uhhhh mi-e cam frica de admitere 😬
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 2 жыл бұрын
Capul sus! Îți țin pumnii 🤗💪
@Det_Art.
@Det_Art. Жыл бұрын
Bună! E puțin stupid să scriu un comentariu la 3 ani după postare, dar am două întrebări. La liceu, se predă si realismul cand vine vorba de desen? Adică nu natură moartă sau pictură, ci cu creioane colorate? Și a doua întrebare, nu mă pricep mai deloc când vine vorba de desenat personaje, mi se par unul din cele mai grele și complicate lucruri de desenat, ști cum aș putea să învăț cât de mult se poate până la examenele de a 8 a cand vine vorba de desenat personaje? (Mai am în jur de un an si jumătate până atunci)
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle Жыл бұрын
Comunitatea e vie aici pe canal, indiferent cât de vechi e videoul 😊 Nu, la arte nu se mai lucrează cu creioane colorate, acolo nivelul trece de ele. "Realism" când spui, ține de o mulțime de lucruri... Se predă în stil academist, când vine vorba de desen. Majoritatea profesorilor procedează așa. Nu fotorealism, dacă la el te referi de fapt. Timp sa înveți sa faci personaje este, dar ai nevoie de îndrumare corectă. Îți recomand să faci ore cu cineva care te poate învăța. Altfel, internetul nu se canalizează în mod specific pe ce se caută de la voi la un examen. Mergi și în librării și caută cărți specializate pentru desen *academic*. Sau caută-le online. Si exersează exersează exersează. Ar fi multe de făcut, dar astea sunt câteva ponturi, pentru început. Ce trebuie musai să înțelegeți și încerc să explic pe acest canal este că să dai la arte înseamnă muncă, sacrificiu și efort ca pentru orice examen și profil. De obicei ora de desen e luată ca o joacă la școală, dar pentru un profil de specialitate este cea mai serioasă treabă din lume. Nuprea ai scurtături... 😕
@Det_Art.
@Det_Art. Жыл бұрын
Mulțumesc că mi-ai răspuns!😁 Când vine vorba de creioane colorate speram ca încă să se lucreze cu ele și la liceu, deoarece pt mine e cel mai bun mod de a desena dar până la urmă arta nu este despre un anumit instrument de desenat, și da mă refeream la fotorealism. Când vine vorba de desenatul personajelor m-am gândit ca la început să le desenez după poze și abia apoi să le desenez din imaginație. Sunt de acord cu tine când spui că desenul este luat în joacă, îl am ca exemplu pe un coleg care este și foarte arogant și încrezut, a spus că arta nu i se pare importantă și ar putea fi înlocuită cu cultura generală, a spus mult mai multe cum ar fi că este mult mai bun la desen decât mine doar că nu îi place să stea ore la un desen, dar oricum părerea celor ca el nu este deloc importantă, ăsta este motivul pentru care îl ignor. Ce mă frustrează la momentul actual este faptul că eu merg la o școală foarte mică dintr-un sat, această școală se întâmplă să fie destul de ciudată. Nu am un profesor de arte care are ce căuta la catedră când vine vorba de desenat, te întrebi de ce? Pentru că ea normal este profesoară de biologie! De ce? Cum am spus, este o școală mică dintr-un sătuc, la care nu multi profesori s-ar angaja și mulți profesori predau materi care nu au nimic în legătură cu profesia lor, de exemplu: Profesorul de geografie: predă istorie pentru clasa a 5a și latină pentru a 7a și a 8a Profesoara de bio: chimie, biologie și desen Profesoara de engleză (diriga): engleză, franceză, muzică Profesorul de religie: religie și muzică Ăsta este motivul pentru care nu știu pic de teorie despre desen, efectiv doamna de bio intră în clasă și spune: ,,No ce faceți fainilor? Ne apucăm de treabă?" Fără să ne predea o lecție, pur și simplu ne dă o temă sau desenăm la alegere. Mai vreau să îți spun că videoclipurile tale și canalul în sine sunt foarte mișto și îmi pare bine că te-am descoperit!❤️
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle Жыл бұрын
@@Det_Art. Uau, ce îmi spui tu de profesori e efectiv halucinant...😳 Ai dreptate despre colegul tău - ca el sunt mulți și efectiv sunt prea încuiați să îi bagi în seamă. Poți să îi spui că diferența dintre oamenii de succes în viață și perdanți este exact care a fost destul de harnic să pună mâna să facă treaba. Toată lumea e liberă să facă ce e e necesar, să pună osul la muncă, dar diferența o fac cei care chiar trec la fapte. Toți zic că ar putea fi Rothko (pictorul) dar niciunul nu se apucă să facă ce face el, cu aceeași dedicare. La dedicare se rezumă totul. Tu ține-te de treabă și vei ajunge bine :) P.S.: în general, evită desenatul după poze. Mai bine desenează direct după oamenii din jurul tău, super rapid, chiar dacă se mișcă. Și pornește de la formele mari spre detaliu, niciodată invers.
@Kruzothesaillor
@Kruzothesaillor 2 жыл бұрын
E clar,nu intru nicăieri cu ce am,eu am numai desene mici și mari cu tenta japoneză (cam toate sunt personaje) nu cred că acceptă așa ceva
@elizabeth.annemari847
@elizabeth.annemari847 4 жыл бұрын
Tocmai am dat examenul pentru Tonitza . Ne-au trebuit 5 naturi statice și 5 picturi cu personaje . Rezultatele vin pe 12 iunie. Urează-mi succes😅
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 4 жыл бұрын
Super! Mult, mult succes! 🏆💪
@vladb2081
@vladb2081 4 жыл бұрын
Ai intrat? 😅
@elizabeth.annemari847
@elizabeth.annemari847 4 жыл бұрын
@@vladb2081 Da , dar trebuie să se facă medie cu evaluarea națională și cu clasele 5-8
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle 4 жыл бұрын
@@elizabeth.annemari847 Bravooo!🎉🎉🎉 😍
@elizabeth.annemari847
@elizabeth.annemari847 4 жыл бұрын
Din nefericire...îmi mai trebuia 1 punct , cea mai mică notă cu , care s-a intrat a fost 8,40 , iar eu am luat 8,39 🥺🥺
@mariaale63
@mariaale63 Жыл бұрын
Vreau să dau și eu la arte, în mai dau probele 🫶🏻 ține-mi pumnii
@teodorgeorge
@teodorgeorge Жыл бұрын
Succes, eu azi am ultima proba la arte:)
@mariaale63
@mariaale63 Жыл бұрын
@@teodorgeorge ce ai avut la natura statica?
@teodorgeorge
@teodorgeorge Жыл бұрын
@@mariaale63 un vas, un cub si un mar
@mariaale63
@mariaale63 Жыл бұрын
nu am intrat:((
@AngelaVerdes-r2k
@AngelaVerdes-r2k Жыл бұрын
Mâine am prima probă de aptitudini 😢
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle Жыл бұрын
Mult succes!!
@AngelaVerdes-r2k
@AngelaVerdes-r2k Жыл бұрын
@@AndreeaARTschoolLifestyle mulțumesc 🥹❤️
@MsKica12
@MsKica12 Жыл бұрын
Cum o cheamă pe profesoara ta?
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle Жыл бұрын
Cea care m-a învățat fundamentele se numea Ionescu. Nu mai e printre noi din păcate
@MsKica12
@MsKica12 Жыл бұрын
Mulțumesc pentru raspuns. Ionescu și mai cum? Mihaela? Că tot sunt aici... să știi că ești foarte bună ca profesor.
@AndreeaARTschoolLifestyle
@AndreeaARTschoolLifestyle Жыл бұрын
@@MsKica12 Și eu mulțumesc :) Liudmila Ionescu
AȘ FI VRUT SĂ ȘTIU aceste 5 lucruri ÎNAINTE să dau la ARTE
11:39
Andreea ARTschool Lifestyle
Рет қаралды 3,5 М.
When Cucumbers Meet PVC Pipe The Results Are Wild! 🤭
00:44
Crafty Buddy
Рет қаралды 51 МЛН
КОГДА К БАТЕ ПРИШЕЛ ДРУГ😂#shorts
00:59
BATEK_OFFICIAL
Рет қаралды 8 МЛН
Te pregătesc pentru ADMITERE! Ce trebuie să știi??
12:51
În mintea artistului
Рет қаралды 6 М.
Portofoliu admitere UNArte - Inainte de pregatire si dupa
25:19
The tale within a photo
Рет қаралды 4,9 М.
Culorile sufletului - Liceul Tonitza Bucuresti
29:11
carotop57
Рет қаралды 14 М.
Personaj, compozitie statica
23:36
George Alexandru
Рет қаралды 4 М.
Viața la Facultatea de Arte
26:07
În mintea artistului
Рет қаралды 5 М.
MATERII NEAȘTEPTATE la liceul de arte plastice(@Tonitza)
11:56
Andreea ARTschool Lifestyle
Рет қаралды 6 М.
When Cucumbers Meet PVC Pipe The Results Are Wild! 🤭
00:44
Crafty Buddy
Рет қаралды 51 МЛН