Cum să n-o iei razna ca părinte? 10 metode eficiente

  Рет қаралды 68

Taticool

Taticool

Күн бұрын

Când devii părinte și după ce îți trece euforia și bucuria de a avea un nou-născut, te trezești în față cu mulți de „TREBUIE” care, pe parcursul acestei aventuri, nu numai că nu se mai termină și nu ajung niciodată pe zero, ba se dublează și chiar se triplează în funcție de vârsta sau starea copilului.
Este foarte greu să mai restabilești ordinea și confortul în casă dinainte de nașterea celui mic, să beneficiezi de timpul tău, să te bucuri de o cină romantică, de o seară în doi sau de un film la cinema. Muci, dințișori, răceli, colici, plânsete, crize, tantrumuri, oboseală, certuri în cuplu și câte și mai câte nu mai apar odată cu venirea moștenitorilor iubiți. În plus, mai trebuie să faci față jobului sau lipsei lui, în cazul mamelor, a căror singură socializare se desfășoară la groapa cu nisip sau pe vreun forum de mămici.
Cum să faci față sarcinii de a fi părinte și să reziști ispitei de a-ți lua lumea în cap și de a pleca oriunde te duc ochii?
10 metode pentru a rămâne întreg la minte ca părinte
Nu este surprinzător faptul că epuizarea părinților este o realitate cu care mulți dintre noi ne confruntăm, chiar dacă nu se vorbește des despre aceasta.
Ce este burnout-ul parental?
Burnout-ul parental este o epuizare severă în rândul părinților, care duce la sentimente de frustrare și la lipsa de încredere în abilitățile lor parentale. Are multe consecințe negative grave care afectează atât părintele, cât și copilul, inclusiv gândurile de a fugi unde vezi cu ochii, neglijare și abuzul fizic sau emoțional. Când resursele tale mintale sunt întinse la limită în fiecare zi, când copiii sunt nervoși de la prima oră a zilei, țipă, refuză să-și facă temele, fac nazuri la masă și fac crize pentru că nu vor să meargă la culcare, atunci epuizarea este la o aruncătură de băț.
Pentru a preveni epuizarea părinților, trebuie să începeți să vă acordați atenție.

Пікірлер
escape in roblox in real life
00:13
Kan Andrey
Рет қаралды 35 МЛН
10 SUGESTII de dezvoltare a atentiei
5:53
Cristina Gemănaru, Psihoterapeut-Logoped
Рет қаралды 4,7 М.
Ce să faci dacă ai un copil bătăuș?
7:28
Taticool
Рет қаралды 137
Cum înveți copilul să nu pună preț pe branduri?
12:44
10 moduri de a-ți motiva copilul
10:08
Taticool
Рет қаралды 130
5 pași pentru o acomodare blândă la grădi
11:12
Taticool
Рет қаралды 62
Copilul meu nu vrea la școală!
9:42
Taticool
Рет қаралды 680
escape in roblox in real life
00:13
Kan Andrey
Рет қаралды 35 МЛН