Mulțumesc Aveam mare nevoie de detaliile care le-ai oferit. 🙏
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Ma bucur ca pot fi de folos! Sănătate multa!
@--Z-g-ube-c-k-- Жыл бұрын
Foarte bune detaliile de execuție pt. aspectul practic. Merci beaucoup! 👍🏻👍🏻👍🏻 Sănătate, don Tonito!
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Avec plaisir M. Alex.
@octavianpop3320 Жыл бұрын
@@construieste-cu-Tonito9m
Жыл бұрын
Multumim de sfaturi!
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Multa sănătate!
@danyborcaias4424 Жыл бұрын
Perfect, spor si sanatate!
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Mulțumesc asemenea!
@murithornfreeculianasiflor4472 Жыл бұрын
Interesant video!Multumesc.
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Sănătate!
@_Dumi Жыл бұрын
Ah, cat de mult aștept să văd consumul de kw.
@AiEnthusiast999 Жыл бұрын
Buna ziua, pot folosi aceatsa sapa in baie? Multumesc anticipat.
@georgecrantea43397 ай бұрын
Mulțumim pentru toate detaliile, un nr tl ptr citeva întrebări se poate
@MrDenisJoshua3 ай бұрын
Care este diferenta la rezistenta ? ... in sensul, ii mai rezistenta sapa de nisip si ciment ? In sapa asta se poate pune plasa de Buzau ? Multumesc.
@construieste-cu-Tonito3 ай бұрын
Se poate pune plasa de Buzău, avantajul la asta este transferul termic si nu are nevoie de rost de dilatare.
Жыл бұрын
Exista o recomandare cat de groasa sa fie sapa peste aceasta solutie de incalzire?
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
In principiu 1 cm dar este discutabil...
@mioararindasu5917 Жыл бұрын
👍👋👋
@crystyan837 ай бұрын
Mulțumim de videoclipuri. O întrebare: în baie nu ați turnat?? Era o camera acolo...ce puneți ca sapa...din câte am citit nu se toarnă în bai..!
@construieste-cu-Tonito6 ай бұрын
Salut Cristi, in concediul de anul trecut nu am mai avut timp si pentru baie! Acum am revenit definitiv in Ro si voi continua lucrarile, in prima faza chiar de baie ma apuc ( saptamana viitoare) in prima faza ma apuc de instalatia sanitara, izolatie sol dupa care voi turna sapa....o sa pun video-uri cu tot ce fac! Sanatate si numai bine!
@dany.1272 Жыл бұрын
Se poate amesteca si la betoniera?
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Se poate dar nu este eficient. Mergi foarte încet cu betoniera. Cel mai simplu un malaxor si 5-6 recipiente mari... Sănătate!
@animatevideo7461 Жыл бұрын
Buna ziua. De ce nu ati pus incalzirea pana pe capete, banuiesc ca din cauza mobilei...dar diferenta de caldura dintre zonele unde este incalzire si unde lipseste nu duce sa apara condens si in timp mucegai? Cat de mult ajuta folia aceea sub incalzirea in pardoseala avand in vedere ca ati izolat cu Pir. Poate imi scrieti si un pret la pir de 10 cm. Multumesc
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Așa este vor venii dulapuri, condens nu se formează, sapa se va încălzii si in acea zona si nu vor fi diferențe bruște de temperatura. Folia este reflectiva si ajuta sa dirijeze căldura spre interior. Prețul este in jur de 90 ron m2. Sănătate!
@ionutdumitrupandaciuc34487 ай бұрын
Ce sapă îmi recomandați pentru o diferență de nivel de la 1cm până la 4 cm , mulțumesc !
@ionutandrici20832 ай бұрын
Nu va supărați în Franța ce fel de sapa folosiți?
@construieste-cu-Tonito2 ай бұрын
Sunt multe marci... In general de la Weber.
@szelsandu Жыл бұрын
Buna ziua. In fisa tehnica vad ca se poate tura intre 1-4 mm grosime. Am de turnat 5 cm grosime peste incalzire in pardoseala. Care o fi consumul de material la m2 pe 5 cm grosime. Multumesc
@sterianviorel73119 ай бұрын
salut,pentru 100 metri patrati ,doresc sa folosesc aceasi sapa ca am sistem electric de incalzire cati saci ar trebui sa cumpar?multumesc
@andreiioan2413Ай бұрын
Bună ziua. Deranjez cu o întrebare, am montat o încălzire în pardoseală sistem slim , iar pe placa xps400 unde este încastrată țeava ptr încălzire are o folie de aluminiu. Aplic o amorsa pe bază de quart ce scrie în fișa tehnică ca este ok iar după vreau să pun ceresit cn 68 este ok? Sau merge să torn și șapă cum ați turnat dumneavoastră 0,3-0,6 mm cu fibre?
@andreiioan2413Ай бұрын
Menționez ca nu îmi permite să mă ridic f mult . De aceea prefer o autonivelantă chiar daca este mai scumpă și o amorsa de calitate. Plus la fiecare sac de autonivelantă să adaug fibre
@petrarcatalin86395 ай бұрын
Este mai eficienta decat cea pe apa ?
@construieste-cu-Tonito5 ай бұрын
Pe ciment vrei sa zici, da este mai eficienta energetic si nu are nevoie de rost de dilatare plus o uscare mult mai rapida.
@petrarcatalin86395 ай бұрын
Ma refer ls incalzirea
@construieste-cu-Tonito5 ай бұрын
@@petrarcatalin8639 Aaaaaa :)))) Discutabil… Pe apă este mai eficientă ca ai un cop de minim 1/4 cea electrică este 1/1. Dar ținând cont de investiția mare ( pompa de căldură și tot sistemul) ajungi la minim 15.000€ cu electric 3000€ iar până la 15 mi bagi fotovoltaice și ajungi mult mai eficient.
@florinbadica9337 Жыл бұрын
Am vazut ca mai folositi si Baumit nivelo duo, acela se poate turna in 2 straturi?La ce durata de timp intre ele ? Multumesc si spor la treaba
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Vezi fisa tehnica sa fi sigur, eu am turnat după 2 zile si totul a fost ok. Important sa aplici amorsa intre straturi. Sănătate!
@florinbadica9337 Жыл бұрын
M-am uitat la toti si nu precizeaza acest aspect. Ideea este ca am un apartament cu diferente de nivel de 5 cm si in unele camere de 4 cm. Cred ca o sa fac separat camerele . Chiar daca acesta este prima oara cand comentez , va urmaresc demult.
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
@@florinbadica9337 Mulțumesc Florin! Poți întreba orice si voi răspunde sincer si cat mai repede. La 48 de ore poți turna fără probleme. De ce nu încerci nivelo quttro?
@mirceacalota349010 ай бұрын
Buna ziua La sapa mai groasa o sa avem o inertie termica mare. Sapa fiind in casa si caldura tot in casa ramane
@construieste-cu-Tonito10 ай бұрын
Corect, dar asta ajuta in zonele de munte si foarte friguroase. Multa sănătate!
@ionutpiglesan8348 Жыл бұрын
Buna ziua. Prima data cand vad polistiren pus perimetral la incalzire in pardoseala 👏 Ce suprafata utila incalziti si cat consuma pe mp incalzirea electrica ? 800w /mp ? Recomandati acest pachet de incalzire si la o casa noua nzeb de 100mp utila ?
@chiperalexandrugabriel3504 Жыл бұрын
Depinde ce intelegi prin NZEB si daca intradevar respecti standardul . De la un anumit punct , nu merita , financiar vorbind , sa pui IPAT .Mai ales cu pompa de caldura .
@ionutpiglesan8348 Жыл бұрын
@@chiperalexandrugabriel3504 Nu vorbesc despre pdc. Ma refeream la pachetul folosit de dl Tonito. Casa doar parter 100mp utili,fara beci,terase,bca 30cm plus 20cm bazaltica.Pardoseala izolata in interior 15cm xps,sub ipat si la tavan 35cm .Pod neincalzit. Tamplarie montata profesional la aliniament .
@chiperalexandrugabriel3504 Жыл бұрын
@@ionutpiglesan8348 Nu sunt expert , dar o casa pasiva are nevoie de 15kw/h pe m2 pe an . Ai o casa izolata bine , dar nu esti la standard pasiv si nu ai testat etansarea si nu ai instalat ventilatie cu recuperare de caldura. As aproxima un necesar de 50kwh pe m2 pe an , daca ai toate facute corect . 100 de m2 x 50kwh = 5000 kwh total pe an , pt casa ta . La un COP de 2 ( incalzire in pardoseala electrica + 2 AC uri) , cost total 2500kwh x 0.85 ( cost kw hidroelectrica) =2125 Lei per an . De aici se pot face calculele si pt pompa de caldura (COP 3) cat si pt gaz ( 5500 kwh x pret gaz ) si poti decide daca merita diferenta de pret si comoditate intre sisteme .
@ionutpiglesan8348 Жыл бұрын
@@chiperalexandrugabriel3504 Multumesc pentru informatii. Din cate stiu pentru standardul Nzeb se calculeaza 30W/mp pentru incalzire plus 10W/mp pentru ACM. Va fi si ventilatie centralizata ,este necesara. Chiar daca necesarul este mic,vreau sa am ipat. Dar inca nu stiu ce tip de centrala si ce tip de ipat .Cu agent termic sau cu rezistenta electrica. Nu stiu Ac ul ce cop are dar rezistenta electrica e 1 la 1 .
@chiperalexandrugabriel3504 Жыл бұрын
@@ionutpiglesan8348 Ac-ul are COP intre 2-5 , de asta am zis media 2 pe tot anul impreuna cu incalzirea in pardoseala electrica.Daca ai gazul la poarta , centrala pe gaz + IPAT . Daca bransarea la gaz e scumpa / imposibila , eu as merge pe incalzire electrica in pardoseala + 2 AC bune (A+++ incalzire si racire) + boiler cu pompa de caldura . Toate astea vor costa mult mai putin decat varianta cu IPAT si pompa de caldura ( 1.5k euro cablurile de incalzire ,1.5k euro AC-uri , 1.5k euro boiler , total 4.5k-5k) .
@HacmanMaria Жыл бұрын
Multumesc pentru acest excelent video! Puteti sa indicati ce produs /placi de izolatie termica (nume, producator) a-ti folosit?
@construieste-cu-Tonito6 ай бұрын
PIR de la Joriside, placi grosime de 10 cm
@AlexandruLupu-t9l Жыл бұрын
Cata apa puneti la un sac ?
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
6 litri in cazul nostru. Trebuie citit atent pe sac si respectat ce spune producătorul.
@GeorgePantel84 Жыл бұрын
Salut. Intradevar o sapa mai groasa se va incalzi mai greu, dar se va raci la fel de greu, spre deosebire de una mai subtire.
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Așa este George, dar asta ajuta in zonele de munte, zonele ce in noiembrie deja sunt temperaturi negative si țin pana in martie. Restul României sunt reci seara iar ziua se încălzește mult, ma refer toamna si primăvara ce sunt minim 4 luni din an... Știu ce zici cu inerția dar nu te ajuta când ai sera 5 grade si ziua urca la 15.Sănătate multa!
@Jospălăria1 Жыл бұрын
Pentru un sistem de 70 mp se poate cu monofazic sau e recomandat trifazat
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Se poate cu monofazic dar este mai ok trifazic. Nu sunt specialist in domeniu, scriu ce mi s-a recomandat si mie de oameni specialiști... Sănătate!
@sterianviorel731110 ай бұрын
3 cm cu incalzire in pardoseala?Nu crapa,nu este prea subtire?
@construieste-cu-Tonito10 ай бұрын
Nu crapă, este o sapa anhidrida. Sănătate!
@Holubiac9 ай бұрын
Daca eu nu o sa fac încălzire in pardoseală, ci prin calorifere, este mai bine sa folosesc o izolație de 10 cm polistiren și deasupra sapa elicopterizata sau una de asta de care ați folosit? Care ar fi mai ok?
@construieste-cu-Tonito9 ай бұрын
Este ok ce vrei sa faci, nu este nevoie de ce am folosit eu. Sănătate!
@Aurelian06108 ай бұрын
acum 6 luni, deci banuiesc ca ati prin iarna cu ea, care a fost feedback-ul , consumul ? ce marime are camera , cum se comporta ? ar fi util, mersi
@construieste-cu-Tonito8 ай бұрын
Sunt super mulțumit Aurelian, o folosesc de multi ani si nu am avut surprize niciodată cu alpha 2000. Dormitorul in jur de 9 m2 sufrageria in jur de 18 m2.
@Aurelian06108 ай бұрын
@@construieste-cu-Tonito sapa da, dar incalzirea ? stau in dubii intre o pompa de caldura si incalzire electrica, sincer nu vad rostul investitiei pentru PDC dar e complicat sa aleg, mersi
@construieste-cu-Tonito8 ай бұрын
@@Aurelian0610 Greu sa decizi... Asta a fost situația mea si va fi si la casa, in video este doar o anexă. Am calculat simplu, costuri per total. Dau pe cabluri 3000 iar diferența pana la 15.000 o bag in panouri si izolație performanta. Pentru siguranță adaug si un sistem de climatizare sa am si aer rece dar si cald in cazul ca va fi nevoie... Așa arata pe hârtie si iese mult mai avantajos așa dar anul ce vine voi locuii acolo si voi vedea daca am avut dreptate... Sănătate!
@Aurelian0610Ай бұрын
@@construieste-cu-Tonitoa cam venit frigul , cum e sapa si incalzirea ? face fata ? sunt si eu la capitolul interioare si incalzire , sa stiu daca e sa pun sau nu , mersi mult
@csabacsakany754511 ай бұрын
Nu ai voie sa leg încălzirea electrica de fierul de beton
@construieste-cu-Tonito11 ай бұрын
De ce? Se cearta curentul cu fierul beton? 😂
@csabacsakany754511 ай бұрын
@@construieste-cu-Tonito In timpul turmarii se poate deteriora fierul insolația conductorilor fara sa fie observat
@BogdanSerban Жыл бұрын
La 60 si ceva de lei un sac, asta e o sapa de lux...
@mihaiserban2 Жыл бұрын
Doar ca e la 40kg..
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Așa pare Bogdan, dar daca iei in considerare totul nu mai pare așa mult. Cat plătești oamenii pentru o sapa elicopterizata? Ce eficienta termica are fata de una anhidrida? Peste încălzirea in pardoseala este o soluție buna. Sănătate!