Am scormonit toată săptămâna după informații despre cum sa termoizolez corect o casa din BCA. Soflete to the rescue! Mulțumesc mult :)
@4972-q3j8 ай бұрын
Totul sună foarte bine, până ne uităm pe niște detalii. Din fișa tehnică rezultă că vata bazaltică dual density nu permite aplicarea de dibluri îngropate 20 mm, pt. acoperirea cu rondele și eliminarea punților termice, lucru destul de important, pt. că se pun dibluri cu cuie metalice. Când vorbiți de dual density evidențiați stratul exterior “mai rigid”, realitatea este că de fapt stratul interior e mai moale în comparație cu produsele cu o singură densitate, care permit dibluirea corectă.
@drondaniel59068 ай бұрын
Sunt dibluri speciale pt vata dual density
@ionutboss12668 ай бұрын
Salut Vrem content si pt apartamente/eficientizari la blocuri vechi in special pt interior si balcoane, te rugam.🙏 Multumim anticipat!!
@curiousmind19918 ай бұрын
Si la blocurile noi e si mai grav! Usi de balcon mai mari, zero rupere de punti termice. E foarte spinoasa problema balcoanelor
@Hawksama8 ай бұрын
Videoclipul asta a picat la fix! Multumim!
@criztiuca8 ай бұрын
La fatada ventilata, in detaliul din ubakus lipsesc distantierii metalici sau din lemn pe care se aplica. Asa cum pui gips cartonul pe profile, asa se ataseaza si fatada ventilata pe exteriorul casei, iti trebuie niste profile sa sustina greutatea, iar in acel detaliu fatada pluteste pe langa termosistem. Vezi ca intervin niste punti termice (cel putin la metal)
@iovv888 ай бұрын
Nu lipsesc. Trebuie sa plătești daca vrei calculație extrem de precisa
@efimduca867 ай бұрын
Faceți un video despre casele de lemn pe piloni și care sunt avantajele și dezavantaje vă rog mult! Mulțumesc
@alinnitescu37058 ай бұрын
In exemplul dat la Tencuiala silicatica ai pus factorul de permeabilitate la vapori „u”=1, ceea ce nu este adevarat. Iar in calcule este eliminata tencuiala fatadei și a ramas doar masa de spaclu. Eu nu am gasit tencuiala silicatica decat cu factor 30-50 ceea ce conduce la condens pe fatada. Majoritatea (inclusiv RedART de la ROOKWOOL) nu dau in fisa tehnica factorul de permeabilitate la vapori probabil tocmai pentru a ascunde acest lucru. Majoritatea producatorilor spun ca tencuiala are „permeabilitate mare la vapori”, dar nu dau cifre.
@Quasar-wx2mc6 ай бұрын
Ei, si tu. Se face din "pix" :). E fascinant ca insista cu acelasi sistem de cel putin 3 ani si ignora comentariile celor ca tine, care isi dau seama ca ceva nu e in regula. Iti recomand filmuletul "Cum se termoizolează un perete pentru o casă nZEB?", minutul 21:15, sa vezi acolo cum se obtin aceste diagrame perfecte. In vremurile noastre asta se numeste "marketing", dar daca o faci constient de faptul ca e gresit, eu as numi-o altfel... E pacat, pentru ca poti invata foarte multe din filmuletele astea, dar aceste practici, in ochii mei discrediteaza, atat omul cat si produsele promovate.
@deshte4 ай бұрын
Salut, până la urmă ce soluție ai găsit , zid din ce material, tencuit cu ce și cu ce să faci izolația ? Mersi
@construieste-cu-Tonito8 ай бұрын
Super fain si bine explicat! Felicitări Marius! Eu sunt fript sa găsesc o soluție pentru a termoizola o casă BCA, cu 14 cm de PIR. 0.22 in comparație cu 0.35 ma arde pe suflet si buzunar. :)) Am luat in calcul sistem ventilat dar ma îngrozește momentul când ar putea ajunge focul in spațiul ventilat... In simulările Ubakus cu 30 cm BCA+2 cm tencuiala + Pir de 14, Am rezultate așa faine ca am vise umede :)) Doar ca umiditatea din vis este interstițială :))) Si uite cum un vis umed se transforma in coșmar... :))) Poate este cineva pe aici care știe vreo soluție viabila de a termoizola peste BCA cu PIR ? Multa sănătate întregii echipe!
@deshte8 ай бұрын
În ubakus ți-a dat multă umiditate ? Foarte ciudat
@silviudespremasini8 ай бұрын
Pui izolatie mai groasa. De ce pir la exterior?
@stefancelmare39208 ай бұрын
Dpmdv pir ul e mai bun decât vata minerala. Umiditatea ce se acumulează iarna în pereți se elimina în timpul verii, dacă ventilație corect. La vata, fiind permeabila, vaporii vor condensat în masa ei și vor și îngheța. Și punctul de roua și cel de îngheț sunt în vata, corelat cu permeabilitatea la vapori => nasol, risc de pușcărie a tencuielii chiar. De retinut însă ca un perete tencuit, gleturi și dat cu lavabil are o permeabilitate la vapori extrem de mica.
@cornelbordeianu13768 ай бұрын
Salut băgate pe izomoneral 150kg pe metru cub am comanda ce placi vrei
@cornelbordeianu13768 ай бұрын
Dibluire și masa de șpaclu chiar ești bun la construcții te urmăresc de mulți ani
@vasilebig42558 ай бұрын
Ce parere aveti despre BCA clima plus multumesc Vasile
@iovv888 ай бұрын
Sa vezi la dezvoltatori blocuri cu fațade ventilate: vata de 10 cm, burlanele de apa pluviala integrate in izolație, folia peste vata prinsa cu ciuperci, nu mai mentionez de sistemele prindere montate direct pe peretele de caramida netencuit.
@nomadd076 күн бұрын
Buna ziua, este obligatorie tencuirea peretilor in cazul zidariei de caramida? Si apoi sa placam cu polistiren? Aduce un beneficiu mare tencuirea?
@sndsergiu12128 ай бұрын
Salut! Aveți un documentar în care explicați cum se izolează podul (plafonul) unei case vechi, țărănești, construită din chirpici, cu plafonul podului făcut din lemn și cu pământ..? Mulțumesc frumos!
@RaducuCiobanu-oe4no6 ай бұрын
Salut Marius! Poti face un video dedicat izolarii caselor din containere maritime? Multumesc frumos!
@samuelpripon25678 ай бұрын
Ce recomandați pentru iziloarea termică si fonică pereților din beton armat pentru pereții exteriori? Ma refer aici la o grosime minimă/maximă a betonului cat si a izolatie si anule ce tip de izolatie? Mulțumesc
@adriancherches8 ай бұрын
Salutare Marius! Mai intai de toate multam mult pentru materialele video si sfaturi . Am izolat si eu pe interior tavanul apartamentului meu de bloc vechi la ultimul etaj cu vata minerala apoi folie bariera vapori sd100 si gips carton pe profile ancorate cu bride . Acum dupa ce am terminat lucrarea m am gandit ca e posibil sa fii gresit cand am ales sa fac lucrarea iarna pentru ca zic eu ca am blocat definitiv o anumita cantitate de vapori intre bariera de vapori si placa de beton( placa ce este izolat desigur la exterior cu o membrana de bitum ) . Am calculat pe ubakus si la 0 grade afara si imi dadea o anumita cantitate de vapori pe placa de beton si de aici am tras concluzia. Ce parare ai despre acest aspect? Multam anticipat pt raspuns !
@leongalban5438Ай бұрын
Salutare. Am înțeles ca placarea cu piatră naturala sau ceramica favorizează acel proces de umiditatea care se aduna între izolație și placile ceramice, dar cum rămâne cu decorativa aplicată la final, adică acea decorativa sa înțeleg ca are un coeficient de permeabilitate redusa și permite ca apa sa iasă? Multumesc, sper sa primesc un răspuns!
@MariusAghi8 ай бұрын
Salutare din nou ! Detin o firma producatoare de piatra si caramida decorativa si cea mai des intalnita intrebare este ce tip de adeziv recomand. Aici majoritatea stiu de adeziv flexibil de exterior dar intervine partea descrisa de tine, ventilatia. Intrebarea mea este: ce sfat as putea da pentru un montaj pe fatada izolata si tencuita intrucat majoritatea nici nu stiu ce presupune o fatada ventilata?
@macoveialex68238 ай бұрын
Ce tencuiala decorativa ati folosit? Pentru ca nu am gasit tencuiala si masa de spaclu pentru plasa de armare cu permeabilitate mai buna sau egala cu vata minerala ca sa nu faci condens intre aceste straturi.
@popescuana79638 ай бұрын
Multumim mult!
@SebastianCozac8 ай бұрын
Bună ziua Pentru o caba na tip A ce izolație și ce dimensiuni recomandați? Mulțumesc
@adrianionescu16268 ай бұрын
Marius, poți face un videoclip despre cum termoizolam plafonul unei parcări subterane, având în vedere ca aceasta izolație trebuie sa îndeplinească inclusiv standardele de securitate la incendiu plus rol de izolare a zgomotelor care provin de la mașini?
@HyuLilium8 ай бұрын
Adezivul pt termoizolație este combustibil? Exista o soluție care să nu fie combustibilă? Degeaba aleg rockwool pt că nu ia foc dacă adezivul ia foc.
@sfflled2438 ай бұрын
De ce nu se ia în calcul și polistirenul grafitat care are caracteristici chiar mai bune față de vată și la un preț mult mai bun. Acest video este părtinitor celor de la rockwool având în vedere că nu s-au prezentat produsele la modul general!
@pchris53918 ай бұрын
Nu se mai izoleaza cu poliester grafitat. Este ieftin dar creaza prea multe probleme. Cauta pe youtube incendiile din Londra sau de saptamana trecuta din Valencia cu cladiri izolate cu poliester. Vata minerala este toxica. Solutia cea mai buna ( acustica, transpirabilitate, durabilitate in timp, rezistenta la intemperii , insecte si rozatoare, sostenabilitate) dar nu cea mai ieftina - este izolarea cu panouri de granule de pluta ( cork)
@sfflled2438 ай бұрын
Cine ti-a zis ție ca polistirenul nu este rezistent la foc ?! Te înșeli amarnic ! Urmărește și alte materiale informative și ai sa vezi diferențele. Polistirenul grafitat de 30cm se folosește cu brio pentru casele pasive. Vezi enciclopedia constructrucțiilor.
@sfflled2438 ай бұрын
Încă ceva polistirenul grafitat nu este mai ieftin, chiar mai scump !
@ionionescu52652 ай бұрын
Buna seara dle Șoflete. Sunt in faza in care trebuie sa izolez exterior o căsuță mică, pe parter. Am doar 5cm extrudat sub placa, la fel și pe elevație. Dpddv, e necesar Rockwool max plus de 15 pt exterior sau e suficient 10cm grosime pt a asigura un confort ok, pe timp de vară, in zona Banatului?
@ionionescu52652 ай бұрын
Zidărie cu goluri 24cm.
@ionionescu52652 ай бұрын
De fapt, ce întreb, va fi vreun beneficiu sa am izolație mai groasa, cu rezistenta termica mai mare, pe timpul verii? Sau e insignifiant, ținând cont ca am haine groase pe casa, dar "ciorapi" subtiri sub casa!
@DanielaHobaj8 ай бұрын
super material
@elbat50418 ай бұрын
pentru caramida izolanta cemacon VB 44 , ce sfaturi aveti: montaj tamplarie etc
@cornelbordeianu13768 ай бұрын
Urmăresc
@deshte4 ай бұрын
Salut, dacă folosești această cărămidă mai este nevoie de izolație la exterior? Mersi
@bogdanionescu98406 ай бұрын
Salut Marius. Am o simulare, te rog să îmi spui daca e ok. O sa o scriu aici, nu mă lăsa ubakus demo sa atașez. 1. Gips carton 12.5 2. Spatiu tehnic 50mm umplut cu vata 3. BCA ytong 250 MM 4. Polistiren esp 150mm 0035( dar va fi 0031) 5. Tencuiala decorativa 10mm U=0.127 W(m2k) Condensate 0.0049 kg/m2
@samyboss20107 ай бұрын
La cărămidă cu izolație in ea, mai este necesar izolație? Mulțumesc.
@sterianviorel73117 ай бұрын
Salut,spune-mi te rog ca nu stiu ce sa aleg ca termosistem ,vata bazaltica sau panouri PIR?Sunt abonatul tau si te urmaresc,am nevoie de acest raspuns foarte important pentru mine.De raspunsul tau depinde alegerea mea.Multumesc
@tudorelprisneac7 ай бұрын
Panouri pir
@cornelbordeianu13768 ай бұрын
Marius cum trebuie pus bca înafara cadrelor de beton am bca de 37.5 si vreau sa pot izola si grinzile cu placa stalpi logiile asa ceva nu gasesc pe internet ca informatie cat pot iesi înafara de cadrel caladirii proiect am bca de 30 cu izolatie 10cm izomineral
@user9z6c7x8g6t6 ай бұрын
MARIUS te rog salveaza-ma. Am un balcón si un perete deja construit, fara bariera termica. Ce ar trebui sa fac ca sa le fac barieea termica sau sa le izolez... daca poti sa ma sjuti de sigur... multumesc anticipat
@MariusSoflete6 ай бұрын
hai cu mesajul pe office@ingineriecreativa.ro și de acolo pot prelua colegii mei pe o consultanță directă
@iulianspin8 ай бұрын
Despre Termoizolatia zidăriei din BCA, sunt aceleași reguli ???. Ms
@MariusSoflete8 ай бұрын
La BCA trebuie avut grijă la permeabilitatea la vapori. Polistirenul nu este compatibil cu BCA. Este ca și cum ai avea un pulover de lână și peste o foiță de ploaie. Umiditatea trece prin pulover dar nu și prin foiță și se blochează acolo. O construcție de BCA ar trebui termoizolată cu materiale compatibile și permeabile la vapori, precum vata bazaltică. Cel mai simplu, ca să poți verifica, rulează teste în Ubakus.
@raulciprianfrentiu19338 ай бұрын
Poate faceți un material și cu : " cum termoizolam corect o casa pe structura metalică cu panouri Sandwich. Mulțumesc! (tiny house)
@andrasabin48283 ай бұрын
Minutul 6. "Cu un lambda crescut" - lambda nu creste pentru acelasi produs decat daca modificam produsul (si asta oricum nu ar fi un plus, ne dorim un lambda cat mai mic). Ai vrut probabil sa zici un R crescut. :)
@dumitrupreda59217 ай бұрын
Salut cum se numește programul de calcul al fațadei si unde îl găsesc să îmi calculez si eu casa
@MariusSoflete7 ай бұрын
Ubakus
@nec82568 ай бұрын
Salut, o singura intrebare te rog. Se poate placa cu klinker peste vata? ...in caz ca da, este ceva obligatoriu de mentionat? In Italia am vazut case din anii 70 placate cu caramida aparenta si arata ca si cum ar fi fost facute cu un an in urma.Merci
@iovv888 ай бұрын
Se poate dar trebuie pregatita suprafața in prealabil(extra ciuperci aplicate peste plasa de armare)
@nec82568 ай бұрын
@@iovv88 Merci pt răspuns. Mie îmi este teama sa nu fie altceva de care nu-mi dau seama.
@condreacata8 ай бұрын
Din ce zice soflete mai sus (pe la minutul 13), nu prea….
@varucu8 ай бұрын
Asa am ales si eu BCA + vata de 20, noroc cu tine si cu ubakus 🫡
@andreihandru8 ай бұрын
Oare nu trebuia filmulet marcat cu parteneriat plătit? ...ca să fie ok pt ghidul KZbin si sa vadă oamenii ca e reclama cu conținut informativ...întreb pt un prieten:). Oare când va apărea pe canal un filmuleț despre polistiren? ...ca despre spuma am văzut, dacă era parteneriat plătit...sau apar materiale pe canal doar care plătesc pentru reclama ? ...iară întreb pentru un prieten :) ...sa faci un filmuleț despre izolația pereților pentru o casa clasica din sâmburi sau cadre de beton si zidărie și sa nu menționezi polistirenul, care e cel mai uzual pe piata, fiind un material foarte bun, comform sistemului ETICS, asta înseamnă să fi părtinitor și bias fata de "prieteni" ( a se înțelege sponsori care plătesc pt reclama pe canal). Nimeni nu menționează ca dacă folosești vata pe fatada, si ai undeva infiltratii, de la acoperis sau de la atice, si umiditatea întra în masa vatei, ea va absorbii apa, oricat de hidrofobizata in masa e :), si daca persista și nu se usucă rapid trebuie refăcută total fatada de pe peretele respectiv ( arunca o bucata de vata pe liciul.unei ape si vezi cât va plutii și când o scoți de acolo cata apa întra în ea ) . Nu a zis nineni sa reinventam apa calda ci doar sa prezentam corect materialele din termosistemele ETICS.
@MariusSoflete8 ай бұрын
Eroare remediata, multumesc pentru atentionare!
@sqadadrian74738 ай бұрын
Din fericire sau din păcate, depinde de momentul de referință, acest canal de youtube a plecat foarte bine cu foarte multe informații tehnice dar in ultimul timp acea reclama mai mult sau mai puțin ascunsa este în defavoarea canalului, părerea mea. Când se pune mai mult accent pe un produs și nu pe clasa de produse se pierde ușor ușor esența canalului care era reper și pentru informați și în domeniu. În continuare dețineți foarte multe informații utile dar cu anumite scăpări ce ar putea fi esențiale. Este doar părerea mea deși citind comentariile am vazut ca și alți oameni au observat acest lucru. P.S. este o critica constructivă
@nelufulanicocutarescu8 ай бұрын
Eu pur și simplu am o întrebare la care de mult timp , nu găsesc răspuns: De ce ar dori cineva să-și termoizoleze casa prin exterior și nu DOAR prin interior ? Nu e mai eficient de nenumărate ori și cu mult mai ușor de realizat și de multe ori mai ieftin ? Că, văd aici in Italia cum se termoizolează prin exterior și la fel , am mai văzut și prin alte părți cât era de dificil să eviți punțile termice , deci , revin: Nu e mai ușor/eficient să faci termoizolație pe interior , cameră cu cameră ? Ai doar șase planuri -tavan+podea+perete față+perete spate+perete dreapta+perete stânga. În plus , nici vorbă de punți termice dacă îmbini corect termoizolația. Așa că ??
@adycfrbv8 ай бұрын
Fa un calcul pe Ubakus si vezi ce iese.
@emanueldutu58678 ай бұрын
Tu iarna te imbraci pe dinauntru sau pe afara .Normal casa se termoizoleaza de unde este mai frig din exterior in interior cel mai eficient cel mai corect .O zi buna
@adycfrbv8 ай бұрын
Corect, am incercat totusi o simulare pe Ubakus si primele doua probleme majore au fost "Heat storage capacity" era minima si n-am reusit sa scap de condensul de la interior nici macar cu membrane si nici cu izolatie mai groasa@@emanueldutu5867
@dox71238 ай бұрын
@@emanueldutu5867Aplici principiul "tu iarna te imbraci pe dinauntru sau pe afara" si la pardoseala?
@iovv888 ай бұрын
Nu compara in primul rand Italia cu România dpdv climatic
@claudiugraur88578 ай бұрын
Ași avea si eu o întrebare ? Dacă se izolează cu vată minerală de 3cm si se plachează cu gips carton se poate face o izolație termică exterioară mai mica sau nu influențează izolatia exterioara . Mulțumesc !
@claudiugraur88578 ай бұрын
Izolarea interioară are efect sau nu ?
@volodx8 ай бұрын
@@claudiugraur8857 izolatie interioară nu se recomandă.
@claudiugraur88578 ай бұрын
De ce atunci în Franța în zona friguroasa se placa cu polistiren expandat de 10 și gips carton și în interior iar noi electricienii trăgeam instalația prin polistiren ?
@volodx8 ай бұрын
@@claudiugraur8857 fiecare face cum il taie capu. Eu am zis doar ca nu se recomandă. Sunt pe net imagini cu performanta termoizolatiei si ce rol are. Si o sa va dați seama de ce nu se recomandă pe interior.
@teodorerbiceanu8 ай бұрын
@Toodor8 ай бұрын
Pentru structura metalica
@nimeni_in_drum8 ай бұрын
dar cele de paianta? la astea ce recomanzi?
@Bismarck6668 ай бұрын
Buldozer
@danmescu15758 ай бұрын
@@Bismarck666 eu cred ca iesi mai ieftin cu ceva bizoni de pe stadion pe care ii momesti cu un butoi de bere!
@cornelbordeianu13768 ай бұрын
La cladiriile in cadre toată lumea inchide cu bca dar la detaliu de izolatie cadrele de beton nimeni nu explica de ce trebuie facut pretul la zidit este per m2 de bca
@75duku8 ай бұрын
Și mai departe??? Tencuiala Decorativă de care ?? Aia nu mai contează că în magazine este plin de ele iar vânzătorul habar nu are ,el doar vinde
@calinmarta87438 ай бұрын
Si cele de lemn❓🤔
@MariusSoflete8 ай бұрын
Vrei sa facem un episod si despre asta?
@mirceacalota34908 ай бұрын
Buna ziua Cum se impaca o termoizolatie permeabila la vapori cu tencuielile decorative sau vopsele siliconice nepermeanile la vapori
@eugen-m8 ай бұрын
@@MariusSofleteeu vreau. Ador lemnul.❤
@gbyr30118 ай бұрын
🙋♀️👍
@androidandroid52794 ай бұрын
Timberframe
@georgeb11868 ай бұрын
Câți din voi aplicati ce spun cei doi? Pe bca pus pe 24cm si polistiren de 25 cm plus tencuiala,adeziv ssmd ajungi la 55cm final lejer 😂 Romania este in Europa nu in Alaska😅 efectiv ei doar vorbesc vorbe, ca nici ei nu au case cu juma de metru per zid! Apropos in alaska aia au ziduri de 1 metru grisime? Macar ai au o scuză 😂 noroc la spart bani aiurea..