||CURS|| #10 - Cum se calculează o casă nZEB în România?

  Рет қаралды 14,223

Marius Soflete

Marius Soflete

Күн бұрын

Пікірлер: 27
@DanielaHobaj
@DanielaHobaj 3 жыл бұрын
Super curs, foarte util !!! de reluat și aplicat.11: 02 înțeleg că este mai bine și simplu să izolăm (cât se "recomandă"), decât să investim in instalații care produc energia in plus și din surse alternative. Din încercări se vede cel mai clar interdependența și până la urmă cu ce costuri se atinge mai ușor standardul nZEB. Felicitări pentru soft !!!
@mirceacalota3490
@mirceacalota3490 3 жыл бұрын
Tot respectul. Ma bucur ca a fost pusa la lucru materia cenusie
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
din plin :)
@stamate673
@stamate673 2 жыл бұрын
Felicitari, foarte bun material. Este important sa se treaca la educația prin scoală a elevilor, astfel incat programa de stiinte sa aiba un capitol de eficienta energetica a cladirillor, ca exemple de fizica aplicata.
@livia-mt5yw
@livia-mt5yw 3 жыл бұрын
Felicitari pentru soft ! Autorii ar trebui sa intre pe piata altor tari UE mai lenese (Germania, Austria) sau si UK care cu siguranta iau masuri similare, daca spuneti ca numai 2 dintre tari se mocaie inca sa scoata pe piata un astfel de soft. In Romania, astept si concurenta sa vedem cu ce poate sa vina in plus.
@jokerman170
@jokerman170 3 жыл бұрын
Acum inteleg de ce n-am primit raspuns pentru mailul cu PHPP :) Mersi pentru video
@harrytanase1587
@harrytanase1587 3 жыл бұрын
Tare programul. O singura obiecție: nu "spune" nimic despre umiditatea relativa. Caldura latenta se adaugă la consumul de energie pe timpul verii si este benefică pe timpul iernii. Daca Rh se ridica la 60%, in timpul iernii, temperatura interioara se poate scădea de la 22 la 20 si chiat 18 grade. Pe timpul verii, la un Rh de 50% sau chiar 45%, temperatura interioară poate fi si 25 grade. In asa fel, temperatura interioară de calcul este diferită de cea proiectată inițial. Energia consumată pr total (pt. incalzire si racire) poate fi scăzută si se ajunge în stadiul NZEB mai ușor.
@AR23NFS
@AR23NFS 3 жыл бұрын
Casa pe care ai dat-o ex de 100 mp să consume maxim 12000 kw pe an e obligatoriu sa îndeplinească toate condițiile sa intre in nzeb? Ventilație blower door test, etc. Casa mea e de 100 mp a consumat pe an 10500 kw(cu un bebeluș înăuntru) mai intra in nzeb? Nu am gaz sau apa de la rețea. Am fântână și e full electric interiorul.
@stefaniasimu5715
@stefaniasimu5715 3 жыл бұрын
Buna! Este foarte interesant video-ul, multumim pentru efort. Sunt foarte curioasa de cand este obligatoriu certificatul de performanta energetica "atasat" la autorizatia de construire. Din ce stiu eu, el este necesar la receptie, acesta nu se realizeaza de auditor de doua ori pentru aceeasi constructie.
@amintiriful
@amintiriful 3 жыл бұрын
Super episod
@gbyr3011
@gbyr3011 3 жыл бұрын
🙋‍♀️👍
@Johnny-eh6rp
@Johnny-eh6rp 2 ай бұрын
Bună ziua sunt si eu interesat pentru un calcul energetic pe casa mea,cu cine asi putea lua legătur, mulțumesc
@macoveialex6823
@macoveialex6823 3 жыл бұрын
Avem nevoie de BIM, o singura baza de data unde putem sa avem si modelul 3D si informatiile toate in acelasi program. Este o munca colosala sa tot fac export din programul de design a materialelor, cantităților, dimensiunilor pentru a le introduce in excel.
@imobiliare7518
@imobiliare7518 3 жыл бұрын
Salutare !
@nemeseduard4736
@nemeseduard4736 3 жыл бұрын
Marius poti sa spui te rog care ar fi diferenta dintre PHPP si ENERG+? Se poate face acelasi lucru cu ele? Ca si costuri vad diferente dar ca si avantaje pe care le ofera tu ce ai recomanda?
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 жыл бұрын
pe listă! work in progress
@luxines_com
@luxines_com Жыл бұрын
De unde pot proiectanții sa downloadeze acest soft excel pentru a verifica încadrarea in standarde încă din etapa de proiectare?
@AR23NFS
@AR23NFS 3 жыл бұрын
Marius ai zis tot felul de avantaje și dezavantaje ale materialelor izolatoare, dar nu ai zis nimic de multipor de la ytong, isomineral de la celco. Etc. Nu sunt bune?
@macoveialex6823
@macoveialex6823 3 жыл бұрын
Pot sa fac acest software in Revit?
@AR23NFS
@AR23NFS 3 жыл бұрын
Ești scutit de la impozite dacă ești la standard de nzeb sau pasiv? Știi cumva?
@harrytanase1587
@harrytanase1587 3 жыл бұрын
Exact!! Si Mos Craciun exista.
@predacorneliu
@predacorneliu 3 жыл бұрын
Fără soft calculul de mâna este o pierdere de vreme ineficienta și posibil sa existe erori.
@trebuie_sp
@trebuie_sp 3 жыл бұрын
România nu este pregătită încă pt. nzeb ori case pasive. O mică parte din populația țării își permite o casă nzeb or c. pasivă. Idea UE este bună, dar nu toată lumea își permite. Dacă UE vrea să-l oblige pe oameni cu nzeb-uri, atunci să-l finanțeze parțial aceste investiții. Dacă cineva nu are bani de o casă pasivă(pt. că costă cu mult mai mult, nu +30%, mai mult) acel om nu mai construiește pt. că așa vor unii? Numai ventilația costă enorm la o casă pasivă, ce să mai vb. de izolație. UE e în lumea viselori: majoritatea orașelor, satelor din România nu au standarde nzeb, + c. pasive, credeți că populația va demola și reconstrui casele non-nzeb în case pasive până 2050. Vis plăcut. Acele case non-nzeb tot vor polua orașele, satele și în 2050.
@cristiangabimaty
@cristiangabimaty 2 ай бұрын
O casa a ajuns că coste 800-1200 euro/MP de construit. Costul izolației suplimentare pentru o casa nzeb este 50 euro/MP. Mai punem 6kw panouri solare 4000euro și ai obținut o casa nzeb. Racordarea la gaz cu centrala te costa mai nou aprox 5000euro. Cam cat costa o pompa de căldură. Nu vei avea costuri 0 dar vor fi foarte mici.
@guenoleadamantu8939
@guenoleadamantu8939 3 жыл бұрын
NZEB este minunat, dar obligativitatea e respingătoare.
@vladdefence1447
@vladdefence1447 3 жыл бұрын
Euro 6 e minunat, dar obligativitatea e respingatoare (ca sa se umple in continuare Romanistan de rable Euro2)???? Civilizatia costa bani. Vrei mocangeala, du-te in Venezuela sau Bukina Faso unde totul e optional.
@trebuie_sp
@trebuie_sp 3 жыл бұрын
@@vladdefence1447 România nu este pregătită încă pt. nzeb ori case pasive. O mică parte din populația țării își permite o casă nzeb or c. pasivă. Idea UE este bună, dar nu toată lumea își permite. Dacă UE vrea să-l oblige pe oameni cu nzeb-uri, atunci să-l finanțeze parțial aceste investiții. Dacă cineva nu are bani de o casă pasivă(pt. că costă cu mult mai mult, nu +30%, mai mult) acel om nu mai construiește pt. că așa vor unii? Numai ventilația costă enorm la o casă pasivă, ce să mai vb. de izolație. UE e în lumea viselori: majoritatea orașelor, satelor din România nu au standarde nzeb, + c. pasive, credeți că populația va demola și reconstrui casele non-nzeb în case pasive până 2050. Vis plăcut. Acele case non-nzeb tot vor polua orașele, satele și în 2050.
||CURS|| #11 - ACUSTICĂ - Teorie și soluții aplicate de fonoizolare
56:39
Арыстанның айқасы, Тәуіржанның шайқасы!
25:51
QosLike / ҚосЛайк / Косылайық
Рет қаралды 700 М.
She made herself an ear of corn from his marmalade candies🌽🌽🌽
00:38
Valja & Maxim Family
Рет қаралды 18 МЛН
|| CURS || #5 - Grosimea și tipul termoizolației. Cum se calculează
23:50
Totul despre case din lemn TIMBERFRAME
21:33
Miradex Wooden Buildings
Рет қаралды 58 М.
De ce ți se supraîncălzește mansarda vara? Probleme și soluții
27:13
Montaj IEFTIN la ferestre - casă din BCA în standard nZEB
24:46
Marius Soflete
Рет қаралды 87 М.
Cum se construiește corect acoperișul? Detalii, detalii, detalii.
29:42
Cum alegi vata bazaltica pentru mansarda?
7:20
CASA nZEB
Рет қаралды 19 М.
Арыстанның айқасы, Тәуіржанның шайқасы!
25:51
QosLike / ҚосЛайк / Косылайық
Рет қаралды 700 М.