Σπουδαίο βιντεο και εξαιρετική ανάλυση!! Συγχαρητήρια!!
@petertomas36654 жыл бұрын
Τελειο βιντεο Στρατο ! Ετσι ετσι να ενημερωνομαστε ! Κανε πιο πολλα !
@pk-qe9ty4 жыл бұрын
ΕΥΓΕ
@Parathinaloss4 жыл бұрын
10:10 Στράτο το καταδικάζουν στο να το πίνεις μαζί με το Νερό. Η χρήση του χλωρίου στο πόσιμο νερό, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ απλά πολύ σωστά πρέπει να αποβάλλετε πριν το πιούμε.
@stratosgiannoudis4 жыл бұрын
δεν ξερουν φιλους δεν ξερουν αν ειχαν δει τι εχω δει.........
@ΝίκοςΜπόλλας-χ6ψ4 жыл бұрын
Καλησπέρα τα παιδιά
@TheConstantinosK4 жыл бұрын
ερωτηση: Φιλτρα κεντρικης παροχης πριν απο το πιεστικο συγκροτημα ή μετα?
@stratosgiannoudis4 жыл бұрын
Θέλω να πιστεύω μετά το πιεστικό....... πριν θα ήθελα ένα φίλτρο κεντρικής παροχής........
@TheConstantinosK4 жыл бұрын
@@stratosgiannoudis και εγώ έτσι το βλέπω σε αρκετές εγκαταστάσεις.Γιατι όμως να μην βάλεις τα φίλτρα,πχ ένα πλενομενο και ένα νήματος πριν ώστε να προστατεύσει και να κρατήσει καθαρό και το πιεστικό?
@stratosgiannoudis4 жыл бұрын
@@TheConstantinosK αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν το πιεστικό είναι ινοχ καθώς επίσης και το δοχείο διαστολής. Κάτι που δεν το βλέπω συχνά. Όταν είναι απλά πιεστικό για νερό χρήσης τότε εγώ θα τά έβαζα τά φίλτρα νερού μετά το πιεστικό.......
@TheConstantinosK4 жыл бұрын
@@stratosgiannoudis γιατι?πως το δικαιολογεις αυτο?Σε ρωταω γιατι αυτο που σκεφτομαι να βαλω ειναι ινοξ.Σκεφτομαι να βαλω πριν ενα σιτας πλενομενο και ενα Dosaprop(Atlas) για τα αλατα.Εχω ηδη κατω παγκου με δικο του βρυσακι, ενεργου ανθρακα.
@zaxarispetixos87284 жыл бұрын
@@TheConstantinosK το δοχειο διαστολης δεν δημιουργει προβλημα δεν χρειαζεται να ειναι ινοξ ειναι επισμαλτωμενο και να τρυπησει, ουτε το μαντεμι ειναι επικυνδινο απλα για να βαζεις πιεστικο μαλλον η παροχη σου ισα ισα κατουραει αμα βαλεις και φιλτρα θα την ζορισεις ποιο πολυ το πιεστικο τωρα τι να παθει μια φτερωτη ειναι δεν θα παρεξηγηθει αν εχει σωματιδια το νερο για αυτο σου λεει μονο φιλτρο κεντρικης παροχης πριν το πιεστικο
@user-mpampis060Gr4 жыл бұрын
Όταν ένα σπίτι, όπως τα εξοχικά παράδειγμα, είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστό τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε μια δυσάρεστη κατάσταση από το στάσιμο νερό των σωλήνων; Υπάρχει τρόπος να κάνουμε έλεγχο ποιότητας του νερού μόνοι μας , έστω σε πρώτο στάδιο;
@Parathinaloss4 жыл бұрын
Γιατί θες να κάνεις έλεγχο ??? Αφήνεις να τρέξει το νερό απ' όλες τις βρύσες και τον θερμοσίφωνα για 5 λεπτά και μετά του κάνεις χρήση.
@gregoryp21264 жыл бұрын
Αφήνεις το νερό να τρέξει από όλες τις βρύσες για περίπου πέντε λεπτά και φροντίζεις για την καλή ποιότητα σωλήνων και εγκατάστασης. Η προσθήκη φίλτρων στο σύστημά σου μετά τον υδρομετρητή σίγουρα θα σου βελτιώσει την ποιότητα, εφόσον τηρήσεις τους κανόνες που αναφέρουμε στα βίντεο. Για να ελέγξεις την ποιότητα του νερού χρειάζεσαι εξειδικευμένο και πανάκριβο εξοπλισμό και ειδικές επιστημονικές γνώσεις.
@vasilikip82114 жыл бұрын
Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορούμε να επιλέξουμε ένα οικιακό φίλτρο νερού ώστε να ξέρουμε ότι το νερό που πίνουμε είναι καθαρό από χλώριο και μικρόβια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
@zaxarispetixos87284 жыл бұрын
Ή χλωριο θα εχει το νερο του δημου ή μικροβια και τα 2 μαζι δεν γινεται
@Parathinaloss4 жыл бұрын
Εγώ σε 2 φίλτρα Νερού Ενεργού άνθρακα που έχω, μου έχουν δώσει έγγραφα που αναφέρουν από τι στοιχεία καθαρίζουν το νερό (π.χ. χλώριο) αλλά και παθογόνων οργανισμών (π.χ. σαλμονέλα). Οπότε δες τα έγγραφα του κάθε φίλτρου που σε ενδιαφέρει και σύγκρινε.
@zaxarispetixos87284 жыл бұрын
@@Parathinaloss καλα τωρα αν ξερεις οτι το νερο ειναι επικυνδινο πρεπει να το βραζεις δεν νομιζω μα κανει και τιποτα το φιλτρο με χαλκο για τα μικροβια το φιλτρο ανθρακα αλλα μονο στη βρυση που πινεις ειναι πολυ καλη επενδυση
@gregoryp21264 жыл бұрын
Το χλώριο μπορεί να κατακρατηθεί από ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα το οποίο τοποθετείται πολύ κοντά ή επάνω στην βρύση της κουζίνας και καλό είναι να έχει επιλογικό διακόπτη (τα περισσότερα αν όχι όλα έχουν) για να φιλτράρουμε μέσω του ενεργού άνθρακα μόνο το νερό που πίνουμε. Όσον αφορά τα μικρόβια, σε μια οικιακή εγκατάσταση δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτά. Αν φτάσουν μέχρι την βρύση μας απλώς δεν πρέπει να πιούμε το νερό. Η απολύμανση του νερού είναι ευθύνη του Δήμου που προμηθεύει το νερό. Η παρουσία οσμής χλωρίου στο νερό είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη ότι το νερό είναι απαλλαγμένο από μικρόβια.
@greg62764 жыл бұрын
@@gregoryp2126 Τα κεραμικά φίλτρα πάγκου που λένε ότι κατακρατούν κάποια βακτήρια και σπόρια αυτών, δεν κάνουν δουλειά; Το λέω γιατί έχω νήμα στην κεντρική παροχή και στον πάγκο ένα εγγλέζικο doulton ultracarb με κεραμικό έξω στρώμα, ενεργό άνθρακα μέσα και ρητίνη για βαρέα μέταλλα στο κέντρο.
@ΓΙΩΡΓΟΣΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-λ7ι4 жыл бұрын
αχ τ ωραια που μυριζει το νερακι χλωριο δεν εχει μικροβια ας το πιο , οχ πεθανα απο απο την ζημια που προκαλη το χλωριο, welcome to greece 2020
@stratosgiannoudis4 жыл бұрын
μην τρελαίνεστε φιλος........
@ΓΙΩΡΓΟΣΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-λ7ι4 жыл бұрын
@@stratosgiannoudis η ανευθυνότητα των δήμων μας τρελενει. Παντός ο φίλος φαίνεται να τ κατέχει τ άθλημα. Πείτε κ κάνα φίλτρο γτ ψάχνω κ για άλατα κ για χλώριο . Τ νερό δεν πίνεται από τόσα άλατα. Χαλάνε οι βρύσες στο 6μηνο
@zaxarispetixos87284 жыл бұрын
Μεγαλη βλακεια αυτο που ακουσα παλι αμα μυριζει χλωριο το νερο ουτε μπανιο δεν πρεπει να κανεις κανονικα επισης κανει ζημια στις σωληνωσεις, σε boiler. Ή το αλλο οτι η ελλαδα εχει τεραστια αποθεματα απο καθαρο νερο που τα εχει ρε φιλε και δεν τα βλεπουμε? Ολα τα ποταμια της ελλαδας ερχονται απο αλλες χωρες και τα υπολοιπα ειναι ξεροποταμοι για αυτο εχουμε γεωτρησεις και ακομα και στις γεωτρησεις οπου και να σκαψεις το νερο πινεται δεν πινεται απο την σκληροτητα εγω αυτο ξερω οι αλλες χωρες στην βορεια ευρωπη εχου τοσο νερο που το δινουν τσαμπα μπορεις να πινεις νερο απο τα συντριβανια.
@Parathinaloss4 жыл бұрын
Έχεις απόλυτο δίκιο, οι Ιατροί λένε το Νερό με χλώριο είναι καρκίνος με δόσεις. Το χλώριο είναι τοξικό για τον οργανισμό μας. Γι’ αυτό υπάρχουν τα φίλτρα Νερού που κάνουν αποχλωρίωση. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
@Parathinaloss4 жыл бұрын
@@zaxarispetixos8728 Οι ταμιευτήρες της Ελλάδος ΔΕΝ είναι τα ποτάμια. www.eydap.gr/TheCompany/Water/Savings/