Mulțumesc lui Dumnezeu ca am nascut in Italia, unde am avut parte de 3 ședințe din maternitate gratuite, spalat,ingijit,alimentatie si somn! Niciodată NU a-și apela la acest specialist, un interviu vag, fără argumente clare, cu un vocabular sec! Imi pare rau ca sm pierdut 20minute ascultând!
@ilincagonta6212 ай бұрын
Metodele de adormire bazate pe separare și neglijarea necesităților emoționale nu trebuie să devină o normalitate. Sănătatea emoțională în primii ani de viață crează bazele dezvoltării mentale pentru întreaga viață ( recomand cu încredere The Nurture Revolution de Greer Kirshenbaum ). Îmi pare rău ca separarea se promovează drept soluție pentru problemele de somn ale copiilor dependenți de grija unui adult. Lacrimile copiilor trebuie să fie înțelese, iar în acest sens recomand cartea “ Bebelușul meu înțelege tot “ de Aletha Solter. Adormitul independent nu există soluția pentru problemele de somn, iar asocierile de somn nu sunt cauza trezirilor nocturne multiple. Asocierile de somn reprezintă zona de confort, ce îi permite bebelușul să revină la somn în siguranță (cauza rămâne, posibil și una medicală să fie la mijloc) . Îmi pare rău, dar peste ani problemele mentale se vor acutiza din cauza susținerii “independenței “ din primele luni de viață. 😢😢😢 Nu e cazul să se folosească oboseala excesivă a mamelor drept motiv de a ne lăsa copiii să plângă până adorm. Se va căuta o soluție, nici intr-un caz abandonul bebelusului în pătuț pentru a învăța sa adoarmă singur. 😭😭😭
@valeriavaleria4512 ай бұрын
@@ilincagonta621 adevarat doamna
@whiteorchid20232 ай бұрын
De acord 100%! Foarte bine punctat! Nici nu vreau sa ascult acest podcast.
@mika7ellaify2 ай бұрын
Ilinca sunt perfect de-acord cu tine👏 mai ales că ești și specialist în domeniu și cunoști mai multe dedesubturi
@dumitritasuiu37042 ай бұрын
Nu o cunosc pe Doamna, si nici nu-i i-au apararea, dar ea in nici un caz, cel putin aici in podcast, nu a spus ca « copii trebuie lasati sa planga pana adorm »
@valeriavaleria4512 ай бұрын
@@dumitritasuiu3704 in podcast n o zis dar la lectiile ei de practica, spune😅
@SuperGhencea2 ай бұрын
Avem doi copii după 3 ani noi am scos somnul de zi și a fost o decizie foarte bună. La 19:30 sunt în pat și dorm până la 7:00.
@mariatudoreanu43502 ай бұрын
Primul copil a dormit separat , deoarece nu a fost alaptat iar baietelul nu doarme fara mine , am incercat toate metodele si au fost exact apa de ploaie . Acum realizez ca a fost cea mai mare greseala incercand sa-l separ, deja se face mare si nu voi mai avea parte de aceste clipe . Sunt atat de mici si au nevoie de protectie si caldura iar noi de mici ii separam apoi ne intrebam de ce sunt atat de egoisti si n-au timp de noi . Eu, fac parte din categoria mamelor care voi dormi cu copii si voi fi alaturi mereu , nicidecum sa las un bebe sa planga ore intregi pt al deprinde singurel . Iar relatia de cuplu daca stii sa o gestionezi nu are de suferit chiar din contra!
@doinaciobanu4422 ай бұрын
Aveți mare dreptate. Atunci cînd cuplul depune efort, relația doar devine mai puternică.❤
@vioreliagurez93382 ай бұрын
Noi culcăm copii împreună cu soțul. Ritualul nostru e spalatul pe dinți, rugăciunea, pupatul și noapte buna.
@marinapinzaru7468Ай бұрын
Dacă acest interviu s-ar fi ascultat și chiar ar fi fost auzite informațiile comunicate, mai mult de 90% din comentarii negative nu ar fi existat. Adormitul independent NU este despre separare! Este o soluție pentru UNELE familii să aibă un somn calitativ, odihnitor și spațiu creat pentru mai multă afecțiune și dragoste. E bine să ne dezvoltăm gândirea critică ca să putem distinge informații din diferite surse și de la diferiți specialiști și să nu îi punem pe toți într-o oală. Felicitări Daniela pentru curajul de a vorbi despre acest subiect.
@cristinazaharia6604Ай бұрын
Daniela a fost cea care ne-a schimbat viața spre bine. A fost alături de noi mereu cu vorbe calde şi încurajare. Mi-a inspirat încredere din prima conversație. Copilaşul nostru mult mai mult a plâns şi a avut nopți nedormite, până am recurs la somnul independent, a fost un chin, ore, zile, nopți nedormite. La moment doarme bine, stie deja când e ora somnului şi singurica merge la culcare "mama nani", e mica, are abia un an si 4 luni, dar cât de bine ştie ce să facă, datorită suportului acordat de Daniela. Îți mulțumim din suflet, Daniela! ❤
@honey61972 ай бұрын
Am avut ocazia sa colaborez cu Daniela. Vreau sa spun ca am avut o colaborare frumoasa, constructiva, si timp de 6 saptamani a dat dovada de implicare si daruire. Si dupa la fel, ori de cate ori am avut nevoie. Am apelat dupa 5 luni in care copilul nu dormea decat o ora-2 pe noapte , iar ziua cate 30 min.. somnul independent fiind o salvare, atat pentru mine cat si pentru copilul meu, chiar daca de fiecare data simteam ca rupe ceva din mine.. acum dupa jumatate de an,am un regim bine definit, stabil, unde copilul se odihneste intreaga noapte, ziua are somnuri bune, mese fixate( avand probleme si cu melese). Sunt multumita de rezultat.
@NistorLazarOfficial2 ай бұрын
Am încercat să colaborăm cu această persoană, dar, din păcate, experiența noastră a fost dezamăgitoare. Am plătit pentru trei ședințe, însă am beneficiat doar de una. Ulterior, când am încercat să contactăm pentru clarificări, nu am primit niciun răspuns, deși mesajele au fost vizualizate. Considerăm că a fost o pierdere de bani și o situație de manipulare mentală.
@mihaelagavrilita20232 ай бұрын
La fel s-a întâmplat si la noi, indiferență totala, zero seriozitate…
@tatiana-ht4io2 ай бұрын
Periculos este ca copilul sa doarma separat nu invers! Va rog nu mai promovati separerea mama-bebelus, este foarte nociv. Va recomand sa mai cititi cartile specialistilor in psihologie si atuncti veti schimba total abordarea! Am scris acest comentariu in calitate de mama si psihoterapeut!
@elenaciobanu87402 ай бұрын
Dar cind copii efectiv nu dorm noaptea, luni la rind și nici ziua, asta oare nu dăunează…? Citiți și de importanța somnului asta vă va ajuta să vă faceți o claritate..
@ilincagonta6212 ай бұрын
Aveți perfectă dreptate. Îmi pare atât de rău pentru ca mama este privită drept un pericol pentru copil! 😢😢😢
@tatiana-ht4io2 ай бұрын
@@elenaciobanu8740 Cunosc in profunzime si importanta somnului, din perspectiva specialistului in sanatate mintala! Ii dezastru ceea ce se promoveaza pe instagram la acest capitol, pentru ca inca multi specialisti se acrediteaza la scoli ,, comuniste,, metaforic spus. Trezirile nocturne frecvente si cu plans nu sunt din cauza mamei, vizeaza disconfort fiziologic sau un program neadecvat conform temperamentului copilului, dar de temperament nu am auzit nimic sa pomeneasca doamna, care indefapt este esential in sleep training. Imi pare foarte rau de mamele care din disperare ajung sa ii provocea copilului o experienta care ii va modela creeierul pentru intreaga viata!
@tatiana-ht4io2 ай бұрын
@@ilincagonta621 Inca avem nevoie de multa psihoeducatie, pentru a putea opri aceste mituri si a ajuta parintii sa inteleaga ce este benefic si ce este nociv cu adevarat pentru bedelus!
@marinasajin39712 ай бұрын
Cum pot copiii sa devina autiști de la gadegeturi? Autismul este o boala la nivel genetic. Exista Autismul virtual, dar este altceva.
@silviafiodorov20242 ай бұрын
Eu lucrez în SUA bonă (babysitter) și adorm bebelușul în 2 min ! Copiii sunt foarte diferiți și este nevoie de găsit metode pentru fiecare copil in parte !
@anadhabi76332 ай бұрын
Împărtășește te rog, cum îl adormi în 2 minute? Mersi
@silviafiodorov20242 ай бұрын
@@anadhabi7633 acum , recent lucrez cu o fetiță de 2 luni și prin atingere - mângâiere ea începe să închidă ochii - de aici am înțeles ca chiar acest lucru pentru ea este un mare dificit……..Deci, uneori îi sărut ( doar ating ) cu buzele mânuțele - palmele și ea imediat închide ochii …. Alta data îi sărut ( doar o jingasa atingere ) pe gatisor - în stânga și apoi în dreapta - aproape de urechiușa ( nu sub barbă) ……trebuie să simți dinainte ca ea vrea sa doarmă - nu sa aștepți pina începe copilul să plângă , sa fie stresat …..TOATĂ această mângâiere o fac punând bebelușul pe pat ( divan) , deci nu în brațe , dar posibil ca alt bebeluș și-ar dori să fie mângâiat chiar în brațe ……. Copiii ne dau semne ce ar dori - noi trebuie să fim puțin mai atenți cu micuții și atunci vom reuși …..SUCCES!
@silviafiodorov20242 ай бұрын
@@anadhabi7633 dacă mai aveți ceva întrebări puteți să-mi scrieți - eu voi răspunde cu drag ! Succes !
@ancaanca6432 ай бұрын
Urmaresc , si eu astept raspuns
@silviafiodorov20242 ай бұрын
@@ancaanca643 Eu am răspuns , dar nu știu din ce motiv a fost eliminat !?
@nicoletaesanu2356Ай бұрын
Ii sunt recunoscătoare Danielei pentru ajutor! A fost o alegere buna! ❤
@valeriavaleria4512 ай бұрын
Am apelat la doamna in cauza mult timp in urma si am ramas dezamagita. Totul este pe internet, am platit bani pt nimic ce nu stiam. Am ascultat sunet alb pana la 8 luni si deja devenea enervant. Copilul dormea strict cat era sunet alb, daca stingeam , se trezea. Doar aberatii. Cel mai bun sunet este linistea
@mihaelagavrilita20232 ай бұрын
Confirm!
@BiancaBrad-j7u2 ай бұрын
,, Efectiv, efectiv, efectiv "
@elenamiron35222 ай бұрын
Sa nu mai minta! Lucreaza sau cel puțin a lucrat cu "Cry it out" A înțeles doamna ca e rastignita pe cruce pentru asta și ca nu ii face imagine de asta spune ca nu e metoda pe care o abordează. Dragi mame oferiți dragoste copiilor și prezenta voastră! Ei cresc atit de repede! După o virsta și asa nu se mai vor pupați și protejați!
@mihaelagavrilita20232 ай бұрын
Confirm!
@vaculinnicoleta97102 ай бұрын
Eu dacă era să culc bebelușul “doar pe spate”! era să-i fac capul turtit… din maternitate medicii recomandă să-l culci când pe o parte, când pe alta…
@tatianazrelov82382 ай бұрын
@@vaculinnicoleta9710 am copil de exact de o lună. Încă din maternitate după naștere am pus copilul pe o parte din frigă ca să nu se înece. Medicul mi-a spus imediat ca copii trebuie culcați doar pe spate. Ei de-acum își direcționează capul cum le este comod lor. Nu zic ca nu trebuie respectată simetria atunci cind este ținut in brațe, culcat și în perioada de veghe
@vaculinnicoleta9710Ай бұрын
@@tatianazrelov8238 nuștiu ce să spun, eu am născut anul trecut în noiembrie la Medpark și medicii mi-au zis să-l pun când pe o parte, când pe cealaltă, ca să nu-i vină laptele înapoi și să se înece, dar și capul să-și facă o formă rotundă…
@dariatimaseva36512 ай бұрын
Ничего нового, абсолютно. У меня двое детей и мне очень жаль тех, кто прислушивается к данному "специалисту" в вопросе совместного сна с ребенком. Дорогие родители, прислушивайтесь к себе и к своему ребенку. Мне честно говоря все равно на исследования, т.к. если мой ребенок будет входить в категорию меньшинства, то мне не помогут советы основывающиеся на практике с большинством. Каждый ребенок индивидуален и родитель должен пробовать все способы и в итоге остановиться на чем-то одном, в принципе гость об этом и говорит. Сейчас любой может стать таким специалистом, высшее образование здесь не нужно, лишь здравый смысл и терпение - это все что нужно, чтоб стать таким специалистом. Любой психолог справится с поставленными задачами: успокоить родителя, дать ему уверенность, что все получится, успокоить ребенка и подбирать варианты решения проблемы. Когда у людей есть деньги и нет желания искать самому пути решения проблемы, они начинают искать таких "специалистов".
@sunnygirl3302 ай бұрын
"Copilul are nevoie de părinți odihniți". Asta e propoziția cheie. Că doriți să dormiți împreună sau separat, fiecare decide cum vrea; nimeni nu vă impune nimic în acest interviu. Nu înțeleg revolta. Doar că este o chestie, nu poți crește și educa un copil doar din instinct. Dar obiecțiile legate de studiile invitatei și durata lor, e cea mai mare problemă? Poți fi specialist bun și să cunoști suficient după un curs, studii pe termen scurt, dar poți avea 3 diplome de licență sau masterat, dar când te angajezi ești la zero. Nici o relevanță.
@topvideoyoutube4312 ай бұрын
Cît de calm vorbește această doamnă 🫶🏻🫶🏻🫶🏻 E de-o dragoste s-o asculți 😇
@lidiachiosa14722 ай бұрын
Acesta nu este un specialist!
@danielavieru18762 ай бұрын
Eu cred ca un copil mic pana la 2-3 ani trebuie sa doarma nu neaparat in patul parintilor dar langa ei. Mai ales cu mamma. Eu de la trei ani i-am culcat singuri.
@mariarudi61082 ай бұрын
1. Ecranele nu îmbolnăvesc de autism, cu autism copiii se nasc. Ecranele încetinesc dezvoltarea copiilor. 2. Masa sau alte desene nu sunt agresive dacă privești împreună cu copilul și îi explici (ambii mei copii au privit și niciunul nu a luat acest comportament). Înafara de cele punctate sunt o mulțime de argumente pe care le împărtășesc și multe notițe pe care voi încerca să le pun in practica cu bebelușul meu.
@anataran85942 ай бұрын
Slavă Domnului că nu am probleme, dar dacă ar avea copilul meu cu siguranță nu aș apela la așa "specialist"! O mulțime de aberații!
@mihaelagavrilita20232 ай бұрын
Deacord, am apelat si mai rau am facut. Aceasta “zina” face bani cu ciocanul si ii este indiferent de starea copilului si a parintilor.
@elenaciobanu87402 ай бұрын
Rezonez în totalitate cu toată informația redată în acest interviu, eu personal am lucrat cu dm Daniela și m-a ajutat extrem de mult ca copilul meu în sfirsit să doarmă și să se odihnească.Dupa 10 de nopți nedormite și cu treziri la fiecare 30 de minute, mă simțeam epuizată dar și vinovată ca nu îmi pot ajuta copilul să doarmă. După ce a lucrat cu noi toate aceste probleme majore le-am reglat încetul cu încetul. Noi ca părinți suntem mult mai liniștiți, și putem să petrecem timp calitativ cu copilul fără iritare și nervi… Și viața de cuplu sa ameliorat considerabil.. Toate metodele dumneaei sunt bine structurate și abordate corespunzător necesităților fiecărui copil.. Recomand din suflet acest specialist pentru binele copilului dumneavoastră si a întregii familii.
@stoicamihaela9675Ай бұрын
Fiecare mamă își crește copilul cum consideră ea ca este bine pentru el nu după toate zisele “studii” și după toți specialiștii care până acum nici n-au existat și își fac “cariera” pe baza la orice și cunosc doar teorie din cărți pe care în practică nici ei nu ar pune-o
@MariaMaruta2 ай бұрын
Offfff eu cu primul copil nu am dormit pînă cînd nu a împlinit doi ani 😊acum are trei jumate şi acum se mai trezeşte.Cu al doile nam probleme acesta doarme şi pentru ea😊.Dar vreau să zic ambii au dormit cu mine cum iam adus acasă .Şi acum dorm cu mine❤.😊Sănătate multă la toți copilaṣii.❤
@VaneaSaracinov2 ай бұрын
Eu personal am apelat la ajutorul doamnei Daniela, după mult nesomn și oboseală atât eu ca mamă cat și bebelușul meu. Nu regret nici o secundă și recomand cu toată responsabilitatea celor care la fel sunt în situația când cel mic are prea multe asocieri și nu mai poate adormi nicicum.
@marianagaina7625Ай бұрын
Puțină informație utilă și plictisitor… Tema interviului foarte interesantă și necesară, doar ca puțina informație calitativă. Subiect nedezvoltat.
@giorgiou81782 ай бұрын
zina somnului? nahh, ar trebui să mai citească ceva cărți pe argument. nu știe despre ce vorbește. sunt tată de 4 copii , și ceea ce propune "zina somnului" e absurd
@Doina2.02 ай бұрын
Argumentați
@mihaelagavrilita20232 ай бұрын
@@Doina2.0eu am foarte multe de argumentat dar e prea mult de scris, prefer sa-mi dedic timpul copilului decit sa va aduc d-stra ca aparatoare probe
@Doina2.02 ай бұрын
@@mihaelagavrilita2023 pai trebuia asa de la inceput nu sa aruncati intîi cu pietra apoi sa ascundeți mîna nu e coerent.Nu sunt aparatoare doar incerc sa ma bazez pe surse veridice nu vorbe în vînt.
@elenamiron35222 ай бұрын
Specialist cu studii de 6luni? Oare merita sa ne innecam disperarea pe niste experimente si nesigurante despre care a mentionat in interviu? Am fost infignata de ocupatia acestei doamne, dupa ce am citit conversatia unor mame pe un grup care isi impartaseau experientele.
@Doina2.02 ай бұрын
Trebuie intotdeauna probe si nu e bine denigrarea gratuită,d-stra ați lucrat cu d.na Daniela sau ca si in politica ne bazam pe auzite...
@mihaelagavrilita20232 ай бұрын
@@Doina2.0vad ca o tot aparati pe aceasta “salvatoare” cred pu d-stra. Eu personal am lucrat si nu o recomand.
@CiobanuNicoleta-d5w2 ай бұрын
Daniela a fost descoperirea mea încă din sarcină!! Zilnic îi mulțumesc pentru munca și informația pe care ne-a oferit-o ,cu ea și datorită ei orice problemă de somn are o rezolvare! ♥️♥️♥️
@victoriaandrian30242 ай бұрын
Dorin, as vrea sa o chemi pe Elena Grinceac-designer
@Doina2.02 ай бұрын
Eu cred ca tema adormitul indipendent este una sensibilă si majoritatea vorbeste fara o informare profundă dar s-au facut studii de zeci de ani pe aceasta tema controversată si daune grave, in copilaria mare sau adulti in special tulburarile comportamentale si emotionale o provaca carenta acuta de somn din copilaria mică.Faptul ca cineva doreste sa doarma cu copilasul e strict alegerea mamei care decide si isi ia aceasta responsabilitate dar normal ca un specialist zice ce ar fi corect ca orice alt specialist in propriu domeniu.
@topvideoyoutube4312 ай бұрын
Adevărat! Copiii chiar nu trebuie să doarmă într-un pat cu părinții 👍🏻👍🏻
@topvideoyoutube4312 ай бұрын
Acum toate mamele care nu-și pot adormi copiii vor privi acest interviu cu pix și foaie! Foarte prețioasă informație 👏🏻👏🏻👏🏻
@ion21362 ай бұрын
😂😂 doamna ai descoperit america
@danieladobinda23022 ай бұрын
Prețioasă in teorie, dar nu și in practică. Copiii sunt tare diferiți, la fel ca și situațiile, și nu poți sa afirmi că aceleași metode vor funcționa neapărat pe toți copiii. Și apropo, acum, sunt frustrată după interviul ăsta, nu că copilul nu doarme in pătuțul lui
@frimuveronica50472 ай бұрын
@@danieladobinda2302 de-acord 10000% cu comentariul dumneavoastră.
@vaculinnicoleta97102 ай бұрын
@@danieladobinda2302 exact ca și “specialiștii în alăptare…” teorii și teorii, de parcă copiii ar fi niște păpuși identice… numai mămici perfecte în epoca noastră, tot după carte, nu cumva să fie altfel.
@doinaciobanu4422 ай бұрын
Ce tine de specialiștii în alăptare chiar nu aveți dreptate. Pe mine m-au ajutat enorm sfaturile dlor, am învățat să atașez copilul la san corect astfel încât să fie sătul copilul. M-au ajutat atunci cînd am avut sânii împietriți așa încît să evit sa ajung sub cuțit la chirurg, să ințarc corect astfel încît să nu traumez sânii și nici copilul..și multe, multe alte sfaturi utile. Chiar recomand tuturor mămicilor să apeleze la ajutor la specialiștii în alăptare. Plus că doamnele susțin viceversa ce țin de adormirea copiilor, încurajează să le fim mereu alături copiilor în primul an de viață. Chiar aș asculta cu mare drag un specialist în alăptare. @@vaculinnicoleta9710