Data Scientist (Veri Bilimci) Olmak İçin En Önemli 5 Neden | Amerika'da Bir Data Scientist

  Рет қаралды 14,731

Duygu Yasar

Duygu Yasar

Күн бұрын

Herkese merhabalar! İlk veri bilimi videomu yayınladıktan sonra, bu alanda kariyer yapmak isteyen birçok kişinin yanı sıra karar verme aşamasında olan ve herhangi bir karar veremeyen birçok kişinin olduğunu fark ettim. Kendi tecrübelerime göre neden data scientist olunuru ve bu alanın çekici yönlerinin neler olduğunu anlatan 5 maddelik bir video hazırladım. Umarım size bir fikir verir. İyi seyirler!
Reklam değildir.

Пікірлер: 107
@observer698
@observer698 9 ай бұрын
Cok hariika nedenler, cok guzel ozetlemissiniz. Yalniz bir noktaya da degismek isterim, eger on planda olup devamli sunum yapmayi sevmiyorsaniz kesinlikle bu isi secmeyin. Evet insan yapa yapa alisabilir ama yine de zorlanabilirsiniz.
@michaelkanat3787
@michaelkanat3787 9 ай бұрын
Çok tatlısın. Teşekkür ederim ve başarılarının devamını dilerim
@hs3677
@hs3677 Жыл бұрын
Bugün itibari ile ben de eczacılık mezunu olarak mesleğimle ilişkili bir alanda data scientist olmak için bir şeyler yapacağım, seneye gelip güncelleyeceğim. Videonuz çok faydalı bilgiler içeriyor, teşekkür ediyorum.
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Bol şans 🙏☺️
Жыл бұрын
Son durum nedir neler yaptınız
@ipsizsapsizmuhabbetler
@ipsizsapsizmuhabbetler 5 ай бұрын
Yaptınız mı?
@hs3677
@hs3677 5 ай бұрын
maalesef dil engelini tahmin ettiğimden daha zor aşıyorum, bu alanda iletmem biraz daha uzun sürecek hala çalışıyorum ama ilerlemem çok yavaş diyebilirim 😔
@hs3677
@hs3677 5 ай бұрын
@@ipsizsapsizmuhabbetler kurs alıyorum bir yandan da dilimi ilerletmeye çalışıyorum fakat mezun olduğum alana çok yabancı bir alan olduğu için oldukça yavaş ilerliyorum diyebilirim teşekkür ederim 🙏
@fuadqaribli3412
@fuadqaribli3412 Жыл бұрын
Çok güzel ve bilgilendirici bir videoydu, çok teşekkür ederim
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
☺️🙏
@Gozdeekiilic
@Gozdeekiilic 2 жыл бұрын
Veri bilimiyle alakalı daha çok video gelsin
@florida999-d9l
@florida999-d9l Жыл бұрын
Cok guzel bir vidyo olmus tesekurler
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
☺️🙏
@aytacramal
@aytacramal 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim❤️Beni daha da motive etdi.Azərbaycandan salamlar😍❤️❤️❤️
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Sevindim duyduğuma 🙏
@abdullahalp
@abdullahalp 10 ай бұрын
eferin kız sana :) var olasın :)
@shaigrustamov5115
@shaigrustamov5115 8 ай бұрын
Video için teşekkürler 💥 Data Science için Roadmap paylaşabilir misiniz?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 8 ай бұрын
İlk fırsat bulduğumda yeni bir roadmap videosu gelicek ama bu arada geçen yılkini izleyebilirsin Nasıl Veri Bilimci Olunur? Yol Haritası | Data Science Roadmap | Amerika’da Bir Data Scientist kzbin.info/www/bejne/npTce3mjfJVqoKc
@shaigrustamov5115
@shaigrustamov5115 8 ай бұрын
@@amerikadabirdatascientist Bu harika olur, çok teşekkür ederim. Size bir sorum daha var. Management alanında lisans derecem var ve Almanya'daSoftware Developer olarak staj yaptım. Şu anda Almanyada yazılım geliştirici olarak çalışıyorum. Şimdi önümde iki seçenek var. Seçenek 1, Business Informatics - Data Science alanında yüksek lisans yapmak. 2. Seçenek ise online kurslarla Data Science alanında kendimi geliştirmek, iş deneyimi kazanmak ve uluslararası sertifikalar edinmek. Siz hangi seçeneği tercih ederdiniz?
@fidansworld
@fidansworld Ай бұрын
Azerbeycandan selamlar. Ben Web tasarımı ve veri bilimci arasında gelip gidiyorum. Her 2si kolay değil anlıyorum. Fakat kararsızım🥹 Bana ne önere bilirsiniz?Kararsızlıkdan nasıl kurtulurum?
@AliGÜRBÜZ-f9o
@AliGÜRBÜZ-f9o Жыл бұрын
Teşekkürler
@cevizemre
@cevizemre 2 жыл бұрын
Merhaba Duygu Hanım, Gençlere yol göstericiliğiniz çok kıymetli. Umarım, hali hazırda kariyerlerine başlamış, ilerlemiş kimselerin de veri biliminde yeni bir yol açmaları için görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Siz tabiri caizse çekirdekten veri bilimci sayılırsınız ama mutlaka sonradan veribilimi alanında çalışmaya başlayan başkaları ile tanışmışsınızdır ya da bugüne kadar kurumsalda/devlette endüstri mühendisi olsaydım bugün veribilimi alanına geçmek için ne yapardım soruları ile bir yol gösterebilirsiniz. Bugüne kadar ki ve gelecekteki paylaşımlarınız için teşekkürler. Selamlar
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar! Teşekkür ederim 🙏 Bir şirkette mühendis olarak çalışırken, bence şirket içi data science üzerine yoğunlaşan bir departmana geçmeniz mümkün. Online çalışmak istediğiniz konu üzerine sertifika alıp bu konulara aşina hale gelip şirketinizde bulunan data science takımına ilginizi belirtebilirsiniz. Benim çalıştığım şirketlerde bu şekilde geçişler yapanlar oldu, biraz daha junior pozisyondan başlamış olsalar bile. Bunun dışında yaptığınız işe data science ı bi şekilde entegre etmeniz mümkün mü, side project olarak mesele predictive analytics ile bir model kurma şansınız var mı, bunları düşünürdüm ben. Zamanla yaptığınız işe data science ı entegre edip cv nize bu projeleri ekleyip daha sonra data scientist olarak iş bulmanız mümkün bence. Yani çalıştığınız işe data science ı entegre etmeye çalışmak ve şirket içi data science takımına geçiş yapmaya çalışmak en iyi başlangıç olacaktır bu alana geçiş yapmak için. Umarım fikir verir bu yazdıklarım. Bol şans!
@metecatl4586
@metecatl4586 5 ай бұрын
Sadece pandas bilmek yeterli mi? Hangi kütüphane yi ogrenmek yeter?
@selina8135
@selina8135 2 жыл бұрын
❤❤❤❤
@hasangokkaya3660
@hasangokkaya3660 6 ай бұрын
Peki data scientist'ler diğer ekip üyelerinden hiherarşik olarak bağımsız mı? Doğrudan yukarıya mı bağlı çalışıyor? Eğer, takım lideri değil de üyesiyse, it sektöründeki mobi g,omzuna basarak yükselme,senin fikrine modeline önerine çökme gibi şeyler yaşıyor musunuz? İş ilişkiler nasıl?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 6 ай бұрын
İş ilişkileri tamamen şirket ve takım kültürüyle ilgili bir şey alandan çok. Takım olarak projede çalışılan işler de var herkesin kendi halinde proje yaptığı işler de (daha küçük ölçekli projelerde). O yüzden bir genelleme yapmak zor bence çalışma kültürü ya da iş düzeni hakkında :)
@ezgiacar6091
@ezgiacar6091 6 ай бұрын
Çok güzel açıklamışsınız geleceğim için çok yararlı bir video olduğunu düşünüyorum ancak fikir almak istiyorum. Ben endüstri mühendisliği istiyorum ama istediğim okulda gelmiyor maalesef o yüzden yıldız teknikte istatistik okumayı düşünüyorum. Sizce istatistik sonrası yüksek lisansımı endüstride yapsam yine endüstri mühendisliği ile ilgili bir şey yapabilir miyim data scientist ile karışık olarak birde Türkiye’de imkanlar daha mı kısıtlı sizce bu alanda.
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 6 ай бұрын
Endüstri mühendisliğinin hangi alanına yönelmek istediğine bağlı ama genel olarak bir engel olacağını düşünmüyorum istatistik okumanın. Çift anadal ya da ilk sene ortalamanı yüksek tutup endüstriye geçiş yapmak da alternatifler arasında. Ayrıca mesela data science ya da analytics gibi bir alansa yönelmek istediğin, istatistik zaten bu alanlar için gayet güzel bir lisans programı. Data science yeni yeni yayılan bir bölüm olsa da Türkiye’de zamanla artacaktır imkanlar. Bol şans!
@azra227
@azra227 8 ай бұрын
merhabalar ben avrupa'da software engineering okuyorum ama bu mesleği devam ettirmek istemiyorum, birkaç sorum olacak. data analist ve scientist farkı nedir? software data scientist'e geçiş yapmak için güzel bir alan mı? ve son olarak universite okurken bu mesleği yapabilmek için hangi kursları almak mantıklı ?
@Artxpur_m
@Artxpur_m 8 ай бұрын
Sizce IT yoxsa Data analytics ?
@neslihan8738
@neslihan8738 Жыл бұрын
Turkiyeden remote olarak yurtdisindaki firmalara calismak mumkun mu acaba?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Benim bildiğim kadarıyla mümkün değil. Freelancer olarak ülke farketmeksizin çalışılabilir ama (bildiğim kadarıyla) iş bulunduğu sürece.
@muratkaraca8304
@muratkaraca8304 2 жыл бұрын
Merhaba, data science alanında is bulabilmek için hangi gereklilikler var amerika özelinde. Yani bir data scientist olmak için yol haritasi gibi bir video cekebilirmisiniz.
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar. Bir tek standart bir yol haritası olduğunu düşünmüyorum. Tanıştığım data scientistlerin hepsinin eğitim alanı, eğitim seviyesi, hangi alanlarda tecrübeli oldukları farklı. Ama en çok aranan özellikler diye bir video çekebilirim. Takipte kalın 🙂
@emreyuce5046
@emreyuce5046 2 жыл бұрын
Merhaba Duygu Hanım, öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederiz. Ben makine mühendisliği mezunuyum. Matematik ve fizik ağırlıklı bir bölüm, hafiften bilgisayar dili de görmüştük. Şu an bir üretim fabrikasında production process engineer olarak çalışıyorum. Bunun yanına data science iyi gider diye düşünüyorum ama burada yol haritası nasıl olmalı sizce? Data scientist Yüksek lisans yaparak diplomalandırmak mı , internet sitelerinden kurslar alarak sertifika edinmek mi en etkili yol olur? Teşekkürler
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar! Tamamiyle kişisel görüşüm ve ben olsam ne yapardım şeklinde cevaplandıracağım bu soruyu. Tavsiye değildir 🙂 Eğer makine mühendisliği okuyup process engineer olarak çalışıyor olsaydım, Türkiye’de kalmak istiyorsam sertifika alıp data science ve Python üzerine ve side project yapıp bu alana o şekilde kaymaya çalışırdım. Yurt dışında çalışmak istiyorsam, öncelikle yurt dışında yüksek lisans yapardım bu alan üzerine.
@ichbinbatude
@ichbinbatude Жыл бұрын
Duygu Hanım merhabalar. Ben de Türkiye'de endüstri mühendisliği bitirdim ve Almanya'da Data Science master programından kabul aldım. Okul 1 ay içinde ve python ön kursları ile başlayacak. Sizce araçlar ve python konusunda okul başlamadan önce nasıl bir yol izlemeliyim? SQL ve Python temel düzeyde kendi başıma öğrenebileceğim tavsiye ettiğiniz bir video serisi var mıdır? Ayrıca siz de endüstri mühendisliği okuduğunuz için sorayım, yazılım altyapınız var mıydı data science alanıyla ilgilenmeden önce?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhabalar tebrik ederim! Okul başladığında zaten ön kurs veriliyorsa bence kendini şimdiden strese sokmana gerek yok öğrenmek için ama illa da ben hazırlanmak istiyorum diyorsan bir kurs almak yerine KZbin dan bir iki saatlik bir yeni başlayanlar için Python videosu izlesen yeterli bence. Benim yazılım alt yapım aldığım derslerden geliyor. C programlama derslerimiz vardı lisans boyunca 🙂 Bol şans!
@gacmanony
@gacmanony Жыл бұрын
Mükemmel video olmus, 21 yasindayim hukuk fakültesini biraktim ve Almanya"ya IT egitimi icin geldim. Ama karar vermemistim hangi alana yönelmeliyim ve data science alanini kesfettim ve yönelmek icin daha cok arastirma yapmam gerektigini biliyordum. Hemen abone oldum ve tüm videolarini yakinda izleyecegim :). Sadece sey sormak istiyorum Duygu hanim: IT egitimimde verdikleri sertifikadan cok ne ogrendigim degerli diye düsünüyorum ve sormak istiyorum diyelim udemy üzerinden data science alaninda iyi egitimleri ve projeleri bitirdim. Amerika veya Avrupa pazarinda is bulabilir miyim? NOT: Avrupada calisma iznim var. NOT: Almanya"da bu alanda cok fazla bir aciktan bahsediyorlar buradaki mühendis arkadaslar.
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhabalar! Teşekkür ederim. Çalışma izninizin olması şart iş bulabilmeniz için. Onun olduğunu varsayarak veriyorum cevabı. Şirketler mezun olduğunuz okulları ya da aldığınız sertifikaları adayları filtrelemek ve elemek için kullanır. Ve bu filtreden geçenleri de mülakata çağırır. Mülakata çağırıldıktan sonra bilginizi kanıtlamak tamamen sizin elinizde. Ama mülakata çağırılma aşamasına gelebilmek için cv nizde ya bu konuda üniversite eğitiminizin ya iş tecrübenizin ya da güvenilir bir yerden sertifikanız olması gerekir. Umarım fikir verir bu söylediklerim. Bol şans!
@gacmanony
@gacmanony Жыл бұрын
@@amerikadabirdatascientist Avrupada calisma iznim var. Cevabiniz için çok tesekkür ederim❤️
@Omer-a
@Omer-a 2 жыл бұрын
Merhaba, okudugunuz yaziyi paylasmaniz mumkun mu? Ilk 4 sirayi da bilmek isterim:) bir de Artificial Intelligence ile ilgili fikirleriniz nelerdir? Simdiden tesekkurler
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar! www.careercloud.com/news/highest-paying-tech-jobs
@lilapix_
@lilapix_ 2 жыл бұрын
merhaba üniversitede hangi bölüm okudunuz acaba?Ben matematik okuyorum ama istatistik bölümüne gecmek istiyorum sizce mantıklı mı yapıyorum veri bilimci olmak icin hangi bölüm daha uygun?
@huseyinylmazofficial6749
@huseyinylmazofficial6749 2 жыл бұрын
hocam bence istatistik matematik ikisi de uygundur. bunların dışında bilgisayar, yazılım mühendisliği veya yönetim bilişim sistemleri veya endüstri mühendisliği işinizi kolaylaştıracaktır.
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar! Ben endüstri mühendisliği lisans ve yüksek lisansı yaptım. Matematik ve istatistik ikisi de uygun bölümler data science kariyeri için. Daha uygun olan daha çok sevdiğiniz bölüm bence bu durumda. Ama benim kişisel tercihim istatistikten yana olurdu istatistik temelinizin sağlam olması machine learning alanında ilerlemeniz için önemli çünkü. Bol şans!
@emreylmaz1495
@emreylmaz1495 2 жыл бұрын
hangi bölüm okudugunuz farketmez bişeyi isterseniz yaparsınız Türkleri, dinlemeyin onlar 1960-70 yılı kafası ile yaşıyorlar bilgiye heryerden ulaşabilirsinişz artık,Abd de benim sirketimde senior software developer eski call center calısanı ve 2 yıllık turizm mezunu.
@zeynepyldz433
@zeynepyldz433 Жыл бұрын
istatistik daha uygun ama bunun için bölüm değistirmeye gerek yok bence.. ben de mateatik okuyorum
@bilvoker
@bilvoker Жыл бұрын
Merhabalar. Aydınlatıcı bilgiler icin teşekkürler. Ben matematik mezunuyum ve bu alana yönelmek icin bir kursa başladım. Su an b1 seviyesinde İngilizcem var. Is başvuruları icin bu seviye yeterli midir? Sizin bu konuda en az şöyle olmalı dediğiniz bir koşul var mıdır? Iyi çalışmalar dilerim
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhabalar. Türkiye’deki şirketlerin ne seviyede İngilizce istediği biraz şirketine bağlı bence. Amerika’daki bir şirket için mülakatlarda rahatça konuşup iletişim kurabilecek, yaptığınız işleri anlatabilecek ileri seviyede İngilizce bilmeniz gerekir. Ama bundan da önemlisi çalışma vizenizin olması gerekir. Bununla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi son soru cevap videomdan edinebilirsiniz. Bol şans.
@bilvoker
@bilvoker Жыл бұрын
@@amerikadabirdatascientist teşekkürler izleyeceğim videonuzu
@foxfox5921
@foxfox5921 8 ай бұрын
Veri bilimi alanında kariyer yapmak için işveren üniversite diplomasını önemsiyor mu yoksa kendimizi çeşitli platformlardan geliştirip iş bulma olanağı oluşturulabilir mi
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 8 ай бұрын
En az yüksek lisansı olmayan data scientist hiç tanımadım neredeyse. Yani benim tecrübeme göre evet.
@sevval-wl1ir
@sevval-wl1ir 9 ай бұрын
duygu abla merhaba bilişim sistemleri ve tekneloji bölümü mezunu bu alanda iş bulabilir mi yetersiz kalır mı
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 9 ай бұрын
Bu soruyu ayrıntılı açıkladım şu videoda Nasıl Veri Bilimci Olunur? Yol Haritası | Data Science Roadmap | Amerika’da Bir Data Scientist kzbin.info/www/bejne/npTce3mjfJVqoKc
@Ensd-h7g
@Ensd-h7g Жыл бұрын
yapay zeka bu bölümü bitirirmi ?
@burakmert8993
@burakmert8993 2 жыл бұрын
Merhabalar, Data Scientist olmak için ne tür projeler önerebilirsin. Ek olarak, senin için en önemli tool hangisi.(sql,python..). İşinin yüzde kaçında EDA için zaman harcıyorsun. İstatistigi ne kadar kullanıyorsun ve çalıştığın sektörde domain bilginin önemi var mı. Cevaplarsan çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhaba. Kaggle’daki datasetleri kullanıp predictive modeling yaparak portfolionu genişletebilirsin. Benim en çok kullandığım iki dil Python ve SQL, ikisini de her gün kullanıyorum. İşin büyük bir kısmı datayı bulmak, analiz etmek, gereken formata sokmakla geçiyor ama projesine de bağlı. Belki yüzde elli ile seksen arası EDA diyebiliriz. İstatistiği ne kadar kullandığım projeye bağlı. Domain bilgisi kıdemli bir pozisyon için önemli olabilir ama deal breaker değil. Kaggle dataset örneği www.kaggle.com/datasets/samuelcortinhas/house-price-prediction-seattle/code
@burakmert8993
@burakmert8993 2 жыл бұрын
@@amerikadabirdatascientist Çok teşekkürler
@tefuad95
@tefuad95 Жыл бұрын
Merhaba, Duygu hanım. Ben IT Support geçmişimle devam etmek istemiyorum. İlk önce Data Analyst, sonra ise Data Scientist olabilir miyim? Yoksa direk Data Scientist mi olmaya çalışayım? Hangisi daha sağlıklı? Sanki direk başlamak zor olacakmış gibi duruyor. Yaşım gelip çattı, bir an önce çalışmam lazım. Sanki Analyst daha hafif basıyormuş gibi ki, düşündüğüm kadarıyla maaşı da bi tık düşük. ChatGPT videonuzu da izledim. Sanki Data Analyst işini direk silip atacakmış gibi gözüküyor (videonuzdan önce bu düşüncedeydim). Sizce ne yapmalıyım? Direk Excel > SQL > Power BI > Python olarak başlamak istiyorum. Azerbaycan'dan esenler olsun
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhabalar! Ben de analist olarak başlayıp sonra data scientist olarak devam ettim. Bence bu yolu izlemek mantıklı. Chatgpt yi tüm şirketlerin analistler yerine kullanmasının yakın gelecekte mümkün olacağını düşünmüyorum, siz o zamana kadar data scientist olmuş olursunuz 😁
@tefuad95
@tefuad95 Жыл бұрын
@@amerikadabirdatascientist Teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyorum :v
@yusuftesla
@yusuftesla Жыл бұрын
​@@amerikadabirdatascientist önereciğeniz kurs varmı acaba öğrenciler için
@aybuke2040
@aybuke2040 Жыл бұрын
Hocam ben yazılım ve istatistik arasında çok ama çok kararsız kaldım. Bu bölüm beni korkutuyor açıkcasi. Yrni yrni duyup araştırıyorum ve bayaa zor olduğunu söylüyorlar. Puanimla normal ünide yazılım geliyor ama istatistikte hacettepede geliyor. Mevzu Hacettepe olduğu için okunmaya değer mi?yoksa ben mi abartiyroum en iyi ünide olmak için? Yazılım ve istatistik dersleri arasındaki fark çok var mı?nolurr yardım edin. İstatistik yazsam çıkar ama çok korkuyorum. Riskke atmayıp yazılım mı okusam?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhabalar. Normal üniversiteden kastın ne mesela İTÜ mü? Her üniversitenin ve bölümün sayfasında bölüm müfredat ve ders içerikleri oluyor. İstediğin okulların bölüm sayfalarına girip bunları okumanı tavsiye ederim istatistik ve yazılım için. Ders içeriklerini karşılaştırarak hangisine daha çok ilgi duyduğuna karar verebilirsin. Ayrıca okul içi bölüm değiştirmek genelde mümkün oluyor ikinci yılında. Eğer seçtiğin bölümden mutlu olmazsan ilk yıl notlarını yüksek tutup geçiş başvurusu da yapabilirsin, bunu da bir araştır derim yazmayı düşündüğün üniversitede nasıl oluyor diye. Bol şans diliyorum sana 💫
@emir-yi8sw
@emir-yi8sw Жыл бұрын
kaç k yaptiniz
@aybuke2040
@aybuke2040 Жыл бұрын
@@emir-yi8sw 65k yaptım
@sabanroyale4849
@sabanroyale4849 Жыл бұрын
Merhaba duygu abla, şu anda sevmediğim Bi üni de tam burslu yazılım müh okuyorum ama sıralamam iyi okullarda işletme ekonomi vs ye tutuyor yıldız teknik vs gibi, türkiye de linkedn de data scientist ve analyst ilanlarında ekonomi ve işletme mezunlarında çalışabileceği yazıyordu, iyi Bi ünide ekonomi okuyup data analyst olmak mı yoksa kötü Bi ünide yazılım müh okuyup data analyst olmak mı, çalıştığınız yerde ekonomi işletme vs mezunu data analystler scientistler var mı cevaplarsanız sevinirim
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Ekonomi mezunu iki tane data scientist var benim takımında 🙂 Ekonomi okuyup data scientist olunabilir yani evet. Hangisi tercihi tamamen senin hangi bölüme daha çok ilgi duyduğuna bağlı ama. Ekonomi okursan teoriyi çok iyi öğrenirsin ama programlama becerini biraz daha kendi kendine geliştirmen gerekir ki bence bunda bir problem yok. Sadece aklında bulunsun. Bol şans!
@betulguney3035
@betulguney3035 Жыл бұрын
merhaba duygu hanım: ben ytü şehir planlama mezunu biriyim. 26 yaşındayım ve matematik alanında da oldukça iyiyim.uzun süredir data science alanında gelişmek adına araştırmalar yapıyorum. mesleğim gereği veri analizi, veri görselleştirme üzerine çalışmalarım oldu, spss kullanımı vs.. data science alanında gerçekten gelişebileceğimi düşünüyorum fakat alaylı olacak olmama sebebi ile önyargılı yaklaşımlar da alıyorum, bu alanın zor olacağına yönelik. uzun soluklu profesyonel bir eğitimle (clarusway giibi) bu alanda gelişmem bahsedildiği kadar sancılı bir süreç midir sizce? video gerçekten cesaretlendirici ve akıcı, teşekkür ederiz:)
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhaba Betül. Bir profesyonel eğitim aldıktan sonra data analisti ya da iş analisti olarak çalışmaya başlayıp sonra data science a geçiş yapman mümkün bence. Bu alanda gelişmek sürekli devam edecek bir şey. Yani data science olarak çalışmaya başladıktan sonra da sürekli öğrenmeye devam etmen gerekecek yeni çıkan teknolojilere ayak uydurmak için. Ama öğrenmeyi seven biriysen ve bir data science eğitiminden geçersen bootcamp gibi önce analist sonra data scientist olarak bu kariyere geçebilirsin bence. Data science soru cevap videosu geliyor bu hafta, orada da benzer sorulara cevap bulabilirsin, belki fikir verir o yüzden takipte kal ve bol şans 🙂
@erdemerzurumlu
@erdemerzurumlu 2 жыл бұрын
gpt3 ve auto ml gibi uygulamaların gelecekte veri bilimini nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar! Super sorular, beni de kritik düşünmeye motive etti :) Auto ML'in veri bilimcilerin işini kolaylaştıracağını düşünüyorum. Tekrar edilen prosesleri insa etmeye vakit harcamak yerine, daha büyük problemlerin cevaplarını aramaya vakitlerini harcayabilecek data scientistler. Ayni zamanda teknik bilgisi daha az olan ya da mühendislik gibi sayısal bir background'u olmayan profesyoneller de model kurup, data analiz edebilecek auto ml ile. Yani data science i daha ulaşılabilir hale getirecek bence. GPT3 human-like text generator modeli data science'i nasıl etkileyebilir bilmiyorum ama customer service endüstrisini etkileyecektir. Şirketlerin müşteri hizmetlerini bu teknolojiyle replace etmesi mümkün eğer bu teknolojinin ihtiyaç duydugu computational power'a yatırım yapabilirlerse.
@arifikirmurat
@arifikirmurat 2 жыл бұрын
Merhaba Duygu Hanim. Oncelikle onerileriniz icin tesekkur ederim. Ben bu alani gec kesfetmis biri olarak 30 yasindan sonra kariyer degisikligiyle bu alana yonelmek istiyorum. Sizce gec bir yas mi?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar! Benim kişisel görüşüm hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir. Herkes 20-25 yaşına kadar ne olmak ya da yapmak istediğini bilecek diye bir kural yok 🙂 Bol şans!
@shihouinyoruichi5552
@shihouinyoruichi5552 2 жыл бұрын
Merhabalar, Yaklaşık 1 aydır çeşitli platformlardan dersler izleyerek öğrenmeye çalışıyorum. Endüstri mühendisliğinden mezun olalı 1 sene kadar oldu ve birçok yatkınlığımı düşününce data science'a yönelmek beni cezbetti. Ancak kaç ay daha çalışmalıyım, yeterli olduğumu nasıl anlayabilirim emin değilim. Aynı şekilde ileride yapacağım hangi tarzda projeler işe alımda daha etkili olabilir sizce? Henüz sadece 1 aylık ders tecrübem olduğu için henüz bir projem yok, tam olarak ileride nasıl projeler yapabileceğim hakkında da çok fikrim yok maalesef. İçime su serpebilirseniz çok sevinirim. Çok faydalı bir video oldu benim için. Şimdiden teşekkür ederim.
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar bu tamamen neler öğrenebildiğinize bağlı ve ne yoğunlukta çalıştığınıza. Ayrıca daha science her zaman öğrenmeye ders almaya devam edebileceğiniz bir alan sürekli yeni gelişmeler olduğu için. Eğer yeterlilikten kastınız bir iş bulmaksa ben entry level daha science iş ilanlarına bakmanızı tavsiye ederim karşılayıp karşılamadığınızı görmeniz için gereklilikleri. Hatta başvurup mülakata gitmeniz de faydalı olabilir. Proje açısından şu websitesindeki datasetleri kullanıp prediction’la başlayabilirsiniz belki - projelerin çözümleri de var www.kaggle.com Hatta ben proje yapmaya hemen başlardım ve resumeme eklerdim bu projeleri. Proje yaparken yeterliliğinizi ve daha başka ne öğrenmeniz gerektiğini de daha iyi anlayabilirsiniz. Son olarak, eğer çalışmıyorsanız bir staj yapmanız hem öğrenmenizi hızlandırır hem de cv nizi güçlendirir. Bununla ilgili yeni bir video paylaştım kzbin.info/www/bejne/eofCYp-GlruFY7s Bol şans! 🙂
@shihouinyoruichi5552
@shihouinyoruichi5552 2 жыл бұрын
@@amerikadabirdatascientist Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Yeni videonuzu da izledim. Data science hakkında daha çok video paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum 😊
@42alonemusk46
@42alonemusk46 Жыл бұрын
@@amerikadabirdatascientist abla merhabalar. Bende yaklaşık 1 ay evvel başladım python a. Sayenizde geçte olsa kaggle ı ilk sizden duydum. Yaklaşık 20 30 dk dır geziniyorum. Cidden harika bir nimet veri bilimcileri için. Fakat bu kaggle kullanımı hakkında hem öğretici olarak hemde burada neler yapılabilir şeklinde bir video gelirse çok iyi olur.
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhabalar! Sevindim işe yaradığına. Kaggle videosu iyi fikir. Olabilir belki.
@42alonemusk46
@42alonemusk46 Жыл бұрын
@@amerikadabirdatascientist Tamamdır çok teşekkürler :) iyi çalışmalar
@armanriver2120
@armanriver2120 Жыл бұрын
Merhabalar üniversite sınavına gireceğim ve bu alanı keşfettim. Sınavda iyi bir puan alamayacağım ama istatistik bölümlerini çok revaçta ve underrated görüyorum. Veri alanında uzmanlaşmak için iyi bir üniversiteden mezun olmak çok fark yaratır mı? Bir ihtimal seneye tekrar girmeyi düşünüyorum da
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhaba! İyi üniversite tabii fark yaratabilir, staj ararken, mezun olduktan sonra iş ararken ya da yüksek lisans başvurularında. Ama tek önemli olan faktör değil. Not ortalaman ve yaptığın projelerle top okullar arasında olmayan bir üniversitede de fark yaratabilirsin. Sınava tekrar girmeye bir seçenek de üniversiteye başlayıp, not ortalamanı çok yüksek tutup ilk sene yatay geçiş yapmak başka bir üniversiteye. Ama en iyi kararı sen kendin için verebilirsin. Sana bol şans diliyorum 🙂
@berkegktas
@berkegktas Жыл бұрын
Merhaba veri bilimciler matematiği çok üst düzeyde mi kullanıyor ? Uzun süredir kodlamayla uğraşıyorum ve veri bilimine ilgim artmaya başladı ama bazı insanlar bir matematik,istatistik mezunundan daha çok bilmen gerekiyor diyor yüzden endişelendim.
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhabalar! Matematik, istatistik mezunundan daha çok bilmenin gerekli olduğunu düşünmüyorum ben veri biliminde. Ama Machine Learning ve optimization’ın ayrıntılarını anlamak önemli ve algoritmaların nasıl çalıştığını. Bunları anlayacak kadar Calculus ve İstatistik bilmek önemli. Ama gözün korkmasın :)
@abdulrezzak9881
@abdulrezzak9881 2 жыл бұрын
Merhaba, bilgisayar mühendisliğinden mezun olup Amerika ya geldim.İş tecrübem olmadı.Amerika da veri bilimci olarak çalışmak istiyorum.Eğitimim burada tanınmıyor ve tecrübem olmadığı için işe alınma ihtimalin yok.Bu sorunu aşmak için bu alan tavsiye ettiğiniz bootcamp var mı?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar! Çalışma izninizin olduğunu varsayıyorum. Staj yapmak ya da junior data scientist pozisyonlarına başvurmak da bir opsiyon. Bunlar için tecrübe fazla gerekmiyor, ilgi duyduğunuz sürece ve kendi kendinize öğrenmeye vakit harcadıysanız bu konuları online dersler alarak. Bootcamp olarak en son duyduğum Brain Station ilgimi çeken. Bol şans! brainstation.io/course/online/remote-data-science-bootcamp
@aysnrrrr2705
@aysnrrrr2705 Жыл бұрын
Merhaba ben Amerika'da yasıyorum ve calısma iznim var. Suanda alanım farklı IT alanı ama gercekten iş imkanı bi hayli az. Data Scientist'e baslasam hiç deneyim olmadan junior level olarak işe alma ihtimali ne kadar?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhabalar! Tamamen IT de ne yaptığınıza ve okuduğunuz bölüme bağlı. Eğer Python biliyorsanız ve data ile uğraşıyorsanız işinizde bence mümkün. Ama bunu anlamanın en iyi yolu açık iş ilanlarına başvurup görmek. Bol şans 🙂
@mevanokta8805
@mevanokta8805 Жыл бұрын
Merhaba, Türkiyede yaşayarak Amerikada data scientist olarak çalışabilir miyim ? Çok mu zor sizce çok mu hayalperestim😂
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
Merhabalar! Şu bloğu okumanı tavsiye ederim www.boundless.com/blog/remote-work-digital-nomads/ bunun mümkün olması için çalışma izni gerekiyor Amerika’da bulunan bir şirket için çalıştığın için ve şirketinin Türkiye’den çalışmana müsade etmesi gerekiyor. Pandemiyle birlikte Spotify, Airbnb gibi şirketler buna izin vermeye başlamış olsalar bile genel olarak şirketlerin büyük bir çoğunluğu Amerika’da bulunmasını istiyor çalışanların remote olsalar bile. Söylediklerimin hepsi benim tecrübelerime göre.
@mevanokta8805
@mevanokta8805 Жыл бұрын
@@amerikadabirdatascientist Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim :) Biraz uğraşmak gerekiyor anladığım kadarıyla :)
@ZaZa-ln9jo
@ZaZa-ln9jo 2 жыл бұрын
“Veri Bilimci” ifadesi ilginç güzel 👍
@Ysyn81
@Ysyn81 10 ай бұрын
Lisans eğitimi şartmı ?
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 10 ай бұрын
Çoğu data scientist in Master ve doktorası var hatta :)
@Ysyn81
@Ysyn81 10 ай бұрын
@@amerikadabirdatascientist şuan data analist eğitimi alıyoum ilerde geçiş yapabilirmiyim diye düşünüyordum.
@sevid_laura
@sevid_laura 2 жыл бұрын
Merhaba,Duygu Hanım.Data Science üzre mentor arıyordum.Sizin KZbin'da karşıma çıkmanız benim için bir ışık oldu. Ben şuan Yüksek Lisans oluyorum.(bitirmek üzereyim).Lisans Bioloji okumuştum.Yüksek lisans Gıda Hijyeni ve Teknolojisi okuyorum.Ama Data Science üzre Amerika'da çalışmak gibi bir hedefim var. Benim sorum şu - Amerika'da Data Scientist çalışmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? ( Data Science bölümü üzre yeniden Yüksek Lisans okumalı mıyım? Data Science online kurslarla öğrenmek yeterli mi? ( Udemy gibi ).Data Science öğrenerek ( Lisans ve Yüksek Lisans farklı bölümleri okumak ) Amerika'da iş vizası almamda və iş bulmakta engel olur mu ? Önceden teşekkür ederim.
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Merhabalar. Amerika’da çalışmak istiyorsanız bu alanda, benin görüşümce en iyi yol burada bu alanda yüksek lisans yapmak olacaktır. Bu şekilde çalışma izni almanız mümkün olacaktır mezuniyet sonrası. Eminim başka yolları da vardır ancak en yaygın ve bilinen yolu burada eğitim almak eğer burada çalışmak ise amacınız.
@kaanyucel6294
@kaanyucel6294 2 жыл бұрын
amerikada datascientist olarak çalışmaya gelmek için ne yapmak gerekiyor,yüksek lisans yapmak şartmı
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist 2 жыл бұрын
Değil. İş izninizin olması şart ama. Burada eğitim alıp (lisans, yüksek lisans, ya da doktora) mezuniyet sonrası OPT (Optional Practical Training) almak iş izni almanın yollarından biri.
@ferdiozdemir5394
@ferdiozdemir5394 10 ай бұрын
merhaba. bugün kanalınızla karşılaştım ve neredeyse birçok videonuzu izledim. kısa süreli de olsa birebir bir görüşme yapmamız mümkün mü acaba ? meslek ehli olarak bu hususta sizinle görüşme yapmak isterim. teşekkürler. instagram dan yazacağım
@kubr233
@kubr233 Жыл бұрын
instagram adınız neydi bulamadım
@amerikadabirdatascientist
@amerikadabirdatascientist Жыл бұрын
instagram.com/ladygigu?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA== @ladygigu ☺️
Data Scientist (Veri Bilimci) Olmamak İçin En Önemli 5 Neden | Amerika'da Bir Data Scientist
11:09
Data Science Maaşları Ne Kadar? Data Science (Veri Bilimi) ve Amerika'da Yaşam Soru Cevap
17:25
It’s all not real
00:15
V.A. show / Магика
Рет қаралды 20 МЛН
Гениальное изобретение из обычного стаканчика!
00:31
Лютая физика | Олимпиадная физика
Рет қаралды 4,8 МЛН
1% vs 100% #beatbox #tiktok
01:10
BeatboxJCOP
Рет қаралды 67 МЛН
99.9% IMPOSSIBLE
00:24
STORROR
Рет қаралды 31 МЛН
Amerika'da Veri Bilimci (Data Scientist) Olmak | Ne Kadar Maaş Kazanılır?
19:54
Amerika’da Bir Data Scientist
Рет қаралды 23 М.
Data Science (Veri Bilimi) Kariyeri Üzerine Soru Cevap | Amerika'da Data Scientist Olmak
14:35
Neden Kabin Memurluğundan (Hosteslik) İstifa Ettim?
17:11
Ömer Tekci
Рет қаралды 11 М.
Nasıl Veri Bilimci Olunur? Veri Bilimi Nedir? Çok Değerli O Meslek
15:23
Yapay Zeka Bu Meslekleri Yok Edecek!!! Amerika'da Bir Data Scientist
12:10
Amerika’da Bir Data Scientist
Рет қаралды 4 М.
Veri Analisti Olarak İşe Başlamak - Aylin Özgür
13:42
Kaan Bıçakcı
Рет қаралды 3,2 М.
It’s all not real
00:15
V.A. show / Магика
Рет қаралды 20 МЛН