Berfin Merhaba Türkiyedeki yüksek lisans veya doktora mezuniyetinden önce vize görüşme randevusu gelirse istenilen diploma ve mezuniyet belgesi yerine ne vermek gerekir bu konu hakkında bilgin var mı
@nurullahgokgun Жыл бұрын
Her geçen gün her şey daha zorlaşıyor bizim için, ama yine de ikinize de teşekkürler gayet yeterli, açıklayıcı, samimi bir video olmuş. Umarım okulum tamamlandıktan sonra Almanya sürecini başlatabilirim ve başarılı olabilirim...
@berf.ozturk Жыл бұрын
Kolay gelsin Nurullah, başarılar dilerim.
@nurullahgokgun Жыл бұрын
@@berf.ozturk çok teşekkürler, sizlere de başarılar dilerim
@beritaneroglu326710 ай бұрын
3. Sinifta basvurabiliyor muyuz okullara
@berf.ozturk10 ай бұрын
@@beritaneroglu32674. sınıfta transkriptin olmadan başvurabiliyorsun. Benim bildiğim 4. sınıfta başvuranlar var 3. sınıf için okula mail atmanı öneririm
@lawyer45035 ай бұрын
Merhaba videonuz için çok teşekkür edeirm ben %100 ingilizce bir master programına kabul aldım ancak 41f için istenen gerekli belgeler arasında almanca da yer alıyor. Bu durumda nasıl hareket etmeliyim? Okul almanca dil belgesi istemiyor ama 41f yüksek lisans için gerekli belgelerde yer alıyor çok ilginç
@erkamsipahi3 ай бұрын
Merhaba Berfin, Video için teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Ben garantör yoluyla geleceğim Almancam anadil ve İngilizcem akıcı c.1 seviyesinde. 2.33 GPA ortalamam var master için yeterli olur mu sizce? Bunu birazcık kafama takıyorum açıkcası :) Ek olarak cv'm epey dolu okul sürecince 2 büyük kurumsal stajı biri 6 ay diğeri 9 ay olmak üzere uzun dönem, 1 iş tecrübesi 1 yıllık ve 2,5 yıl gönüllü kulüp faaliyetleri bulunuyor. Danışmanlık da almayı düşünmüyorum Uni-Assist üzerinden başvurularımı yapacağım. Belgelerin tercümesi vize ücretleri başvuru ücretleri, Ev kiralama depozito da dahil vs bana aşağı yukarı 2000€ her şey dahil kapatırım gibime geliyor. Ne dersiniz nasıl değerlendirirsiniz? Vize başvurusunu randevusunu ne zaman alayım önce vize randevusu ayarlayıp sonra mı okullara başlayayım bu da kritik benim için? Teşekkürler şimdiden,
@sla7817 Жыл бұрын
Merhabalar, oldukça faydalı bir video olmuş, ikinize de çok teşekkürler. Master programınız 2 sene olduğu için, ikinci sene için de aynı miktar ile bloke hesap göstermek gerekiyor mu acaba? Yoksa oturma izninizi master sürenizi kapsayacak şekilde mi verdiler? İyi günler dilerim.
@berf.ozturk10 ай бұрын
Eğer ilk başvurunda iki senelik oturum kartı alırsan gerek olmuyor. Görevliden görevliye değişebiliyor bu durum. Tek senelik oturum kartı alınca 2ikincii sene tekrar göstermek gerekiyor ama çalışırsan daha azını göstermeni istiyorlar diye bilyorum.
@nocturnalgreen765511 ай бұрын
Arkadaşlar TUM önümüzdeki dönemden itibaren yabacı öğrencilerden bölüme göre değişen tuition fee alıyor, senelik 12.000 euro gibi bir fiyata geliyor. Başvuracaksanız bunu bilerek başvuru . Para olmadan okuyamıyorsunuz artık
@beritaneroglu326710 ай бұрын
Almanya’daki bütün okullar mı para istiyor yoksa tum mu sadece?
@berf.ozturk6 ай бұрын
@@beritaneroglu3267okuldan okula değişiyor. Sitelerine bakmak lazım ,hepsi ücretli değil.
@bahardemirkan23865 ай бұрын
Ben gönüllü staj ile yazın bir profesörün yanında staj yapmak istiyorum, bunun için de tuition fee alınıyor mu bilginiz var mı?
@berf.ozturk5 ай бұрын
@@bahardemirkan2386 Merhaba Bahar bu konu hakkımda bir bilgim yok ama okulda ögrenci olmayacağın icin bir ücret talep edileceğini düşünmüyorum. Gerekli bilgi icin studium@tum.de adresine mail atıp sorabilirsin.
@bahardemirkan23865 ай бұрын
@@berf.ozturk Evet görüşme yaptık ve tam olarak sizin dediğiniz gibi cevapladılar, cevabınız için teşekkür ederim.
@ahmetkosar179 Жыл бұрын
Deha Bey kaç ortalama ile kabul almış bilgi verirseniz memnun oluruz yüksek lisans süresi bir yıl mı? . Sağlıklı günler.
@berf.ozturk Жыл бұрын
Yüksek lisans 2 sene. Hangi puani sormustunuz acaba?
@ahmetkosar179 Жыл бұрын
@@berf.ozturk lisans mezuniyet ortalaması 2.55 olanın başvurusu kabul edilir mi?
@berf.ozturk Жыл бұрын
@@ahmetkosar179 tum un sitesinde best credits denilen ve 4 yıllık ise 187 krediye kadar aldigin dersleri yazdığın bir excel dosyasi var. Onu doldurup Alman egitim sisteminde 1(en iyi) -4 (en kotu) olacak sekilde puanini gorebilirsin. Ona göre hesap yapabilirsin.
@ilaber45945 ай бұрын
merhabalar bahsettiğiniz whatsapp gruplarına nasıl ulaşabilirim? Idatadan 1 aydır dönüş beklerken sinir stres topuna döndüm benim gibilere ihtiyacım var..
@berf.ozturk5 ай бұрын
merhaba ilaber dahil oldugum grupların linkini instagramdan berf.ozturk dm den yazarsan severek paylasabilirim. Senin gibi ayni süreçten gecen insanları görmek ve durumu onlarla takip etmek daha rahat oluyor.
@bahardemirkan23865 ай бұрын
Schengen için IData'ya başvururken gideceğimiz tarihten ne kadar önce başvurmamızı önerirsiniz?
@berf.ozturk5 ай бұрын
Merhaba Bahar schengen ile ilgili bir bilgim yok. Benim vizem D tip oturum vizesiydi.
@erkamsipahi3 ай бұрын
@@berf.ozturk peki Ulusual D tipi vize için ne kadar süre önce için idata randevusu oluşturmak gerekiyor?
@betulerdeger7 ай бұрын
Merhabalar :) Türkiye de okumus olduğumuz lisansla Almanyada yapmak istediğimiz yüksek lisans alanlarının aynı olması mı gerekiyor?Örneğin Türkiye de matematik bölümü okumus birisi Almanyada mühendislik alanında yüksek lisans yapabilir mi? Teşekkürler.
@puwi17186 ай бұрын
Arkadas diyor ya Uzay muhendisliginden fizeoterapiye gecit yaptigini. Her universitede mumkun olmaya bilir ama cogunda mumkun. Benim arkadasim da petrol ve dogal gaz muhendisliginden geoinformaticse gecis yapmisti mesela. Matematik iyi bir bolum ve kolayca muhendisliye gecis yapa bilecegini dusunuyorum sahsen.
@berf.ozturk6 ай бұрын
@@betulerdeger bunu okula sorabilirsin Betül, daha faydalı olur
@ahmettahtac47299 ай бұрын
Merhaba master a mezun olmadan başvurabiliyor muyum. Şuan mezun olmama 3 ayım kaldı ve 3 dersim var. Bu konuda bilgi sahibi iseniz benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.