HOCAM VİDEOLARINIZ VERİMLİ VE FAYDALI OLUYOR TEŞEKKÜR EDERİZ.
@hukukart91824 жыл бұрын
Çok teşekkürler.
@emreilkadl93334 жыл бұрын
Saygıdeğer hocam; videolarınızı büyük bir keyifle dinlemekteyim. Emeğinize, yüreğinize sağlık :)
@hukukart91824 жыл бұрын
Çok teşekkürler, selamlar.
@avkubrardic Жыл бұрын
Ne güzel girizgahlar üstad..
@Av.SuatLaic8 ай бұрын
Derste anlatımlarınız ve bu platform ile bilgilerimizi pekiştiriyoruz, Emeğinize sağlık Hocam, Teşekkürler..
@avukataliozturk29832 жыл бұрын
24:00'ten itibaren değinilen 337/1'de gerçek ve tüzel kişiler kısmına şunu eklemekte fayda var: Tüzel kişiliği bulunmayan kişi birlikleri anonim şirketlerde kurucu olamazlar ancak TTK 477 çerçevesinde pay sahibi olabilirler. Tüzel kişiliği olmayan kişi birliklerine de adi şirket ve miras şirketini örnek verebiliriz.
@sabrigunbegi2252 жыл бұрын
Neden sizin gibi gönlü güzel, cömert insanlar siyasete girmiyor anlam veremiyorum
@werth1359 Жыл бұрын
Gönlü güzel olduğu için kirletmemek için gönlünü
@emrekaya8253 Жыл бұрын
Sonra da Nü York Kozmoz'u kurup Peleyi getiriyor. Amerika'ya futbolu sevdiriyor.
@nadirecan89783 жыл бұрын
HOCAM A.Ş DE ESAS SÖZLEŞMEDE ÖN ALIM HAKKININ ÖNEMİ VE GEÇERLİLİĞİ NEDİR.
@hisar34284 жыл бұрын
26:13 dakikada kuruculardan bahsediyorsunuz ya hocam 337. madde 2. fıkrada kurucular birinci fıkrada yazılı işlemi üçüncü bir kişinin hesabına yaptıkları takdirde sorumlu oluyorlar bu 3. kişi hesabına yapanlar muhasebeci veya vekilimiz mi oluyor, muhasebeci veya vekillerimiz hatalı bir işlem yaparsa sorumlu mu oluyorlar
@hukukart91824 жыл бұрын
Yok muhasebeci ya da vekil olmuyorlar. Onlar tamamen kurucu adına gelip imza atanlar. Derste bahsettiğim muhasebeciler, genelde şirket esas sözleşmesini hazırlayanlar.
@nadirecan89783 жыл бұрын
HOCAM ANONİM ŞİRKETE ORTAK OLMAK KURULUŞ İŞLEMİ SIRASINDA KURUCU MU OLMUŞ SAYILIR.
@melikekarapicak76289 ай бұрын
Hocam çok teşekkürler 🎉❤
@esmatasas51694 жыл бұрын
Hocam videolarınız çok faydalı teşekkür ederiz .Pratik yapmayı da düşünüyor musunuz
@hukukart91824 жыл бұрын
İki adet de pratik yapmayı planlıyorum.
@muratdumlutr3 жыл бұрын
Tek Pay sahipli Anonim Şirket kuruluşunda ana sözleşmede Pay açıklama yazısı nasıl olmalı? Bu arada Sermaye 50.000TL.
@esranurmaral31534 жыл бұрын
Hocam merhabalar, öncelikle emeğinize sağlık sizin öğrenciniz değilim fakat sizi yakından takip ediyorum. Benim size bir sorum olacaktı. Şirketin kuruluşu için gerekli işlemleri yürütmesi için bir ortağın mali müşavir ile hizmet sözleşmesi yapması neticesinde tescilden sonra sorumluluk şirket için yaptığını "açıkça" söylememesinden dolayı yalnızca o kişinin sorumluluğunda mı olacak yoksa açıkça belirtmemesine rağmen şirketin 3 ay içinde üstlenmesiyle şirket üzerine mi geçecek? Açıkça belirtme ve üstlenme şartları kümülatif şartlar olarak mı nitelendiriliyor
@hukukart91824 жыл бұрын
Tabii ki TTK'daki düzenlemeler, kurucular için geçerli. Bu durumda mali müşavir hangi ortağın ya da ortaklar adına hareket ediyor ise o ortakalrın sorumluluğu ve şirketin üstlenmesine ilişkin kurallar işletilir. Yani mali müşavir sorumlu olmaz zira o kurucu ya da kurucular adına hareket etmektedir.
@av.enesseyrel76154 жыл бұрын
Hocam merhabalar. Çektiğiniz videoların çok faydalı , teşekkür ederim. TTK m.353 e göre fesih ile ilgili bir sorum var. Uygulamada pek karşılaşılmaz ama oldu ki anonim şirket 45 bin lira sermaye ile kuruldu, tescil ve ilan edildi. Kuruluştan itibaren 3 aylık sürede geçti. Bir 3.kişi şirket ile 60 bin liralık işlem yaptı. 3.kişi, şirket sermayesi ile yaptığı işlem arasındaki 15 bin liralık fark için ne yapmalı? TTK m.549 vd. gereği hem şirkete hem ortaklara hem ticaret sicilindeki sorumlulara karşı dava mı açmalı? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
@hukukart91824 жыл бұрын
Enes, aslında şirket sermayesi ile yapılan işlemler arasında her zaman fark olabiliyor. Yani bu soru, zaten her zaman karşımıza çıkabilecek olan bir konu. Bu noktada 50 bin TL sermaye ile kurulmuş bir şirketin 3. köprü ihalesine yani tirilyonluk bir işe girmesi mümkün. Dolayısıyla 3. kişinin işlemi ile fesih davası bağlantılı değil. Ama sorunda 45 bin TL sermaye olmayacağı için hakimin süre verip eksikliği gidermesi giderilmez ise feshe karar vermesi gerekir.