Faydalı bir video olmuş. Foxtur desülfatörü çok kullandım. 5 yıllık akü birdenbire öldü. 5 yılda 40 - 50 gün 24 saat repair yaptım, şarj değil. Akü, 3 yaşından sonra yılda bir kez kullanmayı düşünüyorum.
@jarwik Жыл бұрын
Bilgi ve desteğin için teşekkürler.. keşke aküleri conta kapaklı ve gözlerin tamiri mümkün şekilde yapsalar, hatta gözlerin bazı tarafı gemi perceresi gibi şeffaf malzemeden olup içi de gözlemlenebilecek şekilde olsa harika olur . bir sürü malzeme atıl oluyor ekonomimize büyük yük ve israf .. sanayi yada enerji bakanını başarılı mühendislerden değilde imandan yaparsak bizdeki gelişmeyi siz tahmin edin artık.
@yasarciv67 Жыл бұрын
Ben de neden desülfe etmeye çalıştığım aküler kurtulmuyor diyordum 🙂 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
@themagicshopsihirdukkani Жыл бұрын
Malatya ünv. Makale yayınlamış, devre şemasını vermişler, şarj deşarj aralığında sülfatlaşmayı önleyen bir devre, yüksek frekans ile şarj olmayı sağlıyor, araştırdım biraz, eşimin aracı elektrikli, 6x80A 12v jel aküsü var onları kurtarabilir miyim diye çıktım yola, bakalım bi uğraşacağım sonuçları sizinle paylaşırım.
@ahmetkalender65982 жыл бұрын
Abi beni yanına çırak olarak alırmısın? Senden öğrenilecek çok şey var 😅
@tufanboyraz2 жыл бұрын
Çırak olmana gerek yok. Direk ustalıktan başlatırım... 😀
@tohumvetoprak2 жыл бұрын
Verdiğiniz bilgiler çok faydalı 👍 Teşekkürler 💕🤗
@ElectronicaVK Жыл бұрын
Bizlere ders niteliğinde verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederiz
@revolution91672 жыл бұрын
Tufan usta videoun 2.dksında gördüğüm kadarıyla sıcağa maruz kalmış yada şarjdan veya deşarjdan ısınarak plakalar hep kıvrımlı olmuş.... kuru akünün en iyi ve en temiz desülfatörlü işlemi 14.4 voltta akünün kapasitesinin %5 i bir akımla uzun süre şarjda brakmak diye çok video izledim kendimde denedim yeterki aşırı ısınmasın.ama dediğim gibi uzun süre bekleyerek mi sizib desülfatör aletininizle mi ben sizin cihazı seçerdim.
@tufanboyraz2 жыл бұрын
Kondansitörlüde amperin yanında voltajda yüksekince. Zayıf olan plakaların bir tanesi dökülüyor.. hırpalanmamış aküde daha az zarar veriyor.. amper en büyük düşmanı akünün..
@cevatdurak1712 жыл бұрын
@@tufanboyraz yani amper düşük olunca sıkıntı olurmu
@SEYMUR_611 Жыл бұрын
Tufan bey emeyinize saglik videolarinizi izliyorum detayli bilgiler icin tessekur ederim. Size bir sorum olacaq. Aküm MUTLU 190Ah sulu akü. 7yildir calisiyor. Bir süre araç çalişdırmadigim icin akü voltaji 12.2-11.8 dusuk. Akü sulfatlaşmış düşünyorum. Düşünyorum karbonatla temizlesemmi? Ya desulfatörle mi? Ya ne yapmaliyim?
@tufanboyraz Жыл бұрын
Desülfatöre bağla . Kendin yaptıysan desülfatörü 20 mf den yukarı çıkma. Sağlıcakla kalın.
@cfiratgokcimen3968 Жыл бұрын
Hocam elinize emeğinize saglık tam otopsi olmuş eski bi kitapta okumuşdum kurşun asit aküler için eyer uzunsüre kullanılmayacaksa aküyü tam şarj edip dinlendikten sonra içindeki asitli su karışımını komple döküp yerine saf su doldurulup bu şekilde bekletilmesi yazıyodu ne kadar doğru bu konudaki düşünceniz nedir teşekkür ederim kolay gelsin saygılar ❓🤔
@tufanboyraz Жыл бұрын
Hocam bence çok mantıklı.. neden.. ? Sülfat sülfürik asitin sonucunda oluşur. Şarj edince asit plakalardan suya geçer. Döküp yerine saf su koyarsanız sülfatı ve oksiti önler..
@tufanboyraz Жыл бұрын
Zaten ne varsa eski kitaplarda var.. yeni bilgiler kopyala yapıştır.... Hep aynı.
@cfiratgokcimen3968 Жыл бұрын
@@tufanboyraz Hocam kitap motor meslek lisesinde öğretmenlik yapan kişinin rahmetli olması ve kitapları atıyodular bende aldım ve ordan bilgim var birde şöylebişe daha okumuşdum eski ziftli aküler zaten üstten açılıp hücre tamiri yapılabiliyodu akü gözündeki kısa devreyi gidermek için bozuk hücre bellise akü altından sadece bozuk hücreye lokal olarak mudahale edilebileceği bu kurşunun toz halinde akü zeminine çöküp kısa devre olduğu durumlarda geçerli hücre separatörlerinde eriyip .kısa devre olmuşsabile sepatör değişimi zor olsada bazılarında mümkün olduğunu yazıyodu hocam
@tufanboyraz Жыл бұрын
@@cfiratgokcimen3968 o ziftki aküleri kullandık.. ama tamiratı iki üst kademe yaptığı için. Biz arızalı gözü tespit eder. İş istek belgesine örneğin altıncı göz arızalı yazar gönderirdik.. 1988 den sonra şu an kullandığımız aküler gelmeye başladı. Tamirat bitti.. ama kutular açılıp yine onarım mümkün.. sadece plaka ve ayırıcı bulmak zor.. kalıp yaptırıp kendiniz imal edebilirsiniz ama. Bizden geçti.. genç olsaydım bu piyasayı kaçırmazdım.. bir iki masraf sonunda büyük bir gelir kapısı olur..
@cfiratgokcimen3968 Жыл бұрын
@@tufanboyraz Hocam bu kurşun karkaslara sıvama diyolar galıba hintli bi vdeoda kimyasalı kendi karıştırıp yaptı presliyodular adamlar ilkel metodlarla iş yapıyolar ama yapıyolar sonuçta bana akü markası sorsanız yuasa derim kullandığım için biliyorum şimdiki akülerin iç taraklarındanmı çalıyolar ne yapıyolarsa pek ömürleri uzundeğil kalitesiz ortalık kimyasal çöplüğüne döndü kurşun zararlı diyolar yıllarca kurşun su borularından su içirdiler balık tutanların denize gömdükleri kurşunun hatdi hesabı yok bu benim kafamdaki doğru veya yanlış olabilir maviye dönmedikten sonra sorunyok hocam
asit su dengesi tam olup şarj olmayan akü ömrü bitiktir 8 aküyü parçalayarak gözün bi tanesinin çürüdüğünü gördüm dahada akü kurtarmaya çalışmadım
@tufanboyraz2 жыл бұрын
Bazen bir seriye denk gelirsiniz. Akülerin kaderi aynıdır. Hiç biri kurtulmaz veya hepsi kurtulur.. o da sizin daha sonraki bu konuya bakışınızı değiştirir..
@tufanboyraz2 жыл бұрын
Sulu akülerde arıza tespiti çok daha kolay. Ve ömürleri kısa olduğu için daha çok kurtarılamama sorunu yaşarlar.. zaten o zamana kadar ömrü bitmiş oluyor.. fakat alınıpta bir köşede unutulan aküler bir şekilde kurtulur.. en son ihtimal kusturulur ve yeniden elektrolit koyulur..
@ftechelectronics Жыл бұрын
Bundan 1 ay önce ortech marka 12v 24ah elektrikli motosiklet aküsü aldım. Ölçümlerde 9.5 amperi zorla gördü. Başka markanın satıcısına sordum oda 10amper dedi . En ucuz elektrik motor veya güneş sisteminde aküyü nerden bulabilirim bazı akülerde kuru tip diyor. Onları alsam sağlıklı olurmu veya araç aküsü sulu tip alsam uzun ömürlü olurmu
@ftechelectronics Жыл бұрын
3 yıllık elektrikli motordan çıkma abuş denen markanın aküleri var 5 amper veriyor sıfır akü 10 amper veriyor
@tufanboyraz Жыл бұрын
Sulu aküler sağlıklı olmaz diye düşünüyorum..
@bulenboncuk4262 жыл бұрын
aslında kendı akünü kendın yapabilirsin emeğine sağlık kolay gelsin 👍 👍
@tufanboyraz2 жыл бұрын
Teşekkür ederim..
@erhanabdullah2619 Жыл бұрын
Desukfatörümde 2mF kapasitör kullanıyorum .Sülfat çözmede süreç uzaması dışında başka bir yetersizlik olur mu?
@tufanboyraz Жыл бұрын
Olmaz... ama gerektiği kadar amper üretemediği için voltaj yükseliyor fakat akü doyuma ulaşamıyor.. hemen bitiyor.. çok uzun süre bekletilmesi gerekir ki. Amper yüklensin. Şarj olunca akü yeteri kadar performans gösteriyorsa. Zaten desülfe işleminin bir anlamı yok..