Am ascultat cu sufletul la gură. Nu-mi amintesc să fi primit vreodată răspunsuri atât de sincere, de limpezi și directe. Am impresia, că multe răspunsuri, pe care undeva la nivel emoțional le aveam sau simțeam s-au cristalizat instantaneu. Le mulțumesc celor care au făcut posibilă această discuție, celor ce au luat parte la ea și celor ce au făcut posibil să asist la ea online. Mă doare sufletul, dar măcar nu mă simt singură.
@andreidma9215Ай бұрын
Cred ca suntem singur popor atat de "inteligent" incat plangem dupa un regim dicatatorial. Dar acesta este rezultatul a 35 de ani de "investit " in invatamant .
@mariapatrascu1788Ай бұрын
Respect maxim Dominic!
@florinmirceastroestean9826Ай бұрын
Nu se înțelege nimic.Pacat
@luizaluiza1174Ай бұрын
Poate asta este momentul de restart de care avem nevoie noi ca societate civilă. Tot mai multi oameni simpli sa se implice si sa ceara statului si politicienilor sa faca lucrurile asa cum trebuie , sa fie despre si pt cetateni. Mie personal mi se pare ca Dominic asta face de ani de zile pe langa lucrurile palpabile, incerca sa schimbe gandiri, iar cetateanul sa se implice activ in problemele orasului. Mereu cand am obervat ceva care nu era ok, am raportat pe aplicatia de sesizari a primariei...si surpriza toate au fost rezolvate... Asta este democratia participativa, nu cetatean doar in ziua votului.
@bogdanmanea2643Ай бұрын
Nicușor Dan președinte
@andreiburuntia5651Ай бұрын
O natiune care nu se cunoaste pe sine n-are cum sa pretinda vreo perspectiva de viitor. Cele mai mari nedreptati istorice au avut loc in istorianoastra foarte recenta. In '47 Romania devenea cu japca republica, iar dupa 1990 nu doar ca nu s-a adus vreodata asta in discutie, ci mai mult, Regelui i-a fost interzis sa intre in tara si a fost intors din drum de catre Iliescu. Inca nu exista consens vis-a-vis de revolutie, cati oameni intrebi, atatea pareri si teorii primesti. Intre romanii de azi si trecutul pe care il revendica inversunat exista o fractura imensa. In constiinta colectiva asta se manifesta prin psihoze de diferite forme: de la fetisizarea si glorificarea daciilor, a lui Stefan sau Mihai, la exceptionalismul fantasmagoric romanesc. E greu de spus daca suntem victimele bolsevicilor si urmasilor lor sau ale propriilor nepasari si superficialitati, cu alte cuvinte e greu sa ne dam seama daca psihozele sunt urmari ale unor actiuni orchestrate si in ce masure rescrierea istoriei pe care au practicat-o comunistii si ca re a continuat si dupa 90 ne-au distrus definitiv orice sansa de a mai revendica orice fel de continuitate istorica (dpdv social si al constiintei colective, bineinteles). Mai mult, anumiti actori au incercat in ultimii 30 de ani sa exploateze lucrurile astea (avem un exemplu foarte la indemana din zilele noastre, de altfel). Romania din 2024 nu are capacitatea institutionala si intelectuala sa mai faca ceva in privinta lor sau a indreptarii nedreptatilor istorice. Pe fondul acesta o sa fim in continuare vulnerabili manipularilor si extrem de sensibili la ideile 'maretelor umbre'. O sa ne regasim in continuare in Burebista si in Stefan, si mai putin in Iorga sau in Milea. Mintea neamului a fost, intr-o oarecare masura, spalata si conditionata. Ramane de apreciat de cine, de ce si in ce masura - probabil mai important, ramane de vazut daca poate face cineva aprecierea :)
@Ju88327Ай бұрын
@@andreiburuntia5651 eu cred că totul începe de la corupție , lipsa de educație și amestecul mult prea mare al religiei în viața politică. Avem încă un sistem care ține încrâncenat la privilegii și nu are interese pentru cunoașterea de sine a poporului și nici pentru formarea unei conștiințe colective sănătoase. Uită-te la Dominic Fritz. Începe curățenia de corupție de la baza administrativă. Dacă mai mulți ar lua exemplu, am putea în 10 ani curăța țara asta de structurile corupte, mafiote, extremiste și ultranaționaliste. În 10 ani ar putea fi revoluționată și educația. Cel puțin într-o măsură relevantă. Altfel nu ne vom închega niciodată cu adevărat.