Νομίζω ότι κάνεις κοινωνικο λειτουργημα. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά σε ένα τομεα που λείπει στον τόπο μάς. Μας κανεις και περήφανους που η γενιά μας έβγαλε και μεγάλους ελληνες επιστήμονες που θέλουν να βοηθήσουν στο ξεστραβωμα
@Greekonomics3 жыл бұрын
Ευχαριστώ πολύ! Όντως, η οικονομική παιδεία υστερεί πολύ στην Ελλάδα.
@dirtyharry18813 жыл бұрын
@@Greekonomics E, δεν είναι τυχαία η κατάστασή μας...
@miliou3 жыл бұрын
@@Greekonomics η παιδεία γενικά λείπει θα έλεγα... Συγχαρητήρια για το έργο σου! Έχεις τρομερή μεταδοτικοτητα!
@erichkupec154 Жыл бұрын
@@Greekonomics στην τυπολογία των 85% παγκοσμίως 🧐⚠️☑️✔️✅👌
@Amaxia2 жыл бұрын
Επιτέλους μπορούμε να καταλάβουμε έστω και τα βασικά του τι γίνεται στην χώρα μας και δεν είναι μόνο προνόμιο των πολιτικών και οικονομολόγων. Μιλάς αργα , καθαρά και κατανοητά και διατηρείς το ενδιαφέρον του θεατή. Ευχαριστούμε πολυ.
@darakilas Жыл бұрын
Είσαι άξιος. Εχεις αλλάξει την ζωή μου και τον τρόπο που σκέφτομαι. Μου εχεις ανοίξει τους ορίζοντες μου, μέσα απο τις προτάσεις σου για το ελληνικό youtube. Κρίμα που δεν σε είχα ανακαλύψει νωρίτερα. Μακάρι να είχα καθηγητές σαν και εσένα. Eίσαι ενα παραδειγμα προς μίμηση. Μπραβο σου και συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλεια σου. Σε ευχαριστώ.
Εξαιρετικότατο βίντεο. Έχεις εναν απίστευτο τρόπο να μεταλαμπαδεύεις αυτό στο οποίο γνωρίζεις άπταιστα. Ειλικρινά το κανάλι κι εσυ είστε πηγή ουσιωδών πληροφοριών.
@Greekonomics3 жыл бұрын
Γειά σου, Θάνο! Ευχαριστώ πολύ.
@ΆξιοςΔημιουργός3 жыл бұрын
Φίλε είσαι μεγάλο σχολείο και με βοηθάς πολύ με αυτά σου τα βίντεο σε πολλούς τομείς να είσαι καλά καλή συνέχεια κακός που δεν έχεις την ανταπόκριση που σου αξίζει αλλά βλέπεις ζούμε στην απόλυτη παρακμή στους νέους και μόνο όσοι έχουν τέτοιες γνώσεις όπως εσύ θα κυριαρχήσουν στην αγορά εμπορίου και επενδύσεων σε ευχαριστώ
@Greekonomics3 жыл бұрын
Να είσαι καλά! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Η ανταπόκριση ελπίζω πως με τον καιρό θα βελτιωθεί αφου και τα βίντεο βελτιώνονται σιγά σιγά.
@erichkupec154 Жыл бұрын
@@Greekonomics ναι εδώ ο ήχος είναι σε πιο χαμηλούς τόνους, μα το τέλος τραντάζει συνέχεια!
@AthanasiaKourasi5 ай бұрын
Ένα από τα καλύτερα βίντεο του Greekonomics, πολύ ενδιαφέρον το θέμα το οποίο αναλύθηκε!!!
@toasterstrudel3477 Жыл бұрын
Σε 14 λεπτά βγήκε διάλεξη 2-3 ωρών. Σας ευχαριστώ πολύ Κ. Μαρινάκη! Πραγματικά υποτιμημένο κανάλι.
@LefterisStampoulidis3 жыл бұрын
Συγχαρητήρια, μεταδίδεις την γνώση πιο καλά ακόμη και από δια ζώσης μαθήματα. Μακάρι οι περισσότεροι καθηγητές να ήταν σαν εσένα, δάσκαλοι και όχι απλά υπάλληλοι.
@michaelkats61963 жыл бұрын
Το κακό με τους δασκάλους δεν είναι τόσο ότι δεν ξέρουν .Το πρόβλημα είναι ότι δεν ψάχνονται να πάνε ένα βήμα παραπέρα από αυτά που έμαθαν στο πανεπιστήμιο. Άραγε αυτά που μαθαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο είναι αρκετά;
@Lena-ld1qc3 жыл бұрын
Το κανάλι σας είναι ενα κρυμμένα διαμάντι στο youtube! Πόσο χαίρομαι που το ανακάλυψα! Συγχαρητηρια για το επίπεδο και την ποιότητα των βιντεο! Μπράβο! Αξίζετε εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους subscribers και είμαι σίγουρη θα τους αποκτήσετε!
@Greekonomics3 жыл бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να μας ανακαλύψει όλος ο κόσμος που έχει την διάθεση να μάθει λίγα πράγματα για τα οικονομικά που τόσο επηρεάζουν την ζωή του.
@Lena-ld1qc3 жыл бұрын
@@Greekonomics το ελπίζω κ εγώ! Έχω να σας πω ότι τα οικονομικά είναι το αντικείμενο των σπουδών μου κ τα βίντεο σας χωρίς καμία υπερβολή μου θυμίζουν πανεπιστημιακές διαλεξεις. Κ πάλι συγχαρητήρια κ για το περιεχόμενο και για την ποιότητα της παραγωγής!
@user-ex9kh3hy8c22 күн бұрын
Ευχαριστω για τη μορφωση
@babisspartan65123 жыл бұрын
Πολλά κ μεγάλα εύγε Κοσμά! Πραγματικός οικονομολόγος κ λαγωνικο! Δίνεις αυτό που από καιρό δεν είχαμε! Τον σεβασμό μας από ρεσιφι Βραζιλία!
@rockglassice93962 жыл бұрын
Ρεσιφι; Πωπω τι μου θυμισες ρε φιλε τωρα....
@michaelkarofilos68143 жыл бұрын
Ανακάλυψα το κανάλι πριν 5’ και έχω εντυπωσιαστεί. Μπράβο!!
@ΑχιλλεαςΚαρακατσανης3 жыл бұрын
Eξαιρετικη δουλεια , πραγματικα απο τα πιο ποιοτικα καναλια του youtube πανω σε ενα εξαιρετικα σημαντικο θεμα, τα οικονομικα !!!
@Greekonomics3 жыл бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ!
@rallisarnakis92812 ай бұрын
Να ανέβει στις τάσεις 🎉
@Ifikratis1003 жыл бұрын
Είναι τόσοι που ασχολούνται με τα οικονομικά στα κανάλια τους αλλά εσύ είσαι με διαφορά αυτός που μπορεί να μάθει στον κόσμο τα περισσότερα.
@drstrange31292 жыл бұрын
Καλησπέρα Κύριε Μαρινάκη! Σας ευχαριστούμε για αυτό το βίντεο!
@thomasgaliatsos79653 жыл бұрын
Φίλε είσαι τρομερός πραγματικά πολύ κατατοπιστικά τά βίντεο σου
@Greekonomics3 жыл бұрын
Ευχαριστώ πολύ, Θωμά!
@mixalhsnanas3 жыл бұрын
Είστε πολύ καλός, δεν έχω ιδέα απο οικονομικά αλλά τα βίντεο σας πολύ κατατοπιστικά για την λειτουργία των επιχειρήσεων και γενικά των οικονομικών. Σαφείς, εμπεριστατωμένες και εμπαραδειγματισμενες εξηγήσεις. Άξιζει όχι μόνο το subscribe, αλλά και ο ίδιος μου ο χρόνος! Ευχαριστούμε.
@konstantinosfourkiotis12103 жыл бұрын
Αγαπητέ φίλε, χαίρομαι πράγματι τα βίντεό σου και τα βλέπω και ακούω με δίψα. Σου γράφω εδώ για να σου τονίσω στο συγκεκριμένο βίντεο ότι πρέπει να διευκρινίσεις τη λέξη πολίτης διότι όλοι νομίζουν τον άνθρωπο τον οποίο βλέπουν μπροστά τους. Ξεχώρισε σε παρακαλώ ότι μιλάμε για την εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην πώληση. Η διευκρίνισε το σου ζητάω είναι διότι έχοντας κάνει 27 χρόνια στο retail, καταλαβαίνουμε τα ίδια για την ψυχολογία του καταναλωτή! Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
@christinalolini9060Ай бұрын
Εξαιρετικό βίντεο. Αν οι φοιτητές αποφασίσουν μαζικά να μποϊκοτάρουν αντί να ανεβάσουν τη ζήτηση κατόπιν της έκπτωσης τι αποτέλεσμα θα είχαμε? Περαιτέρω μείωση της τιμής;
@gevetools3 жыл бұрын
Συγχαρητήρια ! Παρακολουθώ το καναλι σου και θαυμάζω την απίστευτη μεταδοτικότητα σου. Λίγοι καθηγητές έχουν αυτό το ταλέντο.
@Greekonomics3 жыл бұрын
Ευχαριστώ πολύ!
@babiskounadis37553 жыл бұрын
Εκπληκτικός μια ακόμη φορά! Ειχα να ακούσω για διαφορισμό τιμών από το 97, Μικρο ΙΙ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο! Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ κανείς δεν μας το είχε εξηγησει ετσι απλά και κατανοητά!
@Greekonomics3 жыл бұрын
Να είσαι καλά. Τα οικονομικά δεν είναι δύσκολα :)
@vasilis_fr3 жыл бұрын
Πολύ ωραίο βίντεο. Ενα κλασικό παράδειγμα διαφορισμού 3ου βαθμού είναι οι διαφορετικές συνδρομές NOVA/Cosmote για τα καφέ (που τόσο μας λείψανε) και για τα σπίτια. Arbitrage: όταν έχω στο μαγαζί μου οικιακό NOVA!
@Greekonomics3 жыл бұрын
Πολύ σωστά! Άριστα :)
@scarface34453 жыл бұрын
Arbitrage Betting
@agreekinnorway3 жыл бұрын
@@scarface3445 dyskola pia
@gianniskonstadopoulos74947 ай бұрын
Μπράβο Κοσμά.....εξαιρετικός Αφήνω σχόλιο για αλγόριθμο αλλά και το παράδειγμα του φιδεμπορα.....
@akispapas88313 жыл бұрын
Ευχαριστουμε για τα μαθηματα.Επιτελους ενα σοβαρο καναλι με σοβαρη δουλεια απο ενα σοβαρο επιστημονα!!Μπραβο!!
@iossifid3 жыл бұрын
Πολύ χρήσιμη, πολύ πετυχημένη και όμορφη παρουσίαση. ΜΠΡΑΒΟ
@Greekonomics3 жыл бұрын
Ευχαριστώ πολύ!
@polythoma29503 жыл бұрын
Σάββατο,4/12/21 και τσουπ στην οθόνη μου το κανάλι σου. Περιέργεια και ψαχτήρι,με σπρώχνουν να σε γνωρίσω. Δεν έχασα αλλά κέρδισα, αν όχι όλο το κόσμο, μια θέση στο ακροατήριο σου και μάλιστα θεωρείο!! Εύγε νεαρέ μου!!!!
@Greekonomics3 жыл бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ! Τιμή μου!
@Aikaterinifyta10 ай бұрын
Συγχαρητήρια για τα βίντεο σου. Πολύ διαφωτιστκά.
@kwstaslyggas398010 ай бұрын
Αγαπητέ Κοσμά καλησπέρα! Κατ' αρχάς σου ανήκει ένα εύγε για τις εκπομπές σου και την αποτελεσματικότητα που προφανώς έχουν σε όσους θέλουν να τις ακούσουν. Και θεωρώ πως δεν είναι λίγοι. Άρα μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε πως η επιστήμη μπορεί να γίνει αντιληπτή από ένα μέρος της κοινωνίας, όταν χρησιμοποιούνται οι κατάλληλοι τρόποι κατανόησης. Θέλω να σου υποβάλλω ένα ερώτημα, το οποίο ίσως σου δοθεί η δυνατότητα να απαντήσεις σε κάποιο βίντεο. Ξεκινάω από τη διαπίστωση ότι η ελληνική κοινωνία από την αρχή της οικονομικής κρίσης έχει συνεχή απώλεια εισοδήματος είτε με τις αποφάσεις για μείωση μισθών στην πρώτη φάση είτε έμμεσα λόγω του πληθωρισμού κυρίως σε μια επόμενη φάση, όταν δηλαδή υποθετικά βγήκαμε από τα μνημόνια. Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι η λιτότητα δεν επιβλήθηκε μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Το ερώτημά μου εστιάζεται στο πόσο μπορούν να μειωθούν οι μισθοί ή άλλες αμοιβές, στη χώρα μας ή σε άλλες κοινωνίες. Με δεδομένο πως η μείωση του μισθού μειώνει την αγοραστική δύναμη και αυτή με τη σειρά της θα έχει σαφώς αρνητική επίδραση στα έσοδα των μεγάλων εταιριών ή επιχειρήσεων. Δηλαδή είναι ζημιά και για εκείνους που παράγουν την πολιτική ή την επηρεάζουν. Γιατί να μας θέλουν φτωχούς; Υπολογίζουν μήπως ότι δεν θα χάσουν επειδή θα διαθέσουν τα προϊόντα τους αλλού και δεν του ενδιαφέρει μια μικρή αγορά 10 εκατομμυρίων; Οι μεγάλες επιχειρήσεις σίγουρα θα διαθέτουν επιστημονικό προσωπικό που κατανοεί τις αντοχές της κάθε κοινωνίας και αναλόγως ενεργούν. Εύχομαι καλή συνέχεια στις χρήσιμες και ελκτικές εκπομπές σου. Λύγκας Κωνσταντίνος. Κοινωνιολόγος-Εκπαιδευτκός.
@Blacknightgr13 жыл бұрын
μπραβο φιλε σπουδάζω οικονομικά και βρίσκω πολύ ενημερωτικά τα βίντεό σου
@Greekonomics3 жыл бұрын
Να είσαι καλα!
@Panos-Veria3 жыл бұрын
Παράδειγμα διαφορισμού τιμών πρώτου βαθμού: -Nαι,γεια σας! -Γεια σας. -Ο παπάς της ενορίας; -Μάλιστα. -Σκέφτομαι να εισέλθω εις γάμου κοινωνία και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να τύχω ενός διαφορισμού τιμών α' βαθμού από εσάς για την τέλεση του μυστηρίου. -Άμα σου ρίξω κανένα αφορισμό ιερέα ανωτάτου βαθμού, θα μάθεις παλιοτσιγκούνη που θες να παντρευτείς κιόλας!! Μπράβο για μια ωραία διδασκαλία για άλλη μια φορά! 👏 👏 👏
@gngn52667 ай бұрын
Πρόσφατα σας ανακάλυψα. Συγχαρητήρια για γνώση, απλοποίηση, παρουσίαση, ροή. Έχετε κάνει ξεχωριστό βίντεο για διαφορισμο 2ου βαθμού;;
@pavlossbirakis14043 жыл бұрын
Μπραβο σου! Πολυ καλος!
@Greekonomics3 жыл бұрын
Ευχαριστώ πολύ :)
@michaelkats61963 жыл бұрын
Τελικά υπάρχουν αρκετά κανάλια στο KZbin που παρέχουν γνώση, Ένα από αυτά είναι και το συγκεκριμένο. Εσύ καλά τα λες σαν καθηγητής οικονομικών αλλά λες ακριβώς την ξερή αλήθεια.
@captainmorgan13912 жыл бұрын
Φίλε είσαι φοβερός!! συνέχισε έτσι!! ...
@vasilispollakis5385 Жыл бұрын
Είσαι καταπληκτικός
@tsalikosyiannis5891 Жыл бұрын
Εξαιρετικη δουλεια , μπραβο σου φιλε μου . Μια ερωτηση εχω , υπρχει καποια μεθοδος ή τακτικη που να μπορουμε να βρουμε κατα προσεγγιση τον σβστο διαχωρισμο τιμων σε ενα προιον ? Καποια δοκιμη ας πουμε ?
@bumel73873 жыл бұрын
Πολυ καλος, Μπραβο.
@panospanou2982 жыл бұрын
Μια μικρή ενσταση θα ήθελα να κάνω. Όλες οι θεωρίες που προβάλετε είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και διδακτικές. Αλλα στο σημερινό εμπόριο που κινείται με πάρα πολύ μικρότερα markups απο τα παραδείγματα δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφαρμόσιμες. Πιστεύετε πως η σημερινή κατάσταση του εμπορίου είναι υγιής? Σας ευρχαριστώ θερμά και πολλά συγχαρητήρια για το κανάλι σας!
@olympiadima25 күн бұрын
Όσες φορές μείωσα τις τιμές το μετάνιωσα...δημιουργηθηκε προβλημα στο στοκ οι προμηθευτές δεν είχαν να μου στείλουν τις πισότητες που ήθελα συν οτι δουλεύαμε υπερωρίες και αυξήθηκαν τα λάθη λόγω κόπωσης. Λιγοι και καλοι έχω να πω.
@Γιώργος_Κεσίδης2 жыл бұрын
Σε κάποιες περιπτώσεις οι περισσότερες πωλήσεις δεν αυξάνουν και τα έξοδα της επιχείρησης; (Περισσότεροι υπάλληλοι κτλ)
@rockglassice93962 жыл бұрын
Συγχαρητηρια κ. Μαρινακη. Αψογος
@ΚώσταςΒαβάτσικος3 жыл бұрын
Πολύ δυνατός! Ecomessi😉
@kostas27114 ай бұрын
Τελικά οι προσφορές και οι εκπτώσεις σε ποιο είδος διαφορισμού εμπίπτουν;
@sfour30033 жыл бұрын
Όπως προείπατε, η συγκεκριμένη πρακτική διαφορισμόυ τιμών 3ου βαθμού , αφορά κυρίως είτε υπηρεσίες, είτε πρροιόντα ''άμεσης κατανάλωσης''. Ωστόσο , αυτή η πρακτική αποτελεί υποσύνολο της πρακτικής της ''έκπτωσης'' καθώς αυτή απευθύνεται και σε άλλα προιόντα . Εκτός απο την προφανή περίπτωση έκπτωσης για το ξεφόρτωμα του στοκ, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα αποτελούσε παθητικό, υπάρχουν εκπτώσεις και για άλλα προιόντα, τα οποία δεν εντάσσοντιαι σε κάποιου είδους ''ευπαθή'' ας πούμε κατηγορία. Οφελείται εκεί ο πωλητής κάνοντας μια έκπτωση ή απλά πάλι έχει άλλο κέρδος (προόθηση νέου προιόντος, διαφήμιση κ.α.) ;
@margaritajaz12523 жыл бұрын
Μπραβο ειναι ενδιαφερον και χρησιμο αυτο το βιντεο.Να εισαι παντα καλα .
@peterkosmas9518 Жыл бұрын
Θα μου άρεσε πάνω σε αυτό το σημείο το θέμα τις τακτικές που κάνουν με αυτόν τον τρόπο να ξεστοκαρουν οι εταιρίες Για να μην πάθουν ζημιά όταν είναι γεμάτες οι αποθήκες.Γιατί πολλές φορές τις προσφορές της χρησιμοποιούνε κιόλας για να κάνουν ξε στοκάρισμα. Μερικές φορές χρησιμοποιούμε και τακτικές που μπορεί και να μπούνε μέσα λίγο για να μην μπούνε αργότερα αν ένα προϊόν δεν πουλάει.
@TAKISEVRIPIOTIS2 жыл бұрын
μπραβο φιλε. συχαρητηρια.
@georgiosdoumas24463 жыл бұрын
Ωραίο και κατανοητό βίντεο πάλι. Δεν ξέρω αν έχεις μιλήσει σε άλλο βιντεο σου, αλλά τώρα μου ήρθε η ιδέα οτι υπάρχει και ένας "χρονικός διαφορισμός" τιμών. Δλδ ας πούμε οτι στο παράδειγμα που έδωσες, ναι μεν δεν μειώνει την τιμή για το γενικό κοινό, άρα πάλι 25 ευρώ θα πουλήσει, ενώ εξ αρχής μειώνει την τιμή στους φοιτητές, άρα θα πουλήσει 170 τεμάχια στα 20 ευρώ, αλλά στο γενικό κοινό, όταν πιάσει τα ποσά των 100 πωλήσεων, και εκτιμάει οτι δεν θα πουλήσει άλλο με 25 ευρώ το τεμάχιο, τότε ρίχνει κι εκεί την τιμή απο 25 στα 20 ευρώ, οπότε παρασύρει και τους άλλους 10 που ήταν διστακτικοί, για να πιάσει τον στόχο των 110 πωλήσεων. Αυτό που κάνουν στις λαικές αγορές δλδ μετά τις 14:00 , που ρίσνουν τις τιμές για να παρασύρουν και τους πιο φτωχούς να αγοράσουν (διότι ξέρουν οτι οι πιο φτωχοί θα έρθουν αργά , ελπίζοντας να πετύχουν καλύτερες τιμές, και οι πωλητές τις μειώνουν προθύμως τις τιμές διότι έτσι κι αλλιώς τα καλά φρούτα-λαχανικά έχουν πωληθεί, οπότε ειναι και δίκαιο να πωληθούν τα πιο ταλαιπωρημένα - λιγότερο εμφανίσιμα σε χαμηλότερη τιμή).
@Greekonomics3 жыл бұрын
Πάρα πολύ σωστό. Στις λαϊκές αγορές υπάρχει και το θέμα της ποιότητας. Τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά φεύγουν νωρίς επειδή ο κόσμος τα διαλέγει και μετά μένουν τα πιο "δεύτερα" που δεν αξίζουν την κανονική τιμή. Είσαι πολύ σωστός όμως. Μπράβο.
@nemiz195 Жыл бұрын
Εδώ πάντως παίζει ρόλο και η ελαστική προσφορά τέτοιων αγαθών αν δεν κάνω λάθος
@panagiotisanastasopoulos1072 жыл бұрын
Εξαιρετικός!
@dakismavrokiallos26443 жыл бұрын
Αν ο Λιανός σε περάσει γίνεσαι λογιστής ή απλά δουλεύεις ως υπάλληλος στα γραφεία κάποιας εταιρείας. Αν σου βάλει 8 γίνεσαι στέλεχος. Αν σου βάλει 9 γίνεσαι μεγαλοστέλεχος. Αν σου βάλει 10 γίνεσαι καθηγητής πανεπιστημίου.
@Greekonomics3 жыл бұрын
Ο Λιανός 10 έβαζε μόνο στον Θεό, 9 στον εαυτό του και όλοι οι υπόλοιποι από 8 και κάτω!
@gcp2spot3 жыл бұрын
Και με την BlackFriday τι γίνεται;
@AlexAl-u5c Жыл бұрын
Χαιρεται κυριε Μαρινακη επειδη δεν ειμαι τοσο του οικονομικου τομεα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν τεχνικες που μπορεις να παρακαμψεις το αρμπιτραζ αποτελεσματικα ? αν υπαρχει καποια πηγη που μπορειτε να με παραπεμψετε αν παλι οχι σας ευχαριστω για το χρονο που αφιερωσατε να για την αναγνωση του σχολιου !! :)
@vasilisvasiliadis47349 ай бұрын
Σωστά
@konstantinoskaragiannis836710 ай бұрын
🎉🎉🎉
@ManuelKorrigan Жыл бұрын
Next topic: Γιατι οι εταιριες προβαινουν σε δωρεες? Τι κερδιζουν ουσιαστικα μεσα απο μεγαλα ποσα δωρεων? Θα ηθελα να ακουσω την εξηγηση σας. Συγχαρητηρια για το καναλι! Υγ: Εβγαλα ολοκληρο ταξιδι Αθηνα Καλαματα μονο με το καναλι σας. Δεν ξερω κ γω μεσα σε 2.5 με 3 ωρες ποσα βιντεο ακουσα.! Τα χα βαλει στη σειρα σε playlist! Πολλα μπραβο!!!!
@LianaMarvel27 күн бұрын
Με τις προσφορές έρχονται πολλοί και αυτοί μπορούν να σε διαφημίσουν σε άλλους.
@ΧρηστοςΣαρδελαςΚλαπης Жыл бұрын
Ωραια βιντεο.βγαλε και αλλα.
@bidakas2232 жыл бұрын
Στην Ελλάδα υπάρχει, οικονομικός αναλφαβητισμός. Τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα Ελλάδα, απέχουν έτη φωτός από την σύνδεση με την αγορά εργασίας. Τα παιδιά μου από πολύ μικρά τα μαθαίνω, ότι θέλω να φύγουν από Ελλάδα και να σπουδάσουν, στο εξωτερικό. Τα δε κόμματα μόλις πριν 10 χρόνια με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ, άρχισαν να μιλάνε στην βάση κόστους αποτελέσματος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την λειτουργία του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα.
Τι γίνεται με τα αδέσποτα που αρπάζονται με όποιο σκυλί δουν;
@vaskr5242 жыл бұрын
Για ποιον λόγο δε βαζουμε το κερδος αντί για την τιμή στο πινακάκι απ τη στιγμη που το κοστος ειναι σταθερο στα 10€; Η τιμή μειώθηκε κατα 20% αλλά το κέρδος κατά 33%. Δε θα ηταν πιο σωστό απ τη στιγμή που από κάτω υπολογίζουμε το κερδος μας και όχι τον τζίρο; Δε θα έπρεπε μιας και το νέο κερδος ειναι 10*2/3, οι νέοι πελάτες να είναι το ανάποδο άρα (100+100)*3/2 = 300 για να κερδίζουμε τα ίδια; Εδώ στους υπολογισμούς χρησιμοποιείτε τζίρος*4/5 και όχι κέρδος*2/3. Άρα για να ισορροπήσουμε τον τζίρο θέλουμε 250 πελάτες.
@serres704011 ай бұрын
Στα κέρδη θα πρέπει να συνυπολογιστουν και τα οφελη απο την οικονομια κλιμακας αλλα περισσότερο η αυξηση του μεριδίου αγορας σε σχεση με τον ανταγωνισμό...
@mmqkl853 жыл бұрын
Πρώτα λάικ, μετά βλέπουμε το βίντεο.
@dimitrisrsv66332 жыл бұрын
👍🏻
@emmanouilchalkiadakis Жыл бұрын
❤
@vk83342 ай бұрын
🫶🫶🫶🫶φοβερός 🫶🫶🫶🫶🫶
@constantinex65113 жыл бұрын
Τσακαλε για hold the line Instantly εγγραφή Είσαι top!!!
@Greekonomics3 жыл бұрын
Ευχαριστώ πολύ!
@dimitrisfr54913 жыл бұрын
Διαχωρισμός τιμών - όσο Αρπάξει ο πωλητής .
@1Eagler10 ай бұрын
Οκ, ακούσαμε τι κάνουν οι επιχειρήσεις. Εμείς τι πρέπει ν κάνουνε;
@Xaris.R.3 жыл бұрын
Πραγματικά είσαι πάρα πολύ καλός. Θα θελα να προσθέσω κάτι που δεν αναφέρεις μάλλον για να είναι πιο κατανοητο. Η αύξηση της ζήτησης του προϊόντος, έστω κ αν είναι λόγω προσφοράς, σε "αναγκάζει" να κάνεις μεγαλύτερη παραγγελία από τον προμηθευτή σου, δηλαδή άλλο να πας σε ένα εργοστάσιο και να ζητήσεις 100 τεμάχια (γενικό κοινό) και άλλο να ζητήσεις 100+170 (φοιτητές) σύνολο 270. Έστω και 1 ευρώ να ρίξεις το κόστος σου σημαίνει 270€ έξτρα κέρδος.
@Greekonomics3 жыл бұрын
Σωστά. Όπως λέω και στο βίντεο κάνουμε την απλουστευτική υπόθεση ότι το κόστος ανά μονάδα παραμένει σταθερό. Αν δεν παρέμενε, στο τέλος δεν θα μπορούσαμε να καταλάβουμε αν το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται στον διαφορισμό ή στην πτώση του μέσου κόστους. Αυτό λέγεται αρχή του ceteris paribus.
@Xaris.R.3 жыл бұрын
@@Greekonomics έχεις δίκιο. Συμφωνώ απόλυτα. Εξάλλου δεν είναι κανόνας ότι θα μειώνετε πάντα το κόστος με αυτό τον τρόπο. Παρόλα αυτά, βλέπουμε κολοσσούς που επιβιώνουν από τέτοιες τακτικές φέρνοντας μαζικά κοντεϊνερ από Κίνα.
@Aquila0073 жыл бұрын
Ωραίος !
@nikolaospsomas8 күн бұрын
Πάρα πολύ καλός
@taspaikoshalkias698710 ай бұрын
poso kalos eisai r mlk?
@Anastasia-mp3jx3 жыл бұрын
Γιατί ο δικός μου καθηγητής στην ασοεε δεν τα έλεγε σαν εσένα και έπρεπε να δώσω 4 φορές για να περάσω μικρόοικονομική 2;
@ioannisparaskevaidis17893 жыл бұрын
👍👍👍
@dlab19782 жыл бұрын
Θα ήθελα να προσθέσω το εξής σενάριο. Φαίνεται πως το κοινό που δεν λαμβάνει έκπτωση, έχει ανελαστική καταναλωτική συμπεριφορά. Αντίθετα, το κοινό που λαμβάνει την έκπτωση, έχει ελαστική συμπεριφορά. Αυτό είναι αναμενόμενο. Όμως, τι εάν αυτό εξαρτάται και από την αγοραστική δύναμη, όπως και από την ηλικία ή την συχνότητα διαφήμισης του προϊόντος; Ας πάρουμε το παράδειγμα της black friday. Οι μεγάλες εκπτώσεις ανεξαρτήτως διακρίσεων, οδηγούν σε υψηλές πωλήσεις. Όμως, το μέγεθος της έκπτωσης καθορίζει και την προσέλκυση κοινού. Φαίνεται πως ομάδες που έλκονται από ευκαιριακές πωλήσεις, που υπό διαφορετικές συνθήκες, δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν, κινητοποιούνται πιο εύκολα. Αντίθετα, ομάδες που έχουν την αγοραστική δύναμη, ανεξαρτήτως συνθηκών, δεν παροτρύνονται τόσο εύκολα, αν και αυτό εξαρτάται και από την ζήτηση. Αντίστοιχα, η ηλικία καθορίζει το είδος των αναγκών, όπως και η διαφήμιση καθορίζει την ζήτηση. Και πιστεύω ότι οι πιο αποτελεσματικές εκπτώσεις είναι αυτές που πραγματοποιούνται σε προϊόντα σχετικά υψηλής τιμής, με μεγάλη έκπτωση, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Και εννοείται πως αυτό διαφοροποιείται ακόμα περισσότερο ανάμεσα στα προϊόντα χαμηλής διακύμανσης τιμών(ανελαστική αξία) και υψηλής διακύμανσης τιμών(ελαστική αξία). Τέλος, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο ανταγωνισμός και η διακύμανση ζήτησης παίζουν ρόλο στο αν τελικά θα έχω κέρδος και δεν θα μείνουν πολλά προϊόντα μου στο ράφι.
@ΑθανάσιοςΠαρμάκης3 жыл бұрын
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ! ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ; ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ;
@Greekonomics3 жыл бұрын
Ένα like και μια κοινοποίηση αρκει :)
@farangforevet17092 жыл бұрын
Πολύ θεωρία και υποθέσεις..... αυξημένη ποσότητα σημαίνει και αυξημένα λειτουργικά έξοδα (μεγαλύτερος χώρος logistics πωλητές ταμίες κλπ προσωπικό)..... η κάθε επιχείρηση έχει το ανάλογο σε μέγεθος κατάστημα και προσωπικό με βάση τον όγκο δουλειάς που έχει.....αν αυξηθεί ο όγκος δουλειάς κατά 50-70% με το ίδιο μέγεθος κατάστημα και ίδιο αριθμό προσωπικού κλπ κλπ πολύ απλά μιλάμε ότι το κατάστημα υπολειτουργούσε και πλήρωνε τζάμπα ενοίκια και προσωπικό
@lazatron2 жыл бұрын
Καλό σαν θεωρία, αλλά στην πράξη η αύξηση πωλήσεων, λόγω προσφοράς, σε μια χρονική στιγμή μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις εκείνης της στιγμής , σε βάρος μελλοντικών πωλήσεων. Αν π.χ. μου βγάλεις προσφορά ελαιόλαδο με 40% έκπτωση και στοκάρω λάδι για έναν χρόνο, αυτό σημαίνει πως ναι μεν πούλησες περισσότερο σήμερα, αλλά με έχασες από πελάτη για έναν χρόνο. Στο εντωμεταξύ εγώ καταναλώνω για ένα χρόνο ελαιόλαδο με έκπτωση 40%. Εφαρμόζω αυτή την τακτική του στοκαρίσματος ως καταναλωτής, εδώ και 5 χρόνια και τα λεφτά που εξοικονομώ είναι απίστευτα. Άρα, αυτά που εξοικονομώ εγώ, τα χάνει ο πωλητής. Θα πει κάποιος ότι έχω δεσμευμένα λεφτά σε εμπόρευμα στην αποθήκη μου. Σωστό, αλλά δεδομένου ότι είμαι συνταξιούχος και όχι επιχειρηματίας, αν τα είχα στην τράπεζα, δεν θα μου έδιναν τίποτα, λόγω των μηδενικών (σχεδόν) επιτοκίων, ενώ σε στοκάρισμα με εκπτώσεις 30-40-50%, το κέρδος ου είναι τεράστιο. Στο video έχουμε σαν παράδειγμα τον φοιτητή. Εξαρτάται τι πουλάς. Αν στον φοιτητή κάνεις έκπτωση π.χ. σε σαμπουάν και καλλυντικά 30%, τι τον εμποδίζει να στοκάρει σ αυτή την τιμή ποσότητα για ένα χρόνο και να τον χάσει για ένα χρόνο από πελάτη; Και ένα δεύτερο θέμα είναι ο καθορισμός του ποια είναι η "κανονική" τιμή. Στις μέρες μας ο κάθε μάγκας τραβάει μια εισαγωγή από Κίνα (π.χ. θερμαντικά σώματα) και διαφημίζει προσφορά από 100 ευρώ, μόνο 40. Και γιατί από 100 και όχι από 500 ή 1000; Τελικά, το καταναλωτικό κοινό εκπαιδεύτηκε και θεωρεί ότι η "κανονική τιμή" του προϊόντος είναι αυτή που του ζητείται. Δηλ αν του πεις ότι ένα ρολόι το δίνεις 50, δεν πας να τους πεις ότι η αρχική τιμή ήταν 100 ή 200 ή 500, το κοινό θεωρεί ως κανονική τιμή τα 50. Πάντως, συγχαρητήρια για τα video σου. Είναι καταπληκτικά.
@qawsed33 жыл бұрын
θελουμε περισσότερα τετοια βιντεο.
@Greekonomics3 жыл бұрын
Λογικά κάθε 3-4 εβδομάδες θα βγάινει και από ένα.
@nikosgeorgakis67592 жыл бұрын
ΕΥΓΕ!
@Stl713 жыл бұрын
Νομίζω ότι στην εξίσωση θα πρέπει να βάλεις και τα έξτρα κόστη που προκύπτουν. Αν πουλάς σε φοιτητές σουβλάκια και σκάσουν μύτη φοιτητοπαρέες, θα χρειαστείς και άλλο ψήστη και σερβιτόρο...
@oikonomologos68862 жыл бұрын
Ένα κομμάτι της κλαδικής οικονομίας
@giorgoseufraimidis87353 жыл бұрын
Bro είσαι μεγάλος δάσκαλος...
@Greekonomics3 жыл бұрын
It is what it is bro!
@timtomtomtim16753 жыл бұрын
Καταρχάς αλλιώς το άρχισες το video, και αλλιώς το προχώρησες. Όλες οι τιμές στις μεγαλες εταιρίες, καθορίζονται από το PNL της κάθε εταιρείας, και του πελάτη προς τον καταναλωτή από το back ή front margin. Από εκεί βγαίνει και το κέρδος. Τις τιμές τις ορίζουν οι λιανέμποροι κ όχι οι εταιρείες. Όσων αφορά το να μην υπάρχει τιμοκατάλογος, να σου θυμίσω είναι παράνομο , όπως παράνομο είναι κ ο διπλός τιμοκατάλογος.
@18gnpg333 жыл бұрын
Είπες "φιδέμπορας" ρε αλάνι ή άκουσα λάθος; 😂
@Greekonomics3 жыл бұрын
;)
@panosst6325 Жыл бұрын
Προσοχή! Στην αρχή του βίντεο αναφέρεις ο πωλητής ενώ είναι τέρμα λάθος, η σωστή λέξη είναι η εταιρία, κατάστημα όχι ο πωλητής... Ο πωλητής κερδίζει απλά τον μισθό του και τίποτε άλλο, πρέπει να είναι εκτός καταστήματος στον δρόμο για να πάρει ποσοστά.... Εκτός κι αν αναφέρεσαι στον "πωλητή" γενικά σαν αυτό που πουλάει και όχι στον άνθρωπο
@LianaMarvel27 күн бұрын
Γενικά μιλάει. Αυτός που πουλάει δεν είναι πάντα εταιρεία. Μπορεί να είναι και ο μικροπωλητής στη λαϊκή αγορά.
@jordan95gr2 жыл бұрын
τρομερα βιντεο ειδικα αυτη η σειρα που εισαι στην αιθουσα ειναι απιστευτα αλλα δυστυχος τα εχεις σταματησει
@charalampos40163 жыл бұрын
Το βίντεο παρουσιάζει αριθμητικά δεδομένα για την θεωρεία που αναπτύσει. Υποθέτει ότι τα δεδομένα είτε του κόστους είτε της ζήτησης είναι ακριβή. Στον πραγματικό κόσμο οι εταιρείες δεν έχουν ούτε σωστή κοστολόγηση ούτε και συστήματα παρακουλούθησης τέτοια ώστε να μπορούν να κάνουν αναλύσεις αυτού του είδους. Ούτε έχουν και προσωπικό με διιαθέσιμο χρόνο να ασχοληθεί με τέτοια πράγματα. Επιπλέον τις εκπτώσεις και τις προσφορές τις αποφασίζουν οι μεσάζοντες (οι γνωστοί νταβατζήδες των Σούπερ Μάρκετ) και δεν υπάρχει στην αγορά ο ελεύθερος ανταγωνισμός που προϋποθέτει το βίντεο. Αυτό συμβαίνει για την πληψηφία των εταιρειών που παράγουν τα γνωστά προϊόντα που βρίσκει ο καταναλωτής στην αγορά. Στις επιχειρήσεις του πραγματικού κόσμου οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα στο περίπου και βασίζεται πάντα στην εμπειρεία και στην διαίσθηση. Δυστυχώς όσοι πιστεύουν ότι τα οικονομικά των επιχειρήσεων είναι επιστήμη, πλανούνται πλάνην οικτρά.
@ironkostis3 жыл бұрын
Εκτός από την άρτια παρουσίαση, έχω να παρατηρήσω πως χρησιμοποιείτε και άψογα την ελληνική, εύγε!
@Greekonomics3 жыл бұрын
Σας ευχαριστώ. Προσπαθώ αλλά να ξέρετε δεν τα καταφέρνω πάντα.
@γιαννηςπαπαδοπουλος-ε7δ3 жыл бұрын
κ. Μαρινάκη τα βίντ εό σας είναι πολύ αναλυτικά και κατανοητά. Επιτρέψτε μου όμως 2 μόνο γραμματικές παρατηρήσεις γιατί εμένα τα λάθη τα γραμματικά με κουράζουν. Όταν το πως και το που ρωτάνε θα πρέπει να τα βάζουμε τόνο. Επίσης δεν είναι σωστό το έχω παράγει έχεις παράγει κτλ. Το σωστό σε αυτό το ρήμα είναι έχω παραγάγει, έχεις παραγάγει κτλ. Παρακαλώ όταν το διαβάσετε διαγράψτε το μήνυμά μου γιατί δεν μου αρέσει να κάνω τον έξυπνο, απλά έκανα 2 διορθώσεις.Ευχαριστώ.
@Greekonomics3 жыл бұрын
Γειά σας, κύριε Παπαδόπουλε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαγράψω το σχόλιο σας γιατί είναι απόλυτα σωστό. Για το τις ερωτηματικές αντωνυμίες που έχω στους τίτλους πάντως, αυτές δεν έχουν τόνους γιατί οι ερωτήσεις των τίτλων είναι πλάγιες (χωρίς ερωτηματικό).
@orotoi13 жыл бұрын
Τα ονόματα γράφονται με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και αν είναι με ελληνικούς χαρακτήρες θα πρέπει επίσης να τονίζονται.
@elenich51592 жыл бұрын
!!!
@marirenachristoulaki98723 жыл бұрын
Y
@OZ883 жыл бұрын
bundling στην τρίτη διαφοροποίηση αν δεν το κάνουν χάνουν πελάτες.