carisma lui Daniel x profesionalismul lui Silviu, great success
@GamingForRomania2 ай бұрын
Urmăresc Stacs TV de când a apărut și o dată cu podcast-urile cu Silviu mi-am obligat și cei mai buni prieteni să le urmărească măcar pe acestea fiindcă consideram că le deschide ochii și încep și ei să gândească mai mult, dar aparent este adevărat că "românul le știe el pe toate mai bine". Am câțiva prieteni care au venit cu "feedback" înapoi și mi-au zis ca Silviu vorbește din cărți și în realitate nu este așa... Cu niciunul dintre ei nu m-am mai urcat în mașină la drum lung 😒 Aaa... Era să uit că din cauza voastră mă urăsc oamenii că îi pun să poarte centura în spate😂, dar totuși mulțumesc că m-ați făcut să fiu mai conștient 🙏🏻
@TheTom72 ай бұрын
Nu cred ca exista videoclip plictisitor cu Silviu. Foarte bun, mereu cand il ascult ma motiveaza sa merg mai corect, in ciuda mediului inconjurator 😅.
@lumealuisby28232 ай бұрын
De neașteptat inca un podcast cu Silviu dar sunt bucuros ca mereu învățăm câte ceva. Anul viitor împlinesc 10 ani de la dobândirea permisului și țin sa spun ca mereu învățăm câte ceva. Îmi doresc sa sărbătoresc acești 10 ani făcând un curs de conducere defensiva. Urmează și categoria A și chiar vad necesar un curs de acest gen. Vă admir și nu sunt plictisitoare podcaturi de genul acesta niciodată. Felicitari !
@1DsilviaАй бұрын
Felicitari pentru video! Foarte informativ, apreciez munca depusa! Trebuie sa recunosc ca mi-ati deschis ochii cu privire la multe aspecte din trafic la care nu ma gandisem inainte sa va urmaresc. Succes in continuare!
@maokepS2 ай бұрын
E o placere sa il asculti pe Silviu Toma 🙏
@01sile2 ай бұрын
O mare placere sa va ascult. Invatam continuu de la voi.
@bogdanconstantin40372 ай бұрын
Am vazut ca a apărut podcast-ul la ora 10 și nu am putut sa rezist pana seara sa îl vad. L-am ascultat în timp ce conduceam și uite asa am ajuns mai repede la destinație. Sunteți super mișto, Mulțumesc
@nafticabogdanАй бұрын
Foarte bun podcast-ul, Silviu este un invitat foarte bun si mereu vine cu informatii noi.🤗
@Speckterr72 ай бұрын
Mereu o placere sa urmaresc un podcast cu Silviu si/sau Daniel
@mihainegoescu8112Ай бұрын
Meserias! L-as asculta si la al 7-lea podcast
@matei49582 ай бұрын
Respect Silviu și Daniel pentru acest podcast 🙏🏻
@botondalmasi87482 ай бұрын
informativ si educativ ,fara reprosari!
@OviCod232 ай бұрын
Atata timp cat va luptati sa educati oamenii, din punct de vedere rutier, oarecum gratis, in mediul online, trebuie sa stiti ca, cel putin pentru o parte din audienta, nu veti deveni niciodata plictisitori ci veti fi tot mai mult apreciati. Felicitari si multumim pentru sfaturi!
@panzariustefan72852 ай бұрын
Un podcast super fain si util, ca de fiecare data
@Andrei-iw9ym2 ай бұрын
Multumim pentru tot! De la informații la stand up!!! Felicitări!
@bogdanadriandonici55712 ай бұрын
Tot ce pot sa spun este ca de când am descoperit ceea ce ne învață Silviu, sunt mult mai atent și mai calm în trafic. Chiar dacă nu am reușit sa ajung sa fac cursul de conducere defensiva ! Mult succes amândurora!
@catalinnecula81042 ай бұрын
mă bucura gândul ca avem genul ăsta de oameni în țara noastră, eu zic ca m-am educat destul de mult de când îl urmăresc pe Silviu, trebuie să mai rezolv problema statului pe telefon la semafor 😬
@lolovorniceanu973924 күн бұрын
Adevarat!
@mihneah_i2 ай бұрын
Intotdeauna este o placere sa va vad/ascult pe voi doi!
@adrianmiha9922 ай бұрын
Baaaaaa,asta e combinația fatală ...as asculta zile întregi...Big up !!
@iulian03032 ай бұрын
Super ok subiectele discutate.Bravo!🤗
@aalleexx17Ай бұрын
Mulțumim!
@petrebucur19552 ай бұрын
Superb bravo băieții
@andreiflorescu86492 ай бұрын
Felicitari pentru episod, l-am urmarit pe Silviu peste tot pe unde a fost si mereu aflu lucruri noi. Stacs, faceti super episoade in ultima perioada, iar Daniel chiar nu vorbeste asa mult :))
@cezars41552 ай бұрын
l-am descoperit nu de mult pe Silviu ! Excelent content!!
@adamnicolescu12 ай бұрын
Felicitari! Educatia salveaza vieti!
@ratlorand2 ай бұрын
Foarte bun pdcast! Multumesc mult!
@DAC_AMD2 ай бұрын
55:00 Banda întâi din giratoriu e prioritară, dar dacă este marcaj și/sau indicator cu obligație de mers înainte sau la dreapta? Pe mulți am văzut ca nu țin cont de ele și vireaza stanga. La intersecția obișnuită în X, schimbarea direcției de mers se semnalizează. Suprapuse aceste tipuri de intersecții, se aseamănă: mergi la stanga și la giratoriu poți și să întorci. Nu ar trebui considerată greșită sau nefolositoare semnalizarea stanga pentru ieșire prin stanga sau întoarcere, prin asta arătând și mai clar intenția mea în intersecție; doar se mișcă maneta pentru semnal stanga. Din banda 3 merg înainte și de pe banda 2 el merge la stanga, fiind amândoi ~ în paralel. Si aici, un semnal stanga ar evita o situație neplăcută, putându-se înțelege și ca el merge înainte, ca mine. Deci semnalizarea stanga rău nu face, ci mai degrabă folosirea telefonului pe Fbk ar putea face rău, ori alt obicei.
@dannutz852 ай бұрын
E fain tare Silviu, top top. Mai rar așa om
@alexmarin5654Ай бұрын
de ce doooar 2 ore :(((( as sta toata ziua sa ii ascult 😢 jos palaria Silviu
@Danimeister072 ай бұрын
Foarte bun podcast! Felicitari!
@manixiulian2 ай бұрын
Ma bucur ca sunteti de acord cu semnalul stanga in sensul giratoriu. Sunt mai multe motive pentru care aceasta practica nescrisa este necesara si garantez ca cel putin in Franța este o practica obisnuita. Deci se intampla si in alte țări.🫡
@MarcianSpiridon2 ай бұрын
Salut! Care ar fi acele motive?
@94yakuzza942 ай бұрын
Ar fi o idee buna ca impreuna cu legea aceea ca incepatorii sa nu conduca masini cu mai mult de 100 cai sa mai fie data o lege care in momentul in care ai un curs de conducere defensiv absolvit sa se poata anula legea mai sus mentionata. Doar ca e posibil sa apara peste noapte o gramada de noi "scoli" de condus defensiv
@DanielTheArtist2 ай бұрын
N ar fi rau....dar sa nu mai fie coruptie in tara.....greu de crezut ca se poate intampla.
@stefananghel5922 ай бұрын
O idee excelentă
@mariusvr-g9jАй бұрын
Și cu 100 de cai pot să ajungă la viteze care pot face accidente grave.
@mariusvr-g9jАй бұрын
Problema cailor este mică pe lângă iresponsabilitate, alcool, droguri și prostie .
@vladit23Ай бұрын
A primit baiatul premiul? 😅
@kiilerflyakabzz2 ай бұрын
Foarte utile cursurile de condus defensiv
@95ZEW2 ай бұрын
Cred ca si daca pui un podcast pe săptămână cu Silviu tot nu m as plictisiii niciodata sa ma uit la voi 🥹
@DanielTheArtist2 ай бұрын
:)) multumim frumos
@bubumic552 ай бұрын
O placere din nou, deși după 2 minute ai reflexul sa închizi podcastul. Cumva voi doi sunteți ca Pic și Poc, mergeți bine împreună, au trecut aproape 2 ore și aș vrea să mai dureze (pare că și Silviu ar mai fi vrut :)) . Mersi și la mai multe!
@dobrsq6054Ай бұрын
sunteti geniali, tot respectul
@gabrieliacob91262 ай бұрын
Super Podcast cu Silviu , multe sfaturi utile Astept festivalul driving hero 2025
@alexandrulargeanu84942 ай бұрын
Salut si felicitari amandurora pentru podcast. Daca particip la tombola pt curs , e bine primit. Seara frumoasa!
@9596catta2 ай бұрын
Nu exista un duo mai perfect decat asta!
@AlexCrytek2 ай бұрын
Genial ca de fiecare dată.
@cristi49332 ай бұрын
Mi se pare ca genul asta de content ar merita promovat oriunde, cum este si cel al lui Vlad, merita toate view-urile dar si timp pentru a intelege, plus ca e si caterinca, parca iti vine dragul sa te uiti, decat daca vine unul de 80 de ani si iti recita din carti, pacat ca in tara asta nu se vrea, mai bine face vroom vroom vlog topul la cele mai mari ciuninguri decat sa iti pui mintea in functiune la ce spun niste oameni care vor sa schimbe ceva . Pentru mine inseamna foarte mult content-ul vostru!
@birlaandrei29572 ай бұрын
Intrebare pentru concurs: Cum ne putem imbunatati perceptia asupra vitezei cu care circulam? Context: Circuli pe autostrada cu o viteza de aprox. 130 km/h pentru o perioada mai lung de timp. Vrei sa parasesti autostrada si te incadrezi pe breteaua de iesire,care de regula are o curba la dreapta cu limitare de viteza de 30-50 km/h. Problema e ca ochiul nu mai percepe corect viteza de depasare chiar daca franezi, fiind obisnut cu viteza aprox. 130 km/h si te trezesti in prima parte a curbei ca in loc de viteza recomandata ai 80-90 km/h. Stiu ca varianta simpla e sa verificam instrumentarul de bord , dar de regula nu se intampla asta si sunt convins ca fiecare dintre noi a fost cel putin o data in situatia asta. Plus ca o estimare cat mai corecta a vitezei de deplasare te poate ajuta si pe un drum virajat , nu neaparat pe autostrada.
@Tsunamicss2 ай бұрын
Mult respect pentru amandoi! Sper sa ne vedem la un curs in viitorul apropiat @Silviu Toma 🤘🏻
@valentinalupei836Ай бұрын
Funny și educativ. Hai cu premiul 🙏🏼
@dragospurcaru33012 ай бұрын
Felicitari pentru podcast !!
@roxanarudeanu5500Ай бұрын
Felicitari!Super video.👍
@DianaMelinte2 ай бұрын
Domnilor, am participat de curând la modulul 1 de conducere defensivă și, pot spune ca merita cu adevărat costul, întrucât te poate salva oricând de la un eveniment nedorit. Pe de altă parte, ce mi s-a părut puțin anormal e ca erau doar cursanți tineri, niciunul trecut de 35+. Dacă din partea părinților care cumpără copiilor mașini, puternice sau nu, accidente pot face oricare, nu există această motivație de a-și trimite copiii să învețe și merg pe premisa “să ia el/ea permisul și învață apoi să conducă”, atunci nu vom putea schimba mare lucru noi. Eu vă felicit pentru fiecare eveniment pe care îl organizați și voi participa cu drag și la m2 și m3.
@DanielTheArtist2 ай бұрын
Soferii mai in varsta considera ca nr mare de km pe care "il au la bord" vine si cu experienta de condus.
@masivu2 ай бұрын
Super tare. De drag am stat aproape 2 ore. Succes.
2 ай бұрын
Super video ul 🥂
@yakazuky12632 ай бұрын
un podcast exemplar ca toate celelalte❤
@florinpenciu9392 ай бұрын
Superb podcastul domnilor. La mai multe recorduri va urez :D. Aveti perfecta dreptate mai avem de lucrat la mentalitate dar eu cred ca sunt 2 chesti principale ... 1 mentalitatea si 2 oameni majoritari nu sunt ca noi pasionati de fiare si de condus care ii face total .... soferi de la A la B si nu li se poate intampla lor ca ei sunt imuni si etc. Va salut!
@Razvan.7772 ай бұрын
❤ ce bine ar prinde un curs de condus defensiv cu Silviu! 🚘
@georgiancristea3992 ай бұрын
Super tare discuția voastră!
@AnDyZ2012Ай бұрын
Silviu face o treabă minunată la cursuri… îmi pare rău ca nu am mai apucat să ajung și la ultimele 2 module de conducere defensivă, dar și după primul curs au reușit să îmi dea cu ȘOFERIA MEA ÎN CAP 😂😂😂 Respect și lui și celorlalți din domeniu care încearcă să schimbe ceva ❤ Respect și pentru Stacs pentru ceea ce faceți❤
@crmzz2 ай бұрын
o placere sa il Asculți pe Silviu Toma, dacă mai faci 100 de podcasturi cu el și tot nu ar deveni plictisitor!
@mihaiiulianraduca11512 ай бұрын
Mamă de când așteptam un nou podcast cu Daniel 🫰💥
@DanielTheArtist2 ай бұрын
nuuu...cu Daniel, cu Silviu.
@mihaiiulianraduca11512 ай бұрын
@@DanielTheArtist un podcast între voi doi mai bine zis 🤣🤙 dacă faci un podcast de 5 ore cap coadă , 5 ore stau și vă ascult pentru ca am ce învăța 🫡💥
@doruiuliancostache26892 ай бұрын
In Turcia pietonul nu are prioritate pe trecere . Un lucru bun ca nu se mai fac sacadari ale traficului , ar trebui si pietonii ar trebui sa fie informati la felul in care sa utilizeze zebra . Ar trebui explicat si care este riscul nepurtari centuri de siguranta celor din spate si cum greutatea corpului in cazul unui accident se multiplica venind peste pasagerii din fata
@aln94282 ай бұрын
Am invatat multe de la Silviu de-a lungul timpului, de prin podcasturi si pe unde a mai fost invitat. Intr-o zi sper sa calc si eu pe la cursul lui 💪
@eduard69512 ай бұрын
super video like sher masiv
@BondarDorin2 ай бұрын
Super video 💪 Pe mine ma picat așa la condus dar nici nu avea intentie să treacă mi-a băgat o frana și aia e, next time, bine le explica Silviu.
@qorzzaks37372 ай бұрын
Chiar sper sa ajung sa fac cursul de conducere defensiva din cadrul rde si sa stiti ca educati foarte mult prin ceea ce faceti si va multumim!!❤❤❤
@georgeadrian44822 ай бұрын
Propun promovarea activității lui Silviu Toma de cat mai mulți influencerii care au notorietate pentru a crea un ecou mai mare vis a vis de beneficiile pe care le-am avea cu toții dacă șoferii ar fi mult mai bine instruiți. Progresul din trafic în urma educării ar fi vizibil prin scăderea numărului de accidente mortale. Silviu ar putea încearca un parteneriat cu firme de asigurări pentru ca si ei ar avea de câștigat de pe urma scăderii numărului de tamponări. 🙏👍
@SilviuTomaАй бұрын
Influencerii nu fac gratis nimic, firmele de asigurari nu sunt interesate. Am avut multe discutii…
@al3x14wrc2 ай бұрын
Salut! A 3a oara cu Silviu si a 3a oara cand OMUL asta sta prea putin la tine. Este o placere sa il asculti si este important sa aplicam ce spune. El isi "pierde" cateva ore din timpul lui pt a spune lucruri importante, pt un traficmai putin periculos. Sper ca macar cei ce se uita la voi sa aplice chestiile invatate aici si fiecare la randul lui sa invete pe inca unul ceea ce vede si asculta la voi. Multa bafta amandorura!
@claudiu7502 ай бұрын
Captivant ca intotdeauna 😇
@dincaromeo3802 ай бұрын
Foarte tare proiectul cu Driving Hero
@costinvoicu51192 ай бұрын
Salutare! Cum poti imbunatatii tinuta de drum a unei masini? Care sunt pasii, in ordirea lor corecta? In speta, cum poti imbunatatii tinuta de drum a unui Logan 3 cu gpl, cu anvelope Ecocontact 185/65r15? Anvelope late cu talon mic pastrand aproape aceeasi raza/ aceleasi dimensiuni la anvelope, dar mai bune/ aceleasi anvelope si inlocuirea arcurilor-amortizoarelor?
@dragosserian71292 ай бұрын
Salutare! Intrebare pt. Silviu: Care sunt tehnicile defensive abordate la cursurile lui care dau unicitate in comparatie cu ceilalti?
@AUTORAYDIASPORA23Ай бұрын
Subiectul semnalizării în sens este oarecum foarte interesant. Acum 15 ani am avut o polemică gravă ca și conducător auto în sensurile giratorii din GERMANIA unde nu se semnalizează intrare și continuarea deplasări în sens decât Ieșirea din sens. Mult timp m-am contrazis pe această temă cu colegi mei din aceea țară și nu numai chiar în 80% din EUROPA ca așa ar fi corect să semnalizezi deplasarea în sens și apoi ieșirea. Ei mi-au spus ca ca și prevenție este mai bine să semnalizezi doar intenția de ieșire și pe deasupra nu mai ai un stres în plus cu semnalizarea în sens. Țin să le dau dreptate acestor pentru ca este mult mai simplu așa. Majoritate străinilor care vin în România li se pare ciudată această manevră pe care o fac români și sunt derutați total la fel cum sunt și românii când văd lipsa semnalului la aceștia. Părerea mea și corectă ar fi să semnalizezi dor intenția ieșiri din sens.
@ungureanuflorin368Ай бұрын
Sunt de acord cu testarea la 5ani. Reimprospatarea cunostintelor cu acumularea de cunostinte a schimbarilor din legislatie + verificarea aptitudinilor si verificarile medicale, dar alea pe bune!!!!
@vladgorgan99462 ай бұрын
Semnalizarea stanga in sens e una dintre lucrurile care nu esti obligat sa le faci, dar o faci pentru a ajuta traficul, fluidizezi un pic traficul, are legatura si cu spiritul civic pe care l-ai dobandit de-a lungul vietii. O gramada de lucruri nu sunt necesare atunci cand conducem, dar o facem pentru a ajuta cat de putin la buna fluidizare a traficului in special zonele ingreunate din diferite motive
@ReY-nq4ls2 ай бұрын
Care au fost cele mai importante cunoștințe dobândite la cursurile BMW Academy? Respect Silviu, un om care învață continuu alături de comunitate. ❤
@beatmix452 ай бұрын
Super podcast
@iftimoaiaradu30902 ай бұрын
Salutari! Care masina e mai usor de corectat in caz de derapaj, fwd, rwd, awd sau 4x4?
@nicolae46312 ай бұрын
Un Curs ar fi impetuos necesar pentru toți posesorii de Permis Auto. Sunt foarte multe de învățat și descoperit în acest Curs.. Stima🙏
@gabri8172 ай бұрын
Best youtube duo
@BRICEAG.D16 күн бұрын
Respectele mele
@andreivasilescu9029Ай бұрын
@SilviuToma Caz concret, anul trecut, pentru majoratul unei persoane apropiate din familie, am cumparat un curs de conducere defensiva. Am considerat ca e benefic, mai ales avand in vedere ca urma sa conduca ultimul model de C klasse de peste 240 de cai putere. Nu au gasit timpul necesar intr-un an sa vina la curs, fiind in Bucuresti, in trecere de mai multe ori.😂 Gratis, nu s-a gasit timp, mi-a spus recent ca masina lui este limitata la 250km/h, iar masina tatalui nu “duce” mai mult de 300km/h la nici 19 ani. Toata lumea stie sa conduca in Romania pana apar la stirile de la ora 5…
@SilviuTomaАй бұрын
Nu pot sa cred ca asta ti-a raspuns…Doamneee…la noi ai cumparat cursul? Daca da, vino tu! El oricum nu expira.
@andreivasilescu9029Ай бұрын
@@SilviuToma da, la voi. O sa vin eu spre final de octombrie cand vin in tara.
@alexandruglod4967Ай бұрын
Apropo de copii fara minte și dift in tandem, într-o iarnă prin facultate am ieșit într-o seară cu colegul de camera se ne dăm de-a latul printr-o parcare la un Kaufland. El sa oprit în fața mea perpendicular pe direcția mea și era să îl fac lama in fața mea, A fost o experiență plăcută, mulțumim lui Dumnezeu că nu ne-am lovit cazanele și după am plecat relaxați acasă (la cămin). Chestiile astea te ajuta că în situații de urgență să știi măcar parțial ce sa faci, și te ajută să îți salvezi viața sau fierul. Cursurile de conducere sunt o chestie foarte buna și eu îmi doresc să fac un asemenea curs și sper că odată să îmi fac bugetul și timpul sa fac un asemenea curs. Felicitări și succes in continuare in ceea ce faceți!
@vladcristian772 ай бұрын
@22:50, ce ma socheaza pe mine la mersul pe autostrada pe langa cele mentionate de Daniel, sunt toti de pe banda 1 care trec razant fata de cei opriti pe banda de urgenta. N-au putin spirit de conservare, de conduita preventiva sa schimbe pentru cateva secunde pe banda 2 sa evite orice nenorocire. Se dezechilibreaza ala cand schimba roata, il dezechilibrezi de la fluxul de aer cand treci pe langa el, e beat etc.
@andreineg70382 ай бұрын
Sa inceapa concursulll!!!
@bogdancobzariu10082 ай бұрын
Mulțumesc pentru informații și exemple. Sunt curios de ce se poate întâmpla pe circuit. Întrebare: Îmi puteți propune o mașină de serie bună pentru fratele meu mai mic, căruia nu i place nimic din ce îi arăt eu? Mulțumesc!
@MihaiGorgos2 ай бұрын
Foarte bun episodul de podcast. La anul urmează să-mi schimb anvelopele de vara și mă gândesc să trec la un brand premium. Silviu, îmi poți spune care este diferența dintre o anvelopa de buget mediu și una premium, din punct de vedere al construcției? Ce anume difera, materialul, striațiile de pe anvelopă? Care este factorul principal care face diferența dintre ele? Din ce am auzit în episod tu recomanzi Michelin, brand pe care o să îl și aleg. Mulțumesc și poate ne vedem la curs!
@CristianBurlacu-bv2 ай бұрын
Considerati ca trebuie impusa o limita de varsta pentru condus? Ex 60 de ani. Eventual cu o reexaminare mai stricta pentru cei ce trec de aceasta varsta si inca vor sa conduca.
@mikubisi7862 ай бұрын
forță rău
@joyoflife96792 ай бұрын
Super tare
@StefanWDK2 ай бұрын
Salut! Pt. Silviu: Care este cel mai important lucru pe care un elev trebuie sa il invete la cursul tau?
@essex34952 ай бұрын
Ar fi un clip interesant un videoclip in care Dani sa fie sofer iar Silviu pasager. Silviu sa comenteze si sa detalieze toate greselile pe care le face Dani in trafic explicand de ce e asa si nu e altcumva.
@Websterlolz2 ай бұрын
Explicatii pe intelesul tuturor. Daca nici asa nu mai intelege lumea cum se procedeaza in giratorii...
@petrishor082 ай бұрын
Salutare Credeti ca o lege pentru noi soferii de la obtinerea permisului de conducere, sa primeasca permisul de conducere valabil 1 an de zile, unde noul sofer e obligat sa faca un curs defensiv in care este supus la anumite exercitii de conducere: franare de urgenta, derapaj necotrolat,etc. Dupa ce face cursul respectiv sa primeasca permisul de conducere cu valabilitate normala dar, in urmatorii 2-3 ani sa fie "sub control" sa nu bea (ca sa nu fie prins baut la volan), sa mearga regulamentar, fara amenzi de circulatie mari. La acest subiect este mult de discutat. Drumuri bune :)
@DanielTheArtist2 ай бұрын
Ar fi superb....dar....se pare ca nu avem cu cine sa facem lucruri bune in tara asta....din pacate.
@ganeaalexandru9292 ай бұрын
O întrebare, cursul este recomandat unui începător? Când spun începător mă refer că încă are probleme cu schimbul de benzi în trafic, cu încadratul în intersecții cu frica de a conduce într-un oraș aglomerat, chestii normale unui începător.
@DanielTheArtist2 ай бұрын
cum sa nu…
@simlucas55862 ай бұрын
Silviu, dacă șoferilor care au luat foarte recent permisul le oferi o reducere semnificativ de mare încât ei să vină la cursul tău și să le explici și partea de legislație așa cum ar trebui. Mă gândesc că poate așa nu trebuie să schimbi ceea ce știu șoferii actuali la volan, ci să înveți generațiile noi ce vin din urmă. P.S sunteți foarte tari și învăț de la voi mereu, KEEP UP THE GOOD WORK!
@SilviuTomaАй бұрын
Cursul meu are niste costuri ft ft mari asa incat nu pot si sincer nici nu prea vreau sa fac reduceri ft ft mari. Cine nu intelege asta, sa nu vina. Tot ce dau pe net, e gratis. Cine vrea sa faca mai mult trebuie sa plateasca. Asa e peste tot in lume.
@simlucas5586Ай бұрын
@@SilviuToma da, ai dreptate, e de inteles faci o treaba extraordinara si pe mine persoanl m-ai ajutat ft mult in a deveni un sofer mai constient. Iti mulțumesc pentru informatia pe care o imparti si ceea ce faci , faci excelent!
@adadababa64942 ай бұрын
Buna Ziua, o placere sa va urmarim, legat de temele atinse in acest podcast am urmatoarele comentarii/intrebari: 1. Cat la suta din cei 0.2% soferi care au facut un curs de conducere defensiva au fost adusi("cu forta") de catre diverse companii care "obliga" angajatii la un curs defensiv? Probabil acel procent de 0,2% devine si mai mic daca scadem acesti participanti de la companii... 2. Am un copil care probabil va vrea sa dea de permis, eu unul personal o sa vreau sa imi trimit copilul la un curs de conducere defensiva ....am putea incepe de aici sa constientizam generatiile mai tinere legat de utilitatea unui asemenea curs... 3. Legat de pietoni si de modul in care acestia traverseaza eu unu personal sunt de parerea ca ar trebui sa ne obisnuim copii sa traverseze corect si in siguranta pe trecerea de pietoni(aici dau urmatorul exemplu: obisnuim copilul ca atunci cand traverseaza sa puna piciorul pe trecerea de pietoni si sa astepte oprirea autovehicolului( sa nu se mai arunce pe trecere, sau sa fie cu ochii in tel ), sa se opreasca la fiecare banda( in cazul strazilor cu mai multe benzi pe sens) pana vad ca fiecare autovehicol se opreste, sa mentina contactul vizual cu fiecare sofer in asa fel incat sa se asigure ca a fost vazut de conducatorul auto, sa nu mai alerge pe trecerea de pietoni), cel mai important gest este primul acela de a pune piciorul pe trecerea de pietoni si de a astepta oprirea autovehicolul, ptr. mine ca si sofer consider ca este un mod de asi semnaliza intentia de a traversa, acest lucru ar trebui sa devina un automatism in asa fel incat atunci cand acest copil va fi adult si eventual conducator auto acest gest sa il ajute sa se deplaseze in siguranta atat el cat si restul de participanti la trafic. 4. Semnalizarea in sensul giratoriu: consider ca este necesar sa dai semnal de stanga la intrarea in sensul giratoriu si am urmatorul ex: Eu astept la intrarea in sensul giratoriu(partea cu cedarea de prioritate etc) si astept sa vad cand pot sa intru in sensul giratoriu in siguranta, in sensul giratoriu intra un alt autovehicol(din partea stg.), datorita modurilor in care sunt construite aceste sensuri giratorii(plante, movile de pamant si alte tampenii puse in mijloc) eu nu imi dau seama de intentia celui care este deja intrat in sensul giratoriu decat atunci cand ii vad botul si semnalizarea de stg sau dreapta. Legat de sensul giratoriu de la pta. Charles de Gaulle acela nu este un sens giratoriu, NU ESTE MARCAT CU SEMNUL SPECIFIC AL SENSULUI GIRATORIU(ACEL CERC FORMAT DIN SAGETI) CHIAR DACA ARE ACEL CERC IN MIJLOC, FARA ACEST MARCAJ ESTE O INTERSECTIE NORMALA. 5. Legat de ce spune dn Toma ca nu are cursanti si oamenii nu vin la un curs de conducere defensiva( ce vrei tu sa ma inveti dupa 1mil Km parcursi) eu as raspunde cu urmatoarele concluzii dupa 2 module de curs conducere defensiva facute la Academia Titi Aur si aprox. 1,5 mil km parcursi ca si conducator auto: a. inca observi oameni care nu stiu sa isi ajusteze corect scaunul, oglinzile, sa dea semnal, sa se incadreze corect in trafic raportat la directia de mers si destinatia in care vor sa ajunga. b. uitativa in trafic la semafor la cauciucurile masinilor, cati soferi inca folosesc cauciucuri de iarna vara la masini de sute de cai putere, cati au cauciucurile tocite c. cursurile de conducere defensiva ar trebui sa ne reaminteasca ce inseamna LEGILE DE BAZA ALE FIZICII, TOLERANTA IN TRAFIC FATA DE CEILALTI PARTICIPANTI, RESPECTUL, PRUDENTA, DIFERENTA INTRE A UCIDE UN OM LA 65KM/H vs ACELASI ACCIDENT LA 30 KM LA ORA, SI NU IN ULTIMUL RAND FAPTUL CA ATUNCI CAND PLECAM DE ACASA INDIFERENT CA SUNTEM PIETONI SAU SOFERI CINEVA NE ASTEAPTA SA AJUNGEM INAPOI ACASA IN SINGURANTA SI NU INTR_UN SCAUN CU ROTILE SAU COSCIUG.Atunci cand o sa vrem sa aceptam toate aceste lucruri poate o sa vedem cat mai multi participanti la trafic care vor sa participe benevol la aceste cursuri, ar fi de ajutor si legea celebra (daca ar avea norme de aplicare - scutirea de un anumit procent la impozitul pe masina, deducerea acestui tip de cheltuiala, poate o asigurare auto mai mica daca ai un asemenea curs), dar nu in ultimul rand sa vedem ca in acele statistici nu mai suntem pe locurile fruntase la accidente soldate cu morti si raniti. Pana atunci eu zic ca Dl. Toma este o prezenta foarte buna la acest podcast si ar trebui sa il vedem mai des.
@robert-cristianstoica5485Ай бұрын
Vă salut și felicit pt ceea ce faceți! Sora mea doar ce a luat permisul când recomandați că ar fi bine sa facă acest curs de condus defensiv ? Acum sau după ce prinde putina experiență? Mulțumesc
@marius-andreisimion47742 ай бұрын
Salut. Un bun profesionist Silviu. 1. Pentru o persoană posesoare de permis de conducere catg B., cu cat la suta cresc sansele de a evita un impact dacă urmează cursurile de condus defensiv. 2. Este suficient doar modul 1, sau este necesar pt toate cele 3 module ca sa atingi raspunsul de la intrebarea 1? Mulțumesc
@Sergiu_H2 ай бұрын
Foarte interesant,cum prin ocazia o sa merg la un curs de conducere defensiva! Cu toate ca am permis de conducere din 2000 si nu am avut accident pana acum. Vreau sa stiu mai mult despre tehnologia noua(cruise control adaptiv).
@AlexDamian212 ай бұрын
bravo !
@MariusTarascu2 ай бұрын
Pentru cine inca mai crede că nu are nevoie de un curs de perfecționare, indiferent de domeniu, hai sa va dau un caz concret. După vreo 5 luni de permis cat. A și câteva mii de kilometrii, m-am întors în poligon sa vad daca manevrez motorul mai bine decât o făceam la școală. Rezultatul a fost ca la prima intrare sa culc motorul la primul 8 executat. Așa că, fara cursuri și practică nu devenim mai buni de la sine.
@Valentin-t1t2 ай бұрын
Interesant 👍
@RalucadudutaАй бұрын
Cum se regleaza corect tetiera si de ce la marca VW tetierele sunt orientate foarte mult in fata si dau dureri de gat pentru ca te tin cu gatul stramb?