Microservice dersleriniz bittikten sonra Docker Swarm ile microservice nasil deploy olur (best practice) gosterecekmisiniz?
@TechBuddyTR3 жыл бұрын
Evet mikroservis projesi bittikten sonra Docker kullanarak Deployment yapıcaz servislerimizi
@ermekbakyt55073 жыл бұрын
Docker swarmda bir node icerisinde calisan 2 replicas olan database nasil synchronize olur bir biriyle? Nasil yapabiliriz?
@TechBuddyTR3 жыл бұрын
Bunun docker ile ilgili yok aslında, db kurarken replication işleminin nasıl olduğunu siz seçiyorsunuz zaten. Db ler kendi aralarında yapıyorlar senkronizasyonu
@emreerkan94 Жыл бұрын
Hocam docker ve mikroservisler konusunda kafama asla yatmayan bir konu var cevaplarsanız çok sevinirim. Her mikroservisin kendine ait veritabanı var. Yarın bir gün scaling gerekirse veritabanı verileri yeni makinede yok, replication yapılarak çözülebilir ama anlık olarak bunu yapmak imkansız gibi görünüyor. Hep anlatılan load balancer koyalım hop yeni makine ayağa kalksın onun içinde container ayağa kalksın. Ama yeni makine de veri yok. Burada zayıf halka veritabanı, istersek 50 makine de 5000 container kaldırsak bile veritabanı 5 makinede çalışıyorsa 5 tane anlık olarak scale edilemiyor. Bu defada containeri scale etmenin mantığını anlayamadım. Gerçek sistemlerde nasıl işliyor bu konu? 700 gb data tutulan veritabanının yeni instance oluşturmak kolay değildir diye tahmin ediyorum. Onu Manuel bir şekilde mi yapıyoruz? Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Stateless uygulamada yeni makineye ver containeri çalışsın ama büyük boyutlu veritabanı arkasında çalışırken nasıl oluyor.
@TechBuddyTR Жыл бұрын
iş oralara geldiyse yani artık veritabanı da yetmiyor ve ölçeklendirilecekse ölçeklendirmek gerekiyor. Gerekirse db ler için bir cluster yapısı kurulacak ve veritabanı ölçeklendirilecek. Senkronize edilecek. Belki db için bir load balancer cluster kurulacak yada bazı yükler veritabanı üzerinden alınacak. Belki cache mekanizmaları vs kurulacak.
@emreerkan94 Жыл бұрын
@@TechBuddyTR teşekkürler hocam açıklayıcı ve yol gösterici oldu