Documentarea lucrărilor de restaurare a Cazinoului din Constanța

  Рет қаралды 13,505

UTCB

UTCB

Ай бұрын

Multumim domnului Prof. dr. ing. Paul IOAN ( Profesional Construct) si echipei Aedificia Carpați pentru ca ne-au permis sa documentam lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța.
Cazinoul din Constanța, o emblemă a arhitecturii Belle Époque și un monument istoric de o importanță deosebită pentru patrimoniul cultural al României, a beneficiat de lucrări complexe de consolidare și restaurare. Aceste lucrări au fost realizate sub îndrumarea și coordonarea Prof. dr. ing. Paul IOAN ( Profesional Construct) , expert în restaurare, și au fost executate de compania Aedificia Carpați, cunoscută pentru experiența sa vastă în domeniul restaurărilor de monumente istorice.
Obiectivele Proiectului
Principalele obiective ale proiectului de consolidare și restaurare au fost:
Stabilizarea Structurii: Asigurarea stabilității și siguranței structurale a clădirii, care a suferit deteriorări majore de-a lungul timpului din cauza expunerii la condițiile climatice severe de pe malul Mării Negre.
Restaurarea Elementelor Decorative: Restaurarea detaliilor arhitectonice originale, inclusiv fațadele ornamentale, frescele și vitraliile, care conferă clădirii farmecul său unic.
Modernizarea Infrastructurii: Implementarea unor soluții moderne de infrastructură pentru a pregăti Cazinoul pentru utilizări contemporane, păstrând în același timp integritatea istorică.
Metodologia de Lucru
Evaluarea Inițială
Lucrările au început cu o evaluare detaliată a stării actuale a Cazinoului, realizată de echipele de ingineri și arhitecți sub conducerea Prof. dr. ing. Paul IOAN (Profesional Construct). Aceasta a inclus:
Inspecții vizuale și tehnice ale structurii.
Analize ale materialelor de construcție originale.
Diagnosticarea problemelor specifice, precum fisurile în ziduri, deteriorările la nivelul acoperișului și infiltrațiile de apă.
Planul de Intervenție
Pe baza evaluării inițiale, a fost elaborat un plan de intervenție detaliat, care a inclus:
Consolidarea structurală prin utilizarea de tehnici moderne compatibile cu materialele și metodele originale.
Restaurarea fațadelor și elementelor decorative cu ajutorul artizanilor specializați.
Modernizarea sistemelor de drenaj și a infrastructurii electrice și sanitare.
Execuția Lucrărilor
Compania Aedificia Carpați a executat lucrările de consolidare și restaurare, asigurându-se că fiecare etapă respectă standardele de calitate și cerințele specifice ale unui monument istoric de asemenea importanță.
Etape Cheie
Consolidarea Structurală:
Utilizarea de armături de oțel și injectări de rășini pentru stabilizarea fundațiilor și zidurilor.
Refacerea acoperișului și a șarpantei cu materiale rezistente la coroziune și intemperii.
Restaurarea Decorativă:
Restaurarea și reconstituirea detaliilor arhitecturale originale folosind tehnici tradiționale și materiale autentice.
Reabilitarea vitraliilor și frescelor sub supravegherea atentă a restauratorilor de artă.
Modernizarea Infrastructurii:
Instalarea unui sistem de drenaj eficient pentru a preveni infiltrarea apei.
Modernizarea instalațiilor electrice și sanitare pentru a asigura funcționalitatea clădirii în conformitate cu standardele actuale.
Rezultate și Impact
Finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța a redat orașului și României un monument istoric de o valoare inestimabilă. Proiectul a fost realizat cu succes datorită colaborării strânse între specialiștii în arhitectură și inginerie, sub îndrumarea Prof. dr. ing. Paul IOAN ( Profesional Construct), și expertiza tehnică a companiei Aedificia Carpați.
Lucrările de consolidare a Cazinoului din Constanța reprezintă un exemplu remarcabil de restaurare a patrimoniului cultural, combinând inovația tehnologică cu respectul pentru tradiție și istorie. Eforturile conjugate ale echipei transformă Cazinoul într-un simbol revitalizat al orașului, pregătit să își continue povestea în secolul XXI.

Пікірлер: 14
@CHMarin
@CHMarin 21 күн бұрын
Interesant! Așteptăm un reportaj când lucrările vor fi gata Va mulțumesc!
@5stars922
@5stars922 9 күн бұрын
Bravo
@L.h314
@L.h314 29 күн бұрын
Extraordinara emisiune, va mulțumim ca ne-ați dat posibilitatea să vedem munca eroica de a reconstitui istorica clădire fanion a Constantei. Mulțumim echipei de proiectanți și conducătorilor lor. E ceva nemaipomenit. Va mulțumim!
@carmencornelianastase1240
@carmencornelianastase1240 29 күн бұрын
Si da ...e.ceva nemaipomenit ....nu credeam ca aceasta bijuterie arhitectonica va mai putea fi trezita la splendoarea de odinioara ....Fantastic ....Felicitari pentru munca depusa .!!! Greetings from Pisa Italy!❤🌟🍀
@marcelborhina6471
@marcelborhina6471 29 күн бұрын
Interesant, o lucrare artistica de mare complexitate. Felicitări!
@isaakmorse6044
@isaakmorse6044 25 күн бұрын
Interesanta prezentarea. Totuși, fiind un șantier, ar trebui sa vedem ca se poarta echipamentul personal de protectie( casca , vesta ). Nici măcar muncitorii nu poarta asa ceva , deși ar trebui chiar și vizitatorii sa poarte. Cablurile nu au ce cauta atârnate pe jos( risc de impiedicare) , schele neconforme, zone de lucru fără bariere 😢😢😢. Se vede ca in Ro nu exista o industrie dezvoltata a asigurărilor.
@gabit7223
@gabit7223 29 күн бұрын
super interesant....asta e o ora aplicata de structuri pentru studentii de la constructii...
@DookuGabriel
@DookuGabriel 24 күн бұрын
Multumim pentru update, dar! si un mare DAR, cu toate cele prezentate in clip, vreti sa ne confirmati ca acest proiect o sa fie gata peste 2-3 luni?!
@user-io4th6lw3o
@user-io4th6lw3o 28 күн бұрын
sint mândru acum ca sunt roman
@mike.B.1
@mike.B.1 Ай бұрын
Interesant. Dar doar o singură persoană poartă cască pe șantier. Inclusiv vizitatorii ar trebui. Nu cred că sunt organizați bine pe șantier...
@ive0804
@ive0804 29 күн бұрын
Interesul pentru material diminuat de zgomotele de fond.
@RROO-qy8je
@RROO-qy8je 23 күн бұрын
Da poate e mai important sa construiesti spitale decat sa restaurezi cladiri dar asta nu inseamna ca lasam cladirile sa se prabuseasca. Dar daca nu facem nimic si lasam toate cladirile istorice sa se prabuseasca atunci mai are Romania istorie? Si istoria e importanta. Fara istorie Romania nu e nimic.
Why You Should Always Help Others ❤️
00:40
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 136 МЛН
WHO DO I LOVE MOST?
00:22
dednahype
Рет қаралды 23 МЛН
Închisoarea Doftana va deveni obiectiv turistic
3:00
Știrile ProTV
Рет қаралды 37 М.
Cât te costă structura unei case?
31:02
Marius Soflete
Рет қаралды 273 М.
6 Reguli de AUR la termoizolarea casei
19:27
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 256 М.
Nocturne cu Andrei Pleșu (@TVR1)
45:35
TVR
Рет қаралды 31 М.
Why You Should Always Help Others ❤️
00:40
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 136 МЛН