Almanya'da 23 senedir yasiyorum ögrenci olarak geldim, üni yi bitirdim, kariyerimde istedigim yerdeyim ve dil problemim yok. Buraya gelme motivasyonum türkiyede ki mesafesiz iliskiler, herkesin her insanin hayati hakkinda söz sahibi olmasi ve yurt disi tecrübesi edinmekti. Maddi yönden TR hic bir problemim yoktu, pekala üni den sonra geri dönebilirdim, ki aileme dönme sözü vererek gelmistim.Mesleki alanda dise deger miktarda tecrübe topladigima inaniyorum, kariyerimi planlayarak ilrrledim. 17. Senemde sosyal hizmetlerde devlet dairesinde oldukca iyi bir pozisyonda ise basladim ve 6 sene boyunca, gerek kendi tecrübelerim, gerekse gördüklerimle tüm gerceklere uyandirildim. Bir Türkseniz belli bir basamaktan sonra hedeflediginiz kariyeri unutun. Siz sadece sistem kölesisiniz ve Alman devletine hizmet vermek üzere gelmis yabancilarsini. Demokratik özgür alman devleti, devletin belli kurumlarinda maalesef islemiyor. 5,5 senelik ugradigim mobbing te cabasi.Yukarilara ciktikca yabanci isimleri azaliyor.Yillarca gercek olduguna inandigim özgürlük ve esit haklar gectigimiz mayis ayinda bölge müdüdürüyle yaptigim, hakkim olani alma konusundaki konusmada balon gibi patladi. Farkettim ki esitlik falan yok. TR de ben senin üstünüm ben ne dersem o kavramini bilerek ise basliyorsunuz. Burada ise, biz esitiz olayini pasparlak kocaman, ama icinde minicik ucuz bir hediye olan noel paketi gibi sunuyorlar ve o görkemli pakete aldaniyorsunuz hepsi bu. Türkler oldukca caliskanlar ve her isi gocunmadan yapiyorlar. Almanlar bunu bilirler, ama asla söylemezler. O sizle ayni göz hizasinda konusan asistan doktor, eger bir almansa ve yasayacaginiz ilk fikir ayriliginda Bashekimin hangi tarafta pozisyon aldigina dikkat edin sayin Türk doktorlar. Hep duyardim ve anlatana hic tam olarak hak veremezdim. Gelin görün ki tam 17 sene sonra buna maruz kaldim. Senelerce bu sisteme Hizmet ettigim icin pismanim. Simdi nasil dönerim diye düsünüyorum. Ülkeme o kadar yabanciyim ki..Nerden baslicagimi kara kara düsünüyorum. Ayrica yasiniz 40 gecince hep o elestirdiginiz köklerinize cekiliyorsunuz. Ha bi de 07.10.2023 gen beri inancimi yasama, fikrimi savunma ve insani degerler, soykirim hakkindaki fikirlerimde suyun dibindeler. Hepinizin malumu..Burada eger ben Türküm ve vatanimi seviyorum derseniz, bir de iyi bir tarih bilgisine sahipseniz eksi puandir söyliyim. Onlar bizi 60 sene önceki isci göcüyle gelen vatandaslarimiz gibi görmek istiyorlar.Yani Susan, gik demeyen ve sisteme hizmet eden( Allah onlardan razi olsun, meger ne cok seye katlanmislar🥹 Göc entegrasyon migration hakkinda onlarca ödev yazdim, fikirlerimle ve ideallerimle calistim. Sonuc: Ben verirsem hakkini alirsin, vermezsem kabul edersin oldu..Almanya maceralarinizda sizlere basarilar
@ibrahimarslan924611 ай бұрын
Avrupa olayını çok güzel özetlemişsin kardeşim.
@gulsentuna11 ай бұрын
Off,gerçekler tokat gibi çarptı, sosyal devlet de olsa köleyiz yani.Gelmemizin amacı insanca ,anlamlı yaşayabilmek, çocuklarımıza bir gelecek sunmak,iyi bir eğitim almalarını sağlamak, yoksa yanılıyor muyuz? Türkiyem 'i çok seviyorum, anadilimde sohbet etmek,üzülmek, dertleşmek, kitap okumak,tiyatro izlemek. Sevdiğim şeyleri almanca yapabilecek ve tat alabilecek miyim?
@Finansalköle11 ай бұрын
@@gulsentuna anadilinde hergun nobranliga, zorbalığa uğramak, mobbing, torpil, liyakatsizlik, çocuğa ve hayvana bile şiddet kardeş ülkemizi biraz da ben ozetledim
@julyulay11 ай бұрын
Geri döndüğün yerde evin araban cebinde paran(birikimin) varsa neticede anavatanın sorun yasasan da aman aman olmaz Ama burada da Türk olsan da basamakları cıkmanın kolay oldugunu kim soyledi:) en basitinden kpss den super puan alanlar is bulamayabiliyor bildiğin iş ilk kademe işler. Kısacası euro al birikimi yap illa temelli bir geridonus olacaksa da cepte para fazla olsun ki 1-2 yıl denenir burası sarmazsa geri donersiniz. insana dokunan işlerle alakalı burada insanlar fazlasıyla değişik artık.
@farukkut424811 ай бұрын
23 sene kaldığınıza göre şartlarınızdan memnun olmuşsunuz. Yükselmek istediğiniz konuma yükselemediyseniz, entegre olduğunuz noktasında tatmin olunmamıştır. Türkiye'ye dönmüş, ve bu mesajı oradan yazmış olsaydınız, belki daha iyi olurdu. Şu an aileniz geri dönmenizi istiyor mu, onu da çok merak ediyorum.
@Drmeryy11 ай бұрын
Maaş istediği kadar düzelsin sosyal çürüme nasıl düzelecek.. maalesef kaç nesil kaybettik ve kaybedeceğiz onu bile tahmin edemiyorum.
@flyingeaglealb11 ай бұрын
mehmet ağar ve soyu sopu kurusun
@keremerden546311 ай бұрын
Kesinlikle katiliyorum medeniyet cok baska bir sey
@Finansalköle11 ай бұрын
Maaş birkaç aya erir liyakat yok hak yok mobbing gırla şu an yurtdışındayim dayanamayıp ayrılanlar Türkiye sustemine göre çalışmak isteyenler işi yikayim ben kaçayım modu elin adamı profesyonel yaptirmazlar
@Hasan-jf7by11 ай бұрын
Cehalet denen şey çok yönlü. Sadece eğitim ile cehalet probleminin çözülmediğini gördük. Her ne zaman bu karanlık ve dipsiz cehalet problemimiz çözülürse ancak o zaman bu sorunları hallederiz. Malesef şimdilik tünelin ucunda ışık görünmüyor.
@elifaltuner189611 ай бұрын
4q @@Hasan-jf7by
@nesrinilanbey36193 ай бұрын
Çok objektif olarak görüş bildiriyorsunuz, güvenilirsiniz, teşekkürler
@mehmet735511 ай бұрын
2 yıldır Almanya’da uzman doktor olarak çalışıyorum. Ast üst ilişkisi benim de dikkatimi çekmişti. Eşkıdemlerimin Türkiye’de altında asistanları mesaiye geç başlayıp erken çıktığını biliyorum. Ben süre olarak burada daha uzun çalışıyorumdur ama bu konu beni rahatsız etmiyor çünkü çalışmaktan kocunmuyorum. Bu konudan rahatsız olanlar bence özünde tembeldir. Almanya tembel insanlara göre değil buraya gelip eşşek gibi çalışmak gerekiyor hele de praxislerde. En küçük boş zaman bile hesaplanmış ona göre yapılacak iş var. Türkiye’deki gibi az çalışan gevşeklik gösteren insanlar burda zorlanır.
@fatihdemirel837711 ай бұрын
A1 Almanca ile hospitasyon yapılır mı? İngilizcem C1 düzeyinde
@shafakthelegend11 ай бұрын
Dediklerinize tamamen katılıyorum. Arkadaşlarım Almanyaya geldiklerinde ben Türkiyedeydim henüz. Kime mesaj atsam akşam anca geri dönüş yapıyordu, Türkiyede tabii ki de çok alışık olmadığım bir durumdu. Şimdi Almanya'dayım. Her seferinde derim, Almanya'da 8 saat mesai varsa, 8 saatinde de çalışılıyor.
@Finansalköle11 ай бұрын
Hocam zaten gelenlerin bir kısmı calismiyim modunda bence o yüzden zorlananlar da oluyor ben de şu an yurtdışındayim araştırma görevlisi olarak çalışıyorum (6 aylik gozlemim) işinizi yaptığınız zaman kimse size bir şey demiyor nazik olduğunuz sürece insanlar da size nazik davranıyor hatta bazen yabancı olduğum için pozitif ayristirildigimi bile hissediyorum bu arada uzakdoğu dayım:)))
@User7580511 ай бұрын
Türkiye’de salla başı,al maaşı!
@ayyildiz464211 ай бұрын
Evet burda Almanya'da disiplin ve insanlara hastalara guler yüz vede mesleğini cokguzel bir seilde icra ediyorlar Türkiye de serbest görüyoruz halkı asagiliyorlar burda insanı muamele görüyoruz belki zorlamıştır bu drlari
@mrcmrcmrc-k7n8 ай бұрын
arkadaşlar artık yurtdışına kaçayım kendimi kurtarayım olayı bitmiştir..3 kuruş fazla para almak için bütün düzeninizi bırakıp gitmek tabi herkesin kendi düşüncesi...ülkemiz ne kadar kötü olursa olsun sonuçta kendi ülkemiz ve düzenini biliyoruz
@georgfriedrichbernhardriem70184 ай бұрын
yoo
@sukurkzlaslan23722 ай бұрын
3 kuruş mu ,bırak bu edebiyatlari😂
@ebruuzuntas566211 ай бұрын
5 seneden fazladir Avrupa'da yasiyorum, 1.5 sene Hollanda geri kalan Luksemburg olmak uzere. Insanlarin yurtdisina geldim burasi harikalar diyari videolarinin bir kisminin video bitince TR'de soyle hayatimiz vardi sohbetlerine dondugunu ve nasil mutsuz oldugunu da gozlemliyorum. Aslinda her sey her zaman oyle yansitildigi gibi olmuyor. Insanlar cocuklari icin goc ettigini soyluyor bazen. Cok yakin bir Rus arkadasim var ailesi Almanya'ya gocmus bir muhendis cift. KIzlarina iyi bir egitim vermisler evet, Londra'da egitim almis cok dilli olarak yetismis ama suan ailesine asiri kizgin sebebi ise kendini hicbir yere ait hissedememe. Yurtdisinda yasamak agir travmalar yaratmis kendisinde ve asla bir yere ait hissetmiyor surekli depresyonda ve destek almasi gerekiyor. Ona kalsa ailesinin Rusya'da kalmasini tercih edermis mesela. Siz bazen cocugunuz icin iyi olani yaptiginizi sanirken oyle de olmayabiliyor.
@yineLeyla10 ай бұрын
Ne güzel izah etmişsiniz, gerçeklerin bu boyutunuda görmek lazım....
@habipkocer96959 ай бұрын
Size katılıyorum.Bazen düşünüyorum çocuklar için daha mı iyi yoksa daha mı kötü oldu diye.Bunun tam olarak doğru bir cevabıda yok aslında.Bugün için cevap evet ama 10 yıl sonra hayır olabilir yada tam tersi.Bu cevap her iki ülke için de geçerli.Umarım herkes için en güzeli olur.
@akorhans11 ай бұрын
Sürecin ortası sonunda bile olsanız Almanya’ya gitmek için şüpheler yaşıyorsunuz. Yakında b2 sınavım var mesela… ama bir yandan Türkiye’de doçentliğe başvurdum… yani düşünün mesleğinizin zirvesine gelmişsiniz, kazancınız iyi (şimdilik) yeşil pasaportla gezebiliyorsunuz, istediğiniz kuruma geçiş yapabilirsiniz, Yandal uzmanısınız… ama bir yandan dil öğrenip o dildeki bir ülkeye gidip asistan olarak tekrar kariyerinize başlayacaksınız ve yaşınız 38. Bu gerçekten zor ve stresli bir durum. Neden sorusunu sorduğunuzda Almanya’ya gitmek için de Türkiye’de kalmak için de bolca sebebiniz var. Her ne kadar şu an Türkiye “fena değil” olsa da Hakanın dediği gibi geleceğe güvenle bakmak en önemli mesele. Şimdi fena değil ya yarın ? Veya adalet duygusunun bu kadar zedelenmesi Ve güvenlik algısının her geçen gün yok olması, cezasızlık kültürünün yaygınlaşması - genel geçer hal alması en büyük sorunlar Türkiye’de. Gerçekten gelmek isteyenlerin de en büyük derdi bunlar. Peki bunlar yukarıda bahsettiğim diğer hususlarla karşılaştırıldığında Almanya’ya veya Türkiye’yi ağır bastırıyor mu? İşte hakanın dediği etraflıca düşünme olayı burada devreye giriyor. Her ne olursa olsun karar verdikten sonra “keşke”lerinizle kendinize negatif enerji yüklemeyin. Siz hekimsiniz her yer değerlisiniz 🤩
@Lifee422411 ай бұрын
Bence Almanya'nın da aldığı göçler aynı Türkiye gibi. Orada da büyük göçmen sorunu var. İsveçi düşünün derim hocam
@shafakthelegend11 ай бұрын
@@aash3800dediklerinize katılmakla birlikte Türkiye kurulduğundan beri gelişmekte olan ülke statüsünde. Dünyada para genişleme politikalarının yürütüldüğü dönemde Türkiyeye gelen yatırımların hemen hemen hepsi betona gömüldü. Şuanki gelinen noktada ülke beton yığınına ve mülteci merkezine döndü. Türkiyenin en büyük şirketlerinden biri olan Borusan dahi geçtiğimiz günlerde fabrikasını söküp Amerikaya taşıma kararı aldı. Binalarla para kazanılmaz, katma değeri yüksek ürünlerle para kazanılır. Nitekim de Çin'in yıllarca yaptığı bu oldu ve süper güç haline geldi. Öğrencileri Harvard vb. üniversitelere burslu olarak gönderdi ve oradaki bilgileri ülkesine taşıdı. Bizim ülkemizde buna benzer bir gelişme gösterin lütfen. TOGG mu :)
@nursenkuzu920311 ай бұрын
@@aash3800kafa güzel, söylediklerin mantıklı gibi. Gelişmekte olan ülke yaklaşımın saçma. Türkiye 50 yıldır Gelişmekte olan ülke statüsünde ve hala gelişmedi, gelişmez de. Beyinlerin gelişmesi önemli, bu olmayınca da seçtikleri yönetimlere bakmak yeterli sanırım. Mevcut yönetim de ülkenin gelişmesini değil kendi gelişimlerini düşünüyorlar. Ülkeyi batırdılar, çağdişiliğa doğru hızla yol alıyorlar. Hak hukuk adalet diye bir şey kalmadı. Yine de bu kadar umutlu olmanız güzel..devam.
@keremerden546311 ай бұрын
@@aash3800 Cok guzel anlatmissiniz da bu ulkede gelecege guvenle bakabiliyor musun? Sokaga ciktiginda basina bir sey gelse adalet sistemine guvenebiliyor musun? Dun habərlerde vardi Belcikadan izne gelmis biri trafikte vandallik yapiyor Turk adaletinden umudumuzu kesmisiz Hollandanin adaletinden medet umar hale gelmisiz ya
@Finansalköle11 ай бұрын
Şu an yurtdışındayim Türkiye de verilen unvanlarin hiç bir değeri yok Medeni dünya artık Türk tıbbını kaale almıyor yayınlarını okumuyor bile kardiyologum yapılan işe bakıyorum Türkiye 50 yıl geride bizim bu insanlari yakalamamiz bile onlarca yıl alır bu arada Çin deyim Amerika yi düşünemiyorum
@ozdenozkaya405711 ай бұрын
Çok güzel, dürüst bir şekilde problemleri anlatmışsın, kutlarım, yolun açık olsun
@aykarli896811 ай бұрын
Alanya'da hemşirelik okudum belli bir süre çalıştım ayrılıp Türkiye'ye döndüm sebebi ise ırkçılık bıkmıstim ezilmekten. Vatanımda 40bin az alıp huzuruma bakiyorum
@ShadowShaman110 ай бұрын
👌
@user6535110 ай бұрын
Almanya'da Amerika'da,İngiltere'de vs. hemşireler (biliyorsunuzdur mutlaka) aynı zamanda hastabakıcı görevi de yapıyorlar. Fakat Türkiye'de adeta doktor gibiler. Demek istediğimi anlamışsınızdır...Bir de orada 8 saat tam çalışılır, yarım saat bile kaytaramaz, doktor bile olsa.!..
@KadirKolanci-ui9bx9 ай бұрын
vatanıymiş Türkiye sizin vatanınız almanya 👈 niye geldin ülken Almanya nin sizlere ihtiyacı var nasıl da koşar Türkiye'ye geliyorlar Orta malları eğer TC nin başkanı olsaydım sizler komple TC vatandaşlığından çıkarmıştım Türkiye'ye tatillerde bile giremezdiniz emin olun bize vatanını seven doktorlar hemşireler ve bilim insanları lazım
@KadirKolanci-ui9bx9 ай бұрын
Türkiye vatanıymış 😂 senin vatanın Almanya 👈 niye geldin he kalsaydın ülken Almanya'da aşağılar
@fatmay574511 ай бұрын
Benim arkadışımın kızı cocuk cerahı eşide uzman doktor bir dönem gitmeye niyet ettiler sonra baktılar burda güzel bir sitede oturuyorlar iki çocukları özel kreşe gidiyor ve evde bir kadınları var haftada birde temizlikci geliyor Hesap yaptılar bu standartı almanyada mümkün degil diye vazgeçtiler
11 ай бұрын
Aşırı doğru bir karar. Burada asla tatmin olmazlardı. Bu şekilde enine boyuna düşünmek çok çok önemli 👍
11 ай бұрын
@@user.z224 ben burada Türkiye'den daha huzurluyum...
@erdalbitik6611 ай бұрын
@hanifeorha6773 Peki Almanya'daki kira fiyatlarından haberin var mı biraz araştır bakalım.
@erroleekener467511 ай бұрын
toplumun arizi, kücücük azinliginin problemlerini, tüm topluma tesmil etmemeliyiz ...!@hanifeorha6773
@erroleekener467511 ай бұрын
an itibariyla Ok siniz,how about it, how about in the long run.!
@oezlems11 ай бұрын
Değerli Meslektaşım, çok teşekkür ederiz bu güzel video için.
@kuzukuzu53111 ай бұрын
2 yıl önce geldim, sizin instagram konuşmalarınıza da katılmıştım özellikle B2 Goethe alıp gelmiştim ve 4. de FSP sınavını geçebildim, FSPsiz 6 ay çalıştım, bu sürede eşimden 1.5 sene ayrı kaldım sizin de videolarınıza katılmıştım, buradaki çalışma şartlarını görünce artık Türkiye de çalışmak istemeyeceğimi düşündüm. Azmettim ve geçtim ancak benim yerimde başka birisi olsa kesinlikle geri dönmüştü, kalmakta zor dönmekte Doktorlara hayat gerçekten zor..
@chepny111 ай бұрын
sizin yerinizde başkası olsa niye kesinlikle geri dönmüştü?
@unnameduser51411 ай бұрын
FSP'ye 4 kez girmek çok sağlam mentalite ister. Tebrikler. Sormak istediğim soru, FSP bu kadar zor bir sınav mı? Neden 4 denemeye kaldınız? Bir tavsiyeniz olur mu?
@bunyadmahmudlu588511 ай бұрын
Ne boş insansın ya ))) Üşenmeden oturub yazdınmı bunları yoksa biryerdenmi kopyaladın ))@@aash3800
@kuzukuzu53111 ай бұрын
@@unnameduser514 çok kısa aralıklarla girmeye çalıştım o sebepten sonra 4-5 ay çalışıp geçtim. Ancak girdiğiniz yerin başarı oranı önemli benim girdiğim yer de geçme oranı %60dan %40lara düştü. Gerçekten dilinizi belli seviyeye geçirmeden geçmek çok zor.
@meryemrana-yn9vu11 ай бұрын
@@kuzukuzu531girdiğiniz eyaleti paylaşabilir misiniz acaba, zor olduğu aklımızda bulunsun 😊
@habipkocer96959 ай бұрын
Güzel bir genel değerlendirme olmuş,emeğine sağlık.Türkiye'den vasıflı biri olarak gelip çalışma ve yaşama koşullarını ülkemiz ile kıyasladığımda Almanya'nın çok büyük avantajlar sağladığını söylemek iddialı bir cümle olur.Öncelikle ülkemizde göreceli olarak daha zorlayıcı koşullarda görev yapıyorduk ama mutluyduk çünkü iş hayatı dışında kalan sosyal hayatımız da bizi mutlu edebilecek çok fazla etken vardı.Burada ise daha insancıl çalışma hayatı sonrası sosyal yaşamda aynı derecede mutlu olduğumuzu söylemek zor olur,hatta mutlumuyuz sorusunun cevabı daha önemlidir.Yabancı bir dil,yabancı bir kültür,yabancı bir sistem ve yabancı olduğumuz birçok faktör bunun temel nedenleri.Bu zorlukları kısa sürede aşmak mümkün değil,tam olarak alışmak ise uzun yıllar alacaktır.Sorulması gereken temel sorular ise "Ne amaçla buradayım?Hayatımın geri kalanını bu ülkede aynı şekilde devam ettirebilmem mümkün müdür?"Umarım herkes beklentilerini karşılayan bir hayata kavuşur.
@zaferdemir50508 ай бұрын
Çok güzel özetlemişsin hocam 👏🏼👏🏼🙏🏼🙏🏼
@foto2ensarbatu6129 ай бұрын
Nedenlerin içi doldurulmuş, çok yararlı bir video paylaşmışsınız. Sadece doktorluk değil her meslek grubuna yararlı olacaktır. Yaşamınızda mutluluklar dilerim.
@seldakaya292711 ай бұрын
Mükemmel bir bakış açısı ile konuyu ele almışsınız. 4 yıldır Almanyada yaşıyorum ve anlattığınız herşey %100 doğru ve yurtdışı da yaşamak çok önemli bir karar... Pek çok kişiye faydalı bilgiler.Dil bu ülkedeki en önemli şey ancak çok zor bir dil ve çok yavaş ilerliyor... Zaman ve çaba dengesi düşünülmesi gereken en önemli şey... Tebrikler
@heimdall.5 ай бұрын
Selda hanım merhaba, çok önemli bir soru sormak istiyorum size 4 yılda dilinizin ne kadar geliştiğini düşünüyorsunuz ? Yani tüm sorunlarınızı kendinizi ifade edebiliyor musunuz ? 1 yıldır burdayım ve hiç başarabileceğimi düşünmüyorum.
@antsam335411 ай бұрын
Mark döneminde Almanya Almanya idi...1960-2000 arası...Almanya çok irtifa kaybetti..
@yavuzsultanselim99883 ай бұрын
Nasi yani
@atamanaker953911 ай бұрын
malesef ileriyi pek düşünmeden verilen kararların memnun etmeme ihtmali çok yüksek. ağzına emeğine sağlık abi. güzel bir video
@alphanmert927111 ай бұрын
Iyi yasamak istiyorsan. Isvicrede calisacaksin, Fransada Yasayacaksiniz ve Almanyada alisveris yapacaksin. Yani Isvicrenin Basel Sehrinde calisacaksiniz. Fransada Basel hududuna yakininda bir yerde yasayacaksiniz ve Almanyada Lörrach veya Weil am Rheinda alisveris yapacaksiniz. Bu Kentler müsait
@alphanmert927111 ай бұрын
@birolsezer9810 Ben öyle yasamiyorum. Cogu Tanidiklarimiz ve Alman Arkadaslar öyle yapiyor. Benim durumum iyi. Ben isvicrede calismaya lüzum etmiyor. Birde yas artik 60 a dayaniyor. Artik emekliligi düsünüyorum. Ama kaldigim bölge, belirtigim bölge. Gercekten iyi kazanmak istiyorsan Isvicreye gideceksin. En alt Doktor ücreti senede 200000 Isvicre Franki. Yani ayda 16.600 Frank. Google de bakabilirsin. Yanliz Isvicrede yasam pahali. Onun icin Fransada yada Almanyada yasayip isvicrede calisacaksin. Burdakiler icinde gecerli
@farukkut424811 ай бұрын
Dil öğrenmenin küçümsenmemesi gerekiyor. Kurslarda öğrenilen dil çok bazis seviyede kalıyor. Dil sertifikası ile veya FSP ile veya Approbation ile herşey bitmiyor. Selamlar.😊
@coskunruzgar932711 ай бұрын
Görün iste almanyayi vataninizin kiymetini bilin🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇦🇿🇦🇿
@sumibktas11 ай бұрын
Yurt dışında yaşamanın en çok aile ve arkadaş özlemi kısmı beni düşündürüyor.Hiyerarşik bir düzenin olmamasının, meslektaşlarından saygı görmenin, düzenin var olduğu bir toplumda olmanın mesleğimizi icra etmek her yerde zor olsa da mental sağlığımızı korumak için önemli olduğunu düşünüyorum.Bazı insanlar stressiz ortamda da yaşayamıyor.Askeriye düzenini seven de var.Tabi bunların hepsini dikkate almak lazım.
@flyingeaglealb11 ай бұрын
aile arkadaş dan önce sen özün olarak kendin olarak huzur ve sakinliği seviyorsan gel.
@europauniversalis393511 ай бұрын
maaş olarak farkı pek kalmadı eskisi gibi. Eskiden 2001'de Türkiyede asagri ücretlinni maaşı bile 74$a kadar inmişti yıl içinde doların kurunun 1.7 milyona kadar çıkmasıyla. Lakin şu an maaşlar düşse bile bu kadar düşmüyor. Ayrıca euro bazında Türkiye araba hariç gıda, hizmet, emlak sektörleri daha ucuz.
@tarkanaskar429511 ай бұрын
Eline emeğine sağlık Hocam başarılarınızın devamını dilerim
@burakcan-br8qo11 ай бұрын
Sonunda Avrupa da yaşayan Gurvetçileri anlayabildiğiniz için teşekkürler.Bizler buranın durumunu yakındığımız zaman, Kurulu bir düzenimiz var.Aile,coçukların durumu,sigortalar,,kaybedilecek birçok şey,ve Türkiye de sıfırdan başlamak o kadar kolay değil...
@sedendemir176911 ай бұрын
Türk doktoru göçü varsa eğer, bu Almanya’da daha önce de yaşanmıç. Mesela bir dönem cekya’dan Almanya’ya çok fazla doktor göçü varmış ve çok büyük bir kısmı çekya’ya geri dönmüş. Geri dönmelerindeki en önemli neden de, Almanca’nın zor bir dil olması ve yurtdışı tecrübesi avantajıyla çekya’ya döndüklerinde iyi yerleşmeleri.
@existentialcrisis572311 ай бұрын
Egosuna yediremeyenleri duyunca gülme krizine girdim tıp eğitiminin en sevmediğim yanı bu ast üst ilişkisi
@user-lm9vl9xe1x11 ай бұрын
KENDİNİ BİR ... ZANNEDEMEYİNCE 3.DÜNYA ÜLKESİ İNSANI
@gonenbaser501311 ай бұрын
O olmak zorunda. Ama tabii ki 80 90 lı yıllardaki gibi bir ast üst ilişkisi değil.
@nursenkuzu920311 ай бұрын
Burada egoları o kadar yüksek ki, burunlarından kıl aldirmazlar. Şunun bilincinde olsunlar,işiniz insana hizmet. Sizler tanrı değilsiniz
@keremerden546311 ай бұрын
Hocam siz nerde yetistiniz ya merak ettim var mi sizden oyle Dr demek ego demek ya Steteskopu boyna takti mj cekilin ben dr um demeniz lazim Olmaz oyle...
@mesutcakmak-ow7ch11 ай бұрын
Koç Askeriyede bile ast üst ilişkisi kalmadı. Amma takmışsın ya...
@emektischlerei891810 ай бұрын
Yorumları okumaya gelen doktor bey kardeşim sende hoşgeldin
@sevgia256611 ай бұрын
Burası o kadar çürüdüki ailemizi özlesek bile medeniyette yaşamak başka iki yıl zorluk çektim denklikten sonrası kolaylaşıyor. Artık dünya küçüldü 10:12 10:16 gidip gelmek kolay. Tanıdığım kimse geri dönmedi özellikle kadınlar
@ayyildiz464211 ай бұрын
Türkiye'de rahat para kazaniyormussunuz ....fazla calusmiyordu
@mucahitdogru941611 ай бұрын
On numara özetlemişsin Hakan , ağzına sağlık kardeşim 👏👏
@meziyetcamuz934211 ай бұрын
Bir de sürecin yönetilmesi var. Bir çok problem ile karşılaşılıyor ve kimin nasıl süreçlerden geçeceği çok göreceli. Buraya geliş motivasyonunun ne olduğu cidden önemli
@senauyur521711 ай бұрын
Cok doğru konuştunuz, hatta turkiyeden evlenip burayı beyenmeyip geri dönen bile oldu, kadını burda bıraktı Almanyayi beyenmedi yapamadı boşanmak zorunda kalındı.
@KadirKolanci-ui9bx8 ай бұрын
Bana üstüne para verseler Almanya da bir dakika yaşam emin ol orda her gün Almanlar Almancılar ve değişik değişik tipler göreceğim bu varya bildiğin işkence
@MerylMeralinmuzigi11 ай бұрын
Biz avrupada yasayanlar diyodduk zaten boyle olacagini. Ben 15 yildir Ingilterede yasiyorum, Turk doktorlarini cok seviyoruz ama malesef insanlara bocek gibi davraniyorlar %80 i, o dediginiz ast ust iliskisi, hindistandaki kast sistemi vs gibi yazilida olmayan ama onlarin yarattigi bir sistem...ama burda ben bir rahatsizlik gecirdim ameliyat oldum profosor doktorum simdi emekli oldu, bana cep numarasini ve email adresini vermisti farkli bir hastanede transfer beklerken yanlis bir mudahale olmasin diye, daha sonrasindada her turlu soruma email yolu ile sıkılmadan hep cevap verdi,...hemsireler mesela, burda hemsireler hastabakici gibi calisiyor nerdeyse pek bir farklari yok cok cok insanlik dolulaf bana bebek gibi baktilar...beni ziyarete gelen dostlarim o donemde bana dedikleri Turkiyede gecirseydin bu ameliyati agridan bas bas bagirsan bir hemsire donup bakmaz olmustu...buralarda sikinti yok mu var, teshis konusunda malesef cok yavaslar, sistemden dolayi, cogu zaman gec teshisten hastalaf oluyor ne yazik ki..Turk doktorlar daha kalifiye daha cok sey biliyorlar kiyaslandiginda...ama buralarda yani doktorun diger meslek gruplarindan 4-5 kat fazla kazanmasi diye bir durum soz konusu drgil bu durum gelenleri hayal kirikligina ugratir doye biz gurbetciler soylemistik...o yuzden bu ulkelere medeniyet sebebi ile gelmek ve o medeniyete de ayak uyydurmak lazim, sizde diger meslek gruplari ile aynisiniz herkes birbirine saygi duyacak, astim ustum vs oteki okumamis cahil vatandas vs bos isler...kafalarin drgismesi lazim, tabi Turkiyede doktor dovmeye calisan magandalarda ayni sekilde...ama etki tepki meselesi iste bir kisim kendini dunyayi Ben yarattim seklinde bakan doktorlar oldugu surece onlara bilenen vatandas da olur...ulke olarak cok firin ekmek yemek lazim, insan olmak lazim, birbirimizi anlamak esit muamele etmek lazim
@batuhan846510 ай бұрын
Abla londra da Türk mahallesi mi ne varmış. Orada mı yaşıyorsunuz
@selmabayat90711 ай бұрын
Dünyanın hiç bir yerinde yeniden bir hayat kurmak kolay değil..İster fırıncı olun ister doktor olun....
@yineLeyla10 ай бұрын
İstisnalar her zaman vardır elbette.....
@cagdasdemiroglu569611 ай бұрын
Vize bekleme süreleri de çok etkili bence gelmek istiyoruz ancak gelemiyoruz vize beklediğimiz için 😊
11 ай бұрын
Evet bürokratik olaylar sürecin çok can sıkıcı taraflarından :(
@wollehey5239111 ай бұрын
Negüzel aciklamissiniz,en bssit seyler bile zor Almanya da ,hizmetcsektörü cok zayif,tamirci bulmak uzman doktordan randevu almaktan zor😢
@mariaqq2ui5 ай бұрын
yks öğrencisiyim b2 düzeyinde almancam var ve açıkçası almanyada tıp okumak istiyorum ailemle vs bu konuyuda çokça konuştuk kendileride destekliyor bizzat kendim de hem kültürel açıyı hemde yaşam şartlarını araştırdım ben bide sizin ve insanların yorumlarını merak ediyorum sizce üniversiteyi orada okumak mantıklı kı
@kevseryyyАй бұрын
Merhaba durumun nedir şuan nerelerdesin? Netlerin ne durumda ve en önemlisi Almancanı nasıl geliştirdin?
@oguzdilmac459010 ай бұрын
Bir tıp hekimi olarak değil de, diş hekimi olarak kendi gözlemlerimden bahsetmek isterim size. Türkiye'den Almanya'ya para için gelinmez. Türkiye'den Almanya'ya dil bilmeden hekim olarak asla gelinmez. Geri dönenlerin veya mutsuz olanların büyük bir çoğunluğu geçirdiği süreye rağmen yetersiz dil seviyesine sahip / bulunduğu bölgedeki lehçeyi anlayacak dil bilgisi yok. Zaten zor bir dil, ama konuşmadan öğrenilmiyor. 6 ay vermeniz lazım en az kendinize. Ama şunu bilin, bir yere kadar yükselirsiniz. Aşağıdaki yorumlara da yazılmış zaten, verirsem alırsın, vermezsen kabul edersin. Siz, size sunulanı kabul edebilecek misiniz? Karakteriniz buna müsaade eder mi? Veya o zinciri başka yerden mi kırarsınız? (Diyelim ki bir klinikte şef olacak kabiliyetiniz var ama siz bu pozisyonu sadece sahip olduğunuz ırktan dolayı mı alamadınız?) Dünyanın neresine giderseniz gidin, bu var. Bazı ülkelerde siyasi yakınlıktır. Bazı ülkelerde ırktır. Bazı ülkelerde maddi güçtür. Bu yüzden, göç eden insanların/çalışma hayatında zorlanan insanların kesinlikle psikolojik destek alması taraftarıyım, kaybolmamak için. İcra ettiğiniz meslek haricinde finansal olarak özgürleşmeye bakın. Mesleğinizin hobiye dönüşmesine izin verirsiniz. Yaptığınız işten keyif alırsınız. Finansal özgürlüğe / Manevi tatmine ulaşan insanların neredeyse hiçbirinde böyle bir kaygı yoktur. Sürekli yükselmenin ardında da görünmez travmalar olabilir. Yani ne yapacaksınız sayın arkadaşlar, bu Almanya dediğimiz ülke, mesleğinizi hobi gibi yapmanız için mükemmel bir yer. Türkiye gibi yoğun çalışma ortamı olan / istikrarsız ekonomiye sahip ülkeler buna müsaade etmez. Paranızı kazanacaksınız, kazandığınız para ile finansal özgürlüğünüzü duvar örer gibi oluşturacaksınız, denkliğinizi alacaksınız, finansal özgürlüğünüzü sağlayıp sıcak Akdeniz ülkelerinde keyfinizi çıkarıp, çalışma hayatınıza yani hobinize devam edeceksiniz. Şahsi düşüncem: Kuzeyde kazanıp, güneyde yemezseniz, hayat çekilmez :) Saygılar.
@user6535110 ай бұрын
Bir hemşire, Almanya'da, İngiltere'de, Almanya'da vs. aynı zamanda hastabakıcı görevi de yapar. Türkiye'de ise adeta doktor gibi. Pek çok mesleği ele al, bizde daha rahattır. Örneğin gereksiz izin ve rapor almalar başka hangi ülkede bu kadar fazla sence ??..
@ferhatkaplan42710 ай бұрын
@@user65351 Sen hemşire olarak kıyaslıyorsun evet hemşireler yurtdışında statü olarak daha alt kademede. (ülkemizde bile değersiz orada daha beter) ama onun harici hekim isen daha iyi emin ol çünkü değer,saygı ve insani çalışma şartları daha iyi. (Hemşirelik mezunuyum ve şuan aktif olarak diş hekimliği okuyorum giden çevremden biliyorum neyin ne olduğunu)
@halidesteckel182810 ай бұрын
Dr.da olsan " auslander " sin.Ustelik cogunlugu müsluman olan bir ulkeden geliyorsun. Zaman zaman yuksek mesleki kimligine ragmen yukaridan bakıslarla karsilasabilirsin.Bu anlamda saglam sinirler lazim.Bence herkes memleketinde kalsin ve ulkesindeki yardima muhtac maddi olarak zayif hastalara yardim etsin.Bundan büyuk mutluluk olabilir mi?Evet yuksek maddi olanaklara sahip olmak harika ama o kapali yagisli havalarin, belki arada ince nazikce yapilan irkçi esprilerin bozdugu ruhsal sagligi ? Herkes memleketinde kalsin. Kendi evinde.
@MCakir-nq4gq6 күн бұрын
Dönen doktorlarımız da mesleki, kültürel tecrübe edinmiş olur olsun canları sağolsun..
@mustafagunes29979 ай бұрын
Yaşamak için geldiysen aslında Almanya ters ülke. Almanya çalışmak için güzel bir ülke. Niye çünkü iş yeri çok ve işçi açığı var. Ama akademik meslekler içinde şartlar çok iyi mi, o tartışılır. Yaşamak, gerçekten yaşamak için güzel hava, nazik ve güleryüzlü insanlar, sosyal aktivite ve deniz olması lazım. Bunlar Almanya'da olmayan şeyler. Ha, Almanya'da doğma büyüme olursan başka birşeye alışmadığın için belki daha rahat çekebilirsin. Yinede herkesin kendisini geliştirmek için bir dönem yurt dışında yaşamasını tavsiye ederim.
@docbrown80356 ай бұрын
Almanya da doktor olarak çalışmayı nasıl buldunuz? Doktor ve hemşire kıyasını nasıl buldunuz?
@sadisunel57643 ай бұрын
Sağolun.
@drmkemalarik11 ай бұрын
Çok şükür ki bahsi geçen sorunlar benim için neredeyse sorun değil. Yaşasın asosyalizm 😊
@umutcanada11 ай бұрын
Sosyalizm nedir isci sinifi diktatorlugu proletarya diktatorlugu degilmi diger adi ile isci sinifi fasizmi degilmi Uretim aralarinin mulkiyetini uretenlere devretmek degilmi isci ile Hakim savci avukat doktor hepsini ayni kefeye koymak degilmi
@duygua128611 ай бұрын
Gece gece güldüm yeni hayatınızda bol şans dilerim🙋♀️🙋♀️
@sadkbenli314511 ай бұрын
Haberiniz var mı Dün yine bir doktor Hastabve yakınları tarafından öldüresiye dövüldü.Şu an ölüm kalım mücadelesi veriyor.Doktor ilk tayini yapılır.Görev yaptığı hastanenin araç gereç donanımı yoktur. Daha sonra doktordan hizmet beklenir.Siz araç yokluğunun olduğu bir Alman Hastanesi gördünüz mü? Eğer bu durum olursa o hastaneden sorumlu sağlık bakanı bir gün koltoğunda oturabilir mi?Cevap verin lütfen.
@damlaonal176411 ай бұрын
Diyelim ki eğrisiyle doğrusuyla her şeyi okuduk, anladık ve karar verip geldik. En önemli soru: "Ben buraya neden geldim?" "Türkiye'de kalsam seçeneklerim ne olacaktı?" Uzun ve emek isteyen, insanın sabrının taş gibi olması gereken bir süreç. Bu süreç içinde insan, bazen Türkiye'den neden ayrıldığını unutabiliyor. İşte bu noktada, yukarıdaki soruları kendine tekrar sormalı ve neden geldiğini hatırlamalı. Tabiri caizse, canını dişine takmayı gerektiriyor bu süreç. O yüzden gelme sebepleri çok kuvvetli olmalı, ayaklar yere sağlam basmalı, kendinden emin olunmalı. tüm kötü deneyimlere hazır olmalı, bir yandan da emeklerinin sonunda gelecekteki ışığı unutmamalı. Elden geldiğince de bu süreci yumuşatmanın yollarını aramalı. (Avrupa'nın tadını çıkarmak gibi, hobilerini geliştirmek ve arkadaşlıklar kurmak gibi)
@turcoboshnak11 ай бұрын
Avrupalilar hele bu yasta, sizinle arkadaslik kurmak isteyecek mi acaba? Hic bir zaman Turkiye'deki gercek arkadaslariniz ve aileniz gibi kimse olmayacak etrafinizda. Orada kesin Turklerle takilacaksiniz.
@brcnymn5 ай бұрын
insanlar arasında title ayrımının olması güzel bence. Biz Türkler fazla egoluyuz mesleklerimizde
@ericnorway121211 ай бұрын
Danke schön, Ich wünche Ihnen schönen guten Tag
@DenizGuven-7Ай бұрын
Herkes istediği yerde yaşasın ve yaşadığı yerde mutlu olsun. Kimse kimseye bir yeri beğendirmeye çalışmasın.
@canrobin706410 ай бұрын
Merhabalar Hakan bey, 2022 yılının yedinci ayından 2023’ün beşinci ayına kadar Anestezi asistan doktor olarak çalıştım, sonradan dermatolojiye geçtim. Bu arada denkliğime müracaat ettim. Ve nihayet geçen hafta denkliğim geldi. Size sorum şu, anesteziyi uzmanlığa saydırabilir miyiz. Bilgi sahibi misiniz? Selamlar
@kubarmaraks3 ай бұрын
Saydırabildiniz mi? Ve iki asistanlıkta Almanyada oldu değil mi?
@canrobin70643 ай бұрын
@@kubarmaraks evet her iki asistanlık da Almanya’da idi. Müracaatta bulundum, kabul edileceğini söylediler. Cevap alırsam size dönerim.
@kubarmaraks3 ай бұрын
@@canrobin7064 Hızlı cevabınız için teşekkürler, Derma nasıl gidiyor Türkiyeye göre kolay mı? Ben de Almanyaya hazırlanmakta olan bir doktorum da
@canrobin70643 ай бұрын
@@kubarmaraks doğma büyüme Almanya olduğum için dil sıkıntısı yaşamıyorum, gerçekten dile hakim olmak lazım, bütün yazışmalar mail usulü olduğu için dile hakim olmadığınız zaman sıkıntı yaşanabiliyor. Bir de Derma da yer bulmak bayağı sıkıntı.
@kubarmaraks3 ай бұрын
@canrobin7064 Son bir şey siz dermayı için ne kadar uğraştınız örneğin 1 yılı geçti mi yoksa şans eseri mi oldu? Ben Almanyada isterdim ama bu riski almayıp Türkiyede kazanmayı deniycem. Derma Uzmanı olarak oraya gelme ihtimali olur mu ?
@ilker746011 ай бұрын
Hocam dil için kıstas nedir? Yani mesela almanca bir podcast i anlayamıyosak daha yol çok uzun mudur? B2 yetersiz görünüyo baya.
11 ай бұрын
Benim videoda bahsettiğim dil seviye iş hayatında kullanılan dil seviyesi. Sosyal hayat kişiye bağlı tamamen. İş hayatındaki dil seviyeniz ben yeni işe başlarsam kendimi orada da kabul ettiririm seviyesinde değilse bu da geri dönmeyi kolaylaştıran bir faktör oluyor. Podcast ları anlamaya göre dil çok iyi ya da kötü denemez bence. Çok farklı konulardalar ve tema içinde çok farklı terimler varsa anlayamamanız normal..
@muratkirazli52911 ай бұрын
Türkiye almanya kiyaslamasi kayikci kavgasina benziyor. Yada ev sahibi kiraci kavgasina ikisi de hakli.
@mumintayfunakaykanmis294411 ай бұрын
Ülkemizde üc sayısal beş sözel cözen okuyabiliyor . Bunların çoğunluğu öğretmen ve memur çocukları . Almanya da doktor eğitimi almak için şartlar neler
@user6535110 ай бұрын
Türkiye'de üç sayısal, beş sözel çözen okuyabiliyor derken tıp fakültesini mi kastediyorsun?
@neurot0xin7 ай бұрын
tıp fakültesinin sözel puan ile yazilamamasi disinda hiçbir sorun yok dostum, aklin yok fikrin var
@mumintayfunakaykanmis29446 ай бұрын
@GovelAli anne baba mesleği nedir
@zeynepnurtas79885 ай бұрын
Anne baba mesleği ne alaka anlamadım. Ben de çok yüksek netler yapıp tıp kazandım. Babam serbest meslek annem ev hanımı.@@mumintayfunakaykanmis2944
@xa7-x6569 ай бұрын
Maaş değil de artık şu torpil, cemaat, parti işine tahammül edemiyorum. Mahalle teyzesinden hallice tıp bilgisi ile doktorluk yapan adamların kollanmasın bıktım artık.
@BURK8911 ай бұрын
Merhaba, Genel olarak yapılan yorumlara baktım ve şunu gayet açık ve net söyleyebilirim ki doktor olduğunuz için kendinizi ayrıcalıkli görüyorsunuz. Öncelikle bu kafadan kurtulmanız gerekli, aksi halde tarafsız bir yorum yapmış olmuyorsunuz. Doktor ya da mühendis fark etmez ülke değiştirmenin çok farklı zorlukları var ve kişiye göre değişebilir. -( evliyim iki çocuğum var mühendisim. Yaklaşık bir buçuk sene önce Almanya'ya geldik). Çok farklı problemler yaşadım detaya girmeye gerek yok ancak totalde geldiğime pişman değilim çünkü güzel ülkemizdeki ASIL problem maalesef kültürümüzün yozlaşmış olması. Bu durumun etkilerini her alanda görmek mümkün. (iş ahlakı yokluğu , vergi adaletsizligi, ekonomik sıkıntılar vs.). Sonuç olarak Almanyayi da geldik gördük, +lar var - ler de var. Mutlu olmanın yolu tamamen beklentileri doğru belirlemek, alınacak kararlarin olumlu ve olumsuz yönlerini iyi analiz etmek ve ona göre hareket etmek. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmamak gerçekten çok önemli. Not: İnşallah uzun vadede bir iş kurup ülkeme geri dönmeyi düşünüyorum.
@dilaratuysuz835711 ай бұрын
Bürokrasi bekletiyor, belgelerin değerlendirilmesi uzun sürüyor.
@ekremylmaz737311 ай бұрын
Konunun biraz dışında birr soru sormak istiyorum. Son zamanlarda sosyal medyada Almanya'da sağlık sektöründe çok sıklıkla sabah erken işbaşı yapıp, akşam fazladan çalışılmak zorunda kalındığı ve bunların pek çok yerde ödenmediğine yönelik haberler görüyorum. Böyle bir şey gerçekten var mı? Açıkçası benim Almanya için en önemli gerekçelerimden birisi çalışanın haklarının korunması ve daha insani çalışma şartları. Umarım asparagas haberlerdir.
@duygua128611 ай бұрын
Doğru değil, doktorlar gayet belli ve sınırlı saatlerde çalışıyor. Saat max 6ya kadar çalışıp çıkıyorsunuz o kadar
@user6535110 ай бұрын
@@duygua1286 doğru değil demeyin, çalışılan yere göre değişiyor. Ve doğru olduğu yerler de çok.
@mhmmdliyev321511 ай бұрын
Abi,sen şimdi tüm aşamaları geçdin mi? Geçdiysen,sen şimdi ne doktorusun?
11 ай бұрын
Yorumu okurken sanki kulaklarımla duydum o derece özlediğimiz sorular 😅😅😅
@mhmmdliyev321511 ай бұрын
@ Ben 2-ci dönem öğrencisiyim,çok bilmiyorum bu hakda,o yüzden sordum ☺️
@Melek-v2y11 ай бұрын
@😂😂😂😂
@Finansalköle11 ай бұрын
Türkiye de mesele sadece maaş değil ben de şu an yurtdışındayim Türkiye bilimde onlarca yıl geride liyakat yok torpiliniz varsa bütün kapılar açılıyor
@tayfunozel994411 ай бұрын
Almanyada 3 ay fellowship yapıp yeni dönen birisi olarak diyebilirim ki aklının bir köşesinde almanyada doktorluk fikri olan birisi mutlaka en az 1 ay gidip hospitasyon yapmalı.Ve mümkünse bunu sürecin başında yapmak daha iyi, diğer türlü boşu boşuna kurslara para ödemiş almancayla boğuşmuş olursunuz.
@Lea-zf8zyАй бұрын
siz şu an almanyada mı doktorluk yapıyorsnuz
@tayfunozel9944Ай бұрын
@Lea-zf8zy hayır Türkiyedeyim
@Lea-zf8zyАй бұрын
@@tayfunozel9944 almanya'da kaldığınız sürece fikrinizi mi değiştirdiniz yoksa hiç orada çalışmak gibi bir düşünceniz yok muydu
@tayfunozel9944Ай бұрын
@@Lea-zf8zy tabiki de ords çalışmak gibi bir fikrim vardı ancak asistanlığımda önceden görmek için gitmiştim dil seviyem A2 ydi. Orayı gördükten sonra fikrimi biraz erteledim diyebilirim ama hala aklımın bir köşesinde de duruyor gitme fikri.
@dibatas66869 ай бұрын
Farklı kökeni olan insanların birbirine ırk muhabbeti yapmadığı ve laf sokmadığı,para kazanma fırsatının daha çok olduğu,ister sıcak iklim ister soğuk iklim yaşamak için seçeneklerin çok olduğu,kariyer anlamında yükselirken önce Alman sonra Avrupa en son Türk sıralaması yapmayan ABD yi tercih etmenizi öneririm. Avustralya bile Almanya'dan daha önce tercihiniz olsun yaşamak için her anlamda.
@Darkhonor111 ай бұрын
Almanya bir doktor için gidilebilecek en kötü ülkelerden biri orda olan doktor arkadaşlarım ya abd ya isviçreye geçmeye çalışıyor.Dönen 4 kişi de biliyorum şahsen
11 ай бұрын
Merhaba denkliğini almış ve dönen doktor tanıyorsanız lütfen benimle iletişime geçmelerini sağlar mısınız? Ya da bana instagramdan profillerini paylaşırsanız ben de direkt ulaşabilirim. Bu konu ile ilgili video çekmek istiyorum fakat dönenlerin çoğu denklik alamadan dönüyorlar 🥲
@Darkhonor111 ай бұрын
@DrHakanBahadir denklik yani apro alıp dönen var biri söylerim eğer çıkmak isterse ulaşır size
@ardaanl436411 ай бұрын
@ hocam merhaba , denklik alamadan dönenlerin denklik alamama sebebi nedir gözlemlerinize göre ? Dille ilgili mi problem yaşıyorlar , fsp kp gibi sınavlara hazırlanırken mi zorlanıyorlar yoksa bunlardan bağımsız denklik gibi bağlayıcı bir sebep olmadığı için havasını suyunu insanın sevmedikleri için mi dönüyorlar ? bu konuda gözlemlerinizi aktarırsanız çok sevinirim .Videolarınızın da devamını bekliyoruz , hepsi çok bilgilendirici , bizim gibi gençlere ışık tutuyorsunuz , saygılar.
@Anatolia0711 ай бұрын
Benim merak ettigim, almanlarla iliskiler nasil? Mesela yeni insanlarla, meslektaslarinizla tanismak, arkadaslik yürütmek? Önyargilar ve mesafe var mi, yoksa cabuk kaynasiliyor mu?
@duygua128611 ай бұрын
Almanlarla ilişki diye bir şey genel olarak yok😁😁😁sizi beğenmediklerinden, sevmediklerinden vb değil yok işte, birbirleriyle de öyle samimi, içten vb ilişkileri pek yok. Kısacası Istanbuldaki sosyal hayatı aramayın.
@ahmetuysal847111 ай бұрын
dilini cok iyi bilsen bile ,kulturunu bilmedikten sonra ne paylasabilirsinki alman arkadasinla? cok sey bekleme! mesela otururup beraber geyik yapacaksin,nasil olacak o is? dusun bir suriyeli seninle ne kadar geyik yapabilir?almanlar kibardir ama seninle cok sey paylasmaz,gerci avrupanin geneli oyledir!
@volkantayfur740011 ай бұрын
Hayata bir yolculuk, başarısızlığa bir deneyim olarak bakanlar daha rahat risk alırlar. Türkiye bireysel, Almanya sosyal bir devlettir; bunu da hesaba katmalı.
@sezginaksu2711 ай бұрын
HELAL KARDEŞİM
@GEILTOY11 ай бұрын
Türkiyede uzun süre calismis vede Almanya/Ingiltereye gitmis bir Doktorun görüslerini dinlemek lazım
@cemcicek-xm4qr8 ай бұрын
Başka ülkede ikinci sınıf vatandaş olacağına kendi ülkende birinci sınıf vatandaş olmak daha iyidir.
@sunduzgurel91005 ай бұрын
Artık kendi ülkemizdede ikinci sınıf vatandaşı olmaya başladık heryeri işgal ettiler....
@doganoenel24282 ай бұрын
Kedi videoya beni de al diye ağlayıp durdu sonunda girdi hinzir😊
@AtansToshkv11 ай бұрын
❤❤❤❤ismim Bayse SaģlasIn sizler olmasanIs kim ner yardIm cI olur Alka❤❤❤
@drmkemalarik11 ай бұрын
Videoyu durdurup kedi aradım ya 😅
@ayhanisik943811 ай бұрын
ben doktorluktan bıktım tıp güzel ama doktorluk çekilecek dert değil güncel ücretler bu mesleğe göre yetersiz. yakında tamamen bırakmayı düşünüyorum
@yineLeyla10 ай бұрын
Naapcan, limonmu satceng?
@ayhanisik943810 ай бұрын
tarım hayvancılık alanında birseyler olabilir. kozmetik ürünler olabilir borsa olabilir aklımda bir iki cihaz da var onları da yapabiirim sanırım daha çok bitkiler üzerine giderim tıbbi aromatik bitkiler ve esansiyel yağ üretimi olabilir sonuçda uzun süredir bu konulara bakıyorum@@yineLeyla
@ayhanisik943810 ай бұрын
sanırım yaklaşık bir yıl birşey yapmam birkaç denemek istediğim şeyler var bir arkadaşa süözümden dolayı birkaç ay en fazla 7 ay daha çalışırım sonra bırakacağım yeterli@@yineLeyla
@yineLeyla10 ай бұрын
@@ayhanisik9438 Muhteşemmm! Hadi hakkınızda hayırlı olur inşaAllah...😊
@Defnydefny10 ай бұрын
Çok haklısınız
@SonneLichtUndSchatten11 ай бұрын
Ağzınıza sağlık biz Almancilar At gibi calisiyoruz sonra izine Aile Akraba Baba Yurdumuza Tatile gelincede oradaki çoğu Türkler nefret ile bakıyor bize. Türkiye'de insanlık ölmüş bana göre
@justchillinhere25511 ай бұрын
Biz sanki çalışmıyoruz.Siz en azindan güvenli bir ülkedesiniz ve euro ile maaş alıyorsunuz.Calisma şartları daha insancıl.
@user-lm9vl9xe1x11 ай бұрын
İstisnalar kaideyi bozmaz.ÇOĞU TEMBEL NANKÖR VE AÇGÖZ @@justchillinhere255
@Anatolia0711 ай бұрын
@@justchillinhere255 Nerede güvenli, insancil ülke? Almanya'da kac tane türk marketine, camisine saldiri yapildi, kac türkün evi yakildi, biliyor musunuz? Daha bugün alman polisi 3 cocuklu bir türkü sokak ortasinda infaz etti, cocuklarinin gözü önünde, sadece zan üzerine. Siz Almanya'yi tanimiyorsunuz, gecmisini, tarihini, siyasetini hic biseyini bilmiyorsunuz!!! Tabi o zaman laylaylom ne güzel ülke! Euro ile kazaniyorsak, Euro ile de harciyoruz. Bir kilo domates 3 Euro, bir tane (!) nar 1 Euro, bir kilo patates 2-3 Euro mesela, tek odali 1+1 stüdyo daireye 500-600 Euro kira veriyoruz, öyle yerlerde Türkiyede ögrenci bile oturmaz. Eger düzgün bir evde yasamak istiyorsaniz en az 1000 Euro kira ödeyeceksiniz ve daha bunun elektrigi vs var. Videoyu yapan beyin evi bile kümes gibi. Benim Türkiye'deki doktor arkadaslarim saray gibi evlerde oturuyor
@muratkirazli52911 ай бұрын
Türkiye Almanya kıyaslaması kayikçi kavgasına benziyor....
@Anatolia0711 ай бұрын
@@muratkirazli529 Evet. Aslinda birebir kiyaslanamaz bu ülkeler. Türkiye'de, batiya hayran olan bir kitle var. Bunlar genelde kendilerini elit zanneden insanlardir. Almanyayi hic (!) tanimiyorlar, ne tarihini, ne kültürünü, ne siyasetini, hicbiseyini bilmiyorlar ama hayranlar :) Orada 60 yildir yasayan türkler de cogunlukla isci ve isci cocuklaridir ve Türkiye'den gelenler onlara tepeden bakiyor onlara karsi müthis önyargililar, bazen diyorum ki, Naziler bile bu kadar önyargili degil. Ayni dili konustugun insanlara karsi biraz olsun empati yapmalisin. Neler yasadiniz, evleriniz kundaklanirken, öldürülürken, camileriniz yakilirken, okullarda, is yerinde yabanci diye dislanirken neler hissettiniz? Bir kez olsun sormuyolar. Varsa yoksa Almanya cok medeni diye orgazm oluyorlar.
@EmrahKumlu11 ай бұрын
Hocam en iyisi Praxis açın normalden daha iyi kazsnirsiniz
11 ай бұрын
Ben kazandığım paranın alım gücünden memnunum. Videoda geri dönen doktorların geri dönme sebeplerinden bahsettim. Buraya planlı göç eden doktorlar için temel motivasyon asla para değil. Kanalımda bununla ilgili 10 bin özel videosu mevcut. İzlemenizi tavsiye ederim..
@EmrahKumlu11 ай бұрын
@ dogrudur siz öyle diyorsaniz
@orhansaglam824111 ай бұрын
O seviye bu seviye yok kardeşim insan olmak var herkes işini yapıyor
@denizz416211 ай бұрын
İnternette göz doktorlarının Almanya’daki maaşı 20 bin Euro yazıyordu 4 bin miymiş:/
@mesutaydn299811 ай бұрын
Asistanken alabileceğin o hocam..20 bin çok extrem bir para belki kendi muayenehaneniz olursa o aşamaya yakin o da brüt kazanılabilir ki çok kolay da değil..burda Tarifvertrag denilen genel maaş tablosunda uzmanlar bile şef ya da Oberarzt olmadığı sürece 10 bin bandında kazanabilir maksimum
@snowbros662611 ай бұрын
Çok doğru. Bu max. 10 bin de brüt yani. %40 i vergiye kesilecek.
@hasancanbulat111111 ай бұрын
Tabi sülalenle calisirsan 20.000 eu alirsin
@franzbrotchen35619 ай бұрын
😂😂😂😂😂
@elifnurkaraoglu242911 ай бұрын
Henüz hospitasyonu denemedim ama Avrupa ya sık gidiyorum yaşam şartlarını biliyorum genel olarak çok seviyorum Avrupayı mutlu olurum gibi geliyor.
@wollehey5239111 ай бұрын
Turistlerde Türkiye ye bayiliyor degil mi?Bir ülkeye arasira ziyarete gitmekle o ülkede calisip düzen kurmak ayni degil.
@elifnurkaraoglu242911 ай бұрын
@@wollehey52391ben bu trafiğe bu strese pek bayıldıklarını düşünmüyorum. Ucuzuz ona geliyorlar işte.
@elifnurkaraoglu242911 ай бұрын
@@wollehey52391zaten aynı şeydir demedimki Almanya nın zorluklarından haberim var gayet akrabalarım var biliyorum. En azından mesleğimi sağlıklı bir ortamda yaparım bu bile yeter gitmek için.
@murateren33211 ай бұрын
sadece maddi nedenlerle yurtdışına gidilmemeli. gidenlerinde bu sebepten ditmiş olduklarını düşünmüyorum. türkiye de verilen maaşlar 10 kat artsada iş huzuru güvenliği, mesleki tatmin yok. toplum kalitesi ve ne iş yaparsan yap insana mesleğine verilen değer saygı önemli. sağlık çalışanına karşı her türlü şiddetin politika haline getirilen ve teşvik edilen, sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırıldığı bir sağlık sistemi var. her türlü kesimden, çalıştığınız idari yapıdan, hasta ve yakınlarından, ben şuyum buyum diyen hiç bir şey olmayanlardan,... değişik mobinge uğruyorsunuz. an be an mesleki tükenmişliğe doğru gidiyorsunuz. doktorluk yapmanız değilde popülist bir sağlık politikası içinde o popülireteye hizmet etmeniz bekleniyor. hangi ülke olursa olsun cesaret ve kararlılıkla giden ve bence burada kalanlardan ( yada kimse alınmasın benden ) daha akıllı ve çalışkan ve kaliteli olan meslektaşlarımı kutluyorum, gıptayla bakıyorum. çünkü gidiş süreçlerinin ve oradaki mesleki entegrasyonlarının ve heryönüyle farklı yeni bir hayata başlama gayret ve emeklerinin ne kadar zor olduğunu biliyorum.
@user-lm9vl9xe1x11 ай бұрын
İnsan gibi insana kimse dokunmaz.Dayağı hakeden o kadar şalvarçocuğu varki
@alimemis-if3jn11 ай бұрын
Almanyada doktor ucretinin dusuklugu dikkatimi cekti. Doktorlarimizin Turkiyede kalmasini tercih ederim. Ama goc etmek isteyenler icin Avustralyayi onermek isterim. Normal bir GP nin yillik kazanci 300 bin dolarin ustundedir. Cok doktor acigi oldugu icin de yakin zamanda doktorlarin goc etmesini kolaylastiran kararlar aldilar.
@can89954 ай бұрын
Maaş umurumda değil acilde çalışıyorum yurtdışına gelmek için çok çabalıyorum,hele o Avrupa'da dr görmek için saatlerce bekleyip ülkeye gelince hekime terbiyesizlik yapan almancılardan bıktım,biraz da Almanya'daki göreyim böyle terbiyesizlik yapıyorlar mı? Kedicik kızgınlık döneminde mi miyavlıyor garibim yoksa ilgi mi istiyor?
@meteertunga885611 ай бұрын
Yapamayan dönsün. Eziyete gerek yok.
@dr.ibrahim637911 ай бұрын
Haberlerde gördum..250 kisiden 20-25 kisi de dönuversin yani...Gayet Dogal ..
11 ай бұрын
Sayının bu kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum.. Sınavlara girip geçemeyip aslında hiç burada doktorluk yapamadan tekrar Türkiye'de işe başlayanları sayıyorlar muhatemelen. Ama bu kişiler için yurtdışında doktorluk yaptı diyemediğimiz için pişman olup döndüler de diyemememiz lazım..
@HaKa-td7vp11 ай бұрын
Bir zamanlar yokluktan , 2. Nesil siyasi olaylardan , şimdide beyaz yakalılar , türkiyeye dönen gençler çocuklarını burada dünyaya getirdiler , şimdide Almanca öğrensin diye anaokulu için geliyorlar. Yeni gelen Akıllı gençler hoş geldiniz. Hannover
@engindnzaid11 ай бұрын
@ na ja klar :) İstatistikleri böyle eğip bükerek, hiç de matematiksel verilere yaslı olmayan söylemlerinin içi ne kadar dolu olduğuna ilişkin merak uyandırıyorsun. Gibt es kein Zurück oder? Unutma ülkesini seven ve asimile olmaya hevesli olmayan insanlar da var. Hemde tahmin ettiğinden çok fazla. Geri dönüşler seni böyle üzmesin, nihayetinde yalnız kalacak değilsin : ) Sayın okur bir sözüm de sana, Almancılığa mahkum olmayanların Almanya'da Almanlarca kabul görmesi şu düsturu benimsemesi ile mümkündür: Arbeit macht Frei! : )
@ece46538 ай бұрын
Konudan alakasız kedinizin cinsi ne acaba ?
@cenkkara260511 ай бұрын
Ülkemizde ögretmen doktor hemşire yada herhangi müdür koltuğunda oturuyorsa adamlar kafdagindan asagi bakar gibi insanlara bakiyorlar ve kendilerini kültürlü sinifa koyup değişik moda giriyorlar. Almanyada bu mesleklerde calisanlar diger insanlara bunu yapamiyorlar cünkü buranın sisteminde herkes kendini gelistirmek zorunda kaliyor is cesitliligi cok fazla ekonomik sartlar daha iyi 2kisi calisiyorsan hele cok kaliteli yasiyorsun. Darısı güzel ülkemin kalbi güzel insanlarina nasip olsun.
@efeozdemir768811 ай бұрын
Malesef Türkiyeden Gelen Doktorlarda Almanyadaki Türklere kaf dagindan asagiya bakar gibi bakiyorlar Ama sükürler olsunki Biz hastahanelerde Türk Doktorlarini tercih etmiyoruz onlarin havasiyla ugrasamayiz Asla Türk doktoruna gitmem.Bir defa annemi hastahaneye yatirdim ve orda bir doktor tanidik Türkiyeden gelmis öyle bir sevimsiz insandi Alman hastalarina okadar cok iyi davraniyorlaki akliniz sasar.Almanyada kimse kimseden üstün deyil Bizim sikortamiz kadarsiniz Biz ödediyimiz icin siz bize hizmet edebiliyorsunuz
@enigma07w1511 ай бұрын
Türkiyedeki okumuşlar çok cahil de ondan. Hele doktorlar, okumuş cahiller, bir çoğu, azı değil!!!
@erkam20105 ай бұрын
Almanya dan ortalama 1800 doktor ülkesini her sene terk ediyor. Maaşlar ve çalışma şartları dolayısı ile. Zaman zaman greve gidiyorlar. Bunu doktor, hemşire, eczacıda yapıyor. Onlar için kendi ülkelerinin şartları iyi değil. Ona göre karar vermek lazım. Ama Almanya da yaşan bşr vatandaş olarak gelin derim. Aylar sonrasına randevu verilmesinden bıktık. Giden alman doktorlarının açığını kapatın. Türkiye nin kıymetini de daha iyi anlamışda olacaksınız.
@dna52909 ай бұрын
doktor olsam bir dakka durmam basar giderim bu ülke olmasında neresi olursa olsun artıkkk....
@hamdiozen5 ай бұрын
Sen adam olamamışsın doktor olsan ne fayda.. Nedenini söyleyeyim. Bu ülkeden kurtulmak istiyorsan iyi bir bir meslek sahibi olmaya çalışırsın.Doktor olursun mühendis olursun ama sen kaynakçı bile olamamışsın.çünkü olsan yine bir şansın var..iyi bir meslek sahibi isen ve eğer sertifikaların varsa alıyorlar onu söyleyeyim.Seni bu kafayla değil Almanya'ya Yunanistan'a bile geçirmezler...Geçirseler anca tuvalet temizlersin.. Çok özür diliyorum kardeşim ama acı gerçek bu..
@hafizeyildirim958211 ай бұрын
Güzellik ☺
@Mdoctorseda11 ай бұрын
Hiç olmazsa şiddete maruz kalmıyorsunuz..Herşey para değil huzurumuz yok
@ayyildiz464211 ай бұрын
Ama Almanyadayim burdakidrnekafar nezametli olduğunu biliyorum. Burda Dr hakkını veriyorlar drlugun....azarlama yok zorlanirlar tabi
@Hahahahahaha-c3q11 ай бұрын
Sezen Aksu nun Büyük yalnızlık filmi, Almanya’dan, Avrupa dan daha canlı 😂😂😂 Almanya kalifiye işçi açığını daha çok Hindistan vb ucuz ülkelerden ucuz yolla karşılamayı planlıyor. Şimdiden her yerde Hindistan dan vb ülkelerden insanlar etrafta görülmeye başladı. Türkiye min kıymeti geç fark ediliyor. Avrupa’nın ikinci dünyadan sonra yapılan en berbat ev dedikleri yapılar Almanya’da. Ve gereksiz pahalı.
@kln832111 ай бұрын
45 sene sonra bize hayat tecrübeni anlat
@Hahahahahaha-c3q11 ай бұрын
@@kln8321 ay beneğim, hiç zamanım yok.. Birazdan Konyaaltı plajına gideceğim 🤭😍😍
@nafiy322311 ай бұрын
Almanyada Calısmak Cok Agır Cok Dısıplınlı Tısardan Gelen Hele Özelıkle Türkıyeden gelenler Burda Asla Calısamaz Her Meslete Altını Cızıyorum
11 ай бұрын
Eee ben ve tanıdığım yüzlerce doktor nasıl çalışıyoruz 😅
@ibrahimguler650711 ай бұрын
Sen turkiyede hangi sektörde çalıştın,Turkiyedeki calisma hayatı hakkında bilgin varmi.
@Ebru-uo7ge11 ай бұрын
Ahahaha:)) yeni gelen Türklerden bu kadar korkmayın Türk komününün kalitesi artıyor;))
@alkdnalkd11 ай бұрын
@@Ebru-uo7ge Yok eksik olsun, ampanyada yetişen genç doktorlarımız bize yetiyor. Onların egoları öyle havalı değil
@Ebru-uo7ge11 ай бұрын
@@alkdnalkd valla muayenede hocam iyi ki geldiniz ne iyi oldular havada uçuşuyor.Her alanda iki yüzlü bir topluluk 😅😅Ne Türkiye de ne Almanyada seviliyorsunız çok garip.Yeni gelen beyaz yakalıları Almanlarda çok seviyor bu arada.
@Biri21111 ай бұрын
Hocam önemli olan, çocukların geleceği,eğer çocuğunuz varsa muhakkak gelinmeli
@AliasK43111 ай бұрын
Tabi gitmeliler, ülkelerinde şikayet ettiği ve oyüzden özel okullara yolladiklari cocuklarini suriyeki Iraklı afganli mülteci cocukariyla ayni sinifta çok güzel egitim alip geleceklerini kuratirlar 😂😂😂
@dr.H1494 ай бұрын
insanın ülkesi yaşanmaz hale gelmese bana göre kimse bir yere hele yabancı bir kültüre ve herseyini sıfırdan başlayacağı yere bunca ayrılık ve zorluğa katlanmaz.bu insanları buna mecbur bırakan başta cahil kitle ve sonra da o cahil kitlenin oy vererek beslediği o cahil iktidarlar sebep oluyor maalesef.umarım bir gün memleketimiz eski güzel günlerine döner,gelişir,ve herkes kendi toprağında adaletli ve sağlıklı yaşam sürer
@heimdall.5 ай бұрын
Hocam beni yanlış anlamayın. Siz en azından egonuzun kölesi olmamışsınız hatayı hata yaptım diye anlatıyorsunuz. Bazıları halen burnundan kıl aldırmıyor. Yalan yanlış bilgiler veriyor. Sizi tebrik ederim. Dürüst olduğunuz için.
@Finansalköle11 ай бұрын
Ben de şu an yurtdışındayim Türkiye de maaşlar istediği kadar düzelsin hak hukuk liyakat hiç bir şey yok biri Şırnak da mecburi yapar biri İstanbul un en iyi dal hastanesinde sonra o iki yıl önünüze geçip kariyer yapar siz yıllarca denelenip durursunuz üstelik Türkiye de bilim Medeni dünyanın onlarca yıl gerisinde maalesef hekimlik pratiğinde de geri kalmaya başladı
@HMehmetULUSAL11 ай бұрын
sen yurt dışından gelme kardeşim. şu an türkiye sağlık turizmden nekadar kazanıyor haberin var mı?
@kizili5104 ай бұрын
işiniz gücünüz yoksa Almanya güzel..
@mehmetalibayram653111 ай бұрын
Birde Avrupa üniversitelerinden davet alarak giden Tıp hocaları ve araştırmacı doktorlarda var Tıp fakültesi hocalarını saymadınız bile ordaki üniversitelerde çalışan...
@pinar863511 ай бұрын
Duvardaki aslan resmini görünce sizin Alevi olduğunuzu sanmıştım? 🙂
11 ай бұрын
Koyu bir Galatasaray'lıyım ❤️💛
@pinar863511 ай бұрын
@ Ali Sami Yen Bektaşiydi bu nedenle Galatasarayın simgesi aslan olmuş.
@feza980411 ай бұрын
Hain kedi, muhabbetin ortasına kafadan dalıyor. Bu yüzden kedilerden hiç hoşlanmıyorum, ancak orta yolu da buluyoruz.. 🐾🥷🐶🐥
11 ай бұрын
Lunanın bu tür hareketlere izni var. Minnoşluğunu herkes görmüş oldu bence sorun yok 🥰
@feza980411 ай бұрын
@ sevgiler, saygılar değerli hocam. Şaka dedim, kediler candır ve ben de besliyorum 3 tane. Bu arada üzülmeyin tr de bugün almanya modunda tencere griliğinde, soğuk ve yağışlı..Hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanları türkiye'yi asıl ayakta tutan insanlardır bu kadar şiddete uğramalarına rağmen..şiddetin nedeni de 10 senede bir çıkarılan aflardır, yeterli cezaevi olmadığı için..
@kortestere601311 ай бұрын
gelsinler tabii ki herkes istediği hayatı yaşasın. De hatırlatmak da fayda var.Doktorluk kavramı da çok değişti artık görüntüleme cihazları karar veriyor. eski den doktor görüntüleme yapmadan tecrğbe ile teşhis koyup erken tedavi olanağını münkğn kıloyorlardı. Şimdi ise hemen hemen her doktor agrı kesiciden başka bir şey yazamıyor ve yaptıkarı ilk şey görüntğye yollamak( İsviçre için kesin bilgidir bu) . benim görüşüm önümğzdeki yıllarda öğretmenlik ve doktorluk zorlu eğitim süreçlerinden geçen meslekler olmaktan çıkacak. Amelyatlar bile hassas cihazlar ile yapılıyor . hala daha ihtşyacımız var mı var ama bence çok uzun sürmeyecek. ha şunu da eklemelıyım nacızane, burda doktorlarımıza çok kötü sözleşmeler yapıyorlar. Gelen arkadaşlar haklarını iyi ögrensinler yok paraya çalışan bşrkaç arkadaşım var buralarda. yani iltica etsek daha iyiydi diyeni de tanıdım.
11 ай бұрын
Merhabalar. Yorumunuzu okudum ve şunu merak ettim. Acaba bu robotlaşma hangi meslek dallarını vurmayacak. Basit bi şekilde düşününce garsonlar, sekreterler, berberler, aşçılar, kuryeler, inşaat işçileri, madenciler.. yani kısacası her meslekte robotlaşma oluyor ve olcak da. Ama şu kafaya nasıl geliniyor anlamıyorum "Gelecekte doktorlara gerek kalmayacak." Ya günümüzde garsonluk sektörüne girdi bu makineler hiç insanların garsonlara gidip bu şekilde bi yorum yaptığını göremedim. Ya da daha geçen gün havalimanında valiz verme personeleri yerine makine koymuşlar tamamen kendin valizini etiketleyip yollayabiliyorsun neden bu kişileri dert etmiyorsunuz? Doktorlar da doktorlar :) biz memnunuz görüntülenmenin gelişmesinden de robotik cerrahinin girişmsel alanlara girmesinden de. Sakin olun yani işimizi kaybedersek biz kaybederiz ve emin olabilirsiniz ki doktor olan birisi zaten kendisine yeni bir meslek edinmekte zorlanmaz. Yani çok dert edinmeyin bunları.. Bu cevap sizin nezdinizde bu düşüncede olan herkese itafendir. Yanlış anlaşılmak istemem 😇
@Finansalköle11 ай бұрын
Genç arkadaşlara tavsiyem vakit kaybetmeden çıkın mümkünse Amerika Kanada olmazsa Avrupa ülkeleri çünkü yaş uyum için çok önemli uzman olup çıkmak belli bir konfora alıştıktan sonra zor mezun olur olmaz çıkmak en iyisi
@engindnzaid11 ай бұрын
Niye çıksınlar, herkes kendi ülkesine düşman mı? He kimlik kendi değer dizilerini diğerlerinkinden üstün tutar, Bu yüzden yakan hangi renk olursa olsun hizmetçi olarak kabul görürsün suyun ötesinde.
@Finansalköle11 ай бұрын
@@engindnzaid dostum kendi ülkende farklı mı torpil mobbing ve bu sadece iktidar tarafından yapılmıyor üniversitelere çökmüş "elitler" (ki hiç bir entelektüel birikimleri yok barbar bir kesim) var kusura bakma ama kendi ülkemde de birinci sınıf değilim bunu yıllarca mücadele etmiş ve bu noktaya gelmiş biri olarak yazıyorum
@Finansalköle11 ай бұрын
@@engindnzaid sizin bu vatan millet edebiyati da boş herkes vatan millet der askerlikten kaçmak için binbir yol arar, doğuda mecburi hizmet yaptım millet gelmemek için kırk takla atar bırakın bu işleri yeni kuşak yemiyor artık bu hikayeleri farklı bir şey bulun bizim ömrümüzün yarısını böyle yediniz