TÜRKİYE ve SURİYE: İHVAN-I MÜSLİMİN ve MEDHALİ SELEFİLİK

  Рет қаралды 24,574

Dücane Cündioğlu

Dücane Cündioğlu

Күн бұрын

Пікірлер: 99
@halit6407
@halit6407 2 күн бұрын
Bizi kendinizden mahrum bırakmayın hocam. Söyleşileriniz çok kıymetli ve dünyaya bakışımıza farklı bir renk getiriyor
@Frozenfir-s8n
@Frozenfir-s8n 2 күн бұрын
Koca ülkede bu işlerin mutfağını dücane hocadan başka konuşan kimse yok . İyiki varsın hocam ❤
@tubaalm
@tubaalm 2 күн бұрын
İyi ki varsınız. Çok teşekkürler.
@nare930
@nare930 2 күн бұрын
Teşekkürler.
@abdullahnarinc9774
@abdullahnarinc9774 2 күн бұрын
Çok bilge bir insansınız doyamıyorum sohbetinize
@mevlutsirinsoy555
@mevlutsirinsoy555 2 күн бұрын
Çok güzel bir sohbet Çok iyi bir konuşma oturaklı bir değerlendirme olmuş zihnim tazeledi Çok teşekkür ediyorum selamlar saygılar hocam..
@nare930
@nare930 2 күн бұрын
Siz olmasanız içim daralıyor benim. Çok teşekkürler 👍👍👍👍
@NecmettinT
@NecmettinT Күн бұрын
Çok kıymetli "çözümlemeler" yapmışsınız hocam . Teşekkürler.
@hakantetik47
@hakantetik47 Күн бұрын
Emeğinize sağlık hocam kucak dolu sevgiler
@cigdemozturk9523
@cigdemozturk9523 Күн бұрын
Teşekkürler. 🌸
@huseyindeniz2512
@huseyindeniz2512 2 күн бұрын
Sizi dinledikçe bazen, Saklandığı kayanın üzerine çıkan salyangoz gibi sayenizde ufkumun ve dünyamın ne kadar büyük olduğu algısına kapiliyorum
@ramazandinc140
@ramazandinc140 2 күн бұрын
sınırsız tşkler dücane hocam siz amatör olarak bu yorumları yapabilmek için yıllarınızı verdiniz. ben ise amatörün amatörü olarak bu büyük çaba karşısında eğilip selam gönderiyorum sizin gibi çabalayan insanlara. Böyle büyük çabayı göze alamadığımdan videonun başlarında öpücük gönderdiğiniz kitlenin içine bırakıyorum kendimi.......
@serpinhanoglu5227
@serpinhanoglu5227 Күн бұрын
Çok teşekkür ederim
@H.p774
@H.p774 Күн бұрын
Teşekkürler❤
@sencerbozoklu6079
@sencerbozoklu6079 2 күн бұрын
Teşekkür ederiz hocam
@vedatkadak
@vedatkadak 2 күн бұрын
Eyvallah hocam teşekkürler emeğinize devam inşaallah Allah'a emanet olunuz selamlar arkadaşlar
@emineote7875
@emineote7875 2 күн бұрын
Kişisel ve kolektif tam bağımsızlık arzumuzun akıl ve vicdanı olan canım hocam
@kovalentbag9855
@kovalentbag9855 Күн бұрын
Benim içim daralıyor bunları dinlerken, ama bakıyorum yorumlara millet baya masal dinler gibi keyif alarak dinliyor sanki, çok ilginç. Elbette Hoca çok önemli şeyler anlatıyor ama bunları dinlerken dehşete düşmeyen insanların pek bir şey anladığını sanmıyorum.
@medplus34
@medplus34 14 сағат бұрын
Hocam sesiniz çok derinden geliyor, mikrofon konusunu lütfen çözün. Sevgiler.
@sevimk.7284
@sevimk.7284 2 күн бұрын
Bu kadar güzel bir söyleşiyi dinleyip beğenmemek..... ????
@nokta-i.istinat
@nokta-i.istinat 2 күн бұрын
Ben: Bu konuşmada en dikkatini çeken şey nedir? YZ: Bu konuşmada en çok dikkatimi çeken şey, konuşmacının Ortadoğu'daki siyasi gelişmeleri anlama ve yorumlamada kullandığı ilginç analitik çerçeve oldu. Özellikle "ABD karşıtlığı" kriterini bir turnusol kağıdı gibi kullanması oldukça dikkat çekici. Konuşmacı, bölgedeki aktörleri ve hareketleri analiz ederken sürekli "ABD karşıtı mı değil mi?" sorusunu soruyor ve bunu temel bir ayrım noktası olarak kullanıyor. Örneğin: - İran: Açıkça ABD karşıtı - Suudi Arabistan: ABD yanlısı - Türkiye: NATO üyesi olarak ABD ile ittifak halinde - Çeşitli Selefi gruplar: Başlangıçta ABD karşıtı iken, zamanla ABD yanlısı pozisyona evrilme Bu yaklaşım, görünürde sadece dini veya mezhepsel görünen çatışmaların arkasındaki jeopolitik gerçekleri anlamamıza yardımcı oluyor. Konuşmacının "Bir gazeteci olsaydım, önce bu örgütlerin ABD'ye karşı tutumlarını not alırdım" demesi, bu kriterin analitik değerini vurguluyor. Bu yaklaşım, bölgedeki karmaşık ilişkileri ve çatışmaları daha anlaşılır kılıyor ve görünürdeki dini/mezhepsel söylemlerin arkasındaki siyasi gerçekleri görmemizi sağlıyor. Bu da bize, Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirirken sadece dini/mezhepsel söylemlere değil, uluslararası ilişkiler boyutuna da bakmamız gerektiğini gösteriyor.
@ibrahimsalman3199
@ibrahimsalman3199 2 күн бұрын
Çok teşekkürler
@fidanlarafisildayan6306
@fidanlarafisildayan6306 Күн бұрын
Harika bilğiler!
@bulentarseven
@bulentarseven Күн бұрын
Muazzam bir yazı, yaşa varol harbiyem.
@keremhacoglu3676
@keremhacoglu3676 2 күн бұрын
Hocam, osmanli siyasi düşüncesinin farsi köklerinden bahsetmiştiniz önceki videolarda, kaynak önerebilir misiniz. Marinos Sariyannisin kitabını biliyorum, sizin okuduğunuz diğer kaynakları da öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim.
@selcukayik9033
@selcukayik9033 Күн бұрын
hocam bir yazardan okumuştum, (özellikle biyografi çerçevesinde başarı hikayelerini kastederek) " herhangi bir kişi ya da olay/olgu sondan başa doğru değerlendirildiğinde istenilen şekilde kurgulanabilir." Komplonun kapsamı mutlak mıdır?
@omerfarukcelik4767
@omerfarukcelik4767 2 күн бұрын
Bittiğine üzüldüğüm, tarihî önemlilikte bir kayıt.
@ihsanyildiz9758
@ihsanyildiz9758 2 күн бұрын
Hocam bilge kişiliğinize hayranim Siyasal İslam'dan kopuşunuz aydinlanma yaşamanız yeni nesillere örnek olmasi dileğiyle
@ondersarkaya954
@ondersarkaya954 2 күн бұрын
Nerede "Siyasal İslam" lafı duysam, İslam ne zaman Siyasal olmadı ki? diye sorarım. KZbin'da bir arkadaş Peygamber Efendimizin zamanında İslam siyasal değildi dedi. E şimdi, Dücane hoca Peygamber efendimiz siyaset yaptı hem de dibine kadar, diyor. Hoca zındık mı yoksa?:):):)
@serkan-taskiran7321
@serkan-taskiran7321 2 күн бұрын
hocam başka bir programınızda İran'ın daha önce aydınlanacağını ve diğer bir konu olarak tarikatların merkezinin Londra olduğunu söylemiştiniz bunların sebebini kısaca yazmanız mümkün mü?
@omeraydin9640
@omeraydin9640 22 сағат бұрын
Hoş se fa gel dim kıymetli hoca
@nokta-i.istinat
@nokta-i.istinat 2 күн бұрын
Ben: Ben Hz. Peygamber'e (a.s.m) ve Kur'an'a iman etmiş, ahirete doğru her an gittiğimizi düşünen bir Müslüman'ım sence benim için en iyi siyasi duruş nedir? YZ: Bu konuşmacının analizinden yola çıkarak, bir Müslüman için dengeli bir siyasi duruş şu şekilde özetlenebilir: 1. Temel Farkındalıklar: - Din ve siyasetin iç içe olduğunu kabul etmek - Ancak dini siyasetin aracı haline getirmemek - Konuşmacının deyimiyle "özgür düşünebilmek" 2. Dikkat Edilmesi Gerekenler: - Herhangi bir grubun "kurşun askeri" olmamak - Konjonktürel değişimlere göre değil, ilkeli duruş sergilemek - Dini hassasiyetleri korurken toplumsal barışı gözetmek 3. Pratik Yaklaşım: - Bilgili olmak (tarih, coğrafya, din bilgisi) - Gelişmeleri geniş perspektiften değerlendirmek - Manipülasyonlara karşı uyanık olmak 4. Dengeli Tutum: - Ne dinden tamamen kopuk - Ne de dini siyasallaştıran - Hem dini değerleri koruyan hem modern dünyayla barışık Konuşmacının vurguladığı gibi, bir Müslüman için en sağlıklı duruş, bilinçli ve özgür düşünebilen, kendi kararlarını verebilen, ancak bunu yaparken dini ve toplumsal değerleri gözeten bir pozisyon olmalıdır.
@emineote7875
@emineote7875 2 күн бұрын
Amerika’da yaşayan bir arkadaşım Esat devrilince arayıp Colani güzellemesi yaptı iki hafta sonra kadınların elini sıkmayınca Yobaz ilan etti😂
@nokta-i.istinat
@nokta-i.istinat 2 күн бұрын
Ben: Bu konuşma kapsamında daha açılım getirecek sorular sorsan neler sorardın, 10 tane örnek vemeye çalışır mısın? YZ: Konuşmanın analitik derinliğini artıracak 10 soru önerisi: 1. "İran'daki Velayet-i Fakih sistemi ile Osmanlı'daki Hilafet sistemini karşılaştırdığımızda, modern devlet yapılanması açısından nasıl farklılıklar görüyorsunuz?" 2. "Metali Selefiliği'nin 'ulûl emre mutlak itaat' prensibi, modern demokratik sistemlerle nasıl bir çelişki yaratıyor ve bu çelişki nasıl yönetiliyor?" 3. "Türkiye'deki tarikat ve cemaatlerin devletle kurdukları ilişki biçimi, İhvan-ı Müslimin'in Mısır'da kurduğu ilişki biçiminden nasıl farklılaşıyor?" 4. "Suriye'de olası bir yeni yapılanmada, bahsettiğiniz 'laik ama dindar' formülü nasıl bir kurumsal çerçeveye oturtulabilir?" 5. "Hamas'ın İhvan çizgisinden İran etkisine kayması sürecini biraz açabilir misiniz? Bu geçiş nasıl gerçekleşti?" 6. "Modern Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konumu ile Suudi Arabistan'daki dini kurumların konumunu karşılaştırırsak nasıl bir analiz yapabiliriz?" 7. "Arap Baharı sürecinde Metali Selefiliği'nin karşı devrimci rolünü biraz daha açıklar mısınız? Bu hareket nasıl bu kadar etkili olabildi?" 8. "Türkiye'deki İslamcı hareketlerin 28 Şubat sonrası yaşadığı dönüşümü nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu süreç bölgesel dinamikleri nasıl etkiledi?" 9. "Bahsettiğiniz 'din dili üzerinden siyaset yapma' zorunluluğu, modern ulus devletlerin geleceğini nasıl etkileyecek? Bu durum sürdürülebilir mi?" 10. "PKK'nın seküler sol çizgisi ile bölgedeki dini hareketler arasındaki çatışma, Kürt siyasi hareketinin geleceğini nasıl şekillendirecek?" Bu sorular, konuşmacının analiz çerçevesini daha da genişletebilir ve konunun farklı boyutlarını aydınlatabilirdi.
@yenovksirinyan7376
@yenovksirinyan7376 2 күн бұрын
🧿
@aydogancaliskan1505
@aydogancaliskan1505 2 күн бұрын
Hocam teorinizi tutarlılık yönünden zayıf gördüm,şöyleki; Hümeyni’nin İran’a gelmesini ABD destekledi dediniz ama Hümeyninin Abd karşıtı da olduğunu söylediniz. İkincisi İhvan harareti Abd karşıtlığı üzerine kurulmuşsa ve Abd karşıtı politikalar yürütüyorsa Türkiye’de ihvancı bir haraketin iktidara gelmesine zemin hazırlanması nasıl açıklanabilir bunlar çelişki değilmi?
@emreaknc3833
@emreaknc3833 2 күн бұрын
bence bu konu hoca tarafindan bir programi daha hak ediyor. biz sıradan zekalar pek anlamadık.
@My-0941
@My-0941 8 сағат бұрын
ABD bir bölgeye askeri olarak müdahale edecekse ilk önce orda kendi karşıt grubunu oluşturur.Bunu uluslararası arena da yapacağı müdahelenin meşrulugunu oluşturmak için yapar. Kendi tezinin karşısına antitezini de yine kendisi koyar ki kontrol edebilsin.
@My-0941
@My-0941 8 сағат бұрын
ABD bir bölgeye müdahele edecekse ilk önce o bölgede kendi karsit grubunu oluşturur ve bu sayede uluslararası arenada oraya müdahele etme durumunu meşrulaştırmış olur.Kendi tezinin karşına yine kendisi antitezini koyar ki yine kendisi durumu kontrol edebilsin​@@emreaknc3833
@nokta-i.istinat
@nokta-i.istinat 2 күн бұрын
Ben: Konuşma kapsamında Erkaban'ın siyasi çıkışını nasıl değerlendirebiliriz? YZ: Konuşmaya göre Erbakan'ın siyasi çıkışını şu özgün noktalarla değerlendirebiliriz: 1. Milli Görüş'ün İhvan-ı Müslimin'den Farkı: - İhvan toplumsal bir hareketti - Erbakan ise doğrudan siyasi bir hareket olarak başladı - İskenderpaşa Cemaati'ne (Mehmet Zahit Kotku'ya) bağlıydı - Bu bağlılık, dini liderlik ile siyasi liderliği birbirinden ayıran bir modeldi 2. Türkiye'nin Özel Koşulları: - Laik cumhuriyet yapısı içinde hareket etme zorunluluğu - Askerin hassasiyetlerini gözetme gerekliliği - Bu şartlar altında özgün bir siyasi dil geliştirme çabası 3. Kritik Dönem: - 1973'te siyasete girişi - 1974 Kıbrıs Harekatı öncesi koalisyon ortağı olması Konuşmacıya göre Erbakan, İslami bir hareketi Türkiye'nin kendine özgü şartlarında siyasallaştırmayı başardı. Bu, ne tam olarak İhvan modeli, ne de klasik tarikat yapılanmasıydı - Türkiye'ye özgü bir sentezdi.
@modildok
@modildok 2 күн бұрын
marmara ilahiyat konferansının girişi efsanedir.
@Frozenfir-s8n
@Frozenfir-s8n 2 күн бұрын
En sarsıcı sohbetlerinden biriydi gerçekten 👍
@olumyolcusu9623
@olumyolcusu9623 2 күн бұрын
Yayın varmı ,varsa link bırakabilirimisiniz.
@modildok
@modildok 2 күн бұрын
@@olumyolcusu9623 kzbin.info/www/bejne/fYCyZ6aBqpaKf9Esi=hmUMn6LBoilY2yxn bu olması lazım
@slemdog121
@slemdog121 2 күн бұрын
❤❤❤
@nerimanaydin9113
@nerimanaydin9113 Сағат бұрын
😊
@levezgin
@levezgin Күн бұрын
1:50:05 "400 milyarın üzerine bi bardak ıhlamur içildi" çok yaşayın hocam.. :)
@hbayramsoy
@hbayramsoy 2 күн бұрын
🙏🏻
@nokta-i.istinat
@nokta-i.istinat 2 күн бұрын
Ben: Sence bu konuşma çerçevesinde Said Nursi nasıl bir zemin de değerlendiriliyor? YZ: Konuşmada Said Nursi direkt olarak çok detaylı tartışılmıyor, ancak konuşmacı onu özellikle "toplumsal hareket" bağlamında konumlandırıyor. Şöyle ki: Konuşmacı, İslami hareketleri iki ana kategoride değerlendiriyor: 1. Toplumsal/Cemaat hareketleri 2. Siyasal hareketler Said Nursi'yi birinci kategoride, yani toplumsal/cemaat hareketi olarak konumlandırıyor. Konuşmacının şu sözleri önemli: "Yani bir merkezi devlet var, o merkezi devletin içinde siyasetle uğraşmıyorum. Aman halkımızın imanı. Aynı Sayın Nursi Hareketi de öyleydi. En başta." Bu ifadede Said Nursi hareketinin başlangıçta: - Doğrudan siyasi hedefler gütmeyen - Halkın imanını korumaya odaklanan - Devletle çatışmadan uzak duran bir hareket olarak konumlandırıldığını görüyoruz. Ancak konuşmacı, bu hareketin dönüşümüne de dikkat çekiyor: "Sonra nasıl şey Nurcular özellikle eee Fethullahçılar şey olduysa, eee siyasal bir harekete dönüşüyse..." Bu değerlendirmede, başlangıçta toplumsal bir hareket olan Nurculuğun, özellikle Gülen cemaati örneğinde görüldüğü gibi, zamanla siyasallaştığı vurgulanıyor. Bu analiz, konuşmacının genel tezine de uygun düşüyor: Ortadoğu'da dini hareketlerin zaman içinde dönüşüme uğrayabildiği ve başlangıçtaki karakterlerinden farklılaşabildiği görüşü.
@MuhyiddinArisoy
@MuhyiddinArisoy 2 күн бұрын
ABDestli İSLAM
@asumankonis3450
@asumankonis3450 2 күн бұрын
Deneme bir iki.Bilgisayarım bozuk ve ayiardır bir kenarda duran teiefonuma kaidım ve hemen hava durumu siteierinde gezip hava olayını çözdükten sonra yine bir cündioğlu videosuyla karşılaştım.Bana öyle geliyor ki düşünme ve bilme başlangıçta tek yönlü bile olsa anlamak tıpkı matruşka bebekleri gibidir.Burda bolca dildeki bağlaçlara ihtiyaç vardır ve belki matematikteki çok bilinmeyenli denklem çözümü gibi. Fakat burda bağlaçlar kavramlara ihtiyaç duyar.Bence düşünsel bazda bir şeyi çok çok iyi bilmesi gerekir bir insanın.Her şeyi değil ve zaten bu imkansız ama bir şey imkansıza açılan kapıdır.Her şey değil.Fakat burda önemli olan şey bir şeyde çok uzun süre kalınmaması yani ve veden sonra ekleme yapılan şeyler çoğaldıkça düşünce sanki bir boşluğun etrafında döner gibi dönmeye başlar.Bir şeyi iyi bilmekse aslında bir çıpa zemin toprak yani kuvvet alınıp sıçranabilecek bir yer yuva ve ilerlemekse yuvayı terk etmek ve görülecektir ki yuvayı terk etmeden düşünemezsin ve yuva olmadanda düşünemezsin.
@nokta-i.istinat
@nokta-i.istinat 2 күн бұрын
Ben: Bu anlatım dahilinde bu İslam coğrafyasındaki devletler modernlikle nasıl bir ilişki halindeler, sence en sağlıklı olanı hangisi? YZ: Konuşma çerçevesinde İslam coğrafyasındaki devletlerin modernlikle ilişkisini şöyle analiz edebiliriz: 1. İran Modeli: - Din ve devleti "Velayet-i Fakih" sistemiyle birleştirmiş - Modern kurumları dini bir çerçevede yeniden yapılandırmış - İki başlı bir sistem: Dini lider ve cumhurbaşkanı - Modernliği seçici bir şekilde benimsiyor (teknoloji evet, batı değerleri hayır) 2. Suudi Arabistan Modeli: - Geleneksel kabile yapısıyla modern devlet aygıtını birleştirmeye çalışıyor - Konuşmacının ifadesiyle "hiçbir zaman bildiğimiz anlamda bir devlet olmadı" - Modernleşme çabaları yüzeysel ve pragmatik - Dini otoriteyle (Vehhabi) krallık sisteminin ittifakına dayalı 3. Türkiye Modeli: - Laiklik ilkesiyle din ve devleti ayırmış - Modern kurumları en erken benimseyen - Diyanet İşleri yapılanmasıyla dini devlet kontrolünde tutmaya çalışan - Din-devlet ilişkisinde daha esnek ve değişken bir model Konuşmacının anlatımından, en sağlıklı modelin Türkiye modeli olduğu çıkarımını yapabiliriz, çünkü: 1. Kurumsal Ayrım: Din ve devlet kurumlarının ayrılması, her ikisinin de kendi alanında daha sağlıklı işlemesini sağlıyor. 2. Esneklik: Türkiye modeli, katı bir din-devlet birlikteliği (İran) veya geleneksel yapıların modernleşmeyi engellemesi (Suudi Arabistan) gibi sorunlardan uzak. 3. Modern Kurumlar: Türkiye, modern devlet kurumlarını en erken ve en kapsamlı şekilde benimseyen ülke. 4. Denge Unsuru: Din ile devlet arasında tamamen kopukluk yerine, kontrollü bir ilişki modeli sunuyor. Ancak konuşmacı, bu modelin de mükemmel olmadığını ve zaman zaman sorunlar yaşadığını belirtiyor. Özellikle son dönemlerde dini grupların siyasallaşması ve devlet içinde etkinlik kazanması gibi konulara dikkat çekiyor. Bu analizde en kritik nokta, modernlikle ilişkinin sadece teknolojik gelişme veya ekonomik kalkınma olarak değil, kurumsal yapılar ve toplumsal dönüşüm bağlamında ele alınması gerektiğidir.
@nokta-i.istinat
@nokta-i.istinat 2 күн бұрын
Ben: Modern devlet ilişkisinde hangi toplumsallaşma yolları var bunları konuşma kapsamında sıralar mısın? YZ: Konuşmadaki analizden yola çıkarak, modern devletle ilişkide toplumsallaşma yollarını şöyle sıralayabiliriz: 1. Cemaat Yapılanması: - Halkın içinde, camiler etrafında örgütlenme - Din eğitimi ve tebliğ faaliyetleri - Vaizler ve din adamları üzerinden etki - Modern eğitimle dini eğitimi birleştirme 2. Tarikat Yapılanması: - Geleneksel dini yapılar - Şeyh-mürit ilişkisi - Devletle çatışmadan var olma çabası - Daha çok manevi eğitime odaklanma 3. Siyasi Hareket: - Partileşme - Seçimlere katılma - Demokratik sistem içinde temsil - Milli Görüş örneğindeki gibi siyasi-dini sentez 4. Sivil Toplum Kuruluşları: - Modern örgütlenme biçimleri - Eğitim, yardım faaliyetleri - Toplumsal hizmetler - Legal platformlarda faaliyet Konuşmacı özellikle şunu vurguluyor: Bu yapıların hepsi aslında "devletten özgürleşmenin bir biçimi" olarak ortaya çıkıyor, ancak devlet de bunları sürekli kendine bağlamaya çalışıyor. Bu dinamik ilişki, modern devlet ile toplumsal hareketler arasındaki temel gerilimi oluşturuyor.
@halime97
@halime97 Күн бұрын
Benim çevremde hep savunma sanayisindeki başarıyı gösterir ,benim aklıma hep Pakistan gelir
@nokta-i.istinat
@nokta-i.istinat 2 күн бұрын
Ben: Bu konuşma kapsamında Said Nursi ile Erbakan'ı kıyas ettiğinde ne dersin? YZ: Konuşmacının analizinden yola çıkarak Said Nursi ile Erbakan'ı şöyle kıyaslayabiliriz: Said Nursi'nin Yaklaşımı: - Toplumsal bir hareket olarak başladı - "Siyasetle uğraşmıyorum, aman halkımızın imanı" yaklaşımı - Devletle doğrudan çatışmadan uzak durdu - İman hizmeti önceledi - Daha çok eğitim ve yazılı eserler üzerinden ilerledi Erbakan'ın Yaklaşımı: - Doğrudan siyasi bir hareket olarak başladı - İskenderpaşa Cemaati'ne bağlı olarak hareket etti - Dini liderlik (Mehmet Zahid Kotku) ile siyasi liderliği ayırdı - Milli Görüş hareketiyle parti siyaseti yaptı - Sistem içinde kalarak değişim hedefledi Temel Farklar: 1. Metodolojik: - Said Nursi: İman ve düşünce merkezli - Erbakan: Siyaset ve eylem merkezli 2. Kurumsal İlişkiler: - Said Nursi: Devletten uzak durma - Erbakan: Devlet içinde var olma çabası 3. Hedef: - Said Nursi: Toplumsal dönüşüm ve iman hizmeti - Erbakan: Siyasal dönüşüm ve iktidar mücadelesi Bu iki farklı yaklaşım, aslında modern Türkiye'de İslami hareketlerin iki ana damarını temsil ediyor: Biri toplumsal-kültürel dönüşümü, diğeri siyasal dönüşümü önceleyen yaklaşımlar.
@omeraydin9640
@omeraydin9640 20 сағат бұрын
Altı petrol üstü petrol
@georgemillers6412
@georgemillers6412 Күн бұрын
Nato ülkesiyiz ama amerika karşıtlığı istatistiklerde tawan yapmış
@ahmetmeric3931
@ahmetmeric3931 2 күн бұрын
❤❤😅😊
@RealmeRellmd
@RealmeRellmd 2 күн бұрын
Suriye'den sonra mısırda da selefi islamcılığın egemen olması için zannımca mısırda da karışıklıklar,hareketlilik olabilir...
@omeraydin9640
@omeraydin9640 21 сағат бұрын
Dini silahı da kontrol ediyorlar diyeceksiniz değil mi kıymetli hocam?
@omniamutanturnihilinherit9640
@omniamutanturnihilinherit9640 2 күн бұрын
Hocam siz de anarşistsiniz, umarım sayılarımız çoğalır. Herkese iyi akşamlar.
@serdar-jn8pe
@serdar-jn8pe 13 сағат бұрын
Metalci Selefilik mi?!😂
@drhandemir
@drhandemir 2 күн бұрын
Bu kanal çölde vaha gibi.
@dortbucuktan5
@dortbucuktan5 2 күн бұрын
Herşey din, herşey sexist ha bir de para para
@tulaykaya3354
@tulaykaya3354 2 күн бұрын
Herşey gücü elinde tutabilme ve hükmedebilme
@ikbalata4929
@ikbalata4929 2 күн бұрын
Teşekkürler.
@hakantetik47
@hakantetik47 Күн бұрын
♥️♥️♥️
@nesegulhilali5993
@nesegulhilali5993 2 күн бұрын
🙏
@ikbalata4929
@ikbalata4929 2 күн бұрын
Teşekkürler.
@muratkurt6102
@muratkurt6102 2 күн бұрын
Teşekkürler.
@mustafagur1952
@mustafagur1952 Күн бұрын
Teşekkürler.
Noel Baba'yı Beklerken
1:33:31
Dücane Cündioğlu
Рет қаралды 34 М.
Вопрос Ребром - Джиган
43:52
Gazgolder
Рет қаралды 3,8 МЛН
Jaidarman TOP / Жоғары лига-2023 / Жекпе-жек 1-ТУР / 1-топ
1:30:54
Tanrısallığın Kökeni Üzerine
1:27:04
Dücane Cündioğlu
Рет қаралды 32 М.
Dücane Cündioğlu | Okan Bayülgen ile Nokta
1:23:32
TV100 Okan Bayülgen İle Uykusuzlar Kulübü
Рет қаралды 110 М.
ERDOĞAN RESMEN DEĞİL AMA FİİLEN GÖREVİNDEN İSTİFA MI ETTİ?
1:29:58
MEMDUH BAYRAKTAROĞLU
Рет қаралды 12 М.
Filozof-Krallardan Peygamber-Krallara
2:10:12
Dücane Cündioğlu
Рет қаралды 38 М.
Sen Onları Meyvelerinden Tanırsın!
2:01:21
Dücane Cündioğlu
Рет қаралды 43 М.
Вопрос Ребром - Джиган
43:52
Gazgolder
Рет қаралды 3,8 МЛН