O dezbatere foarte frumoasa, apreciez mult persoanele cu intrebari existentiale, am observat un accent mai scazut de intelegere a legilor fizicii care sta la baza universului ceea ce a dus la interpretari eronate dar nu foarte departe de o interpretare ideala care sa nu contrazica religia, stiinta si logica fundamentala care sta la baza constiintei umane de care tot vorbea Socrate.
@sorin.sandulache10 ай бұрын
Creaționism științific. Trebuie să înțelegem că particulele cuantice, fizica clasică, astronomia - existența își este suficientă sieși. Structurile, funcțiile, legile - decurg din relațiile dintre ele.
@mariavolosciuc495210 ай бұрын
La aceste cursuri ar fi cazul, ca _gâștele" să stea cu cârdul lor și să lăsăm bărbații a se manifesta in aceste diverse domenii 😬... ......
@eviglivnuindivid133910 ай бұрын
Adica patru caractere ce codeaza lumea intreaga lume biologica evolueaza in doua caractere ce codeaza VR ?
@Relu733 ай бұрын
Ai bătut câmpii cu succes mai mult de o ora domnul meu din Spania, ai ales doar citate convenabile, extrase din context, ți s-au încurcat în minte. Dădusem un like pentru subiect dar o sa îl iau inapoi
@cadereeugenia173810 ай бұрын
Felicitări! Deștept Om!👏👏👏
@markusaurelius149210 ай бұрын
Sunteți buni! Ce mai pot să spun!
@mihaitadorobantu76299 ай бұрын
"Minunile nu încalcă legile naturii, ci doar ceea ce credem noi despre aceste legi" -- Augustin
@wakeuppeople71809 ай бұрын
Asta ar fi valabil daca nu ar fi si minuni (relatate de cei care pretind ca le-au vazut) in care aceste legi actioneaza demonstrabil si fara gres in sens contrar celui in care actioneaza in cadrul minunilor. Asta ar arata ca legile nu mai sunt imuabile, ceea ce ar duce la incognoscibilitatea naturii...
@cadereeugenia173810 ай бұрын
Interesantă cartea ce ați prezentato.. În italiană nu este ? Sau dacă s-ar putea traduce în românește.. Am fi mulți interesați contra cost bineînțeles !?!?❤️
@Watercolorbygabrielandrei10 ай бұрын
Dacă există păcat , este ca umanitatea a denaturat noțiunea de credință și a îmbrăcat-o în hainele religiei. Credința este intenția de a menține în lobul frontal un gând, o idee până când aceasta se materializează. Adică faci cunoscut necunoscutul. Credința este precum oxigenul, o folosești fie ca ești conștient de ea fie ca nu ești altfel nu ai putea exista. Toți avem credințe , marea lor majoritate venite din subconștient. Și în funcție de respectivele credințe ne desfășurăm viața.
@crinacireasa763210 ай бұрын
Discursul prea tehnic .
@romicadan40639 ай бұрын
macar stim ca are lectiile facute ...multa vorba, putin mesaj
@PKR-of5ox10 ай бұрын
Ce seamănă Ștefan cu Denis Găină !
@romicadan40639 ай бұрын
nu mai invitati oameni care adora sa se auda vorbind....mai exact ,sa bata apa-n piua.Singurul care are ceva de transmis este Edi, domnul care a monopolizat discutia a abuzat de rabdarea mea, nu am aflat nimic de la el.
@raueugen904710 ай бұрын
haicudomnupânlaziuă !
@PKR-of5ox10 ай бұрын
Anton și planurile lui profesionale …… Spune-ne și nouă Anton Nistor ,cu ce îți câștigi existența ?
@EmmaSoaresify9 ай бұрын
Cu Edy pe You Tube !
@PKR-of5ox9 ай бұрын
@@EmmaSoaresify ar vrea el….
@PKR-of5ox10 ай бұрын
Cred ca Stefan a citit doar trei cărți in viața lui . Asta ,Biblia și Tragedia Veacurilor !
@PKR-of5ox10 ай бұрын
Ștefane, stai că nu știu cum se spune in română ……Isus nu a prezentat imaginea lui Dumnezeu ci imaginea omului !!
@gabia157910 ай бұрын
Ceea ce ma enervează cel mai mult la Edi este ca folosește termenul de știință lăsând sa se inteleaga faptul ca ar exista o vedere unitara cu privire la începuturile si dezvoltarea universului în rândul oamenilor de știință, ceea ce nu este cazul. Prin urmare afirmația: oameni de știință spun, sau știința spune, este o prostie atat din perspectiva lipsei vederilor unitare, cat si a dezvoltării înțelegerii stiintifice de la un an la altul, înțelegere care nu de puține ori implica schimbări care au contrazis fundamental unele descoperiri din trecut, ceea ce confirma faptul ca nu doar în domeniul religios revelatia este progresiva ci și în domeniul științific. Totuși, diferenta dintre domeniul religios și cel stiintific cu privire la revelatia scrisa, adică Biblia, este ca indiferent de timp ea nu se contrazice, chiar dacă vorbim de o înțelegere mai buna a adevărului pe măsură ce timpul s-a scurs.
@gabia157910 ай бұрын
Domnilor adventisti de ziua a șaptea, am și eu o întrebare: daca este loc pt teoria evoluției ca metoda prin care Dumnezeu a creat lumea, vrea sa îmi explice și mie careva dintre dv, în mod special pastorul, de ce mai sunteți adventisti sambatari ? De ce nu aderati voi la secta martorilor lui Iehova pt ca mie mi se pare ca sunteți mai aproape de ei decât de adventism. Ce ziceți?
@romicadan40639 ай бұрын
te enerveaza pentru ca esti limitat(a) in gandire, bisericile sunt goale pentru ca nu acolo este Dumnezeu.
@gabia15799 ай бұрын
@@romicadan4063 Poate, dar foarte puțin, compartiv cu cei care sustin teoria evoluției ca metoda a creației si care sugerează astfel ca Isus s-a întrupat într-o primata mai evoluata. Dacă a fi destupat insemna sa accepți ca ai ca strămoș o maimuță, atunci îți doresc sa fii o maimuță fericita!
@sorinnicolae46210 ай бұрын
Daca Dumnezeu a creat, nu ma interesează cum, înseamnă ca si pe el l a creat cineva, nu există ceva fara sa l fi creat cineva mai întâi! Mi se pare destul de legitimă intrebarea : pe Dumnezeu cine la creat? Nu putem sa spunem că el există din totdeauna, asta este cel mai leneș răspuns! Teoria unui dumnezeu creator nu este nici măcar la nivelul teoriei Big Bang ului. Nici teoria Big Bang ului nu poate fi demonstrată ,dar sa spunem ca există o minte creatoare, deja incepem sa visam,si ne rupem de realitate. Orice speculatie este bună atât timp nu te rupi de realitate!
@Watercolorbygabrielandrei10 ай бұрын
Dar oare ce-i realitatea? Nu este aceasta condiționată și direct proporțională cu percepția fiecăruia dintre noi? Realitatea pe care noi o observăm nu este altceva decât suma condiționărilor noastre. În consecință , ce este rău în a specula dincolo de ceea ce pare ca ar fi real? Nu astfel au procedat oamenii de știință atunci când au împins limitele realității dincolo de tangibil și au făcut descoperiri epocale?
@sorinnicolae46210 ай бұрын
@@Watercolorbygabrielandrei pai eu cred, dupa mintea mea umilă că realitatea este tot ceea ce simti cu cele 5 simturi ale tale, plus tot ceea ce poate fi testat prin metode de testare științifică, sau matematică! Spre exemplu 1+1 trebuie sa faca 2! Nu are cum sa faca alta cifra...numai daca face zeul imaginar vre o minune! 🙂 Imi spui si mie cum a înmulțit Isus peștii ? A fost magie sau minune? Sau minciună?🙂
@florinmircea741110 ай бұрын
@@Watercolorbygabrielandrei Cooorect!
@balanvalerica704410 ай бұрын
Cu sau fără știința biblia pe undeva are dreptate .totul s-a creat prin puterea cuvântului Lui..
@Watercolorbygabrielandrei10 ай бұрын
@@sorinnicolae462, realitatea pe care o percepem nu este o matrice inventată de o ființă superioară și implementată nouă spre experimentare. Noi suntem creatori de realitate și lucrurile ni se prezintă în felul în care le vedem nu datorită unei condiționări externe ci pentru ca așa le interpretează creierul nostru. Suntem la distanță de un gând de o nouă “realitate” în viața noastră. Gândul este energie și obiectele ce ne stau la dispoziție sunt tot energie. Cum a înmulțit Isus pâinea și peștele? Păi în primul rând a știut despre colapsarea undei de energie în particulă. A înțeles și faptul ca tot ceea ce credem ca ar fi spațiu gol este de fapt vidul, câmpul energetic încărcat cu o infinitate de potențiale. Și a știut cum să-și foloseasca minunatul instrument numit creier (care nu are rolul doar să umple cutia craniană) si dacă e activat în totalitate poate muta munții.