2019 da müzeyi gezdiğimde çok şaşırmıştım. Neredeyse eserlerin %80'ini Türkiye topraklarından gelmiş. Keşke bu topraklarda kalsalardı da biz koruyabilseydik, hem de kültür turizmine kazandırabilseydik.
@Xarula18 күн бұрын
Die stammen von Griechenland, du Schlaumeier.
@senacan53393 жыл бұрын
Götürdüklerine değil de bu kadar insanın eserlerin başına neler geleceğini bilip "iyiki götürmüşler" demesine daha çok üzülüyorum.
@Glsmt413 жыл бұрын
Bilinçsiz toplum herşeyi yapar tarihi eserlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirebilseydik geri alınabilir ama şimdilik orda kalması iyi zamanı gelince o tapınak nasıl gitti ise geride gelir
@dogankaraoglan71032 жыл бұрын
Şimdi Almanya da bir arada olması çok daha iyi
@songul8s3 жыл бұрын
Alman İmparatoru Kayser 2. Wilhelm'in 1898 de İstanbul ziyareti sonrası dönüş yolculuğunda yanındakilere "artık bizimde bir hindistanımız var" dediği rivayet olunur.
@HayattanAdam11 ай бұрын
Öyle tabi Hindistan'ın efendisi İngiltere olmuştu, Osmanlı hanedanının tekelindeki devletin ve toprakların efendisi de Almanya ve İngiltere olmuştu. Rumlar, Yahudiler, Fransızlar, İngilizler ve Ermeniler ile birlikte kukla Osmanlı oynatılıp tüm millet kullanılıyor, kapitülasyonlarla birlikte de işgale bile gerek kalmayacak şekilde sömürülüyordu topraklar. Fazla uzadı bu durum diyerek bölüşmeye karar verdiler günün birinde doğal olarak, ancak birkaç Türk örgütler kurup; ''Bu böyle gitmez, hükümet hain, ülke işgal ediliyor, yöneticiler milleti düşünmüyor, çokları vatan haini, yolsuz'' diyerek yoksulluğa, istilaya karşı direniyor ve sonunda tüm çareleriyle durumdan kurtulma yolunu buluyor Selanikli Mustafa Kemal ; ''Devlet kökten değişmeliydi, ordu Türklerin olmalıydı, istilacı işgalciler kovulmalıydı, tek taraflı imtiyazlar, kapütülasyonlar reddedilmeliydi, ülke düşmanlardan ve işbirlikçisi hain devlet yöneticilerinden kurtarılmalıydı !..''
@earthaneed93863 жыл бұрын
Sevgili dostlar, yorumlarda hep iyi ki almışlar bizim elimizde kalsa bakamazdik deniyor. Ancak ben bu videoyu izleyen herkesin az da olsa bir tarih bilinci olduğunu düşünüyorum. Lütfen gördüğünüz yanlışlıkları en yakın Müze Müdürlüğüne veya en azından Cimer'e bildirelim, etrafımızdaki insanları bilinçlendirmeye çalışalım. İnanıyorum ki biz korumaya başladıkça zihniyet de değişecek. Almanlar bizim eserlerimize bizden iyi bakamazlar. Her yıl çaldıkları eserler üzerinden müze ziyaretlerinden tonlarca para kazanırken bu haksızlığa göz yummamiz doğru değil. Emin olun bizler de eserlere sahip çıkacak akla ve mantığa sahibiz. Kültürümüze sahip çıkacağımız günlerin özlemi ve sevgilerle
@Eksi342 жыл бұрын
Başkan göbekli tepe gibi bulunan diğer tepelerde kazı çalışmaları 25 yıl sonra başlamış. Bir çoğunda başlamadı bile. Göbekli tepedeki 2 3 yıldır durduruldu hatta. Sen hikaye yazmışsın yani anliyacagin
@sebnem55192 жыл бұрын
bu yorumu 1 yıl önce yazmıssınız ama sizin gibi düsünen insanların var oldugunu görmek güzel. ben de aynı düsüncedeyim. karamsarlık ve asagılık kompleksi bizi hicbir yere götürmüyor.
@Snnhrrm2 жыл бұрын
@@Eksi34 diyanet dururken kültüre para ne gerek! Gerçi hepsi hırsız hepsi soyguncu...
@furkankahya8710 Жыл бұрын
hainler ve hirsizlar adli dizi olur
@Xarula18 күн бұрын
Eure Geschichte? Eure Werke?
@cihanozel43443 жыл бұрын
Hala bölüştük diyor! Bergama'da bir halt kalmamış ki. Nasıl bölüşme bu?
@whxper16203 жыл бұрын
Neye sinirleniyorsun boş boş? O zamanlar devletler arasında yapılan belli anlaşmalara göre olmuş işte
@cihanozel43443 жыл бұрын
@@whxper1620 Size göre boş olabilir. Dönem hükümetinin(İstanbul hükümeti) yediği boku savunacak değilim ben. Lakin Almanların ülkemizde zaten hali hazırda toprak altında korunan eserleri çıkarmak için gelmesi ve bir de üstüne dönem hükümetine para, emek katşılığı okarak "sözde" koruma bahanesiyle eserlerin bölüşülmesi bizim hükümetimize dokunmasa dahi onların anlayabileceği derecede aşağılık bir davranıştır. Yurdundan kilometrelerce uzakta, meraklı gözlerin seyrettiği bu eserler asıl toprağından koparıkarak, adeta onları esiri haline gelmiştir. Hali hazırda toprak altında korunduğu halde eserleri götüren almanların "biz olmasak onlar yok olurdu" savunnası gayet trajikomiktir. Bu eserler "dönem" hükümetinin izniyle götürülseler dahi bu yanlıştır ve eserler ana topraklarından koparılmış, çalınmıştır. Maalesef burada hırsız yalnız almanlar değil, zamane hükümeti de bu milletten eserleri kopardığı için hırsızlık suçu işlemiştir. Nereden baksanız o eserlerin oraya götürülmesini haklı çıkaracak bir sebep yok.
3 жыл бұрын
hiç gidip gezdin mi bergamayı? şehir var şehir! bir şey kalmamışmış.
@whxper16203 жыл бұрын
@@cihanozel4344 videonun tamamını izledim ve bunda herhangi bi savunma görmüyorum. İki taraf da yapılan anlaşmalara göre hareket etmiş. He bu hareketi hatalı bulursun anlarım ama sanki gizlice çalıp götürmüşler gibi konuşmak hoş değil. O zamanki hükümet öyle karar vermiş yani hatalı mı tartışılır
@cihanozel43443 жыл бұрын
@@whxper1620 Videonun başlarında konuşan gözlüklü adamı iyice dinleyin. Adeta o tek tük sesler yersiz, biz bunların parasını verdik dercesine bir savunma yapmakta. Hükümet yanlış olsa dahi, onların verdiği bir karar bu. Götürüp götürmemek onların elindeydi ve onlar ana vatanından o değerli eserleri götürmeyi tercih ettiler. Bu da en az onları, bizim eski hükümetimiz kadar suçlu yapar. O eserler toprağın altında kalsaydı, idda ediyorum; bergama, ikinci bir ephesus olacaktı.
@sertankacar85943 жыл бұрын
16 dakikalık bu video her şeyi çok güzel bir şekilde anlatıyor. Sanata, tarihe, bilime, güzelliğe önem vermek ve vermemek arasındaki fark ortada. Almanya topraklarının bir kısmı bir süreliğine Roma İmparatorluğu parçası olmuş. Türkiye topraklarının neredeyse tamamı binlerce yıl Roma toprağı olarak kalmış. Fakat biz kendi topraklarımızdaki tarihe sahip çıkamazken, başkası Türkiye'deki tarihi alıp kendi ülkesine götürüyor. Yazık, çok yazık. Bizde hala tarihi kalenin pencerelerine pimapen taksınlar. İki ülkede 2021 yılında yaşıyor ama Türkiye Cumhuriyetinde yaşayanların büyük kısmı hala 1800lerde yaşıyor.
@erencan.s3 жыл бұрын
As a Turkish, I can not see those artifacts because I need visa and pay huge amount of money to travel there. Even though I think our government is very bad at conserving the historical artifacts, it felt empty and unfair when i went to Milet as a sane adult. I just want to ask, what would you feel if we did an agreement to take Brandenburger Tor to Turkey with the government of the time, and you need documents and pay money to see your gate? And what would you think if the only thing you can see is the drawing of what was there!? Hope you are properly taking good care of our history that we could not protect!
@adhominematitsfinest3 жыл бұрын
aman aman boşverin kalsın onlarda şimdi bizimkiler gider güzelim heykellerin üstüne kıyafet falan dikerler çulla örteller malûm aile var burada
@nurcibanbasuroglu3 жыл бұрын
iyi ki götürülmüş, bizim burda tarihe ve tarihi eserlere saygı denen bir kavram yok
@Goc_Korkusu3 жыл бұрын
1945 de bombardimanda vurulaydi gorurdun
@cihanozel43443 жыл бұрын
@@Goc_Korkusu Bazıları vuruldu zaten.
@eray-z5m3 жыл бұрын
İğrenç bir düşünce.
@Goc_Korkusu3 жыл бұрын
@@eray-z5m duz mantik,bosver
@faustgote10483 жыл бұрын
@@eray-z5m burada tahribe ugramasindan iyidir
@devins4823 жыл бұрын
çok iyi yapıyorlar burada üstlerine spreyle yazıyorlar orada en azından değer veriliyor eserlere
@ayseyilmaz151833 жыл бұрын
Höst derler adama
@aliaslan12433 жыл бұрын
Adam haklı beyler dağılın
@youtubepolisiya63093 жыл бұрын
Türkiye 'de hangi müzede gördün, açık alanlarda korumasız eserlere yazarlar. Almanya da da Türkiye'de
@highpriestess25863 жыл бұрын
@@ayseyilmaz15183 sen ne biçim konuşuyosun höst derler adama filan karı. Recep ivediğin barbar şişko karısı gibi lafa bak.
@devins4823 жыл бұрын
@@youtubepolisiya6309 Daha geçen Hititlere ait yazıt kapı sövesi olarak bulunmuştu .Üzgünüm ama devlet değer vermiyor eserlere bu anlayış yok insanlarda .Facebook defineci gruplarında neler neler bulunuyor adamların tek derdi satıp para kazanmak düşünce bu.
@emrecengiz40133 жыл бұрын
Her ne kadar ülkemizdeki eserlere gereken değer verilmese ben ne olursa olsun o eserlerin geri getirilmesi taraftarıyım götürülen şey bir resim bir halı ya da heyekel değil adamlar direkt şehirin bir bölümünü kapısını ve tapınak girişini götürmüşler
@aliyeter5833 жыл бұрын
Şimdilik orda kalması daha iyi 50 yıl sonra geri getirebiliriz belki.
@alisaritas45763 жыл бұрын
Bu eserlerin nasıl sergilendiğini,nasıl üstüne titrendiğini,kıymetinin nekadar bilindiğini bu müzeleri gezdiğinizde anlarsınız ancak.Almanyada kimse bu eserler bize ait demiyor,aksine dünya kültürünün bir parçası olduğu ve özenle korunması gerektiğini anlatıyorlar.Osmanlı imparatorluğu'nda yada Türkiye Cumhuriyeti'nde ki sorun şu ki, Osmanlı tebası yada T.C.vatandaşları hiç bir zaman bu Antik Yunan yada Roma kültürüyle bir bağ kurmadılar,kuramadılar.bu topraklarda yaşamalarına rağmen bu kültürü kendi kültürlerinin bir parçası olarak görmediler.o yüzden de kireç ocaklarında kireç yapıldı bu eserler.Kimseye kızmaya gerek yok,bu eserlerin gittiği zamandaki ülkenin ve dünyanın ekonomik ve sosyal koşullarını göz önünde bulundurmak gerekiyor.
@gaziderbeder3 жыл бұрын
Amin
@slakartal1270 Жыл бұрын
Eserler Almanya'ya goturulene kadar yuzyillarca ayakta kalabilmiş. Fakat Pergamon Müzesi 28-29 Ocak 1944'te İngilizler, 3 Şubat 1945'te Amerika tarafından bombalanarak çok büyük zarar gördü. Yani orta dogulu barbarlar bakamiyor, avrupada daha guvenli argumani kültür sömürüsü oldugu gibi alti bombos bir arguman.
@FD-vq2dd3 жыл бұрын
İyiki Almanlar sahip çıkmış bizim cahiller bu eserleri parçalar evlerinin önündeki merdivenlerde kullanırlardı. Yalova ve bursa kırsal köylerinde Latince yazılı köy evi merdivenleri gördüğümde şok olmuştum, antik kentten alınmış blok taşlarmış, begenmedigimiz İran'da bile tarihi eserlere gözü bile bakıyorlar. Bu ülke neden bu kadar geri ve hayata karşı vurdum duymaz anlamak çok zor...
@newedor3 жыл бұрын
çocukken kızıyodum şimdi iyiki almışlar diyorum o eserlere bizden çok daha iyi bakacaklarını biliyorum bizde olsaydı o eserler ali ayşeyi seviyor tarzı sprey boyayla yazılmış şeyler olacaktı üzerlerinde
@slakartal1270 Жыл бұрын
Eserler Almanya'ya goturulene kadar yuzyillarca ayakta kalabilmiş. Fakat Pergamon Müzesi 28-29 Ocak 1944'te İngilizler, 3 Şubat 1945'te Amerika tarafından bombalanarak çok büyük zarar gördü. Yani orta dogulu barbarlar bakamiyor, avrupada daha guvenli argumani kültür sömürüsü oldugu gibi alti bombos bir arguman.
@mesrutiyetfedaisi23463 жыл бұрын
Helal olsun osmanlı yetkililerine tarihi bile satmışlar
@YarinsizAdam-n6z4 ай бұрын
Kes lan
@dersim52043 жыл бұрын
Ben iyiki götürülmüş yoksa Bergama tapınağının bir sütunu bir evin temel taşı olurdu.. Çok gördüm... Somada bir duvarda taş var. Hangi dönem bilmem çivi yazısı gibi. İnşaatta kullanılmış.. Arkeolog arkadaşlar varsa. Almanyada yaşayan.. İsterim çekerler fotoğrafını gönderirim.. Definecelere değil.. Münihten selamlar
@slakartal1270 Жыл бұрын
Eserler Almanya'ya goturulene kadar yuzyillarca ayakta kalabilmiş. Fakat Pergamon Müzesi 28-29 Ocak 1944'te İngilizler, 3 Şubat 1945'te Amerika tarafından bombalanarak çok büyük zarar gördü. Yani orta dogulu barbarlar bakamiyor, avrupada daha guvenli argumani kültür sömürüsü oldugu gibi alti bombos bir arguman.
@virgoangel3103 жыл бұрын
Ülkemizde değer görmedikleri için eserlerin yurt dışına gitmesine üzülmüyorum.Keşke sanata ve tarihimize değer verseydik de burada kalsaydı tabii...
@slakartal1270 Жыл бұрын
Eserler Almanya'ya goturulene kadar yuzyillarca ayakta kalabilmiş. Fakat Pergamon Müzesi 28-29 Ocak 1944'te İngilizler, 3 Şubat 1945'te Amerika tarafından bombalanarak çok büyük zarar gördü. Yani orta dogulu barbarlar bakamiyor, avrupada daha guvenli argumani kültür sömürüsü oldugu gibi alti bombos bir arguman.
@Xarula18 күн бұрын
Das ist nicht eure Geschichte.
3 жыл бұрын
Bir memleketin kaderi hiç mi değişmez be. Giden gitmiş, elimizdekilerin kıymetini bilsek en azından.
@dunyadakicesme6133 жыл бұрын
Türkiye'ye ait kültürel eserler Almanyadaki, İngilteredeki , Amerikadaki, Fransadaki müzelerde gezer Türkiyedeki kültür bakanlarıda ben bakanım diye gezer. Kültür bakanı olmak bize ait milli değerlerimizi zerre para vermeden memlekete getirmekle olur. Makam koltuğunda oturmakla değil. Ey bakan bu haberi izledikten sonra hâla harekete geçmiyecekmisin.
@panzerfaustatanadam33303 жыл бұрын
Bu videoyu izlerken çıldırmamak kudurmamak mümkün değil malesef
@arifkarakaya76693 жыл бұрын
Bizde kalsa dert kalmasa dert. İnsanın içi yanıyor, sanki evladından ayrı kalmış gibi. Ama bizim ülkemizde kalsa ne yapacakları da belli...
@panzerfaustatanadam33303 жыл бұрын
@@arifkarakaya7669 öyle malesef
@sevorosky Жыл бұрын
Osman Hamdi Bey İskender lahtini bu topraklarda tutmak için cesedimi cignemeniz gerekir der sultana oyle kaldı bu topraklarda. Vatanperver insan topragini seven ve koruyan insandir. o olmasaydı daha neler gidecekti bu topraklardan. Osmanlida ilk müzeyi acan kişidir. İstanbul arkeoloji müzesi onun sayesinde açılmıştır. Antik eserler hakkinda kanun çıkartılması gerektigini söyleyen kişidir kendisi cennet mekan ruhu sad olsun
@SayinBayraktar3 жыл бұрын
İçim parçalanarak söylüyorum... Biz sahip çıkamadık hala da bir çoğunun talan edilmesine göz yumuyor ya da görmezden geliyoruz onun için bırakın orada kalsın...
@GulsenKuşcuoğlu3 ай бұрын
Çok güzel anlatıyorsunu❤❤
@theagent33063 жыл бұрын
Bizim koryamadiklarimizi adamlar gözleri gibi koruyor.. Helal olsun... Bizede nalet olsun..
@slakartal1270 Жыл бұрын
Eserler Almanya'ya goturulene kadar yuzyillarca ayakta kalabilmiş. Fakat Pergamon Müzesi 28-29 Ocak 1944'te İngilizler, 3 Şubat 1945'te Amerika tarafından bombalanarak çok büyük zarar gördü. Yani orta dogulu barbarlar bakamiyor, avrupada daha guvenli argumani kültür sömürüsü oldugu gibi alti bombos bir arguman.
@furkankahya8710 Жыл бұрын
hirsizlar
@sedacalloglu1818 Жыл бұрын
Bu eserler ülkemizden çalınmamış. Padişah tarafından verilmiş ve belgeleri var maalesef
@ramazanmetin55593 жыл бұрын
Sömürü bu alanda da eskiye dayanıyor.
@ulgencaglar3 жыл бұрын
Getirilen değil de kaçırılan dersek daha mantıklı olur. Padişah'ın gidici olduğu günlerde fırsattan istifade Osmanlı ile bir anlaşma imzalanmış ve çıkarılan eserlerin bir kısmının Almanya'ya götürülmesi kabul ettirilmiş. Bildiğimiz aç gözlü Avrupalı. Yaşadığımız bölge her anlamda yağmalandı.
@bayeros79443 жыл бұрын
Tarihine ve geçmişine sahip çıkmayan bir ülkeden hayır gelmez nokta
Osmanlı ve Alman seviciliği.... Yazık,bizim değerini bilmediğimiz önemsemediğimiz,taş parçası olarak gördüğümüz nice tarihi eserler,nerelere götürülmüş... Ne kadar güzel şekilde sergileniyor... Bu ülkenin kafası çalışsa,böyle müzeler olsa,turistler gelse,ülkeye ekonomiye getirisi olsa... Neyse hayal kurmayayım çünkü ülkeden bi bok olmaz,olacağı da yok.....
@kayhanarica67607 ай бұрын
19. Yüzyılda paylaşım normal olabilir. modern çağda Eserler yerine iade edilmeli. Almanya kapalı bir ulke vize almak pahallı ve cok çok zor. Sadece avrupalilara ait değil bu Eserler.
@dersimizdsarda26663 жыл бұрын
Üzülüyoruz ama getirin demeye şimdilik gücümüz yok! Evet “gelecekte de devam edecek” ama nerede? Bir laf var bildin mi DW : Gittikleri gibi gelirler😊
@Glsmt413 жыл бұрын
100 küsür yıl önce yapılan anlaşma gereği olarak iptal edilebilir yeterki türkiye istesin
@melihk68613 жыл бұрын
Başlık yanlış "berlin e çalınan" olmalıydı
@celilberk88962 жыл бұрын
Gözümüzün içine baka baka yalnız…Evet, eserleri anayurtlarına geri verebilirsiniz. ( bir de Paris liler çaldı demesinler mi ) 😢
@serkansevinc90983 жыл бұрын
Bize de bir kaç tane taş kalmış.Değer vermeyenler utansın.
@TheArchiv-Ist7 ай бұрын
Ne Osmanlı, ne de Alman imparatorluğu kalmadı, dolayısıyla şu an olmayan devletlerin anlaşmaları bizi bağlamaz. Bu eserler ait oldukları topraklara geri getirilmeli, yuvalarına getirilip müzelere geri konmalı
@ondercigir3 жыл бұрын
Başlığa çalınan demeniz gerekiyor.
@cosmoskerma27712 жыл бұрын
Çaldık ama bir sor nasıl çaldık.
@burakbula3 жыл бұрын
“Bizim” olanın başkalarında olması çok kötü, başkalarında olmasının bizde olmasından daha iyi olması ise çok çok daha kötü.
@kaydenShinji3 жыл бұрын
bizde kıymeti bilinmez avrupada sahip cıkın o eserlere lütfen
@slakartal1270 Жыл бұрын
Eserler Almanya'ya goturulene kadar yuzyillarca ayakta kalabilmiş. Fakat Pergamon Müzesi 28-29 Ocak 1944'te İngilizler, 3 Şubat 1945'te Amerika tarafından bombalanarak çok büyük zarar gördü. Yani orta dogulu barbarlar bakamiyor, avrupada daha guvenli argumani kültür sömürüsü oldugu gibi alti bombos bir arguman.
@avciresat51193 жыл бұрын
Daha bunlar gibi nice eserler ya toprak altinda yada kaderine terkedilmis durumda. Elimizdeki cografyanin kiymetini malesef yeterli derecede bilmiyoruz. Ornegin antalyada termesos, muhtesem bir yar, Ama malesef kaderine terkedilmis. Her gittigimde bagzi seylerin eksildigini goruyorum.
@tuba20072 ай бұрын
Ahmet Ümit-Kayip Tanrılar Ulkesi kitabini okurken arastirmak istedim bu konuyu gercekten cok tuhaf bir şey.
@cihanozel43443 жыл бұрын
utanç verici
@turgaykaragoz45363 жыл бұрын
Önemli olan Alman arabasına binmek gerisi önemli değil .
@busra3431 Жыл бұрын
Ait olduğu topraklara dönecek, dönmeli #stolenartificial
@Bahadir59tr3 жыл бұрын
Teşekkürler.
@qselector3 жыл бұрын
Kadın Ahura Mazda(Zerdüşt)'nın kolyesini takmış 😍
@duralexsedlex7462 жыл бұрын
Von welcher Genehmigung erzählen Sie denn? Ehe die Genehmigung gegeben wurde,wurden die bereit von Schielemann nach Deutschland verlegt.
@erenkutluk3 жыл бұрын
Avrupa birliğine vizesiz gidip bu eserleri görebileceksem Erasmus sırasında yaptığım gibi sorun değil eserlerin avrupa birliğinin neresinde sergilendiği ama Amerika da olması çok saçma gitsin Aztek İnka eseri sergilesin onlar avrupaya ait eserler avrupaya geri dönsün
@erenkutluk3 жыл бұрын
@Haktan Pirzola senin neden fikrin var vasat herif ?
@buraksaykal90607 күн бұрын
müze müdürü, bunları zamanında çaldık diyememişte özel izinle buraya (berline) getirildi demiş.
@frat93 жыл бұрын
Osman hamdi'nin vizyonu derkenki kitap nedir bilen var mi?
@armefaer6 ай бұрын
Herkes çalınan eserler demiş de izlediğinizi de mi anlamıyorsunuz!
@kanalnaslkapatlrbilmiyorum27643 жыл бұрын
İçime bi ağırlık çöktü sanırım bu eserler en azından büyük olanları geri türkiyeye gelene kadar gitmicek
@siyez47792 жыл бұрын
Bence anlaşmada birşeyler var yani hani bölusmuslerdi Efes'in o büyük yapısında üç kat büyük eserler buraya gelmiş ki burası Selçukta Bergama da nelerin kaldığını gerçeketen merak ediyorum
@mehmetozkan65103 жыл бұрын
Hepsini iade edin. Tamam iyi korumuşsunuz ancak bu eserler ait olduğu yerde daha anlamlı
@Eagle-yt3bd3 жыл бұрын
orda daha iyi bakarlar insanlığa kalsın bazılarında alsalar keşke, biraz giriş ücretinden komisyon versinler bizimkiler sevincten geberir
@peterhernandez41913 жыл бұрын
Almanya’da kalsın o kadar sene Türkiye’de kalsaydı neler gelirdi başına acaba….
@vlkngvn3 жыл бұрын
Anlaşma mı? Hırsızlık mı?
@murataydin4366 Жыл бұрын
Tarihi eserler ait olduğu yerde sergilenmelidir. Geçmişte para karşılığı satılmış, çalınmış olması onun iade edilmesine engel olamaz. Almanya aynı İngiltere gibi suç işliyor. O eserler Bergama'ya geri gelecek!
@55exper3 жыл бұрын
Getirilen değil ÇALINAN ESER ! Ayrıca Truva Hazinesini çaldınız !
Burda, o zamanki anlaşmalar altında paylaşıldığı ve şu anki hükümet lerin bu konuda hemfikir olduğu söyleniyor, Hangi akılla hırsız diyorsun? Ve aksini gösterecek bir kaynak varmi gosterebileceğin?
@bybarss613 жыл бұрын
@@alieralp798 HIRSIZLIK VAR BİRDE NİTELİKLİ HIRSIZLIK VAR BUNLAR NİTELİKLİ HIRSIZ.
@gunay41702 жыл бұрын
@@alieralp798 hırsızlığın kralı var hemde, kalsaydı toprağın altında , çıkarıp alıp götürmüşler yok biz koruyoruz falan filan bunu bize lutuf gibi sunuyorlar birde .
@MrKenserskyАй бұрын
Osmanlı ile bir anlaşma idi. Ancak unutmayalım hukuken Osmanlı = Türkiye değil. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı döneminde alınan kararları hiç bir zaman kabul etmedi. Osmanlı küllerinden Türkiye doğdu. Dolaysıyla Türkiye ile yeni anlaşmalar yapılmadan Türkiye'nin eserleri oluyor ve iade edilmeli. 100 yıldır zaten Almanya'da sergilendi ve çok para kazandılar. Ancak bu değerli varlıklar korunaklı bir şekilde Anavatanında yer alması gerekir.
@BeOz33 жыл бұрын
keske daha fazla eseri -- osmanli mirasi da dahil -- söküp götürebilselerdi, simdi tarihimizi daha iyi taniyor olurduk
@furkankaya21443 жыл бұрын
Hahaha Aynen Kendi ülkenin tarihi eserini Vizeyle Almanyaya gidip (o da çıkarsa artık) orada binlerce euro bayılarak daha iyi tanırsin kesinlikle
@blckviolin3 жыл бұрын
Geri getirilsin, yazık yazık.
@sailorman03 жыл бұрын
İyi olmuş
@JohnnyBravo583 жыл бұрын
İyi olmuş, burda kalsa değerini bilen yok, orda en azından hak ettikleri değeri görürler.
@mustafauluyol15152 жыл бұрын
Çeviriyimi okuyalım görselimi izleyelim.
@mehmetatakaya48263 жыл бұрын
Osmanlı imparatorluğunu tanımıyorum ben onun yaptığı anlaşmayıda tanımıyorum bin kilometre uzakta benim 200 metre yakinimda yapılan tarihi eserler ve heykeller var benim tarihimin orda ne işi var . Türkiye şu anki durumu dolayısı ile o tarihi eserleri geri almaya uygun değil orda daha güvendeler fakat ilerleyen tarihlerde gerekirse birzat ben gelip taşırım buraya
@kvancduru40959 ай бұрын
Sonuç? Çalınan eserlerin akıbeti ne olacak? Anlaşma falan diye müze müdürlerinin ağzından vermişsiniz ama bir belge gösterseydiniz keşke. DW valla AHaberden farkınız yok. Sonuçlar hep sizin isteğinze dönük yada sonuç yok.
@alperenturan63182 жыл бұрын
Koskoca hasan keyfi nevali çoriyi sular altında bıraktık iyi ki bunlar gitmiş korunmuş teşekkür etmek lazım
@metinaydiner31053 жыл бұрын
keske Hasankeyfi de goturselerdi
@ibybal3 жыл бұрын
Bence cok güzel sergilemişler bizde kalsaydı bukadar deyer görmesdi,bence kalsın cünkü memleketin deyerliyini avrupaya gösteriyor
@slakartal1270 Жыл бұрын
Eserler Almanya'ya goturulene kadar yuzyillarca ayakta kalabilmiş. Fakat Pergamon Müzesi 28-29 Ocak 1944'te İngilizler, 3 Şubat 1945'te Amerika tarafından bombalanarak çok büyük zarar gördü. Yani orta dogulu barbarlar bakamiyor, avrupada daha guvenli argumani kültür sömürüsü oldugu gibi alti bombos bir arguman.
@farukates40403 жыл бұрын
Halkin gram umrunda değildir çünkü bizim çocuklarımızi ona göre yetiştirmiyoruz ki iktidarın icraatlarida bu konuda sadece şovdan ibaret.
@cihanozel43443 жыл бұрын
Hırsızlık.
@AyferPehlivan-hs1jk Жыл бұрын
As a greek turkish a human loves eatables like Bergama eggplant delicious spicy not like greek fava its creek.
@umutcangunel14473 жыл бұрын
Büyük bir utanç.Benim gibi utanan insanların azlığı yüzünden maalesef bunlara maruz kalıyoruz.
@666619073 жыл бұрын
"çalınan" demek istediniz diye yorumladım başlığı....
@panzerfaustatanadam33303 жыл бұрын
@Kudüsü feth eden millet ??? seni alsınlar kardeşim
@panzerfaustatanadam33303 жыл бұрын
@Kudüsü feth eden millet ??? beni de alın ajjsjsjskdkdkd
@panzerfaustatanadam33303 жыл бұрын
@Kudüsü feth eden millet ??? maraş katliamı ile ilgili bana cevap yazmıştın devlet eliyle yapıldı diye nasıl oldu biraz yazarmısın tabii birinci kaynak isen böyle konular başka kaynaklarda çok çarpıtılıyor
@precursors3 жыл бұрын
Para vermisler almislar goturmusler. Hirsiz kim? Alan mi, satan mi?
@panzerfaustatanadam33303 жыл бұрын
@@precursors alan
@guneyturker52013 жыл бұрын
İyiki burda değil ya sikko bir restotasyonla ya da bakımsızlıkyan yok olurlardı
@TonyMontana-si6sp3 жыл бұрын
Almanlar calmislar
@celginy3 жыл бұрын
Assos'u, dipsiz gölü görünce, üzülemiyoruz. Istanbul müzelerinden birçok eser çalınmış. Yerli ve milliler! Ahlat daki mezar taşları yağmalanıyor şu anda.
@didierdrogba95693 жыл бұрын
*İyi ki götürmüş adamlar türkiyede kalsa perişan olurlardı*
@farukates40403 жыл бұрын
Ulan iade edilse müzeye girip gezen mi var
@aydansekerci50333 жыл бұрын
Dünya mirası eserlerin yeri yurdu olmaz.. güvenliği ve bakımının eksiksiz yapılması önemli. Ve bu da, birçok şeyde olduğu gibi, birbiriyle içiçe geçen, eğitimi, ekonomisi, bilimi gelişmiş bilinç düzeyi yüksek halkların sahip çıkması kaçınılmaz oluyor.
@yalnzcaben65233 жыл бұрын
Her şey yerin de güzeldir Almanlar bizden daha eğitimli bir toplum diye yaptıkları hırsızlığı normal görmeniz çok cahilane kusura bakmayın
@yakupozcelik68522 жыл бұрын
Bu eserler turkiyeye iade edilmelidir
@endercanable2 жыл бұрын
Değerli buluntular Dünya medeniyetlerine ait.Tabii ki bu coğrafyada kalması önemli lakin dönem yöneticilerin hırsız olmasından dolayı bu durumu yaşıyoruz.Coğrafyamıza sahip çıkamıyoruz günümüz dâhi
@ahmetaksu09 Жыл бұрын
Günah çıkarmak için çekilmiş bir video kanımca. Eserler bölüşülecekti fakat ne hikmetse bütün parçalar Almanlarda! Çünkü çıkan eserleri adeta kaçırırcasına belgeleyip sunmadan sakladılar. Milet'ten çalınan Orfeus Moziği'nin Almanlarda antlaşma nüshası var mı?! Yok çünkü kazı belgelerinde bulunduğuna dair bilgi yok, kaçak kazıyla kaçırıldı. Bazıları antlaşmayla verilmiş olabilir fakat çoğunun rüşvetle gizli şekilde kaçırıldığına adım kadar eminim!
@AyferPehlivan-hs1jk Жыл бұрын
Through germanies german literature slap down and go out greek and romanians came to turkey from greece they known. German greek alphabet they are writers for deutsch
@AyferPehlivan-hs1jk Жыл бұрын
Ege university German literature best departmant in faculty.
@busra3431 Жыл бұрын
Kalbim acıdı izleyemedim
@ayhancevik56572 жыл бұрын
türkiye kökenli tüm eserler türkiyeye iade edilmelidir
@esinkahraman74152 ай бұрын
Tarihi eserlere saygı yok da o yüzden mi herkes görmeye geliyor, olmayanı mı ?! 😏
@drbsr74742 жыл бұрын
Tapinagi ve eserleri geri verin diyen tek-tuk sesler varmis!!! UTANIR indan bunu soylemey ama yok tabi oyle bir utanma,,,
@selvihatay3793 жыл бұрын
Of cok utanc verici 😢rezillik adilik asaglilik ac gözlüler en azindan almanlar kiymet bilir buda biseydir
@cagryucel3083 жыл бұрын
DW nerde ifade özgürlüğü? Sürekli işine gelmeyen yorumları kaldıran DW 🤣🤣🤣
@roseblack01013 жыл бұрын
İlk yorum benden😀
@turgaykaragoz45363 жыл бұрын
Çeyrek altını kaptın yine iyisin
@lvecen3 жыл бұрын
Zikko zamazingo yol yapasıya ( geçiş ücreti dolar bazında ve hayatım boyunca para verip geçemeyeceğim ) Yap modern müzeler al elin Almanından yurdumun eserlerini koy okut öğret kendi milletine !!! Yol yahptı yihenim , ehonomi çoh ii yihenim.