Gelir artışını, fiyat yüksekliği ile değil, satış miktarı artışı ile de temin edebilirsiniz. Bu aynı zamanda işsizlik sorununu da bir çözüm getirir. Bunun halk dilindeki karşılığı "sürümden kazanmak" dır. Kar maksimizasyonu, her durumda en iyi ve doğru sonuca ulaştırmaz.
@ismailkozlukaya107410 ай бұрын
43:28 moderatör canli yorumculara teşekkür ediyor, biz de teşekkür ederiz.
@ismailkozlukaya107410 ай бұрын
22:46 fiyatlar artınca kimsenin geliri artmazsa devletin geliri artar. Ege hoca anladı ama işine geldiği şekilde Yorumladı. 25:36
@halukakun299910 ай бұрын
Peki, birileri dengeyi bozduysa, ne yapmalı? Dengeleri bozulmuş ekonomide çözüm "Restart" tan geçer. Bu, imtihanda çözemediğin bir soruyu, içinde debelenerek değil, silip yeniden çözmeye başlamak gibidir. Sistemi yeniden kurgulamak, ama dengeleri gözeten bir şekilde kurgulamak lazımdır. Yoksa debelenir durursun, bir tuzaktan diğerine düşersin, ama asla mutlu insanladı olan bir ülkeye varamazsın.
@zeynepcicek296510 ай бұрын
Ağzınıza sağlık 😊
@onder268510 ай бұрын
Tamamen olay duygusal kıymetli hocam😉
@DenizDderya10 ай бұрын
Avrupada ciftci var da adamlar haklari icin mucadele ediyor yapilanlari protesto ediyor. Biz de protesto yapacak hakkini arayacak çiftçi de kalmadı. Onun icin bizde sorun yok.
@h.kahraman10 ай бұрын
şu giriş, kapanış ve reklam aralarındaki rahatsız edici müziği koymasanız olmaz mı? ya da sesini kıssanız
@halukakun299910 ай бұрын
Fiyatlar düşerse gelirler azalır, ama maliyeti düşürmek için ücretleri düşürürsen, tüketim düşer. Tüketim düşerse, gelirler düşer. Gelir düşmesin diye fiyat arttırırsan, tüketim daha da düşer, üretimi azaltmak zorunda kalırsın.. .... Olumsuzluklar zincirleme reaksiyona dönüşür, birbirini tetikler, ve kriz başlar. Sen sen ol, dengeleri bozma, şayet bir ülke yönetiyoesan.
@omersari998010 ай бұрын
Ege Hocam Çok doğru Teşhis Rakamları Yalnış veriyorlar .Yaalan söylüyorlar insanlara ,
@user-dd5ws6xn1u10 ай бұрын
Kasıtlı yanlış anlatıyorsunuz, Ege bey!
@halukakun299910 ай бұрын
Bunu nasıl yapabilirsin? Yetkin insanları bu işi yapsın diye seçecek, seçme yeterliliğine sahip seçmenlerin oylarına dayanan, bir seçim sistemiyle yapabilirsin. Her yerde aramamız gereken "LİYAKAT" i, seçmenlerde de aramalıyız. Toplumun kaderini, liyakatsizliğin eline bırakmak hiçbir haktan önde gelemez. İşe adam alırken devlet ne yapıyor? "KPSS" Neden? Çünkü, işin gerektirdiği liyakate sahip elemanı bulmak gerekiyor. Benzer bir uygulamayı "liyakatli seçmen" bulmak için yapmazsak, hiçbir zaman doğru yönetime kavuşamaz ve mutlu müreffeh bir ülke olamayız.
@shamilmamiy403710 ай бұрын
Hiper marketlerin Artması ve Onların acımasız pazarlık ve büyük alım güçleri üreticileri karsız çalışmaya mahkum edişleri de etken degilmi?
Kar maksimizasyonu ile sermaye küçük bir kesimde toplanırken, geliri azalan büyük kesim, ihtiyaçlarından az tüketmek zorunda kalır. Azalan tüketim, uzun dönemde, sermaye birikimleri yükselen kesimin gelirlerinde azalma yaratınca, işler karışmaya başlar. Ekonomi denge işidir. Terazinin kefeleri nimetler ile külfetleri dengelemek zorundadır.
@halukakun299910 ай бұрын
Gelir yetersizliği yüzünden, beslenme sorunu yaşayan büyük kesimler, verimsiz üretim ve artan sağlık harcamaları ile sorunu büyütme rolü oynamaya başlar. Bu olaya ihracat da, fiyatların iç piyasada yükselmesi ve yetersiz arz miktarı ile olumsuz katkı verir. Dengeleri gözetmeden yapılan tek yönlü hareketler ekonomide olumsuzluklara sebep olur.
@onurdogan693910 ай бұрын
tşk.syglr.
@mertuncuoglu412710 ай бұрын
Gerçeklerden, güncelden kopuk torun bakması gereken iki dede...Çıkarmayın artık adamlar torun torba baksınlar.