Рет қаралды 74
El Casal Lapallavacara de Balaguer ha acollit aquest dimecres, i per segon any consecutiu, el Fòrum d’Escoles Verdes d’Educació Secundària.
El Fòrum ha començat a primera hora del matí amb l’acollida als participants i l’acte de benvinguda a càrrec de la paera en cap, Lorena González, que ha presidit la inauguració.
A la trobada hi han participat representants de 12 centres d’Educació Secundària de les comarques de la Noguera, l’Urgell, el Segrià, l’Aran i el Pallars Jussà, amb un total de 78 alumnes i 23 docents. Els centres participants de Balaguer que hi ha assistit són l’Institut Almatà, l’escola Vedruna Balaguer, l’Institut Ciutat de Balaguer i l’Escola Pia. De la resta de la demarcació hi ha participat l’Institut d’Almenar, l’Institut Joan Solà (Torrefarrera), l’Institut Seròs, l’Institut Alpicat, l’escola Vedruna Tàrrega, l’Institut Ildefons Costafreda (Tàrrega), el Col·legi Maria Immaculada (Tremp) i l’Institut Aran.
La Xarxa d’Escoles Verdes ofereix diversos espais per fomentar la interrelació, el treball col·laboratiu, l’intercanvi d’experiències i els projectes compartits entre centres. Un d’aquests espais són els Fòrums d’Escoles Verdes, unes trobades territorials i molt importants, segons Viviana Escoda, del Servei d’Educació Ambiental de la Generalitat, per potenciar precisament aquesta relació i motivar l’alumnat.
Un altre dels objectius d’aquestes trobades és treballar una temàtica ambiental per avançar en el camí cap a la sostenibilitat, una tema que treballen per separat alumnes i professors. Aquest any s’ha proposat per a l’alumnat l’activitat ‘Missió 2050: emergència ambiental. Aterrem la missió a l’institut’; i en el cas dels docents ‘Mercat d’accions prêt-à-porter. Projectes per a fer xarxa’.
Seguidament, s’ha dut a terme el taller conjunt ‘Com farem el retorn del Fòrum al centre?’, per tal de valorar quines accions es poden dur a terme en el marc de cada institut, d’acord amb el que s’hagi plantejat durant la jornada del fòrum.
Aquesta és una iniciativa, doncs, en què alumnat i docents tenen l’oportunitat de compartir el que fan als seus centres a través de diferents dinàmiques i en un context d’aprenentatge actiu i participatiu.