ELECTRIC VS MOTORINA, Care Polueaza Mai Mult?

  Рет қаралды 118,364

Atentie, Cad Mere!

Atentie, Cad Mere!

Күн бұрын

Пікірлер: 614
@fernandosovrea
@fernandosovrea 3 жыл бұрын
acel clip trebuie aratat la scoli. e un clip foarte educativ, simplu si intuitiv pentru a intelege energia verde
@catalinpopa1421
@catalinpopa1421 3 жыл бұрын
adevarat zici
@sergiu5029
@sergiu5029 3 жыл бұрын
Nu doar în școli! Undeva unde să poată vedea orice om.
@GhostRider-nm2lf
@GhostRider-nm2lf 3 жыл бұрын
adv e ft bine facut si explicat
@benmariusc2845
@benmariusc2845 3 жыл бұрын
Mai puțin momentele în care camioanele calcă oamenii... Alea ar putea fi considerate 'conținut vizual agresiv'.
@GhostRider-nm2lf
@GhostRider-nm2lf 3 жыл бұрын
@@benmariusc2845 păi e facut asa pt ca omoară oamenii prin poluare, dar a arătat în modul asta
@ciuly4242
@ciuly4242 3 жыл бұрын
In sfârșit episod! ca imi era foame si nu avem la ce sa ma uit
@cristeaadrian9682
@cristeaadrian9682 3 жыл бұрын
asa ma simt
@fuloprobert1227
@fuloprobert1227 3 жыл бұрын
@@cristeaadrian9682 Am patit
@lucianionut6093
@lucianionut6093 3 жыл бұрын
Asa fac si eu, cand ma mananc trebuie sa ma uit la ceva :))
@dodofilipov3173
@dodofilipov3173 3 жыл бұрын
Asa ma simt și eu
@andreivollo6052
@andreivollo6052 3 жыл бұрын
Asta fac si eu cand mananc 😂😂😂
@teodoramihai9424
@teodoramihai9424 3 жыл бұрын
Exista consecinte pentru minatul de litiu, cum ar fi poluarea apelor din zonele care mineaza, si exista marea sansa ca copii sa mineze litiu din cauza comunitatilor sarace. Efectele globale poate sunt mai mici decat cele ale rafinariei petrolului, dar trebuie constientizate.
@andrukthegreat
@andrukthegreat 3 жыл бұрын
foarte lucid si pertinent comentariul dvs. Like
@orionbetelgeuse1937
@orionbetelgeuse1937 3 жыл бұрын
exceptand faptul ca de extractia si rafinarea petrolului nu ne putem lipsi chiar daca toate masinile ar fi electrice pentru ca nu ne putem lipsi de tot ce produce petrochimia (plastic, detergenti, cauciuc etc) in timp ce de baterii avem nevoie doar pentru aceste masini si nici nu le reciclam asa cum e prezentat fals in clip.
@geodad
@geodad 2 жыл бұрын
vrei sa spui ca platformele petroliere nu polueaza apele din zonele in care activeaza ?
@codrutmunteanu7954
@codrutmunteanu7954 3 жыл бұрын
Ce mai muncești măi băiete, bravo! Informațiile tale către noi sunt de un real folos, multumim Alex Cozma👋
@mitreamarius1
@mitreamarius1 3 жыл бұрын
Am renuntat la masina diesel anul trecut in favoarea unui moped electric. Lociesc in Cluj-Napoca, un oras foarte aglomerat si poluat. Vreau sa spun ca aceasta trecere a fost extrem de benefica atat din punct de vedere al traficului pentru ca imi este mult mai usor sa ajung dintr-un loc in altul(mopedul merge cu maxim 45km/h, uneori ajunge si la 55km/h daca cobor dealul) iar incarcatul bateriei il fac acasa. Platesc undeva la 3-4 lei pe incarcat la fiecare 100km fata de 25-35 lei la diesel. Daca facem niste calcule simple, doar din pretul carburantului(fara sa mai pun la socoteala consumabilele de pe masina diesel) motorul electric isi scoate investitia in 2-3 ani. Masinile electrice sunt scumpe dar statul iti deconteaza undeva la 11-12.000 de euro din valoarea masinii plus faptul ca nu mai platesti impozit pe masina si daca ai noroc sa prinzi si o statie electrica, nu mai platesti nici curentul.
@florinflorin7092
@florinflorin7092 2 ай бұрын
Lasal dracu de moped boss că nu toți stam in orașul tău mai stam și pe coclauri unde abia găsești o benzinărie.....
@gheorghegrozav5570
@gheorghegrozav5570 3 жыл бұрын
Dacă privim situația mai larg, sigur trebuie să trecem la mașini electrice, dar asta nu înseamnă că nu vom mai scoate petrol. Petrolul este un amestec de substanțe, deci diferite fracții se folosesc inclusiv pentru producerea materialelor plastice care sunt folosite începând cu alimentația și medicina până la industrie, inclusiv ceea din ce se produc turbinele euliene. Dacă nu am mai face atâtea din plastic, nu cred că ne ajunge lemn pentru toate...
@stefanstoian5370
@stefanstoian5370 3 жыл бұрын
Bravo ba!! Când ai avut interviu cu prim ministrul din acea vreme nu ai avut tupeul să aduci vorba de poluare sau încălzirea globală. Mai ales în România unde asta e un subiect taboo. Unde dacă vorbești oamenilor despre asta, ești considerat nebun!
@alexandrulazar6664
@alexandrulazar6664 3 жыл бұрын
Interesant clipul, dar din punctul meu de vedere este creat in asa fel incat sa valideze automobilul electric. Mi-ar fi placut sa se vorbeasca si despre faptul ca, momentan, nu pot fi inlocuite hidrocarburile (mine, petrol, gaze), sa ne uitam putin la combustibilul naval, aviatic, combustibilul folosit la submarine, combustibilul folosit de catre utilajele grele. Din punctul meu de vedere procesul de tranzitie este limitat de inmagazinarea energiei electrice, dar speram ca pe viitor se vor descoperi tehnologi noi de inmagazinare.
@AtentieCadMere
@AtentieCadMere 3 жыл бұрын
ai dreptate. petrolul va fi folosit in continuare si este baza avansului societatii noastre. ar fi bine sa nu il ardem cand avem alternative. e ff ff important sa ne mai ramana. sunt la tara acum si vad pe fereastra, cate drumuri locale, de sute de metri, nu mai mult, sunt facute in masina in loc de bicicleta sau pe jos.
@alexandrulazar6664
@alexandrulazar6664 3 жыл бұрын
@@AtentieCadMere intr-adevar, am speranta ca umanitatea o inceapa sa devina mai cumpatata. Iti urez o saptamana cat mai placuta alaturi de cei dragi si plina de realizari.
@dologx
@dologx 3 жыл бұрын
Un clip foarte bun ce merita locul 1 in trending. Ofera o imagine corecta asupra situatiei 👌
@trainspottingtech23
@trainspottingtech23 3 жыл бұрын
Am câteva chestii de precizat: 1. Bateriile sunt o soluție bună pentru autovehicule față de combustibilii fosili, *dar asta nu înseamnă* că bateriile sunt "calea, adevărul și viața"! 2. Pt. orașe există deja de foarte mult timp tramvaie, dar și autobuze electrice: *troleibuzele* și pot fi echipate fie cu un generator diesel auxiliar, fie cu niște baterii auxiliare (mai toate troleibuzele de generație nouă sunt echipate cu așa ceva). În rest, foarte reușit videoclipul și informativ. 🙂👍
@dachaneleduardo8084
@dachaneleduardo8084 3 жыл бұрын
problemele sunt bani, incarcarea si autonomia incarcarea la drumuri lungi, de asta petrolul bate electric deocamdata.
@nigruski9793
@nigruski9793 3 жыл бұрын
Multi dintre noi deabia ne permitem o masina second hand cu cateva mi de euro sau lei, pe cand o masina electrica are un pret foarte mare
@TheActionproduction
@TheActionproduction 3 жыл бұрын
@@nigruski9793 da dar ai și ajutor destul de mare de la stat pt ele
@stefa2fun
@stefa2fun 3 жыл бұрын
Ajutorul de la stat este insuficient
@schurrle2836
@schurrle2836 3 жыл бұрын
Majoritatea oamenilor folosesc mașinile doar în navete scurte, deja exista stații cu încărcare rapida peste tot în Europa, și mașini capabile sa se încarce jumate chiar și în 5 minute... Cu niște pauze relativ scurte și calculate poți face chiar și drumuri lungi.. Vezi Buhnici care a mers în Austria.. Doar cu câteva pauze de mâncat si cafea... Și tehnologia oricum încă avansează foarte repede
@TheActionproduction
@TheActionproduction 3 жыл бұрын
@@stefa2fun Nu poți spune asta, pentru mașinile electrice ai un voucher la rabla plus de 45000 de lei aproape 10000 de euro.Adica na nu îi chiar puțin.
@Divine4298
@Divine4298 3 жыл бұрын
Omg , m-am uitat la abonamente si am vazut ca ai postat acum 7 sec😅
@iliealexandru3801
@iliealexandru3801 3 жыл бұрын
Salut. Da, ai dreptate dar nu ai atins un subiect important. Exista um studiu facut bine de o universitate din Germania in care era evidențiat faptul ca daca doar VW ar face toate masinile sale electrice, nu ar ajunge cantitatea de litiu exploatata anual la nivel global pentru a satisface cerintele actuale ale acestui producator. Asta avand in vedere numarul se masini vandute doar de VW anual, sa nu mai zicem de restul producatorilor. Deci in lipsa unei legislatii, a unei infrastructuri bine pusa la punct in acest scop si a unei noi tehnologii de a stoca energia, nu cea invechita ale acumulatorilor din ziua de azi nu avem cum sa trecem la asaceva. Eu mai mult vad un viitor in masinile hibride mai ales cele pe benzina. Cel putin pe urmatorii 20 de ani. Spor!
@howdy6779
@howdy6779 3 жыл бұрын
Ai omis niste principii economice simple, cand vine cerere vine si oferta, nu ar avea cine sa cumpere atata litiu daca s ar produce de 10 ori mai mult, iar pretul ar cadea, practic n-ar mai fi profitabil sa minezi. Pe masura ce cererea v-a creste, pretul v-a creste, investitiile in noi mine cresc, si in cele din urma productia creste.
@octavianmares8433
@octavianmares8433 3 жыл бұрын
2:59 trece camionul prin ocean😂
@logicboy91
@logicboy91 3 жыл бұрын
Era BMW
@cristeaadrian9682
@cristeaadrian9682 3 жыл бұрын
WOW cat de bine a iesit, stiu ca este o munca mult mai grea in spate sa faci asa clip-uri dar acum insfarsit ne ridicam si noi la standardele Internationale cu canalele de YT de acest gen( trivia, cultura generala, infrastructura, top-uri)
@medy1790
@medy1790 3 жыл бұрын
despre tema asta mi am facut proiectul pentru diploma de limba germana (DSD 2) si fara sa ma iau de producerea benzinei, motorinei am demonstrat ca masinile electrice nu polueaza mai mult, prin simplul fapt ca technologia evolueaza si producem curent tot mai verde, baterii mai eco, etc. Si nu e neaparat sa fie masini electrice, pot fi si pe hidorgen sau alte surse, dar pe scurt pt masinile de oras electric e viitorul. Daca aveam video ul asta in toamna m ar fi ajutat mult, dar tot e bine primit videoclipul asta P.s. poate m am dat putin mare dar mna si care vrea sa vorbim despre asta il astept mai jos la o discutie civilizata
@AtentieCadMere
@AtentieCadMere 3 жыл бұрын
Nah. E ok. Nu a sunat mândru. Eu am avut hibrid ultima mașina. Când mergea pe electric era așa fain. Zen.
@kiteshimala3399
@kiteshimala3399 3 жыл бұрын
Astept sâ mâ inf cineva aproape de 80% deci am vz ca combustibilu nu e bun ok cu dezastre de pe mare si multe altele care POPULATIA nu le vede si nu vrea sa le vadâ pe populatie o intereseaza EU EU bag cheia si strada e a mea ,acum sa luam norvegia ca ex din clip stiti ca norvegia are zacaminte de ne inchipuit si populatia este una mica ok bun cind ai 5 care consuma electric si 15 in india sau nu china cum o rezolvam aici care consuma diesel sau benzina .Acum electricu a fost prea scurt explicatiile as dori un clip si pentru electric 100% cu toate argumentele adika de la nastere masinii electrice pîna la moartea masini .chimie nu stiu prea mult dar acidul de baterie e o reactie chimica deci poluare cineva sa ma lâmureasca as vrea , nu e cum ai pune apa si faina si gata pâinea si grîu e recoltat cu ce ce 🥺. Ps este vorba de educatie atît si de comportamentul uman atît dacâ vrei poti dar nu se vrea asa cum au plecat dinozaurii asa mult mai devreme trebuia sa plecam cu totii de pe pamînt .subiectul este foarte interesant ptr mine sa ma lâmureasca si pe mine cineva.
@iovubrb
@iovubrb 3 жыл бұрын
one of the best videos you've posted. congrats
@sebyrobert1102
@sebyrobert1102 3 жыл бұрын
Ma bucur ca vad tot mai multe tentative de a face lumea sa înțeleagă cum sta treaba. In schimb sunt convins ca mulți tot nu vor înțelege nimic și vor continua sa se rezume doar la produsul finit.
@postualin6551
@postualin6551 3 жыл бұрын
După acest video m-am convins că lumea caută doar bani...
@mariaflina2467
@mariaflina2467 3 жыл бұрын
Pai video asta crezi ca nu a fost făcut contra unei sume de bani? Eu bănuiesc ca da ... Noi sa fim sănătoși ...
@orixthesourguy
@orixthesourguy 3 жыл бұрын
Totuși și dacă nu era făcut, dar crezi că nu ar fi ok să se facă ceva? Nici nu trebuie sa fii mare creier ca să îți dai seama că inovația se apropie
@caragialemaa4672
@caragialemaa4672 3 жыл бұрын
Dacă ai putea sa faci un clip te rog despre deșeurile reciclabile și producerea tuturor lucrurilor plastice și cum poate omul sa trăiască eco și sa recicleze. Ești cel mai tare om❤️🙏
@alin_943
@alin_943 3 жыл бұрын
Multumesc pentru episod. Chiar m-am saturat de oamenii care spun ca masinile electrice polueaza mai mult decat cele pe combustibil.
@andrukthegreat
@andrukthegreat 3 жыл бұрын
fii destept si Investigheaza mai mult nu doar Masina in sine polueaza maui muly=t, dar tot Procesul de a face si sustine masinile polueaza, poate nu la fel de mult dar cu siguranta foarte mult . extragerea minereurilor c a sa produci bateriile necesita substante poluanta. ca fabricile unde se produc masini sa functioneze se foloseste energie electrica clasica data de reteaua Principala . gandeste mai mult nu te lasa dus de prima afirmatie auzita.
@hermeneanuvalentingabriel5059
@hermeneanuvalentingabriel5059 3 жыл бұрын
@@andrukthegreat Esti in urma rau omule
@andrukthegreat
@andrukthegreat 3 жыл бұрын
@@hermeneanuvalentingabriel5059 asta e argumentu tau . 😂
@hermeneanuvalentingabriel5059
@hermeneanuvalentingabriel5059 3 жыл бұрын
@@andrukthegreat Pai nu imi bat capul ca vad ca esti frustrat dintr-un motiv sau altul.
@andrukthegreat
@andrukthegreat 3 жыл бұрын
@@hermeneanuvalentingabriel5059 da cand vad aceasta manipulare prostire din parte unor Mega bogati care vor sa faca multi bani din pacalirea sute d mil de oameni. vanzarea a cat mai multe masini electrice care nu numai ca le va aduce venituri uriase dar scopul principal sa urmareasca orice cetatean sa stie unde se afla in orice moment pt ca vor fi conectate la retelele 5G.
@int6107
@int6107 3 жыл бұрын
Iar sunt la masa si wow episodul asta m-a facut sa vad lu rurilr altfel :))
@Dr_V
@Dr_V 3 жыл бұрын
OK, uite cateva aspecte practice pentru care eu n-am de gand sa-mi cumpar o masina electrica: 1. Autonomia insuficienta (in medie 150-200Km fata de 500-600Km cu un rezervor de benzina/motorina) 2. Timpul de realimentare a bateriei (cine naiba are chef sa stea o ora sa reincarce bateria la fiecare 150Km?) 3. Imposibilitatea de a stoca combustibil in caz de urgenta/calamitate. Chiar si o pana de curent banala (care in Romania se intampla de cel putin cateva ori pe an in majoritatea localitatilor) te imobilizeaza complet, daca nu ai bateria incarcata te p... pe ea de masina. 4. Riscul de explozie a bateriei (real si notabil in ciuda celor care incearca sa bage sub pres asemenea incidente). Bateriile pe baza de litiu pot exploda spontan atat la incalzire excesiva cat si la impact, cu forta unei bombe veritabile, nu uita ca au murit oameni de la explozia unei amarate de baterii de telefon mobil, care este de sute de ori mai mica decat cea a unei masini. Aceste accidente duc la moartea ocupantilor in peste 90% din cazuri, fata de maxim 50% in cazul incendiilor de combustibil in masinile pe benzina (care nu explodeaza asa de iute cum vezi prin filme). 5. Durata de viata foarte limitata a bateriei (5-6 ani in cel mai bun caz) si costul enorm al inlocuirii acesteia (pana la 60% din valoarea de achizitie a intregii masini). 6. Pretul astronomic de achizitie (de pana la 3 ori mai mare fata de o masina normala cu dotari si performante echivalente, ca nu comparam un cotet de 2 locuri care abia poate traversa orasul cu o "berlina" standard care chiar modest echipata ofera mult mai mult spatiu, confort si autonomie) 7. Devalorizarea extrem de rapida a masinii (~50% in 2 ani si pana la 80-90% la 5 ani) Si pentru toti activistii "verzi" care probabil vor sari sa ma antagonizeze iata cateva detalii suplimentare despre aceasta afacere oneroasa cu energia regenerabila: 1. 30% din factura de electricitate in Romania (in cazul personalor fizice, indiferent pentru ce consumi acel curent) reprezinta certificate verzi si costuri de "coregenerare", adica decontezi personal atat cheltuielile poluatorilor cat si eolienele si feremele solare ale "baietilor destepti", care in cele mai multe cazuri au primit si fonduri europene nerambursabile pentru chestiile astea. 2. In Romania sunt zeci, daca nu sute de centrale solare si eoliene care nu au functionat niciodata, unele nu sunt nici macar racordate la retea, "investitorii" primesc atat de multi bani de la stat si de la UE ca ies pe profit si fara sa produca 1W de energie. 3. Imapctul ecologic al eolienelor si fermelor de panouri solare este urias si nimeni nu vrea sa-l discute, de la poluarea generata de fabricarea acestor instalatii (care, apropo, nu sunt reciclabile) pana la distrugerea ecosistemului in locatiile in care sunt amplasate. 4. Cifra aia de 47% energie "curata" nu inseamna solare si eoliene, cea mai mare parte inseamna centrale nucleare, care continua sa produca deseuri radioactive de care vad ca nu mai vorbeste nimeni de cand cu isteria asta cu carbonul.
@constantinjackhammer9047
@constantinjackhammer9047 3 жыл бұрын
Super zis. Bun! Apropo..eu fac 1000km cu un plin de diesel. Vestitul 1.9 tdi.
@zeeteavathepipe3184
@zeeteavathepipe3184 3 жыл бұрын
Cred că sunt maşini care au autonomia de 200-300 km. Dar tot cam puţin. În rest, sunt de acord cu ce ai zis tu.
@d111wqwqw
@d111wqwqw 3 жыл бұрын
Un documentar foarte bun, fă-l și în limba engleză. Bravo
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
Buna demonstratie, dar m-ai pierdut la un aspect. Dupa ce petrolul este scos din pamant, este oare transportat prin conducte la benzinarii? Nu cumva este mai intai rafinat si abia apoi dus la benzinarii? Procesul de rafinare unde este? Ca si transportul apoi final la benzinarii?
@zeeteavathepipe3184
@zeeteavathepipe3184 2 жыл бұрын
Este mai întâi rafinat.
@mihaipeia6890
@mihaipeia6890 3 жыл бұрын
Un video superb, apreciem foarte mult!
@Lumina_Intelepciune
@Lumina_Intelepciune 3 жыл бұрын
*13 minute de savurat, multe aprecieri Alex pentru înregistrare*
@Sanatate
@Sanatate 3 жыл бұрын
*Cine nu dă like se vaccinează 😅😅😅*
@GeoXT
@GeoXT 3 жыл бұрын
@@Sanatate M-am vaccinat si tot am dat like, LUL
@onis24
@onis24 3 жыл бұрын
Pe scurt, trebuie să fi un George Buhnici😄
@--Geo--
@--Geo-- 3 жыл бұрын
Underrated.
@liviu3307
@liviu3307 3 жыл бұрын
George who?😅
@--Geo--
@--Geo-- 3 жыл бұрын
@@liviu3307 E cineva care face preview-uri și unbox-inguri pe KZbin. Și-a făcut o casă "inteligentă".
@wnw1998
@wnw1998 3 жыл бұрын
foarte bun si informativ videoclipul. doar ca ai omis un lucru. si anume ca titeiul nu se foloseste doar pentru deplasarea cu masinile. sunt inca foarte multe alte domeni unde titeiul nu va putea fi inlocuit nici o data. de exemplu la productia de asfalt, transportul aerean sau transatlantic si multe alte domeni. defapt doar un procentaj nesemnificativ poate 1%din tot combustibilul produs ajunge sa fie folosit in favoarea personala. Un studiu britanic a dezvaluit faptul ca un singur vas transatlantic care transporta containere polueaza cat 50 de milioane de masini la un loc. deci 15 vapoare mari consuma cat toate masiniile din lume.
@costin808
@costin808 3 жыл бұрын
In sfarsit cineva care analizeaza cap coada. Multumim pentru video!
@P.A.T.
@P.A.T. 3 жыл бұрын
Nu a analizat chiar tot. Iti dau eu cateva probleme: 1. Ce faci daca iti decupleaza cineva masina peste noapte de la statia de incarcare? (S-a intamplat intr-un experiment in Franta) 2. Timpii de incarcare sunt relativ mari si trebuie sa ai statii de incarcare la tot pasul. Vezi Norvegia, unde masinile nu au loc de trotinete. 3. Panourile fotovoltaice pe suprafete mari distrug flora. 4. Eolienele distrug fauna si nu se poate locui lamga ele In acest moment consider ca masina hibrid este cea mai buna solutie. Electric in oras, termic extra oras.
@phoenixalin92
@phoenixalin92 3 жыл бұрын
@@P.A.T. 1 Nu iti lasi masina peste noapte la incarcat decat la prize cu putere mica. Asta se intampla de obicei langa casa sau in curte. Nu-ti decupleaza nimeni masina 1 ora cat o incarci in parcarea de la cumparaturi. Plus ca multe masini au sistem de blocare si senzori care te alerteaza daca se intampla asa ceva. Problema asta practic nu exista. 2 La inceputul masinii pe combustie nu existau benzinarii, benzina se cumpara din farmacie. Daca acum consideram inceputul masinilor electrice, tot iti ajunge autonomia si statiile de incarcare sa ajungi oriunde in tara asta si europa daca vrei. Legat de timpii de incarcare de la an la an vitesa creste considerabil. Ioniq 5 ultima masina de la Hyundai incarca cu 200 de kw pe ora. Asta inseamna ca mergi de la Bucuresti la Constanta cu o incarcare de 10 15 min. 3 Oamenii ocupa o suprafata suficient de mare pe pamant incat daca am acoperii doar ce distruge omul pentru locuite si zonele desertice am avea suficient curent pentru toti. Si aici tehnologia evolueaza si panourile devin din ce in ce mai eficiente de la an la an. 4 Eolienele “distrug” fauna, arsul comb fosili distruge planeta. Mai mult, eolienele pot fi montate pe mare sau pe lacuri unde nu mai distrug nimic. Scotia e un bun exemplu. Masina hibrid este o prostie. Consumi combustibil (curent electricitate etc) pentru a cara doua sisteme de propulsie din care folosesti doar unul pe rand. Electricul este viitorul si este aici.
@alexandrulapa8852
@alexandrulapa8852 3 жыл бұрын
Ai foarte multa dreptate. Chiar daca suntem obișnuiți cu sunetul motoarelor cred că e nevoie sa scăpăm de ele pentru că ne intoxicăm in fiecare zi și poate așa oprim încălzirea globală.
@phoenixalin92
@phoenixalin92 3 жыл бұрын
Felicitari pentru traducerea videoului.
@radurun2558
@radurun2558 3 жыл бұрын
Foarte tare clipul, l-am urmarit pana la capat. Mi-a schimbat parerea despre reciclatul bateriilor, dar n-ati vorbit de pretul masinilor electrice care este foarte mare fata de cele ce utilizeaza motorina/benzina. Am testat mai multe masini electrice printr-o aplicatie, Spark, iar comfortul pe care ti-l ofera o masina de 20-30 de mii de euro la mana a doua cu ardere interna este mult mai mare fata de ce iti ofera una electrica care are acelasi pret. Comparand o tesla cu o alta masina de aceeasi valoare, cu siguranta tesla primeaza, dar cand ne raportam la un buget mult mai mic, este foarte greu sa alegi masina electrica cu un minim de dotari cand poti avea una pe motorina/benzina cu mult mai multe dotari, sh ce-i drept. Si chiar as fi curios si de parerea dumneavoastra
@andreisticlete18
@andreisticlete18 3 жыл бұрын
Cumpără Dacia Spring 😉
@radurun2558
@radurun2558 3 жыл бұрын
@@andreisticlete18 Si in afara de geamuri electrice si ac, ce dotari are in banii aia? ;) Nu mai zic de spatiu si alte lucruri. Trebuia sa citesti tot ce am scris ca sa intelegi la ce ma refer
@mariankis1158
@mariankis1158 3 жыл бұрын
Când e vorba de o mașină nouă, nu văd de ce ai alege un Passat de ex, in defavoarea unui tesla model 3. Practic primești mai mult, si mai bun, cam tot la aceeași bani. Piața sh a electricelor e cam... specială. Se devalorizează foarte greu o tesla, dar pe viitor va fi mai bine.
@radurun2558
@radurun2558 3 жыл бұрын
@@mariankis1158 Daca citeai tot puteai sa vezi ca m-am referit si la tesla. Dar vorbeam stric de un buget de 20-30 de mii de euro. Nu toti ne permitem sa cumparam o tesla noua indiferent de model...
@mariankis1158
@mariankis1158 3 жыл бұрын
@@radurun2558 am citit atent comentariul tău, dar se pare ca tu nu l-ai citit atent pe al meu. Tocmai am configurat o tesla model 3, pe site-ul lor, setat pe Romania. Prețul e de 40.000€, iar cu subvenția de 10.000€ de la tichetul rabla o scoți la 30.000€, deci se încadrează în prețul specificat de tine. Model 3 face concurență unui passat, si passatul e mai scump într-o echipare care să fie mai bună decât model 3. Mai sunt si alte mașini electrice mai ieftine si bune, iar cu tichetul rabla de 10.000€ pentru achiziție de electrică, acum chiar pot sustine contrariul față de spusele tale, o electrică poate sa fie mai ieftină decât o mașină pe benzina/motorină, ca preț de achiziție pentru un produs nou.
@adriangaiu2908
@adriangaiu2908 3 жыл бұрын
Interesant! Multumesc pentru lamuriri!
@ionicescueduard4640
@ionicescueduard4640 3 жыл бұрын
Azi am vorbit la școală despre acest subiect Felicitări
@ArkantosArcane
@ArkantosArcane 3 жыл бұрын
Dragut materialul, dar nu mi se pare obiectiv. Minatul de litiu polueaza si daca nu am mai folosi petrol si ne-am indrepta catre litiu toti atunci ar fi o mare problema pentru ca si litiul este o resursa limitata. Bateriile nu se pot recicla asa usor cum spui in clip. Pe langa asta, bateriile contin si ele tot felul de substante nocive care nu pot fi distruse/reciclate. Majoritatea componentelor dintr-o baterie nu se pot reclicla. Cred ca o solutie mai plauzibila ar fi reconfigurarea distributuiei si consumului energiilor.
@andreitarca4891
@andreitarca4891 3 жыл бұрын
Din primul minut le-ai dat fatala mașinilor cu combustie internă 🤣
@AtentieCadMere
@AtentieCadMere 3 жыл бұрын
Asta e
@adrian1622
@adrian1622 3 жыл бұрын
@@AtentieCadMere pt ca asta e adevărul. Felicitări pentru obiectivitate, e timpul sa scoatem imprastiatoarele de cancer din orașele noastre, de sub ferestrele noastre
@lorinczalbert205
@lorinczalbert205 Ай бұрын
@@adrian1622😂😂😂😂😂 omu meu ma prăpădesc de ras, cum sa spui ca mașinile electrice nu sunt periculoase? Radiază aia ce provoacă?
@emanuelrivis7602
@emanuelrivis7602 3 жыл бұрын
Felicitări pentru munca depusă,un clip superb,spor la munca de in continuare😊
@I0nut09
@I0nut09 3 жыл бұрын
Cand cineva spune ca bateriile sunt poluante nu se refera la faptul ca minarea de litiu este piluanta. Ideea este ca sunt poluante bateriile aruncate, alea polueaza. Bateriile se arunca si nu se recicleaza, pentru ca este muuuuult mai scm decat producerea unora noi. Mai documenteaza-te, ca din asta iti castigi painea. Dar una peste alta masinile electrice sunt mai ok, nu popueaza in orase. Cat despre vapoare sunt vapoare care au motoare electrice pe care le folosesc doar cat sa ajunga la tarm, acolo unde nu au voie sa intre pe motor termic pt ca polueaza.
@FLORYNN100
@FLORYNN100 3 жыл бұрын
Cred ca este unul din cele mai bune clipuri in care se promoveaza energia verde! Felicitări!
@aky3593
@aky3593 3 жыл бұрын
Foarte informativ !
@onlywatch8417
@onlywatch8417 3 жыл бұрын
Good old v8, prefer personal motoarele pe combustie interna, o-i fi eu de moda veche daaaa senzatia e altfel
@phoenixalin92
@phoenixalin92 3 жыл бұрын
Ai mers cu o masina electrica?
@onlywatch8417
@onlywatch8417 3 жыл бұрын
@@phoenixalin92 da, si puterea oarecum instanta nu ma atrage
@lupoaica1089
@lupoaica1089 3 жыл бұрын
Ok da vrei sa poluezi?
@marutza0280
@marutza0280 3 жыл бұрын
Mda dar,faptul ca dureaza destul de mult sa incarci o masina electrica fata de una cu combustie interna reprezinta un dezavantaj(si oamenii automat se uita dupa avantaje e instingtiv si logic),si chiar daca s-ar crea un sistem gen super fast charge ar afecta durata de viata a bateriei,si de asemenea masiniile electrice au cam prea multa tehnologie pentru gustul unora,gen parcare automata,daca nu esti in stare fa parchezi o masina de unul singur,nu meriti un permis de conducere,piata auto din ziua de azi se bazeaza prea mult pe consumism si obsolescenta(indiferent ca e vorba de masini electrice sau pe combustibili fosili),deci din pacate sunt destule obstacole care nu cred ca vor putea fi rezolvate....
@andreimanescu7963
@andreimanescu7963 3 жыл бұрын
Alex, asta incercam si eu sa explic acum vre-un an unora care comparau post-utilizarea masinilor electrice cu doar utilizarea masinilor cu combustie interna. Dar la scurt timp am renuntat, fiindca vorbeam cu morile de vant. Am vazut clipul de cand a aparut pe GasTroll, ma bucur ca l-ai tradus si in romana.
@AtentieCadMere
@AtentieCadMere 3 жыл бұрын
Este in continuare greu. Dar nu e bai. Câștiga omul care înțelege. Mai târziu o sa fie o ușoară competiție pe achiziția de electrice. Ma uit la un vw up, care sper sa nu se dea după încurajarea acestui clip :))))))
@xtrimro6533
@xtrimro6533 3 жыл бұрын
Mi-a placut mult acest episod.
@marte1439
@marte1439 3 жыл бұрын
cand masina electrica se va incarca din mers, va avea plafon solar sau va avea autonomie de cel putin 1000 km la o incarcare (si bineinteles, va fi si accesibila populatiei) atunci voi trece si eu (si majoritatea populatiei) pe vehicule electrice. In momentul asta, tehnologia asta este abia la inceput: costul vehiculului electric este foarte mare si autonomia foarte mica. Mai asteptam vreo 10-20 de ani si vedem incotro evolueaza tehnologia si inovatia din acest sector!
@ju6t1nn
@ju6t1nn 3 жыл бұрын
Total de acord, și în momentul în care se defectează bateria, costa cât o alta masina sh sa o schimbi, mai bine ramai la mașinile cu combustie internă până vezi ce vor mai oferi producătorii, plus că îți lipsește acel sunet al motorului, într-o electrica nu te vei bucura niciodată de el :(
@relaxenton
@relaxenton 3 жыл бұрын
Defapt pompele de extractie merg pe gaz,gazul care iese din extractie,sau pe gaz adus
@tudormontescu6275
@tudormontescu6275 3 жыл бұрын
Pompele de extractie merg pe gaz pe ce planeta? Sunt actionate electric. Ai vazut vreuna cu ochii tai?
@iosifboda3807
@iosifboda3807 3 жыл бұрын
Da! Un clip foarte educativ-manipulativ! Chiar daca energia electrica se obtine tot mai mult pe cai "verzi" mai sunt N centrale electrice. Care ard pacura, carbune, gaz. Care este extras, transportat tot folosind energie. Care ne "imbogatesc" atmosfera cu o cantitate deloc neglijabila de CO2. Care centrale sunt mult mai numeroase decit rafinariile. Care centrale sunt mult mai aproape de zone urbane pt ca produc si energie termica. Iar litiul "minat" in Australia si alte locuri este "minat" si transportat tot folosind energie. Deci atentie, cad mere! Da-s bolnave!
@rinkashi5871
@rinkashi5871 3 жыл бұрын
Ai vorbit rar ca sa inteleaga toata lumea (mai batranii) 😆 smart!!
@soarebogdan8542
@soarebogdan8542 3 жыл бұрын
'Batranii' au creat comfortul ca tu sa postezi comentarii pe internet(fie ca esti pe strada, acasa sau neatent la scoala), unde pot fi vazute de milioane de oamenii de pe tot Globul. Tot ''mai batranii'' (presedinti, actionari/propietari in corporatii tehnologice care ne imbunatatesc viata) sunt cei care imbunatatesc si fac trecerea la energie din ce in ce mai curata de la an la an. Socant? stiu, nu Greta Thunberg e cea care face lucrurile astea.
@rinkashi5871
@rinkashi5871 3 жыл бұрын
@@soarebogdan8542 chill dude ia o gura de aer si citeste din nou, multi oameni mai in varsta acuma nu intepeg sau nu se uita la cineva (pe internet) daca vorbeste prea rapid sau pe neintelesul lor..
@ciprianconstantinviziteu7825
@ciprianconstantinviziteu7825 3 жыл бұрын
Câți bani ai primit ca să faci reclamă la mașinile electrice?? Nu ai spus nimic de curentul produs în fabricile atomoelecrice, de gunoiul atomic radioactiv care se duce din țările bogate(Franța, Germania...) în țările sărace(România, India, țările africane...). Acolo incidența cancerului ete mult mai mare din cauza radiațiilor. Nu ai spus câte sute de ani este radioactiv acel gunoi. Îți aduci aminte, a fost un reportaj doar o dată dat la televizor despre gunoiul atomic ascuns în minele închise(adus la noi chiar după lovitura de stat), butoaiele erau deteriorate și curgeau în sol?
@tudormontescu6275
@tudormontescu6275 3 жыл бұрын
Nu am vazut tot, a zis ceva de centralele nucleare sau doar ai deviat tu de la subiectul masinilor electrice in ce te preocupa pe tine? Ca fapt divers sunt de acord cu tine ca nucleara e riscanta.
@d9nni
@d9nni 3 жыл бұрын
interesant subiect
@arthurdeme42
@arthurdeme42 3 жыл бұрын
ATI INCEPUT GRESIT CLIPUL. Un start bun pentru clip era acolo unde incep sa fie bombardate (omorâți oameni nevinovați) diverse state care dețin petrol.
@danielbaeatu6447
@danielbaeatu6447 3 жыл бұрын
Sunt câteva domenii unde combustibili fosili vor avea întâietate pt ca pur si simplu electicitatea nu poate asigura necesarul de putere!!!
@Baiatu
@Baiatu 3 жыл бұрын
Am niste intrebari la care inca nu am gasit vreun raspuns. 1. Primul automobil electric a fost construit in anul 1839, de ce nu s-a continuat de atunci cu construirea lor? 2. O baterie electrica are un pret estimat la 10.000 euro si o durata de viata de aprox. 100.000 km (unele persoane ii fac intr-un an). Dupa acei km, de unde o sa aiba o persoana bani sa isi achizitioneze o alta baterie? 3. Cum ai spus si tu in clip, tot transportul de pe mare e foarte poluant. Cu el ce facem? Dar cu cel aerian? 4. Bateriile contin acel litium, care a foarte reactiv. Cum se vor distruge acele milioane/miliarde de baterii de pe masinile electrice dupa schimbarea lor? Momentan, doar astea patru mi-au venit in cap.
@zeeteavathepipe3184
@zeeteavathepipe3184 2 жыл бұрын
Maşini electrice au existat şi la început de secol 20. Dar au dispărut pentru că acumulatorii de atunci ofereau autonomie mică comparativ cu o maşină cu motor cu ardere internă.
@VolDeMort.
@VolDeMort. 3 жыл бұрын
Sunt curios ce s-a întâmplat de la jumătate ca noaptea trecută am adormit pe la jumătate 😂😂😂
@andreiand9962
@andreiand9962 3 жыл бұрын
Cele mai bune teme👍👍👍 MULTUMESC!!!! *JOS CU POLOAREA👎👎👎
@hypnotic6261
@hypnotic6261 3 жыл бұрын
Da ai dreptate cu tot ce ai zis dar ce pot sa fac dacă nu am bani de o mașină electrica? Trebuie sa aștept pana nu mai e asa scumpa sau sa îmi fac credit?
@phoenixalin92
@phoenixalin92 3 жыл бұрын
Dacia Spring va fi sub 8000 de euro cu subventia de la stat.
@LucianStanMedia
@LucianStanMedia 3 жыл бұрын
@@phoenixalin92 in cat timpt aduni 8000 de euro cu salariul din romania? sa nu mai vorbesc de problema blocurilor....
@GeoXT
@GeoXT 3 жыл бұрын
Asa trebuie gandit.
@cocolas2668
@cocolas2668 3 жыл бұрын
Foarte tare clipul
@zgardan
@zgardan 3 жыл бұрын
E puțin ironic când e menționată Norvegia cu vânzări record EV-uri, care sunt subsidiate de veniturile din vânzările de petrol. Norvegia și-a obținut bugetele generoase de stat din vânzarea de petrol. La fel e important să înțelegem că subsidiile din bugetele de stat vin din taxe, deci la moment bogătanii care își procură mașini de peste 50k euro sunt subsidiate de toți plătitorii de taxe. Deci, in final tranziția va lăsa în urmă anume paturile defavorizate a populației care nu își pot permite nici o mașină, dar vor subsidia cumpărătorii care își permit mașini EV noi. Care e procentul populație din Romania care își pot permite procurarea unui autovehicul nou în general, indiferent de tip - EV, PHEV, ICE (de toate tipurile - diesel, benzina, gaz etc.) Mulți nu înțeleg că o dată cu vânzarea mașinilor electrice prețul curentului electric va crește și deci, e nevoie sa calculăm cum acoperim noile necesități. E perfect sa avem capacitate de a produce curent acasă, dar mergem și distante mai mari și la moment un PHEV, mașina hibrida e alegerea cea mai eficienta in 2021. Daca mergem doar la birou și acasă - EV e preferabil, dar presupun și sper că după ce Covid19 va fi luat sub control lucrul remote va deveni mai mainstream și va reduce din trafic. E frumoasa ideea tranzitării la EV-uri, dar mai avem până în ziua când vom avea mașini electrice peste tot și multe minusuri vor fi descoperite anume atunci, acum tehnologia e încă în regim de testare. Când va exista piata de EV-uri SH vom avea o idee mai clară la cat va dura tranzitia și când vom elimina motoarele cu ardere internă, dar presimt că aceste mașini vor fi pur și simplu aruncate în țările lumii a treia, similar cu ce avem în cazul deșeurilor. Deja rămâne să vedem unde va fi Romania și cum va fi tratata - in calitate de gunoiște pentru mașinile vechi sau un lider in tehnologie. E important la fel de discutat despre stațiile nucleare, care vor deveni esențiale, deoarece soare și vânt nu avem non-stop - mai vine și noaptea și vântul poate fi absent. Potențialul hidro - hidrocentralele sunt nocive pentru biodiversitate și cred că capacitatea lor deja este exploatata la maxim in Europa.
@zeeteavathepipe3184
@zeeteavathepipe3184 3 жыл бұрын
În Norvegia îşi permit electrice că am impresia că acolo 50% din curentul electric e produs în hidrocentrale. Dar da, au crescut pe petrol. Înainte de a da de petrol novergienii, Norvegia era o ţară săracă.
@killerexp3030150
@killerexp3030150 3 жыл бұрын
Bun bun, l-am vazut acum doua saptamani
@andreeadraxel417
@andreeadraxel417 3 жыл бұрын
Buna, informatiile din clip sunt utile, multumesc pentru ele. Am doar ceva de adaugat. Crezi ca poti sa faci un clip si despre cat de nocive sunt masinile electrice pentru planeta de la constructie pana la casare? Poate ceva care sa includa info despre cum se construiesc bateriile pt masini, ce se intampla cu ele cand sunt casate, cat de des trebuie schimbate, ce alte componente ale masinii sun influentate de greutatea lor( de ex, trebuie sa schimbam mai des cauciucurile la o masina electrica, placutele de frana..etc., ceea ce duce la poluare aditionala), procesul de constructie al unei masini( care este mai complicat si necesita mai multe resurse). Iti multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj si pentru toate clipurile interesante pe care le faci.
@parvuemil1718
@parvuemil1718 3 жыл бұрын
Da dar nu zic și cit se lucrza. La o baterie de mașină cit se poluza sa se fac batriel și cit se poluează sa fac și panuriel solare cam ajung la aceiași poluare de parte energetica și partea fosila cobustibil
@79cocosel
@79cocosel 3 жыл бұрын
Bun clipul asta trebuie pus la tv la o ora de varf pe toate canalele tv
@EggyGTO
@EggyGTO 3 жыл бұрын
Puteti incepe cu o masina pe gpl, gpl ul nu polueaza asa rau ca benzina sau motorina. Instalatiile noi de gpl nu mai distrug motoarele ca inainte si sunt si usor de montat
@licamariusdunca2350
@licamariusdunca2350 3 жыл бұрын
Ce poluaeaza cel mai mult Poi industria in primul rand Dupa centralele nucleare Devarsarea de continut toxic in ape Etc Masina nu tare se simte Dar daca nu ar taia paduriile Stii la copaci le place dioxidul de carbon Si elibereaza oxigen
@Andzerv
@Andzerv 3 жыл бұрын
Vezi.. tu te gândești la poluare..adevarul este ca amândouă poluează.. dar da, si eu sunt de părere ca este mai bine sa cumparam masini electrice insa trebuie sa ne gândim și la reparații sau la timpul de incarcare/alimentare. O masina normala dacă are o eroare în bord ea tot pornește, pe când una electrica nu.. ca sa incarci o masina electrica stai ore bune, pe când o masina normala câteva minute maxim, gandeste cat de costisitoare sunt reparațiile unei mașini electrice fata de una normala.. arata si părțile negative..
@petruradu7242
@petruradu7242 3 жыл бұрын
Da, pacat ca nu a luat o pozitie mai transparenta pe acest subiect
@contemporarypaperart
@contemporarypaperart 3 жыл бұрын
Bai Alex, esti nebun ? Ai dat cu motorina de pàmînt 😳, nu i-au lasat nici o sansà. Go green ! 🌳🌳🌳. Enjoy life, Enjoy Art ❤️💛💙
@iosuaelokim5347
@iosuaelokim5347 3 жыл бұрын
Superb! Alex, ai masina electrica sau ai in plan? Daca ai in plan, la ce masina te gandesti?
@ioanhirsman652
@ioanhirsman652 3 жыл бұрын
Cei care au dat Dislike probabil lucrează in OMV sau PETROM...😂
@Zezghin_grg
@Zezghin_grg 3 жыл бұрын
sau aia care au 2 masini adica eu )))
@VictorGabriel-tx3dh
@VictorGabriel-tx3dh 3 жыл бұрын
@@Zezghin_grg pai si daca ai 2 masini de ce sa dai dislike? Adica cu ce parte a clipului nu esti de acord ca sa ii dai dislike?
@Zezghin_grg
@Zezghin_grg 3 жыл бұрын
@@VictorGabriel-tx3dh cu partea ca promoveaza masinile electrice
@mgeorgesoare
@mgeorgesoare 3 жыл бұрын
@@Zezghin_grg Daca spui ca Iphone 12 e mai performant decat Nokia 3310 nu inseamna ca promovezi Iphone. E doar un adevar.
@VictorGabriel-tx3dh
@VictorGabriel-tx3dh 3 жыл бұрын
@@Zezghin_grg vin-o cu argumente, de ce nu ar trebui promovate masinile electrice? Care parte a clipului greseste? Consideri ca masinile electrice polueaza mai mult decat cele clasice sau ce anume greseste? Nu o lua ca hate pur si simplu sunt curios
@dinuboran592
@dinuboran592 3 жыл бұрын
Panourile solare sunt inca la suprapret, ca sa merite investitia, iar amortizarea este lunga.Astept zile mai bune
@phoenixalin92
@phoenixalin92 3 жыл бұрын
E cam 2000 E sa produci kw prin panouri, cu tot cu invertor. Depinde cum calculezi si cat curent folosesti.
@schumycrenvustilavontechir5238
@schumycrenvustilavontechir5238 3 жыл бұрын
@@phoenixalin92 Si cati Kw scoti din instalatia de 2000E? La modul cel mai fericit 1 kw. Daca dorim sa privim realist ar trebui sa ne gandim la instalatii pentru 4-6 kw si pretul se duce spre 10000E.
@phoenixalin92
@phoenixalin92 3 жыл бұрын
@@schumycrenvustilavontechir5238 Depinde, poti traii si cu doua panouri si niste baterii. O instalatie de 4-6 kw e chiar mare pentru o famile formata din 2 persoane. Depinde si de cum folosesti curentul. De exeplu daca folosesti direct pe 12v laptop tv si chiar pompa de caldura, fara sa mai transformi in 220 si 1 kw e suficient.
@schumycrenvustilavontechir5238
@schumycrenvustilavontechir5238 3 жыл бұрын
@@phoenixalin92 Desigur ca se poate trai si cu 1Kw si ma bucur ca sunt oameni care chiar isi doresc acest lucru. EU totusi nu doresc sa renunt la frigider, fier de calcat sau aer conditionat, nu doresc sa-mi fac orar pentru igiena, splat rufe sau gatit doar pentru a demonstra ca poti face din rahat... bici!
@petreiuli6294
@petreiuli6294 3 жыл бұрын
Excelent acest format.
@DJGUN-kk6dp
@DJGUN-kk6dp 3 жыл бұрын
Trist dar adevărat
@Oreoezi
@Oreoezi 3 жыл бұрын
Cum societatea e prea departe sa fie complet electrica, youtubeul romanesc este la fel de departe de a face videouri ca a le tale
@borcabmi4322
@borcabmi4322 3 жыл бұрын
Respect , foarte adevarat
@gabrielmazare8914
@gabrielmazare8914 10 ай бұрын
Reclamă pentru ev. Pentru fabricarea unei baterii litiu de la Tesla se produc între 12 și 15 tone de CO2 iar pentru una clasică 5 tone.Clasica după 8 ani de rulaj o ajunge la poluare pe electrică.Sa fie 100 la 100 eco ar trebui să se folosească surse regenerabile atât la fabricarea cât și la consumul de energie pentru ev. Eu studiez problema de trei luni.
@kquizak
@kquizak 3 жыл бұрын
sa iteleg ca utilajele alea care mineaza litiu sunt electrice? si procesul de fabricare o unei masini electrice e full electric? materialele componente din masina(gen plastice, cauciuc, burete, tesaturi, vopsea, etc) nu sunt pe baza de hidrocarburi? Deci a spune ca o masina electrica, alimentata 100% din surse regenerabile e fara carbon footprint e foarte fals. Intradevar combustia interna mai adauga un cui la sicriul mediului, dar 100% electric nu echivaleaza cu 100% non-poluant
@petruradu7242
@petruradu7242 3 жыл бұрын
Intradevar , pacat ca producerea bateriilor e un proces poluant pentru mediu
@gabrielalexandru2006
@gabrielalexandru2006 3 жыл бұрын
foarte tare!
@georgeveteranu4093
@georgeveteranu4093 3 жыл бұрын
Eu incerc sa ii conving pe parinti sa ne punem panouri solare de peste un an:)
@dariusgvn
@dariusgvn 3 жыл бұрын
initeresant videoclipul
@kraiu4058
@kraiu4058 3 жыл бұрын
Bruh îmi place acest gen de clipuri cu desene și mici animații
@kavaianimu4631
@kavaianimu4631 3 жыл бұрын
Ai omis faptul ca doar o parte din acel petrol e folosit de masini. Foarte mult petrol e folosit la altceva ce nu poate fi inlocuit de electricitate.
@zavoianusebi2558
@zavoianusebi2558 3 жыл бұрын
La ce anume ? (Nu este o contrazicere ci o curiozitate )
@Adrian-ri2ee
@Adrian-ri2ee 3 жыл бұрын
Plasticul,cauciucul... tot din petrol se face
@catalinb464
@catalinb464 3 жыл бұрын
@@zavoianusebi2558 De la bitum pentru asfalt, ulei, vopseluri, diluanți, kerosen, gpl, cauciuc,plastic, până și o cantitate mare de sulf.
@phoenixalin92
@phoenixalin92 3 жыл бұрын
@@catalinb464 plasticul poate fi inlocuit si in loc de bitum pentru asfalt se pot face direct strazi din plastic reciclat (avem munti de deseuri). Si se poate face inclusiv vopsea florescentreflectorizanta din sticla reciclata.
@cristianca889
@cristianca889 3 жыл бұрын
@@phoenixalin92 ai incerca tu sa mergi pe un drum de plastic vars la 35 de grade cu un autotren de 40t? Si la cat timp ar trebui inlocuit cu un strat nou?
@raresdragota3523
@raresdragota3523 3 жыл бұрын
Iubesc clipurile pe subiectul asta!!!
@CSosoatinimul
@CSosoatinimul 3 жыл бұрын
Foarte bun mesajul
@DimiLeonidas
@DimiLeonidas 3 жыл бұрын
As vrea un episod cu operatiunea odessa
@damad1988
@damad1988 3 жыл бұрын
De ce energia generata de rotația roților nu este preluata sa se încarce bateriile? De ce sa nu visam și mai departe. De ce întreaga parte superioara a mașinii nu este făcută din panouri fotovoltaice? Mulți vorbesc în România de achiziția de mașini electrice și 80% din populația activa au salarii de 1300 lei... Dacă mai au și alte rate, încă nu își pot permite încă mașini noi electrice mai ales ca cele ieftine au și o autonomie mica și o încărcare mult prea lentă. Sunt telefoanele care au acumulatori super fast charge iar pe mașini încă nu am auzit sa se implementeze astfel de tehnologii..... Pana nu mai creste nivelul de trai nu vad cum se va face o trecere rapida la electrice.
@andreix.c
@andreix.c 3 жыл бұрын
Motorina si e pus un Mustang, ironia 😂
@alexthb6323
@alexthb6323 3 жыл бұрын
Asta voiam să zic și eu😂😂😂
@keozven3147
@keozven3147 3 жыл бұрын
fain
@stefancsg
@stefancsg 3 жыл бұрын
Problema e ca inca sunt scumpe masinile electrice... Multi români nu isi permit masini mai scumpe de 3-5000 euro... Dar in timp sigur vor fi multe masini electrice.. chiar si in Romania
@yonutzew1224
@yonutzew1224 3 жыл бұрын
Ai mare dreptate cu aceste vorbe ,însă marea problema este ,ca nu găsești o tesla sub 80,000euro ,iar Dizel găsești și la 500 euro ,poate în viitor vei găsi mașini electrice sub 5000 euro atunci lucrurile vor sta altfel
@howdy6779
@howdy6779 3 жыл бұрын
Ce 80.000 de euro? N-ai auzit de model 3 ? Te mai ajuta si statul cu vreo 10.000, iti iei un model 3 cu doar 10.000 de euro, doar statia de incarcare sa o instalezi.
@yonutzew1224
@yonutzew1224 3 жыл бұрын
@@howdy6779 Frate nu ma cert cu tine, da verifica piață auto ,și informează-te bine ca nui același lucru ca la Biciclete,
@howdy6779
@howdy6779 3 жыл бұрын
@@yonutzew1224 Stai putin frate ca intr-un an maxim e gata fabrica de la Berlin si cumparam mai ieftin. App, arata mi te rog unde cumperi model 3 uri cu 80,000 de euro.
@yonutzew1224
@yonutzew1224 3 жыл бұрын
@@howdy6779 :)) unde am specificat eu ca model 3 e 80,000euro ? Și crede-mă la 20,000 euro valoare pe care tu ai specificato abia ii cumperi Jantele și anvelopele modele 2019+
@howdy6779
@howdy6779 3 жыл бұрын
@@yonutzew1224 Ai spcificat ,, nu gasesti o tesla sub 80,000euro,, Adica te ai referit la toate modelele din toti anii.
@asce1715
@asce1715 3 жыл бұрын
Bro singura problema în lume este ca nu exista destule spatii de încărcare corecte pentru o mașină electrica... dacă stai la bloc 0 zone de încărcare electrica... singurul mod actual bun ar fi hibridul... e cel mai eficient.
@samitipu4925
@samitipu4925 3 жыл бұрын
Genial videoul!!
@bogdanneagu5413
@bogdanneagu5413 3 жыл бұрын
De la inceput vreau sa se știe că îmi place ideea de reducere a poluării, dar cumva gândită toată treaba. As vrea un calcul real cu cât costă și cât poluează 100 de km cu o mașină electrică, una euro6, euro 3 atât diesel cât și Otto și la capacități diferite. Dar ceva real care sa ia in calcul toată producerea litrului de motorina, benzina sau a unui kw. As mai vrea un calcul cu cât poluează sa produci o mașină electrică și transportul ei și tot pentru a o cumpără și cât poluează sa cumperi o mașină cu ardere internă și cât poluează sa cumperi o mașină second-hand. Cât poluează și ce costuri sunt la servisare și întreținere. Abea acum poți face un cost și o poluare a alegerii pe care o faci. Referitor la panourile solare există o altă mare problema pe care am aflat-o după ce am discutat cu cei care au așa ceva. Discutam de o anumită poluare prin producerea lor. Panourile trebuie spălate periodic și curățate de zăpadă și cel mai neplăcută este atunci când discuți despre bani și acte. Pentru a furniza energie în rețea de la 3 panouri trebuie să îți faci acte că la o termocentrală de MW. Așa cum certificatele verzi se obțin mai dubios ajungi că un mic producător să îți recuperezi investiția în 15 ani și asta nu mai este deloc rentabil.
@lucaguraliuc9963
@lucaguraliuc9963 3 жыл бұрын
Na boss sa mai comentati ceva de masinile electrice
@petruradu7242
@petruradu7242 3 жыл бұрын
Sunt foarte multe aspecte de comentat si la masinile electrice
@petruradu7242
@petruradu7242 3 жыл бұрын
Din pacate energia alternativa nu va inlocui arderea carbunilor pt producerea electricitati. Probabil masinile pe hidrogen vor face o diferenta mai mare ca cele electrice din moment ce si reciclarea bateriilor e un proces scump si cu rata scazuta de succes.Un videoclip prea scurt pentru asemenea subiect.
@DamiamUngureanu
@DamiamUngureanu 3 жыл бұрын
👏👏
@iosdurbaldur8686
@iosdurbaldur8686 3 жыл бұрын
Am o idee de video. Top animeuri. Stiu ca ai deja un clip dar ar merge un al doilea.
@danielandor9830
@danielandor9830 3 жыл бұрын
Tesla da ... As alege dar cine își permite? ...
@AtentieCadMere
@AtentieCadMere 3 жыл бұрын
O sa fac un live sa discutam. E fiscal iresponsabil sa mai cumperi mașina fosil. Am făcut treptat conversia. E incomparabil mai bine economic vorbind. Se plătește singura. Bine eu am avut și ghinion pe benzina :)))))))
@andreitarca4891
@andreitarca4891 3 жыл бұрын
Mda.... e cam scumpă momentan, dar din câte am tot auzit vrea Musk să scoată una până în 25.000$ parcă în vreo 4-5 ani
@AtentieCadMere
@AtentieCadMere 3 жыл бұрын
La 35k € iei cu 9k km și 6 luni vechime. Ieri am verificat.
@MegaFlorin111
@MegaFlorin111 3 жыл бұрын
@@andreitarca4891 Țin să vă informez că recent domnu Musk a scumpit artificial prețurile mașinilor pe motivul unor "îmbunătățiri" verificând piața o să observi că majoritatea mașinilor electrice garanția lor este de 5 ani in general. Un consumatorism mult mai agresiv este după colț, este doar o chestiune de timp.
@AtentieCadMere
@AtentieCadMere 3 жыл бұрын
a ieftinit recent masinile. vw ofera doi ani garantie la masini. kia opt. am primit oferta la kia electric 9 ani garantie pentru toata masina. repet vw ofera doi ani garantie.
@alexmiclaus4499
@alexmiclaus4499 3 жыл бұрын
Respect
@irinaterguta892
@irinaterguta892 3 жыл бұрын
Dati share
1000 LUCRURI UIMITOARE #7
2:04:55
Atentie, Cad Mere!
Рет қаралды 66 М.
10 Lucruri ELEMENTARE De Stiut
23:01
Atentie, Cad Mere!
Рет қаралды 85 М.
Will A Basketball Boat Hold My Weight?
00:30
MrBeast
Рет қаралды 131 МЛН
啊?就这么水灵灵的穿上了?
00:18
一航1
Рет қаралды 106 МЛН
Elza love to eat chiken🍗⚡ #dog #pets
00:17
ElzaDog
Рет қаралды 14 МЛН
NE CUMPĂRĂM GREȘIT MAȘINILE - LUCIAN VIȘAN #IGDLCC 222
2:23:12
George Buhnici
Рет қаралды 98 М.
De Ce Este Căldura În Iglu
16:48
Atentie, Cad Mere!
Рет қаралды 148 М.
CINE POLUEAZĂ DE FAPT?
12:24
George Buhnici
Рет қаралды 47 М.
Toyota CEO: This New Engine Will Destroy The Entire EV Industry!
10:03
Where are our hydrogen cars? 🚗
17:54
Cristian Presură - Best Youtube Creator 2023
Рет қаралды 32 М.
Ecuador Tara Aproape De Spatiu
11:14
Atentie, Cad Mere!
Рет қаралды 60 М.
Cele Mai Periculoase Animale
3:43:16
Atentie, Cad Mere!
Рет қаралды 39 М.
Koenigsssegssseefgsssffewqdddergewhesgggg Cea Mai Belea Masina Din Lume
28:54
Will A Basketball Boat Hold My Weight?
00:30
MrBeast
Рет қаралды 131 МЛН