#Electricianul

  Рет қаралды 26,451

Adrian Chelaru

Adrian Chelaru

5 жыл бұрын

Adrian Chelaru va prezinta un circuit in sistem bucla.
Pagina mea de facebook:
/ chelaru.adrian.7
/ 1846861575601298
#Chelaru Adrian
Membru fondator AREL (Asociatia Romana a Electricienilor)
Electrician autorizat gradul IIA
Electrician autorizat gradul IIB
Administrator Alarm Electric Srl
Alarm Electric Srl, firma atestata ANRE de tip B pentru “proiectare si executare de instalatii electrice exterioare/interioare pentru incinte/constructii civile si industrial, bransamente aeriene si subterane, la tensiunea nominala de 0.4 kV”
Alarm Electric Srl, firma licenta IGPR pentru “ instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alocare impotriva efractei”
Alarm Electric Srl, firma autorizata IGSU pentru “instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu”
www.alarmelectricsistem.ro
alarmelectricsistem@gmail.com

Пікірлер: 139
@ndrei2696
@ndrei2696 4 жыл бұрын
Referitor la sistemul ring se fac testări periodic a continuității ringului in Uk domestic la fiecare 5 ani, în cazul lipsei de continuitate ex R1(L) say R2(n) sau cpc(împământarea) sau R2+R2 se reduce automatul de la 32A to 16A, tot in cazul in care Zs este mai mare pentru ring valoarea maximală este 1.37omi ( cablu 2.5 automat de 32), Pentru radial (2.5 cablu automat 16 sau maxim 20 curba B) 2.37 omi , și tot așa lumina 1.5 automat de 6 B, valoarea se 7.2omi, sper sa fie de folos Doamne ajuta stimați electricieni
@liviuc8599
@liviuc8599 5 жыл бұрын
Îi înveți chiar pe cei cei care te desconsideră,ca sa nu spun altfel.Continuă,poate schimbi dracului ceva din mentalitatea asta balcanica.Succes!!!
@luigiionascu7056
@luigiionascu7056 5 жыл бұрын
_mai liviu cum dracu sa schimbe mentalitatea balcanica daca el minte pe plan stiintific_fizic__ __toate receptoarele care consuma electricitate au rolul de divizor de tensiune la conectarea in serie si de divizor de intensitate la conectarea in paralel_ ___se utilizeaza conectarea in paralel atit a generatoarelor electrice cit si a consumatorilor_receptori dela motoare pina la becuri atit industrial cit si casnic__ori asta propune conexiunea bucla adica conexiunea serie care este inutilizabila deoarece scade tensiunea de alimentare divizind o_ __nu i adevarat ceea ce spune el si nu se utilizeaza nicaieri ceea ce scrie asta_ __archaicxn lord
@ToolsAddictedRO
@ToolsAddictedRO 5 жыл бұрын
liviu c bine spus
@niculaerotaru1589
@niculaerotaru1589 2 жыл бұрын
Adriane, ești cel mai tare
@iulianburcea365
@iulianburcea365 5 жыл бұрын
Foarte util!
@cristiwrxsti
@cristiwrxsti 4 жыл бұрын
Interesant!
@simicidoru9525
@simicidoru9525 5 жыл бұрын
Frumos 😀😀😀😀
@iosifionelsfrangeu2439
@iosifionelsfrangeu2439 4 жыл бұрын
Frumos explicat, îl folosesc și eu
@enachefelixleoneparis4182
@enachefelixleoneparis4182 5 жыл бұрын
Sistemul in inel este foarte vechi ,cine a avut la indemana manualul electricianului editia 1936 de la siemens,in el este prezentat si el printre alte moduri de realizare a unei instalatii. In privinta utilizarii de siguranta de 32 de Amperi ea este utilizata doar pentru protectia la scurt a conductorilor deoarece fiecare priza englezeasca e protejata individual cu siguranta fuzibila(tipic 13A)si unele prize germane olandeze franceze includ siguranta fuzibila .Privind avantajele sistemului sunt redundanta care permite,evitarea aparitiiei legaturilor reci(contact imperfect)acele legaturi reci ce apar destul de des la instalatiile in stea sau paralel.Un Alt avantaj este capacitatea parazita mult mai mica la instalatia in inel( foarte utila in cazul conectarii aparatelor ce utilizeaza comutatoare sau regulatoare statice prin suprimarea glitciurilor)Ca dezavantaj, posibila aparitia diferentelor de tensiune intre tronsoane
@florinflorinstanila9860
@florinflorinstanila9860 3 жыл бұрын
Esti bun !
@dianapascalau7196
@dianapascalau7196 3 жыл бұрын
Frumos
@leob9891
@leob9891 4 жыл бұрын
Foarte bine punctat Adrian. Consider ca e cel mai bun sistem pentru cablarea unui circuit de prize . In primul rând se pot pune un număr nelimitat de prize pe o suprafața de pana la 100m2, iar al doilea lucru este ca riscul de a rămâne fără împământare este foarte mic sau chiar deloc . P.s , mărimea siguranței trebuie sa fie de 32A .
@prialadavid2379
@prialadavid2379 4 жыл бұрын
Merci
@valentinsandu5417
@valentinsandu5417 5 жыл бұрын
In bucla este mult mai ok, Chiar nu stiam👍
@TheWesley2806
@TheWesley2806 4 жыл бұрын
Sistemul bucla este foarte bun mai ales combinat cu doze de aparataj. Dar sa fie facut corect si nu combinat cu cel clasic cu doze de ramificaţie cum mai intâlnim prin unele construcţii pentru ca iasa o mare nebuloasă. Eu zic ca este mult mai ok. daca este executat corect iar lungimea mai mare este compensata de eliminarea dozelor de ramificaţie.
@vulturulvdam3181
@vulturulvdam3181 4 жыл бұрын
buna ziua . Omul a prezentat ceva ok insa nu sa gindit ca sunt si nemultumiti . Dupa mine a facut ceva bun prezentind si sistemul ring pe care un electrician ar trebui sal cunoasca ca doar e meseria lui insa m -ai sunt si alti care fac parte din categoria Dorel electricianul sau nea zugravul .Ce a uitat probabil sa mentioneza e ca prizele englezesti au fuzibil in ele fiecare separat iar in cazul unui scurt pe acea priza se arde fuzibila si e usor de indentificat care e arsa . Insa la noi in tara nu e pre folosita priza nu se foloseste mult acest tip de aparataj ca e urita ca dizain si foşosim aparataje modulare tip Italia sau Spania unde sunt frumoase ca aspect. Ce as dori sa mai zpun e ca la noi daca romanul e priceput la toate in momentul in care pui aparataj englezesc si se arde fuzibila vine omul si pune asa cunoscuta sirma sau lita traditionala iar in cazul care un echipament e in scurt si fuzibila e marita ca si siguranta din tablou atunci sunt sanse mai mari ca sa arda cablul in perete din ambele sensuri ca doar e circuit dublu . De asta eu zic ca e mai ok la noi in tara circuitul clasic . acum am zis si eu nu am dat cu parul si fiecare are dreptul la opinie . Insa domnul Adrian Chelaru are dreptate in unele prezentari si il apreciez ca e documentat in multe din acest domeniu al electricianului si e unul care are curajul sa prezinte diferite situati pe care le gaseste pe teren sau cu care sa lovit . Asa ca il apreciez si il sustin in ceia ce face . Felicitari pentru canalul KZbin
@ionutmarian1251
@ionutmarian1251 4 жыл бұрын
Oh thanks....finally someone who really know about the ring system. They have fuses on each socket plug....we have nothing in our plug sockets. So....our system is better for us
@carlomarco1895
@carlomarco1895 3 жыл бұрын
in stecher au fuzibil nu in priza!
@marian5857
@marian5857 4 жыл бұрын
Pare interesant sistemul bulca cu punte din priza in priza
@paulbelce1779
@paulbelce1779 4 жыл бұрын
Interesant.Nu demult l-am văzut explicat de John Ward.
@ovidiuroman1979
@ovidiuroman1979 5 жыл бұрын
Sistemul bucla este de fapt sistemul ring englez.Insa in Austria sau Germania se merge din priza in priza fara a mai merge si de la ultima inapoi la siguranta.
@dvitalie
@dvitalie 4 жыл бұрын
Da, asta vreau sa spun si eu, in Germania LA sistemul Bucla, din ultima priza de circuit nu se duce cablu inapoi LA doza principala. Sa inteleg ca in Anglia circuitul din ambele parti.
@TheWesley2806
@TheWesley2806 4 жыл бұрын
Exact.
@RveMO
@RveMO 4 жыл бұрын
Daca mergi din doza in doza nu poti sa spui ca e bucla.
@benescucristian401
@benescucristian401 3 жыл бұрын
Ai salut chelaru este idee bună sitemul acest circuit bucla da e cam greu pentru alți baftă.
@fedordomnuldumnazausatebin1682
@fedordomnuldumnazausatebin1682 4 жыл бұрын
Dl.chelaru explicatii sunt fuivor. Buna dar eu sunt unul care fac lucruri asa cum ma gandesc si care le fac I instalati simple as vrea so ia u ca ncepor ce recomandare emi faceti va multimedia.
@radufrumusanu
@radufrumusanu 5 жыл бұрын
Avantajul la circuitul bucla ar fi ca in cazul in care avem o întrerupere la un conducător avem in continuare tensiune pe priză dar, nu vom ști că există un defect. Practic circuitul se divide si, vom avea două circuite radiale, fiecare cu sectiunea de 2,5mmp, ceea ce nu e chiar ok avand in vedere ca sunt protejate de aceeași siguranță. Oare e ok?
@emilmarin9146
@emilmarin9146 4 жыл бұрын
Salut Imi place foarte mult cum explici si urmaresc aproape toate filmuletele tale Pentru ca sunt electrician incepator am o intrebare, pentru o casa ce conductor este mai bun din punct de vedere tehnic, FY sauMYF? Mie imi place myf-ul Multumesc si astept un raspuns
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 4 жыл бұрын
Poti utiliza ambele tipuri de conductor atât timp cât respecți sectiunea lor in functie de puterea absorbită de către consumatori...😉
@emilmarin9146
@emilmarin9146 4 жыл бұрын
Adrian Chelaru Multumesc
@xromaniac
@xromaniac 4 жыл бұрын
In cazul meu nu ma pot conecta direct la tabloul electric cu acest sistem in bucla. Este OK daca ma folosesc de doza de legatura? Si ca sa nu aglomerez doza, este OK ca de la ultima priza sa nu ma mai intorc in doza? Mentionez ca prizele vor fi in numar de 6 si nu voi conecta consumatori mari. Multumesc!
@alexandrugroza839
@alexandrugroza839 3 жыл бұрын
Cand se masoara impedanta buclei, trebuie sa fie instalatia goala sau pot sa fie consumatori pe ea ? Pe o instalatie pana in 10m, 3 fire 2.5 masiv legate la o priza in apropierea sigurantei, pentru o priza dedicata pentru un consumator de 3000W, unde se leaga instalatia la conductorii din priza ce medoda de conectare ar fi cea mai potrivita, cositoritul nu este indicat pt ca mareste impedanta pe circuite dar in cazul acesta pentru 2 conexiuni faza si nul ,maresc atat impedanta incat sa nu pice siguranta ?
@vasivavasi499
@vasivavasi499 4 жыл бұрын
Salut, îmi putea spune de unde se întrerupe curentul atunci când vrei sa schimbi instalația electrică inclusiv tabloul?
@pantirumarius5983
@pantirumarius5983 4 жыл бұрын
Super tare explicat folosesc sistemul asta de 8 ani. Daca iti formezi un standard al materialelor(doze modulare,conductor litat) la lucrarile care le faci ai sa realizezi ca e mult mai usor sistemul bucla , mai ales cand tragi tuburile prin sapa si trebuie sa vina si instalatorul cu incalzirea in pardoseala. Mai trebuie sa mentionezi ca e mai bine sa instalezi un tablou putin mai mare decat calculezi, deoarece ai doua tuburi ce iti vin pe acelasi traseu de prize. Dupa calculele mele la conductorul folosit intr-o instalatie se face o economie de 25%, dara asta depinde foarte mult de electricianul care gandeste traseul.
@furiosul79
@furiosul79 5 жыл бұрын
Salut ! In doza sunt curios cum faci legăturile ? Tot respectul si spor la ceea ce faci !
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 жыл бұрын
pai legi doua fire in loc unul la surub. Un cablu vine si unul pleaca.
@furiosul79
@furiosul79 5 жыл бұрын
Adrian Chelaru ma refeream la doza de ramificatie, la sistemul bucla e destul de clar si Ok.
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 жыл бұрын
@@furiosul79 o sa ajungem si acolo...:) Multumesc.
@yonelsorin9769
@yonelsorin9769 4 жыл бұрын
@@alarmelectricsistem Daca pui doza de 6 cm faci direct legatura in doza, indiferent priza, sau circuit iluminat, cu cleme wago mai nou, si modest. Bafta in continuare.
@iliestrumful
@iliestrumful 2 жыл бұрын
Salut,sunt din Uk,te urmaresc de mult si vreau doar sa precizez ca aici cam toata lumea au asa,si Nu de azi pe maine.Eu zic ca daca o au ei ,nu inseamna ca e mai buna solutia,dar elimina multe “chestii” neplacute legate de doza,etc. PS le zice RING Circuit
@nicole-andrei-chloeaftinik6408
@nicole-andrei-chloeaftinik6408 2 жыл бұрын
Am urmarit acest video,doar o intrebare,acest sistem de montaj bucla se poate aplica si la prizele pe tencuiala ?
@lucianlaurentiu4092
@lucianlaurentiu4092 2 жыл бұрын
Salut Pt prize normale se folosește cablu de 2.5 ?
@alexandrutudordat6259
@alexandrutudordat6259 2 жыл бұрын
Cu sectiune de 4mm se poate considera circuit dedicat pentru bucatarie?
@buzaalexandru7500
@buzaalexandru7500 4 жыл бұрын
Pai la sistemul clasic de ce ai nevoie de o Doza? Poti face exact ca si la bucla sa mergi din priza in priza si faci fara doza...
@menestrutzel
@menestrutzel 2 жыл бұрын
Doar o întrebare scurtă: Care ar fi problema dacă nu se întoarce înapoi în protecție? Adică nu am secțiune dublată, și dacă apare o problemă la una din prize se poate identifica mai usor defectul (priza sau traseul). Adică este obligatorie întoarcerea în protecție?
@romboy1898
@romboy1898 4 жыл бұрын
avantaj :si acum in final poti folosi o siguranta de 32A pe prize daca cablul principal este de minim 6mm dezavantaj : trebuie lasata o notita in panou ca ai circuit bucla(ring) ca daca e sa vina un alt elctrician sa nu se curenteze cand desface o priza.
@pantirumarius5983
@pantirumarius5983 4 жыл бұрын
electricianul cand vine si lucreaza la o priza intrerupe circuitul
@romboy1898
@romboy1898 4 жыл бұрын
intrebam si eu pentru ca am facut si eu in romania doua apartamante asa si imi faceam griji ca nu prea stie lumea de circuit din asta.dar ma bucur ca ai adus vorba de asa ceva esti tare.
@flo9045
@flo9045 5 жыл бұрын
Se foloseste conductor multifilar la circuitul de prize ? Poti sa ne spui si de ce ? Grupul de pe facebook nu poate fi accesat :(
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 жыл бұрын
Se folosește din considerente strict mecanice...un conductor multifilar nu opune rezistență când împingi priza in doză...de multe ori conductoarele masive opun rezistență și slăbesc șurubul de prindere.
@danprisecaru6052
@danprisecaru6052 4 жыл бұрын
Buna Adrian ! Lucrez in Anglia ca electrician. Da-mi voie sa aduc in amendament la informatia referitoare la "bucla" In UK tipul asta de cablare e numit "ring main". Adica "inel" sau bucla. In modul asta se cableaza circuitul de prize. In Ro, numarul maxim de prize pe circuit este 8 In UK un circuit de prize nu trebue sa deserveasca o suprafata mai mare de 200m2. Cred ca ambele variante lasa loc de eroare. Depinde care e sarcina conectata/alimentata. Dar la sistemul UK, siguranta de la tabloul de alimentare e de 32A. Da, asta pentru ca de fapt, alimentarea prizei se face cu 5mm (2,5 + 2,5). Un cablu de 2.5mm poate duce o sarcina maxima de 24A pana la 28A. Dar, dupa parerea mea, cel mai mare "pacat" al regulamentului electric in Ro , sunt aceste doze de conectii. Toate conectiile trebuie sa fie inchise. Cand se aude "accident provocat de scurt circuit", cred ca aceste doze sunt de vina
@alexc1405
@alexc1405 5 жыл бұрын
Eu personal as merge pe un radial de 2.5 mm2 siguranta 16A cu 3 prize pe circuit.Mi se pare mai in siguranta decat ring-ul pe care se pune siguranta de 32A.Si in cazul in care o priza cade din ring ramai pe 2.5 mm2 cu siguranta de 32A ,asta ar fi un dezavantaj.ms
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 жыл бұрын
Cine a zis ca trebuie sa pui protectie de 32A? Am specificat si in video ca se trateaza ca si un circuit normal cu avantajele de rigoare....:)
@alexc1405
@alexc1405 5 жыл бұрын
Ring-ul se foloseste in UK cu siguranta de 32A.La un ring daca legi 2 dormitoare (8-10 prize amandoua)nu ai cum sa-i pui siguranta de 16A.Lucrez la un turn de 44 etaje si toate flaturile sunt pe ring-uri ,4 ringuri in fiecare flat cu sigurante de 32A.
@cirnuadrian2143
@cirnuadrian2143 5 жыл бұрын
ei au siguranta de 32A dar tot ce intra in priza are siguranta fuzibila de 32A, si intr-un ring poti pune cate prize vrei, nu scrie nicaieri un numar anume, dar sa nu depaseasca 100metri patrati (fac scoala in uk)
@cirnuadrian2143
@cirnuadrian2143 5 жыл бұрын
@@adinegru3049 corect scuze, am scris gresit 😉
@alexc1405
@alexc1405 5 жыл бұрын
@@cirnuadrian2143 100 metri patrati de ce?
@victorgherghescu311
@victorgherghescu311 4 жыл бұрын
Eu cred ca fiecare camera trebuie sa aibe disjunctor separat si nu mai mult de doua prize pe fiecare si un diferential beton pe intrare,asfel incat amperajul disjunctoarelor sa fie cat mai mic la fiecare din ele!
@stefan-alindragut3274
@stefan-alindragut3274 3 жыл бұрын
Salut Domnul Adrian o intrebare am si eu si mias dori raspuns daca e posibil multumesc : intrebarea est daca la sistemul bucla e distanta mare pana la tablou si venim doar o data cu alimentrarea si inchieiem sistemul bucla tot la prima priza unde am venit cu alimentare ( as este corect ?)multumesc
@amygo4u
@amygo4u 2 жыл бұрын
Exact la întrebarea asta mă gândeam și eu
@amygo4u
@amygo4u 2 жыл бұрын
Cred că trebuie să vii cu se secțiunea mai mare la prima priza
@chitoiutiberiu7854
@chitoiutiberiu7854 5 жыл бұрын
Imi place mult schema bucla
@gabrielduta2804
@gabrielduta2804 5 жыл бұрын
Eu le-am combinat pe cele două ( "clasi c"+"buclă" ).
@luigiionascu7056
@luigiionascu7056 5 жыл бұрын
_eu nu te cred__arzi aparatura electrica daca faci asta__ __archiacxn lord
@danprisecaru6052
@danprisecaru6052 4 жыл бұрын
@@adrianJUPANU Da, ai dreptate Am lucrat, ca și tine vad, în UK.
@nelairc6824
@nelairc6824 5 жыл бұрын
Hai noroc.se poate spune si in serie?
@angellino1
@angellino1 4 жыл бұрын
nu.
@AlexSavage
@AlexSavage 4 жыл бұрын
Doar daca ai aparatura de america si ai nevoie de 110v. Glumesc logic!
@andreiandrei7175
@andreiandrei7175 4 жыл бұрын
DA?
@bernatgyorgy3331
@bernatgyorgy3331 5 жыл бұрын
Salut! La finalul videoului ai pomenit de multifilar! Am vazut ca mai nou se produc prize cu prinderea firului fara surub! In cazul in care ai multifilar ce faci? Pui firul cu pin de capat sertizat sau fara? Mersi
@alexandruenescu3717
@alexandruenescu3717 5 жыл бұрын
Se foloseste obligatoriu pin sertizat.
@furiosul79
@furiosul79 5 жыл бұрын
Sertizare ca altfel moare la intrare :) !!!!
@bernatgyorgy3331
@bernatgyorgy3331 5 жыл бұрын
@@alexandruenescu3717 Poti dezvolta/argumenta?
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 жыл бұрын
In general prizele sau intrerupatoarele model italian sau cele cu clema pusch la fel ca si la clemele wago se conecteaza fara pini. de altfel asa ai sa gasesti si in descrierea produselor.
@alexandruenescu3717
@alexandruenescu3717 5 жыл бұрын
@@bernatgyorgy3331La multifilar , indiferent ca se folosește crema cu strângere prin șurub sau fără șurub se folosește pin sertizat. Pentru doi conductori în aceeași clema, se folosesc pini dubli.
@remusgabor2766
@remusgabor2766 4 жыл бұрын
si ce siguranta puneti in sistemul bucla?
@corneliovianu9893
@corneliovianu9893 4 жыл бұрын
In UK se foloseste acest sistem, pe o siguranta de 32A dar atentie: pe traseu scurt conductor de2,5 si pe traseu mai lung de conductor de 4mm. toate bune pana la cablul consumatorului. Cum sa trimiti 32A pe un cablu de tv de ex de 2x1 mm sau 2x0.75 in alte cazuri? simplu! prin lege, toate stecherele au o fuzibila. fuzibila care este menita sa protejeze tot ce inseamna consumator. acest sistem ar fi foarte bun si la noi daca am fi avut si noi acele fuzibile obligatoriu pe stecher. fuzibile care pleaca de la 0.5A si nu depasesc 13A
@birisdoru2284
@birisdoru2284 5 жыл бұрын
Ring
@emilpletoi2355
@emilpletoi2355 3 жыл бұрын
Dar la noi omu cumpara din alea mai ieftine care nu se poate prendere
@danprisecaru6052
@danprisecaru6052 4 жыл бұрын
Eu nu am spus diametru. Am spus doar 2.5. Înțelegerea greșită e din partea ta
@victorgherghescu311
@victorgherghescu311 4 жыл бұрын
Nu trebuie cumva schimbate si valorile disjunctoarelor,daca ai 5mmp in loc de 2,5mmp?E ca si cum ai avea sistem normal cu fir de 5mmp,probabil din aceasta cauza nemtii nu se maui intorc cu firele inapoi!Nu se creeaza o rezistenta in plus in fire,la consumuri mari?
@luigiionascu7056
@luigiionascu7056 5 жыл бұрын
_din legea lui ohm si legile lui gustav kirchoff citire _poate nu inteleg eu dar sistemul clasic reflecta sistemul de distributie in paralel circuitul cu tensiunea aceeasi la toate prizele si intensitatea variabila pe fiecare circuit si pe tot circuitul ca total in sensul ca daca ai mai multe rezistente_consum trage fiecare curent intensitate amperaj diferita aceasta diferenta de intensitate amperaj curent consumata reflecta puterea consumata iar sistemul bucla miroase a circuit serie in care de regula intensitatea pe circuit este constanta la toti consumatorii diferenta de putere a consumatorului o da voltajul diferit tras de fiecare ceea ca nu i valabil pentru circuitele nici casnice nici industriale _circuitul in serie_bucla scade voltajul pe cadere de tensiune pe fiecare si nu cred ca un aparat televizorul de pilda va functiona la mai putin de 220 volti standard curent alternativ_ etc_ori m am facut inteles ori n am inteles eu_ba las o dracu cum adica sa legi prizele_consumator in serie??? ca pe poza se vede ca circuitul bucla este circuit serie__ archaicxn lord
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 жыл бұрын
@luigi ionascu prizele sunt conectate în paralel. Desenul prizelor este sugestivă. Caută pe google "ring circuit" și te lămurești.
@luigiionascu7056
@luigiionascu7056 5 жыл бұрын
@@alarmelectricsistem _pai pentru dumnezeu domnule adrian chelaru daca dvs sugerati o schema circuit electrica buna avantajoasa dati datele technice alaturi de grafica corecta__stiti dvs ce importanta au schemele desen ale circuitelor electrice pina la schemele grafice ale circuitelor electronice care mai intii sint desenate cu piesele componente si binenteles calculata teoria cu parametri functionali asa ca in electricitate electrotehnica si electronica schemele trebuie sa fie corecte de la inceput ca altfel nu poti realiza aparatul chiar alimentarea unei case cladiri industriale sau casnice__deci dati va rog schema corecta pentru propia dvs credibilitate __va multumesc ca mi ati raspuns si va urez ,,the force with be you,,_ __archaicxn lord
@TheWesley2806
@TheWesley2806 4 жыл бұрын
De obicei consumatorii mari au circuite dedicate.
@amygo4u
@amygo4u 2 жыл бұрын
@@luigiionascu7056 Cum pana mea sa fie in serie. Curentul se întoarce pe nul la fiecare priza, asta înseamnă paralel
@coni8311
@coni8311 4 жыл бұрын
In Cipru am mai lucrat cu bucla
@ALYN8019
@ALYN8019 4 жыл бұрын
Putem să i spunem legaturi in paralel ?
@yonelsorin9769
@yonelsorin9769 4 жыл бұрын
Da asai avem discuti pro si Contra.
@AlexSavage
@AlexSavage 4 жыл бұрын
Nu e suficient, ambele sunt in paralel
@Alex_E.B.X.
@Alex_E.B.X. 5 жыл бұрын
1 : Da se pot monta 8 prize conform normativ DAR CARE SA NU DEPASEASCA 2000W CONSUMATORII DE PE ACELE 8 PRIZE SI RECOMANDAT SUNT 6 PRIZE !
@luigiionascu7056
@luigiionascu7056 5 жыл бұрын
_nu i valabil ardelene_tipul ride si si bate joc de neelectricieni __circuitul clasic cum zice el este circuitul cu prizele si consumatorii in sistem distributie in paralel tensiunea de alimentare fiind aceeasi la toti receptorii de consum iar in bucla_serie circuitul scade voltajul si practic in acest caz nu ti va mai functiona nimic in casa ca nu mai ai acelasi voltaj si televizorul de exemplu nu functioneaza la mai putin de 200_220 volti tensiune voltaj _ceea ce zic eu are la baza legile lui ohm si kirchoff _tipu ori nu stie ori e un escroc_mincinos __archaicxn lord
@vasilepop4315
@vasilepop4315 4 жыл бұрын
Normativul I7-2011 nu mai limiteaza un circuit de prize la 8 bucati. E trist ca au trecut 8 ani si inca oamenii nu s-au conformat.
@gianibraescu6785
@gianibraescu6785 4 жыл бұрын
2000W total sau individual?
@vasilepop4315
@vasilepop4315 4 жыл бұрын
@@gianibraescu6785 Total pe circuit.
@gianibraescu6785
@gianibraescu6785 4 жыл бұрын
@@vasilepop4315 Pai de ce? Sa zicem ca ai folosi macar puterea maxima a unei prize si anume de 3.6kW?
@niculaemirea9033
@niculaemirea9033 5 жыл бұрын
În sistemul buclă (ring) se folosesc protectii de 32amp fata de cel clasic cu doza de legături care folosesc protecție de 16amp.
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 жыл бұрын
Și de ce nu am putea folosi sistemul bucla cu protecție de 16A profitând de avantajele pe care le-am enumerat?
@niculaemirea9033
@niculaemirea9033 5 жыл бұрын
Merge si asa. Dar sistemul e facut ca tu sa nu ai caderi de tensiune la ultima priza.
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 жыл бұрын
Depinde de lungimea circuitului. In cazul sistemelor ring in UK asta este alt avantaj in afara faptului că pot pune protecții de 32A.
@angellino1
@angellino1 4 жыл бұрын
@@alarmelectricsistem pentru ca ringu-ul a fost conceput exact ptr asta:sa mearga pina in 100m2 de nivel si sa poti avea oricite prize vrei....chiar daca pui 6 in proiectul initial si tu vrei sa adaugi 2 in ring sau adaos(spur outlet) pe fiecare priza existenta ai voie doar cite un adaos....si sa aiba protectia de 32A....exact ptr ce zici in descriere,deoarece suporti circuitul cu capacitate dubla data de dublarea suprafetei de cablu,de la 2,5 la 5 mm....singurul impediment important pe care britanicii il recunosc e ca daca ai o intrerupere in vreun cablu e dificil de cautat unde anume(dar cind gasesti desfaci cele doua prize intre care ai problema,scoti si inlocuiesti cablurile si le insurubezi la loc!)...
@CalinMarianCatalin
@CalinMarianCatalin 5 жыл бұрын
eu cred ca sistemul bucla (ring circuit) este mult mai practic mult mai usor atata timp cat calculezi distantele cum ai spus de la prima priza si ultima sa fie cat mai scurte pana la MCB RCBO de obicei maximul lungimii de cablu este 100 m liniari
@IonNana
@IonNana 5 жыл бұрын
Cum ai juns tu la 100ml
@victorgherghescu311
@victorgherghescu311 4 жыл бұрын
Alt dezavantaj e ca nu stii exact unde s-a intrerupt si ai mai mult de controlat!
@amygo4u
@amygo4u 2 жыл бұрын
Rupi bucla la jumătate :)
@ionutmarian1251
@ionutmarian1251 4 жыл бұрын
Adrian chelaru....nu e bun pt ROMANIA......cel putin nu pana vom avea si noi siguranta montata in fiecare stecher!
@IonNana
@IonNana 5 жыл бұрын
De ce te-ai întoarce din nou în tablou ? Alta aberație , dacă un defect apare pe un circuit este imperativ ca acel circuit sa fie remediat și în normele de protecție si siguranța acea reîntoarcere (bucla ) este strict interzis , cât despre vechiul sistem pe doze devine extrem de periculos mai ales la dozele de legătura unde legăturile sunt in mare parte deficitare sau prost create In Romania pe lângă normativ avem si un îndrumar( care este din 2015 ) e in îndrumar situația arta cu totul altfel și dispare acea întoarcere Sistemul recunoscut si de pozare il găsim in SR unde la acea bucla dispare întoarcerea la tablou deci o serie astfel îndeplinim criteriul si norma care ne cere atât 3% cădere maxima de tensiune cât și îndeplinirea funcției de deconectare în mai putin de 0,1 secunde , plus chiar dacă ma întorc si uni dintre colegi noștri cred ca avem dea face cu o dublare a secțiuni vor opta pentru un disjunctor cu un In mai mare va fii fatal la sistemul bucla
@IonNana
@IonNana 5 жыл бұрын
@@adinegru3049 sunt 2 lucruri foarte importante 1 persoana cu care intri intr-o dezbatere tehnica sa aibe pregatirea necesara pentru a intelege argumentația adusa de tine in discutie 2 argumentația adusa si metoda sa fie atat sigura cat si fiabilă implicit economica Daca ambele au fost îndeplinită castiga cea mai solida , in cazul tau presupun ca ai avut de aface cu o persoana necalificata in domeniu de aceea discutia nu a putut fii constructiva . Deobicei eu cand a discutii ce privesc metoda tehnologică cu persoane care nu au legatura decat complementară cu domeniul dar raspund de economic le aduc in prim plan partea economica si nivelul sporit de siguranta implicit întretinerea pe care le ofera solutia propusă ( cea de serie fata de cea bucla sau doza de ramificații ) daca am in fata o persoana "calificata " ii spun clar ca ar trebui sa se retraga slre meditatie si sa revina atunci cand are bagajul necesar de cunostinte cu contraargumente pentru solutia tehnica propusă si pe restul cu bagatul in seama ii trimit spre o coala de hartie si sa mio inmaneze atunci cand "ma duc sa dau mana cu primarul "
@strigoiu13
@strigoiu13 5 жыл бұрын
la casnic nu se opteaza pentru niciun disjunctor, cutiile aka "consumer box" vin standardizate in uk, nu le fac electricienii pe santier cum au chef decat daca n-au ce face, e drept ca ar trebui sa stie ce circuit sa lege la ce disjunctor: www.hager.co.uk/news-exhibitions-case-studies/18th-edition/overload-protection/90306.htm
@Emin3m1986
@Emin3m1986 5 жыл бұрын
@Ion Nana - Mulțumesc pentru confirmare! Chiar eram curios dacă “circuitul bucla” e in normativul din Rromania... Nefiind, asta ar fi ilegal instalarea lui. @autorul videoclipului - ai uitat sa precizezi ca acest tip de circuit e protejat de obicei de un MCB/RCBO de 32A iar toate stecherele sunt protejate de siguranțe fuzibile de 3,5,13 amperi. Din Circuitul Bucla se și poate ramnifica(“spur”), DAR doar dacă folosești o unitate FCU (fused connection unit) cu care o protejezi cu o siguranța de 13A. Iar ca dezavantaje ar mai trebui adăugat ca dacă un cablu e intrerupt sau deconectat dintr-o priza (o situație probabilă) nu ai de unde sa știi și ai 64A “potențiali”in acel loc plus ca circuitul e divizat iar cele 2 noi circuite de 2.5mm sunt protejate de un MCB/RCBO de 32A. Dacă te interesează îți pot da mai multe detalii, dar nu recomand din diverse motive.
@victorgherghescu311
@victorgherghescu311 4 жыл бұрын
Daca se intrerupe inainte de prima si dupa ultima nu mai ai curent la nicio priza!Asta ar fi cel bai mare dezavantaj la sistemul bucla!Dar cum asta e putin probabill sa se intample,cu siguranta e mai bun!Daca vine un dorel si pune prea multe prize de cate ai spus ultimele raman sub tensiunea nominala!Deci.feriti-va de Dorel,doar electricieni autorizati!
@catalinbelibou5812
@catalinbelibou5812 3 жыл бұрын
Pentru cunostintele tale! Poti monta pana la 20 de prize pe un sistem bucla (ring) , obligatoriu conectate la 32 amp. Nu conteaza cate prize ai !
@amygo4u
@amygo4u 2 жыл бұрын
:)) ești comic. Tu vezi un avantaj că dezavantaj. Pai la sistemul nostru clasic cu doza, daca se întrerupe până în doza cum e, avantaj sau dezavantaj?
@fbelectric
@fbelectric 5 жыл бұрын
Salut! Si de siguranta nu ne spui nimic?? La ring trebuie siguranta de 32a
@alarmelectricsistem
@alarmelectricsistem 5 жыл бұрын
De ce trebuie 32A? Eu folosesc modelul ring că și un circuit clasic de 16A pentru avantajele menționate în video.
@viotamas6131
@viotamas6131 4 жыл бұрын
Sistemul ring se poate spune ca e mai simplu ca nu ai doza de legaturi dar in opinia mea sistemul clasic e bine ... am avut un client care mi-a cerut un singur dulap de legături la subsol pentru o casa de trei nivele .... am folosit ffff mult cablu .( fiecare priza avea cablu direct in dulapul de legătura iar becurile erau directe doar întrerupătoarele se conectat in tavan)
@calinabrudan5825
@calinabrudan5825 4 жыл бұрын
@@viotamas6131 valeleu ce măgarii am auzit și eu de ăștia care cer așa , cică așa se face prin franța dat este consum de materiale de 5 case iar manopera la fel ! ! ¿¿ Siatunci? . . Dar asta e informezi clientul de la inceput șii faci cum cere dar îl taxezi ca atare nu ?
@nicolaemarcunicolae9923
@nicolaemarcunicolae9923 3 жыл бұрын
Mai poti zice Sistem in Cascada
@Proiectediversediy
@Proiectediversediy 4 жыл бұрын
Este folosit exclusiv in UK dar cu mentiunea ca este folosit corect.Adica fiecare priza are fuzibila ei,la fel.ai stecherul. Sistemul este folosit corect in UK cu monopolara nu cu 1P+N.
@marian5857
@marian5857 4 жыл бұрын
Imi place mai mult siatemul standard
@gabrielilisoi8526
@gabrielilisoi8526 3 жыл бұрын
Apropos de prize modulare, ring, case de lemn samd.Suntem o natiune relativ tanara fara o identitate culturala solida. Din cauza asta avem tendinta de a adopta tot ce vedem afara, fara sa ne intrebam prea mult daca e ok sau nu. Pe de alta parte n-as vrea sa fiu englez. Apropo de comentariile legat de volanul pe dreapta. Lor le-a ramas ideea ca sunt mai cu mot de pe vremea imperiului cred. De aici volan pe dreapta, ring circuit, sigurante in priza, sistemul de masura imperial inca folosit. Nu stiu la ce o sa le mai ajute in lumea de azi totate moatele astea ca imperiul nu mai este.
#Electricianul - Tipuri de protectii diferentiale
20:19
Adrian Chelaru
Рет қаралды 83 М.
Totul despre circuitele de prize
14:23
Proiectediversediy
Рет қаралды 174 М.
这是王子儿子吗
00:27
落魄的王子
Рет қаралды 20 МЛН
MISS CIRCLE STUDENTS BULLY ME!
00:12
Andreas Eskander
Рет қаралды 21 МЛН
Stay on your way 🛤️✨
00:34
A4
Рет қаралды 27 МЛН
What it feels like cleaning up after a toddler.
00:40
Daniel LaBelle
Рет қаралды 92 МЛН
#Electrician - Impedanta buclei de scurtcircuit
20:53
Adrian Chelaru
Рет қаралды 69 М.
Împământare verticală
4:33
Matelectric
Рет қаралды 15 М.
#Electricianul - INLOCUIREA SIGURANTELOR FUZIBILE!
11:44
Adrian Chelaru
Рет қаралды 29 М.
Disjunctor magneto-termic | La ce curent de defect decupleaza un disjunctor?
15:28
Totul despre disjunctoarele diferentiale (RCD,DDR,RCBO,RCCB,)
20:55
Proiectediversediy
Рет қаралды 226 М.
#Electricianul - IDENTIFICAREA CURENTULUI DE SCURGERE!
7:29
Adrian Chelaru
Рет қаралды 47 М.
这是王子儿子吗
00:27
落魄的王子
Рет қаралды 20 МЛН