Elektrikli mi? Hybrid mi? Artılar ne? Eksiler ne? | AutoClub

  Рет қаралды 125,095

AutoClub

AutoClub

Күн бұрын

Değişime hazır mısınız? Otomobil markaları Hybrid ve Elektrikli modellerinin sayısını artırıyor. Dizellerin yerini çok yakın bir zamanda Hybrid'ler alacak. Bu durum beraberinde bir çok soru ve sorunu ortaya çıkaracak. Hybrid'lerin 'ikinci el'i ne olacak, aynı zamanda elektrikli otomobillerin? Bu yeni nesil otomobillerin pil ömrü ne tür sorunlar yaratacak? Garanti mekanizması nasıl işleyecek? Hybrid ve Elektrikli otomobil piyasasına dair sorulmamış birçok soruyu masaya yatırdık. AutoClub Genel müdürü Turgut Yüksekdağ ve Otohaber Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Halit Bolkan yakın geleceğin belirsizliklerini sizin için sorguladı? Mutlaka izleyin.
Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya eklemek istediğiniz konuları yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.
AutoClub - Otomobil Tutkunlarının Buluşma Noktası
autoclub.com.tr
/ autoclubtr
/ autoclubtr
/ autoclubtr

Пікірлер: 282
@enermax60
@enermax60 4 жыл бұрын
KZbin ortamında böyle seviyeli böyle değerli ve böyle bilgilendirici içerikleri bulmak çok zor. Bu adamlar tv kanallarına çıksa rating rekoru kırardı.
@aysa6692
@aysa6692 Жыл бұрын
Daha yeni seyrettim ne kadar vizyonu geniş insanlar..guzel tahmin etmişler bravo. Emeklerinize sağlık teşekkürler
@fehmipaksoy
@fehmipaksoy 4 жыл бұрын
Türkiyenin en kaliteli otomobil kanallarından biri olma yolunda gidiyorsunuz... Tebrikler, başarılar...
@ntypestyle
@ntypestyle 3 жыл бұрын
Halit bey ne kadar güzel anlatıyor. Eskiden Otorite programı vardı onu izlerdim. Aynı tadı bu kanalda alıyorum. Teşekürler
@emrah_koc
@emrah_koc 4 жыл бұрын
Kıymetli hocalarım kanalınızı 2 yıldır aralıksız takip ediyorum yayınlanmış olan bütün videolarınızı izledim ve izlemeye devam edeceğim özellikle Halit Bolkan hocam çok keyiflisiniz teşekkür ediyorum..
@fratdemir7039
@fratdemir7039 4 жыл бұрын
Halit bolkan ve Turgut yüksek dağ Bence ikinizde tüm insanlığa bilgi enerjisi dağıtıyorsunuz.
@keremtoksoz6257
@keremtoksoz6257 3 жыл бұрын
Bilen kişinin konuşması ve anlatması ne kadar güzel oluyor... Çoook teşekkürler...
@AhuraMazdaTurkey
@AhuraMazdaTurkey Ай бұрын
Halit beyi çok severim. Çok donanımlıdır. Fakat toyota honda hibrit hakkında biraz eksik. Pil değişim masrafı bugün 80 bin lira. Bu arabalarda turbo ve şanzıman yok. Ağırlık dezavantajı yok. Bozulma durumu yok. O yüzden masrafsızlık anlamında daha üstünler. Öyle olmasa amerika ve avrupada taksiler prius olmazdı. Bakımları da seyrek. Ucuz.
@nazimulucay3137
@nazimulucay3137 4 жыл бұрын
En önemli 2 konuyu atlamışsınız. En verimli içten yanmalı motor%30-35. Elektrik motorunun verimi %95. Elektrik maliyeti km’de 7kuruş. İkinci nokta ise elektrikli araçların basitliği. Hareketli parça sayısı az, bakım masrafı neredeyse sıfır. Pil maliyeti 100usd/kWh sınırının altına indiğinde elektrikli araç üretim maliyeti içtenyanmalı motorlu araç üretim maliyetinin altına inecek. Bu noktadan sonra içten yanmalı motor anlamını yitirecek. 100 usd/kWh fiyata da 2024’de ulaşılacağı tahmin ediliyor, ancak şu anki maliyetlere tahmin edilenden 1-2 yıl önce ulaşılıyor. Benim tahminim Nokia ve Eriksona ne olduysa içten yanmalı motora da 2025 de o olacak. Alt yapı, elektrik santrali yetmez konuları ise tam tersi, şu an tüm araçlar elektrikli olsa elektrik şebekesi daha sağlıklı çalışır. Gündüz elektrik kullanıp Gece elektrik kullanmıyor olmamız bir fayda değil tersine çok büyük bir problem. Gece 1000.000 elektrikli aracı şarja taksak elektrik şebekesi daha sağlıklı çalışır.
@mertdemirci
@mertdemirci 4 жыл бұрын
nazim ulucay çok güzel yazmışsınız elinize sağlık, konuşan beyefendilerin dünyadan haberi yok, olayın felsefesine uzaklar, eksik olduğunuz tek bir kısım var beyefendiler de nokia ericsson noktasına gelecekler bu bihaberlik haliyle
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
Çok değerli yorumlarınız için teşekkür ediyoruz. Daha önce yaptığımız videoları izlerseniz bu konudaki tüm detayları paylaştığımızı görebilirsiniz. Elektriğin avantajlı olduğunu söylemek için çok şey bilmeye gerek yok, matematik bunu gösteriyor. Ancak alt yapı, üretim vs gibi konular hala muğlak ve tüm firmalar bunun için çalışıyorlar. Değerli yorumlarınızı bizimle paylaşmaya devam edin lütfen. Çok teşekkür ediyoruz.
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
Sizden öğreneceğimiz çok şey var 😊 Bizim bihaber olduğumuz konuları paylaşırsanız mutlu olur, eksiklerimizi tamamlarız. Çok teşekkür ediyoruz.
@ismailakyuz1057
@ismailakyuz1057 4 жыл бұрын
nazim ulucay hocam bir çok konuda haklısınız lakin unuttuğunuz bir konu var, gece şarja takabilmek için kapalı otopark ya da yol kenarlarında şarj ünitelerinin olması gerekir. O kadar şarj altyapısı olmadığı zaten videoda vurgulanıyor. Zaten elektrikli araçlar şuan kapalı otoparkı olan ve maddi gücü el veren kitleye hitap ettiği aşikar.
@erolakca2349
@erolakca2349 Жыл бұрын
Tüm kalbimle tam elektrikli sistemi savunuyorum ancak sohbetten anladığım ,otomotiv sistemini elinde bulunduran güçler yıllardır oluşmuş sistemi ( dünya genelinde yağ ,servis ,mevcut patlardı motor stokları ve buna bağlı her türlü yan sanayii )bir anda çöpe atacak elektrikli sisteme geçmezler. Hibrit sistemin tamamen kandırmaca ve oyalama tekniği olduğunu düşünüyorum. Petrol motorları sömürü sistemini biraz daha ayakta tutmak amaçları sanırım. Elektrikli ile bu sistem ve petrole hakim olanlar güç kaybedecekler bu görünür bir şey.maalesef dünya genelinde hakim olan güçleri ile engelleyebildikleri kadar engellemeye çalışacaklar öyle görünüyor.. Sohbetteki üstadlarıma saygılar sunuyorum.Gerçekten otomotiv konusunda otorite oldukları kesin,ancak artan oto sayısı da düşünülürse ,bu araçlara petrol bulmak elektrik üretmekten çok daha zor,ve gereksiz.kaldı ki güneş rüzgar vb yöntemler ile elektrik üretimi gittikçe artmaktadır,bunun önündeki en büyük engel de yine mevcut otomotiv sistemi gibi görünüyor. Umarım Nikola teslanın başına gelenler elektrikli oto sisteminin başına gelmez.. Ne yazık ki mevcut kapitalist sistemin gücü karşısında fazla şansı yok,umarım yanılırım...
@akgunusta
@akgunusta 4 жыл бұрын
Şurada insanlar, biz tüketicileri bilinçlendirmeye çalışıyor nefes tüketiyor. Argo konuşmalar ve küfürler yok, antipatik şaklabanlıklar yok. Kalite ve bilgi var ama halen 'beğenmedi' tuşuna basan tedaviye muhtaç insanlar çıkabiliyor. Pes!...
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
Bizim program en net bu şekilde özetlenebilirdi 👍 Çok teşekkür ediyoruz.
@yunusemreyazici1
@yunusemreyazici1 3 жыл бұрын
kesinlikle katılıyorum birde profösör edasıyla bu ne biliyor ya diyodur lak al sana dislike
@kuantumdelisi
@kuantumdelisi 4 жыл бұрын
emeğinize sağlık. "en iyi yol tutan arabalar" başlıklı bir konu ele alabilirsiniz. piyasada alınabilecek otomobillerin yol tutuşları ile ilgili halit abinin model üzerinden yorumlarını çok merak ediyorum.
@ersankuneri5571
@ersankuneri5571 4 жыл бұрын
çok bilgilendirici keyifli olmuş. inşaallah yöneticiler de sizi izliyordur. tavsiye ederim ufukları açılır.en azından şehir planlaması yaparken.
@ardaatan947
@ardaatan947 4 жыл бұрын
Bataryaların %80'den sonra şarj sürelerinin uzun olmasının sebebi güvenlik olarak nitelendirebiliriz. Ancak %100 şarj ve %20 şarjın altı pilin ömrünü azaltacaktır. Kullandığımız telefonlardaki lityum ion pillerin zaman içerisinde ölmesinin sebebi de tamamen bu tarz yanlış kullanımdır. Elektrikli otomobillerde bu daha da önem arz ettiğinden pil yönetim sistemleri ağzına kadar pilin doldurulmasını ve tamamen boşaltılmasını engeller. Bu sayede çok uzun ömürler sunuyor. Hatta Tesla'nın daily ve travel adında farklı modlar var. Travel modunda tamamına yakın şarj etmek mümkün. Elektrikli araçlardaki asıl problem şarj istasyonu kurmak değil. Bu şarj istasyonlarını yerleştireceğiniz noktadaki enerji alt yapısının yetersizliği.
@ardaatan947
@ardaatan947 4 жыл бұрын
Bu problemin en rasyonel çözümü şarj istasyonlarının altına ömrünü tamamlamış lityum pillerinden oluşturulmuş paketler eklemek. Örneğin anlık olarak 200 KWh enerjiyi şebeke altyapısından beslemek yerine bu pil paketlerinden araçlar şarj edilerek şebekenin elverdiği ölçüde bu paketlerin de tekrardan şarj edilmesini sağlamak. Hatta bu sistemle kendi evinize bile hızlı şarj istasyonu kurmak mümkün. Teslanın ilginç çözümleri var bu alanda zira Amerika'da şebeke altyapısı 110 volt olduğundan en dezavantajlı ülke olduğunu söyleyebiliriz. Adamlar güneş panelleri ile istasyonları destekleyerek ve lityum paketleri ile bu enerjiyi depolayarak şebekeye yük getirmeden kendini idame ettiren sistemleri bazı bölgelerde test etmeye başladılar bile. Bu konuda ciddi ilerleme kat eden bir diğer ülkede Çin. Lityum pilin maliyetlerini düşürmek için ihtiyacın çok çok üzerinde pil üretiyorlar bu fazla pilleri şehirlerin altına yerleştirerek enerjiyi daha verimli kullanmaya çalışıyorlar.
@ozgurgungor2
@ozgurgungor2 4 жыл бұрын
@@ardaatan947 %80 meselesini ben yazacaktım, yazan var mı diye bakarken sizin yazınızı gördüm. Çok güzel olmuş. Teşekkürler.
@yigitmert4232
@yigitmert4232 4 жыл бұрын
Tarafsızlığınızı koruduğunuz için tümcenize teşekkür ederim
@Moon34360
@Moon34360 Жыл бұрын
Şu videoyu 4. kez izliyorum.İlk iki izlememde hiçbirşey anlamamışım.Emeklerinize sağlık❤❤❤❤
@mehmetaliemir3023
@mehmetaliemir3023 4 жыл бұрын
Merhaba kıymetli Turgut Bey ve Halit Bey, programlarınızı merakla takip ediyorum ama bunu kaçırmışım. Bu programın yayınlandığı tarihten 10 gün önce 2010 model Prius almışım. Gerçekten Hybrid teknolojisi muhteşemmiş. Aklın yolu birdir diye boşuna demiyorlar. Sizleri zevk ve merakla izlemeye devam edeceğim. Bütün emeklerinize teşekkür ediyorum. Sevgilerimle
@aknaltparmak7519
@aknaltparmak7519 4 жыл бұрын
Yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürler. 😊 Çok çok keyifli sohbetler... Sıkılmadan hemen her videonuzu son saniyesine kadar zevkle izliyorum. Varolun...
@mehmetsonmez8559
@mehmetsonmez8559 3 жыл бұрын
Sürücülük dışında otomobilden cok anlamam, ama sıkılmadan dinlendim. Güzel şeyler öğrendim.♥️ Şehirleri sıfırdan kurmak, binalari yenilemek, 40 yıldır aklıma geliyordu, çocukça buluyordum. Burada benzerimi gördüm.😊
@megaelektronik2730
@megaelektronik2730 2 жыл бұрын
Hibrit araba. Mantığı hafif batarya frenleme ve ranpa aşağı inişlerdeki dinamo sayesinde üretilen enerji. Anlık depolayıp ve tekrar elektrik motoruyla kulandırıp benzine katkıda bulunmak . ve gerçekden başarılı. Ve mantıklı.
@fehmiksakurek3636
@fehmiksakurek3636 4 жыл бұрын
İlk olarak 1902 yılında Ferdinand Porsche tarafından üretilen hibrit otomobile “Mixte-Wagen” adı verilmiştir. Viyanalı bir fayton üreticisi olan Ludwig Lohner ile birlikte çalışan Porsche 4 silindirli bir Daimler motoruna aküler, bir jeneratör ve elektrik motorları eklemiştir. Bu haliyle Mixte benzinli motor stop edildiğinde bile akülerin çalıştırdığı elektrikli motorla ilerlemeye devam edebilmekteydi.
@mehmetalidogan-go6wd
@mehmetalidogan-go6wd Ай бұрын
Fgujkhhp
@tarikdemirok8637
@tarikdemirok8637 4 жыл бұрын
Herzaman ki gibi mükemmel film IMDb:10/10
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
Güzel yorum 😊 Çok teşekkür ediyoruz.
@eminkalyoncu1347
@eminkalyoncu1347 4 жыл бұрын
halit bey çok zeki ve olgun BİLMİYORUM diyebiliyor bilgisi olduğu halde
@semihasli1192
@semihasli1192 4 жыл бұрын
👏👏👏süreler süper olmuş videolarınızın tamamı baştan sona eksiksiz izleyebiliyorum
@sonbarbun111
@sonbarbun111 4 жыл бұрын
18:08 "Yolda kaldım baba, jeneratör getir."
@rezes77
@rezes77 4 жыл бұрын
Sohbet ve anılar güzel. Baştan sona bilgi sıkıcı oluyor. Böyle devam. Teşekkürler
@bilalnecaticanakc1795
@bilalnecaticanakc1795 4 жыл бұрын
Hangi konuk gelirse gelsin, halit bolkan o videoda olsun bize yeter...
@kubilay699
@kubilay699 4 жыл бұрын
Geçen programların birinde bahsetmiştiniz, wankel destekli elektrikli motor. Bence en mantıklısı bu olurdu.
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
Onun da videosu geliyor 👍 Çok teşekkür ediyoruz.
@onur-tan
@onur-tan 4 жыл бұрын
20:15 Yeşil Bina Danışmanlığı yapıyorum, projelerimizde otoparklara %3ü kadar şarj istasyonu koydurtuyoruz. AVMler, toplu konutlar, fabrikalar. Otoparklarda yıkamacı gibi alan kiralayıp şarj firmaları türeyecek. Mercedes'in geliştirdiği kablosuz şarj sistemleri var tüm park alanına koyduğunuzda (ciddi yatırım gerektirir) kablodur, bağlantıdır dertleri kalmayacak ama yolumuz daha çok uzun... Şu anda en düşük menzilli elektrikli araçla türkiyenin batısında "planlı" şekilde ideal mola süreleriyle gezebilirsiniz, ama planlı olmak hazırlıklı olmak lazım çünkü bazı istasyonlar çalışmıyor ucu ucuna gidenler yolda kalıyor şimdiden :)
@muratunlu3570
@muratunlu3570 2 жыл бұрын
Hocam deprem ile bağlamanız süper oldu. Çünkü hep bağlantılı birbiriyle.
4 жыл бұрын
Halit bey, bilgilendirme icin tesekkurler. Hibrit cesitleri icinde seri hibritler de vardir. Chevrolet bolt modelinde seri hibrit kullaniyor. Benzinli motor sadece akuleri sarj ediyor, tekerlekleri elektrik motoru ceviriyor.
@standartkullanc9345
@standartkullanc9345 6 ай бұрын
merhaba, bu konu hakkında güncel bir videoya ihtiyaç var.
@yusufturken5607
@yusufturken5607 2 жыл бұрын
bence şuan için en iyisi hibrit, elektirikli otomobil şehir içinde idealdir, geceden tak şarja ama şehirler arası giderken sıkıntı pillerin 2-3 bin km yol yapması lazım gönül rahatlığıyla binilebilmesi için
@cemuka88
@cemuka88 2 жыл бұрын
Yıl 2022 Batarya sorunu hala çözülemedi menzil ve güç hala sınırlı, zaten bataryalar 10 kat güçlendiği gün piston motorlar aynı gün çöp olur, geleceğin mesleği ise mevcut piston motorları elektriklive çevirme işi olacaktır.
@faruk3933
@faruk3933 4 жыл бұрын
Turgut abi ağzınıza sağlık beklenti içinde olduğumuz konular bunlar TESLA özelinde ki film bekleyişimiz de devam ediyor
4 жыл бұрын
merhaba.kzbin.info/www/bejne/pKnFf4SAdtJ1nsk buradan izleyebilirsiniz.
@Xan066
@Xan066 4 жыл бұрын
Yine guzel insanlar yine guzel bir program. Hakit abiye selamlar. Halit abi bu programlarin lokomotifi sensin. Ellerinize emeginize saglik. Helal olsun abiler. Devam. 👍
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
Çok teşekkür ediyoruz 🙏
@turkeycar
@turkeycar 4 жыл бұрын
Hibrit büyük avantaj. Benim 1.4 tsi meşhur ödüllü motor 7.5 lt/100 km ortalaması ile bir Lexus LS600h 6.0L hibrit bile 7.5L/100km ortalaması ile aynı değerler. Gerisini siz düşünün. Performans, güvenlik vs. Tabi burada ağırlık 1.300kg ve 2.500kg olduğunu unutmayalım. Yorumlarınızı alalım. Plug-In Hybrid Range Rover geldi ülkemize. 2.0 benzinli.
@BagciVeysel
@BagciVeysel 2 жыл бұрын
Seres suan icin alınabilecek otomobilden birisi sanirim. Harici şarj imkani olan hibritlerden. Birde hibrit de senaryo yu kendimiz olusturabiliyormuyuz. Mesela yakit tuketim degerini mesela kendiniz belirliyormusunuz gibi. Akü teknelojisinde , super kapasitorler cozummu, tork destegi olan hibritlerde.
@ersankuneri5571
@ersankuneri5571 4 жыл бұрын
Onno Usta hatıraları mükemmeldi:)))))
@mustafainankahyaoglu278
@mustafainankahyaoglu278 4 жыл бұрын
Çok kaliteli programlar yapıyorsunuz ama acizâne tavsiyem , Halit beyle birlikte Otomobil incelemeleride yaparsanız, hem bizler için keyifli olur hemde Abone ve izlenme sayınız dahada artar diye düşünüyorum.
@Ugur-pf6ye
@Ugur-pf6ye 9 ай бұрын
Halit, arabayi her koydugun yerde sarj olmasi lazim dedin, Çinde aynen öyle, her sokakta, her otoparkta, her alışveriş merkezinde çok sayıda şarj istasyonu var, tüm benzin istasyonları dahıl. Tum yeni otobusler, kamyonetler , panelvanlar, kamyonlar artık elektrikli burada. Battery swap dedikleri yontemle 5 dk da arac altından aku alınıp, anında dolu aku monte ediliyor
@muammerfedaiozturk1193
@muammerfedaiozturk1193 4 жыл бұрын
Sizin gibi otomobil üstadlarını dinlemek ne büyük mutluluk
@jandarma6170
@jandarma6170 4 жыл бұрын
Bence harika ve devamı gelmesi gereken bir konu, hibrid almayı düşünen biri olarak ikinci eli ne olacağı konusu tedirgin etti, benzinliye devam mi edecegiz
@orhan4713
@orhan4713 2 жыл бұрын
Çok kaliteli bir yayın olmuş bilgi sahibi oldum teşekkürler 👍
@ibrahimyldz4617
@ibrahimyldz4617 11 ай бұрын
Her riske ragmen elektrikli mantıklı geliyor bana. Tek handikapı batarya. Normalde fosil yakıtlı araçlarda al yakıtı bin git. Elektrikli de batarya eskime suresi problem umarım buna gelecekte çözüm bulunur.
@ulasbay7111
@ulasbay7111 4 жыл бұрын
Nissan Leaf ile ilgili bir fiyat duyumunuz var mı acaba?
@denk_lem
@denk_lem 4 жыл бұрын
Saygilar ustalar, elinize kolunuza saglik. Ne kaaar guzel zamanlama olmus, onumuzde bir kac yil daha var ama bangir, bangir gelen bir zorunluluk. Konu hakkinda; elektirikli araclarin Turkiye de yerlesmesinin uzun surecegini dusunuyorum ama mild ve menzil uzatici hybridlerin hizlica cogalacagina eminim. Diger taraftan hidrojen motorlu hybridlerin deponin daha hizli dolmasi nedeniyle daha cok rabet gorecegini dusunuyorum. Bir de baba "bir an" Istanbul' a kurulacak sarj istasyonlarinin iki yil sonraki halini dusunsenize bi, hayal ettiginizden daha iyi olmayacagi kesin. Sarj isi bizi bozar, en azindan kendi garaji, kendi sarj istasyonunu koyacak saglam bir yeri olmayan adama uymaz. Alt yapi cok pahali, araba cok pahali...
@denk_lem
@denk_lem 4 жыл бұрын
Ek olarak "elektirikli araclar konusunda bilgili" diye belirttiginiz usta geldiginde hidrojen konusunu detaylandirirsaniz cok sevinirim. Sabirsizlikla bekliyorum. Tesekkurler ve saygilar
@t.c.onderergan238
@t.c.onderergan238 4 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık, Hibrit güzel ancak benzinli motor hacmi yüksek olduğu için vergi dezavantajı var, eğer hibrit otomobillere daha düşük hacimli benzinli motor koyarlarsa yada koyabilirlerse daha bir alınabilir olur.
@kadirtashanlioglu8008
@kadirtashanlioglu8008 3 жыл бұрын
Sürekli hızlı şarj ve 100 DE 80 nin altında yapılan şarj sonunda bataryalar deyişme noktasına gelir
@direncmahanoglu2088
@direncmahanoglu2088 Жыл бұрын
Bugün mazot 40 TL oldu hybrid araç bakiyordum.Adamlar 3 sene önce hybrid piyasaya hakim olacak dedi.çok haklılar.Elektriğe gelen zamlar sonrası hybrid çok mantıklı.
@evdeteknik
@evdeteknik 4 жыл бұрын
Hidrojenli motorlar daha mantıklı bence.Menzil sorunu yok geçiş aşamasında daha mantıklı.
@ardaatan947
@ardaatan947 4 жыл бұрын
En olmadık teknoloji hidrojen. Hem yakıt aşırı pahalı hemde bunun deposu -400 dereceye yakın sıcaklıkta ve genellikle arka koltuğun altında depolanıyor. İstasyona nakliyesi desen tam bir karın ağrısı. 100 yıl geçse bile bu sistem tutmaz.
@evdeteknik
@evdeteknik 4 жыл бұрын
@@ardaatan947 İleryen zamanlarda yatırım yapılırsa bence geliştirilebilir.
@ardaatan947
@ardaatan947 4 жыл бұрын
@@evdeteknik "who killed the electric car" isimli belgeseli izlemenizi tavsiye ederim elektrikli araçların önünü kesmek için şişirilmiş bir balon teknoloji. Doğru düzgün bir yatırımda yapılmadı zaten yakıtı aşırı pahalıya mal olduğu için. Bu yakıtı üretmek için harcanan elektrik enerjisi inanılmaz boyutlarda. Kullanım esnasında da ciddi riskler var LPG den bile çekiniyoruz hidrojen tüplerinin basıncı kat ve kat daha yüksek. Teknolojik olarak da ilerleme kat etmek güç çünkü kimya ve fizik kanunlarını yenemiyorsunuz.
@fehmiksakurek3636
@fehmiksakurek3636 4 жыл бұрын
Genellikle İlk hızlanmalarda elektrik motorundan destek alırlar . Bir destek motoruna sahip olduklarından daha geç yıpranmaları hibrit otomobillerin avantajlarındandır.
@yufkacmuammer7763
@yufkacmuammer7763 4 жыл бұрын
30:00 Turgut abi: He he annat dinniyom :)
@Moon34360
@Moon34360 Жыл бұрын
Nasılda böyle yıllar yıllar önce topu 90 a takmışsınız helal sizlere🎉🎉🎉
@emrahdogan2283
@emrahdogan2283 4 жыл бұрын
Program gerçekten çok faydalı oldu. Hybrid araçları merak ediyordum ve sayenizde kafamdaki soru işaretlerine çözüm bulabildim. Emeğinize sağlık, teşekkürler.😊 Bundan sonraki programın birinde ikinci el piyasasının neden aşırı derecede yükseldiğini ve bu durumun geleceği ile ilgili bizi bilgilendiren bir program yapabilir misiniz? Tekrar teşekkürler.
@Ergun__Gokcek
@Ergun__Gokcek 4 жыл бұрын
2020 yılı vergileri yükseldiği için satışları aşağı çekti, sıfır araç satışı düşünce 2. El fiyatları artar. Ekonomi kuralı.
@ersinacet5594
@ersinacet5594 4 жыл бұрын
tekerleklerin üzerinede düzenek koyup dönerken alternatör gibi elektrik üretsin.nsaıl fikir :)
@burakyldrm3487
@burakyldrm3487 4 жыл бұрын
Tork konventörlü hibritler yapılsın artık. Cvt'den tiksiniyorum.
@cansuyesim
@cansuyesim 2 жыл бұрын
Bir konuda beni aydinlatirsaniz sevinirim. 1)Pazarda hibrit in artışı fiyatları nasıl etkiler suan almak mı? Pazarda artınca almak mı? 2) Dizele talebin azalması ilerde motorin fiyatlarını nasıl etkiler?
@tarkyener1506
@tarkyener1506 3 жыл бұрын
Güzel bilgi aktarımı olmuş 👏👏👏emeğinize sağlık.👍👍👍
@berkcandemir06
@berkcandemir06 4 жыл бұрын
şarj süresi, pil ömrü sıkıntısı olmasa tabiki full-elektrik tercihim. ama şu durumda şahsen almam.(zaten alamam) alternatif bir bioyakıt üzerinde çalışılsaydı keşke petrol ürününden dahada az emisyonu düşük olan birşey illaki bulunabilirdi.
@infoman1881
@infoman1881 4 жыл бұрын
Onno ustayı yerli tank motorunda çalışırken görmeyi çok isterim. O adam 1700 beygir tank motorunu çok kolay yapar eminim
@ysaridemir
@ysaridemir 4 жыл бұрын
400 KM gidiyorsun bir yemek molası 40 dk :)
@stefanzweig6569
@stefanzweig6569 4 жыл бұрын
ağzınıza sağlık güzel bir vizyon sunmuşsunuz otomobil sahiplerine
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
Çok teşekkür ediyoruz. Tüm konuları konuşamaya çalışıyoruz
@mahsunoldu9096
@mahsunoldu9096 4 жыл бұрын
Çok harikasiniz..
@moz3600
@moz3600 3 жыл бұрын
maliyet hesabı yaparken sadece kullanımı değil, arabanın motor yağı filtreleri değişen bozulan milyon tane parçayı ayarı ve işçiliği de düşünmek lazım (sübap, buji, debriyaj seti vs vs) elektrikliler girdiği an çok daha avantajlı olacak ama ülkemizde daha geç olacak ÖTV sayesinde
@isodes
@isodes Ай бұрын
Yıl 2024 sarj ve batarya problemi çözüldü sadece Türkiye'de sarj istasyonu emekleme dönemiyle yürüme arasında bir yerde yürüme evresinden sonra koşma evresi çok hızlı olacak 😅
@sonbarbun111
@sonbarbun111 4 жыл бұрын
32:20 Halit abi bu iş akıl meselesi ama esas olarak vizyon meselesi. Yani geleceği ve teknolojiyi, takip ve tahmin edebilmek. Bizim yöneticilerin en büyük eksikliği ne yazık ki VİZYON sahibi olamamak.
@EphinosiaVendetta
@EphinosiaVendetta 4 жыл бұрын
Efsanesiniz.efsane.
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
🙏🙏🙏 Çok teşekkür ediyoruz.
@yusufevin5427
@yusufevin5427 3 жыл бұрын
Bu adam nihat hatip oğlundan daha güzel anlatıyor.daha çok kazanması lazım.😃teprikler çok güzel bilgiler sunulmuş.
@Bahadr.g
@Bahadr.g 4 жыл бұрын
beğenimi attım müsait olunca izleyeceğim 😊
@hakan34
@hakan34 3 жыл бұрын
Güzel ve bilgilendirici bir video olmuş...Emeği geçen herkeze çok tskrlr...Özellikle sohbetiniz harikaydı...Diesel arac kullanıyorum yıllardan beri...Diesel arac tercih etmemde ki en büyük neden çok fazla km yapıyor olmam...Almanya'da Diesel yasakları da geldiği için elektrikli araca geçmeyi düşünüyordum fakat %80 jarz etmeye kalktığımda 45 dk. Bekleme süresi %100 jarz'da 1 saat 20 dk beklemek zorunda olucagim için kararsızdım hybrid mi yoksa elektrikli aracmi diye...Bu videoyu izledikten sonra hybrid aracda karar kıldım... Kia Sorento hybrid almaya karar verdim...Video için çok teşekkürler....
@burock7534
@burock7534 4 жыл бұрын
Tan dizi film tadında programlar çok güzel ve zevkli. Elektrikliye nazaran Hybrid daha mantklı şu an. Toyota'nın Hybrid motoru daha cazip geliyor bana. Ama işte 10 yıl sonra batarya ne olur o soru işareti. Evet Toyota'da garanti ekstra paketi var. 2014 model Corolla sahibiyim ve 6 yıl önce ilk aldığımda garanti ekstra almıştım 3 yıllık garanti bitti 2 yıllık ekstra devreye girdi ve 2019 Kasım da o 2 yıllık ekstra garanti de bitti ve ben yine 2 yıl daha uzattım ekstra garantiyi. Herhalde Hybrid içinde garanti ekstra paketleri olur. am işte 15 yıl binilse Hybrid'e herhalde batarya yenilenir b uda epey maliyetli. Dizeller zaten kalkıyor daha doğrusu kalkacak deniliyor. Toyota daha dizel getirmiyor yapmıyor. Opel de kaldıracak dizeli 2-3 yıl sonra öyle duymuştum. Benzinli yine en cazip bu durumda. Ama elektrikli motordan ziyade HYBRID şu an daha avantaj. Elektrikli otomobiller için temiz bir 10 yıl daha var. Ve Halit abinin dediği gibi elektrikli otomobiller için şarj istasyonu yetmez. Espriye bak iş yerindesin ya kanka senin Opel'in şarj kablosu benim Renault'a uyar mı ver bakayım diyecen haha
@kite-zf8cvt
@kite-zf8cvt 2 жыл бұрын
2013 model toyota yaris hibrit arabanın hibrit bataryası 17.01.2022 de değiştirilmiş , sıfır batarya ücreti 17.000 tl ( 1260 dolar.... (dolar kuru : 13,50 tl) )
@yunusemreyazici1
@yunusemreyazici1 3 жыл бұрын
elinize sağlık güzel olmuş bende corolla hybrit tercih ettim şuan için oldukça memnunum hybritten
@berathepinkpanther
@berathepinkpanther 3 жыл бұрын
Performansı hakkında bilgi verebilir misiniz?
@yunusemreyazici1
@yunusemreyazici1 3 жыл бұрын
@@berathepinkpanther hocam şöle söyleyim bir kere perfomansı iyi ama bir turbo ile karşılaştırmak yanlış olur sen bu aracı perfomanslı kullanmak istersen seni üzer yakıt olarak çünkü bu araç sakin kullandımdan hoşlanıyor hafif gaza basıcan kendi hızlancak ha bastınmı gidiyor tabi güç var ama yakıt canavar gibi emer .bence araç almak beklenti işidir perfomansmı yakıtmı konformu bunları belirleyip araç alırsanız üzülmezsiniz yoksa hep rahatsız olursunuz her araba için geçerli sölediklerim
@heliantus
@heliantus 4 жыл бұрын
Konuya başlarken çevresel etkilerden dolayı elektrikli otomobillere mecburen geçeceğiz demişsiniz. Ancak bir çok araştırma sonucu da, pillerin üretiminin ve son kullanma tarihi geçen pillerin tekrar geri dönüşüme katılmasının veya atık olarak kalmasının çevre vereceği zararın çok daha fazla olacağını gösteriyor. Zira piller ağır kimyasallar ve geri dönüşümleri oldukça sıkıntı. Elektrikli otomobiller için bu konudan yeterince bahsedilmediğini düşünüyorum..Elektriğin üretim aşamasında ki çevreye zararı da cabası. üst üste koyduğumuzda çevre açısından elektrikli otomobiller zorunluymuş algısı pekte makul değil.
@emrullaherturk4988
@emrullaherturk4988 4 жыл бұрын
Sohbetiniz çok güzel. Şarj konusunda bir düzeltme yapmak istiyorum. Bataryaların şarj yüzdesi %60'ı geçtikten sonra çekebildiği akım düşer. Bunun bir sebebi boş batarya ile şarj geriliminin arasındaki farkın ilk başta çok olması. Batarya paketleri paralel şarj yapabilmesi için tasarlanıyor. Her bir hücrenin aynı olması hedefleniyor. İçinden birisi zayıfladığında işler karışıyor. Burda da şarj kontrol devreleri araya giriyor. (Yanlışım varsa düzeltin)
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
Teşekkürler güzel bilgiler ve yorumlar için.
@erolborek8656
@erolborek8656 2 жыл бұрын
18:00 çözüm plug in battery ;)))
@seyid_can
@seyid_can 4 жыл бұрын
Selamün aleyküm programınız süper çok güzel severek izliyorum. Ben de 1.3 dizel Opel Corsa D 2010 aracım var. İleride duruma göre 🚗hibrid'de geçmek düşünüyorum...👍
@hamzataskn61
@hamzataskn61 4 жыл бұрын
Üstadlar,reklam politikanızda bir güncelleme yapsanız da insanlar bu güzel filmlerden haberdar olsa!.
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
Aslında elimizden geleni yapıyoruz ama adımlarımız biraz küçük maalesef 😕 Çok teşekkür ediyoruz.
@hasansaglam7966
@hasansaglam7966 4 жыл бұрын
Rafineriden bir birim benzin çıkıyorsa bir birim dizel çıkar. Dizeler kalkarsa bu motorini ne yapacaklar içeceklermi?
@okyanuskafal65
@okyanuskafal65 4 жыл бұрын
yük taşıtı olarak serbest ki onların şehre girişi yasak zaten Tır Otobüs kamyon vs vs ""Otomobillerde Dizel yasaklanıyor birçok ülkede"" Şehrin ortasınga Gurgurgur dizelin ne işi var Leş gibide Yağ kokar Öğğğğğ Siyah duman atar vs vs Şehirdeki oksijen kalitesini düşürüyor Dizel otomobiller Çiğerlerin Dizel partikülü ile doluyor Kanser oluncada """GDO LU DOMATESTEN OLDU"""" :):):): Sabah akşam leş gibi Dizel partikülü çekiyorsun ciğerlerine haberin yok TÜRKİYEDE DE YASAKLANSIN DİZEL OTOMOBİL
@fehmister
@fehmister Жыл бұрын
Burada 3 yıllık görüş bildirdi. Şuan 3. Yıldayız. Sanırım hybrid dediği kadar yayılmadan, elektrikli yayılacak. Soru aslında tam olarak şu, cep telefonlarında muhteşem bir yarış yapıldı üreticiler teknolojiler açısından. Araçlarda da böyle bir yarışa gidilirse, araba yatırım olmaktan çıkar. Ve bir çok kişi sürekli zarar eder. Araçlarda teknoloji yarışına girilecek. Bu kesin. Ve ortalık fena halde karışacak.. Her yeni modelin menzili artacak, her modele yeni güncellemeler gelecek. Bakalım neler olacak. Telefonlardaki gibi bir durum olacak. Bence elektrikli araba aldığında 2 yıl binip satacaksın. Hatta alır almaz ilana koyacaksın. Sürekli yeni model duracaksın. Ta ki büyük değişimler bitip, artık küçük küçük değişimler gelene kadar.
@sedatkanlioglu1967
@sedatkanlioglu1967 2 жыл бұрын
Fluence üretimi başladığında fabrikada arkadaşlara takıldım bagaja ekstra bir eksoz deliği yapalım dedim bim dende 100TL ye jeneratör alsınlar şarz için takılıyorumdum
@omer-ew9kc
@omer-ew9kc 4 жыл бұрын
Türkiyede dizel. Kimse bahsetmiyor ama elektirikli nin akü kirası var.Bide herkes lpg övüyor. Lpg li arabada hibrid yani iki yakıtlı motordur. Bide sonradan yapılma. Benzinli motoru kes biç lpg tak. Adı üstünde dönüşüm.Bide lpg de olsa benzin alıyorsun. 1.6 crdi 320 nm tork otomatik sportage en yoğun istanbul trafiğinde 7 lt yakıt, bence dizel. Yıllık yetkili servis bakımı 1000 tl.
@furtemel
@furtemel 4 жыл бұрын
Range Extender'ı atladınız Halit Bey....
@hamartiaperipeteia3691
@hamartiaperipeteia3691 4 ай бұрын
lütfen bu meseleyi tekrar değerlendirir misiniz?
@Tahir_4146
@Tahir_4146 4 жыл бұрын
Siz konuşun biz dinleyelim abi,tadından yenmez bir program,auto clap ❤
@fehmiksakurek3636
@fehmiksakurek3636 4 жыл бұрын
Satış fiyatlarının yüksek olması , tamir ve bakım masraflarının diğer araçlara göre daha yüksek maliyette olması, yaygın oto servis ağının bulunmaması hibrit otomobillerin dezavantajlarındandır.
@noktabursatv
@noktabursatv 4 жыл бұрын
Hocam ön görmede tek takıldığım nokta, bu değişim hızı umduğunuzdan çok daha hızlı olacak. Örnek; Akıllı telefona geçişimiz!
@cancoskun1466
@cancoskun1466 2 жыл бұрын
Vallahi bir daha sizi izlemeyecegim. Elektrikli mi ? Hibritmi ? diye girdim. Kendimi sohbetin icinde buldum. Sohbetiniz amacinizdan daha iyiyidi.
@haktanakdogan2384
@haktanakdogan2384 4 жыл бұрын
Halit baba efsanedir...
@hakanokdemir8139
@hakanokdemir8139 Жыл бұрын
Sorunun en önemlisin soruyorum elektrikli araç aldım ancak 6 ay yurt dışına gitmem gerekiyor aracı park ettim ve gittim dönüşte beni ne bekliyor cevapla ustam 😮
@cihangirkavuncu859
@cihangirkavuncu859 3 жыл бұрын
çok bilgilendim teşekkürler.
@ali76739
@ali76739 4 жыл бұрын
Hybrid, bence yeteri kadar gelişemeden elektrikliler tarafından sollanıcak. Hybridin gelişmesi demek pilin gelişmesi verimliliğin artması demek. Ee aynı sistem elektriklide de geçerli. Mekanik parça sayısı elektriklide çok az, yağ, su değişim derdi yok. Hybridde içten yanmalı motor olduğu sürece, yakıt püskürtülcek de, atomozie edilip yanma odasında yakılıcak da, basınçla krankı hareket ettirecek de, oluşan ısıyı soğutulmaya çalışılacak da vs. vs. Hiç gerek yok. Bas direk uza elektriklide..
@autoclubtr
@autoclubtr 4 жыл бұрын
İşte o bir süreç ve biz o süreci yaşıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz.
@erdincbayrak4466
@erdincbayrak4466 Жыл бұрын
Batarya ömrü 2. El araç alırken kafalarda soru işareti ediyor. Batarya fiyatı yuksek aracın değerini etkiliyor
@enginhoca8014
@enginhoca8014 2 жыл бұрын
Nokta atış güncel bilgilerin dolu insanlar tarafından masaya yatırıldığı çok faydalı bilgilerin aktarıldığı anlaşılır ifadelerle istifademize sunulan bu program da yapımdan yayına emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum çok faydalı oldu daşşaınızı yerim babalar eyvallah 😉🤭😂
@Sahin-mj8xx
@Sahin-mj8xx 4 ай бұрын
Hibrit motor kesinlikle tavsiye etmem sebebi bozulduğu zaman araba çöp oluyor iki risk taşıyor ama elektrikli arabada sadece tek risk var o da batarya
@TheMarwind
@TheMarwind 2 жыл бұрын
Lütfen Rica ediyorum deutzs a ait hydrogen motoru yorumlayin.
@onurunal4236
@onurunal4236 2 жыл бұрын
2022 geldi, güncel halini yapın lütfen
@altugkirimlioglu
@altugkirimlioglu 3 жыл бұрын
Gayet keyifli ve bilgilendirici. Tek soyle bir yorum ve sorum var; Benim genelde takip ettigim ve arastirdigim Hybrid kadar lpg araclarda avrupada ciddi talep gormeye basladi. Sizce LPGli araclar icin bir gelecek yok mu?
@ademaykutkoksal5874
@ademaykutkoksal5874 9 ай бұрын
Hocam elektrikli arabanın pil ömürlerini örnekler vererek açıklayabilirmisin avrupada kullananlar var onların yorumları ve servislerin degistirme aralıgı baz alınarak.Bir diğer sorum hibrit araba alacaktım usta eski hibrit alma mekanik aksamı çok motor geçişlerinde hibritin devreye girmesini sağlayan parca arızalanıyormuş birsuru sorunu var dediler 10-15 yil kullanan kisilerden bilgi alarak dezavantajlarını anlatan video yapabilirseniz sevinirim
@yufkacmuammer7763
@yufkacmuammer7763 4 жыл бұрын
Ahtapot çekici mi? İlahi Halit abi. Daha geçen Alman turistin otomatik vites Toyota minibüsünü çekicinin rampasını yağlayıp makaralı vinçle asıla asıla yüklediler. :)
@bakisancar4903
@bakisancar4903 3 жыл бұрын
Ağziniza sağlik çok fadali bilgiler hybrit aça RPG takilmasında bir mahsur marmi teşkürler
@ercanbegendi4121
@ercanbegendi4121 Жыл бұрын
Selamlar çok faydalı bilgiler teşekkürler. Merak ettiğim bir konu elektrikli bir aracı kaç kw bir jeneratör şarj eder aracın bagajında jeneratör ile şarj sorununu çözmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim.
Turn Off the Vacum And Sit Back and Laugh 🤣
00:34
SKITSFUL
Рет қаралды 6 МЛН
Hoodie gets wicked makeover! 😲
00:47
Justin Flom
Рет қаралды 137 МЛН
Toyota Corolla Hybrid Sık Sorulan Sorulara Cevaplar - Bölüm 1
34:20
DÜNYANIN EN BÜYÜK MOTOR ÜRETİCİSİ: HONDA
56:31
LastikPark
Рет қаралды 115 М.
Hangi Japon Aracı Tercih Edersin ? | Halit Bolkan Değerlendiriyor !
52:09
Japon Otomobilciler Derneği
Рет қаралды 240 М.
Tam Hibrit Araçlar Tarih mi yazıyor ? Tarih mi oluyor ?
31:03
Engin Ozoren
Рет қаралды 54 М.
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERE KARŞI MIYIZ? | AutoClub
30:59
AutoClub
Рет қаралды 34 М.
Yakıt Tüketimini Azaltmanın Yolları | AutoClub
1:03:17
AutoClub
Рет қаралды 73 М.