Elektroniğe / yazılıma / herhangi birşeye nereden başlamalı?

  Рет қаралды 3,856

Coşkun Taşdemir

Coşkun Taşdemir

Күн бұрын

Пікірлер: 38
@fatihcevik3
@fatihcevik3 3 жыл бұрын
Artık yeni mottom :) "Nereden başlayım diye araştırana kadar başla işte"
@furkangenc7869
@furkangenc7869 3 жыл бұрын
Oturmuş dakikalarca seni izliyorum. Kral adamsın
@umutturfan6168
@umutturfan6168 3 жыл бұрын
Hocam merhaba otomotiv sektöründe elektrik-elektronik mühendislerinin neler yaptığını anlatan bir video çekermisiniz ? Elektrikli araç yapımında elektrik-elektronik mühendislerinin çok kullanılmaması bana garip geldi bu konuda ve daha genel olarak otomotiv alanı ile ilgili bir video gelse süper olur.
@coskuntasdemirYoutube
@coskuntasdemirYoutube 3 жыл бұрын
Elektrik - elektronik mühendisi diye bir pozisyon yok aslında farklı çalışma dalları var. Şu videoyu öneririm: kzbin.info/www/bejne/l3OUg6qVrpaZpqs . Otomotivde de Türkiye'de genelde yabancı markaların üretimi söz konusu olduğundan üretim ağırlıklı işler ağırlıkta. TOGG projesindeki durumu bilmiyorum. Ama şunu diyebilirim ki artık günümüzde otomotiv büyük oranda elektronik + yazılım demek.
@umutturfan6168
@umutturfan6168 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim ilginiz için.
@SelcukAydnl
@SelcukAydnl 3 жыл бұрын
Değerli dakikalarınızı ayırdığınız için minnettarız.Başarılarınız daim olsun.
@emreturan6259
@emreturan6259 3 жыл бұрын
Bu tür rehberlik edici videolar çok faydalı oluyor, teşekkürler.
@coskuntasdemirYoutube
@coskuntasdemirYoutube 3 жыл бұрын
Ben bu konuda kararsızdım açıkçası ama görünen o ki bu tür videolar teknik konulu videolardan daha çok ilgi çekiyor :)
@coskuntasdemirYoutube
@coskuntasdemirYoutube 3 жыл бұрын
@Ahmet Selman Onlara da devam edeceğim tabi.
@haktanlofca8253
@haktanlofca8253 3 жыл бұрын
Hocam aslında dedikleriniz doğru spesifik bir cevap vermek böyle sorularda zor ama genellikle insanlar çok net cevaplar istiyor ondan dolayı zaten insanların kandırıldığı videolar daha çok izleniyor.Benim sizden ricam siz elektroniğe başladığınızda hangi kaynakları kullandınız nasıl bir öğrenme yolu seçtiniz bunu merak ediyorum,elektrik ve elektronik alanlarıyla ilgili kitap site vb kaynak önerileri ile ilgili bir yazı ya da video yayınlarsanız çok sevinirim.
@coskuntasdemirYoutube
@coskuntasdemirYoutube 3 жыл бұрын
Ben artık pratik olarak elektronikle ve donanımla ilgili bir iş yapmıyorum aslında, yazılım mühendisi olarak çalışıyorum diyebilirim. Ama kaynaklar konusunda ileride birşeylerden bahsedebilirim.
@timecomments
@timecomments 3 жыл бұрын
Basit bir şarj cihazı yapacaktım. En sonunda bunun mikro işlemciyle altından kalkacağımı anladım. Adını önceden duyduğum bir tane vardı. "PIC" Peki bunu nasıl öğrenirim dedim. "Tez" Evet internette bu konuda micro işlemci kullanan bir tez bulmam lazımdı. Tezi buldum. Çocuğun yaptığı şuydu. İki noktadan sıcaklık ölçüyor üçüncü noktaya aktarıyor, orada ekrana yazdırıyordu. Simülasyon programı, derleyici, kaynak kodun derlenmesi çalıştırılması derken 2 saat içinde bitmişti. "Yes, dedim YES." tabi bu alt yapının MS-DOS 5.0 günlerinden, GWBasic ve Cobol günlerinden bir geçmişi vardı. Ete hocanın PICBasic dersleri çok işimi gördü. Bir Rus'a neden sizde Atmel kullanılıyor diye sormuştum. "Nüanslar var" demişti birde. Bir Basic derleyicisinde O C'den daha hızlı program yazıp sonucu daha hızlı alabilirsiniz. Phyton'muş. Bu arada basic komutları ile Arm derleyicisi yapabilecek arkadaş bulabilir miyim?
@efe5587
@efe5587 3 жыл бұрын
Doğru diyorsunuz hocam.Mesela bugün üniversitelerimizde elektronik anlatan akademisyenler arasında teknik bilgi dışında elektronik hakkında bilgisi olmayan bir sürü insan var. Transistörü anlatıyor ama transistörü lehimlemesini bilmiyor. Mikrodenetleyici anlatıyor ama arduino diyorsunuz ne olduğunu bilmiyor. Üniversitelerimizde teknoloji anlatan hocalar teknolojinin gerisinde maalesef. Ellerinden akıllı tahtaları ve slaytları alsalar akademisyenlerin %90`ı ders anlatamaz.
@coskuntasdemirYoutube
@coskuntasdemirYoutube 3 жыл бұрын
Eğitim sistemi ve üniversitelerimizde sorunlar olduğu muhakkak ama bazı şeyleri de karıştrmamak lazım. Lehim yapmak, arduino vs.. ayrı ve bambaşka konular. Üniversitelerde işin teorisi ve mühendislik disiplini kazandırılır (ya da idealde böyle olmalı), tüm pratik teknolojilerin öğretilmesi zaten mümkün değil.
@arankinogon2059
@arankinogon2059 3 жыл бұрын
en iyi yaptığım şey: birşeye başlamak
@Atakan408
@Atakan408 3 жыл бұрын
Benimde daha sonra izle ye eklemek
@osmanylmaz5320
@osmanylmaz5320 3 жыл бұрын
Elektrik elektronik mühendisliği okuyacak biri için hangi programlama dilini önerirsiniz
@emremert5459
@emremert5459 3 жыл бұрын
bu sorunun ucu çok açık. Mesela hangi alanda çalışmayı düşünüyorsun? x dili ile istediğini yapabilirsin fakat dillerin çoğu belli bir alana yönelik çıkar yani web tasarım yapacaksan bunun için yaygın kullanılan dil ve teknolojiler var. Dolayısıyla alanını belirlemelisin ki onun için kullanılan dil veya teknolojilerden başlamalısın. Çünkü kütüphaneler onlara özel çıkar en çok ona çıkar. Mesela Javascript daha çok web alanında kullanılıyor sen gidipte gömülü sistem istiyorum ama javascript popülermiş. Eeee? Onun için önce git alanını belirle sonra ona göre dil seçersin
@haktanlofca8253
@haktanlofca8253 3 жыл бұрын
hocam arkadaşımızın dediği gibi hedefin önemli ama c ve c++ bu iki dil diğerlerine kıyasla daha çok işine yarayabilir yine kesin bir şey diyemem, önce c ile başlamanı tavsiye ederim ek olarak webmasto.com/hangi-programlama-dilini-ogrenmeliyim-infografik bu sitedeki infografik resim ile de bir seçim yapabilirsin.
@osmanylmaz5320
@osmanylmaz5320 3 жыл бұрын
@@emremert5459 Alanım zaten elektrik elektronik mühendisliği olacak zaten elektronik cihazların programlanması, robotik, otomasyon, kontrol sistemleri alanları mesela savunma sanayi ürünleri gibi
@osmanylmaz5320
@osmanylmaz5320 3 жыл бұрын
@@haktanlofca8253 attığın sitedeki görsel çok güzel özetlemiş teşekkürler
@emremert5459
@emremert5459 3 жыл бұрын
@@osmanylmaz5320 c - c++ - matlab
@iwilldothattt
@iwilldothattt 2 жыл бұрын
Hocam, mekatronik müh. mezunu olarak yazılım alanında çalışmak denince ilk aklımıza plc ve otomasyon sistemleri mi gelmeli (yani bu sektörde ilerlemek bizim için daha mı avantajlıdır) yoksa python gibi yazılım dillerini öğrenip de bilg. mühendisi gibi çalışma olanakları bulabilir miyiz (Bazı iş ilanlarında sadece Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği mezunları yazmakta özellikle) ? Bu soruyu, genel olarak ilanları incelediğimde gerçekten bambaşka bir dünya olduğunu farkettim yazılım dünyasının. Biz okulda sadece C'ye giriş ve Yapay zekaya giriş derslerini almıştık genel olarak yazılım için. Şu ana kadar genel olarak Mekanik Tasarım(SolidWorks) ilerlemeye çalıştım ama gelecek ve iş yönünden otomasyon/yazılım alanlarına geçmem gerek sanırım. PLC ve Otomasyon konusunda temellerim var, sanırım bu alan üzerinde ilerleyeceğim. Değerli tavsiyelerinizi merak ettim.
@coskuntasdemirYoutube
@coskuntasdemirYoutube 2 жыл бұрын
Kısaca söylemek gerekirse mezun olduğun bölümle yapacağın işler arasında birebire ilişki her zaman olmayabiliyor. Yani ilgilendiğin alana yönelmen mümkün. Tabi ki ilk 2 sene zorlu oluyor bir yerde başlayıp tutunmak ve devam etmek açısından.
@iwilldothattt
@iwilldothattt 2 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin benim gözlemim, piyasada çalışanların yaşı dikkate alınıyor iş başvurularında. Bir yaşa kadar belli tecrübe etmemiş kişiler tercih edilmiyor, ben de bu sebeple şimdi tamamen yazılım sektörüne girmek istersem ve başarısız olursam bu sefer kendi mesleğimin iş ilanlarında var olan tecrübeyi elde edemem ve ortada kalırım diye endişe ediyorum. Sizce yersiz bir endişe mi bu ?
@kerimkaanmarasli5343
@kerimkaanmarasli5343 3 жыл бұрын
Dillerinize sağlık
@burakzz4722
@burakzz4722 3 жыл бұрын
Hocam benim merak ettiğim bir şey var elektronik 3. Sinifim şuan PIC görüyoruz derslerde sizin de videolarinizi izliyorum ancak iş hayatinda bir gününüz nasıl geçiyor? Mesela oturup 8 9 saat boyunca klavye başında yazı mı yaziyorsunuz?
@coskuntasdemirYoutube
@coskuntasdemirYoutube 3 жыл бұрын
Burak iş hayatında gününün nasıl geçeceği hangi alanda çalıştığınla da alaklı bir durum. Tabi ki yazılım yada farklı dallarda tasarım gibi konularda çalışanların günlerinin çoğu bilgisayar başında geçiyor.
@ozgurozden8319
@ozgurozden8319 3 жыл бұрын
Başlanmış iş, bitmiş iştir. (Sanayi ustası atasözü)
@ekoarmutcu6808
@ekoarmutcu6808 3 жыл бұрын
👍
@class8587
@class8587 3 жыл бұрын
Mbed hakkında Bi bilginiz varmı
@coskuntasdemirYoutube
@coskuntasdemirYoutube 3 жыл бұрын
Var biraz ama uzun zamandır bakmadım.
@class8587
@class8587 3 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin stm 32 yi programladığımız uygulamanın kullanım kılavuzunu nerede bulabiliriz
@coskuntasdemirYoutube
@coskuntasdemirYoutube 3 жыл бұрын
@@class8587 Tabi ki: Google'da "stm32cube ide user manual" yazarak. ST firmasının sayfasındaki link odur.
Raspberry PI 4B - Installing Supervised Home Assistant on Debian 12 Bookworm - February 2024
13:43
Alex Kvazis - технологии умного дома
Рет қаралды 19 М.
The Best Band 😅 #toshleh #viralshort
00:11
Toshleh
Рет қаралды 22 МЛН
Каха и дочка
00:28
К-Media
Рет қаралды 3,4 МЛН
Yeni Başlayanların Yaptıkları Hatalar | Gömülü Sistemler
9:12
Coşkun Taşdemir
Рет қаралды 7 М.
Gömülü Sistemler Alanında çalışmak - İş ilanlarını inceliyoruz.
38:49
"Çip Krizi"
11:11
Coşkun Taşdemir
Рет қаралды 4,8 М.
Yazılım mı Donanım mı? Zaman Yönetimi?
10:17
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 8 М.
Gömülü Sistem Tasarımı / Aday Mühendislik
40:02
edelkrone Teknik Paylaşımlar
Рет қаралды 37 М.
The Best Band 😅 #toshleh #viralshort
00:11
Toshleh
Рет қаралды 22 МЛН