Φοιτητης Βιολογίας εδώ ο εγωισμος είναι έμφυτη εξελικτικη συμπεριφορά που παρατηρείται όπως η συνεργασία ο αλτρουισμός και η κακία keep up the good work Κωνσταντίνα!!
@lildongg76789 ай бұрын
Αθήνα;
@xrusoftiari24119 ай бұрын
Ο τελευταίος προτιμά να θυσιασει πανω απο μια πενταετία διαβασματος σκληρής δουλειάς και θυσιων απο το να χασει μια εξεταστική. Δε πειράζει, θα μεγαλώσει.
@IoliSotiriou9 ай бұрын
Από τις λίγες που δε βαριέμαι ποτέ να ακούω και να βλέπω🙌🏻❤️
@User_yhddye9 ай бұрын
Το τελευταίο μήνυμα με εκνεύρισε περισσότερο από όσο χρειαζόμουν. Αυτή η γνώμη δυστυχώς είναι και η επικρατέστερη στους νέους. Συγχαρητήρια για τους 50.000 Κωνσταντίνα, χαίρομαι που ανεβαίνει το κανάλι σου. Σε παρακολουθώ από το ξεκίνημα σου.
@KonstantinaAdamaki9 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ πολύ!!
@ChristosTsikrikas9 ай бұрын
Κωνσταντίνα συγχαρητήρια για τους 50k subs , το αξίζεις όσο λίγοι! Είναι πάντα θετικό το να επιτυγχάνουν κανάλια με σοβαρό ποιοτικό περιεχόμενο σε σχέση με όλες τις σαβουρες που υπαρχουν😅.
@KonstantinaAdamaki9 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ!! ☺️
@Amalia_Limperi9 ай бұрын
Συγχαρητηρια για τα βιντεο σου και ευχαριστουμε για την δημιουργικη παρεα ❤
@mariana_th9 ай бұрын
Σχετικά με το μήνυμα στο 23:50, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του ανάλογα με το επίπεδο αντίληψης του. Ειδικά όταν σε ένα βίντεο, reel ή short "κράζουν" και οι δύο πλευρές, τότε σίγουρα κάνεις κάτι καλά. Γενικά η πλειοψηφία των ανθρώπων διακρίνεται για τον δογματισμό της και όχι για την κριτική ικανότητα - σκέψη - αντίληψη.
@MaraHera359 ай бұрын
Συγχαρητηρια για τους 50.000 Κωνσταντινα!!! Σου αξιζουν αλλοι τοσοι κ ακομα παραπανω!!! Συνεχισε την τελεια δουλεια!!! 💚💟💚💟💚💟
@KonstantinaAdamaki9 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ!! 🥰
@κορνηλιοςαποστολοςκλωναριδης9 ай бұрын
Μπραβο σας με αυτα που λετε παμε και για τα ιδιωτικα νοσοκομεια να γινουμε οπως στην Αμερικη ανοιχτη στα παντα!
@evaggeliapatelarou9 ай бұрын
8:30 βασικά το να ευχαριστιόμαστε και να γελάμε ακόμα και με τις δυσκολίες είναι το παν... Στην ζωή πάντα θα υπάρχουν όπως επίσης πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες και χειρότερα!
@VaggelisIosifidis9 ай бұрын
Το παθαίνω συχνά να κάνω βίντεο και να πρέπει να διατηρώ μια λίγο πολύ συγκεκριμένη στάση σώματος. Χαίρομαι λοιπόν που σε αυτή την εκπομπή σου, που είναι η αγαπημένη μου, νιώθεις εσύ η ίδια πρώτα από όλα την άνεση να κάθεσαι ή να ξαπλώνεις όπως θέλεις καθώς μιλάς. Φαντάζομαι πως και το υπόλοιπο κοινό σου, όπως κι εγώ, χαλαρώνει περισσότερο. Έχεις δημιουργήσει ένα safe space που περιλαμβάνει χιλιάδες άτομα κι αυτό είναι προς τιμήν σου. Να είσαι καλά, Κωνσταντίνα!
@KonstantinaAdamaki9 ай бұрын
Ωωω ευχαριστώ πολύ!! 🥺
@12345abcd-t8 ай бұрын
Η θεραπείες για τα διάφορα είδη καρκίνου απαιτούν έρευνα και η έρευνα χρειάζεται περισσότερα χρήματα και χρόνο.
@vemily16109 ай бұрын
Μπράβο για τους 50.000 ❤
@KonstantinaAdamaki9 ай бұрын
Ευχαριστώ κοριτσάρα🥰🥰🥰
@Tripokaridos224 ай бұрын
Με το καλό και Ευρωβουλή με ΚΚΕ.... Για το χμμμ καλό όλων μας 😂
@aggelikhpz9 ай бұрын
Πολυ ωραιο βιντεο και τα θεματα που ανέφερες 😊
@vasilikipapadopoulou72179 ай бұрын
Προτείνω να κανεις δεύτερο παρτ βίντεο που να διαβάζεις ποστ από το παλιό ταμπλερ ή μπλογκ σου, όπως είχες κάνει πριν λίγα χρόνια✌🏻
@sophiad.22459 ай бұрын
Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να νιώθει πως ανήκει μέσα στο σύνολο, γιατί αναπτυξιακά δεν μπορούσε να επιβιώσει μόνος του στη ζούγκλα, όποτε είναι φυσιολογικό πως οι άνθρωποι στις μέρες μας ακολουθούν τη μόδα και ντύνονται με τον ίδιο τρόπο κλπ. Αυτό είναι κάτι που έκαναν από πάντα, άλλωστε μόδα είχαν και το 1720 όπως και τώρα. Ακόμα και όταν κάποιος λέει πως δεν ακολουθεί τη μόδα, κατά πάσα πιθανότητα ακολουθεί τον κώδικα κάποιας άλλης υπό ομάδας, όποτε στην ουσία πάλι «αντιγράφει» τους γύρω του.
@ΜΑΡΑΔΕΛΗ9 ай бұрын
Αχ πόσο συμφωνώ σε αυτό με τον ψυχολόγο ! Το υποστηρίζω κ εγώ κ νόμιζα ότι ήμουν η μόνη 😂
@rizoskaiafas9 ай бұрын
Πολύ αξιόλογο βίντεο προβληματισμών, όπως πάντα Κωνσταντίνα. Ως παιδί που τελείωσε το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο κι ως εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο, έχω να καταθέσω την εξής άποψη. Νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει πολύ τα πράγματα σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πρώτα πρώτα δεν πρόκειται περί ιδιωτικοποίησης των δημοσίων πανεπιστημίων, με την έννοια ότι το ΑΠΘ ή το Πάντειο δεν γίνουν αύριο μεθαύριο ιδιωτικά. Πέραν αυτού, η ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει είτε θετικά είτε αρνητικά . Αν ανατρέξετε στις λίστες με τα καλύτερα πανεπιστήμια θα δείτε ότι και τα δημόσια και τα ιδιωτικά ιδρύματα χωρών που παίρνουν στα σοβαρά το εκπαιδευτικό τους σύστημα βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πώς αντιμετωπίζουμε την παιδεία και όχι αν υπάρχουν ιδιωτικά ιδρύματα. Όσο για τις καταλήψεις, σκεφτείτε το εξής παράδοξο: αυτοί που κλείνουν τις σχολές συμβάλλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση των συνθηκών στα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία υποτίθεται ότι προφυλάσσουν! Αν θέλουν να διαμαρτυρηθούν υπάρχουν πολύ προσφορότεροι τρόποι από το να εμποδίζουν τους συμφοιτητές τους να κάνουν μάθημα και να δώσουν εξετάσεις. Ας κάνουν συλλαλητήρια, ας αποκλείσουν το υπουργείο παιδείας, ας κυνηγούν τον υπουργό όπου κι αν πηγαίνει, όπως πχ κάνουν οι αγρότες αυτές τις μέρες στη Γερμανία. Με το κλείνουν τις σχολές πολύ φοβάμαι ότι καταφέρνουν το αντίθετο από αυτό που -θεωρητικά- επιδιώκουν.
@antonis25049 ай бұрын
Και να ισχύει οτι κάποιο ιδιωτικό είναι κορυφαίο, πως επηρρεάζει την κατάσταση της ανισότητας, της ανάγκης του χρήματος και την εξέλιξη της παιδείας; Το οτι η εκπαίδευση καταντάει προαιρετικό, πολυτελές και εν δυνάμει απρόσιτο για τους περισσότερους αγαθό (ιδιαίτερα σε μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ζει και δεν ζει) δε νομίζω να επιφέρει κάτι θετικό. Η όποια κινητοποίηση, γίνεται για την αφύπνηση, ενημέρωση και συνειδητοποίηση της κατάστασης απο κάποιους οι οποίοι δεν έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητά της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί που πρέπει να ταρακουνηθούν είναι πρώτα οι φοιτητές και μετά οι υπουργοί. Δεν γίνεται η κατάσταση να επιβαρύνει το 80% των ανθρώπων και εκείνοι να μην έχουν ιδέα τι γίνεται και να τους νοιάζει να περάσουν τα μαθήματά τους. Οι αξίες που θίγονται είναι πολύ πιο βασικές και χτυπάνε στην κουλτούρα και στην κοινωνική αρμονία.
@Απήμων9 ай бұрын
@@antonis2504Ποιος ενδιαφέρεται αν είναι κορυφαία; Το μόνο πρόβλημα με τα ιδιωτικά είναι η αναγνώριση του πτυχίου σε συνδυασμό με τις κατάλληλες προϋποθέσεις σε σχέση με του δημοσίου. Σπουδάζω ΕΚΠΑ σε μεταπτυχιακό (που πληρώνω) και ντρέπομαι να δείξω φωτογραφίες από το τμήμα μου. Έχουμε ήδη σε 2 βαθμίδες ιδιωτική εκπαίδευση και το χρήμα από ημεδαπούς και αλλοδαπούς θα επιστρέψει στην οικονομία. Ο ανταγωνισμός πάντα είναι θεμιτός ειδικά απέναντι στα δημόσια πανεπιστήμια που η λέξη αξιολόγηση στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο και ένα πετυχημένο τμήμα εξισώνεται με ένα κάκιστο δίχως επιβράβευση για τα αποτελέσματά του.
@ladypeny9 ай бұрын
Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε γενικά να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε να αντιγράψουμε το σύστημα της Αμερικής .Γιατί να είναι ίσος με εμένα στην αγορά εργασίας ένας άχρηστος που περνάει μαθήματα με τα λεφτά του μπαμπά, κάνει βόλτες και παρταρει στο λύκειο εφόσον δεν δίνει πανελλήνιες σε αντίθεση με εμένα που κατεβαλα τόσους κόπους κ θυσίες ; ήδη στα κολέγια βρίσκεις τον κάθε αποτυχημένο των πανελληνίων που περνάει τα μαθήματα εύκολα επειδή πληρώνει.
@xrusoftiari24119 ай бұрын
Οποιο νομοσχέδιο, οποια κρατική ενέργεια εμποδίζει εναν νεο απο το να σπουδάσει και να εξελιχθεί, ειναι αρνητική και απορρίπτεται. Οσο για το μεσο κινητοποίησης, γνωρίζεις ποσες φορες νομοσχέδια εχουν καταβληθεί και ΔΕΝ εχουν περασει εξαιτιας των καταλήψεων; Αν μη τι αλλο ο καθενας διαμαρτυρεται οπως μπορεί κι ειναι φως φανάρι οτι η κυβέρνηση αποφασισε σκοπιμα να το εφαρμόσει τωρα ωστε να διχαστει η αποφαση των φοιτητών. Ο καθενας εχει τη δικη του κριση και τη δικη του αποψη. Αλλα υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποια δεν αποτελουν θεμα γνώμης. Το σεβομαι, το ακουω, αλλα πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως καποιος μπορει να αδιαφορεί για κατι τετοιο, ή ακομη χειρότερα να συμφωνει.
@rizoskaiafas9 ай бұрын
Ακριβώς το ίδιο λέμε, η ύπαρξη ιδιωτικών δεν επηρεάζει υποχρεωτικά την κατάσταση της παιδείας. Γιατί θεωρούμε ότι η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών ιδρυμάτων επηρεάζει αυτόματα αρνητικά τη δημόσια εκπαίδευση; Γιατί η εκπαίδευση γίνεται προαιρετική αν επιτρέψουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Στη χώρα μας λειτουργούν από συστάσεως νεοελληνικού κράτους ιδιωτικά σχολεία. Εμπόδισε ποτέ αυτό τα δημόσια σχολεία; Αν θέλουμε καλύτερη παιδεία ας ασχοληθούμε περισσότερο με την βελτίωση της δημόσιας παιδείας και όσο αφορά τον ιδιωτικό τομέα ας καθορίσουμε αυστηρούς και ουσιαστικούς ελέγχους ποιότητας. Δεν βλέπω σε τι βοηθάει η απαγόρευση των ιδιωτικών ιδρυμάτων. Απλά αναγκάζει μια μερίδα φοιτητών να φεύγουν κάθε χρόνο για το εξωτερικό.@@antonis2504
@fffuuussseee9 ай бұрын
Μπράβο!!!
@rainbowsubs29 ай бұрын
32:00 ναι θα ηταν καλύτερο να διόρθωναν τα δημόσια αλλά εφόσον αυτο δεν είναι εφικτό προτιμούν την εύκολη λύση🥴
@antonis25049 ай бұрын
εύκολη ε;
@animeb.f.f.66839 ай бұрын
@@antonis2504εύκολη για αυτούς που έχουν εννοεί. Και πίστεψέ με είναι πολύ εύκολη γιατί όποιος πληρώνει για να μπει έχει την ικανότητα να πληρώσει και για να βγει και το έχω δει να συμβαίνει και επίσης οι απόφοιτοι των ιδιωτικών θα υπολογίζονται παραπάνω από τους αποφοίτους δημοσίων ΑΕΙ . Για αυτό εξάλλου θεσπίστηκε ο νόμος. Για να οδηγηθούμε στην ιδιωτικοποίηση και να γίνουμε Αμερική. Δηλαδή : τα 'χεις; Καλώς. Δε τα'χεις; δε μας νοιάζει, δε θα σπουδάσεις , δε θα γιατρυετεις σε ώρα ανάγκης, καλά καλά ούτε να φας δε θα μπορείς. Γιατί; Για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι Και να γιατί είναι τόσο big deal τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
@Giorgos_Efstatoglou9 ай бұрын
@@animeb.f.f.6683 τι λες ρε παιδί μου , τραβάνε τέτοια ζόρια στην Αμερική? Γιατί δεν έρχονται οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα?
@animeb.f.f.66839 ай бұрын
@@Giorgos_Efstatoglou γιατί είναι μαζοχες σαν εμάς και τους αρέσει να τους ξεζουμιζουν για να γίνονται αυτοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι
@aggelikhpz9 ай бұрын
Είσαι πανέμορφη ❤😊💗
@Con_blue9 ай бұрын
Κωνσταντίνα ίσως αν μπορούσες να έκανες ένα αναλυτικό βίντεο για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων γιατί πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατί είναι κακή. Για μένα ούτε τώρα έχουμε δωρεάν παιδεία. Όλοι οι γνωστοί μου που σπούδασαν σε πανεπιστήμια το έκαναν επειδή οι γονείς τους μπορούσαν να τους δίνουν λεφτά κάθε μήνα για ενοίκια και έξοδα σε άλλες πόλεις. Εγώ και πολλοί άλλοι δεν είχαμε αυτή την επιλογή όμως. Άρα που ακριβώς είναι το "δωρεάν"; Γελάω. Επίσης που είναι το "δίκαιο"; Είναι οι πανελλήνιες δίκαιες που μπορεί κάποιος να γράψει 12.000 μόρια π.χ και να μην περάσει και του χρόνου ο γείτονάς του να γράψει πάλι 12.000 και να περάσει στην ίδια σχολή που ήθελε και εκείνος, απλά επειδή έπεσαν οι βάσεις; Ή νομίζετε ότι όλοι μπορούν να δώσουν πανελλήνιες; Αν έχουν προβλήματα οικογενειακά, υγείας, ψυχολογικά, μαθησιακά, οικονομικά; Αν δεν είχαν χρήματα για φροντιστήρια, δεν διάβαζαν όσο έπρεπε στις προηγούμενες τάξεις για οικογενειακούς λόγους πώς ξαφνικά στα 18 θα δώσουν πανελλήνιες; Αν θέλουμε όντως να έχουμε δωρεάν και δίκαιη παιδεία τότε να έχουμε ΟΛΟΙ πρόσβαση στη γνώση που δίνονται στα πανεπιστήμια και όποιος διαβάζει, κάνει τις εργασίες και προσπαθεί να παίρνει πτυχίο. Όχι να υπάρχουν μόνο συγκεκριμένες θέσεις κάθε χρόνο για όποιον είναι τυχερός. Ας έχουν τα μαθήματα και online και να μη χρειάζονται τα παιδιά μια περιουσία για να μετακομίσουν αλλού. Υπάρχει η τεχνογνωσία, το κάναμε και στην καραντίνα και απλά δεν ασχολούνται. Άρα πουθενά σε όλα αυτά δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν σπουδάζει κανείς 100% με την αξία του, αλλά έχει διάφορα προνόμια που τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση. Τουλάχιστον μετά από χρόνια ως ενήλικος κάποιος, αν βγάλει λεφτά δεν καταλαβαίνω γιατί να μη μπορεί να επιλέξει να πάει σε ιδιωτικό όπως σε τόσες άλλες χώρες στον κόσμο. Thank you for coming to my ted talk 😂
@Art_the_clown6 ай бұрын
πραγματικα το επιχειρημα του οτι κατι δυσλειτουργει οποτε ασ το διαλυσουμε τελειως με ξεπερναει. η δικαιοσυνη δε λειτουργει οπως πρεπει αρα γιατι δεν επαναφερουμε τα λαικα δικαστηρια με πυρσους και τσουγκρανες?
@rainbowsubs29 ай бұрын
30:30 συμφωνώ, αλλά η ευρωπαϊκή ένωση προτιμά να κανει μπαν τα πλαστικα καλαμάκια
@Giorgos_Efstatoglou9 ай бұрын
η ευρωπαϊκή ένωση είναι μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητα την ελεύθερη πρώση που κάνει τα τελευταία 15 χρόνια
@Giorgos_Efstatoglou9 ай бұрын
αρχικά αν υπάρξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι πολύ καλύτερα απο τα δημόσια και έτσι θα υποβαθμιστεί το πτυχίο που έχουμε πάρει μετά απο τόσο κόπο.
@dimitranikou65589 ай бұрын
Πες μας τι ψηφιζεις χωρις να μας πεις
@Giorgos_Efstatoglou9 ай бұрын
@@dimitranikou6558 δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο για να ψηφίσω αλλά δεν βαριέσαι, καλή καρδιά.
@brinouaz9 ай бұрын
και τωρα υπαρχουν ιδιωτικα πανεπιστημια και δε συμβαινει κατι τετοιο,αφηστε τα αριστερα χαζα.
@lildongg76789 ай бұрын
Σοφή η μαλακία σου.(Πέρα της πλάκας τα πανεπιστήμια της Ελλάδος είναι τα καλύτερα στα Βαλκάνια και από τα καλύτερα στην Ευρώπη.Αρα γιατί να τα καταργήσει η κυβέρνηση.Νομιζω ότι η κυρίαρχη απειλή είναι η δωρεάν παιδεία ως βασικό αγαθό να καταργηθεί .Κατα τ'αλλα τα ιδιωτικά δεν θα επηρεάσουν τα δημόσια σε κανέναν τομέα.Αλλα από την άλλη τα περιμένεις όλα απο την συγκεκριμένη κυβέρνηση🤷♂️
@Giorgos_Efstatoglou9 ай бұрын
@@lildongg7678το να είναι στα top 500 το καλύτερο σου πανεπιστήμιο δεν ξέρω αν είναι τόσο θετικό όπως το αναφέρεις. Το πρόβλημα στη Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη είναι ότι όταν γίνεται "ιδιωτικοποίηση" δεν σημαίνει ότι ανοίγει η αγορά μιας νέας υπηρεσίας αλλά μπαίνουν σαν επιλογές η σχολή του μπατζανακη του Κούλη και η σχολή του κολλητού του Κούλη. Και αυτό συμβαίνει πάντου. Αυτό που βγάζω όμως το καπέλο στην Ευρώπη είναι ότι αυτό το πράγμα έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο ότι λέγεται καπιταλισμός.
@12345abcd-t8 ай бұрын
Ο κόσμος θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα αν τον διοικουσε και τον διαχειριζόταν μία Τεχνιτή Νοημοσύνη.
@FacelessFitnessOfficial9 ай бұрын
νομίζω ότι στο πρώτο μήνυμα δεν εννοεί "τι να κάνω στην ζωή μου" από πλευράς επαγγέλματος ή στόχων, πρέπει να είναι κάπως πιο "υπαρξιακό" το θέμα.. . 1:32 μετά εδώ νομίζω ότι η τύπισσα (αν ΔΕΝ μασκάρει την ζήλεια της) έχει μία κάπως.....επιστημονική περιέργεια, θέλουμε να βλέπουμε πίσω από την κουρτίνα και ΕΙΔΙΚΑ όταν μιλάμε για το άλλο φύλο, π.χ. και εγώ θα ήθελα να ξέρω τι παίζει σε γυναικείες συζητήσεις, είναι εντελώς άλλος κόσμος το άλλο φύλο και κάποιες φορές απλά αναρωτιέσαι... . σε περίπτωση που σε αγχώνει το ότι παιρνάει ο χρόνος (κοινώς...γερνάς) απλά φρόντισε από αυτήν την στιγμή να αρχίσεις να ζεις καλύτερα (να τρως καλύτερα, να ασκήσες, να αποφεύγεις όσο γίνεται καταχρήσης), οκέι την "ζημιά" που ήδη έκανες δεν μπορείς να την αναιρέσεις τελείως αλλά από 'δω και πέρα μπορείς να αρχίσεις να γερνάς σχετικά πιο αργά (ΝΑΙ ΜΕΝ δεν μπορείς να νικήσεις τον χρόνο αλλά δεν είναι φάση ότι "ε τι να κάνουμε;; όλοι θα γεράσουμε" αν έχεις δύο άτομα (ας τους θεωρήσουμε δύδιμους/ες για να μην είναι παράγοντας το dna) και ο ένας από την εφηβεία πίνει, καπνίζει, δεν αθλήτε, τρώει ότι να 'ναι και ούτω καθ' εξής, ενώ ο άλλος προσέχει τον εαυτό του τσέκαρέ τους στα 50-60 και δες αν θα μοιάζουν ακόμα δύδιμοι... και 40 χρονών να είσαι αν θεωρήσουμε ότι έχεις 30 χρόνια μπροστά σου αν τώρα αρχίσεις να ζεις σωστά στα επόμενα 30 χρόνια θα γερνάς πιο αργά..). . 8:34-10:22 λοιπόν έχουμε και λέμε... καταρχήν κατά την γνώμη μου η ψυχολογία-ψυχιατρική (αλλά ειδικά η ψυχολογία) δεν είναι ακόμα "έτοιμες" επιστήμες, θα έπρεπε να θεωρείτε ότι είναι σε πειραματικό στάδιο (η τελευταία φορά που μίλησα για αυτό το θέμα με ήρθε μία ράντομ και προσπαθούσε να με πείσει ότι "μην μιλάς δεν ξέρεις καν τι είναι η ψυχολογία οι ψυχολόγοι δεν μπορούν να χορηγούν φάρμακα" και πιάστηκε από αυτό το "επιχείρημα" για να υποστιρίξει την "επιστήμη" της (γιατί δεν είχε άλλα επιχειρήματα) παραταύτα εγώ παρατήρησα αυτό που θα εξηγήσω δύο γραμμές αφότου κλείσει η παρένθεση) ΔΕΝ ξέρουμε ακόμα ούτε το 50% από αυτά που θα έπρεπε για τον εγκέφαλο οπότε πως θα βάλουμε χέρι; φαντάσου το σε κάποια άλλη επιστήμη, φαντάσου να μην ξέραμε πως λειτουργεί η καρδιά και να κάναμε καρδιοχειρουργική (και η καρδιά δεν έχει ούτε το 1/10 της πολυπλοκότητας του εγκεφάλου), ήξερα τύπισσα η οποία πήγαινε σε ψυχολόγο, ψυχίατρο, διατροφολόγο (άσχετο με την ψυχολογία αλλά θα το κάνω να βγάλει νόημα), και είχε μονίμως ψυχολογικά (υπό την επήρεια ΓΙΓΑΝΤΙΑΣ ποσότητας ψυχοφαρμάκων σε σημείο να έχει προβλήματα από τις παρενέργειες) και ταυτόχρονα ήτανε τα διπλάσια κιλά από αυτά που θα έπρεπε, για κάποιο λόγο θεωρώ ότι απλά κάποιοι "ειδικοί" είτε κολώνουν, είτε απαγορεύεται, είτε θεωρείτε "κακή επιλογή" να πούνε σε ένα μη υγειή άνθρωπο δύο-τρεις βασικές αλήθειες όπως: "αν είσαι τοξικός θα κάνεις και τους γύρω να είναι τοξικοί"/"τα ψυχολογικά θέματα δεν είναι δικαιολογία για να έχεις ακραία επίπεδα τοξικότητας και να περιμένεις να μην αντιδράσει κανείς επηρεάζοντας έτσι εκ νέου την ψυχολογία σου" "ότι αξίζει στην ζωή είναι δύσκολο κι αν ήταν εύκολο δεν θα άξιζε" (π.χ. αξίζει να προσπαθήσεις να φτάσεις σε μία πιο υγειή σωματική και ψυχική κατάσταση) "δεν παίζει να τρως "ότι θες" και να καταφέρεις να χάσεις κιλά ή/και να είσαι υγειής αλλιώς δεν θα υπήρχαν διατροφολόγοι, όπως δεν πρέπει να πίνεις πρέz@ κι ας είναι ωραία έτσι δεν πρέπει να τρως και σαν 5χρονο" "το φαϊ δεν είναι ψυχοφάρμακο"/"τα ψυχολογικά δεν είναι δικαιολογία να το ρίχνεις στο φαϊ ανεξέλεγκτα" "δεν βγάζει νόημα να φοβάσαι την ζυγαριά, θα έχεις πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στην ζωή σου μην πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό, είναι απλά ένας αριθμός που χρειάζεται να ξέρεις λόγω της κατάστασής σου" "η ψυχολογία σου θα είναι πολύ καλύτερη αν χάσεις επαρκώς πολλά κιλά ούτως ώστε ΚΑΙ να μην έχεις θέμα με την εικόνα σου αλλά ΚΑΙ να μην δυσκολεύεσαι να κάνεις καθημερινές δραστηριότητες" (τα κινητικά προβλήματα (που εντίνονται και από τους 10 τόνους φαρμάκων) είναι άλλη μία δυσκολία που προστίθεται στις ψυχικές σου δυσκολίες) και πολλά άλλα που θεωρείτε "τοξικό" το να τα πεις for some reason, το πρόβλημα είναι ότι αν ο ειδικός είχε τα κάκαλα να τα πει όλα αυτά αντί να χαϊδεύει αυτιά θα έσωζε ζωές με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα γιατί από το στόμα του ειδικού ΟΛΑ αποκτούν αξία και αν ο "ειδικός" δεν λέει βασικές ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ αλήθειες τότε να τον xέsw γιατί αυτός πληρώνεται αλλά πρέπει άλλοι να βγάζουν το φίδι από την τρύπα και να πούνε τις βασικές αλήθειες που θα έπρεπε να ακούνε από τους ειδικούς τα άτομα αυτά (όμως όταν δεν είσαι "ειδικός" αυτά θεωρούνται "τοξικότητα" και όχι αλήθειες). Και στην τελική τα άτομα που έχουν θέμα πρέπει να κοιτάξουν την αλήθεια κατάματα, να σφίξουν τα δόντια και να κάνουν βήματα μπροστά, την επιλογή δεν μπορεί να την κάνει κανένας ειδικός για εσένα, πρέπει να την κάνεις εσύ συνειδητά, οπότε ο "ειδικός" όταν μιλάμε για ψυχολογία (και διατροφολογία που ανέφερα) δεν πρέπει να είναι απλά "ο τύπος με το πτυχείο" αλλά και να έχει και ικανότητες motivator, πρέπει να ΠΕΙΣΕΙ τον ασθενή να κάνει βήματα αλλιώς δεν υπάρχει και αποτέλεσμα (και ΝΑΙ είναι κομμάτι της δουλειάς του γιατί δεν υπάρχει το "ε αν ο άλλος δεν θέλει να γίνει καλά τι να τον κάνεις;;" ρε φίλε ψυχολογικά έχει, πρέπει εσύ να βρεις τρόπο να τον χακάρεις το κεφάλι κάπως, να τον "ψήσεις" να γίνει καλά, ή/και όταν τρώει σαν 5χρονο και είναι στα διπλάσια κιλά από ότι πρέπει εσύ βάζοντάς τον σε διατροφή ουσιαστικά τον θέτεις σε ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ από την κακή διατροφή, χρειάζεται να ξες ψυχολογία..).
@xristinaa259 ай бұрын
Θα σου απαντούσα με τοοοσα επιχειρήματα ως μία αρκετά σχετική επί του θέματος, και η αλήθεια είναι ότι έγραψα ένα σεντόνι. Έπειτα είδα το προφίλ σου και το έσβησα, γιατί δεν έχει νόημα. Τουλάχιστον μην περνάτε τις δικές σας αβάσιμες και άτοπες έως και επικίνδυνες απόψεις σας στον έξω κόσμο με τόση σιγουριά. Ψάξε λίγο το θέμα, μιλά με ψυχολόγους και ψυχιάτρους και κυρίως ψυχοθεραπευτές, διάβασε λίγο και μετά πες μας την αποψούλα σου. Έχω βαρεθεί με τον κάθε άσχετο να μιλάει με τόση έπαρση για θέματα που δεν γνωρίζει ούτε στο ελάχιστο. Υ.Γ. Ελπίζω να μη μιλάς στον εαυτό σου όπως προτείνεις να μιλάνε οι ψυχολόγοι.
@FacelessFitnessOfficial9 ай бұрын
@@xristinaa25 way too many words for "δεν έχω το παραμικρό επιχείρημα αν και "ειδικός"" (ή "σχετική" ή όπως θες πες το). . Υ.Γ.: ναι στον εαυτό μου λέω αλήθειες γιατί εν καιρώ και χρησιμοποιόντας τον εγκέφαλό μου κατάλαβα ότι δεν έχω άλλη επιλογή...
@neve69819 ай бұрын
Εμ, προφανώς για να διδάσκεται σε τόσα πανεπιστήμια παγκοσμίως η Ψυχολογία ως επιστήμη, σημαίνει ότι κάποια στιγμή - συγκεκριμένα μετά τo 1879 - αναγνωρίστηκε ως επιστήμη! Όλα αυτά που έγραψες (με τα οποία δε διαφωνώ απαραίτητα, γιατί όντως μπορεί ένα άτομο να έχει πέσει σε κακό ψυχολόγο/ψυχίατρο και να μη γίνεται ουσιαστική δουλειά) δε γίνεται να ειπωθούν από έναν/μία επαγγελματία, γιατί πρόκειται για ζητήματα που χρήζουν λεπτής διαχείρισης και, δυστυχώς, ισχύει ότι δεν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον με το ζόρι. Η υπερφαγία και η παχυσαρκία είναι πολυπαραγοντικά προβλήματα και η λύση δεν έγκειται "απλά" στο να σταματήσει το άτομο να τρώει. Επίσης, το γεγονός ότι αυτή η "ωμή" προσέγγιση δούλεψε σε σένα, δεν την καθιστά πανάκεια, ούτε την απόλυτη αλήθεια. Καλό είναι να μην εκφραζόμαστε με τόση αυτοπεποίθηση για κάτι που δεν έχουμε μελετήσει.
@FacelessOfficial19 ай бұрын
@@neve6981 θα αφήσω στην άκρη το ότι βοηθούσα κόσμο (με ψυχολογικά) να χάσει βάρος από τα 16-17 μου θα αφήσω και στην άκρη το ότι ΦΥΣΙΚΑ και θέλει "λεπτότητα" και ένας "επαγγελματίας" θα τα έλεγε αλλιώς αλλά ΝΑΙ πρέπει να "ειπωθούν" όλα αυτά (έστω πιο λεπτά), αν ΔΕΝ μπορεί ο "ειδικός" να βοηθήσει τότε να πει "θα πρέπει να σε αφήσω γιατί δεν μπορώ να δουλέψω το θέμα σου" αντί να συνεχίσει να τα παίρνει χωρίς να δίνει αποτέλεσμα μεγάλο θέμα το ότι ο κόσμος δεν διαβάζει γενικά τι γράφεις κι απαντάει έτσι ράντομ σύμφωνα με το τι νομίζει.... ΠΟΙΟΣ είπε το άτομο να "σταματήσει" να τρώει (δεν είμαι διατροφολόγος μοντέλων), και ΌΧΙ δεν πιάνομαι από "λέξεις", το "τρώγε σταδιακά όλο και πιο σωστά ώστε σταδιακά να βελτιώνεις την υγεία σου" έχει ΓΙΓΑΝΤΙΑ διαφορά από το "σταμάτα να τρως", δεν λέω καν να σταματήσει να τρώει κακά τρόφιμα (μάλιστα ένα πράγμα που λέω ΠΑΝΤΑ σε άτομα που έχουν θέμα με το βάρος τους είναι "ΜΗΝ κόψεις τα απ' έξω....απλά σταδιακά μείωνέ τα", γιατί ΜΑΝΤΕΨΕ, εγώ προσοπικά έχω ΕΞΙΣΟΥ θέμα με τα απ' έξω και ξέρω) λέω απλά ότι πρέπει να μάθει να τρώει σωστότερα, δηλαδή ΣΤΑΔΙΑΚΑ να μειώνει τα κακά τρόφιμα και να αυξάνει τα καλά τρόφιμα μέχρι να φτάσει σε μία αναλογία καλών/κακών η οποία να είναι βιώσιμη λέω απλά ότι κανείς δεν σε ταήζει μλκίες, μόνος σου επιλέγεις να τις φας και να συνεχίσεις να τις τρως και συχνά σε σταδιακά αυξανόμενη ποσότητα με την τάδε δικαιολογία (που στην καλύτερη των περιπτώσεων μισοστέκει, αλλά more often than not είναι απλά αυτό..δικαιολογία) και αυτό μάλιστα ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ (ειδικά αν είσαι γυναίκα) στα ψυχολογικά σου γιατί μετά εκτός από ψυχολογικά έχεις και πάχος, που σου έχουν μάθει από μικρό παιδί (κι ας μην ισχύει πάντα απαραίτητα) ότι σε ασχημένει οπότε μετά σε τρώει (ψυχικά) ΚΑΙ αυτό, γιατί όντας γυναίκα στο 99% των περιπτώσεων η ψυχολογία σου συνδέετε ΕΝΤΟΝΑ με την εικόνα, είτε είσαι η τύπισσα που πλαστικοποιείται, είτε η τύπισσα που απλά ξέρει να stylάρετε, είτε η τύπισσα που επίτηδες ντύνεται σαν λέσι για να κάνει το "statement" της, είτε η τύπισσα που όποτε χωρίζει αλλάζει βαφή μαλλιού, ΝΑΙ όλο αυτό ακούγεται κακό αλλά είναι η αλήθεια και χρέος μου να την πω, ο άντρας προσέχει την εμφάνησή του γιατί χρειάζεται, η γυναίκα προσέχει την εμφάνησή της ΕΞΤΡΑ γιατί έχει φάει την ανάλογη πλύση εγκεφάλου από τον καπιταλισμό (για κέρδος) με αποτέλεσμα να φτάσει σε σημείο να νομίζει ότι ΕΙΝΑΙ η εμφάνησή της κι απλά αυτό μεταφράζεται αλλιώς σε κάθε μία (και στην περίπτωση της τύπισσας με τα ψυχολογικά, όταν είναι ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ κιλά από ότι πρέπει αυτό ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ στα ψυχολογικά) λέω απλά ότι όπως δεν πρέπει να πίνεις πpez@ επειδή "δεν είσαι καλά" έτσι δεν πρέπει να τρως και ότι να 'ναι επειδή δεν είσαι καλά ζούμε σε ένα κόσμο που για κάποιο λόγο κανείς δεν θέλει να προσπαθήσει για τίποτα, εκεί στιρίζεται όλο το "μποντι ποσιτιβιτι" (δηλαδή το φατ αξεπτανς), ο μέσος φαν του μποντι ποσιτιβιτι (εκτός από το ότι είναι θηλυκός, άλλο ένα πράγμα που απαγορεύεται να πω, ο άντρας ποτέ δεν "διεκδίκησε" το δικαίωμά να κάνει αϊντεντιφαϊ ως "αδύνατος", ο άντρας έχει ΑΠΕΙΡΕΣ συνέπειες όταν είναι παχύς οπότε ΟΧΙ το να του χαϊδεύουμε τα αυτιά και να τον λέμε "beautiful" δεν θα τον οφελήσει επαρκώς ώστε να αναιρέσει την αναγκαιότητα να χάσει βάρος, αντίθετα η γυναίκα/κοπέλα που έχει ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ συνέπειες (πέρα από υγεία και λειτουργηκότητα) από το να είναι παχιά κάθεται ασχολείτε με το "δικαίωμά" της να είναι παχιά και να απαγορευετεί η λέξη "χ0ντρh" απλά επειδή τα θέλει όλα εντελώς βολικά, βολικά όμως ποτέ δεν θα είναι όλα όταν είσαι στο διπλάσιο βάρος από αυτό που πρέπει (γιατί η τύπισσα που ανέφερα στο σχόλιό μου ήτανε 1,55 και 140 κιλά, δεν είναι ότι είχε "10 κιλάκια παραπάνω" που εν έτη 2024 κανείς δεν ασχολείτε με τα 10 κιλάκια) και δεν θα είναι βολικά γιατί δεν λειτουργεί έτσι η βιολογία/χημεία/φυσική)) όπως έλεγα λοιπόν ο μέσος (ή μέση) φαν του φατ αξέπτανς είναι 15-100 κιλά περισσότερα από ότι θα μπορούσε να είναι αν είχε μία στοιχειώδη πειθαρχία, γιατί ακριβώς σε τέτοια θέματα η στοιχειώδης πειθαρχία goes a long way, με μία "στοιχειώδη πειθαρχία" κανένα άτομο δεν θα έφτανε τα 200 κιλά γιατί "στοιχειώδης πειθαρχία" σημαίνει "κοίταξε....είμαι ήδη 10-15 κιλά παραπάνω από ότι πρέπει.. ΗΔΗ τρώω σχετικά ελεύθερα, ας μην φάω εντελώς ότι να 'ναι, ας τρώω και από κάτι σωστό ή τέσπα ας μην χειροτερέψω περαιτέρω την ήδη κάπως κακή διατροφή μου", αντίθετα με ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ πειθαρχίας (και ΜΟΝΟ τότε) είσαι σε μία φάση όπου τρως ότι θες όπως το θες και ακούσια διαρκώς τρως όλο και χειρότερα (δεν θα κάτσω να εξηγήσω την "επιστήμη" του γιατί συμβαίνει) με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάνεις την μπάλα, και αν είσαι σε φάση που όταν περνάς τα 100 κιλά ΠΑΛΙ δεν πτοήσε ε εκεί πέρα το μόνο στοιχείο "ψυχολογίας" που παίζει ρόλο είναι κυριολεκτικά η παντελής έλλειψη πειθαρχίας. ΕΠΙΣΗΣ και η αστρολογία διδάσκεται σε σχολειοειδή (μακάρι να με διαψεύσεις, ακόμα έχω μία μικρή ελπίδα), το ότι κάτι "σπουδάζεται" δεν το κάνει τόσο έγκυρο όσο νομίζεις, όπως ότι είναι γραμμένο σε βιβλίο δεν είναι απαραίτητα πιο αλήθεια από κάτι που είναι σε οθόνη, όπως όποιος πληρώνεται για την "δουλειά" του (ΕΙΔΙΚΑ στις μέρες μας που πολλοί έχουν τα gimicks τους) δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από αυτόν που την κάνει ως λειτούργημα, και τέλος το γιατί μπορεί η ψυχολογία/ψυχιατρική να αναγνωρήζεται σαν ολοκληρωμένη επιστήμη μπορεί να κρύβει πολλά (που απαγορεύεται να αναλύσω) από πίσω, το 1879 (που "αναγνωρήστηκε η ψυχολογία σαν επιστήμη") κάνανε λοβοτομές ξέρω 'γω
@anmteam59959 ай бұрын
Ανακάλυψα χθες το κανάλι σου, μου φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και ευρύτερα θετική η οπτική σου, παρόλο που διαφωνώ σε κάποιες θέσεις και θα εστιάσω σε αυτές. Έχω να παρατηρήσω τον σημαντικό αριθμό των επικριτικών μηνυμάτων που δέχεσαι (όχι εσύ προσωπικά, το περιεχόμενο γενικότερα). Κατανοώ ότι μέσα από τη σύγκριση με άλλες/ους δομούνται όψεις της ταυτότητας αλλά το να παρατηρείς ένα κοινωνικό φαινόμενο και να απορρίπτεις μαζικά τους άλλους/ες, για μένα, δεν είναι ο τρόπος να κατανοήσεις τη διαφορετικότητα των άλλων, ακόμα κι αν εσένα σου φαίνονται μαζικά ίδιοι/ες. Το "γιατί το κάνουν όλοι/ες" (βάφονται, πετάνε τα λεφτά τους κλπ), μπορεί να απαντηθεί εύκολα: γιατί το ανήκειν και η αποδοχή είναι απολύτως απαραίτητα γιατί είμαστε κοινωνικά όντα. Το να απορρίπτεις την ανάγκη άλλων να ανήκουν σε μια ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή να ακολουθούν μια τάση, δε σε κάνει πιο κουλ, σε κάνει επικριτικό/η. Το αν οι βιομηχανίες της μόδας και ομορφιάς με τις τάσεις που δημιουργούν καταπιέζουν τις γυναίκες είναι άλλο θέμα. Σε σύνδεση με αυτό, το να νιώθεις "χρέος" προς την πατρίδα λόγω υπογεννητικότητας (γιατί παγκόσμια έχουμε πληθυσμιακά εκθετική αύξηση), ώστε να κάνεις παιδί, είναι μια τεράστια συζήτηση, που σίγουρα στο τέλος της φτάνει επίσης στην έμφυλη (κατα-)πίεση. Τέλος, άλλο το είμαι ευτυχισμένος/η άλλο το βρίσκω νόημα σε αυτά που κάνω ή όπως ζω και ως εκ τούτου είμαι χαρούμενος-η/περήφανος-η κλπ παρόλες τις δυσκολίες ή τον κόπο που χρειάζεται για να τα υπερασπιστώ ή να τα καταφέρνω.
@aristrianta30739 ай бұрын
🆘🆘🆘 200€ακατέβατα, για πέντε ώρες. Δεν μπορώ άλλα γιατί έχω στενότητα. Φιλιά.
@rainbowsubs29 ай бұрын
1:50 νομίζω είναι πιο πολύ κουτσομπολα παρά ανασφαλής
@moveinsilence79409 ай бұрын
Δεν ειναι θεμα κουτσομπολιου αλλα ελεγχου. Θελει να εχει τον πληρη ελεγχο. Δεν νοειται το παραμικρο που κανουμε να συμφωνει γιαυτο ο συντροφος μας. Αλλα πραγματα λεμε με τον συντροφο αλλα με τους φιλους κλπ. Το να εχει προσβαση η κοπελα στα μηνυματα με τους φιλους του ας πουμε μπορει να ειναι αφορμη να τον παρεξηγησει και να δωσει πολυ βαση σε κατι το οποιο πιθανον να εχει πιο χουμοριστικα η το οτιδηποτε... Η προσωπικη ζωη και ιδιωτικοτητα ειναι απαραιτητη για ολους!
@prabo1239 ай бұрын
like
@sssstavrman43492 күн бұрын
Τι κάνει η Κλεοπάτρα ρε? Πώς ξάπλωσε έτσι?
@grigorismarkopoulos78718 ай бұрын
Μέχρι να φτάσεις τους 60000.... Θα σε έχω ερωτευτεί
@Dakkonblackblade19 ай бұрын
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι ίσως το πιο απαραίτητο μέτρο στην σύγχρονη Ελλάδα.
@ozecb29 ай бұрын
Εγω παλι θα ελεγα οτι ισως εισαι απ τους μεγαλυτερους μαλακες στην ελλαδα. Μετα ομως το ξανασκεφτηκα κ εβγαλα το ισως.