neden civata yerine kaynak kullandı?? Kaynak civatadan daha mı sağlam????
@ibrahim_byln6 ай бұрын
kaynak iyi yapildiginda daha saglamdir.
@muhammedalisimsek5242 Жыл бұрын
Çelik binalar için unutulan en büyük avantajı eklemek isterim. Çelik yapılarda kullanım alanı ne olursa olsun deprem sonrasında gerekli incelemeler yapılarak gerek (dış merkezli veya iç merkezli) çapraz ekleme, gerek birleşim levhası tamiri ve bulon mukavemeti artırımına gidilerek ve bunun gibi basit çözümler geliştirilebilir sonuç olarak çok kolay yöntemlerle ile yenilenmiş olacaktır. Betonarme ve prefabrik yapılarda bu pek mümkün olmamakla beraber daha önceki üretim aşamasında yapılan yanlışlar bilinemediği ve tespiti zor olduğu için sağlıklı bir onarım mümkün olmuyor . Güzel bir çalışma olmuş .
@Uzakkalanulke8 ай бұрын
Merhaba. 3-4 katlı apartmanlar yapılırsa bunun maliyeti daire başı ne kadar olur? Vatandaşın sorularına cevap bulmak gerekir zira toplumsal katılım olmadan hiçbir çalışma amacına ulaşamaz. Cevaplandırırsanız sevinirim. Saygılarımla
@mkayazlmvemuhendislikhizme42698 ай бұрын
Problem depremin olması , depremin büyüklüğü veya yapının betonarme veya çelik olması da değil. Problem çok övünülen, dünya standartlarında olduğu söylenen deprem yönetmeliğinde olabilir. Yakında elimizde ki bilgileri paylaşacağız. Lütfen takipte kalın.
@barstoka7492 Жыл бұрын
Çok Güzel Video olmuş gerçekten ama Türkiyede başında konuşmuş olduğunuz fiyat farkı 3-5 kuruş olmuyor maalesef. 1,5 yada 2 katına çıkan maliyetler oluyor. Bundan dolayı özellikle dğz dip depo tarzı binalrı kesinlikle bu fiyat farkından dolayı betonamre prefabrıkçıler alıyor. Bu video nun aynı şartlarda beton prefabrikin test sonuçlarını gösterebilse idik o zaman daha ıkna edıcı olabılırdı belki. Ama genede bu güzel video ve emeğiniz için öok teşşekkürler .
@mkayazlmvemuhendislikhizme4269 Жыл бұрын
Depremi yaşamamış, depremde makinaları betonarme prefabrik kirişlerin altında kalmamış bölgelerde hesapları yönetmeliklere aykırılıklar içeren yazılımlarda 35-40 kg/m2 çelik kullanarak yapılabilecekken 70 kg/m2 çelik gerektiğini söyleyen mühendislerle karşılan yatırımcıyı haliyle ikna etmek çok zor.
@bilhanproje1559 Жыл бұрын
Kahraman marasta bir proje çizdim ve şuanda binada hasar yok.
@erhanaker26882 күн бұрын
X yonunde deprem.y yonunde sanki yok.celik tek basina oldugu icin daha iyi.betonarme binalarda cekme olusuyir ve catliyir beton.ve cop oluyor.
@ekincadir7876 Жыл бұрын
Selamlar emeklerinize sağlık
@mkayazlmvemuhendislikhizme4269 Жыл бұрын
Öncelikle teşekkür ederiz. Detaylı bilgi için 0(232) 765 9151 numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.
@Murad29315 Жыл бұрын
Merhaba , 1-) Aynı bina PEB değil de , klasik dolu kesitlerle moment aktaran çerçeve oluşturacak şekilde test edilseydi sonuçlar nasıl olurdu ? 2-) Aynı bina PEB değil de , klasik dolu kesitlerle üstten mafsallı olacak şekilde test edilseydi sonuçlar nasıl olurdu ? 3-) Aynı bina PEB değil de , düzlem makas şeklinde , kolona moment aktaran çerçeve oluşturacak şekilde test edilseydi sonuçlar nasıl olurdu ? 4-) Aynı bina PEB değil de , düzlem makas şeklinde , üstten mafsallı olacak şekilde test edilseydi sonuçlar nasıl olurdu ? Not: Bütün sistemlerde kolon ayakları uzun yönde ankastre , kısa yönde mafsallı (çaprazla desteklenmiş) olacak. Bu soruyu sormamın nedeni , ülkemizde bu tip yapıların % 90'ı bahsettiğim 4 tip şekilde yapılıyor. Saygılarımla.
@mkayazlmvemuhendislikhizme42698 ай бұрын
Deney veya hesap yapmadan kim sorunuzu cevaplayabilir ki... Türkiye'de bu tür yapıların ucuz olması nedeni betonarme prefabrik olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece bu yapılardan depreme dayanıklı olacağını söyleyebilirim.