Çemberimde Fourier - Olmaz Öyle Saçma Bilim - Prof. Erkcan Özcan - B17

  Рет қаралды 421,110

Flu TV

Flu TV

Күн бұрын

Kült program Olmaz Öyle Saçma Bilim'de bu kez Fourier teorisini, çemberini konuşuyoruz. Prof. Erkcan Özcan yine Serpil Özcan ile İlker Canikligil'in hem "cahilce" hem enteresan sorularını yanıtlıyor.
Sinüs, kosinüs, tanjant nedir? Üçgenin kuralları nasıl belirlendi? Tepeden düşen ışığı nasıl hesaplarız? Neden her şey çember içeriyor? Birim daire nedir? Gezegenler nasıl hareket eder? Çember nedir, nasıl hesaplanır? Mesafe neyi, nasıl etkiler? Küre nedir, çemberden farkı nedir? Evrenin izotropik olması ne demektir? Kepler teorisi nedir? Batlamyus kimdir, neyi icat etmiştir? Elips nedir? Fiziksel gerçeklik mesafeye göre nasıl değişir? Zeno paradoksu nedir? Gökyüzü tahminlerinde neden hep sapma olur? Piksel kavramı Fourier teorisini destekliyor mu? Kepler'in Birinci Kanunu nedir? Ayrık Fourier Dönüşümü nedir? Bant genişliği nedir, ne işe yarar? Moire efekti nedir? Sıkıştırmadan görüntü kaydı yapılır mı? Epiçember nedir? Retrograde nasıl hesaplanır? Yerçekimi kanunu nasıl keşfedildi?
05:13 - 05:20 NASA'nın Günün Astronomi Resmi (Astronomy Picture of the Day / APOD) sitesinde yayınlanan Tunç Tezel ve Cenk Tezel’in çektiği fotoğraf. Eser aynı zamanda 2015 yılında Gdansk Üniversitesi'nin açtığı yarışmada Güneş Sistemi Nesneleri kategorisinde ödül almıştır.
Benzer fotoğraflara ulaşmak için: vimeo.com/user...
#OlmazÖyleSaçmaBilim #ErkcanÖzcan #Fourier #Çember #İlkerCanikligil #SerpilÖzcan
Olmaz Öyle Saçma Bilim serimizin diğer videolarını izlemek için:
➡bilim.flutv.online
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @flu
FluTV "Dünyanın En Otantik İçeriklerini Sunan" yepyeni bir dijital platformdur. Videolardan haberdar olmak için lütfen abone olun.
➡ bit.ly/FluTv
➡Kripto Destekleri için: 0x87a9538Af8f5f80371233951438b7faf9570B82C
Çemberimde Fourier - Olmaz Öyle Saçma Bilim - Prof. Erkcan Özcan - B17 videomuzu beğendiyseniz en güncel diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz.
➡Kahvaltı - Olmaz Öyle Gastronomi - Şef Sinan Büdeyri
• Kahvaltı - Olmaz Öyle ...
➡Beyaz Yaka - Aptal Herifler - Konuk: Murat Yerdekalmazer - S03B16
• Beyaz Yaka - Aptal Her...
➡1972 Karanlığı (1965-1973) - Gün Zileli - B03
• 1972 Karanlığı (1965-1...
➡Erkek Cinselliği 2 - Cinseller - Dr. Selcen Bahadır & Mustafa Seven - B06
• Erkek Cinselliği 2 - C...
➡Olmaz Öyle Saçma Şey Özel Bölüm - FluTV'den Bir Duyuru | Trexo Rig-it
• Olmaz Öyle Saçma Şey Ö...
➡Ultra Aptal Herifler - Aptal Herifler The Best Edit - Konuk: Günyol Bakoğlu ve Nazım Yılmaz - B02
• Ultra Aptal Herifler -...
Kanalımıza katılın: uye.flutv.me
Patreon destek sayfamız: flutv.me
Kanal: flutv.online
Twitter: / flutivi
Instagram: / flutv.online
FluTV Discord: discord.flutv.me

Пікірлер: 770
@Erkcan
@Erkcan 2 жыл бұрын
Sohbet sırasında bazı noktaları, özellikle felsefi kısımların tarihçesini oldukça basitleştirmek durumunda kaldım. Bunun için özellikle felsefe/bilim tarihçilerinden, ve genel olarak videoyu izleyen herkesten özür diliyorum. * İnsanlığın yolculuğu adım adım ilerliyor. Ekuant (Latince punctum aequans) fikri, yani Dünya'nın tam merkezde olmadığı daha 2. yüzyılda Batlamyus tarafından ortaya konuyor. Bir bilim tarihçisi ayrıntıları daha güzel sunabilir. * İnsan olarak kendimizi evrenin merkezine yerleştirmeye çalışmamız ve bundan neden kolay kolay vazgeçemediğimiz de felsefe ve psikoloji gibi dallar açısından önemli. Belki Ömer ve Hasan Hocalar bu konulara ileride dokunabilirler. * Antik Yunan'da tabi ki konik kesitleri biliyorlar, yani elips, hiperbol, parabol biliniyor. Özellikle Pergeli matematikçi Apollonius, MÖ 200'lü yıllarda epeyce çalışmış. (Konik kesitler ayrıca ikinci dereceden iki bilinmeyenli denklemlerle ifade edildikleri için uzun yıllar boyunca bir çok uygulamaları da oluyor.) * Fourier konusuna girmişken, ısı denkleminden, telli müzik enstrümanlarının üzerindeki titreşimlerden, EKG'den (elektrokardiogram), momentum-konum ilişkisinden söz etmek de lazımdı, ancak sohbet biçiminde önceden ayarlanmış bir senaryo ile hareket etmediğimiz için o an aklıma bazen gelmiyor. Belki ilerideki bölümlerde bu noktalara da döneriz. * jpg algoritmasında kesikli kosinüs dönüşümü (Fourier'in bir benzeri) dışında bazı başka akıllıca yöntemler de var. Videoda jpg için kritik bir kısmı konuşmuş olduk. * Bir noktaya eşit mesafe olan noktalar kümesi (2 boyutta çember, 3 boyutta küre) tanımlayabilmek için mesafenin de nasıl ölçüleceğini belirlememiz lazım. Bu noktada evrenimizin geometrisi ile ilgili de konuşmakta fayda olabilir. Videonun 7. dakikası civarındaki animasyonu oluşturduğumuz epiçember benzetimini şu sayfada bulabilirsiniz: www.foothill.fhda.edu/astronomy/astrosims/ptolemaic-system/index.html Videonun sonundaki gibi kendi Fourier çemberlerinizi üretmek isterseniz: isaacvr.github.io/coding/fourier_transform/
@ekinigdr2030
@ekinigdr2030 2 жыл бұрын
"A Mathematical Theory Of Communications" makalainde Claude Shannon, prometheus edasiyla istatistikel fizikcilerden entopi kavramini calmis. Bu makalede Shannon bir bilgi kaynaginin ne kadar compress edilebileceginin teorik limitini kaynagin entrpoisinin bir fonksyonu olarak veriyor. Simdi spekulasyon yapicam ama hep soyle dusunmusumdur, Evrenin entropisi asla azalmiyor, Fizik yasalarini evrenin "compression" i gibi dusunebiliriz, Evrenin entropisi artiyorsa zaman gectikce fizik yasalari evreni faithfull "compress" edememis olacak. Sacma geliyor biliyorum ama paylasmak istedim. Ek eglenceli bilgi olarak gozumuz, (yada duvardaki yeterince kucuk bir yarik) fourier transformasyonu yapiyor. Yeterince kucuk bir delikten gecen isigin duvarda biraktigi desen, deligin fourier transformasyonu olacak. Yildizlarin yiliz gibi koseli olmasinin sebebi bu, Dikkat edin butun yildizlarin sekli ayni ve kafanizi cevirdiginizde yildizlar da donuyor
@emremer2
@emremer2 2 жыл бұрын
1) Hocam teşekkür ederiz. 2) Dolaşıklık videosu da bekliyoruz. Özellikle zaman içinde de dolaşık olaması nasıl olabiliyor? 3) Yüz yıllarca 'çember' fikrine takılı kaldığımız gibi; _'ışık hızı aşılamaz'a_ takılı kaldığımız için tam olarak açıklamak yerine böyle tuhaflıkları kabul etmek zorunda kalıyor olabilir miyiz?
@Erkcan
@Erkcan 2 жыл бұрын
@@emremer2 Dolaşıklık ile de ilgili bir bölüm yapmayı düşünüyoruz. Işık hızının "yerelde" aşılamaması çok temel bazı noktalara bağlı: neden-sonuç ilişkisinin kırılmaması gibi. Ancak uzay-zaman dokusunun bükülmesiyle efektif olarak ışık hızıyla uzayda ilerleyen bir araçtan daha çabuk hedefe ulaşmak genel görelilik kuramı gözünden mümkün.
@Senfonikankara
@Senfonikankara 2 жыл бұрын
Hocam merhaba, yanlış hatırlamıyorsam Newton eliptik yörünge kavramını reddederek yerçekimi kuramını çembersel yörüngeler üzerine kuruyordu. Hatta sonradan Feynman principiadaki aynı mantığı elipse taşıyordu (feynmanın kayıp dersi).
@Erkcan
@Erkcan 2 жыл бұрын
@@Senfonikankara Newton'ın eliptik yörüngeler ile ilgili en ufak bir derdi olduğunu zannetmiyorum. Tersine, ünlü Principia kitabında, 3 cisimli sistemlerde (Güneş-Dünya-Ay), eliptik yörüngelerin yavaş yavaş kayması/yalpalaması (apsisli devinim) üzerine bir de teorem yazdığını, 1990larda astrofizikçi Chandrasekhar fark etti. 🙂 Ancak güzel bir yorum, Feynman'ın kayıp dersine bir daha bakayım, belki hatırladığınız biraz daha farklı bir boyutu olabilir bu konunun.
@arzuberk656
@arzuberk656 2 жыл бұрын
Okulda neden böyle anlatmıyor ki. 35 yaşındayım sayısal mezunuyum bu kadar güzel kafama oturmamıştı.... Teşekkür ederim hocam size.
@metalscythe100
@metalscythe100 2 жыл бұрын
Okulda anlatılan şeyler de aslında sıkıştırılıp anlatılmış gibi. Sonradan biz boşlukları tamamlıyoruz.
@muratokuca
@muratokuca 2 жыл бұрын
Aslında böyle anlatılıyo ama Erkcan Hoca anlatmıyo ve biz anlatıyı yönlendiricek saçma sorular sormuyoruz. Bu nedenle çok izleniyo.
@muraterdem2129
@muraterdem2129 2 жыл бұрын
Okulda derken? Fourier dönüşümleri mi?
@gurhanocaktan1332
@gurhanocaktan1332 2 жыл бұрын
@@muratokuca kesinlikle katilmiyorum , sorular soruluyor fakat ogretmenlerimiz bu sekilde anlatabilecek kadar donanimli degiller. Kendileri de bilmiyor.Matematik hocalarimiza sinus ne diye sorsak karsi/hipotenus harici cevap veremiceklerini dusunuyorum
@MyCimbom1905
@MyCimbom1905 2 жыл бұрын
Her lise ögretmeni Erkcan hoca kadar hakim degil konulara.
@s.tolgayumukats1066
@s.tolgayumukats1066 2 жыл бұрын
Birşeyi basit anlatabiliyorsan biliyorsun demektir. Bize öğretmiyorlar ezberletiyorlar. Keşke böyle anlatıp öğretebilseler. iyiki varsın FluTv
@senoleker
@senoleker 2 жыл бұрын
Bir usta bir işi yaparken "aaa bu iş ne kolaymış" diyorsan, o usta o işi iyi yapıyor demektir.
@devugur
@devugur 2 жыл бұрын
kesinlikle katılıyorum
@JsB-p2y
@JsB-p2y Жыл бұрын
o kadar da degil
@mehmetemingecer236
@mehmetemingecer236 20 күн бұрын
Anlatan, biliyor muydu ki, anlatabilsin? 12 yıl ingilizce okuyup da Niye İngilizce konuşamıyoruz? Çünkü; Bizim İngilizce hocalarımız da İngilizce konuşamazlardı.. Matematikçimizle, Fizikçilerimizin de bilmedikleri gibi.
@doganyilmaz7041
@doganyilmaz7041 2 жыл бұрын
Erkcan Özcan'ın kendisine sorulan sorulardan farklı bir perspektife kayarak yeni bir şekilde düşünmeye ve yorumlamaya başladığı anda, bundan duyduğu keyfi ve mutluluğu yüzünden okumak çok güzel.
@korkmazvar
@korkmazvar 2 жыл бұрын
Sinüs, cosinüs ve tanjantı anlattığı an istemsizce ‘İNANILMAZ’ diye bağırdım. Tüm okul hayatım boyunca bir an için bile ne olduklarını öğrenememiştim. Sen çok yaşa hocam.
@foromig
@foromig 2 жыл бұрын
bir elektrik elektronik mühendisi olarak tüm gençlerin bilmesini istediğim konuların başında birinci olarak algoritmik düşünce, ikinci olarak fourier dönüşümleri vardı. yaptığınız iş paha biçilemez sayın İlker canikligil
@supiket
@supiket 2 жыл бұрын
Harika bir videoydu. Mühendis olmama ve Fourier'yi yalayıp yutmama rağmen sorduğunuz sorular ile Erkcan hocanın bunlardan aldığı keyif ve ilham beni de keyiflendirdi.
@slmtrkr
@slmtrkr 2 жыл бұрын
Erkcan hocayı dinlemek acayip keyifli basit örneklerle anlatabilme yeteneği öğrenmek isteyen birisi için çok etkili. Canlı olarak dinleyebilmeyi, hocamdan bir şeyler öğrenebilmeyi çok isterdim. selamlar saygılar Erkcan hocam.
@devugur
@devugur 2 жыл бұрын
Evet keşke sürekli yapabilseydi hocamız :(
@mdisec
@mdisec 2 жыл бұрын
"Beynim arkadan geliyor, sorular çok iyi" demesi baya tebessüm ettirdi :) Biz tüm bölümlerini büyük keyifle dinlerken, Erkcan hocanın bu kadar keyif aldığını gördüğüm ilk bölüm bu olsa gerek. Özlemişimiz sizi kıymetli hocam.
@eksiarti7323
@eksiarti7323 2 жыл бұрын
Mdisec ile aynı video'yu izlemek ve aynı şekilde acayip keyif almak, üstüne yorumuna denk gelmiş olmak da beni tebessüm ettirdi :) Abi işin rast gelsin 😃🙏
@esrefsahinevren78
@esrefsahinevren78 2 жыл бұрын
Ya hayatım boyunca Erkcan Hocam gibi sempatik ve bizlerin anlayabileceği kadar net bilgi veren biri görmedim. Teşekkürler Hocam ve teşekkürler Flu Tv ekibi.
@alibg
@alibg 2 жыл бұрын
Bir mühendislik son sınıf öğrencisi olarak söylemek isterim ki videoya hayran kaldım. Fourier dönüşümlerini, matematiksel hesaplamaları vs. biliyorum fakat (pratik anlamda) neden ihtiyaç duyulduğunu ve nasıl ortaya çıktığını daha önce bilmiyordum. Lisede çok iyi bir müzik hocamız vardı, müziğin ve kültürün anlaşılabilmesi için sanat tarihinin liselerde zorunlu ders olması gerektiğini söylerdi. Sanırım bunun gibi, üniversitelerde de bilim tarihi, felsefe tarihi ve belki felsefe (eskiden bilimle iç içe olduğu için) okutulması gerekiyor ki konseptler kafada daha rahat oturabilsin.
@DeLiBabaka
@DeLiBabaka Жыл бұрын
evet bende yazılımcıyım be matematiğin burada ne kadar çok işe yaradığını çok sonraları fark ettim meğersem herşey döngüymüy döngü içinde döndü senin belirlediğin limitlerde senin belirlediğin koşullarda bunuda kafam çook iyiyken keşfettim nedendir bilmiyorum kafam iyiyken sanki zekam çok ama çok artıyor
@furkancoskun4206
@furkancoskun4206 2 жыл бұрын
Günümüzde kullanılan Video Compression algoritmaları(h264,h265,vp9 vs.) hibrit algoritmalar. Sadece mekansal düzlemde(spatial domain) değil zamansal düzlemde(time domain) de bir takım sıkıştırmalar uygulanıyor. Mekansal düzlemde sıkıştırma için Erkcan hocanın bahsettiği gibi Fourier Dönüşümüne benzer olan Ayrık Cosinüs Dönüşümleri(DCT: Discrete Cosinus Transform) kullanılıyor. Zamansal düzlemdeki sıkıştırmalar için ise ardı ardına gelen görüntülerdeki belirli bölgelerin aynı veya benzer olduğu ilkesi kullanılarak ardı ardına gelen görüntüler arasında bir takım bölgesel eşlemeler(block matching) yapılmakta. Eşleşmenin olduğu bölgelerde mekansal sıkıştırma yapılmamakta, zaten bölgenin önceden bilinen değerleri kullanılmakta. Arka planı sabit olan bir videonun daha az yer kaplaması daha çok zamansal düzlemdeki sıkıştırmadan kaynaklı. Tekli görüntü sıkıştırma(jpeg gibi) algoritmalarında ise sadece mekansal sıkıştırma olduğu için JPEG algoritması burada anlatılmak istenen konuya daha uygun bir örnek olacaktır. 33:50 'de anlatılan kamera veya hızlı sıkıştırma yapan donanımların içinde DFT değil de DCT işlemini hızlı yapan devre yapıları bulunuyor. Gösterilen şablonda DCT temel fonksiyonları(basis function) tablosu. DFT de kullanılabilirdi ama DCT daha kompakt bir spektruma(spectral compaction) sahip olduğu için DCT'nin 8x8=64 tane temel fonksiyonu(basis function) kullanılarak sıkıştırma yapılıyor. Gösterilen şablon da bu 64 fonksiyonu içeriyor. Temel olarak sıkıştırma işi DFT ile de yapılabildiğinden konuyu anlamak için güzel bir örnek ama yine de meraklısına düzeltmek istedim :)
@GokceOzlu
@GokceOzlu 2 жыл бұрын
Harikaydı, daha çok Erkcan Özcan istiyoruz.
@D4rkplace3517
@D4rkplace3517 2 жыл бұрын
Erkcan Hocanın bu konuyu ne kadar anlaşılabilir anlattığını anlamak için, ilk önce fourier dönüşünü google yada wikiden bi anlamaya çalışın. Daha sonra videoyu izleyin. Bir insanın anlaşılması zor bir konuyu çok basit bir şekilde anlatması bence çok fazla yetenek isteyen bir durum. Hayranlıkla tebrik ediyorum kendisini.
@aysunyildirim5647
@aysunyildirim5647 2 жыл бұрын
. Mükemmel insanlar , harika bir sohbet. Teşekkürler 👏
@yusuf.agcadag
@yusuf.agcadag 2 жыл бұрын
Ya bu bölüm haftada bir olsa ya, ben bayılıyorum Erkcan Bey'e 😌🥰
@batuhanadiguzel1050
@batuhanadiguzel1050 2 жыл бұрын
Hocam siz o kadar iyi bir öğretmensiniz ki , çok ama çok fazla başarılı olmuş , yüksek seviyede maaş alıp kendinisini profesör başlığı altına sokmuş olan çok insanın sizi görmesi ve bir bilgiyi aktarırken neleri kullandığınızı görmesi lazım. Hele ki bir de bilgi veren konumundayken saçma egoyu kenara bırakıp "bunu hiç düşünmemiştim " gibi bir cümleyi sarfedip mutlu olabilmek . Keşke ama keşke sizi tanıyor olsaydım. Umarım her öğrenci sizin gibi bir eğitimci ile bir araya gelip güzel yaşamak için merak ederler ve fizikle kalırlar .🙏🏻
@tutsedat6878
@tutsedat6878 2 жыл бұрын
Eminim dediğiniz gibi salla başı al maaşı yapan akademisyen/profesörler vardır. Her sektörde her kurumda var böyle insanlar. Ama ben bir tarafı yüceltirken diğer tarafı aşağı indirgememe taraftarıyım. Çünkü bilmek ile onu başkasına anlatabilmek, öğretebilmek, açıklayabilmek gerçekten ayrı meziyetler. Evet Erkcan hocamızın anlatışına ben de hayranım ama işini iyi yapmaya çalışan lakin yeteneği olmayan insanı da çok yermek istemem. Yine de size katılıyorum bir noktada. Uğraşmayıp projeksiyondan powerpoint okuyup giden hocalar da oldukça fazla. Allah onları ıslah etsin ne diyim. Ben de birkaç konuda bir şeyler bilirim ama inan benim için yapmak anlatmaktan daha basittir. 😂 Hiç yeteneğim yok. Allah'tan öğretmen falan değilim.
@mervesalih203
@mervesalih203 2 жыл бұрын
Flu Tv'nin boyle videolarini izleyince bi anda boynumda fular, gozumde gozluk beliriyo ve kendimi asiri entel hissediyorum. Tesekkurler Ilker!
@eda8186
@eda8186 2 жыл бұрын
Erkcan hocayı dinlemek çok büyük bir keyif, keşke daha sık dinleyebilsek🤩✨
@veysisitilci7697
@veysisitilci7697 2 жыл бұрын
Muhteşemsiniz….son saniyesine kadar izliyorum…..anlayayım anlamayayım….ki hoca inanılmaz anlaşılır anlatıyor….sağ olsun. 👏👏👏👏
@yusufkahraman_yk
@yusufkahraman_yk 2 жыл бұрын
Erkcan hocamın videosunu görünce haftam güzelleşiyor.
@TCinar
@TCinar 2 жыл бұрын
Iste bu! Hocam gozumuz yollarda kaldi. Ozletmeyin bu kadar. Muhtemelen cok yogun bir programda kosturan hocayi tutup tutup studyoya getirdigin icin tesekkurler Ilker!
@yasemin287
@yasemin287 2 жыл бұрын
Hep fizik derslerini anlamak istemiştim. Sizinle beraber bu kadar anlayabilmek beni çok mutlu ediyor. Keşke bütün hocalar sizin gibi anlatsaydi. Bu yaşta anlamak hem üzücü hem güzel. Erkcan hocam sizin gibi işini hevesle ve şevkle yapan insanlar hep var olsun.😀
@twitchmwitch
@twitchmwitch 2 жыл бұрын
Sonunda video geldi Erkcan Hocayı daimi kadroda görmek istiyoruz
@TanerErtunc
@TanerErtunc Жыл бұрын
Sorular karşısında hocamızın gözlerindeki ışıltıda, bilime duyduğu aşk yansıyor. Tüm insanlığa, ve Türk eğitim dünyasına böyle insanlar dilerim.
@tugbaharmanda9733
@tugbaharmanda9733 Жыл бұрын
Sıkılmadan izlediğim nadir videolardan. Bunun en önemli sebebi ise Erkcan hocadır. Lütfen hocam daha fazla bilgilendirin bizi.
@Rsjisz
@Rsjisz 2 жыл бұрын
Erkcan hocayı neden senede bir kere görüyoruz ... Dahaa fazla erkan hoca istiyoruzz :)
@feşTR-81
@feşTR-81 2 жыл бұрын
Hele şükür! Vallahi hocamı görünce uzun süredir görmediğim ve özlediğim eski bir dostu görmüş gibi oluyorum.
@Cik00700
@Cik00700 2 жыл бұрын
Hem öğretici, hem eğlenceli. Bakış açısı genişleten sohbetler❤️
@emreulutas6262
@emreulutas6262 2 жыл бұрын
Şahane program olmuş. Teşekkürler
@devugur
@devugur 2 жыл бұрын
Şu videoyu önceden izlemiş olsaydım İleri Analiz dersini ve alakalı İstatistik derskerini iliklerime kadar hissederek öğrenirdim. Bu video kesinlikle mühendislik öğrencilerine ders olarak izletilmeli. Kalite çıtası olay ufkunu geçti. Katkısı olan, başta Erkcan hocam olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim.
@mustafagureci
@mustafagureci Жыл бұрын
hocamı dinleme ve anlamak o kadar güzel bir hazki tarif edemiyorum. en eğlenceli filmden ya da başka bi şeyden daha büyük keyif veriyor gerçekten. sıkıldıkça hocamın bu videolarını izliyorum. zihnimi açıyor resmen, sorular da bir o kadar kaliteli. ❤iyiki varsınız.
@AlmondFarming
@AlmondFarming 2 жыл бұрын
Moire effect, diğer bir ifadeyle "Aliasing" kameranın örnekleme sıklığından (çözünürlüğünden) daha yüksek bir sıklığa sahip bir görüntü kayıt altına alındığında oluşur, önlemek için düşük gecirgenlikli filtre (low pass filter) devresi kullanilir ancak bu da keskinlik kaybına neden olur. Kameranın bu görüntüleri doğru şekilde işleyebilmesi için daha fazla "küçük daireye" ihtiyacı vardır bu nedenle görüntüyü sapmalarla kaydeder. Düşük geçirgenlikli filtre içeren kameralarda yüksek frekanslı bileşenler süzülür ve dolayısıyla bu detaylar daha kaba şekilde gösterilir; görüntü sapması olmaz ancak keskinlik kaybı yaşanır. Keskin köşeler yüksek frekanslı bileşenler (sinus eğrileri) içerir ve low pass filtreden geçtiğinde daha yuvarlak şekil alırlar. Bu nedenle kamera tercihinde moire effect ile sharpness arasında tercih yapılır.
@eakar7492
@eakar7492 2 жыл бұрын
Teşekkürler.
@foromig
@foromig 2 жыл бұрын
Yine bir mühendis olarak sizden talebim, lütfen erkcan hocanın gözünden büyük bilimadamlarını ve onların eserlerini dinleyelim, bu konuda da program yapın lütfen bir gün faradayı bir gün maxwell i anlatson
@tutsedat6878
@tutsedat6878 2 жыл бұрын
Keşke hocamızın vakti olsa o kadar ama muhtemelen yoktur. Ben de zevkle dinlerim. Bunun için muhtemeken biliyorsunuz ama Bebar bilim youtube kanalını şiddetle tavsiye ederim. Şahsi olarak tercih yapacak olursam bilimadamlarının hayatlarından önce şu anki konuları anlatması benim tercihim.
@bedirhankaraer
@bedirhankaraer 2 жыл бұрын
ilker videoların için ve özellikle kaliteli kişi ve içeriklerle bizi buluşturduğun için teşekkürler. Kaliteli insan sepetimize yenilerini bekliyoruz.
@ubeydg
@ubeydg 2 жыл бұрын
Elinize sağlık. FluTV'nin en etkileyici bölümlerinden biri olmuş. Hem çok karmaşık, hem de günlük hayatın bu kadar içinde olan bir konuyu anlamış olmak mutluluk verici 👏🏼
@burakdoganay4722
@burakdoganay4722 2 жыл бұрын
Fourier en sevdiğim bilim insanlarından biridir videoyu kaydettim mutlaka izleyeceğim paylaşım için teşekkür ederim
@yusufaksehir4288
@yusufaksehir4288 2 жыл бұрын
26. dakikadaki soru hakkında, ilgilenenler için şu detayları ekleyebilirim. Özetle "Fourier adamdır, ancak transformasyon tek başına büyük bir sıkıştırma yapmaktan ziyade diğer sıkıştırma adımlarını daha verimli hale getirir, sıkıştırma performansını tek başına sağlamaz.) Detaylar (özellikle mühendisliğe ilgi duyan arkadaşlar için): - Görüntü sıkıştırma yapılırken Fourier değil de Discrete Cosine Transform (kesikli kosinüs dönüşümü) ve benzeri teknikler kullanılır (Ama altta yatan mantık aynı). Asıl sıkıştırma bu transformasyonla gerçekleşmez çünkü varsayalım 3 kanal 256x256 bir görüntünün transformasyonu da 3 kanal 256x256 lık veri oluşturacaktır. - DCT'nin verimli (birazdan bahsedeceğim) çalışması da 3 renk kanalının farklı bir şekilde temsili olan YCbCr verilerde ortaya çıkıyor(Nedenini kısaca açıklamak zor ama aşırı basitleştirirsek 3 kanal resmi 1.5 kanalda temsil ediyormuşuz gibi oluyor diyebiliriz). YCbCr datalarda DCT sonucu oluşan pikseller genelde çerçevenin belli bölümlerinde benzer değerler oluşturacağı için Erkcan hocanın da bahsettiği rastgele karakteristiğe değil, (öbek öbek de olsa)daha düzenli bir karakteristiğe sahip olacaktır. (Bu video'da neye benzediğini görebilirsiniz, kzbin.info/www/bejne/h2PEdq2bgql7g6M) - DCT tek başına büyük miktarda bir sıkıştırma sağlamaz, tekrar ilk haline transform ettiğimizde yine orijinal görüntüyü eksiksiz elde edebiliriz(tamsayı yuvarlamalarını ihmal edecek kadar küçük olduklarını varsayarsak). DCT'nin sıkıştırmaya olan katkısı "quantization" uygulamasının verimini(orijinalinden az uzaklaşarak çok sıkıştırma) arttırmasından kaynaklanıyor. (Quantization'ı bir grup pikseli tek bir değerle temsil etmek olarak tanımlayabiliriz sanırım. 0-15'e kadar 0, 16-31'e kadar 1 gibi). Bunu yaptığımız anda sıkıştırma işlemi kayıplı olacaktır. Bunu Erkcan hocanın bahsettiği 11., 12., 13. sinüsleri hesaplamamak olarak düşünebiliriz. - Sıkıştırma işlemi çoğu zaman görüntünün orjinal haline yapılmaz. Görüntü belirli karelere bölünür(örnek 16x16 piksel) ve her kare etrafındaki en benzediği kare cinsinten temsil edilir(Spatial redundancy, uzaysal devamlılık diyebilir miyiz bilemedim). Bu temsil ile oluşan yeni görüntü ile orijinal kare arasındaki fark alınır ve asıl üstte bahsedilen transformasyonlar bu tortuya uygulanır. Quantization gibi bu da sıkıştırma performansına büyük katkı sağlar. Eğer görüntüde uzaysal devamlılık(spatial redundancy) yüksekse (videolar için zamansal devamlılığı, temporal redundancy'i de ekleyebiliriz.) tortu çerçevesi de genelde 0'lardan oluşacaktır.(özellikle quantization sonrası). - Son olarak sıkıştırmaya büyük katkı da konu ile biraz alakasız da olsa variable length coding metodlarının uygulanması ile sağlanır. Bu teknikler çok detaylı algoritmalardan oluşur ancak basitçe veri içindeki ardışık benzer bitleri farklı bir şekilde temsil etme olarak açıklayabiliriz. (binary00000000 yerine 80 (binary 1000,0) demek gibi) Bu sıkıştırma adımı da çoğu zaman kayıpsızdır. - Konu incik cıncık çok detay barındırdığı için verdiğim detayların çoğu da genellemeler içerir. YTD
@semasecilmis5884
@semasecilmis5884 2 жыл бұрын
Harikasiniz Erkcan Ozcan,tesekkurler Flu Tv
@francisdunham
@francisdunham 2 жыл бұрын
Bütün kanallarda yapılan kuantum çılgınlığı videolarından farklı bir konuyu işlemeniz çok güzel. Teşekkürler.
@karlmaxweber
@karlmaxweber 2 жыл бұрын
24:26 'da hoca bitmap tabanlı görseller ile vektör tabalı görseller arasındaki farkı da açıklamış oluyor sanırım. Piksel tabanlı görselleri sonsuza dek büyütemezsin, bozulur ama vektör tabanlı görselleri sonsuza dek bozulmadan büyütebilirsin.
@NAZIMKOPUZ
@NAZIMKOPUZ 2 жыл бұрын
Erkcan Hocammm 🤗 Hoş geldiniz
@mesutalperenkir409
@mesutalperenkir409 2 жыл бұрын
haftaya vizelerim var ama Erkcan Hocamı görür görmez geldim. Sevgiler...
@aydnuslu6847
@aydnuslu6847 2 жыл бұрын
Anladıklarım mutlu olmama yetiyor. Anlayamadıklarım da saygımı arttırıyor. Çünkü hocanın bildiğini hissediyorum.
@MeteT.
@MeteT. Жыл бұрын
Piril piril apacik berrak bir zihin... Tesekkurler emegi gecen herkese😊
@has.durmaz
@has.durmaz 2 жыл бұрын
İyi yayınlar
@muntekimgicirbey
@muntekimgicirbey 2 жыл бұрын
Flu tv’ye çıkan uzmanlar genel olarak iyiler. Ama Erkcan hoca gerçekten çok farklı. Gözlerinden zeka fışkırıyor hocamın. Her türlü karışık olayı çok güzel analojilerle anlatabiliyor. Bunları yapabilmek için pek çok konuyu hakkıyla özümsemek lazım. Kafa açıyor dinlemesi.
@aydinisletme7894
@aydinisletme7894 2 жыл бұрын
Sadece ögrenmek icin degil, anlatirken Erkcan Hoca'nin saklayamadigi mutlulugunu görmek icin de izliyorum. Sevgiler FluTV.💛
@safeuse3675
@safeuse3675 2 жыл бұрын
3-4 yıl önce 3blue1brown kanalından izlemiştim bu konuyu, türkçe olarak da görmek ayrıca mutlu etti. Ağzınıza fikrinize sağlık
@muhammetkale8615
@muhammetkale8615 2 жыл бұрын
muazzam içerik. Hocamızı kutluyor, davet eden Flu TV yöneticilerine teşekkür ediyorum.
@grimmlock7799
@grimmlock7799 2 жыл бұрын
Erkcan hocamın videolarının sayısını bir şekilde arttırmanız lazım ...
@canergan6310
@canergan6310 2 жыл бұрын
Erkcan Hoca'nın ağzına ve emeğine sağlık. Anlatırken kendisinin merak duygusu ve aldığı keyif belli oluyor. Alternatif olarak ÇıraX konseptine benzer bir şekilde Erkcan Hoca ve Ali Kurmuş'u birlikte izleyebilsek ne güzel format olur.
@burcukeskin9766
@burcukeskin9766 2 жыл бұрын
mükemmel bir detaysınız Erkcan Özcan hocam😀
@canerkaman
@canerkaman 2 жыл бұрын
En sevdiğim KZbin / Sohbet veya Eğitim programı
@billentaras
@billentaras 2 жыл бұрын
Erkcan hocam gelmiş hoş gelmiş. Burada İlker beyefendi ve Serpil hamfendinin showrunner'lığıyle yaşamımda ilk kez duyduğum Forier'i heyecanla öğreneceğim. Bismilllah amin. İşbu yayında emeği geçen cümle bilimsever beşer evlâdına şükranlarımı sunarım.
@MrMuratx81
@MrMuratx81 2 жыл бұрын
Oldukça aydınlandık. Teşekkürler.
@utopya2114
@utopya2114 2 жыл бұрын
Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İyi ki varsınız 👏👏👏👏🙏🙏🙏
@yusuftunc357
@yusuftunc357 2 жыл бұрын
Gerçekten 34 yaşında bu konuyu bu kadar güzel anlamamda emeği geçen herkese teşekkür ederim, Erkcan hocam ağzına sağlık. Geçmişte üzerimizde emeği olan öğretmenlerime güzel müfredat sunmayan makamlar, bari bundan sonra dikkat edin, çocuklarımız başarsın.
@MC-xr6ro
@MC-xr6ro 2 жыл бұрын
Muhteşem bir anlatım Erkcan hocayı izledikce iyi bir öğretmen ile sıradan bir öğretmenin farkını çok iyi anlıyorum. keşke ülkemizde ki öğretmen kalitemiz bu seviye de olsaydı.
@tufan_solak
@tufan_solak 2 жыл бұрын
Keşke 25 - 30 yıl önce bize kendilerine öğretmenim dedirten şereşsizlerde böyle anlatsalardı da anlasaydık, düşünüyorum da tek dertleri ellerimizi tuzluk yaptırıp cetvel ile parmak uçlarımıza vurmaktı sanırsam. Erkcan hocam çok teşekkür ederim size ne kadarda basit ve anlaşılır anlatıyorsunuz. Keşke sizin gibi birinin öğrencisi olabilseydim, belkide o zaman okuldan nefret etmezdim ve belkide okulu bırakmazdım. Teşekkürler Flu Tv, ve ilker hocam eğer mümkünse Erkcan bey ile daha fazla program yapın lütfen ondan öğreneceğimiz çok şey var.
@blackmessa666
@blackmessa666 2 жыл бұрын
Erkcan hoca muhteşem muhteşem muhteşemsiniz teşekkürler.
@huseyinbas4522
@huseyinbas4522 2 жыл бұрын
Kanalı yeni keşfettim , hepinize çok teşekkürler, videolarınız,içerik ve katılımcılar süper kalite , teşekkürler
2 жыл бұрын
Erkcan hoca yine formunda. Cok güzel bir bölümdü. Okullarda dersleri bu kadar basit sekilde anlatabilsek muhtemelen genclerin bilime ilgisi kabaracak ama tam tersine nefret ettirmek icin olabildigince karmasik hale getiriyoruz.
@cmogolkanli
@cmogolkanli 2 жыл бұрын
13:52 Erkcan bey ben Ankara'dayım ve siz İstanbul'dasınız ama yinede sizden gayet güçlü bir ışık alıyorum, aydınlanıyorum. Teşekkürler
@tufanvolkan5710
@tufanvolkan5710 2 жыл бұрын
Tebrikler. Mükemmeldi. Fourier in ikinci bölümü gelmeli. Oradan rezonans a da geçilirse tadından yenmez. ☺️
@ahmetatasever8315
@ahmetatasever8315 2 жыл бұрын
İnanılmaz keyifli izledim çok teşekkür ederim. Çok güzel anlatılmış. Videonun sonunda Flu TV çizimi de Fourier ile yapmanız çok tatlı olmuş.
@Meditasyonhizmeti
@Meditasyonhizmeti 2 жыл бұрын
Daha çok video istiyoruz Erkcan hocamız ile.
@halitbaygun8048
@halitbaygun8048 2 жыл бұрын
kimi insan bilir anlatamaz, kimi insan anlatmayı bilir ama işi bilmez... erkcan hoca resmen bir kombo. hem biliyor hem anlatıyor
@buketd.1660
@buketd.1660 2 жыл бұрын
Erkcan Hocam, bu kalıbı sevmesem de bana kullandırtan ilk insansınız; siz muhteşem bir detaysınız :D okuduğumuz dönemde sizin gibi öğretmeye istekli öğretmenlerimiz oldu da biz mi okumadık. Keşke fizik okusaydım diye hayıflanıyorum sizi her izlediğimde, ama anlattıklarınızı anlayabiliyor muyum, hayır :D yine de çabalardım hocam, beynimden duman çıkana kadar çalışır öğrenirdim :D
@BurakCalik
@BurakCalik 2 жыл бұрын
Türkiye'de bu videoları yüzbinlerce kişiye izletebilmek büyük başarı, ülkenin geleceğine dair umutları yeşertiyor resmen :)
@e.tolgaakmazoglu4023
@e.tolgaakmazoglu4023 2 жыл бұрын
gerçekten her bölümünü büyük bir keyifle izliyorum, her konuda yeni bakış açıları kazandırıyorsunuz. Çok teşekkürler.
@Astralbrain
@Astralbrain 2 жыл бұрын
Gerçekten muhteşem bir bilgi ve anlatı yetisi, hocamızı çok taktir ediyorum. Ağzınıza sağlık.
@SerdarDardar
@SerdarDardar 3 ай бұрын
Emeğinize sağlık, yaş 60, mühendis (ama mühendislik yapmamış), hep sorduğum soru öğrenim süresince bir sürü hesaplama yaptım, matematiksel modellemeleri kullandık da "ya bunun fiziksel karşılıği ne " sorusunu hepatladım, bu yüzden hep eksik kalmış bir yolu tamamlamaya çalışırken yardımlarıniz ilaç gibi geliyor, teşekkürler
@kadircalskan8359
@kadircalskan8359 Жыл бұрын
Bu adam kral teşekkürler
@erdalsahin6327
@erdalsahin6327 2 жыл бұрын
Bir elektrik teknik öğretmeni olarak elektrikte sürekli kullandığımız sinüsün bu kadar basit anlatılması beni çok etiledi tebrikler.
@asya.8548
@asya.8548 2 жыл бұрын
Çok tatlı adam ya inanılmaz tatlı ve zeki böyle bir şey olabilir miiii😍
@oguzyuce9330
@oguzyuce9330 2 жыл бұрын
Keşke her zaman bilim böyle anlatılabilse Bravo hocam
@gurhanocaktan1332
@gurhanocaktan1332 2 жыл бұрын
En sevilen serilerden birisi
@ErolSensoy
@ErolSensoy 2 жыл бұрын
Gerçek dünyada kullanıldığı örnekler sorulmuş; Ben lastik üreten bir fabrikada çalışıyorum. Lastiğin son kademesi "Bitirme" aşamasıdır. Uniformity adı verilen bir makinede ölçülür. Lastiğin yere basan yüzeyine Radial denir. U/F makinesinde lastikten daha büyük bir yol tekerleğine belirli bir yük uygulayarak bir kaç tur döndürülür. Net ölçüm alınan 360derecelik bir tur bilgisi sensör ile ölçülür. 0'dan 360 a doğru oluşan bu waveform dalgasına discrete fourier uygularız ve 9.harmoniğe kadar genlik ve faz açısı değerini hesaplarız. 1. harmonik bize lastiğin yüzey yüklemesinde genel sapmayı genlik olarak verir. 2. Harmonik lastik imal edilirken üst üste yerleştirilen malzemelerin düzgünlüğünü verir. Lastik pişirilirken 9 parçalı kalıp kullanılır. 9. harmonik genliğide bu lastik pişerken kalıpta bir hata olup olmadığını bize yine genlik cinsinden verir. Keza yanal ölçüm, Lrp denilen lazer sensörler ile yapılan çukur/tümsek ölçümleri, Runout ölçümleri, yani hepsinde fourier'den faydalanırız. Dairesel hareketin olduğu üretimlerin tamamında fourier transformları kullanılır. Özellikle ürün geliştirmede çok faydası olur. Neden bu kadar uzun anlattım, eğitim hayatınızda bu konuyu neye lazım olacak deyip es geçmeyin. Düşündüğünüzden çok fazla karşınıza çıkacak.
@gumshoedemon
@gumshoedemon 2 жыл бұрын
Fen edebiyat fakültesi matematik bölümü mezunu 30 yaşında bir insanım su anlatımı hiç görmedim , sinüs neymiş şimdi öğrendim aydınlandim resmen yaa ❤️😁😁 erkcan hocam çok teşekkür ederim 🖖🏻🖖🏻🖖🏻🖖🏻🖖🏻
@mtahtali
@mtahtali 2 жыл бұрын
Erkcan hocam, live long and prosper! :) Fourier dönüşümünü liseden beri bilirim, hem yüksek lisansımda, hem de doktoramda sinyal analizi ve görüntü anlalizinde kullandım. Ama bilgiyi ne amaçla ve nereden öğrendiğimiz içeriğini ve tarihçesini belirliyor olmalı. Biz mühendislere hep Fourier'nin bir ısı iletimi problemini sınır şartlarını entegre edilebilir şekilde ifade edip çözebilmek için bu dönüşümü icat ettiğini öğrettiler. Olay zaten dediğinize geliyor da, bu tür bilgileri okullarda köken ve tarihçe ağrlıklı hiç anlatmıyorlar. Kökeniyle anlatsalar eminim matematikten korkan daha az olacaktır. Kökenini öğrenince, insanın aklında tepeden inme bir kural yerine mantıklı bir süreç yerleşiyor, ve, sözkonusu açılım veya dönüşüm neyse, aynı sonuca kendimizin de benzer adımlardan varabileceği kanısı oluşuyor. Matematik dehalarına hazsızlık etmek istemem tabii, ama bu insanın yeni şeyleri öğrenme kapasitesini arttırıyor. Ben de öğrencilerime zaman elverdiğince yeni kavramların kısa tarihçesini anlatmaya çalışıyorum, alışık olmadıkları için bazek sıkıcı gelebiliyor :). Yanılmıyorsam bu akımı Carl Sagan başlatmıştı Cosmos dizisiyle. O'nu bugün doğum gününde saygıyla ve hayranlıkla anıyorum. Sizin de derslerinizi keyifle izliyorum. Size ve Flu TV ekibine teşekkürler.
@makif123
@makif123 2 жыл бұрын
Fizik hocasının topluma faydası. Cok iyi anladım Erkcan hoca Teşekkürler
@ozerhalilibrahim
@ozerhalilibrahim 2 жыл бұрын
Teşekkürler. Konular gittikçe güzelleşiyor.
@murataksut4917
@murataksut4917 2 жыл бұрын
Nobel ile ilgili bir program yapsanız ve kuantum konusunu bir kez daha konussaniz ne iyi olur. Konuk ve konular harika devamı hiç bitmez umarım.
@emremer2
@emremer2 2 жыл бұрын
Dolaşıklık videosu gelsin diye Flu önünde pankart mı açsak acaba :)
@murataksut4917
@murataksut4917 2 жыл бұрын
@@emremer2 olabilir
2 жыл бұрын
Erkcan hocayı özlüyoruz keşke daha çok videosu gelse
@Leonardo-mq7uf
@Leonardo-mq7uf 2 жыл бұрын
Ağızınıza, Yüreğinize sağlık hocam. saçma sapan dizilerin arasına yarım saatlik sohbetlerinizden koysak Türkiye'de fizik bilmeyen kalmaz bence
@Evanescence0703
@Evanescence0703 2 жыл бұрын
Güzel bir perspektif kazandırdı bu video bana. Özellikle de Serpil'in sorusu gerçekten çok işime yaradı, aydınlanma yaşadım resmen :D
@onurtavukcu
@onurtavukcu 2 жыл бұрын
Buradan K.T.Ü.'den sinyaller ve sistemler alan arkadaşlara ve dersin Hoca(!)'sına selam yollamak istiyorum. 3 kere alttan alıp öğrenemediğim Fourier'i yarım saatte öğreten hocama da saygılar ve sevgilerimi iletiyorum. Gerçekten öğretmen olmanın ne demek olduğunu değerli hocamla daha da iyi anlıyorum. Ha ayrıca neden ülkede bilim ve bilimsel çalışmaların daha az olduğunu da anlamaya devam ediyorum.
@derinteknolojiler471
@derinteknolojiler471 2 жыл бұрын
Erkcan hocadan her şeyi Fourier ile açıklamasını istediniz bir ara :) hoca da yok öyle değil dememek için tıkandı :) Sıkıştırma algoritmalarının bir çok farklı temeli var tamamen ayrı bir konu. Sizin bahsettiğiniz kısım jpeg de kullanılan dct (discrete cosine transform) ile kesişiyor.
@cemiledu
@cemiledu 2 жыл бұрын
Calculus almadan şu video olsaydı derse olan aşkım 10 katına çıkacakmış. Ya siz ne süper insanlarsınız, muhabbetiniz o kadar keyifli ki. Elinize emeğinize sağlık
@melihmutluay
@melihmutluay 2 жыл бұрын
Harika anlatim, mukemmel video. Tebrik ediyorum.
@atakanbaltac3595
@atakanbaltac3595 2 жыл бұрын
En iyi videonuz olabilir. 👏👏👏
@busrademircioglu8383
@busrademircioglu8383 2 жыл бұрын
hocam sizi çok severek dinliyorum video gelmiyor derken, doğdu güneşim
@volkangulec7909
@volkangulec7909 2 жыл бұрын
Bence bize anlatan hocalarda ezberden anlatıyordu yani siz söyleyince konuyu tam olarak anladığınızı da anlıyoruz aslında, keşke hep böylesi dersler olsa
@dgnblgl3974
@dgnblgl3974 2 жыл бұрын
Finaldeki jenerik muhteşemmmmmm👋👋👋
@GILLIAli25
@GILLIAli25 2 жыл бұрын
mükemmel bir video olmuş, her şeyi %100 anladım diyemem ama çok zihin açıcı şeyler öğrendim , teşekkürler.
@gg-ij8xb
@gg-ij8xb 2 жыл бұрын
Hoca aşırı iyi. Sinus dalgasının oluşumunu yıllar sonra kendim düşünmüştüm hoca da çok güzel anlattı. Gezegen kelimesinin gezen cisim anlamınd ahiç düşünmemiştim aydınlandım :)
@WD40Mudavimi
@WD40Mudavimi 2 жыл бұрын
Süper program daha çok gelsin
@mustafasudag929
@mustafasudag929 2 жыл бұрын
Ekip çok keyifli. Temel kavramlara ilişkin açıklamaları anlamak isteyenlere tavsiyem: literatürdeki en iyi ders kitaplarını edinmeleri. Tüm temel açıklamalar bulunmasa bile kimden ve nereden geldiği ifade edildiği için bazı kavramların temeline inmeniz mümkün oluyor.
CERN'de Neler Dönüyor? - Olmaz Öyle Saçma Bilim B02
19:31
Every team from the Bracket Buster! Who ya got? 😏
0:53
FailArmy Shorts
Рет қаралды 13 МЛН
Andro, ELMAN, TONI, MONA - Зари (Official Audio)
2:53
RAAVA MUSIC
Рет қаралды 8 МЛН
Olasılık, Rastgelelik ve Matematik Felsefesi - Prof. Dr. Ali Nesin
1:33:00
Polonyum Elementinin Film Gibi Hikayesi
11:19
Bebar Bilim
Рет қаралды 650 М.
Teke Tek Bilim - 21 Nisan 2019 (Kara deliklerin sırrı ne?)
1:47:58
Habertürk TV
Рет қаралды 272 М.
Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın | Oytun Hoca ile Bilim
1:41:22
100’de 100 Arşiv
Рет қаралды 436 М.
Nedensellik ve Uzay-Zaman | Prof. Dr. Sadi Turgut
1:41:55
METU Physics Society
Рет қаралды 274 М.
Every team from the Bracket Buster! Who ya got? 😏
0:53
FailArmy Shorts
Рет қаралды 13 МЛН