14:29 Hocam orada kosinüs teoremi kullanmak yerine al fa dan bir dikme indirerek kolayca onu bulabilirsiniz
@oguzhanberber73583 жыл бұрын
Çok keyifli bir video oldu benim için çok teşekkürler
@talhakurt49403 жыл бұрын
Hocam olimpiyatlar için kitap öneriniz var mı? Veya bununla ilgili video gelebilir mi?
@bernasartas11203 жыл бұрын
Evet yaa. Acaba matematik olimpiyatları sadece orta okul ve liseler için mi? Yoksa üniversite için de var mı?
3 жыл бұрын
Tek kelimeyle muazzam... bu tarz ispatları nerden buluyorsunuz hocam kendiniz mi çıkarıyorsunuz yoksa yararlandığınız kaynaklar var mı
@yaseminsrkaya3 жыл бұрын
bu tarz ispat videoları izleyince hangi mesleği seçeceğim konusunda kararsız kalıyorum...her neyse yine harika anlatmışsınız hocam 💙
@muhammetyuksel12443 жыл бұрын
Tam zamanında 👍👌👍
@rs.yet_79743 жыл бұрын
dün geçtik bu konuya bugün tekrarını yaptım bari bunuda izliyem dedim
@MuhammadNour-vd1um7 ай бұрын
Hocam kolay gelsin çok guzel❤❤❤❤❤
@recepsahin16393 жыл бұрын
Bana çok ilginç ve hayret verici geliyor ya ileri matematik gibi konularda yani integral olsun limit olsun türev trigonometri olsun bunları kullanarak temel matematikte bazı şeyleri açıklamak bana çok hayret verici geliyor ve heyecanlandırıyorda ya düşünsenize bir üçgenin sinüsünü alıyorsunuz ya da buluyorsunuz daha doğrusu ve sinüs bir fonksiyon yani üçgenin kenarlarını bir fonksiyonla tanımlamış oluyoruz bana çok ilginç geliyor
@berkanakbay13323 жыл бұрын
Adam ya adam
@dartyet13 жыл бұрын
Hocam radyanın tam açısına 2pi dememizin nedeni birim çemberin çevresinin 2pi olması değil mi? O neden çemberin çevresinin 2pi olduğunu kullanarak çemberin çevresinin 2pi olduğunu kanıtlamış olmuyor muyuz?
@RiyaziyyatvadisiHesenMemmedov3 жыл бұрын
Hocam selam.a(n) - i çemberde iç açı merkezi açının yarısıdır teoresini ve sinuslar teoresini kullanmakla bulmak olur.
@msates2 жыл бұрын
Merhaba, Limit ve yakınsama teoremleri pi'nin kullanımından yüzyıllar sonra keşfedilmiş bişey. Pi'nin başka bir ispat yöntemi yok mudur?
@agitcalp71073 жыл бұрын
Özletiyorsunuz kendinizi hocam♥️. Bana matematiği öğrettiğiniz için çok sağolun.
@petek473 жыл бұрын
Güzelmiş yeni bir bakış açısı daha! Ama eklemek istiyorum : en başta kullandığımız ranyan olan pi de çemberin çevresinden gelmiyor mu, yani ispatlamaya çalıştığımız şeyi kullandık.
@petek473 жыл бұрын
Benden önce dile getiren olmuş. Verilen cevabı da okudum. Doğrudur.
@halilunal65363 жыл бұрын
hemen geldik hocam
@mekanik595911 ай бұрын
hocam merhaba bir matematik sorusu var çözemedik yardımcı olabilirmisiniz acaba
@Ad_astra0013 жыл бұрын
İlk başta radyan cinsinden kullandığımız pi ile sonda elde ettiğimiz pi aynı değil ki. Biri 180°yi ifade ederken diğeri 3,14 gibi bir değeri ifade ediyor. Biri açıklayabilir mi?
@hydrogeniongradient32953 жыл бұрын
Nasıl 5 sayısı her zaman aynı şeyi ifade ediyorsa, π sayısı da her zaman aynı şeyi ifade eder. π her zaman 3,14... şeklinde sonsuza dek devam eden bir sabittir. π , 180° değildir. Şöyle bir örnek vereyim. 1 litrelik silindir kap olsun ve kalem ile 5 bölmeye ayıralım. Sonra silindirin sadece 1 bölmesini su ile doldurursak, silindirdeki su miktarı ne olur? 200 *mL* olur. Veya 0,2 *L* diyebilirsiniz. 0,2 *dm³* de diyebilirsiniz. Yani aynı şeyi birden farklı birimle ifade edebilirsiniz. Nasıl hacmi litre/metreküp ile, kütleyi kilogram/gram ile, uzunluğu metre/kilometre gibi birimlerle ölçüyorsak, açıyı da derece/radyan gibi birimlerle ölçebiliriz. 1 kg = 1000 g gibi birimler arasındaki dönüşümü, radyan ve derece ile de yapabiliriz. Derece ° ile, radyan R ile gösterilir. Bu durumda 1R = 57,295...° olur. 3,14... tane radyan kaç dereceymiş bakalım. Ama 3,14... yerine π yazalım. 1R = 57,295...° πR = 179,99755...° Veya kısaca 180° (Pi sayısı ile 57,295'i çarptık.) Yani π dediğimiz şey 180° değildir. 3,14 tane radyan, 180° eder. Umarım açıklayıcı olmuştur. ;)
@tahiryldrm71443 жыл бұрын
Gönder gelsin be hocam( Anlayan anladı valla 😊😊 )
@sinekvalesi4033 жыл бұрын
Anladık
@1237-w9t3 жыл бұрын
RM
@baransunger49543 жыл бұрын
@@user-ni6hk9cv4u shahshsh
@muhendispanda17953 жыл бұрын
Hocam çembere sonsuzgen demek neden hatalı veya hatalı mi sizce bu durum nasıl açığa kavuşturulabilir?
@docka39783 жыл бұрын
Belki sonsuz kelimesinin kendisinden kaynaklanıyordur. Sınırsız ve sonsuz aynı şey değildir. Bir kürenin üzerinde sınırsız farklı şekil ve mesafede yol alabilirsiniz. Ama sonsuz değildir çünkü bir küredir ve ölcülebilir, sonludur. Sadece fikir beyan etmek istedim.
@muhsinylmaz93153 жыл бұрын
Bir çokgeni, doğru parçasından veya ışından ayıran en temel özelliği köşe kavramıdır. Bildiğin üzede en küçük çokgen üçkendir ve üçkenin 3 köşesi vardır. Bunu daha açık bir şekilde ifade edersek n kenardan oluşan bir çokgenin n adet köşesi vardır. Çembere baktığımız zaman, bu şekil ne köşe ne de kenar belirtir. Toparlarsam çember bir çokgenin özelliklerini sağlayamadığı için ona sonsuzgen gibi ifadeler kullanmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Tamamiyle benim fikrim.
@KamuStoku2 жыл бұрын
bence de mantıklı zaten videoda onu ispatlamış ne sonsuza giderken engen in çevresi çemberin çevresine yakınsar.
@fatihguzel99223 жыл бұрын
abi kardeşine çoook benziyon sakal bıyık bile aynı
@agitcalp71073 жыл бұрын
Hocam şu "l"lerinizi düzeltin artık ya😅😅
@agitcalp71073 жыл бұрын
Anlatım mütiş yaw...
@polatpalabyk89903 жыл бұрын
Tam açının 2pi'ye eşit olduğu öncülü ile başladık Tam açının 2pi'ye eşit oluduğunu ise çevre=2pi.r eşitliğinden yola çıkarak gösteriyoruz. İspatını yaptığımız şey ise çevrenin 2pi.r ye eşit oluşuydu. Çemberin çevresinin 2pi.r olduğunu çemberin çevresinin 2pi.r oluşu ile ispatlamış olmadık mı bir bakıma Burda bir çıkmaz yok mu yoksa ben mi yanılıyorum
@PisagorOkulu3 жыл бұрын
Aslında ispat yapmış olmuyoruz burada. Biz en başta pi yi incelerken çevreye ulaşıyoruz zaten ve dediğiniz gibi de tam açı 2pi olması oradan geliyor. Burada sadece o limit kısmını inceleyip doğrulamış olduk diyebilirim.