Bahsi Geçen Kitaplar: • Homeros'un ve Hesiodos'un tragedyaları ve İB Kültür Yayınları'ndan çevrilmiş diğer tragedyalar (Okumada zorlananlar için Azra Erhat'ın Mitoloji Sözlüğü önerilir) • Oğuz Tekin, Eski Yunan ve Roma Tarihine Giriş (İletişim Yayınları) • Oğuz Tekin, Hellenistik ve Roma Dönemlerinde Anadolu (Yapı Kredi Yayınları) • Bülent İplikçioğlu, Eski Batı Tarihi (Türk Tarih Kurumu Yayınları) • Pinhan, Jaguar, Alfa, İB, YKY, Kabalcı Yayınlarının kitapları • Türk Tarih Kurumu Yayınları'nın kitapları • Amelie Kuhrt, Eski Çağ'da Yakındoğu I-II (İş Bankası Kültür Yayınları) • Marc Van de Mieroop, Eski Yakındoğu Tarihi (Homer Kitap) • Neil Faulkner, Roma: Kartalların İmparatorluğu (Yordam Kitap) • V. Diakov & S. Kovalev, İlkçağ Tarihi Cilt 1: Ortadoğu, Uzakdoğu ve Eski Yunan (Yordam Kitap) • V. Diakov & S. Kovalev, İlkçağ Tarihi Cilt 2: Roma (Yordam Kitap) ve diğer Yordam çevirileri • Oğuz Tekin'in numuzmatik (para bilimi) alanındaki kitapları • Edward Gibbon, Roma İmparatorluğu'nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi (6 CİLT) (İndie Kitap) • Charles Freeman, Mısır, Yunan ve Roma - Antik Akdeniz Uygarlıkları (Dost Kitabevi) • Hamdi Şahin, Latin Epigrafisine Giriş (Homer Kitap) • Çiğdem Dürüşken, Descartes Latince Öğreniyor - Felsefecilere Özel Latince (Alfa Yayınları) • Marcus Aurelius, Kendime Düşünceler (İş Bankası Kültür Yayınları) (Emre Ceren'in çevirisi. E okuyun bi' zahmet adam o kadar konuştu :) Ekleme: Mary Beard, SPQR: Antik Roma Tarihi (Pegasus Yayınları) (ESG birkaç yayında tavsiye etmişti, ekleyeyim dedim) Not: Ceren Hanım bunu okuyorsanız ricam Emrah Safa Hoca'yı bir yayınıza konuk etmeniz. Adam KZbin'u fethedecek bir gelmediği kanal burası kaldı :) Şaka bir yana iki tane kaliteli tarihçinin ortaya kaliteli bir yayın koyacağına eminim.
@roccobogi1544 жыл бұрын
Teşekkürler 🙏🏼
@biraksamustudur4 жыл бұрын
Emrah Hoca çok para ister :(
@alican24184 жыл бұрын
Yunan günlük yaşamını merak edenler için Assassin's Creed Odyssey oyununun haritasını kullanan ve Odyssey: Discovery diye adlandırılan bir uygulama mevcut. Bu uygulamada günlük hayatta dolaşıp çeşitli tarihi mekanlar, zeytinyağı yapımı, ekmek yapımı v.b. merak ettiğiniz bir çok konuya cevap verecektir. interaktif bir müze diyebiliriz. Aynısının Origins:Discovery adında Mısır'ı anlatan bir uygulaması da mevcut. Tam adı: Discovery Tour: Ancient Greece by Ubisoft
@tobiasrieper_4 жыл бұрын
Ceren Hanım size ve Emre Hocama teşekkürler.
@borabakryank96454 жыл бұрын
Değerli tarihçi arkadaşım bir kısım giriş kaynakları önermiş, ancak özellikle giriş seviyesinde bir okuma için İlyada (ilias) ya da Odyssey (Odyseia) sert bir başlangıç olacaktır. Eğer bu kitaplar tavsiye edilecekse yanında muhakkak Azra Erhat'ın Mitoloji Sözlüğü kitabı da önerilmeli. Eğer okuyucu İlyada ya da Odyseia ile direk karşılaşırsa muhtemelen kahramanlar ve tanrılar arasında boğulacaktır. Giriş seviyesinde bir mitoloji okuması için türkçe kaynaklarda her ne kadar sıkıntımız olsa da Roza Agizza'nın Antik Yunan'da Mitoloji kitabı önerilebilir. Türk Tarih Kurumu'nun bastığı Bülent İplikçioğlu Eski Batı Tarihi kitabı ise tamamen bir bibliyografya kitabı olup, giriş seviyesinde bir okuma için kesinlikle gerekli bir kitap değildir. Arkadaşımızın da bahsettiği üzere bu kitap ileri okuma önerileri alınabilecek düzeyde kullanılan, genellikle kaynak kitabı olarak değerlendirilebilecek bir eserdir. Sanırım kastettiği ya da karıştırdığı kitap yine Prof. Dr. Bülent İplikçioğlu'nun kaleme aldığı Eskiçağ Tarihinin Anahatları 2 adlı kitap olabilir. Ancak bildiğim kadarıyla bu kitabın baskısı bulunmuyor. Bulabileceğiniz versiyonu Eskiçağ Tarihinin Anahatları 1 olup, bu kitapta da doğu medeniyetlerindeki eskiçağ tarihi anlatılmaktadır ve giriş seviyesinde bir okuyucu için oldukça uygundur. Hellen tarihiyle ilgili de ek Türkçe kaynak olarak, Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya hocanın Ege ve Eski Yunan Tarihi 1 kitabı tercih edilebilir. Antikçağ okumaları için Eric H. Cline ve Mark W. Graham'ın kaleme aldığı Antikçağ İmparatorlukları kitabı giriş için hiç de fena olmayan kaynaklardandır.
@umbrifer2 жыл бұрын
merhaba, şefik can - klasik yunan mitolojisi ve robert graves - yunan mitleri hakkında düşünceniz nedir? başlangıç olarak idealler midir?
@alirizaaslan47832 жыл бұрын
Sayin CS Hocam, allah ayaginiza tas degdirmesin. Tarihle ilgili icerikleriniz cok yararli
@dayicomics4 жыл бұрын
Ceren hocam çok güzel bir yayın olmuş, zevkle dinledim. İlkçağ tarihi ile ilgili daha çok yayın görmek isterim :)
@edizcanakc15744 жыл бұрын
Çok teşekkürler yararlandık..robert gravesi yunan mitleri için eklemek istedim.ana metinlerden kaynaklanmïş olmuşmuş
@alparslantekit43464 жыл бұрын
Çok bilgilendirici çok teşekürler
@ugur45119 ай бұрын
Umberto Eco editörlüğünde Antik Yunan ve Antik Roma kitaplari(Alfa) Theodor Mommsen Roma Tarihi ilk 3 cilt çıktı(Say yayinlari)
@cihansezer28574 жыл бұрын
Eutropius'un breviarium historiae romanae okunması gereken sade ve güzel bir eser roma siyasi tarihi için pdf'i de olması gerekiyor.
@atakanakbs3 жыл бұрын
Keşke sabahtan akşama kadar roma konuşsanız dinlesek :(
@YektsYldrm4 жыл бұрын
Güzel bir seri oldu. Emekleriniz için teşekkürler. Bu arada Eski Yunan ve Roma tarihine giriş kitabını 1. Sınıfta az okumadım :D
@silvermistie35764 жыл бұрын
ceren abla steamde URUZ Er Kişinin Geri Dönüşü diye bir oyun gördüm çok şirin gözüküyor. haber vermek istedim sadece idk why asdgadsdas belki hoşunuza gider
@melindatrkn4 жыл бұрын
Şöyle uzandığımda kulaklık takıp dinlenilebilecek sesiniz ve içerikleriniz var. Özellikle şu 3 bölüm podcast olsaydı spotify gibi uygulamalarda gerçekten harika olurdu. Umarım bir düşünürsünüz gerçekten içerikler ve sesiniz çok uygun buna. Bütün bölümleriniz spotifyda olsa eminim baştan baştan dinleriz
@Tarih_Obası4 жыл бұрын
İçeriklerim spotify da olsa ben bu işe devam edemem. Geçinmek zorundayım.
@melindatrkn4 жыл бұрын
@@Tarih_Obası çok haklısınız ..
@iguessitsumut13714 жыл бұрын
Teşekkürler
@Oligofer4 ай бұрын
Merhabalar size bir soru sormak istiyorum Roma tarihine ilgim var fakat bu alan ile alakalı bilgim yüzeysel bile kalmıyor fakat bu alanı geleceğimde araştırmak istediğim alan olarak yapmak istiyom Roma tarihine girmek sizce mantıklı mı?
@serhatoz4 жыл бұрын
Çok iyiydi
@beragedikli53534 жыл бұрын
Sayın ceren hanım selamlar bir rica da bulunmak istiyordum şimdi dünyada çok güzel dil ile akalı discord serverları var ama türkiyede gördüğüm üzere hiç gelişmemiş bizde türkiyede bunu yapmak istedik discord da servereımızı açtık türkiye olarak discordda tekiz galiba ve bunun türkiyede yayılmasını istiyoruz bazı uzmanlarımız da var o dillerle alakalı ve böyle güzel soru cevap ve eğitim üzereine bir yer yaptık dünyada çok güzel aktif server lar dedik bizimde olsun bu işin içinde ve sizden yardım istedik daha büyük kitlelere ulaşmak için Sizin de bu konu ile çalışmalarınız varmış dedik belki yardımınız dokunur türkiye olarak discordda daha fazla insana ulaşmak için gerçekten kötü bir amacımız yoktu iyi günler efenim
@vayanasinibe39124 жыл бұрын
Tarih okuyup insan oğlunun kabuğunun katmanlarını öğrenerek güncel herhangi bir meslek ile devam etmek o alanda bile insana fark yaratıyor. Yeterki tarihi öğrenip günümüz dünyasını anlayarak onunla birleştir. Geçmişte kalma.. Geçmişte kalırsan sana zararı olur. Tarih nereye gideceğini bilenler için faydalı.. bunu anlamak içinde hem geçmişi hemde günümüzü iyi anlamak gerekiyor. Ben tarih mezunu özel sektörde yıllardır çalışan ve öğrenmeye devam eden ideolojik açıdan liberalizm özgürlük hukuk ve batı sistemini savunan, ilkel milliyetçilikten nefret eden biriyim. Günümüz modern ideolojisi ile tarih okuyorum. Yani tarihin bana zararı yok. Gününü anlamadıysan tarih tam bir geri kafalı insan yaratıyor. Paralel bir şekilde Bugünüde anlayarak tarih oku genç kardeşim. O yüzden sizden ricam liberalizm gibi gelişmiş batının güncel ideolojileri, hukuk , ekonomi, Özgürlük tarihlerinin yakın dönemini ele almanız. Biraz yakın tarih biraz eskiden yapın.
@Tarih_Obası4 жыл бұрын
Ulusal kanal değiliz yalnız, bir kişinin yönettiği bir tarih kanalı burası. Kapsamı bu şekilde genişletemem dolayısıyla.