Συγχαρητήρια σε όσους έχουν καταφέρει να βιοπορίζονται από την μουσική χωρίς να αισθάνονται ζογκλέρ, διατηρώντας ένα καλλιτεχνικό όραμα.
@extremotionaltrouffas2 жыл бұрын
Το είδα όλο, ουφ!...Οκέυ. Πολύ όμορφο δώρο του κου Γκίνου για όλους τους Έλληνες. Συγχαρητήρια που συγκέντρωσε τόσο υλικό από ''παράγοντες'' του παιχνιδιού στην Ελλάδα. Από την άλλη....Λόγια, λόγια, λόγια, λόγια......Ατέλειωτη δημαγωγία, πρέπει αυτό, πρέπει εκείνο, πρέπει το άλλο, απέραντη ματαιότητα, ''η μουσική με επέλεξε, εμένα το γέννημα-θρέμμα ταλεντάκι, αφού όλοι μου το 'παν, και γω το πιστεύω, έπαιζα πιάνο απ' την κοιλιά της μάνας μου, φοβερό?...Για μένα είναι φυσιολογικό, μου βγαίνει αυθόρμητα να είμαι καλλιτέχνης''... Άκου λίγο κι έναν Τίποτα+ Πουθενά στην Τέχνη, και στη ζωή γενικότερα, εμένα, τί θα σου απαντήσω επ' αυτού...Όχι! Δε σε επέλεξε καμιά Μουσική και καμιά άλλη Τέχνη. Η Τέχνη είναι πάντα ''ΕΚΕΙ'' , ανοιχτή θεωρητικά, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, δε κάνει, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ διακρίσεις. Τους ΄΄καλεί'' , θεωρητικά πάντα, όλους , αν με εννοείς. Απλά, για πλείστους λόγους, οι συνθήκες στην περίπτωσή σου ευδοκίμησαν, και δημιουργήθηκαν όλες οι ευνοϊκές προϋποθέσεις μέσα σου, έξω σου και γύρω σου, για να μπορέσεις να πάρεις τη θαρραλέα απόφαση να πας προς τα ''κει'' , να επιλέξεις να υπηρετήσεις τη Μουσική. Για το οποίο πρέπει μόνο να νιώθεις απέραντη ευγνωμοσύνη στο Σύμπαν, που σε βοήθησε να ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις αυτό που οι περισσότεροι μπορούν μόνο να ονειρεύονται. Λίγη ταπεινότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Εντάξει, κρυφο-ναρκισσάκο, Εξοχότατε Chosen One, Ανώτατε Μάτζιστρε Κύριε Ελίτ Καλλιτέχνα?...Στην τελική, δεν εκπλήσσομαι , ούτε μου φαίνεται πολύ περίεργο, γιατί τίποτε ποτέ δεν αλλάζει στην Ελλάδα στα Μουσικά πράματα, και μάλιστα, τείνει να χειροτερεύει κιόλας, χρόνο με το χρόνο. Ο νοών νοείτω. ANYWAY....Θα μείνω στο καλύτερο σημείο του βίντεο, που πιστεύω είναι η συμπυκνωμένη φράση σοφίας του κου ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΚΑΝΑ: ΄΄Στην Ελλάδα , αν θες να παίξεις μπάλα, πρέπει πρώτα να χτίσεις μόνος το γήπεδό σου''. Που κατ' εμέ, είναι η αμέσως πιο εξελιγμένη συλλογικά και νοηματικά φράση του πάλαι ποτέ : ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΟΥ ΧΟΡΕΥΕ, ΚΙ ΟΣΟ ΘΕΣ ΠΗΔΑ. Ααααχχ, Ελλαδίτσα...Έχεις ακόμα να περάσεις στάδια, μέχρι να εξελιχτείς, σε κάτι που να στηρίζει τα παιδιά της, αντί να τα τρώει και να τα καταπίνει ζωντανά. Οι παλιοί το λέγαν καλύτερα: ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.
@HugoVarvoglis Жыл бұрын
Μπράβο Βασίλη, εξαιρετική δουλειά.
@meet7sos2 жыл бұрын
Υπάρχουμε και οι μουσικοί που δεν είμαστε συνειδητά επαγγελματίες και προτιμάμε να βιοποριζόμαστε από αλλού, όχι απαραίτητα από ανάγκη.
@giorgosfrangiskos5173 Жыл бұрын
Ο ορισμός της "Εκπαιδευτικής τηλεόρασης". Συγχαρητήρια!
@athapris2 жыл бұрын
Εξαιρετική δουλειά, ένα ντοκιμαντέρ αναφοράς πραγματικά. Ευχαριστούμε!
@giakara2 жыл бұрын
Χωρις να θελω να υποτιμήσω κανεναν συνάδελφο-οι περισσότεροι ειναι αλλωστε αγαπημένοι φιλοι- ο Μπουσουνης πιστευω οτι σε ολες τις ερωτήσεις ειναι ο πιο ευστοχος απο ολους,respect!!!
Συγχαρητήρια για το βίντεο. Δηλώνω συγκρατημένα αισιόδοξος...!
@dimitri.bellos2 жыл бұрын
Μπράβο Βασίλη !
@rebel_o57352 жыл бұрын
Μπράβο σας...είστε όλοι σπουδαίοι.
@ZoeTiganouria_OfficialYouTube2 жыл бұрын
Μπράβο σου Βασίλη!!! Φέρνεις στην επιφάνεια αυτό που όλοι λένε ξοφαλτσα καιρός να βγει λίγο στην επιφάνεια
@orestisplakidis2 жыл бұрын
Μπράβο ρε Βασίλη, εξαιρετικό!
@konstantinoskatomeris38512 жыл бұрын
Συγχαρητήρια βασιλη !αυτό το βίντεο λέει μόνο αλήθειες που καποιος έπρεπε να να τις πει! Επίσης είναι πολύ διαφωτιστικό για έναν νέο μουσικό . Νασαι καλα.
@KOSTASGONTIKAKIS2 жыл бұрын
Θα κρατήσω την πρόταση του Κου Φακανά.''Αν θες να παίξεις ποδόσαφαιρο θα πρέπει να χτίσεις ο ίδιος το γήπεδο''.
@MakisAblianitis2 жыл бұрын
Εξαιρετικό το βίντεο και νομίζω στους καιρούς που διανύουμε η συλλογικότητα είναι το κλειδί. Μήπως, λέω μήπως, να περάσουμε σε ένα κλειστό επάγγελμα όπου θα εργάζονται όσοι ανήκουν στο union; Οπως ήταν στην Αμερική τις προηγούμενες δεκαετίες! Οπως δεν μου επιτρέπεται να ασκώ δικηγορία χωρίς τις απαραίτητες προυποθέσεις σπουδών και πτυχίου, ετσι δεν θα πρέπει να παίζουν μουσική και αυτοί που δεν ανήκουν στο union.. Για να το πετύχουμε απαιτεί θυσία του εγώ και καλύτερη αντίληψη του 'όλου'.
@firenote21 Жыл бұрын
πολυ ωραιο καναλι και συγχαρητηρια κ Γκινο. θελω ν εκφρασω μια δυο αποψεις οσον αφορα το θεμα Οσον αφορα το θεμα 'η μουσικη με διαλεξε'.. οχι η μουσικη δε σε διαλεξε..σου αρεσε σαν τεχνη και ικανοποιουσε τις αναγκες σου..θα μπορουσες να συνεχισεις να ασχολεισαι και να μην βιοποριζεσαι απ αυτο..επειδη δε θες να κανεις τιποτ αλλο εκτος απ αυτο δεν σημαινει οτι ο αλλος ειναι υποχρεωμενος να σ ακουει ή να σε αμοιβει γι αυτο αν δε θελει..(και ειναι και κατι που το ξερεις απ την αρχη) Η μουσικη (ως τεχνη) εμπεριεχει αισθητικη η οποια οπως ολα τα πραγματα ειναι υποκειμενικη.Η λογικη του 'μας καθοδηγουν' κακοι ανθρωποι να ακουμε 'κακη' μουσικη ειναι θεμελιακα λαθος γιατι 7 δις ανθρωποι εχουν 7 δις διαφορετικα γουστα αναλογα με τις εμπειριες τους (βεβαια αν τυχον οι ακροατες ακουνε εμας ειναι 'καλοι'). Στις εργασιακες συνθηκες τωρα ..ολοι αναφερονται στις μεγαλες αδικιες. Κατ αρχας κανενας δε σου ανεβαινει στην πλατη αν δε σκυψεις..Η αξια σου (οπως σ ολα τα πραγματα)καθοριζεται απ την αγορα (ισως οχι η καλλιτεχνικη σου αλλα εδω μιλαμε για εργασια) μπορει να νομιζεις οτι εισαι πχ μεγαλυτερος τραγουδιστης του κοσμου ..κανενα προβλημα ..το προβλημα ειναι οτι επιθυμεις να αμοιβεσαι επειδη εχεις αυτην την αποψη οταν εργαζεσαι. Επισης βλεπω μια λογικη οτι η μουσικη ειναι κατι 'ανωτερο' γι αυτο και οι μουσικοι πρεπει να χουν καλυτερη και ευνοικοτερη αντιμετωπιση απο αλλα επαγγελματα διοτι παραγουν ΄πολιτισμο' και καπου ακουσα οτι στο ΄καπιταλιστικο συστημα' αυτο δε μπορει να εκτιμηθει.Λιγη σοβαροτητα δε βλαπτει.
@STATHISLOULOUDOPOULOS2 жыл бұрын
Μπράβο Βασίλη και σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν. Τα ίδια αναρωτιέμαι και εγώ. Κάτι που δεν επιλέξαμε αλλά μας ήρθε σαν χάρισμα και το αγαπάμε. Στις μέρες μας να έχει καταντήσει"χόμπι". Και να επιβιώνουν γύρω στα 10 άτομα σε μεγάλα μαγαζιά είτε το αξίζουν είτε όχι. Που δεν είμαι αρμόδιος ούτε ικανός να το κρίνω Αλλά θέλω να κάνω μία ερώτηση σαν να είμαι 10 χρονών παιδί. "Εφόσον όλοι συνθέτες τραγουδιστές μουσικοι δεν μπορούν να βιοποριστουν απο αυτό το επάγγελμα. Αναρωτιέμαι πώς θα ήτανε η βραδιά ενός μπαρ.... Ακόμα και η βραδιά μιας ταβέρνας. Και σε όλα αυτά που με τα δικαιώματά μας διασκεδάζει ο κόσμος.ΑΝ λέγαμε όλοι κλείστε τι μουσική εφόσον δεν υπάρχει ΑΕΠΙ και τίποτα αντίστοιχο και αξιόλογο. Για να μπορεί να βιοποριστει ΚΆΠΟΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗΣ ΣΥΝΘΈΤΗΣ Πώς θα ήταν τα μαγαζιά?.... Όλα αυτά είναι τεράστια συζήτηση συγχαρητήρια για το βίντεο και σε όλους τους καλλιτέχνες που μίλησαν άψογα! Ας ελπίσουμε σε μία λύση που Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω να έρθει ποτέ.... Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους
@alexmurphy43762 жыл бұрын
Το θέμα με τη μουσική είναι ότι ο καθένας με λίγη ενασχόληση μπορεί να παίξει 5 ακόρντα, να κυκλοφορήσει κάτι πρωτόλειο και να δηλώνει μουσικός κι αν σταθεί και τυχερός μπορεί να πιάσει την καλή αφηνοντας στον παγκο τους πραγματικα σπουδαγμενους. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει κάποιος σε κανονικά επαγγέλματα πχ υδραυλικός. Δεν μπορεί ο άλλος να πιάσει 5 κατσαβίδια και να δηλώσει υδραυλικός. Ούτε και οι σπουδές από την άλλη αποτελούν σιγουρο δρόμο. Έχουν γεμίσει οι σκηνές της Αθήνας με παιχταράδες αποφοίτους του Berklee. Φαντάζομαι δεν ήταν όνειρο αυτών των παιδιών όταν έφευγαν στην Αμερική να γυρίσουν και να παίζουν στα μπουζούκια. Αλλα η visa εκεί κάποτε λήγει και θα γυρίσεις στον τόπο σου. Όχι ότι στην Αμερική ζουν το ονειρο σημερα, εχουν πεθανει αυτα. Χρειάζεται σωστή καθοδήγηση από το σπίτι γιατί καλά τα "ακολούθα την καρδιά σου παιδι μου" αλλα η πραγματικοτητα ειναι σκληρη. Επίσης απο την αρχαιότητα η μουσική ήταν προνόμιο των αρχόντων και των ευκαταστατων. Μπορεί σήμερα να μην είναι τόσο είδος πολυτέλειας όπως τότε αλλά σε περιόδους κρίσης είναι το πρώτο που θα πληγεί γιατι το μουσικο προϊόν δεν συνιστά πρωτογενές ουτε δευτερογενες αγαθο κρισιμο για την επιβίωση. Μουσική ο άλλος θ απολαύσει όταν έχει λυμένα τα βασικά του προβλήματα. Συνεπώς η μουσική όσο κι αν μας παθιάζει είναι πολύ ελαστική και θα πρέπει να επιλέγεται ως χόμπι κι όχι ως επάγγελμα. Μόνο η διδασκαλία της μουσικής μπορεί να σταθεί ως αυτόνομο επάγγελμα. Αντε ίσως και η μουσική παραγωγή ή το session αλλά περισσότερο ως part time. Επειδή κάποτε υπήρξαν εποχές παχεων αγελαδων βλεπε ροκσταρς βλεπε μπουζουκια εποχες ΠΑΣΟΚ δεν σημαινει οτι ετσι θα ειναι παντα. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μια έρευνα απ όσους ασχολούνται με τη μουσική, με την παραγωγή, με τη σύνθεση, με τη διδασκαλία, τα sessions να μας πουν πόσοι τελικά καταφέρνουν να γεμίσουν το ψυγείο τους και να επιβιώσουν αξιοπρεπώς χωρίς ΑΓΧΟΣ κι εργασιακη και προσωπική ΑΝΑΣΦΆΛΕΙΑ. Σίγουρα θα είναι ελάχιστοι όπως και στο εξωτερικό. Μπάντες που γεμίζουν στάδια αναγκάζονται να δουλεύουν ντελιβερι, να κάνουν μαθήματα και να πουλάνε vst plugins. Προσωπικά επέλεξα τη μουσική ως χόμπι, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε κάτι άλλο, έχω καλό και σταθερό εισόδημα και μ αυτό τροφοδοτω το χόμπι μου και θεωρώ ότι έχω κάνει τη σοφοτερη επιλογή. Έτσι δεν χρειάζεται να μιζεριαζω, να αυτοπροβαλλομαι συνεχώς βγάζοντας ανασφάλεια και να γκρινιάζω για τα πράγματα στην Ελλάδα όπως κάνει μονίμως στα social κάποιος που συμμετέχει και στο παραπάνω βίντεο.
@kabasakalis2 жыл бұрын
Ετοιμαζόμουν να σχολιάσω, αλλα με το δικό σας σχόλιο ειναι πλέον περιττό. Τα είπατε όλα. Αυτός ειναι ο μόνος βιώσιμος τρόπος σκέψης. Τα υπόλοιπα ειναι μιζέρια και αδυναμία επαφής με την πραγματικότητα.
@extremotionaltrouffas2 жыл бұрын
Σοφότατη τοποθέτηση. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Συγχαρητήρια. Τα είπατε όλα, μα όλα. Η μουσική κι οι μουσικοί στα 2022. Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο. Επιπλέον , να πω, ότι τώρα, που υπάρχει πολύ καλύτερη , αμεσότερη και πιο πλουραλιστική ενημέρωση και γνώση της εικόνας του κόσμου που μας περιβάλλει, κι εννοώ σαν πλανήτη κι ανθρωπότητα συνολικά, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εποχή στην Ιστορία, το μέρος της Μουσικής κάπου αναπόφευκτα, έφυγε κατά πολύ από το επίκεντρο προσοχής του μεγαλύτερου μέρους του κοινού. Άλλαξαν οι προτεραιότητες, άλλαξε ο τρόπος ψυχαγωγίας, άλλαξε ο τρόπος που βλέπουμε τη μουσική σαν Τέχνη...Η μουσική δεν έχει για τη νεολαία ειδικά, τη βαρύτητα και τη σημασία που είχε στις προηγούμενες γενιές νέων. Δε βλέπω να αλλάζει σύντομα αυτό. Κάποτε η μουσική ''εντυνε'' επαναστάσεις. Τώρα, χρησιμεύει περισσότερο, σ' αυτό που λέμε, background music, ή bed music, μια συνοδεία στις καθημερινές ασχολίες μας, χωρίς ιδιαίτερη ανάμιξη με το όποιο συναισθηματικό της περιεχόμενο. Και πάλι, συγχαρητήρια για τον συγκροτημένο κι εύστοχο 100% λόγο σας.
@almelk1911 Жыл бұрын
Το ίδιο κι εγώ,τα είπες όλα.Σιγα μην περιμέναμε να ζήσουμε από τη μουσική.Χομπι μόνο,για να βγαίνουν χαλαρές συγχορδίες και τα αγγεία μας να είναι σε άριστη κατάσταση,χωρίς άγχος.Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ειδικά στο Ελλαντα.