Erkeklik Krizi. Erkeklerin Yaşadığı Sorunlar Neler? Jordan Peterson Neden İzleniyor? | Ateş Ölçer 18

  Рет қаралды 66,576

49W

49W

Күн бұрын

Пікірлер: 607
@mehmetyasaraltundag
@mehmetyasaraltundag Жыл бұрын
İlginiz için teşekkür ederiz arkadaşlar. Epey yorum, analiz ve eleştiri aldık. Kaynakçayı açıklamaya ekledik. İnceleyebilirsiniz. Özellikle Fularsız Entellik'in 3 bölümlük Erkeklik Krizi podcasti giriş için iyi bir kaynak olacaktır. Ayrıca bu konuda en çok Zimbardo (Philiph) yazıp çiziyor. Onun Bitik Erkekler'i de iyi olacaktır. Bu konuda İngilizce'de çok yazılıp çiziliyor. Bazı İngilizce yazılar ve videolar da ekledik. Masculanity crisis ya da male identity crisis yazarsanız birçok önemli yazıya ulaşabilirsiniz. Teşekkürler.
@mali3570
@mali3570 Жыл бұрын
teşekkür ederim
@sultanece8513
@sultanece8513 Жыл бұрын
" erkeklerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri duygularını ifade etmemesi, edecek kapasiteye de sahip olmaması. Bu ifadesizlik ve utangaçlık hali var olan problemlerin daha da derinleşmesine sebebiyet veriyor. " bu tespitiniz öyle doğru ki dayanamadım yazmaya giriştim. konunun yani kadın erkek kodlamasının esir aldığı birbirine yabancılaştıran kopukluğun atar damarı bu gibi geliyor bana. Lütfen bunu işleyin. Erkek'lik diye duygularını bastırmak zorunda olan ve o anın içinde şimdi buradalığın zerresiyle temas kuramayan dolayısıyla bağ da yaratamayan bu ucubelik bitsin. tabi en önemlisi kadın - erkek veya cinsel yönelimi ne olursa olsun herkesin insan olmada bir eşitlik bilinci yani kimse kimse üzerinde iktidar kurma ve alçakça sömürmeyi kendine hak görme kibiri de biterse sorun kalmaz gibi
@emir3756
@emir3756 Жыл бұрын
Ömer'in dediğine katılmıyorum geleneksel toplumda sadece krallar seks yapıyordu yada lordlar falan 20 bin kızla seks yapıyordu belkide
@emir3756
@emir3756 Жыл бұрын
​@@sultanece8513 sana kalırsa Uygurlar dönemindekine göre ette yemeyelim çiçek böcek sevelim
@selenay08
@selenay08 Жыл бұрын
Merhaba Yaşar Değişme İsteği (Bell Hooks ) kitabını okuyup okumadığını merak ettim . Okumuş ya da okuyacak olursan kitap hakkındaki düşüncelerini içeren bir video çeker misin ?
@bushe3088
@bushe3088 Жыл бұрын
Bir mağazada part time çalışıyordum. Ayrıldım. Orada asgari ücrete çalışan full time erkek mesai arkadaşlarıma hep üzülürdüm. Nasıl aile kuracak, bu parayla evlenmek istese evlenemez bile derdim. Kadın arkadaşlarıma ise başarılı gözüyle bakardım çünkü kendi paralarını kazanıyorlardı, az ya da çok. Tabiki "kadın çalışmaz, evlenir çocuk bakar" geleneksel düşüncesini yıkıp maddi gelir elde etmesi bunda büyük etken. Ancak bu sırada erkeğe karşı bakış açımızın farkında olmuyoruz. Hala onu, evi geçindirip karısına bakmak zorunda olan, "başarılı" işlerde çalışması gereken biri olarak görüp böyle beklentilere giriyoruz. Ben erkek mesai arkadaşlarımın hayat tarzını, ideallerini bile bilmeden onlara böyle bir misyon yüklemişim. Sizi izleyince kendimi sorguladım ve yanlışımı fark ettim. Hepimiz bakış açımızı değiştirmeliyiz. Teşekkürler ❤️
@Sahipkıran1
@Sahipkıran1 Жыл бұрын
Milyonlarca yıllık evrim geçmişimize bakınca aslında erkeklere olan bu bakış açısı gayet doğal gibi görünüyor. Zihnimizde hâlâ milyonlarca yıl öncesinin içgüdüleri ve davranışları varken, modern dünyamız bunları ortadan kaldırmaya çalışınca böyle problemler yaşanıyor.
@rhaegartargaryen8772
@rhaegartargaryen8772 Жыл бұрын
Bir sonraki videonun konusu da bence modernite olabilir naçizane fikrim. Gittikçe artan güzelliğe aşırı önem verme, mükemmeliyetçi duyguların tavan yapması, estetik vb. uygulamaların sıçraması sonucu insanın metalaşması da tartışılası bir konu bence
@mervenurdinc1527
@mervenurdinc1527 Жыл бұрын
Çok guzel Bi konu olur umarım yaparlar
@Oguz-iz8bf
@Oguz-iz8bf Жыл бұрын
Kesinlikle.. Bu konular asıl önemli.. Biraz da bunlar tartışılır umarım..
@mehmetalperenurtekin2583
@mehmetalperenurtekin2583 Жыл бұрын
Net
@Filmograf
@Filmograf Жыл бұрын
Linç yememek için 3 dk açıklama açıklama yapmak zorunda kalmak bile can sıkıcı. Birde bir ekleme yapmak istiyorum sanıyorum ki 3 5 videonuz hariç hepsini izledim. Şuana kadar en az tatmin eden video buydu. Bir erkek olarak gerçekten yaşadığım sorunların neredeyse hiç birine değinilmedi. Pozitif ayrımcılık konusu başta olmak üzere mutlaka girilmesi gereken 3 4 konu vardı bana kalırsa.
@sultan6617
@sultan6617 Жыл бұрын
Ben de aynı fikirdeyim. Bence baskılanmış erkeklik konularına da girebilirlerdi. Son zamanlarda genç erkekler filmlerdeki antikahramanları idol almaya başladı. Mesela her yerde Patrick Bateman editleri paylaşılıyor. Ve daha bir çok film karakteri... Bu konu gerçekten konuşulmaya değer. Eğer ilginizi çekerse kanalınızda böyle bir video yapabilirsiniz. Filmlerle baskılanmış erkeklik. Keyifle izlerdim zaten takip ettiğim bir kanal.
@falanfilanfesmekan
@falanfilanfesmekan Жыл бұрын
Dostum emin ol bahsettiğin konularda bu arkadaşların söyleyecek çok şeyi vardır. Fakat bu arkadaşlar da biliyor ki hitap ettikleri kitle sjw etkisi altında o yüzden mecburi politik doğrucu filtrelere takılıyorlar.
@ufukunal6966
@ufukunal6966 Жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum.
@evireen
@evireen Жыл бұрын
Hay ağzınla bin yaşa. Bir çok şey havada kalmış, tatmin edici cevaplar yok. Gerçekten pek hazırlanılmamış görünüyor.
@numangultekin
@numangultekin Жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum cevaplar çok yetersiz. Değindiğiniz konuyu biraz daha izleyip en azından fikirlerin altyapısını iyi anlayamadıklarını düşünüyorum.
@irem2807
@irem2807 Жыл бұрын
Kıyas yapmak istemezdim ama açıklarken doğal olarak kadınlarla karşılaştırma yapılmış, fakat erkek üzerindeki başarı baskısı sorunu konuşulurken kadının üzerindeki başarı baskısıyla kıyaslanamaz bence, erkeğin üzerinde başarı kadının üzerinde güzellik baskısı vardır, erkekler güçlü oldukça kadınlar güzel oldukça değer görür (genelleme yapıyorum), kadın çok başarılı olmasa ama güzel olsa erkek de çok yakışıklı olmasa ama başarılı olsa genelde sorun çıkmaz, bunun böyle olmasını seçmiyoruz, bunu tespit ediyoruz, eğer kişisel olarak bu prototip dışındaysanız erkek de olsanız kadın da olsanız varoluşsal krizler yaşarsınız ve karşı cinse öfkelenirsiniz, bunu değiştirmek için uğraşmaya değmez bence, dünya da böyle bir yer zaten çok da kafaya takmamak lazım, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz 😄
@Can55611
@Can55611 Жыл бұрын
👏🏻
@Tahahfzz
@Tahahfzz 4 ай бұрын
Teşekkürler.
@esatkose7297
@esatkose7297 Жыл бұрын
2 gün önce kesfettigim her boslugumda dinlemekten keyif aldığım bir kanal oldunuz. Ağzınıza sağlık.
@e.k.5145
@e.k.5145 Жыл бұрын
25 yaşında bi kadın olarak bahsettiğiniz bütün başarı beklentisini ve umut ışığı olma yükünü bi de üstüne 'kayırılma' avantajı olmadan yaşadım.. (erkek kardeşim yok ve ilk çocuğum, benden büyük bir erkek kardeşim olsaydı büyük olasılıkla bu tür bir sorumluluk onun sırtına yüklenecekti) ve evet hedeflerime genel hatlarıyla ulaştım ama artık yanımda taşıdığım bir psikolojik maliyeti oldu bana.
@mehmetkarabulut1760
@mehmetkarabulut1760 3 ай бұрын
İnan bana bu deneyimi bir erkek olarak yaşamadın. Erkek olarak yaşasaydın o psikolojik yük 2-3 kat artardı. Kadın olarak da yaşamış olabilirsin ama erkek olarak yaşamak çok başka bir şey.
@zeynep.odabas
@zeynep.odabas Ай бұрын
Tamam kanka erkek olarak mağdur olmak yasanan acıların en buyugu, affet
@ardiniyaklamayacalsanlarda8491
@ardiniyaklamayacalsanlarda8491 28 күн бұрын
Kişi bazlı değil genelleme yapılarak konuşulan bir konu. ben de erkek olarak hiç baskı hissetmedim belki de. ama bende sende %10 luk dilimdeyiz
@serkanylmaz969
@serkanylmaz969 Жыл бұрын
"biz bir günde muhafazakar olmadık" Ömer
@iremaylinayktalp156
@iremaylinayktalp156 Жыл бұрын
Farklı açılardan bakıp doğru noktalara değinen muhteşem bir ekipsiniz. 49w❤🎉
@busrahos
@busrahos Жыл бұрын
Bu videoya hayran kaldım. Ve bir konuda özellikle hak veriyorum ki, gençlerin kimlik krizi.. tutarsız ve yanlış anne-baba tutumları, yanlış çevre ve rol modeller beraberinde genç insanlarda müthiş bir dengesizlik ve kendini bulamama sorununa yol açıyor. Ve şu da var ki, ergenlik bitişinde kimlik/kişilik oturmaya başlayacakken bu kez de yine aynı sebeplerden ötürü potansiyelini çıkartamama ve kendi idealiyle gerçek benliğinin uyuşmama sorunu beliriyor. Gençler sorunlarının farkında, bilinç düzeyleri yükseliyor fakat arkalarında bunları anlayacak ve destek çıkacak bir aile ortamı, sosyal çevre veya eğitmen yok ne yazık ki…
@ulascingil
@ulascingil 10 ай бұрын
Yeni keşfettim, sıra bağımsız izliyorum bütün videoları. Tebrik ediyorum, hepsi çok bilgilendirici ve izlemesi keyifli. Bu video ise süre yüzünden olsa gerek çok yüzeysel kalmış. Dünyada ciddi olarak tartışılan bir konu. Özellikle sosyal medyanın cinsiyet rolleri üzerindeki etkisine pek değinmemişsiniz. Instagram ve onlyfans gibi platformların bu konudaki etkisi bence muazzam büyüklükte. Zor konulara değinmeye devam edin, harikasınız 👏
@misubu
@misubu Жыл бұрын
kesinlikle üzerine daha fazla konuşulması gereken bir konuymuş, teşekkürler
@emineedam
@emineedam Жыл бұрын
yaşar abimle düşüncelerimiz daha çok uyuşuyor gibi, güzel ve değerli bir sohbetti bir kadın olarak erkekleri daha da anlamaya çalışıyorum, teşekkürler ikinize de
@Nathanthebro
@Nathanthebro Жыл бұрын
Ömerin ilk 10 saniyedi yüz ifadesi hayatımın kısa bir özeti gibi. Dikkatle izlenmeli ve değerlendirilmeli.
@AYLiL8
@AYLiL8 Жыл бұрын
Çok faydali bir muhabbet oldu.Teşekkürler🙏
@kerimyaman58
@kerimyaman58 11 ай бұрын
Erkeklik ve kadınlık tanımının olabildiğince az kabulle yeniden ortak bir tanıma kabul edilmesi düşünebilir. Cinsiyet tanımının sadece üreme üzerine indirgenip, kültürel kodlarının içinin boşaltılması biyolojik varlık üzerinden varsayım bana daha makul geliyor.
@canylmaz2617
@canylmaz2617 11 ай бұрын
Ömer'in kitabın ortasından konuşması bu programı çok daha eğlenceli kılıyor👌
@dogukanyasar2858
@dogukanyasar2858 Жыл бұрын
Sol 200 yıldır işçi sorunlarını konuşuyor bir şey mi çözebilmiş dedi sağdaki halkevciye benzeyen arkadaş... Bugün haftada 2 gün izin, sgk, 8 saat çalışma varsa sol sayesindedir. Sevgiler.
@emreahmet167
@emreahmet167 Жыл бұрын
Puhahahhahaah arz-talep dengesini bilmeyen max solcu
@mehmetkarabulut1760
@mehmetkarabulut1760 3 ай бұрын
Belki doğrudur ama sen fordizm'e de göz at istersen.
@nehirguner1057
@nehirguner1057 Жыл бұрын
Sağlıklı aidiyet kuramamak sorunu burada etkili olabilir. Kim olduğumuzu tanımlamak için çaba sarf ederken bize üstün olduğumuzu hissetiren söylemler içinde kendimizi bulmaya zaafımız var. Sonuç olarak ‘alfa’ ‘sigma’ gibi etiketleri sahiplenen ve kendini böyle ifade eden bir kitle oluşmuş oluyor. Bir diğer etken de videoda da bahsedilen kadın-erkek ilişkilerinin problemleri. Daha ortaokul, lise çağındaki çocukların ilişki yaşayabildiği bir dönemdeyiz yanı sıra yaşanan ilişkiler çok toz pembe gösteriliyor, sorunlarımızın çözümü birileriyle romantik ilişki kurmakmış gibi yansıtılıyor dolayısıyla insanlar için okul çağından itibaren amaçlar kendi sorunlarını çözmekten, hayalleri, hedefleri için uğraşmaktan çıkıp çokça karşılarına çıkan o ‘ideal’ insanı bulmak haline geliyor. Hayatımızın merkezine aldığımız bu arayışı olabildiğince erken elde etmek istiyoruz çünkü okul çağındaki çocukların bile bunu bulabildiği bize gösteriliyor. Haliyle bulamadığımızda bir sorun olduğunu düşünmeye başlıyoruz. Bu sorunun kendimizde olduğunu kabullenemediğimizde de karşı cinsin seçimlerini aşağılamaya başlıyoruz, sadece o ‘ideal’ insanların sevilebileceğini düşünüyoruz. Zamanla bu durum öz saygımızı zedelemeye başlıyor, bu sefer hoşlandığımız kişilerle iletişimde daha da bocalıyoruz ve durum kısır döngüye giriyor. Bu çıkmazda insanların kendilerine bulabildikleri kalıplardan biri de toksik maskülanite olarak yerini alıyor diyebiliriz. Aynı durumun kadınlar çerçevesinde de yansımaları var ve kendisini erkeklerin sevdiği ideal kadın imajına uydurmaya çalışmak ya da erkekler duygusuzdur, sizi anlayamazlar, sorunlarınızı görmezler vb. söylemlerle gösteriyor. Belki de dediğiniz gibi sınırlara girmeye çalışmayarak, popüler olanı kendi ihtiyacımız, isteğimiz zannedip de hazır değilken peşinden koşmayarak bu durumu çözebiliriz.
@mzft162
@mzft162 6 ай бұрын
Hayaller miamikaliforniya sahilleri gerçekler çankırı ,çorum!
@keremesen2066
@keremesen2066 Жыл бұрын
Yaşar bey, benim bir kısmını örnek aldığım derğerli insanlardan biridir. Ben onun bu görüşünde biraz olsun beni aydınlattığını düşünüyorum çünkü ben 16 yaşındayım karşı cinsle ikili ilişkilerim biraz kötü onlarla nerdeyse konuşmaya utanıyorum ve yanaklarıma kadar kızarıyorum. Bir insan karşı cinsten neden utanır bunun hakkında bir video çekeseniz daha iyi olur fakat bu vidyoda benim bazı sorularıma bir cevap olmuş ve beni aydınlatmıştı. Teşekkür ederim videolarınız devamını dileri...
@lejouet007
@lejouet007 Жыл бұрын
Gercek Ask var midir bolumunde oldugu gibi insanlarin ozel hayatlarinindaki sorunlari anlamaya ve cozmeye yonelik cok bilgilendirici bir sohbet. Tesekkurler! Lutfen devam...
@erencan-sancar3612
@erencan-sancar3612 Жыл бұрын
18 yaşında yeni üniversiteye yerleşmiş ve ilk dönemin sonunda bölümünü(diş hekimliği) bırakmaya karar vermiş bir erkek çocuk olarak bahsettiğiniz z kuşağının kaygılı olması ve beklentileri karşılamak zorunda olması gerektiğini en derinden hisseden biriyim, dediklerinize %100 katılıyorum ablam başarısız sayılabilecek bir eğitim öğretim hayatı yaşadı 2-3 defa üniversite ve bölüm değiştirdi o bunları yaşarken hiçbir tepki olmaksızın sadece saf kendi kararıyla bunları yaparken ben ise 40 dereden su getirerek türlü türlü psikolojik bunalımlarla zar zor kabul ettirebildim çünkü söylenen o ailenin umudu olma konusu kesinlikle erkek çocukta genel bir aile yapısını incelediğimizde türkiyede kız çocuklarının evlenip aile kurup yuvadan uçacağı ama erkek çocuklarının baki kalacağı gibi saçma bir düşünce sistemi var, erkek çocuklarının umut olma düşüncesini tetikleyen en önemli unsurlardan biri bence bu
@Semih-Bilki
@Semih-Bilki Жыл бұрын
​@@ii10103İyi de soyadın ne önemi var? Erkeklerin aile soyadını geleceğe taşıma gibi bir yükümlülüğü olmadığı gibi kadınların da evlenme zorunluluğu yok.
@mustafakucukkurtul3678
@mustafakucukkurtul3678 8 ай бұрын
o zaman bunu erkeklerin kurduğu erkek egemen sistemin üstüne yık. suçlu yine erkekler
@salihergun5875
@salihergun5875 Ай бұрын
Trdeyiz ve yaşam gerçekleri var. Ve malesef bu beklentiler belirli açılardan gereklilik
@qvrstnrdy8979
@qvrstnrdy8979 Жыл бұрын
Ömerin dedikleri daha mantıklı, fakat eksik gibi. Erkeklik krizi tamamen toplumsal baskı ile ilgili değil bence. Hatta ters orantılı bile ola bilir. Erkekler üzerinde toplumsal baskının daha yoğun olduğu eski dönemlerde onların daha mutsuz olması gerekirdi o zaman. Bu gün Batıda özellikle Amerikada erkekler üzerinde o kadar da çok baskının olduğu söylenemez. Hiç kimse dayatmasa bile bir erkeğin başarısız olduğunda kendisini looser hisetmesi muhtemel. Yani işin biyolojik tarafı da var gibi. Uzun süre erkeğin başarı ile ilişkilendirildiği evrimsel süreçin sonunda toplumsal rollerin yakınlaşması toplumsal baskı olmasa bile erkeğin kaybetdikde kendisini looser hisetmesini engelleyemez sanki. Ömer şurda haklı: erkeklik krizi büyük oranda türlü türlü sosyal problemlerle (öğretmen, baba ile ilişki ve s.) ilgili değil. Bizzat kadınlarla ilişki kuramamalarından kaynaklı. Andrew Tate in kitlesinin çoğu kadınlara ulaşımı olmayan erkek. İlişkilerde başarısız olan erkek önce feminizmin ve kültürel sol liberalizmin saçmalılaklarını anlıyor, daha sonra feminizmin yan çarı, başka bir saçmalık olan red pill bataklığına düşüyor. Netice yabancılarda Andrew Tate, bizde BatuZ gibi saçma sapan kişileri dinliyor, yani problem yaşadığı için bu problemleri konuşan ve onu tatmin eden kişilere kulak veriyor. Eğer sol tayfa bu konuya el atsa, konuşmaya başlasa, şahsi fikrimce onu dinleyen kesim çok çok az olur. Yani sağcıların tekelinde olması yüzünden değil bu saçma sapan alfa meselelerinin erkeklerin dikkatini daha çok çekmesi.
@YunusAras
@YunusAras Жыл бұрын
Ömer akademik gargarayı reel hayatla paramparça edişin mükemmel 😂
@ergundurukan
@ergundurukan Жыл бұрын
Hazır bahsi geçmişken bir Jordan Peterson bölümü gelse güzel olur.
@Zineas
@Zineas 11 ай бұрын
Ömerin sürekli olarak gerçek bir liberal argümanıyla, “herkes ne istiyosa onu yapsın” çıkışı çok iyi. Zaten herkesin ne istiyosa onu yapıyor olması dışında sorun yok. Toplumda halihazırda süregelen sorunlarının kendi kendine çözülmesi veya bir sorun olmayışı üzerine kurgulu bir dünya görüşü. Herkesin gerçekten ne istiyorsa onu yapabileceği özgürlükte bir toplum için, toplumun zorunlu olarak içinde bulunduğu tarihsel koşullara aktif müdahalelerde bulunmak gerekiyor
@esraengin199
@esraengin199 Жыл бұрын
Rol model konusuna kesinlikle katılıyorum. Güzel bir video.
@mehmetakifsuluoglu3808
@mehmetakifsuluoglu3808 Жыл бұрын
Beyler harikasınız
@Oguz-iz8bf
@Oguz-iz8bf Жыл бұрын
33:46 Ağzına sağlık.. Tam olarak bütün mesele bu bence.. Sürekli bir kavramsallaştırma, sürekli bir basmakalıp anlayış yaratıp ona göre geliştirilen bir beklenti... Artık rahat bırakın insanları... Erkeklik kadınlık meselesi çok cıvıklaşmaya başladı.. İsteyen istediği gibi olur.. Erkek ve kadın diye ayrılması bile saçma.. Renk skalası gibi bu, hiç kimseyi bir renge dönüşmeye zorlayamazsınız olmaz.. Yaşar’ın çelişkisi bir yandan baskıcı ve kendince toksik gördüğü bir kafa yapısını reddedip, benimki daha iyi der gibi önermesi.. Kimse bu kadar çerçeveye giremez, girmek zorunda da değildir..
@Esra-zy6qs
@Esra-zy6qs Жыл бұрын
Sizi dinlemek çok keyifli :)
@mustafadincer8107
@mustafadincer8107 3 ай бұрын
Bence kadın/erkek diye ayırmamak gerek, hepimiz sıçtık. Keşke ataerkillik veya anaerkillik olmasa, toplumda "erkil" Olanın hep sorun yaşayacağını düşünüyorum. Türkiye özelinde ise bir doğulu olarak kadınların yaşadığı sorunlarla büyüdüm ve gördüğüm kadarıyla her şey onlar için daha zor, batıda o seviyede sorunlar görmedim. Batıya ne lazım bilmiyorum ama doğuya kesinlikle feminizm gerekiyor.
@koyundelisi1
@koyundelisi1 Жыл бұрын
sizleri seviyoruz 💙 Akif ve Mücahit tahmini ne zaman gelir özledik valla :))
@arift.dogan.youtube
@arift.dogan.youtube Жыл бұрын
iki tarafında haklı olduğunu düşündüğüm nadir tartışmalaradan
@mehmetciftci9916
@mehmetciftci9916 Жыл бұрын
Harikasınız gençler...
Жыл бұрын
Yine youtube'da adını hatırlayamadığım bir psikolog söylemişti: "Bizim ülkemizde kadınlar doğudaki gibi evlenip, batıdaki gibi yaşamak istiyorlar." diye. Yani erkeğin evi olsun, arabası olsun, işi olsun, yüksek geliri olsun ama kadın sadece o ilişkide var olsun. Sürekli erkekler ile eşit olduğunu söyleyen ama evlilik ve ilişkiler konusunda bütün sorumluluğu erkeğin üzerine yıkan bir sistem var ülkemizde. Bir gün evli kalınsa bile boşanınca erkeğin ömür boyu nafaka ödeme saçmalığına zaten hiç girmiyorum. Soran olursa ama biz eşitiz(!) deriz. İş hayatında da açıkçası kadınların kayırıldığı fikrindeyim. Bunu başkasından duymadım. Kendi tecrübelerime göre söylüyorum. Bir iş yerinde en kötü ve kimsenin üzerine almak istemediği işler erkeklere yüklenir. Tabi benim bütün bu söylediklerim bizim ülkemizdeki durum hakkında erkekler açısından fikirlerimi belirtmektir.
@kgermen
@kgermen Жыл бұрын
Ali Bey, yuzde bin bu yorumda yazdiklariniza kelime kelime katiliyorum. Bu konuda 45 yasinda bir kisinin, benim, ozel ve is hayatindan edindigi tecrubelerinden suzulup gelen dusuncelerini yansitmissin. O yuzden buraya bir yorum yazma geregi yok benim acimdan. Sen yazmissin benim yerime de. Kal saglicakla..
Жыл бұрын
@@kgermen Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim.
@kettle3985
@kettle3985 Жыл бұрын
vah vah ne kadar uzuldum erkeklere
@kenaiinobuyuki2869
@kenaiinobuyuki2869 Жыл бұрын
@@kettle3985 senin üzülüp üzülmemen önemli birşey değil zaten amacımız diğer erkeklerinde bu durumu anlaması erkekler bunun farkına varırsa bu durumdan kurtuluruz zaten, kadınlar ayrıcalık istemesin yeter
@kettle3985
@kettle3985 Жыл бұрын
@@kenaiinobuyuki2869 yok kardesim yanlisin var dunya benim uzulusume ya da uzulmeyisime gore donuyor
@bengisupnaracat4693
@bengisupnaracat4693 12 күн бұрын
Erkeklerin geride kalmasından çok kadınların başarısının artışına bağlı olduğunu düşünüyorum. Toplumun kadının üzerinde oluşturduğu baskı kadınlara savaşacak bir ideal ve olduğu ortamdan kurtulmak için bir seçenek verdi. Eskiden kadının toplumda hiçbir yeri yoktu. Günümüzde en azından başarılı olma ve özgür olma seçeneği var ve bunun için çabalıyor birçok kadın. Kadınlar için okumanın ve finansal özgürlüğün bulunduğu baskıcı ortamdan tek kaçış yolu olduğunu düşünüyorum. Erkekler üzerinde başarı baskısı olabilir ama sosyalleşmek, hayatını yönlendirmek konusundan kadınlar gibi bir baskı yok üzerlerinde. Erkek kardeşleri olan bir kadın olarak kendi yaşantım en azından bu yöndeydi.
@seroo9119
@seroo9119 5 күн бұрын
En büyük problem de bu zaten. Erkeklerin baskılandığı konular konuşulmuyor ve konuşulamıyor. Erkek problemleri kimseye gösterilmemeye çalışılıyor. Öncelikle Türkiyede olmanın getirdiği ekstra kadın yükünü bir kenara bırakırsak ben erkek olarak kendi cinsiyet grubumda çok ciddi bir sosyalleşme krizi görüyorum. Kızlar birbirine sadece kadın olduğu için bile değer verebiliyor, erkeklerde bu yok. Yeterince başarılı veya eğlenceli değilsen kimse seni üzmekten çekinmez ve umrunda da olmaz. Kadınlarda böyle değil. Bir kadının erkeği reddetmesi beklenirken erkeğin kadını reddetmesi garip gelir mesela insana. Bunun üstüne günlük hayatta düşünmeyiz ama buna benzer örnekleri satırlarca uzatabiliriz. Demem o ki erkekliğin dezavantajları zaten binlerce yıldır ortada olduğu için bu problemler o kadar normal ve erkekliğin getirisi olarak karşılanıyor ki kadınlar bunları reddediyor, erkekler de öfke olarak dışa vuruyor. Bir erkek olarak doğsan eminim böyle düşünmezdin. Konuya kadınların etkisi çerçevesinden bakarsak problemin çok dar bir açısını görürüz. Ve bunlardan da önemlisi bu bir mağdur olimpiyatı değil. Asıl mevzu kadınlar mı daha çok zorlukla karşılaşıyor erkekler mi sorusundan çok erkek problemleri de var ve bunları göz ardı etmememiz gerektiği. Konuyu kadınlar daha çok baskılanıyor diye yorumlamamanı rica ediyorum.
@psikolog.erensadi
@psikolog.erensadi Жыл бұрын
Beyler, yine harika bir video. Ağzınıza sağlık. Şahsen bu meseledeki temel eksiğin erkeklerin kendi arasında problemlerini konuşamamaları ve bu konuşmalardan erkekler adına kamuoyuna taşıyacakları argümanları üretememesi olduğunu düşünüyorum. Ancak azınlıkta olan, konuşabilen erkekler olan bizler her konuşmamıza binbir önçürütme, "aman yanlış anlamayın", "öyle demek istemiyoruz"larla başlamak durumunda kalıyoruz. Sanıyorum ki 2 kadının kadınların problemlerini konuştuğu bir videoda Ömer'in Yaşar'a yaptığı gibi bir eleştirellik ve cinsiyetlerötesi genelleme gayretine rastlamak çok zor olacaktır. "Karşı" argümanları zaten herkes üretiyor. Kadınlar üretiyor, woke'lar üretiyor, üniversiteler, şirketler üretiyor... Erkekliğin argümanlarını üretir ve problemlerini konuşurken daha cesur olmamız gerektiğine inanıyorum. Otantiklik güzel bir romantizasyon olsa da meselenin tamamını asla açıklamıyor. Birbirinden farklı birçok erkeğin ortaklaşan birçok ihtiyacı ve isteği var. Bunları belirleyip değişen toplum içinde bunlara yer bulmak durumundayız. Aksi halde meydan Tate'lere ve mahalle abilerine kalıyor. Erkek düşmanı argümanlar kendini gerçekleştiren kehanetlere dönüşüyor.
@tahazengincom
@tahazengincom Жыл бұрын
Ömer abinin fikirlerini ifade edişi , yaşar abininse tartışma tarzı gerçekten muhteşem.
@emirulusoy416
@emirulusoy416 Жыл бұрын
20 dk boyunca mantıklı ufuk açıcı tek bir yorum yapmanızı bekledim aradığımı bulamadım.
@bercodinglive
@bercodinglive Жыл бұрын
Uzun süre sonra keşfettiğim harika kanallardan birisi. 55k abone varken yazıyorum, 1 milyon olduğunuzda dönüp bir kalp atarsınız. Bu tarz ikili sohbetlere devam. :)
@Burak_888
@Burak_888 Жыл бұрын
Güzel kanal devam beyler
@hhuseyincabukk
@hhuseyincabukk Жыл бұрын
offf yaşaaarr o kadar çok söz kesiyorsun ki izleyesim gelmiyor artık
@zeyneptopalfakoglu7118
@zeyneptopalfakoglu7118 Жыл бұрын
Çok güzel bir konuşmaydı :’)
@mbehicozbey
@mbehicozbey Жыл бұрын
Uzun zamandır araştırmak istediğim bir konuydu, çok iyi geldi. Bence burdan bir Parçalıyoruz: Jordan Peterson da çıkar, hatta çok da güzel olur. İstek parça yapabiliyoduk di mi 😄
@evireen
@evireen Жыл бұрын
Neyi parçalıyacaklar tam olarak? Bahsettikleri konu adamın kendi alanı, farkındasınız demi? Bir de boş bir adam değil, eski Harvard profu, sayamayacağım kadar alıntı almış psikoloji camiasının önemli bir adamı.
@mbehicozbey
@mbehicozbey Жыл бұрын
@@evireen Parçalıyoruz formatını ben yalnızca eleştiriyoruz olarak görmüyorum. Bence aynı zamanda konu olan şahsın fikir ve düşünce dünyasını parçalarına ayırıp ele alma var. İsteğimin arkasındaki temel motivasyon bu. Ama bence gayet eleştiri de yapabilirler, bunun için psikoloji alanında prof olmalarına gerek yok.
@erendura5865
@erendura5865 Жыл бұрын
Yaşar abinin her kelimesini seçerken linç yememek için resmen ip üstünde yürümesi.. tebrik ederim gerçekten fdkgdmflhfdh
@emreahmet167
@emreahmet167 Жыл бұрын
Doğru dürüst birşey söylemediler zaten g*t korkusundan
@mehmetsalman7903
@mehmetsalman7903 6 ай бұрын
Kendi düşüncelerim ileÖmerin düşüncelerinin benzer olması sevindirdi
@neslisahozturk
@neslisahozturk Жыл бұрын
Kadınlarla yaptığınız karşılaştırmalarda doğal olarak yanlışlıklar meydana geliyor fikrimce. Erkekler nasıl erkekler arasında yargılanıyorsa, kadınlar da aynı şekilde kendi içlerinde yargılanıyorlar. O yüzden karşılaştırma yaparak ilerlemenin varsayımlarınızı zayıflattığını düşünüyorum. Ve evet erkekler üzerinde çok uzun zamandır büyük bir toplumsal baskı var. Ama aynı zamanda kadınlarda da var bu. Bence bunu çözmenin ilk adımı kendimizi toplumsal olarak konumlandırırken bir kadın veya bir erkek diye değil de bir insan, birey olarak konumlandırmamız. Başkaları tarafından yargılanmamız sonu gelmeyecek bir mesele. Günün sonunda kendimizi nasıl yargıladığımız önemli.
@bllawen
@bllawen Жыл бұрын
Kadınlarda tabii ki baskı var ama erkek üzerinde ki gibi hırçın ve acımasız değil. Ayrıca kadınlar çoğunlukla kendi aralarında bu baskıya maruz kalıyorken erkekler hem kadınlar hemde kendi hemcinsleri tarafından dışlanıyor
@sehitalisukrubey5524
@sehitalisukrubey5524 Жыл бұрын
Bu yorum, Ah canım sizin de mi sorunlarıniz var demenin yumuşak hali. Adamlar yanlış anlaşılmamak için o kadar girizgah yapıyor siz hala bu konunun konuşulmasindan rahatsız oluyorsunuz. Bence bu yorumu sabahtan akşama kadın cinayetleri argümaniyla erkek düşmanlığı yapan feministlere söyleyin. Çünkü bu videoda kadın düşmanlığı yok.
@mkkrrccyy
@mkkrrccyy 9 ай бұрын
Keşke biraz dinleseydin gerçekten.
@baglamareizi
@baglamareizi 12 күн бұрын
​@@sehitalisukrubey5524 erkek c*nayetleri neden konuşulmuyor günlerce (erkek c*nayet sayısı daha fazla ama neden erkekler böyle kötü işlere düşüyor diye sorgulamak gerekmezmmi)? veya haber izleyin TRTde Filistin konusu hakkında yapılan haberde x kadar çocuk, x kadar kadın deyip sonra toplam sayı söyleniyor, erkeklere özel parantez bile açmıyorlar. Ben ikiside konuşulsun istiyorum, yalnızca birisi değil. Birisini konuşup ötekini konuşmamak adiliktir.
@Kullanıcıı11112
@Kullanıcıı11112 Жыл бұрын
Pazar gününü güzel kılan seri
@elcinekinci5241
@elcinekinci5241 Жыл бұрын
adhd hakkındaki bilginin teyitlenmesine ihtiyaç var. kız çocuklarında adhd tanısı çok daha az çünkü toplumsal uyumu kız çocukların hep daha fazla olmak durumunda baskı ve beklentiler sebebiyle. bir erkek çocuğunun hareketli ve yaramaz olması daha beklenilesi iken kızlarda tepki daha farklı olmaktadır. bu sebeple adhd örtük yaşanmakta. ilerleyen dönemlerinde teşhissiz bir şekilde nedenini anlayamadığı sorunlar yaşanmaya devam ederek çook sonraları ancak yetişkinlikte teşhis konulmakta ancak olan çocuklukta okulda ve evde kendini suçlu hissettirilerek yaşamış çocukluğuna olmaktadır. bu durum tam olarak kafalardaki "erkek çocuğunun doğası bu" şeklinde görülmesinden kaynaklıdır. erkek sorununun erkekler tarafından konuşulmasına çok ihtiyaç mevcut gerçekten umarım konuşarak kendiniz ve içinde yaşadığımız tüm toplum için uygun bir çözüme ulaşabilirsiniz. nacizane kendi fikrimce ataerkinin erkek üstündeki yansımalarından kaynaklanıyor görünüyor bana. bu her iki cinsiyetin de sorunu, erk yıkıldığında erkekler de özgürleşecek. başarı ve başarısızlık kavramlarını koyduğumuz yerler değişecek çünkü. sen de başarısız ol sıkıntı etme bunu noktasından bakılmasına gerek kalmayacak çünkü bu şu anın erkinden bakılarak söylenen bir başarı başarısızlık kavramı. loser kadınlar maalesef var. incel kadınlar olduğu gibi. eril düzende bazı boşluklar yaratılarak elde edilen bazı fikir ve yaşam alanı ile erkeklere bakış açısının aynı hızda değişmemesi konusunda da tüm tarihsel değişim süreçlerinde olduğu gibi toplumun farklı kesimleri farklı hızlarda bu değişimi yaşıyor. elinden ayrıcalıklarının alınmasına şaşalamış bir grup erkek, etrafını da tehlikeye sürükleyebiliyor. kadının kendi yaşamı hakkındaki seçme hakkını dahi içine sindirmekte güçlük çeken, bunu dahi kendi özgürlük alanı zanneden ve bu alanını teritoryal şekilde korumaya çalışan o erkeğin hem had bilmesi hem de kendi alanını tanıması ve kendisi için başarılı bir erkekliğin kadını idarenin dışında bir anlam bulması için zaten bu erkek rolü değişmeli. bu rolün değişmesi de ancak rol modeller ile olacaktır. konu hakkında aklı başında daha çok erkeğin konuşmasını dilerim. bol bol araştırma ve istatistikle yeniden dinlemek isteyeceğimiz bir konu.
@ozaynazikoglu4523
@ozaynazikoglu4523 26 күн бұрын
Ya bu hırkaları nerden buluyorsun . Çok güzel gene.
@CennetMerveYalçın
@CennetMerveYalçın Жыл бұрын
Kadın olmak çoğunlukla şükür duyduğum bir şey olsa da toplumda cinsiyetsel krizler olduğunu düşünüyorum. Erkekler ağlamaz, kızsan belli yaştan sonra evde kaldıysan(!) eksiksin… gibi kalıpları ağzından düşürmeyen aile ,akraba zorbaları da bu krizde en suçlular bence. Bireyin kişiliğinin olgunlaşmasına alan tanımayıp özgün benliği baltalayan saygı duymadan saygı bekleyen karşısındakini cinsiyet kalıplarına sığdırmaya çalışanlar oldukça cinsiyet gerginliği derinleşecek. Redpillciler de feministler de çoğalacak. Cinsiyet sınırlandırması ve erkek şunu yapar kadın böyle davranırları bırakıp bireysel gelişime odaklanabilsek daha rahat çözeriz gibi hissediyorum. Neyse hayal kurmayalım şimdi…Sınıfta kalırız yok yere. Konu eril sarmaz desem de keyifle izledim. Mevzuyu genişletip Türkiye özelinde irdelerseniz güzel olabileceğini düşünüyorum. Yaşar dersini iyi çalışmış. Ömer’in tespitler muazzam Hırkanın linkini bekliyor insanlar. Bilginize🙄🤗
@mustafakucukkurtul3678
@mustafakucukkurtul3678 8 ай бұрын
fanatik nefret dolu redpillcilerle hayatta haklarını arayan feministleri nasıl bir tutabiliyorsanız bu ne akıl tutulması
@zeyneptopalfakoglu7118
@zeyneptopalfakoglu7118 Жыл бұрын
Siz mükemmel bir kanalsınız
@Murattt-f9r
@Murattt-f9r Жыл бұрын
Harikasınız.
@NS-qe9br
@NS-qe9br 3 ай бұрын
Ömer bey mükemmel biri, onun çıkışları çok keyif veriyor 😂
@ZadigLeStructuralist
@ZadigLeStructuralist Жыл бұрын
Harika bir kanaldan harika bir içerik. 👌
@siennafalls
@siennafalls 5 ай бұрын
19:17 ve öncesi Yaşarın yaptığı tespit çok doğru. Bu özellikle 4-5 yıldır ağırlıkla yaşanan ve ayıplanan bir konu. İki tarafa da çok zararı var ve önemsenmiyor yeterince. İleriki sorunların kökenlerinden biri de bu olacaktır. Ayrıca Ömer’e genel bir eleştirim olacak. Vahit veya Yaşar fark etmeksizin, bazen “onu boşver ya xi konuşalım” çok iyi bir diyalog sunmuyor. Çoğunlukla bam teline gelindiği noktada bunu yapmasıyla konuşmayı bölüp dağıttığını düşünüyorum.
@abdullahemirdoruk6543
@abdullahemirdoruk6543 Жыл бұрын
37:10 da mehmetden bi konfüçyüs havası aldım mentor ilişkisinin önemiyle ilgili konuşurken büyüğün küçüğe yol göstermesi (onun ki çok daha hiyerarşik ve hükmedici) ömerden de bi lao tzu havası aldım akışa bırak kendi yolunu bulur. Büyük ihtimalle şu sıralar biraz kafayı çine taktığımdan. Çok güzel bir program severek izliyorum
@alayomerkahraman5586
@alayomerkahraman5586 Жыл бұрын
Rusya Ukrayna savaşında sıkıntıyı en çok yaşayan kadınlar ve çocuklardır diye bir söylemde bulunuldu haberlerde hayatında her gün işine giden bir adam bir anda cepheye gidiyorken bundan bahsedilmiyor
@alayomerkahraman5586
@alayomerkahraman5586 Жыл бұрын
Kadın problemleri yoktur demiyorum ama şuan ki modern dünyada kadın egemen olmaya başladığını görmemek için kör olmak gerekir birde bunların yanında erkekleri maskulen alfa karakterli olduğunda baskılanmaya çalışılıyor sürekli beyaz atlı prens rolüne sokulan erkek erkek gibi davrandığı zaman köşene çekil erkek olma deniyor
@alayomerkahraman5586
@alayomerkahraman5586 Жыл бұрын
Bunların yanında kadının başarısız olması durumunda kadın için değişen bir durum erkekle kıyaslanamıyacak düzeyde kadın eğer iyi okuldan geçip iyi bir işe girmediği zaman iyi bir erkekle evlenip onun sevgisini ilgisini ve maddi durumundan da faydalanabilir (bunda sakınca görmüyorum) ama erkekler için böyle bir durum olamaz eğer yeterince para kazanmıyorsanız statünüz bir saygınlığınız yoksa kendini gerçekleştirme yolunda sıkıntıya uğradıysan genetik anlamda şanslı değilsen kadınlar ve toplum için görünmez bir hayaletten farkın yok Kırmızı hapı alan erkeklerin başta problemleri kadın erkek ilişkisi gibi görünse kadına ulaşamamanın problemleri zaten erkeğin başarısız olmasından dolayıdır
@lcaiyn
@lcaiyn Жыл бұрын
@@alayomerkahraman5586 zengin bir kadınla birlikte olan bir erkeğin ezik görülmesi toplumsal bir algıdır ve bunu erkeklik besler. o erkekleri en çok erkekler aşağılar emin olabilirsin. erkeklik tanımı yapıp kalıplara sokulması redpillin de blackpillin de hepsinin yaptığı bir şey
@ahsenselva
@ahsenselva Жыл бұрын
Ya mesela sana şöyle bir önerim var, belki bakış açın değişir ve daha anlaşabileceğimiz bir noktaya geliriz. Ukrayna-Rusya savaşında zorla askere yollanılan erkekleri veya evlerinden edinen kadınları çocukları birbirlerine düşmanlaştırmak yerine, savaşa sebep olan düzeni ve bu düzenin arkasındaki eril hırsı, erkek patronları ve yöneticileri gör. Ve şunun altını çizmek istiyorum “eril” derken bahsettiğim şey senin biyolojik olarak bir kadından farklı bir bedene sahip olmanı işaret etmiyor.
@ahsenselva
@ahsenselva Жыл бұрын
@@alayomerkahraman5586 başarısız bir kadının bir erkekten “faydalanmasını” sakıncalı görmeyişin çok çelişkili ya. Her istediğin kadına ulaşmamayı bir başarısızlık saymakta garip zaten. Bir evin kirasını bile zar zor ödeyen erkeklerin gayette kendine eşit bir kadınla evlenip yuva kurma şansını yakaladığını görüyoruz sık sık. Ha, erkek dediğin paralı olur ev sahibi olur arabası olur vs söyleminin de yine kadının erkeğe tamah etmesi gerektiğini öngören ve isteye zihin yapısıyla ilgisi vardı muhtemelen :d
@emrahkuloglu2468
@emrahkuloglu2468 Жыл бұрын
Güzel konu :)
@cKc1.6
@cKc1.6 Жыл бұрын
Ömer baya renk katıyor kanala. Daha çok içerikler üretin.
@burakaksu2307
@burakaksu2307 Жыл бұрын
teşekkürler
@onur821
@onur821 Жыл бұрын
Bu konuyla ilgili içerik yaptığınız için teşekkürler, konuyla ilgili içeriklere devam ederseniz çok iyi olur Dr.Redpill ve Erkek adam birlikte yayın yapabilirsiniz thx.
@asdasdalaqan7115
@asdasdalaqan7115 Жыл бұрын
dr redpill:D
@mustiboyistaken
@mustiboyistaken Жыл бұрын
49w drredpil ortak yayını mı dendi ahsdsajkd
@uwp4779
@uwp4779 Жыл бұрын
Andrew Tate'le de yapsın, hocam.
@asdasdalaqan7115
@asdasdalaqan7115 Жыл бұрын
@@uwp4779 şimdiye kadar Andrew Tate i her kesin şaka amaçlı takib etdiyini sanıyordum. bu videodan sonra ciddiye alındığını öyrendim
@uwp4779
@uwp4779 Жыл бұрын
@@asdasdalaqan7115 bir az çelişkili karakter. Bazı söyledikleri çok saçma-sapan gelirken bazıları çok mantıklı geliyor.
@sorgul-A-slan
@sorgul-A-slan Жыл бұрын
Çok değerli tartışmalar tebrik ederim. Katkı açısından; Pozitif ayrımcılık denilen olgunun varlığı güzel iken tümevarımsal açıdan yetersizleştiğini farkediyorum. Kadın hakları için başlatılan değerli mücadelelerin artık erkeklerin de katıldığı ve erkek haklarını da kapsayan cinsiyetsizlik ilkeli toplumsal dayanışma ya evrilmesi gerekliliğinin zorunlu olduğu kanaatindeyim.
@Aysu_-
@Aysu_- Жыл бұрын
Erkekler erkek oldukları için ne zaman haklarını kullanamadı
@sorgul-A-slan
@sorgul-A-slan Жыл бұрын
@@Aysu_- eril egemenlikte sadece ahlaklı yetiştirilmiş bireyler tam olarak tanımlayamayacağı çekimser duygular yüzünden haklarından "mantıksızlık" içinde vazgeçerler ve bu önü görülebilen bir sorundur. Provokatif söylemini göz ardı ederek şu düzlükte düşünmeni istiyorum -Mücadelemizin ve öfkemizin(kadın hakları savunuculuğu erkek olarak benim de mücadelem ve öfkemdir.)meşruiyeti somuttur bununla birlikte mücadelemiz pozitif ayrımcılık kisvesi ile negatif ayrımcılık kapsamına dönüşmemelidir ve öfkemiz erkek cinsiyetine değil ayrımcılık suçunu işleyen bireylere yönelmelidir. Nasıl ki marksist düşüncenin diyalektiğine göre emekçi direnişinin üstünlük kurduğu gün sınıfsızlık toplumuna dönüşmesi gerekliliği tarihsel bir tahlil ise feminist hareketin başarılı olabilmesinin de mümkün yolu toplumsal üstünlük kurduğu gün cinsiyetsizlik egemenliğine dönüşmesidir, bence tek mümkün yoldur. Cinsiyetsizliği burada fikirlerin pratiğe etkisi bakımında kullandım yoksa cinsiyet diye birşey vardır bu bilimsel bir gerçektir. Ayrıca bu eril egemenlik bir kültür gibi toplumlara işlendiği için ancak ve ancak direnişle, demokratik çalışmalarla ve bilim iletişimi ile kültürel asimilasyon sonucu varlığını yitirebilir. Eleştirel düşüncelerinizi içtenlikle bekliyorum...
@kagancakc1317
@kagancakc1317 Жыл бұрын
Bu programa ömer biraz daha hazırlansa yada hazırandıysa bile konuşsa daha oturmuş bir video olurmuş. Bir yerde işsizlik meselesine çok "kapitalizm getirdiği bir şey " deyip bıraktı ama aslında biraz daha durulabilirdi çünkü gerçekten de dünyadaki "Kondratieff" dalganın dipte olduğu dönemdeyiz ve genel olarak bi resesyon hakim. Bu yüzden de işsizlik olması gayet normal. Neyse işte ömer çok anlatılanları çok güzel yaklaşım mantıksal ilkeleri uygulayarak iyi sorgulamış o tarz kısımları 2 3 dk devam ettirseniz daha iyi olurdu video belki 10 dk uzun olurdu ama yıllarca faydalı kalabilirdi . Sadece enes gibi kısaca meseleyi anlatıp geçiştirmek bu kanalım ruhuna uymaz diye düşünüyorum . Umarım bu erkeklik meselesi yarıda kalmaz belki bir parçalıyoruz jordan peterson gelebilir ne dersiniz.
@saidsari...
@saidsari... 11 ай бұрын
Teşekkürler
@mcengizhanozmen
@mcengizhanozmen Жыл бұрын
Anksiyete ve diger mental problemlerin bir sebebi de post-modern yeme icme kültürünün herkes tarafindan benimsenmesi. Ayni insanlara eksik olan micronutrientlari verin anksiyete, depresyon vs. cok ciddi derecede düsecektir. (Yaygin kahve tüketimi de mesela emilimi azaltiyor.)
@vonhumboldt8
@vonhumboldt8 Жыл бұрын
Sadece diyetetik açıdan konuyu ele almak büyük bir yanlışlık. Bilişsel davranışçı terapinin bize yıllardır araştırmalarla kanıtlı söylediği bir şey var ki: bu hastalıkların çoğu düşünce yanlışlarından(işlevsiz düşüncelerden) kaynaklanıyor. Ve danışanlara bunları daha “gerçekçi” - faydalı düşüncelerle değiştirmek öğretildiği zaman anksiyete, depresyon gibi psikolojik problemlerin tedavisinde büyük başarılar kazanılıyor
@1heilpeatler1
@1heilpeatler1 Жыл бұрын
Kahveyle alakası yok Kahve hatta dopamini arttırır Demir emilimini azaltabilir İyi bir şey
@msimister4261
@msimister4261 19 күн бұрын
ADHD erkeklerde "daha çok" görülüyor çünkü kadınlarda benzer semptomlar olmasına rağmen ADHD tanısı konmuyor, dolayısıyla doğru tedaviyi göremiyorlar. Erkeklerde hiperaktivite ve dürtüselliğin daha göze çarpar olması ama kadınlarda ADHD dışa vurumunun anksiyeteyle karıştırılması gibi sebeplerden dolayı gözden kaçırılıyor.
@ahmetcan8289
@ahmetcan8289 Күн бұрын
Benim 39 yaşındayım sürekli geleceği düşünüyorum yatırım yapıp tasarruf yapmaya çalışıyorum. Fakat kadınlar pek öyle değil gibi geliyor. Çoğu daha dürtüsel yaşıyor. Her yerinde dövmeler . Her yeri piercingler , canının istediğiyle beraber oluyor . Geziyor tozuyor yarın yok gibi yaşıyor. O kadar yaşanmışlıkla artık kimseye bağlanamayan ve beğenmeyen bir tür ıssız kadın haline geliyorlar. Bir yandan biliyor ki evlendiğinde evini geçindirme gibi bir mecburiyeti yok . Looser olma korkusu yok. Genelde çocuk doğurma , anne olma istekleri de olmuyor. Kendine bakabilecek birini bulunca evleniyorlar , çocuk yapıp boşansalar hukuk sistemi zaten çocuğu kadına veriyor nafaka alabiliyor. Yani benim için mutlu bir aile kurma 2 tane çocuk doğurmaya razı , sevecen ve yumuşak başlı bir eş bulma fikri gerçekleşmesi çok zor bir hayal
@benerov2866
@benerov2866 Ай бұрын
babanın olmamasındansa babanla aranın kötü olması daha iyidir babasız büyümek bir erkek için çok zor allah yardımcıları olsun
@onurcagliyan
@onurcagliyan 8 ай бұрын
1 aydır takip ediyorum Her videoyu merakla takip ediyorum Video sürelerini birazda uzun olsa güzel olurdu Zaten Tv izlemiyoruz
@apexbad6052
@apexbad6052 Жыл бұрын
genel olarak ömer gibi düşünsemde yaşarın olmasının gerekliliğini vurguladığı erkek tanımı birey olamamış erkekler için çok önemli. Ömer birey olmuş kişiler için konuşuyor. bireyden kastımda herhangi bir karar alırken kimseye bağımlı olmayan insan.
@BigKhanOmer
@BigKhanOmer 4 ай бұрын
Benim fikrim hepsi ekonomi ve inanç. Eski zamanlarda 30 yaşında bir erkek ortalamanın altında bir maaş ile ev araba alabilirken çoktan çocuk sahibi olmuşken günümüzde ailesinin durumu iyi olan bir makine mühendisi olan ben istediğim miktarda kazanamıyorum. Daha çok çalıştığım zaman bir şeylerin daha güzel olacağını düşünmüyorum. İşin güzeli ben ailemin desteği ile evlenebildim şimdi araba alma sürecindeyim bir kaç seneye kadar ev alıp kendi işimi kuracağım. Ama nerede benim bağımsız başarım. Ben bunlarla dayanabiliyor gelişebiliyorum ama babam sayesinde. Adam kendi kazanmış ailesini kurmuş büyütmüş geliştirmiş hala desteklemeye gücü ve birikimi yetiyor. Ben aile desteği ve kalbur üstü bir mesleğim ile bu haldeyim. Peki kalbur altı insanlar ne yapacaklar. Babası fakir olan eğitimsiz veya kazancı düşük insanlar ne yapacak. İşin güzeli sağolsun globalleşen dünyada herkesin nasıl yaşadığını daha kolay görüyoruz. İnsanlar daha az emekle daha çok kazanıyor daha lüks yaşıyor ben kendi başıma başaramıyorum. Mühendisim arkadaşlar asgari ücretli çalışan değilim. Ve üzerimde ev alma araba alma tatile gitme gibi baskılar hissediyorum. Kendi başıma ayakta duramadığım gibi bir vicdan azabı çekiyorum. Babam babası tarafından okul masrafı dahi karşılanmamış bir birey.
@tynerous
@tynerous 3 күн бұрын
Güzeldi
@emreberberrr
@emreberberrr Жыл бұрын
Ya ömer kardeşim sen nasıl bir insansın. Ben dinlerken zor tahammül ettim. Abi senin bir meseleyi her hususu muhatabınla anlamsız bir çatışmaya girmeden ele alma becerin yok mu? Hadi bu yok, girdiğin çatışmaları nezaketle yürütecek istidadın da yok mu?
@mihlimirserpent1589
@mihlimirserpent1589 4 ай бұрын
olm youtube'un en iyi videosu falan olabilir ya. arkadaşlar bu tarz içerikleri nolur daha çok arttırın daha da araştırıp sağlam kaynak temelli konuşun inanılmaz içerik olmuş biricik hocalarım.
@bayramtelli3725
@bayramtelli3725 8 ай бұрын
Bundan 1 milyon yıl önce elimizde mızrakla mamut alıyorduk,200 yıl öncede elimizde kılıç, max yaşam süremizde 40 seneydi. Toplumun yüklediğim sorumluluklar en büyük neden.
@boyana86
@boyana86 Жыл бұрын
20.05 "konuşmak önemli mi?" için söylüyorum... Bazı sosyolojik teşhislerin ana akımda olması(çözülmese de) geleceğin aile dinamikleri adına önemli olacaktır.
@zeynepunaall
@zeynepunaall Жыл бұрын
ömer her zamanki gibi çok doğru konuşmuş yine
@mzft162
@mzft162 6 ай бұрын
Temelde kadın-erkek ilişkilerinin de dahil olduğu daha geniş kümedeki ilişkilerde bir sorun olmasın,bağ kurma sorunu mesela
@xreain
@xreain Жыл бұрын
Ömercim dünyevînin karşılığı “uhrevî”dir çekinme kullan yaa :) biz arkandayız ne öyle metafizik falan derken şekilden şekile giriyorsun :d
@ebrar5450
@ebrar5450 Жыл бұрын
fularsız entellik podcast serisindeki erkeklik krizi bölümünün kopyası olmuş
@mesraakdeniz6189
@mesraakdeniz6189 Жыл бұрын
Pazar gününü güzelleştiren kanal.
@TheCaptainCombo
@TheCaptainCombo 7 ай бұрын
Ataerkil toplum dediğimiz şey yüz yıllardır olan bir durum. Bence bahsettiğiniz güncel sorunun kaynağını buna bağlamak yanıltıcı olabilir. Mesela zooloji temelli ve esasinda eski bir kavram olan alfa erkek tanımı nedense son yıllarda çok popüler oldu. Bu sadece bir örnek. Erkekler uzerindeki yüke dair yorumlarınıza katılmak ile birlikte sorunun kaynağına gitmek için biraz daha modernite eleştirisi gerektiğini düşünüyorum.
@yucuks
@yucuks Жыл бұрын
Erkeklerle kadınları ayıran temel fark testesteron seviyesi, dolayısıyla kas gücü. Teknoloji geliştikçe kas gününün önemi azalıyor ve azaldıkça, erkekler bocalıyor bu yeni duruma adapte olmakta zorlanıyorlar. Teknolojinin gelişim hızı arttıkça bu bocalama da artıyor. Taşlar yerine oturacaktır sadece teknoloji bizim adapte olabileceğimizden hızlı gelişiyor. Bi ara arayı kapatırız :)
@seroo9119
@seroo9119 5 күн бұрын
Hayır değil. Kas gücü testestoronun sadece bir etkisi ve bu kadar dramatik bir indirgeme çok hatalı olacaktır.. Aynı analojiden ilerlersek erkekle kadını ayıran temel fark östrojen, yani göğüs boyutu diyebiliriz. Veya prolaktin, o yüzden erkekle kadının temel farkı süt üretimi de diyebiliriz. Testestoron anksiyete arttıran, rekabet duygusunu tetikleyen, yağ oranını düşüren, sesi kalınlaştıran, cinsel isteği arttıran, empati yeteneğini azaltan bir hormon. Bencillik hormonu diyorum ben. Üstüne erkeklerin beyinleri ve kadınların beyinleri hormonlardan bağımsız anatomik olarak farklı. Dahası biyolojik açının dışında kültürel ve tarihsel gerçekleri de geçiştiremeyiz. Yoksa şempanzeden ne farkımız var?
@FROSTBITE_33_33
@FROSTBITE_33_33 11 ай бұрын
Trans Lezbiyen paradoksuna da değinir misiniz biz genç dimağları aydınlatmak adına..Teşekkurler🎉
@21gram_Life21
@21gram_Life21 Жыл бұрын
Ömer abnin çok haklı olduğuna karar veriyorum yaşar abinin anlatıklarına önem veriyorum 👍🏻
@Efe-hu8tv
@Efe-hu8tv Ай бұрын
Babasız büyüyen biri olarak daha küçük yaşta ailemin sorumluluğunu almak zorunda kaldım. Rol modelim olmadı. Ama küçük yaşta hayatın sertligiyle karşılaştığım için bu beni insanlar konusunda acımasız yaptı. Karşımda Eften püften bir sebeplerle ağlayan birini gördüğüm zaman öfkeleniyorum. Belki babam olsa ben genç yaşta birikim sahibi olamayacaktım. Ama şu bir gerçekki hocam asgari ücretli bir erkeğin aile kurması ne kadar kolay ? Eşitlik eşitlik diye hönküre hönküre konuşanlar söz konusu evlilik , maddiyat oldu mu ortadoğu kafasından neden vazgeçemiyor? Bakın açık söylüyorum. Bırakın asgari ücreti Ailesinden destek almayan 30 , 40 bin lira maaşla çalışan bir erkeğin aile kurma ihtimali sıfırdır. Ben 70k maaş alıyorum. Ama karşımdaki insanın hayat standardını düşürürüm endişesiyle evlilikten kaçınıyorum .
@panope4008
@panope4008 2 ай бұрын
sizden bu konuda daha iyi bir performans beklerdim. yine de erkeksi bir bakış açısı olmuş. acaba bu denge değişimi daha çok milliyetçiliğin yükselmesine ve savaşa neden oluyor mu ?
@eylemm04
@eylemm04 Жыл бұрын
Bu konu hakkında bir video daha çekin lütfen
@hford
@hford Жыл бұрын
9:25 13:20 14:40 26:20
@hamzametinimat7728
@hamzametinimat7728 Жыл бұрын
nice video elinize sağlık hocam.
@tocober
@tocober Жыл бұрын
yasar abi ve ömer abiye selamlar
@cihathasantelli1014
@cihathasantelli1014 Жыл бұрын
33:46 Çok iyi özetlemiş birbirimizi kalıba sokuyoruz bunu yapmayanlar kendilerini boşlukta görebiliyor ve bu kişiye bir baskı haline geliyor sonucunda nefret doğabiliyor
@zeynep5316
@zeynep5316 3 ай бұрын
Videoyu izlerken şu sorunun cevabını da çok merak ettim açıkcası ve bu konuda bir tartışmanızı dinlemeyi de isterim: Bundan 50-100 sene önce de erkeklerin winner olması bekleniyordu, bu hep böyleydi ama bu devirde bu beklentinin problem olması ve ‘erkeklik krizi’ne dönüşmesinin sebebini nasıl açıklayabiliriz? Bu bakımdan Yaşar bu konuya daha açıklık getiriyor, bu devrin erkeklerinin önceki nesil erkeklere kıyasla neleri farklı yaşadığına dair. Ama bu soru üzerine fikirlerinizi merak ettim gerçekten
@banunalcac8389
@banunalcac8389 5 ай бұрын
Erkek şöyle olur dediğiniz her nokta, kadınlar öyle olmasa da olur manasina gelir. Kadın erkek insan olalım insan.
@aksazhanm9594
@aksazhanm9594 8 күн бұрын
03:17 ⚖
@burak81923
@burak81923 Жыл бұрын
Önceki yorumum silinmiş. Basit bir dille yazayım Ömer'in genel olarak söylediği şeyler insan biyolojisine, evrimine aykırı. Erkek de iradeli olmasın, güçlü olmasın demek insan doğasına aykırı. Modern insan ne kadar sosyolojik evrim yaşamış olsa da kaynak kodları değişmedi. O yüzden modern hayatta da kadın erkek rolleri doğadaki gibi ayrılıyor. Günümüzde modern( bahsettiğiniz sürekli masabaşı) erkekler doğasına aykırı yaşadığı için bu kadar kırılgan, duygusal, hassas oldu. Tarih boyunca savaşan, sürekli fiziksel aktivitede bulunan erkekleri biz masa başına hapsettik. Bu da erkeklerin mental sağlıklarını bozdu. Sürekli yapılan spor yapın, ağırlık kaldırın önerileri sadece kas yapmak için değil erkeklerin doğalarına uygun yaşayıp sağlıklı bir mentale sahip olmaları için. Giderek ölen masküleniteden hem kadınlar mutsuz hem erkekler mutsuz. İlişkilerin bu kadar basitleşmesi, tatminsizleşmesi ve boşanma oranlarının artmasının sebebi de kadınlara verilmesi gereken fırsat eşitliğinden çıkan ilk dalga haklı feminizminin daha sonra saçma sapan bir hal alıp kadın erkek her şey de eşittire dönmesi. Neoliberal akım ve kapitalizm de boşanmalar üzerinden para kazandığı için bunu körüklüyor. Yaşar'ın değindiği noktalar çok doğru ancak çok eksik var. 2. videoda daha kapsamlı bahsedebilirsiniz, hatta bence kırmızı hap argümanlarını bu konu üzerinden ele alıp değerlendirebilirsiniz.
@ayhangul5282
@ayhangul5282 3 күн бұрын
Kesin (son cümleler süper,
@eminakay7378
@eminakay7378 Жыл бұрын
Yaptığınız okumaların ve dinlediğiniz podcastlerin linklerini paylaşır mısınız
My scorpion was taken away from me 😢
00:55
TyphoonFast 5
Рет қаралды 2,7 МЛН
Tuna 🍣 ​⁠@patrickzeinali ​⁠@ChefRush
00:48
albert_cancook
Рет қаралды 148 МЛН
Леон киллер и Оля Полякова 😹
00:42
Канал Смеха
Рет қаралды 4,7 МЛН
''Şerefsizlik başarı getirir. Ben Bir Malım'' Behçet Yalın Özkara
23:23
Ayrılık | Ateş Ölçer 27
43:18
49W
Рет қаралды 37 М.
Ciddi Erkek  (S218) | Dr. TOA Kısalar
13:19
Dr.RedPill - Kısalar
Рет қаралды 42 М.
My scorpion was taken away from me 😢
00:55
TyphoonFast 5
Рет қаралды 2,7 МЛН