Güzel video ilgiyle izliyoruz.Ayni lazerden bizdede var 4 metre.
4 жыл бұрын
Sağolun teşekkürler.
@mehmetaydn-rr9sz4 жыл бұрын
Kolay gelsin. Sıfıra göre ölçü alıp yükseklik farkını bulup % 15 meil verdikten sonra tarlayı tekrar ayrıntılı bir şekilde ölçtünüz mü? Çalışmaya başlarken ortalama kotu nasıl hesaplıyorsunuz? Tarlada çalıştığınızda kazı bölgelerinde kazınacak toprak bittiğinde dolgu yapılacak yerler doluyor mu? Toprak yetmeyip kot artırma durumu oluyor mu? Tesviyeyi sadece lazer ile mi yapıyorsunuz? Kazı fazla olunca skyper ya da kapaklı tesviye ile toprak çekiyor musunuz? Kafa ilk çıkan kapaklı mikrofynlardan. Auto slope özelliği olmadığı için fırtınada zor çalışır, hele meilli ise çok zor çalışır. Sehpayı yüksek bir yere kurup, beynin üstüne takıldığı boruyu fazla kaldırmadan çalışırsanız rahat edersiniz.
4 жыл бұрын
Tarlanın yüksek ve alçak yerlerinde birde normal olan yerlerden tarlanın durumuna göre cetvelle ölçü alıyoruz. Örnek vermek gerekirse 5 ölçüm yapıldıysa bu ölçüm esnasındaki yükseklikleri toplayıp 5 e bölüyoruz. Mısır yeri hazırladığımız için genelde 100 metrede 10cm gibi bir fark yapıyoruz. Ama tarlanın eğimi çoksa kazıma işleminin uzun sürmemesi için aynı zamanda yakıttan ve zamandan tasarruf etmek amacıyla 100 metrede 15 cm de yapabiliyoruz. Düzleme işlemi bittikten sonra kafayı sıfıra ayarlayıp yüksek olan yere bıçağı sıfırlıyoruz alt başa geldiğimizde cetvelden ölçü alarak aradaki kot farkını buluyoruz. Toprak yetmezse eğer bidaha kot veriyoruz. İstediğimiz seviyeye geliyor. Ayrıca rüzgarda dediğiniz gibi sorun oluyo bizde sizin dediğiniz gibi yapıyoruz. Kafanın bağlı olduğu boruyu çıkarmadan yüksek bi zemine tripotu kuruyoruz. Ayrıca tripota ağırlıkta bağlıyoruz daha verimli bi kalibrasyon gerçekleşiyor. İlginize teşekkür ederiz.
@mehmetaydn-rr9sz4 жыл бұрын
@ yanıt için teşekkürler. Ben tesviye yaparken tarla çok bozuk değil ise tripotu tarlanın ortasına kurup sıfıra göre kafayı çalıştırıp tarlanın alt yada üst kenarına gidip bıçağı yere koyup yeşili yakalayıp metreden ölçüyü alırım. Daha sonra kafanın kumandasından istediğim meili veriyorum. Verdiğim meile göre lazer ışığı aşağı yada yukarı çıktı mı metreden kontrol ediyorum. Verdi ise kafamın doğru çalıştığına emin olup tarla kaç dekar ise dekara bir tane olacak şekilde ölçü alıp tarlayı ölçerim. Ölçüleri toplayıp aldığım ölçü sayısına bölerim. Çıkan ortalamayı metreye girip otomatiğe alıp çalışmaya başlarım. Ölçüyü ayrıntılı alınca toprak yetmeme durumu olmuyor. Metreyi yarım santim artırıp ince tesviye yapıp, fırça atarım. Tarla bitince kafayı sıfırlayıp, kafanın yönünü çevirip öyle kontrol ederim istediğim meili vermiş mi diye. Kafanın kalibrasyonu kaçık ise tarla bittiğinde kafayı çevirmeden kontrol edersek ölçü doğru olmayabilir. Kafanın içindeki cıvanın ayarı kaçabiliyor. 100 metrede 7 cm eğri dönen kafa gördüm. Kafanın ekranın yönünü doğu batı güney kuzey hangi yöne çevirirsek çalışma ayarı değişiyordu.
@ercanadl61343 жыл бұрын
Ortalama kot hesaplanmiyor tahmin ediliyor amaç tarlanın en yüksek yeri ile en düşük yerini tespit edip ona göre operasyon belirleniyor. Diğer türlü aynı toprağı oradan oraya gezdirip boşuna işçilik ve mozot yakılıyor. Alınan cetvel ölçüleriyle tarlanın şekli anlaşılıyor. Bazen toprak doldurmaya yetmiyor potinger ile belli bölge kabartililip oradan dolgu bitene kadar toprak çekiliyor. 20 dönüm ve fazlası tavalarda yüksek yerler çukurları doldurmaya yetiyor ama ufak tavalarda dediğiniz problem ortaya çıkabiliyor.
@25budaklar3 жыл бұрын
Kolay gelsin bu lazer tesviyede en iyi marka hangisi siz kullanıyorsunuz bilirsiniz
3 жыл бұрын
Emrah Bey hemen hemen hepsi iyi. Size şunu söyleyebilirim sadece eğer traktörünüz zorlansın istemiyorsanız lazer bıçağının kavisli olan markalara bakmanız. Bizde Ermak var şuan için memnunuz mekanik aksamda henüz büyük bir sorunla karşılaşmadık.
@25budaklar3 жыл бұрын
@ ben de aldım bu tane bu ara ama kullanmasını bilmiyorum bu video atabilirmisin
@ercanadl61343 жыл бұрын
iyi olanın parasıyla 4 tane ermak alırsın :D düz tesviye yapmak kolay eğim için biraz eğitim gerekli.
@SEDDULBAHIR-iy1uu4 жыл бұрын
Bu lazer ne işe yarıyor neden yapılıyot
4 жыл бұрын
Tarlanın tesviyesini yapıyor
@adminmaker3 жыл бұрын
tarlayı dümdüz yapıyor; bu sayede tohum, gübre, ilaç, su her yere eşit düşüyor ve verim artmış oluyor, hem de azımsanamayacak kadar.
@ercanadl61343 жыл бұрын
videodaki gibi boş boş gezmek için değil. :D
@romamemmedov8264 ай бұрын
İmkan varsa camı silin
@ercanadl61343 жыл бұрын
kürek boş boş gezilmez. siz bi bilene danışın.
3 жыл бұрын
Tarla bizim, malzeme bizim boşta da gezse sorun yok.
@ismailtaskin94243 жыл бұрын
Sayın ercan abicim keşke yanyana olsakta bi yer düzlesek görürüz ak koyunu kara koyunu tesviyelenmiş çeltik yerlerinde dönüp duruyonuz bende düzlüyorum çeltik yeri ama ben genelde tesviye görmemiş yerleri yaparım edirne merkeze gelince beklerim çayımı içmeye 😎
@ercanadl61343 жыл бұрын
@@ismailtaskin9424 çeltik yeri ne kadar tesviye-lenmiş olsa da bir sonraki sene sanki hiç tesviyelenmemiş gibi oluyor. ben sıfırdan saha açmayı daha çok seviyorum. eski yeri tesviyelemek bana daha zor geliyor. çünkü topolojisini anlayıp az çok yapılacak oprasyonu planlamak daha zor geliyor bana. doldur boşalt bana daha kolay geliyor çünkü yapılacak iş gözle anlaşılıyor en sonda küreği doldurup bir tur atıyorsun okyanus hazır hale geliyor. senin iddianın aksine hele kendi yapmadığın eski tavayı tesviyelemek daha zor. süresi kısa ama planlaması zor oluyor.
@ismailtaskin94243 жыл бұрын
@@ercanadl6134 valla tesviyesini yaptığım yerleri adamlar 10 numara hazırlamıştı o halde bile benim hoşuma gitmiyo 0 sıfır yer ben eğimli çalışıyorum terapi gibi