Bazı ülkelerde evlerde ve ofislerde simetrik 10G internet, bodrum katta UPS, CO2 tüpleri gibi gerekli her ekipmanı koyabilecek büyük bir alan olabiliyor. Jeneratör koyabilecek bir bahçeleri de oluyor. IT mühendisleri yeni ürünleri ve teknolojileri denemek için sunucu odaları kurarlar. Ayrıca benzer bir yaklaşım tesis içi barındırma modelinde de mevcuttur. Sunucu odalarını devlet kurumlarında, fabrikalarda, büyük otellerde sıkça görüyoruz. Bu kurumlar tesislerinde gerekli bütün altyapıya sahiplerdir. Genellikle projelendirilerek profesyoneller tarafından kurulur. Bu sunucu altyapıları kurum içi kullanıma yönelik yapıldığı için internet hızından çok fazla etkilenmezler. Yapay zeka hayatımıza daha çok girdikçe tesis içi sunucu barındırma ihtiyaçları artacak. Veriyi olduğu yerde işlemek bir veri merkezine transfer edip işlemekten çok daha ekonomik ve hızlıdır.
@AdemTanyıldızıАй бұрын
Müşteri : Benim sunucu kapanmış Müşteri temsilcisi : Kontrol ediyoruz Müşteri : Durum acil tüm hizmetlerime ulaşamıyorum online olması ne kadar sürecek ? Müşteri temsilcisi : Sayın ilgili sunucuya çay/kahve döküldü anakartı kurutuyoruz. Kurumadan tekrar açmak istemiyoruz. Lütfen sabırlı olun. Müşteri : Çay/Kahve nin sunucuda ne işi var ? Müşteri temsilcisi : Bardağım sunucunun üzerindeydi elim çarptı. Bu senaryonun yaşandığına eminim ama kanıtlayamam :)
@ercansАй бұрын
Reis küçük notlar al. Video da düşününce bizde düşüncelere dalıyoruz :)
@discordturkiyeАй бұрын
eline sağlık
@DBreefАй бұрын
Merhabalar hocam, geçici olarak evimde bulunduracağım için ip olayını araştırıyordum. Yurtdışında bir firmadan l2tp vpn aracılığı ile ip adresi aldım. NAT ayarlamasıyla da güzel bir şekilde kullanılabiliyor. Yaptığım testlerde şu ana kadar çok büyük bir sorun görmedim. Belirlediğim süre sonrası bir ofis tutup oraya geçicem. Yavaş yavaş büyüyüp bir verimerkezi kurmayı hedefliyorum :)
@ferhatdevАй бұрын
evde hiç olmaz mining yapanlardan biliyoruz, yedek internet ve soğutma büyük dert. ev elektriğide eskisi gibi degil oldukça yüksek. eski isyerinde vpn tabanli video stream için buyuk sunucular, metro ethernet, soğutma guc kaynagi firewall korkunc rakamlar ödenmişti. miladi dolunca once scaleway sonra ovh firmasina tasidik, maliyet 1/5 e düşmüştü.
@CumhurKАй бұрын
Kardeşim elektrik hattının ve ısının konu olacağı bir server söz konusuysa zaten iş profesyoneldir. Bu durumda zaten bu insanlar bu videoyu izlemeye ihtiyaç duymaz. Ama evde web sayfası, basit bir forum wordpress vb basit bir sistem ise eski netbooklar , raspberry iş çözecektir. Static ip de bildiğin gibi hikaye. Hatta alabildiğine güvensiz(amatörler için ). Dolayısıyla bunu yapacak kişiler zaten bahsettigin hiçbir soruna konu değiller. İnsanlar evlerinde kursunlar ve uğraşsınlar. Uğraşarak çözmek geliştirir. Netbook veya raspberry elektrik tüketimi, soğutma, vb hicbirsey konu olmaz. Ayrıca basit siteler için upload da yeterli olacaktır. Son olarak yedekleme içinde modeme usbden 3g veya 4g sim ile yedekleme de olabilir (bu biraz maliyet yazar)
@girginosАй бұрын
Bilgilendirme için teşekkürler
@ahmetb3yАй бұрын
Hocam evde değilde site bazlı barındırma Sağlayıcılarını karşılaştırsanız daha iyi olur
@girginosАй бұрын
Yakında gelecek şuan benchmark yazılımı geliştiriyoruz.