Evlilik Normal midir? - Delirmek Normaldir - Dr. Alper Hasanoğlu - B07

  Рет қаралды 524,968

Flu TV

Flu TV

Күн бұрын

Psikiyatr Dr. Alper Hasanoğlu ile bu kez evlilikleri, boşanmaları, aileyi konuşuyoruz.
İnsanlar neden evlenir? Evlilik bu çağda artık demode bir şey midir? İnsan psikolojisi neden aileye ihtiyaç duyar? Biyolojik saat bir palavra mıdır? Evlilik baskısı ne zaman aşılır? Evlilik aşkı öldürüyor mu? Hem evli hem aşık olmak mümkün mü? Son yıllarda boşanma oranları neden sürekli artıyor? Evlenmek anormal bir şey mi?
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @flu
FluTV "Dünyanın En Otantik İçeriklerini Sunan" yepyeni bir dijital platformdur.
Videolardan haberdar olmak için lütfen abone olun:
➡ bit.ly/FluTv
#FluTV #DelirmekNormaldir #AlperHasanoğlu
Delirmek Normaldir içeriklerimizin diğer bölümlerini izlemek için ➡ delirmek.flutv....
Kripto Destekleri için: 0x87a9538Af8f5f80371233951438b7faf9570B82C
Evlilik Normal midir? - Delirmek Normaldir - Dr. Alper Hasanoğlu - B07 videomuzu beğendiyseniz en güncel diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz.
➡Haddini Bil Dostoyevski! - Yazar Burada Ne Demek İstemiş? - Aytuğ Akdoğan - B30
• Haddini Bil Dostoyevsk...
➡Laptop Nedir? - İlker Canikligil ile Şeyler - B01
• Laptop Nedir? - İlker ...
➡Şekersiz Tatlı Olur mu? - Olmaz Öyle Gastronomi - Şef Sinan Büdeyri - B13
• Şekersiz Tatlı Olur mu...
➡Fakirlik Psikolojik mi? - Olmaz Öyle Saçma Ekonomi - Hakan Özerol - B18
• Fakirlik Psikolojik mi...
➡Ukrayna Rusya Krizi 2 - Amerika Günlükleri - CANLI YAYIN - B08
• Ukrayna Rusya Krizi 2 ...
Kanalımıza katılın: uye.flutv.me
Patreon destek sayfamız: flutv.me
Kanal: flutv.online
Twitter: / flutivi
Instagram: / flutv.online
FluTV Discord: discord.flutv.me

Пікірлер: 1 000
@cuneytdal4973
@cuneytdal4973 2 жыл бұрын
"Bir araya gelmek, mutlu olmak için; ayrılık ise mutsuz olmamak için yapılan bir şeydir."
@baa9716
@baa9716 Жыл бұрын
Türk insanı evlilikle, ilişkiyle kafayı bozmuş durumda, dünyaya ve hayata dair başka hiçbir vizyonumuz, algımız, amacımız yok. Bütün ilişkiler bu evlilik-çocuk-kadın-erkek konusu üzerinden şekilleniyor. Artık evlilik ve çocuk konusundan nefret ettim şahsen.
@ImSaulGoodman0
@ImSaulGoodman0 10 ай бұрын
⁠@user-jb9ho8tz5sbir sebebi de yine büyük bir kısmın evliliği “evlenip gül gibi geçinip gitmek” şeklinde düşünmesi, bekarlığı da sefillik olarak tanımlaması.
@gezyeoku
@gezyeoku 4 ай бұрын
Birey olamamış insanlar topluluğu insanımız. Tek başına kalmadığını için kitap okumayı da sevmez örneğin.
@muratavc4882
@muratavc4882 Ай бұрын
Bütünü kapsayan her bireyi, sürüyü ikna edecek formül hala bulunamadı malesef dünyada...
@velacallosa
@velacallosa 25 күн бұрын
faqırlık, avunacak başka bie şey yok
@muratturhan8281
@muratturhan8281 2 жыл бұрын
Programı izlerken muhafazakar dürtülerim tetikleniyor. Tetiklendikçe izlemeye devam ediyorum. Beni rahatsız eden şeyleri sunmaya devam ettiğin için teşekkürler FluTV :*
@karamurselsepeti1879
@karamurselsepeti1879 2 жыл бұрын
Alper Hasanoğlu'nun subjektif çıkarımlarını sarsılmaz bilimsel gerçekler gibi sunması seni rahatsız ediyor olabilir içten içe.
@tmahmutoglu857
@tmahmutoglu857 2 жыл бұрын
Ben rahatsız olmamak için 2 gündür izlememeyi seçtim ama yine dayanamadım ve izledim.
@muhammedkhalil8048
@muhammedkhalil8048 2 жыл бұрын
@@karamurselsepeti1879 evlilik ve aile kültürünün tarihiyle ilgili söylediği şeyler subjektif çıkarım değil, zaten adamın söylemek istediği de o, kültürün dayattığı şeylerin insanlığın geçmişinde öyle olmadığını anlatmaya çalışıyor.
@Cik00700
@Cik00700 2 жыл бұрын
😄👍 cok tatlısınız. Ufkunuz açıldıkça korkmaniz doğal ama yinede kendinize yeni kapılar açmış oluyorsunuz ve buyuyorsunuz
@denizozmen4840
@denizozmen4840 2 жыл бұрын
Hadi bakalım madem hayvanız. İş neden cinsellikle sınırlı olsun. Bizi rahatsız edenlerin canlarını kanunlara yakalanmadan alalım. Kanunlara yakalanmadığımız sürece her şeyi yapalım. Ensest sıkıntı olmasın. Tecavüz etmek de. Hırsızlık yakalnmadan çalabilmek hiç sorun değil zaten. Eğer hayvansak ve hiç sorgulanmayacaksak bu dünyada en iyi konumda yaşamak için her şey mübah olmalı kanunlara yakalanmadığîmız sürece. Neden olay sadece ailenin parçalanmasıyla sınırlı olsun. Vicdan kimin tanımına göre vicdan. Elimde 100 yıllık bir hayat yok mu benim. Neden sürüneyim görmediğim bir vicdan uğruna? Neden? Bu aptallık değil mi? Olay yakalanmamak. Nasılsa bu dünyada büyük kötülük yapanların yaptıkları yanlarına kar kalacak. Ben sürünerek onlar sefa içinde yaşayacak ve hepimiz ölücez. Yaptıkları yanlarına kar kalacaksa benimki de kalsın. Aslında videodan çıkan sonuç bu. Bilim bunun mazereti gibi sunulmuş. Ve yorumlarda da buna benzer yaşamak isteyenler hatta belki de yaşayanlar buna haklı deliller buluyorlar kendilerince ve bu adamı yüceltiyorlar.
@ozgur6405
@ozgur6405 2 жыл бұрын
Bayılıyorum size. Öyle zevk alıyorum ki bu konuşulanlardan, bir şeylerin tekrar tekrar suratımıza çarpması ve değerlendirilmesi gerekliliğinin farkedilmesinden... İyi ki varsınız..
@sabuncuoglu
@sabuncuoglu 2 жыл бұрын
Evlilik uzerinden konusulmadik bilim dali kalmadi. En kıymetli bölümlerden biri olmuş, 4-5 güne 1 tekrar izlenilesi türden 👏🏻
@mervedemir0692
@mervedemir0692 2 жыл бұрын
Alper hocayı çok seviyorum. Şu Zihniyete sahip bi tane insan evladı arkadaşım olsun çevremde isterdim. O kadar yalnız ve sıkışmış hissediyorum ki kendimi. Hocanın söylediklerini toplumda dile getirdiğimde dışlanıyorum ve ayıplanıyorum. Evlilik kurumu aile çocuk falan o kadar uzak ki. Orta doğu kültürü istediğimiz hayatı yaşamamıza izin vermiyor. İmkanım olsa sevdiğim insanla ev arkadaşı olmak isterim sıkılınca kolayca ayrılabilmek isterim ortada çocuk ve parçalanmış aile kalsın istemem. Varoluşsal sancılar çekmemizin tek nedeni hayal ettiğimiz hayatın türk toplumjnda karşılığı olmamasından kaynaklanıyor.
@melesdamoody
@melesdamoody 2 жыл бұрын
Merve hanım ne yaptınız, bu yorum benim içime oturdu. Düşüncelerine yakın insanlarla bir arada olmak hocamın da bahsettiği gibi o "aile" hissiyatını veriyor. Elbetteki tc şartlarında çok zor ama buradaki yorumları okurken bile aslında yalnız olmadığımızı bilmek, zorluğun imkansız olmadığını hatırlatıyor. Acaba ben mi yanlışım, ben de gerçekten sorun mu var hatta anormal düşüncelerin içinde miyim, sorunlu muyum gibi kendimle olan savaşı bir nebze azaltıyor tabi bitirmiyor o ayrı mevzu.
@deniz128
@deniz128 2 жыл бұрын
Aynı hisleri paylaşıyorum, çoğu zaman kendimi bu topluma ve değişen dünyaya ayak uyduramayan zihniyetlere o kadar yabancı hissediyorum ki. Özellikle kadın olup da kendi yaşamının her alanında başkalarının diktesi olmadan yaşamak çok zor trde. Ortadoğuya rağmen yaşamaya çalışıyoruz bu hayatı..
@kubilaygokberkozcanli
@kubilaygokberkozcanli 2 жыл бұрын
Merve hanım yorumunuz farklı bir bakış açısı kazandırdı. Fakat merak etmeden de duramıyorum. Sevdiklerimizden ya da beraber bir şeyler paylaştığımız kişilerden 'sıkıldım' diyerek kopmak biraz basit değil mi ? Karşımızdaki kişi ne düşünüyor mesele nu durumda, o sıkılmadıysa bakış açımız ne olacak vs :)
@daskaltehertz3140
@daskaltehertz3140 2 жыл бұрын
Başındakinden utan derim ben de,açıp da bir kuran okuyun bari darlmışlıktan kurtulursunuz
@northstar2906
@northstar2906 2 жыл бұрын
Size sonuna kadar katılıyorum ben de bu sebeple derin bir yalnızlık çekiyorum. Toplumun dayattıkları ve kültürü yüzünden kendimi hep uzaylı gibi hissediyorum. Evlilik çocuk kavramları bana çok uzak ve hiçbir şey ifade etmiyor. Kurumsallaşmış ve kutsallaştırılmış aynı zamanda mecburi olan çerçevede aşkın tam anlamıyla yaşanacağını düşünmüyorum. Kafamın içiyle yaşantım çok farklı ve derin bir mutsuzluk içindeyim
@denisethegood
@denisethegood 2 жыл бұрын
44 yaşında çocuk sahibi olmak istemeyen evlilik konseptini hep ters bulmuş bir kadınım. Çevrem yıllarca ‘nasılsın?’ diye sormadan ‘evlenmedin mi?’, ‘çocuk olmadan olmaz’, ‘’çok güzelsin, evlenmelisin!’ derlerdi. Sonunda onlara ‘ben hayatım boyunca sadece bir erkek (veya kadınla!) yaşadığımı düşünemiyorum! Çocuk da istemiyorum, bu iğrenç dünyaya getirmem. Siz evli olarak çok mu mutlusunuz ki?’ diye sorduktan sonra kimse de bana yanıt veremeyince sormamaya başladılar. Aile sadece kan bağıyla olmuyor, sevdiğim tüm canlılar - insanlar, hayvanlar, doğa - benim ailem, benim mutluluğum. Gönüllü olarak çalıştığım yerlerde duyduğum her ‘teşekkür’ veya miyav/havhav benim ilacım, benim hayatta kalma nedenim. ❤️🌱
@mehmetbozkurt9463
@mehmetbozkurt9463 2 жыл бұрын
Harikasınız
@denisethegood
@denisethegood 7 ай бұрын
@@erdincgozebatmaz Kalitesiz mi? Sizin veya çocuklarınızın bu dünyaya faydası katkısı ne merak ettim? Ayrıca şu kedi köpeğe bakanları ayrı sınıflandıran düşünce yapınızı da öncelikle değiştirin. Ben ve benim gibi milyonlarca insan bu şekilde mutlu, size ne? Hayatımızın aşkını (= çocuklarımız) o kadar seviyoruz ki bu haksızlıklar, hastalıklar, cinayetler, savaşlar dolu dünyaya getirmeme kararı aldık. Ayrıca 4 farklı dernekte gönüllüyüm, deprem ve iklim krizi konularında gençleri eğitmekle uğraşıyorum, dünyanın her köşesinde dostum var ve onlarla birlikte dünyayı tanımaya ve iyileştirmeye çalışıyoruz … sizin, çocuklarınızın, torunlarınızın daha az kötü bir dünyada yaşasın diye. Siz ne yapıyorsunuz diye ilk önce bir aynaya bakın.
@tarikay93
@tarikay93 6 ай бұрын
Siz dervişlik denen mertebeye uygunsunuz. Bütün dünya sizin eviniz, bütün insanlar sizin sevgiliniz. Bir an önce Ramana Maharshi'yi okuyun.
@SemaSema-c6k
@SemaSema-c6k 5 ай бұрын
Al bendende o kadar cansın 42 yaşındayım ama tık yok
@muratavc4882
@muratavc4882 Ай бұрын
İgreç dünya fikrinde çabuk karar vermiş olmayasınız? efendim..
@batuhanyldz4346
@batuhanyldz4346 2 жыл бұрын
"Bilgiye yaklaşılırken , inançtan uzaklaşılır" buna ek olarak ; bilgiye yaklaşırken , toplumdan uzaklaşılır.
@alperortac2638
@alperortac2638 2 жыл бұрын
Maalesef :(
@kubradonmez3600
@kubradonmez3600 2 жыл бұрын
Hocamın dediği her kelimeye hiç şüphesiz katılıyorum. Fakat yinede aile ve toplum baskısıyla farkında olmadan kendimi çeyiz bakarken ve erkek arkadaşımla evlendiğimi hayal ederken buluyorum. Programı izlerken kafamda dönüp durak iki zıt düşünce halini bir anda sonlandırıp “oh be gerçekleri başkasından sesli olarak duymak ne güzel dedim”. Çünkü çevremde bu düşünceleri konuşup tartışacağım birileri yok, bunları ahlaksız, yanlış, günah diye yorumlarlar. Ben de bir bireyim ve başka insanlara muhtacım bu yüzden ailemin ve çevremin yoksunluğundan kaçınıp inandığım gerçekleri kendime saklıyorum. Keşke bu gerçeklerin bilincinde olan bir toplumun içinde yaşayabilsek.
@ethemcin3297
@ethemcin3297 2 жыл бұрын
karakter deniliyor düşünce şeklimizdir. Ve maalesef düşünce şeklimizi yaşadığımız toplum belirliyor.
@dogukangedik91
@dogukangedik91 2 жыл бұрын
keşke...
@cananegilmez3074
@cananegilmez3074 Жыл бұрын
Hiç imkanınız yokmu başka ülkede yaşamak için
@mhmmd000
@mhmmd000 Жыл бұрын
Ah be Kübra. Gerçekten senin adına çok hüzünlendim. Özellikle çevrende bu konuları konuşacak insan olmaması daha kötü. Zamanında ben de öyleydim, aşırı yalnızlaşır stres yapardım. Sabret kardeşim, sabret.
@justinturker1550
@justinturker1550 Жыл бұрын
Evet dusuncelerini kendine saklamak bircogumuzun yaptigi ( ve beninde yaptigim ) birsey. Ama hayat sunu gosterdi herseyin bir bedeli var eger bedeli odemeyi goze alirsaniz sonunda ozgurluk var.Ama o ozgurluk sizi mutlu edermi oda ayri bir soru.
@urbilgic
@urbilgic 2 жыл бұрын
Dr. Alper Hasanoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Kendini mükkemmel bilgili ve açık zihniyete sahip. Dinleyen çoğu insan anlamıyordum ama ber her kelimesine saygı duyuyorum ve vizyonumu genişletmeye çalışıyorum. Kullerinizden yeniden doğun.
@iremkavasoglu9968
@iremkavasoglu9968 2 жыл бұрын
Uzun zamandır bakış açımı bu kadar geliştiren, geliştiren, sorgulatan ve mutlu hissettiren bir video olmamıştı. Harikaydı, çok teşekkür ederim
@mis2123
@mis2123 2 жыл бұрын
Oh, ne iyi geldi 🤗 Özlemiştik. Ağzınıza, emeğinize sağlık. Herkesin kendisini aşabilmesi, yeniden keşfedebilmesi dileğiyle 🧘‍♀️
@korku-gerilim_aksiyon
@korku-gerilim_aksiyon 2 жыл бұрын
Kadının erkeği sömürmesine evlilik denir sömürtmem kendimi ben sadece kendime yaşarım istersen ise giderim istersem gitmem kimse bana git çalış diyemez istediğim kadar içerim kimse bana içme diyemez özgürlüğüm her şeyden önemlidir
@duselimyola
@duselimyola 2 жыл бұрын
Okan Bayülgen'in programından bahsedilince hemen sonra özellikle açıp baktım. Saç baş yolduracak cinsten, sürekli tekrar eden aynı kalıp fikirler karşısında Alper hocanın sabrı neymiş öyle ya, efsane.
@doukanylmaz5789
@doukanylmaz5789 2 жыл бұрын
çalışırken, antereman yaparken podcast dinlerim. bir yandan da kendimi eğitmenin verimli yolu gibi düşünüyorum. Alper hoca ile programlarda, bir konu geçiyor ve "bir şey kaçırdım biraz başa alayım" diyorsun. çok şahane seri olmuş, teşekkürler.
@ilkervmt8649
@ilkervmt8649 2 жыл бұрын
'herkes evlenmeli. Kimse mutlu bir hayat yaşamayı hak etmiyor.'
@ademaydin58
@ademaydin58 2 жыл бұрын
İçerisinde özgür düşünceleri cesurca ve fazlasıyla barındıran harika bir yayın olmuş 👏 emeğinize sağlık
@aslcanozturk5348
@aslcanozturk5348 2 жыл бұрын
ya biyologlara kültürel evrimi göz ardı ediyorlar diye sinirleniyorum, psikologlara ise biyolojik evrimi göz ardı ediyorlar diye sinirleniyorum. niye kimse bu ikisini bir arada yorumlayamıyor anlamadım. evrimsel psikoloji dinleme umuduyla nereye girsem elim boş çıkıyorum. neyse gene de dinlemek keyifliydi.
@mericozer559
@mericozer559 2 жыл бұрын
Edgar Morin'in Yitik Paradigma adlı bir kitabi var iş bankasından çıkmıştı. Doğa ve kültürü çok daha bütünsel irdeleyen bir çalışmaydı. Ufuk açıcı bir kitap, tavsiye ederim.
@sch2615
@sch2615 2 жыл бұрын
Biyologlar kültürel evrimi göz ardı etmiyorlar. Sadece milyonlarca yıllık süreçte kültürel evrimin yerinin, biyolojik evrimin yanında neredeyse göz ardı edilebilecek kadar az ve etkisiz olduğunu biliyorlar. Kültür, ortaklaşa duygu ve düşünce paylaşımıyla oluşur. Aktarımı için ise bilinç düzeyine ve bilgi biriktirebilme becerisine ihtiyaç vardır. Bunu bildiğimiz kadarıyla tam anlamıyla sadece insan yapabiliyor. Önceki insan benzeri formların da bu konuda pek başarılı olamadığını, yani yeterince zeki olmadığını biliyoruz. Lakin biyolojik evrimde insan sadece insanla değil tüm güneş sistemi ile etkileşim halinde. Bir biyolog tüm canlıların evrimine geniş bir pencereden bakabiliyorken, halihazırda biyolojik evrimin işleyişiyle ilgili günümüzde muazzam bilgilere sahipken, o biyologdan kültürel evrimin biyolojik evrimi etkileyişinin devasa boyutta olduğunu kabul etmesini beklemek saçma olur. Bilimle ters düşecektir çünkü. Yani biyolojik evrimin kültürel evrime asla ihtiyacı olmamıştır. Kültürel evrim çok daha yeni bir kavram ve işleyiş olduğundan biyolojik evrime etkisi çok daha uzun zamanda görülmesi olasıdır. Tabii kısa zamanda da etkileşmeleri ve evrimsel sürece gözle görülür etki etmeleri de mümkün, hatta bilinmekte. Ama biyolojik etkileşimlerin yanında kültürel etkileşimler pastanın ufak dilimine tekabül ediyor. Dr. Alper Hasanoğlu keşke bu kadar kati konuşmasaymış ama önemli değil. KZbin bilimsel bilginin kaynağı da, elde edilme metodu da değil. İçerik işte izleyip geçtik.
@aslcanozturk5348
@aslcanozturk5348 2 жыл бұрын
@@mericozer559 teşekkürler tavsiyeniz için, mutlaka edineceğim
@aslcanozturk5348
@aslcanozturk5348 2 жыл бұрын
@@sch2615 kesinlikle çok haklısınız. Kültürel evrimin söz konusu olduğu durumlar üzerine zaten epey az konuşuluyor. Fakat bazen gerçekten de belirtilmesi, ele alınması gereken durumlarda göz ardı ediliyor. Yerinde şekilde önemi hatırlatılmalı kanaatimce. Yoksa zaten çoğu şey muallak.
@GitaristRodri
@GitaristRodri 2 жыл бұрын
Omer Seyfettin - Kasagi oneririm...boyle evrim mevrim salak seylere inanmazsin okursan jskssj
@dawneagle
@dawneagle 2 жыл бұрын
alper hocam muhteşem. herkesin emeğine sağlık. küçük bir eleştirim var. es'leri, cümle arası boşlukları, çılgın gibi kırpınca video çok mekanikleşiyor, izlerken yoruyor.bırakın 32dk değil 40 dk olsun, keyifle, doğal akışında dinleyelim. that is the way lütfen :).
@aydinmeydinTB4CFV
@aydinmeydinTB4CFV 2 жыл бұрын
Çok etkileyici.. Duygularıma tercüman oldunuz. Binlerce teşekkürler Sayın Alper Hasanoğlu..
@ModelsizTetkik
@ModelsizTetkik 2 жыл бұрын
Bir şair olarak Alper Hasanoğlu'nun şiir ilgisi gözümden kaçmadı, dikkatli birçok izleyicinin de kaçmamıştır. Psikanalizle ilgilenen bir şair olaraksa okuduklarımdan gördüğüm şiire ilgi duyan psikanalistlerin şairleri ve dizelerini meselelerine konu etmeleridir. Böyle bir bölüm de gelirse şahane olur bence.
@muntazam
@muntazam 2 жыл бұрын
Hocam, hocalar olarak biz sizden rica ediyoruz; 15-18 yaşındaki çocukları üniversitede ne halt edeceği konusunda stresle hasta edip, güzelim çocuklarımızı sistemin emrettiği hizmeti vermeye koşullayan, ve üniversite sınavı tarihini ölümcül bir deadline olarak evladının önüne koyan, ve çocukta ne öz değer, ne öz güven, ne aile sevgisi bırakmayan ebeveynleri uyandıracak bir yüzleştirme programı yapar mısız. Gözlemlerimiz çok üzücü. (+40 yaşı olan insanım, öğrenci değil)
@northstar2906
@northstar2906 2 жыл бұрын
+++
@zeynepbircan2839
@zeynepbircan2839 2 жыл бұрын
Başkalarının özel hayatı afişe edilmeden de kişiye psikolojik entellektüel altyapı sağlamanın mümkün olduğunu FluTv gösteriyor. Teşekkürler..
@mahirkoruturk3752
@mahirkoruturk3752 Жыл бұрын
Bunun özel hayatla ilişkisi yok bence. Cinsellik bir içgüdü bir dürtü. Bu dürtüye göre dizayn edilen bu dürtünün götürdüğü yere gidenlerin bunu özel hayat ve bu tarz bir açık ilişki yaşamayıda yani sevgili hayat, özgür düşünce demek çok komik. Buna karşı olduğum için söylemiyorum bunu kesinlikle. İsteyen istediği hayatı yaşamalı bence. Sadece çoğu insanın içgüdüsel ve dürtüsel davranıp bunu birde entellektüel bir temele oturtmaları çok komik.
@aksitatar9184
@aksitatar9184 2 жыл бұрын
Alper hoca gerçek anlamda aydın bir insan...ama bu çağda bu da çok karanlık bakışların altında anlamını yitirdi..
@handesenabalci
@handesenabalci 2 жыл бұрын
Harika bir bölümdü. Kendime tam ifade edemediğim sorgulamalarımı, net bir şekilde duymak duymak iyi hissettirdi. Kafa açan bir bölüm olmuş, 2 saat de olsa izlerdim. Teşekkürler emekleriniz için!
@korku-gerilim_aksiyon
@korku-gerilim_aksiyon 2 жыл бұрын
Kadının erkeği sömürmesine evlilik denir uzak olsun hemcinslerin benden amin
@guvenimo
@guvenimo 2 жыл бұрын
yani şöyle bir gerçeklik var aile kavramının ya da kurumunun içinde olup huzursuz mutsuz bir hayat yaşamak mı ? Yoksa yalnız olup huzurlu mutlu olmak mı ? hoca çok kesin cevaplar vermiş . Herkesin doğrusu kendinedir. Bunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum.
@aryaawaz9472
@aryaawaz9472 2 жыл бұрын
Aman tanrım İlker hoca nasıl Lilith i bilmiyor 😱 gözlüklü kötü adamın bilmediği şeyler de varmış jsjsjdjdk
@eva-iy7cm
@eva-iy7cm 2 жыл бұрын
Bilmediğini sanmıyorum. Kankasi daha yeni bununla ilgili malesef kötü bir film yaptı.
@arduh
@arduh 2 жыл бұрын
@@eva-iy7cm hangi film bahsettiğiniz?
@portakalordakal1196
@portakalordakal1196 2 жыл бұрын
Bende inanamadim🤭
@eva-iy7cm
@eva-iy7cm 2 жыл бұрын
@@arduh 9 Kere Leyla Ezel Akay
@elifcakmak3331
@elifcakmak3331 2 жыл бұрын
Lilith doğurgan değildi diye biliyordum.
@anvard
@anvard 2 жыл бұрын
Sevgili Alper beyin fikirlerini değerli buluyorum ve saygı duyuyorum ancak meseleni tam olarak ele aldığına ve her şeyi açıklaya bildiğine inanmıyorum.
@myvslr-kisiselblog
@myvslr-kisiselblog 2 жыл бұрын
Bunlar sadece birer projeksiyon okuma. Bugunun sosyal iliskilerini tamamen evrimsel surecle aciklamaya calisanlarda hocamizda... Ama senteze varabilmek gercekten oldukca zor. Belki de senteze ihtiyac yoktur. Dogrular yoktur herkesin kendi dogrulari vardir.
@ibrahimceren401
@ibrahimceren401 2 жыл бұрын
Flu Z'nin canlı yayın tekrarından buraya geldim ve görüntü kalitesinde dağlar kadar fark var ya. Mükemmel görünüyor bu video
@hasancanozturk5408
@hasancanozturk5408 2 жыл бұрын
*ELEŞTİRİ* Video editi çok yordu beni. Boşlukları keserek bize de nefes alacak zaman tanımamış gibi oldunuz. Biraz daha doğal akışında olsa videolar harika olur. Bu haliyle izlemek hem rahatsız edici hem de yoruyor.
@fahriyilmaz1102
@fahriyilmaz1102 2 жыл бұрын
Alper Hoca’yi severim sayarım, fikirlerine değer veririm, ancak söylediği bazı şeylere takılıyorum. Mesela, hayvanların üreme içgüdüsü olmadığını söylüyor ve cok tuhaf geldi, eğer hayvanlarda üreme içgüdüsü olmasaydı evrimsel olarak düşünüldüğünde turun devamı cok büyük bir tehlikeye girerdi. Hocamiz genlerin çalışma mantigini tam anlamamış galiba. Hayvanlar cinsel iliskiden zevk aldığı icin, cinsel iliskiye girmek için cinsel iliskiye giriyorlar, üremek için degil, seks yaparken aklında üreme fikri olmuyor diyor. Halbu ki kaçırdığı nokta şu: hayvan seks neticesinde üreyebildigi icin zevk alıyor, orada hayvanı cinsel iliskiye ondan zevk almak suretiyle yönlendiren, dolayısıyla uremeyi teşvik eden evrimsel bir mekanizma var. Bu konuya hocanın ne cevap vereceğini cok merak ediyorum.
@fratswetr
@fratswetr 2 жыл бұрын
Ilk öğrendiğim de çok şaşırmıştım ama yunuslar ve bi şempanze türü zevk için cinsel ilişkiye giriyor.
@fahriyilmaz1102
@fahriyilmaz1102 2 жыл бұрын
@@fratswetr yok benim anlatmaya çalıştığım şey, cinsel iliskiden zevk almak da zaten evrimsel mekanizmanın uremeyi teşvik etmek için ortaya çıkardığı bir karakteristik.
@antbalci
@antbalci 2 жыл бұрын
Ben de inanamadım kulaklarıma.
@mehmet4899
@mehmet4899 2 жыл бұрын
selam ben de katılmıyorum ama konuğun dediği şu, hayvanlar çiftleşirken aklında bir yavru olsun diye bir düşünce yoktur diyor. aynı şekilde insanda da yoktur. seks yaparken bunun sonucunda bir yavru ortaya çıkacak diye zevk almayız. üreyenlerin soyunun devamını getirebilmesi evrimsel bir mekanizma fakat biz hayvanlar olarak aklımızda ' bu işin sonucunda bir çocuk olacağı için çok zevkli ' değil de aklımızda sadece cinsel ilişkinin zevkli olduğu, yapılırken alınan haz ve yapmaya sürükleyen içgüdüler var. sonuç olarak da, biz insan hayvanı olarak şuan ki dil, kültür birikimiyle fark edebiliriz ki üremek bizim için kültürel bir hedef değil. diğer hayvanlarda da aynı şekilde üreme değil de çiftleşme içgüdüsü var. bu da evrimin eleme yöntemlerinden biri olan soyunu devam ettirebilme kabiliyeti yani üreme fonksiyonunu evrimin aslında hayvana entegre etme şekli olabilir. aynı şekilde hayvanların tabii ki belkide aklında olan tek şey çiftleşeyim de bir yavru yapalım da olabilir bilemeyiz. türün devamlılığı ise konuyla tamamen alakasız çünkü çiftleşme içgüdüsü olup üreme içgüdüsü olmaması hayvanın eğer dışarı boşalmasına neden olmuyorsa üreme fonksiyonunu yeterince iyi yerine getirebiliyor demektir. konuk diyor ki, kadınlar anne olmak bir yavruya bakmak için yanıp tutuşmaz ama ilişki için yanıp tutuşabilir. biyolojik saat ise aslında kültürel saat diyor. en kısa özet de şu olabilir, evrim ürememizi istediği için seksi zevkli bulanları kayırmış bunun sonucunda üreyenlerin soyunu devam ettirmiş olabilir, ama bunun farkına varan canlı yani bizler pekala aklımızda üreme olmadan seksi eğlence amacıyla kullanabiliriz. tabii ki bizi seksten zevk almaya iten şey en başta bunun farkında olmamamız ve evrimin bizi yönlendirmesi ama geldiğimiz noktada nasıl seksten zevk alır hale geldik sorusunun cevabının bir önemi yoktur.
@fahriyilmaz1102
@fahriyilmaz1102 2 жыл бұрын
@@mehmet4899 sizin dediğinizi anlıyorum, hocanın dediğini de anlıyorum ama sorunlu bir açıklama olarak görüyorum. Hayvan veya insan hayvanı cinsel iliskiden zevk alırken kognitif olarak üreme kavramının farkında olmayabilir ancak ben “üremek için ciftlesmez” söylemine takıldım, genetik seviyede üremek için ciftlesir ve ciftlesmeden zevk almayı sağlayan sey genetik düzeyde üreme fonksiyonuna hizmet etmektir. Bu şuna benziyor: hayvanlar ve insan hayvanı da yemek yemekten zevk alır, hatta kana daha hızlı karıştığı ve daha kolay depolanabildigi icin nişasta vb gibi basit karbonhidratlı gıdaları yemekten daha da cok zevk alır, ancak insana bu zevki aldıran yine evrimsel bir mekanizma olan, nihai hedef olan hayatta kalma fonksiyonudur. Dolayısıyla bu söylem, “hayvanlar hayatta kalmak icin yemek yemezler, yemek yemekten zevk aldıkları icin yerler” gibi tuhaf bir söylem oluyor. Umarım ne demek istediğimi daha açık ifade edebilmişimdir.
@oykuulker8171
@oykuulker8171 2 жыл бұрын
Son zamanlarda Flu’da izlediğim en iyi içerikti. 👏🏻👏🏻👏🏻
@antagonistx
@antagonistx 2 жыл бұрын
Şu adamı bize özlettirmeyin.
@vahsibatljohnny6682
@vahsibatljohnny6682 2 жыл бұрын
"Şu adamı bile özlettirmeyin." diye okumuşum, ulan dedim bu adamı bile beğenmiyorlarsa... :d
@vahsibatljohnny6682
@vahsibatljohnny6682 2 жыл бұрын
@@F355 çalıştığım bir alanda bana soru sorsalar ben de bu şekilde anlatırdım. yanılıyor olabilirim tabii fakat iddialarımın da arkasında durmam gerekir konuşurken. alper bey'in "dediğim her şey mutlak şekilde doğru" dediğini duymadım. "bence" ifadesini de yer yer kullanıyor. karşısında da dediği her şeye karşı çıkma potansiyeli olan bir adam var zaten. bilmiyorum, dediğiniz gibi sürekli farklı bakılabilecek perspektifler olduğunu söyleyip örnekler verse zaten her video üç dört saatlik ders anlatımına dönmeyecek mi?
@betultudes4759
@betultudes4759 2 жыл бұрын
@@F355sanıldıgının aksine kompleksiz bir tavırdır aslında bu. "kim ne derse desin ben bu günü yakıyorum yeniden doğmak için çıkardığım yangından." alıntısı yapılıyor videonun ilerleyen dakikalarında. bir nevi pozitif bilim budur! bu değildir! ve ben bilenim sen değil'den çok uzak bir anlatıma dair gibi. "sanatcı da sanatıyla ilgilenmezse ilgilenecek kimse kalmaz" emin direkt dolaysız konuşmalı. küstahlık olarak yorumlanabilir yalnız yeniden doğmak için bugünü bu yorumları da içinde bırakarak yakmalıyız değil mi
@drkaan
@drkaan 2 жыл бұрын
Hocamın gerçekleri ne kadar gerçek ? Katılmadığım çok nokta var , bazı fikirleri kanımca kendi yorumu
@demirdenoz
@demirdenoz 2 жыл бұрын
“Herkes bi kere evlensin ki ayrılabilsin” 😂
@burcuelifimir
@burcuelifimir 2 жыл бұрын
“Şehir hayatında yaşayıp insan olduğumuz için , yani eksik canlılar olduğumuz için bu temel ruhsal gereksinimlerimizi şehir hayatı gibi yalnız başımıza kaldığımız yerde de doyuramadığımız için hepimiz biraz hastayız nevrotiğiz artık “ oofff çok güzel tanım 🧡
@devilichus
@devilichus Жыл бұрын
İlker hocam bu seriler zaten güzelken bir de tanımları sohbet akarken geçen yazılar ile herkes için açık hale getirmeniz konusunda tüm ekibi takdir ediyorum.
@alisaritas4576
@alisaritas4576 2 жыл бұрын
15 yıllık Evlilik e 3 çocuktan sonra şunu dinlemek, kafa açıyor. 😉
@venusay45
@venusay45 2 жыл бұрын
Eşinize de izletseydiniz 😏onun da ihtiyacı var
@burcinb.3239
@burcinb.3239 2 жыл бұрын
Harika bölüm. En sevdiğim konuğunuz Alper hoca. Çok sevgiler :)
@portakalordakal1196
@portakalordakal1196 2 жыл бұрын
+1
@eylulsvozden
@eylulsvozden 2 жыл бұрын
Konseptleri ideallerle beraber düşünmek, idealin içini boşaltır, konsepte ise fazladan ve gereksiz anlam katar. Yani aşkı, evlilikle beraber düşünmek hem aşk'ın anlamının içini boşaltır hem de evliliği kutsallaştırır. Halbuki aşkla beraber düşünülebilecek şey evlilikten daha ziyade bir şekilde hep bağlantıda kalmak isteği olabilir. "Aşk, bu ya da o şekilde yaşanırsa aşktır." diyemeyiz. Ahmed Arif de aşıktı mesela. Mektup yazıyordu aşık olduğu kadına. Evlilik sadece paket bir programdır. Aşık iki insan için çok şey vadedebilir, ama hiçbir şey vadetmeyip boşluğa da düşürebilir. Bence konseptleri ideallerden ayırmayı anlatıyor Alper Hasanoğlu.
@fatmanur5928
@fatmanur5928 2 жыл бұрын
Program ve yorumlar sanki evlilik kötü, ilkel, bayağı bir şeymiş gibi olmuş. Neden kötü olsun ki. İnsanı anlamış her birey evliliğin ne kadar kıymetli olduğunu bilir. Ve neden sevdiğm adam/kadından evlenip ayrı yaşayayım ki? Değerli Hocam sanki siz duygularınızı ve yaşantınızı destekleyen bir şeyler okuyup yorumlamışsınız sonra da tamam ben doğru düzlemdeym deyip konuyu kapatmışsınız gibi. Eminim tam tersi evlilik için mutlaka olmalı diyen tezler de vardır. Ki ben doğru ve mutlu evliliğin toplumdaki sorunları büyük ölçüde çözeceğini düşünüyorum. Biz yine de evlenelim. İnsanın eşiyle bir şeyleri paylaşması çok kıymetli ve duygusal olarak doyurucu. 👍👍
@buketafkan9712
@buketafkan9712 2 жыл бұрын
Bir insan hikayenin hikaye olduğunu bilerek de hikayelerle eğlenebilir, kendini hikayelere kaptırabilir çünkü bu çok güçlü bir yapı insanda. Ama çok fazla kaptırmaması için mutlaka hikaye olduğunu bilmeli. Bir nüans aslında bütün mesele.
@songulart6414
@songulart6414 2 жыл бұрын
Çok güzel bir cümle "Adam olmak için mi evlenilir yoksa adam olunca mı evlenilir"👏👏günün özeti
@kadircavusoglu.
@kadircavusoglu. 2 жыл бұрын
İsteyen istediğine her şekil ve koşulda rahatça atlasın demeyi bu kadar uzatanı ilk defa görüyorum. Evliyim ama başkalarını da nasıl götürürüm temalı çalışma.
@almilasayar6170
@almilasayar6170 2 жыл бұрын
Farklı, değişik, zihin açıcı anlatımlar. Yeni keşfettiğim biri ve dinlemeye bayılıyorum.
@muratyesilbas8270
@muratyesilbas8270 2 жыл бұрын
Soyledigi neredeyse hicbir seye katilmiyorum. Fakat keyifle dinliyorum, hatta kendi kendime konusuyorunm
@veysisitilci7697
@veysisitilci7697 2 жыл бұрын
☺️😊😀😄Şuur altında katılıyor olmayasınız?😁😀
@melike1082
@melike1082 2 жыл бұрын
Ben bu programı neden daha önce izlememişiiim 🙄 çok iyi çok 👌🏻 Teşekkürler sevgili flu TV 🌼
@sesek4911
@sesek4911 2 жыл бұрын
Alper hoca ve daima mantıklı yorumları ve tespitleri.👏🏼 Daha sık gelmelisiniz hocam
@oguztasci
@oguztasci 2 жыл бұрын
Hiç anlamadığım bir nokta var. Hocalarımız, günümüzdeki insanların ve toplumların davranışlarının hatalı olduğunu her fırsatta söylüyorlar ama 100, 500, 10000 yıl önce ki insanların ve toplumların davranışlarını örnek olarak sunuyorlar. Neden eski toplumların yaptıkları doğru oluyor da yeniler hatalı oluyor ?
@tailsnelf
@tailsnelf 2 жыл бұрын
Onu demiyor ki. Hatta videoda tam da bu cümle var. “Ben 100.000 yıl önce yapılanlar doğru demiyorum.”
@haticekaplan1403
@haticekaplan1403 2 жыл бұрын
Ben doğrucuyum. Şu zararlı, bu böyle deyip duruyorum kendime. İşin kötüsü diğer insanlara da söylüyorum bunu. Bu bazen işe yarıyor. Mesela annem çöpleri ayrıştırmakta daha dikkatli davranıyor. Ama bir yandan hiç işe yaramayan şeyler var. Çözemediğim şey şu: maksimum yarar ve minimum hem kendimi hem çevremi üzmemle nasıl söyleyebilirim bunu? Yani dozajı nedir bunun? Bu davranışım insanlara kendilerini kötü mü hiseettiriyor? Onları yargıladığımı mı düşünüyorlar sürekli? Söylediğiniz kabullenme duygusunu beceremiyor muyum? Ailemi ve diğer insanları kabullenmemiyor muyum? Hiç yanlışı söylemekte doğru gelmiyor, sürekli bu zararlı şu şöyle demekte.. Ne yapmalıyım ben?
@MrAnarius
@MrAnarius 2 жыл бұрын
Bence kendini bozma, devam et, karakterin neyse onu göster, onu ortaya koy, bu daha renkli olur... İnsanın karaketeri neyse onu da göstermeli ortaya koymalı. Böylece insanlar daha renkli olur ve hayatın da güzel tarafı bu zaten.
@meralaydalga26
@meralaydalga26 2 жыл бұрын
Hikayenin hikaye olduğunu unutmazsan hikayeyi değil yalnız hayatı yaşarsın, tamamen unutursan hayatı değil hikayeyi yaşarsın, birazcık unutursan yahut unutur gibi yaparsan ikisini de yaşarsın bence. ☺️💗
@AHMETDOLMACI
@AHMETDOLMACI 2 жыл бұрын
Müthiş bir sohbet, harika sorular, gerçekten süpersiniz! Alper Hoca'nın "Aşkın Halleri" kitabını kesinlikle tavsiye ederim. Taşlar tam olarak yerine oturuyor kitabı okuduktan sonra da. İyi ki varsınız...
@gulver57
@gulver57 9 ай бұрын
Harika,ilk defa evlilik hakkında geçekleri duymak müthiş,şu evlilik aile ve çocuk üçlüsünü bir mecburiyet gibi topluma dayatan toplum saçmalığı.Tek başına bir birey olabiliriz istediğimiz gibi yaşama hakkımızı var aslında
@oguzelinc2048
@oguzelinc2048 2 жыл бұрын
Oo kanala Kratos gelmiş, hiç söylemiyorsunuz hocam. Olmaz öyle saçma Phanteon adlı bölümü şimdiden beğendim.
@orkunaras7750
@orkunaras7750 3 ай бұрын
Evlilik çok gömülmüş. Geç evlendim mutluyum. Biraz da şans işi çok takılmayın...Benim gördüğüm Evliyken mutsuz olanlar muhtemelen bekarken de mutsuz oluyorlar hatayı kendinizde arayın derim ben...Emeksiz yemek olmaz :)
@gamzeorgnk7036
@gamzeorgnk7036 2 жыл бұрын
Keşke bunların konuşulup tartışıldığı bir dönemi yaşamıyor olsaydık çünkü çok belli ki bir geçiş dönemi canlilariyiz bu lanet evreye rastaldik.Maneviyatin hiçbir önemi kalmadı.Halbubki insan sevince nasıl da sever bağlanırdi.Coskusu bitse bile biraarada kalmaya hevesli bir çok çift yaşadı gitti.Bu arayış modası heryerde sirayet etti malesef
@e.k.3484
@e.k.3484 2 жыл бұрын
Çok güzel ifade etmişsiniz, bravo
@gamzeorgnk7036
@gamzeorgnk7036 2 жыл бұрын
@@e.k.3484 keşke haklı olmasam 😑Allah sabır versin tüm canlılara.tesekkur ederim.
@yukselk
@yukselk 2 жыл бұрын
Alper hoca ülkemizin en ufku açık aydınlarından.. Teşekkürler.
@denizozmen4840
@denizozmen4840 2 жыл бұрын
Yorumlarda sorgusuz sualsiz bu adamı yüceltenler beni korkutuyor.
@Enesozhann
@Enesozhann 2 жыл бұрын
neden
@denizozmen4840
@denizozmen4840 2 жыл бұрын
@@Enesozhann çünkü aptalca o kadar çok şey söylüyor ki.. bunlar aslında inanca isyan olunca biraz da bilim serpiştirilince insanlar inançsızlaşma uğruna yüceltiyorlar. Aslında isyanlarına haklı sebepler ararken bu adam gibileri yüceltiyorlar. Bildikleri ahlak kavramının nerden geldiğini şuanki kanunları oluşturduğunu ve sürekli hayvan olduğumuzu vurgularsak iş sadece cinsellikle değil öldürmeden tut olay ensestliğe kadar gidebileceğini vs. Bu salaklar yüzünden var olan kırıntı ahlak da kıyamete doğru bozulacak işte. Bu insanların yetiştirdiği çocuklar bunlardan da değer yoksunu olacak belki. Tabi onlar ne kadar değerlerden uzak olurlarsa o kadar mutlu zengin olacaklarını zannediyorlar. Bunun korkunçluğunu idrak edemiyorlar 90yılın hesabını yapıyorlar sonsuzluğun değil de. Velhasıl daha çok şey yazarım da gerek yok kimse dönüp kendini hesaba çekmek istemez
@seymacan1631
@seymacan1631 2 жыл бұрын
Bayılıyorum Alper hocaya, resmen özlemişim! Hem esprili hem kafa açıcı sohbeti çok keyifli. Böyle deyince biraz Nasreddin hocaya atıf gibi oldu ama neden olmasın.. tipleri de benziyor hafiften :D
@geraxdeon
@geraxdeon 2 жыл бұрын
Mükemmel bir programdı. Böyle bir videoyu izlemek çok aydınlatıcı ve keyif vericiydi. Bize bu imkanı sağlayan FluTV'ye teşekkür ediyor, bu tarz bölümlerin gelmesini ısrarla rica ediyorum :)
@mfbilgin0
@mfbilgin0 2 жыл бұрын
"İnsan bilgiye yaklaştıkça inançtan uzaklaşır" cidden o kadar haklı bir söz ki
@thebiglong8202
@thebiglong8202 2 жыл бұрын
Sosyal bilimlerde sürekli "bu konuyu anlamak istiyorsak yüz bin yıl önceye bakalım, eskiden evlilik yoktu" gibi açıklamalar bana hep bir kaçış noktası gibi geliyor. Bir ekonomiste ekonomi ile ilgili bir soru sorulduğunda yüz bin yıl önce ekonomi yoktu ile başlayan bir cevap almak gibi. Abi banane binlerce yıl önce yaşamış mağara adamından.
@alioguzhanozdemir5664
@alioguzhanozdemir5664 2 жыл бұрын
Sırf karısı çocukları seviyor diye çocuk yapmış. Bana çok saçma geldi
@aslcanozturk5348
@aslcanozturk5348 2 жыл бұрын
Hocam aklımıza sevişirken üremenin gelme olasılığı biraz ÜST-insanlık olmaz mı sizce de? Biyolojimizin istediği her şeyi o an algılayıp fark edebildiğimizi mi düşünüyorsunuz gerçekten?
@ArdaBatinTank
@ArdaBatinTank 2 жыл бұрын
sakin ol şampiyon
@aslcanozturk5348
@aslcanozturk5348 2 жыл бұрын
@@ArdaBatinTank nxöxğekdmeixşeödöelşdd
@antbalci
@antbalci 2 жыл бұрын
@@ArdaBatinTank hbffukpplh, kkhg zcsdw.
@malumx6317
@malumx6317 2 жыл бұрын
Tabiatımızdan gelen içgüdüsel davranışlar şuuraltındadır. Bence de onu insan düşünerek yapmaz. Kedilerin kakalarını gizleme davranışının düşmanlarından korunmak olduğunu okumuştum. Sevgili sahibini hala düşman bir yırtıcı mı görüyor da kakasını örtüyor bakımlı kedi?
@EskiFilozof
@EskiFilozof 2 жыл бұрын
Adam materyalist, argümanlar üzerinden yorumluyor herşeyi, günümüz bilgi felsefesi açısından çok ilkel bir izahat.
@denizdege
@denizdege 2 жыл бұрын
o kadar iyi bir program ki lütfen sonu gelmesinn. flu tv ye böyle kaliteli programlar çektiği için teşekkürlerrr
@didardogan
@didardogan 2 жыл бұрын
Daha çok Alper Bey istiyoruz,çok değerli yaptığınız iş,Flu TV harikasın!!
@cagrusgracchus
@cagrusgracchus 2 жыл бұрын
Aşağıdaki videografikte 1950-2018 arasında en yüksek intihar oranına sahip 20 ülkeyi karşılaştırmalı olarak izleyebilirsiniz. Alper Hoca'nın dediği gibi 1) bir dönem Macaristan en tepeye çıkıyor. 2) birkaç sosyalist ülke de (Çekoslavakya, Küba, SSCB, ayrı olarak Rusya vs.) ilk 20 içerisine dönem dönem giriyor. Ancak, listenin büyük çoğunluğunu kapitalist ülkeler oluşturuyor. Şimdi, Alper Hoca'nın mantığını izleyecek olursak, aslında çocuğun anne-baba ile büyümesinin intihar oranlarını arttırdığını iddia etmemiz gerekirdi. Sanırım, buna kendisi katılmaz. Katılmaz ama, bu mantıkdışı akıl yürütmelerle her fırsatta 'sosyalizme çakmayı' da çok anlamsız buluyorum. İntihar/İntihar Oranları psikiyatrlara bırakılamayacak kadar ciddi bir konudur. İmza: Bir Sosyolog kzbin.info/www/bejne/pYS9YaqOg9aqpac&ab_channel=WawamuStats
@murataycann
@murataycann 2 жыл бұрын
Çok güzel olmuş gerçekten fakat sanki kısa gibi geldi yani konulara girilmiş konuşulmadan video bitiyor gibi.Her saniyesi öğretici, 20 dakkaya kadar dolu dolu, fakat sonra biraz basit gibi sorduğumuz soruların cevaplarını bulamıyoruz gibi.
@mertalionurertas3286
@mertalionurertas3286 2 жыл бұрын
Ben de birey olmak istiyordum ama annem saçmalama tostunu ye okula git dedi
@Oya-kt5pg
@Oya-kt5pg 7 ай бұрын
Cok tesekkurler Flu TV. Ezberleri bozmada, yeni bilgilerle kendini egitme, bakis acisi degistirmede Alper hocaya tekrar tekrar tesekkur ederiz. Kucuk bir rica, Alper hocanin bolumlerinde bir konu icerisinde farkli alt basliklara cok guzel deginiliyor. Video izlendikten sonra daha genis incelemek icin geri donup hangi dakikada hangi alt konuya gecilmisti diye bulunmaya calisiliyor. Bolumlerde farkli alt basliklari ornek olarak 1800lerde evlilik kavrami, sehirlesmenin evlilik kavramina bakis acisi gibi video nun chapter larinin belirtilmesi izleyicilerinizin icin cok faydali olabilir. Bolumler hep belirli bir surenin uzerinde oldugu icin izleyici icerigi daha iyi anlayip izledikten sonra da tekrar geri donebilir.
@asoydem
@asoydem 2 жыл бұрын
Selamlar. Ya ben Flu TV videolarını izledikten sonra kendime, "İzlediğin videyou 3-5 cümleyle özetle" dediğimde tatmin edici cevaplar veremiyorum. Kısa süreye görece fazla bilgi sıkıştırılmasından kaynaklanıyor olabilir. Belki de benden kaynaklanıyor ama ben ilkine inanmayı tercih ediyorum şimdilik. Acaba, ekibe de fazla iş yükü oluşturmadan, bölümde konuşulan konularla alakalı, konuğa da danışarak, alt tarafa birkaç tane kaynak bırakılabilir mi?
@buketgencer
@buketgencer 2 жыл бұрын
"Aslında Tanrı kovmamıştır insanları cennetten. Bunlar cennette sıkılmışlardır ve kendi başlarına hayatı başka türlü yaşayabilmek için yeryüzüne inmişlerdir." Buna katılmıyorum. Tanrı'nın insanları cennetten kovduğuna inanmadığım gibi, kovmadığına da inanmıyorum, çünkü bu hikayenin hiçbir kısmının ve hiçbir versiyonunun gerçeklik potansiyeli taşıdığını düşünmüyorum. Bana göre cennetten kovulma hikayesi dinlerin temelindeki bir masaldan ibaret. O nedenle "İşin aslı öyle değil, böyle" denilerek ortaya sürülen her bir senaryonun gerçeklik ihtimali diğerleriyle aynı.
@NO-bc7my
@NO-bc7my 2 жыл бұрын
Külterel saat terimi çok doğru bee!
@arduh
@arduh 2 жыл бұрын
Gerçekten çok güzel onu belirtmesi. Baya kafa açtı.
@suheylakcbyk
@suheylakcbyk 2 жыл бұрын
Bu kanalda konuşulanlar sonrasi ülke adına umutlarım artıyor, sanki artık bunların konuşulması dahi mümkün olmayan bir toplumda yaşıyoruz gibi hissederken yorumlara bakinca mutlu oluyorum.
@flks7172
@flks7172 2 жыл бұрын
Katılmıyorum. Bir önermede doğal olanı falanı işaret ederken, başka bir argümanın doğallığını inkar ederek tutarlı olunamaz. Hem evlilik kültürel bişey derken cinsellik doğal olan diyip hem cinselliğiğn ÜREMEYE YÖNELİK oluşu doğallığını kültüre yormak tutarsız
@deryuss
@deryuss Жыл бұрын
Kavram kargaşası yaşamışsınız
@canfrontemotion3162
@canfrontemotion3162 11 ай бұрын
bir önceki bölümü izleyin. Orada kabile hayati yaşayan insanlarda sexin tabu olmadığını bunun sonradan değiştiğini anlatıyor
@gamzegurbuz9906
@gamzegurbuz9906 2 жыл бұрын
Çok faydalı, tatmin edici ve ilginç bir konuşma. Hiç düşünmediğimiz şeyleri düşündürüyor. Flu TV'nin neden Alper Hoca nefes almadan konuşuyor gibi bir video hazırladığını anlayamadım. İzlerken çok rahatsız oldum en ufak bir duraksama bile yok fikirler art arda. İzleyiciyle normal-dışı bir iletişim.
@okanguncu5453
@okanguncu5453 2 жыл бұрын
An itibarı ile FLU TV de en sürükleyici seri bu.
@cfaruk5483
@cfaruk5483 2 жыл бұрын
Kullandığınız İngilizce, Latince, Hödece kelimeler inanılmaz havalı. Off süper gerçekten.
@parapara1794
@parapara1794 2 жыл бұрын
Cocuklari yapmışlar rahat rahat felsefe yapıyor.. Biyolajik saatten kasıt cocuk sahibi olma şansının azaldigi noktayı işaret eder ki o da zaten menapoz..20-40 arası istediğin an olacağın lcln rahatsın ama 40 a yaklaşınca korku sariyor tabij cocuk isteyen kadin için geçerli.Ben 40 yaşında anne oldum anladim ki 40 a kadar eksik yaşamışım..
@avantachaser
@avantachaser 2 жыл бұрын
güzel bir sohbetti ama biyolojik sorular konusunda ilker bey'e katılıyorum. insanların "üreme içgüdüsü" ve "biyolojik saati" doğal yollarla bize aktarıldı değil, zaten bu düşünce ve duygudaki insanlar üredigi icin bizlere ve sonraki nesillere aktarıldı. böyle düşünmeyenler de yok oldu.
@almilaa
@almilaa 2 жыл бұрын
kafamın karışmasını seviyorum demek isterdim ama karışması için önce düzenli bişilerin olması lazım😂 alper hocamın dediklerini çok mantıklı ve kendi bakış açıma (öyle bişi varsa) yakın buluyorum ama kompleks düşünce yapısına sahipken ilkel olduğumuza inanmak başlı başına bir oksimoron gibi geliyor. üç beş kişinin belki göreceği belki hiçbir zaman haberi olmayacağı şu yazıyı yazarken bile kendi benliğimizi ve "kalitemizi(!)" öne çıkarmaya çalışma güdüsü ya da öğrenilmişliğine sahipsek o zaman hayata sadece basit bir çerçeveden bakılabilir mi bilmiyorum açıkçası :') fazla anlam yüklediğimde altından kalkamadığım, yaşa geç olum dediğimde basitliğini yakıştıramadığım, her şeye rağmen yaşamak güzel be diyip belki de kendimi kandırdığım, tüm bu yaşananların anlamı varsa sadece ölürken anlayabileceğim....... hobaaa nihilist miyim len ben yoksa asdgjdjssfs
@Garmin8989
@Garmin8989 2 жыл бұрын
Gördüm :) başkalarında yansımamız olmadan benliğimizin farkına varmak bazen güç, çok doğal bir güdü/öğrenilmişlik tıpkı benim bunu yazmama neden olan akış gibi…
@kubilaykabatas298
@kubilaykabatas298 2 жыл бұрын
Alper hocanın da dediği gibi neo-liberalizmin ürün satmak için yarattığı her bireyin özel olduğu anlatısı ve dinlerin yönetmek için yarattığı kader/bir amaç uğruna yaratılmış olma anlatısı gibi bizi aslında olduğumuz şeyden -hayvan- uzaklaştıran şeyleri bırakmadığımız sürece karmaşık düşüncelere sahip olduğumuzu düşünecek, göz açıp kapayıncaya kadar sürecek hayatımızın bir anlamı olması gerektiğini hissedecek ve anlamsız bir ölümle karşı karşıya kalana kadar da ya kendimizi kandıracak ya da olmayan bir düşmanla savaşıp kendi kendimize zarar vereceğiz. TL;DR:death is coming, eat trash, be free, return to monke.
@mehmetkacmaz2121
@mehmetkacmaz2121 2 жыл бұрын
Çok bilmek/bilgili olmak değil aslında ihtiyacımız olan. Sadece farkında olmak yeterli. Ben mesela bilgili değilim ama farkındayım ve sadece görmezden geliyorum farkındalığımın. eğer dikkat kesilirsem her şeye, yürüyen bir cesetten farkım kalmaz o yüzden vadem dolana kadar düşünce acısını çekmek istemiyorum.
@ezgiozen3409
@ezgiozen3409 2 жыл бұрын
Aslında bence ordaki ilkellik tamamen hayvan gibi yaşamak, hiç düşünmemek değil de yaşarken aslında temel ihtiyaçları ve öleceğimizi unutmamak, bir şeye bir düşünceye saplanıp kalmamak için kullanılıyor. Evet, kompleks düşünme yetimiz var, hikaye kurup sonuna kadar yaşayabiliyoruz nitekim günün sonunda hatırlamamız gereken bizim de bir ölümlü olduğumuz ve bir hikayeyi kurabildiğimiz gibi onun hikaye olduğunu hatırlayıp yıkıp yenisini kurabileceğimiz. Hayatta kalmak için o hikayeye ihtiyacımız yok, ona bu kadar sıkı tutunmak hatta bizi mutsuz bile edebilir. Bir hayatımız var sonunda öleceğimiz o yüzden kendimizi mutsuz etmektense daha huzurlu mutlu yaşamaya odaklanabiliriz temel ihtiyaçlarımızı karşılayabildiğimiz sürece. Zaten karşılayamadığınız durumda aşk meşk kariyer vs bunlara da çok takılmıyoruz, 2. aşamada kalıyorlar. Neyse konuşması kolay tabii 😁
@yasinguner1440
@yasinguner1440 2 жыл бұрын
İnsan düşünsel olarak gelişmiş olsa da biyolojik olarak çok aciz ve bence ilkel bir canlıdır. Özetle sadece beynimiz gelişmiş geriye kalan tüm organlarımız zayıf, iç güdülerimiz ile zayıf bedenimiz birleştiğinizde beynimiz büyük oranda etkileniyor. Bakınız tonlarca tanımlı psikolojik hastalık var.
@kumruacaroglu245
@kumruacaroglu245 2 жыл бұрын
Aaah ah... Önce bu güzel röportajı dinledim. Sonra sırf bu programda adı geçiyor diye okan bayülgenin söyleşisini izledim. Ne kadar sıkıldım tarif edemem, 5er saniye atlaya atlaya ilerledim. Her konuda (şimdiye kadar) Alper Hoca benim kafadan, ihtiyacım olsa konuşmak isteyeceğim türden bir bilim insanı. Bu yayınların daha çok kitlelere ulaşmasını isterdim. Öte yandan meyve veren ağaç taşlanırmış hesabı, risklerini de beraberinde getiriyor. Bu yayınlara devam, kendim gibi düşünen insanları dinledikçe ruhuma serin sular serpiliyor.
@erdemkaragoz729
@erdemkaragoz729 2 жыл бұрын
Selamlar, iceriklerinizi ilgiyle takip ediyorum. Bu tarz videolarda konuya iliskin kaynaklari video altina ilistirseniz cok guzel olur aslinda, nacizane tavsiyem.
@durancan2679
@durancan2679 2 жыл бұрын
Acı bir şey ; ama yurtta büyüyen çocuklar mutsuz...bu çocuklarımızın anlayacağı dilde program yapııınnnnnn
@gres061
@gres061 2 жыл бұрын
Harika bir bölüm. Emeği geçen herkese teşekkürler. Ancak üzerine zor konuşulabilen bu tespitler ile ilgili bölüm sonundaki bir soru cümlesi girişi beni rahatsız etti ve size buradan yazmak istedim: "Bir çocuk büyütülecekse..." Bence bir sonraki yayın "Üremek Normal midir?" üzerine olmalı. Nacizane fikrim. Sevgiler :)
@Tolgaolan
@Tolgaolan Жыл бұрын
harika program ya. İlker Hoca sayesinde tanıdım Alper Hasanoğlu'nu. işte bu yüzden ara açıp yine izliyorum :) şu içerik bedava arkadaşlar. büyük bir şans cidden
@Giancarlo23x
@Giancarlo23x 2 жыл бұрын
Hocam aile/evlilik karmaşası ile ilgili daha somut daha çarpıcı örnekler vermelisiniz. Prototip lazım. Fazıl Say ve eşi buna bir örnektir. ( Farklı evlerde yaşamaları ama evli olmaları gibi ) Bir insanla bir ömür huzurlu ve mutlu geçirmek istiyorsak bencilce gibi gözükse de herkesin kendine ayıracak daha fazla vakti olmalı ancak mevcut toplum şartlarında bana bu çok ütopik gelmektedir ve çaresizim. Ekstra romantik benzerleri hariç tutarsak şuan zaten insanlar aile baskısından kurtulmak için karşı cinsle kira bölüşmek uğruna evleniyor, köyden fabrikaya çalışmaya giden çiftlerden farkı yok hocam ama kimse bunu kendine veya çevresindekilere itiraf edemiyor. Çicekle böcekle süsleniyor. Sosyal medyada samimiyetsiz ve tamamen yalan üzerine kurulu ilişkiler insanların gözünün içine sokuluyor ve kimse bundan rahatsızlık duymuyor. Herkes bir yalanı yaşıyor ve çok az bir azınlık sizin gibi gerçekleri veya gerçek zannedilen kavramları deşiyor,biçiyor, yeniden değerlendiriyor.. Neyse hocam bekarlık sultanlıktır diyelim :)
@aslhangocken4943
@aslhangocken4943 2 жыл бұрын
👏👏Somut örnek kısmı gerçekten önemli. İlker hocanın sorusu " peki ne YAPALIM?" Farklı düşünüyoruz ama YAPMAYA gelince boşluk?
@ermanaykac1647
@ermanaykac1647 2 жыл бұрын
.
@usajans7459
@usajans7459 2 жыл бұрын
Monologları dinlediğimiz zaman hep haklı oluyor konuşan. Gerçek bir yargıya varabilmek için karşı görüşteki bir psikiyatr ile tartışma olması gerek. Çünkü tek taraflı mantıklı gelebilecek şeyler anlatılıyor. İtiraz eden yok, karşı tez sunan yok. Benzer bir örnek vereyim, eskiden siyasiler bir programa katılır ve tartışırlarmış. Günümüzde hiçbir siyasi kendine muhalif bir siyasi ile tartışmıyor (İmamoğlu ve Yıldırım yaptılar ama onlar da siyasi lider değildi) Monolog yanıltıcı olur. Ayrıca Alper Beye katılıyorum ama belki başka bir konuşmacı olsa bu kadar katılmayacağım.
@elifbozbey5462
@elifbozbey5462 2 жыл бұрын
Eski siyasetçi konusmaları inanın ondan sonra youtube da bir şeyler izlemeyi bıraktım çünkü dediğiniz gibi monolog hep haklı kişi kendinin haksız olduğu bir konuşmayı buraya koyar mı ama zıt bir görüş bu durumu tamamen ekarte edebilir
@freenillyfreenilly7282
@freenillyfreenilly7282 2 жыл бұрын
Evlenmeye ve çocuk yapmayı bu şekilde anlatırken evlenip çocuk sahibi olmak bana hiç inandırıcı ve mantıklı gelmiyor çok mekanik bir bakış açınız var insan faktörü, duygular, aidiyet vs.vs. bu liste uzar gider. Düşünceleriniz beni rahatsız ediyor çok ilkel ya da ütopya toplumu ne istediğinizi tam olarak anlatmıyorsunuz?
@nobrannadan7569
@nobrannadan7569 2 жыл бұрын
Asıl soru: "'Normal' diye bir şey var mıdır? Varsa nedir?"
@aslcanozturk5348
@aslcanozturk5348 2 жыл бұрын
ya alper hoca bana çok fazla schopenhauer havası veriyor. kendi yaşadığı sorunlardan çıkardığı şeyleri genele mal etmek burada kastım. anlattığı şeyler evrimsel mantıkla tam örtüşmemesine rağmen mutlak doğru oymuş da biz farkında değilmişiz gibi anlatıyor. bilemedim, rahatsız oldum
@ahmetbayrak9517
@ahmetbayrak9517 2 жыл бұрын
hahah bahsettiği kültürel kodlarınızı yıktığı için siz de bir dengesizlik oluşturuyor olabilir. yüzyıllardır doğru bilinene farklı bir açıdan baktığında size de mantıklı geliyor olabilir ama hem mantıklı bulup hem de doğru bulmamanın büyük bir dengesizlik yaratması normal.
@aslcanozturk5348
@aslcanozturk5348 Жыл бұрын
@@Bestiola evrensel değil evrimsel güzel oku kardeşim
@Unicornworld.commmm
@Unicornworld.commmm Жыл бұрын
Aynen cok zorlamis burada.
@asyeshn
@asyeshn 2 жыл бұрын
Evet asıl mesele ilkel olduğumuzu reddedip ilkel olmamak adına yaptıgimiz uğraşlar. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki..
@e.e.4695
@e.e.4695 2 жыл бұрын
Çocuk isteyen eşinizin isteğini reddetmenizdeki bencillik dünyaya iradesi dışında birini getirmekteki bencillikten çok daha küçük değil mi sizce de?
@ey5219
@ey5219 2 жыл бұрын
güzel düşünmüşsün ama fiziken varolmayan bir canlının olumlu yada olumsuz iradesinin olup olmayacağını bilebilir miyiz ?
@e.e.4695
@e.e.4695 2 жыл бұрын
Bilemeyiz, sıkıntı da bilemememizde zaten, var olduktan sonra iyi ki yapmışsınız da diyebilir niye yaptınız da diyebilir, ortada bencilce bir istek (çocuk sahibi olmak) sonucu oynanan bir kumar var. Var olmayan bir şeyin var olayım diye bir derdi de olamaz. Konu hakkında daha fazla argüman okumak istersen antinatalism kavramını araştırabilirsin.
@arduh
@arduh 2 жыл бұрын
@@e.e.4695 çok güzel bir nokta. kesinlikle katılıyorum. çocuk getirmek gerçekten bir kumar
@ayse4186
@ayse4186 2 жыл бұрын
Her şey iyi hoş, kalıplaşmış fikirlerin yıkılması çok iyi. Bir çok fikre katılıyorum ama… İlkelsek madem, neden o zaman Nietzsche’nin dediği gibi kendi değerlerimizi oluşturmaya çalışıyoruz? Hangi ilkel canlı bunu yapıyor? İlkel zamanlardaki gibi içimizden nasıl geliyorsa öyle yaşayalım öyleyse? Artık tamamen ilkel değiliz, istesek de istemesek de. Nasıl ki kültür bizi bir kalıba soktu ve buna sıkışıp kalmak bize zarar veriyor aynı şekilde ilkel zamanlarda aslında böyleydi, biz ilkeliz bunu kabul edelim demek de aynı şekilde artık bize uygun değil. Bir de birey olmak için farklı olmaya kendimizi ittirmek tuhaf duruyor. İttirmeden olursa çok iyi. Ayrılıyoruz diye arkadaşları toplayınca alacağınız tepkiyi tahmin ediyordunuz muhtemelen. Vay ne farklısınız, şahanesiniz tepkisi. Konuşma tarzınızdan da belli oluyor zaten. Doğal bir şey gibi değil, gurur duyarak anlatıyorsunuz.
2 жыл бұрын
Fazlasıyla felsefe, yeterince edebiyat, biraz da tarih okumuş ama pozitif bilimlere dair yetersiz bilgiye sahip olan birini dinledik.
@emrahsahin3225
@emrahsahin3225 2 жыл бұрын
Programın 'acıklayıcı kavramlara' desteklenmesi programı daha izlenesi kılıyor bence.Benim hoşuma gitti açıkçası.Devamkeee İlker Hocam:)
@tyertas
@tyertas 2 жыл бұрын
Müthiş sohbet! Kendimizi bize anlatan ufuk açıcı bilgiler. Çok teşekkürler
@recepcatallar8870
@recepcatallar8870 2 жыл бұрын
Flu bilge insanların yeri oldu farklı noktalardan gidip aynı merkez etrafında dönüyor. Kanaatimce 3 hoca Nevzat, Alper ve Celal hoca bu konuda yol gösteriyorlar ve ışık tutuyorlar.
@aliuyar6365
@aliuyar6365 2 жыл бұрын
Yav, ne dolu, ne anlamlı bir akış!. O kadar yalın ki sanki gerçek ama biz uykudaymışız gibi. Şaşkınım. Bunu nasıl başardınız?
@serapkaya3376
@serapkaya3376 2 жыл бұрын
Kanunlarımız evlilik içi ya da dışı doğmuş tüm çocukları eşit haklarla koruyor. Sorun toplumsal bakış açısında.
@MsSuis
@MsSuis 2 жыл бұрын
Güzel sohbetti. Fakat biyolojik saat aslında kültürel saattir argümanına katılamadım. Bence bu konu kesin konuşmak için erken, araştırmalar yetersiz. Kadınların menstrasyon dönemlerinde, vücut farklı aşamalarla, ciddi bir hazırlık ve çalışma içerisine giriyor. Beden potansiyel bir bebeğin gelişi için yumurtayı hazırlıyor. Ve ardından bir sperm bu yumurtayı dölleyemezse, beden, süreci tekrar başlatıyor. Gelecek ay yeni bir bebeğe hazırlanıyor. Ve bu aşamaları/hormonal değişimleri günlük duygu dünyamızda da hissediyoruz. Fakat beden bunu 30 yıl yaptıktan sonra bir sonuç alamayınca, bunun boşuna kanalize olunmuş, enerji tüketen bir düzen olduğuna kanaat getirmeye başlıyor fikrimce. Bir nevi bedensel hayal kırıklığı belki de. zira beden, önce hayatta kalır, sonra ürer. üreme fikrine gelmeden önce, enerji tüketimini göz önünde bulundurur. konu hakkında araştırmalar artınca daha kesin konuşabiliriz.
GIANT Gummy Worm Pt.6 #shorts
00:46
Mr DegrEE
Рет қаралды 23 МЛН
Psikoloji ve Sanat Söyleşileri: "Anksiyete" - İlker Canikligil
1:31:27
Psikoloji ve Sanat Söyleşileri: "Melankoli" - Ayfer Tunç
1:48:07
Akbank Sanat
Рет қаралды 18 М.