Infinix Zero 30 ile şimdi tanışın: bit.ly/EvrimAgaciInfinixZero TeknoBilim (Evrim Ağacı 2) kanalımıza şimdi abone olun: www.youtube.com/@evrimagaci2 07:20'deki "insan gözüne en yakın odak uzaklığı" konusuna bir netlik getirelim: Geleneksel olarak insan gözüne en yakın görüntüyü 50 mm lensin ürettiği söylenir. O nedenle de 50 mm "standart lens" veya "doğal lens" olarak bilinir. Ama bu, oldukça tartışmalı bir iddia; çünkü 50 mm sadece "full frame" olarak bilinen ve 35 milimetrelik (gerçekte 36 mm x 24 mm olan) bir sensöre sahip bir gövdeye takılıysa insan gözüne yakın sonuç üretiyor. Bizim kullandığımız kameralar full frame olduğu için, 50 mm kullanmamız daha makul gelebilir; fakat yaptığımız incelemelerde 24 mm ve 28 mm'nin insan gözüne çok daha yakın sonuçlar verdiğini gördük. Bunun temel sebebi, bu videoda dar alanda çekim yaptığımız için kameramızın bize ve duvara çok yakın olması. Başka bir stüdyoda lens tercihimiz de değişebilir; dolayısıyla bu konularda evrensel bir tercih olmadığını vurgulamak istiyoruz. 📌 Güncel Video/Ses/Işık Ekipman Listemizi görün: tem.ag/3RVi4LB | app.hb.biz/Xzx5qukgFYuP 📌 Herkeste bulunması gereken, önerdiğimiz ürünler listesini görün: app.hb.biz/9aaQoMuCdUfU 📌 KZbin'da başarılı olmak mı istiyorsunuz? VidIQ ile başlayın: vidiq.com/evrimagaci 📌 Yeryüzündeki en kapsamlı müzik ve video arşivinden faydalanın (SON 9 KİŞİ): artlist.io/referral/6206718/CAGRI 📌 ElevenLabs'ın yapay zekası ile kendi videolarınızı yaratın, sesinizi kopyalayın, podcastler üretin: elevenlabs.io/?from=partnerwilliams4367 📌 Uluslararası para transferleriniz için Wise kullanın, bankalara transfer masraflarını kaptırmayın: prf.hn/click/camref:1101l3B9y2 💪 DESTEKÇİLERİMİZE KATILIN: Eğer yaptıklarımızı faydalı buluyorsanız ve daha fazlasını yapmamıza katkı sağlamak isterseniz, destekçilerimiz arasına katılabilirsiniz (aşağıdaki destek yöntemleri Evrim Ağacı için önem/fayda sırasına göre dizilmiştir; ancak size en kolay/faydalı gelen yöntemle destek olabilirsiniz): 📌 Kreosus ($): kreosus.com/evrimagaci2 📌 Patreon ($): www.patreon.com/evrimagaci 📌 Kreosus (₺): kreosus.com/evrimagaci 📌 KZbin Katıl (₺): kzbin.infojoin 📌 Kriptopara, Diğer Yöntemler (IBAN) ve "Neden Destek İstiyoruz" Metnimiz: evrimagaci.org/destekol Yanımızda duran harika insanlar arasına katılmayı seçtiğiniz için çok teşekkürler! ❤
@KOCAELISPOR_41_0711 ай бұрын
Abi sismograflar ile ilgili bir video yapar mısın ?
@Darkbule3511 ай бұрын
Abi insanlar karadeliklerde yaşayabilseydi ne olurdu?
@abdurrahmankurt11 ай бұрын
Kötü telefon 10 sene öncesi teknoloji gibi 😂
@yasincagrcal11 ай бұрын
Abi lağımlarda çok bulunan kötücül bakterileri nasıl bulabilirim acil lazım nasil bulacağımı bilmiyorum
@guvtek11 ай бұрын
@@abdurrahmankurtDaha yeni 13T pro aldım, nerdeyse fiyatı 2 katı bunun.. Ön kamera bu işlemciye, özelliklere rağmen 1080p 30fps.. Bu modelde 2k ön kamera olması direkt dikkatimi çekti.. Dediği gibi vlog telefonu gibi üretmiş olabilirler.. 🤔 Kalanı rezalet olabilir..
@serhanserhan737411 ай бұрын
Tanıtım-iş birliği tam bu şekilde olur. Ürünün özelliklerini potansiyel kullanıcıya anlat. Aaa çok güzel o süper ürün demeden. Bu konuda da örnek ve ibret oldun. Bir kez daha yürekten alkışladım seni.
@ahmetsen858811 ай бұрын
rün fiyatına göre rezalet kötü
@Hacker-q4s10 күн бұрын
@@ahmetsen8588ben oyle dusunmuyorum fiyatina gore ideal
@orhandurmus11 ай бұрын
Videoyu durdurup bu yorumu yapmadan geçemedim. Belli bir süredir yaklaşık 10 yıl kadar fotoğraf hobisiyle ilgileniyorum. Sürekli öğrenmeye devam ediyorum. Fotoğraf makinelerinin çalışma prensipleriyle ilgili videolar izledim gerek yazılar okudum ancak şöyle en ince teknik detayına kadar açıklayan birine hiç rastlamadım. Zevkle izlemeye/öğrenmeye devam ediyorum. Bu harika anlatımın önünde de saygıyla eğiliyorum. TEBRİKLER!
@VirtualViolence11 ай бұрын
Cidden fotoğrafçılarda ya anlatma özrü var, ya da özellikle sır gibi saklıyorlar sanki bir şeyleri ki kimse ne yaptıklarını anlayamasın :)) Çok saçma ama... Ben de sonunda doğru düzgün açıklayabilen birini gördüğüme sevindim.
@aktunav11 ай бұрын
Kamera temel prensiplerini anlatan binlerce video olmasına rağmen bugüne kadar izlediğim en net anlatıma sahip video budur bence... Teşekkürler...
@megastasyon11 ай бұрын
Temel düzey teknik bilgilerin tamamı bu videoda var. Başkalarına para vermeyin. Harika bir düzenleme, teşekkürler 🌟
@dilhunumoylesine11 ай бұрын
Evrim Ağacı platformunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. KZbin'da iznelebilecek nadir kanallardan biri kesinlikle.
@degreydd11 ай бұрын
Amerikalı Aynasız
@b7rke11 ай бұрын
kardeşim adam sana sormuş mu böyle kanal var diye@@degreydd
@userHD1111 ай бұрын
Evrim ağacı 2 de izle
@degreydd11 ай бұрын
Merhaba ben ibrahim yilmaz@@b7rke
@necmiyealtig86511 ай бұрын
Bence de nadir artık
@pRoOyuNcU018211 ай бұрын
bu kanal gerçekten bilgiyi seven bir kanal
@huseyinakgun923311 ай бұрын
Bu kameralar kendi yoktan var ettiler ve kendiliginden evrim geçiyor dimi
@tncyktn11 ай бұрын
Fotoğrafçılık terimlerini en anlaşılır açık bir şekilde anlatmışsınız teşekkürler 👏👏👏👏
@B.W.O.B11 ай бұрын
urun ve moda reklam cekimlerinde calisiyorum yani kameralar ile cok hasir nesirim ve gercekten ben bu kadar iyi anlatamazdim gercekten dersinize cok iyi calismissiniz yani izliyenlere sunu soylemek isterim aldiginiz bilgiler kesinlikle dogru iyi calismalar.
@isimsizsizlik11 ай бұрын
Çünkü insana saygıları var.
@kayrerdgn11 ай бұрын
izliyen değil izleyen
@gokmeneksi631411 ай бұрын
Teşekkürler.
@bencumhur53311 ай бұрын
Sevgili Evrim Ağacı Ekibi, Öncelikle, "Kamera Nasıl Görebiliyor?" başlıklı son videoyu izledikten sonra sizi içtenlikle tebrik etmek istiyoruz. Sadece bilgi dolu değil, aynı zamanda merak uyandırıcı bir şekilde sunulan bu içerik, teknolojinin ve doğanın karmaşıklığını anlamamıza yardımcı oldu. Video, kameranın nasıl çalıştığını ve çevremizi nasıl algıladığını anlamamızı sağlayan kapsamlı bir açıklama sunuyor. Optik sistemlerin, sensörlerin ve işleme teknolojisinin nasıl bir araya geldiğini öğrenmek, günlük hayatımızda kullandığımız cihazları daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Ayrıca, bilgi aktarımındaki sade dil ve görsel öğelerin kullanımıyla, karmaşık konuların anlaşılabilir bir şekilde aktarılması gerçekten takdire şayandı. Evrim Ağacı olarak, bilgiye olan bağlılığınız ve izleyicilerinizi eğitme misyonunuz için sizi tebrik ediyoruz. Eğitici ve ilham verici içerikleriniz için teşekkür ederiz. Gelecekte de bu tür bilgi dolu videolarınızı heyecanla bekliyoruz. Saygılarımlar (Yorum icin chatgpt den yardim alinmistir)
11 ай бұрын
Çok keyifliydi!! Çok teşekkürler Çağrı🙏😊
@caglakupucu15411 ай бұрын
Çağrı Abinin Texas'ta hayatı eşi çocuğu evi ve sanırım eğitim ve araştırma yaptığı üniversite olmasına rağmen hale türk halkına doğru bilgiyi ulaştırma istikrarı beni mest ediyor. Teşekkürler.
@xustafa11 ай бұрын
Teşekkürler.
@clausiuscarnot901111 ай бұрын
Bayer filtrelemesini merak edip lineer interpolasyon, bilineer interpolasyon ve gauss filtresini araştırdım. Videolarınızı izleyen arkadaşlara tavsiyem sizin verdiğinizle yetinmeyip anlattıklarınızdan esinlenip daha fazla şeyler öğrenmeleri yönündedir. Çok önemli işler yapan bir kanalsınız. Başarılarınızın devamını dilerim.
@r._.emir5511 ай бұрын
Kanalın yapmaya çalıştığı şey zaten insanlara bilim merakını aşılamak. Gerisi zaten gelir.
@hamzaaydn844311 ай бұрын
Bi tanıtım/sponsorluk bu kadar mı incitmeden anlatılır. Size de infinix'e de helal olsun
@hakanhalay433411 ай бұрын
Bir fotoğrafçı olarak sizi tebrik ederim. Temel bilgileri çok net ve anlaşılabilir şekilde aktarmış olmanız beni çok etkiledi. Başarılarınızın devamını diliyorum.
@fletchersletch11 ай бұрын
24mm lens insan gözünün gördüğü genişliğe yakın olabilir ama distorsiyon konusuna girecek olup o konuya geri dönmedin. İnsan gözü minimum distorsiyonda 35mm sensörlü bir kamerada aşağı yukarı 50mm'lik bir lense denk gelir. 50mm insan gözünün gördüğü genişlikte değildir ama görüntüyü fazla distorsiyona uğratmadığı için insan gözünün gördüğü şekle yakın bir gösterir. Bu yüzden 24mm'lik bir lensle (çevresel portre değilse) portre çekimi yapılmaz çünkü kamera yüze yaklaştıkça yüz gözümüzün gördüğünden farklı olarak geriye doğru uzun görünür, burun olduğundan uzun ve büyük çıkar. Portrede en iyi neticeyi 70mm, 100mm, 135mm ve hatta 200 mm'lik lenslerden alırız.
@omerdogan6467 ай бұрын
optik ile nesne arasındaki mesafeye dikkat!
@v.toksoz840610 ай бұрын
Tanıtım böyle olmalı 60 sn'de daha önce görsem bakmayacağım bir marka olan Infinix'i belki alırıma girdi ve videoyu durdurup markayı telefonu inceledim teşekkürler gerçekten. Eskiden olan kaliteli TV belgesel kanalları gibisiniz ...
@nefise454111 ай бұрын
Lütfennn, evimizdeki sı arıtma sistemleri nasıl çalışıyor, minarel bakımından sıfırlanıyor mu, ya da mineral filtreler gerçekten işe yarıyor mu? Bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim
@ThaMatosAl11 ай бұрын
Su arıtma cihazlarında atık su çıkıyor mu? Bu atık su oranı bazı yt videolarında 1 litre için minimum 6 litre olarak bahsediliyor, bu doğru mu?
@932viper11 ай бұрын
@@ThaMatosAl basınca göre değişiyor. pompa ne kadar kuvvetliyse atık su o kadar az çıkar. şebeke suyunun kendisine güvenirseniz atığınız fazla olur.
@ThaMatosAl11 ай бұрын
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
@HakanAras11 ай бұрын
Bir kameranın çalışma prensibini anlatan en iyi Türkçe video. Hayranlıkla izledim.
@bilalcandi11 ай бұрын
Kamera ile daha çok içerik gelsin süper olur 👍
@AliSen-m8e11 ай бұрын
ATP enerjisi ile ilgili video gelirmi
@Can_x09_m11 ай бұрын
Şey daha iyi değil mi ayt biyoloji
@muratkocak8411 ай бұрын
Bir çok konuyu birbirine bağlayarak bu kadar kısa sürede harika bir anlatım yaptığınız için teşekkürler. Sadece bir yerde yanlış bir izlenim vermişsiniz. Japonca Bokeh kelimesi net olmayan alan demektir ve netsizligi temsil eder. Fakat bir çok fotoğrafçı bu net olmayan alan içerisinde oluşan ışık kürelerinin adını bu kelimeyle karıştırıyor. Bu içerik serisini devam ettirirseniz bir çok profesyonelin bilmediği bilgiyi öğrenmelerini sağlayabilirsiniz. Ellerinize sağlık 😇👍
@uykucukedi459211 ай бұрын
İSO sensörü ışıga daha hassas hale getirmez daha yüksek voltaj vererek sensöre gelen sinyali yükseltir ampilifike eder bu yüzdende noise problemleri çıkar ortaya 👍🏻
@alperarslan836910 ай бұрын
Bugnde bişi öğrendik tşkleer
@ziya_abdullayev11 ай бұрын
Çağrı bey, keşke videolarınızı Azerbaycanca izlemek mümkün olsaydı. Ben Türkçe anlıyorum ama, etrafımdakı insanlardan bir çoğuna videoları tavsiye edemiyorum. Çünkü anlayamıyolar. Ülkede sizin kadar güzel bir şekilde anlatıcı bulamadım. Anlatıcıların çoğu azdan çoktan konuyla ilgisi olmayan, translate kullanarak kısa deney videolarını çevirip, üzerine düzenleme bile yapmadan saçma sapan, alakasız bir şekilde anlatıyorlar. İnsanlar bilgi almak bir yana, yalnış bilgiler alıyorlar. Durmadan Türkçe bilen her kese okulda ve bulunduğum diğer yerlerde Evrim ağacı öneriyorum❤
@Balıkçı_011 ай бұрын
15 aldım umreye gittiğim zaman, 48 Mp fotoğraflarda çekim anından yaklaşık 10 saniye sonrasına kadar fotoğrafı mükemmel işliyor. İşlemcinin ve donanımların etkisi çok büyük 👍
@cuneytylmaz173011 ай бұрын
Her zaman ki gibi müthiş sunum❤❤❤
@motofighttr632111 ай бұрын
🙌🏾🙌🏾🙌🏾
@gorkem362011 ай бұрын
Bir hobi fotoğrafçısı olarak bu videonuzu diğerlerinden çok daha büyük bir ilgiyle izledim. Harika bir video olmuş teşekkür ederim. Ayrıyeten o Sony kamera ile lensi görünce ağzımız bi sulanmadı değil.. Canon 600D 50mm Prime ve 18 135 ile çekim yapan biri olunca..
@basarikalbi11 ай бұрын
Harika video
@hasanbuldu596011 ай бұрын
Teşekkürler ❤
@gulnursonmez953911 ай бұрын
Çok güzel bir anlatım. Yıllar önce aldığım fotoğraf kursunu hatırlattı bir bölümü. Yeniden fotoğraf hobime dönesim geldi....
@Yks.ogrencis11 ай бұрын
Abi sayende ayt fizik ve biyoloji tekrarı yaptım sağol😂😂
@mertolojis11 ай бұрын
Kamera teknolojisinin boyle detayli anlatilmasi cok hosuma gitti eminim herkes sevmiştir buninla ilgili ikinci bir video daha yapar misiniz lütfen çağrı hocam
@fecchifreya11 ай бұрын
bazen insanın böyle nadir anları oluyor Reklamı bile seve seve izleyebiliyorsun :)))
@POPULARCULTURALHISTORY11 ай бұрын
Evrim Ağacı platformunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
@erenkaya447411 ай бұрын
Fotoğraf ve video kanallarının çoğundan daha iyi ve detaylı bir anlatım ile yine farkını ortaya koymuşsun. Tebrik ederim.
@nickimsuanlikbu11 ай бұрын
Cagri abi ruyalarla ilgili cekecegin videoyu 4 gozle bekliyoruz
@doganbatur11 ай бұрын
Sayın Çağrı Mert Bakırcı, çok açık anlaşılır bir anlatım yapmışsınız, teşekkür ederim. Aynasız fotoğraf makinalarının atası profesyonel video kameralardı. Onlarda ayna ve shater yoktu. Şimdi benim aklımı karıştıran, 11 sene önce Hindistan'daki bilim insanların kullandığı femto kameradır. İzlediyseniz ışığın hareketlerini incelemişlerdi. Femto kamera saniyede altı tirilyon kare kaydediyordu. Uzay teleskoplarına bu tür bir kamera yerleştirilse neler görürdük? İncelemeye değer mi ve yapay zeka ile simüle edilebilir mi? İlgilernirseniz çok teşekkür ederim.
@abbasibrahim635311 ай бұрын
Şlak, şlak)) Uğurlar qardaş, videolar və mövzular möhtəşəmdir.
@hasanbuldu596011 ай бұрын
Sizi çok seviyorum ❤❤
@guvtek11 ай бұрын
10 yıldır araştırıp sorgulayıp öğrendiğim bilgilerin yüzde 99unu gördüm resmen.. Çok başarılı bir video olmuş.. 👌 Eksik ne kaldı derseniz, bence prizma aynalardan, sensör tiplerinden, bunların kaliteye etkisinden, apsc sensör boyutu ile 24mm nin aslında 35mm film eşleniği olduğundan, bir de yüksek mp küçük sensörlerde kromatik bozulma nedeni ile telefonlarda bunu önleyen yazılımlardan, kamerada merceklerdeki filmlerden bahsedebilirdiniz.. Düşündüm de anlatılacak ne çok şey varmış.. 2.seri çıkartırsınız bu videodan.. 🙂 Kameralarda mp afiş vs basmayacaksanız önemsiz demişsiniz, kırpma avantajını atlamışsınız.. Özellikle sosyal medya fotoğrafçılığında çok iş görüyor.. 🙂
@turcankaracan11 ай бұрын
Kaç saatlik konuyu 25 dk da anlatmak ve bunu izleyiciye aktara bilmek 👏👏👏
@rambob593911 ай бұрын
Ne kadar güzel anlatım. Müthiş. 🙏
@yasemin607611 ай бұрын
Emeginize saygi duyuyorum, bilimi mükemmel acikliyor ve sevdiriyorsunuz. Iyi ki varsiniz! :)
@nuriufukdurukan620911 ай бұрын
Süper bilgilendirici bir video olmuş (her zamanki gibi tabii)...Teşekkürler..
@d33f_11 ай бұрын
Az önce evrim ağacının sponsorunu mu izledim ben? İnanamıyorum hocam, hani tek sponsorunuz bizlerdik?
@mehmetmirza732910 ай бұрын
Harika bir insansınız sevgili çağrı, bu kadar önemli bilgiler çok bilge insanlara özgü Türkiye'nin grurusunuz. Benim nazarımda bir filozofsunuz.
@ziyaozdemir58487 ай бұрын
Teşekkürler Evrim Ağacı
@54Tulpar11 ай бұрын
Muhteşem anlatım!❤
@ugurckc11 ай бұрын
Harika anlatım 👏👏
@serseri14278 ай бұрын
İnsanoğlu çok muhteşem bir yaradılışa sahip varlık
@Komur-bj7zk11 ай бұрын
8:45 Doğan, şahin, kartal gibi avcı kuşların çok uzağı çok net görmesinin sebebi olarak gözlerini istemli olarak zoomlayabildiklerine yönelik bir şey duymuştum. Kartalın çift retinası varmış mesela. Belki diyafram ayarı gibidir. Bu konu güzel bir konu. *Başka bir videonun konusu* olsun.
@insirah.mescidi11 ай бұрын
Su gibi anlattın hocam. Herşey çok net. Teşekkürler. Başarılar.
@alpcrh11 ай бұрын
Süper faydalı bir video elinize emeğinize sağlık ❤❤❤
@abdullahyilmaz823611 ай бұрын
Açıktan Fotoğrafçılık bölümü okuyorum. Bu videoyu 1 ay öncesinde paylaşsaydın sınavda işime yarardı 😛 güzel video olmuş emeğine sağlık. Ve yıllar önce nokia e7 telefonum vardı harika videolar çekiyordu mükemmel kamerası vardı ama çok kötü fotoğraf çekiyordu saçmalığa anlam bulamıyordum. bununda cevabını 19:45te öğrenmiş oldum
@Quest.619 ай бұрын
Kamera konusunda degerli bilgiler verdigin için tesekkur ederim
@cuneytyildiz174111 ай бұрын
Kameralardan konu acılmısken merakımı cezbeden Bi konu var dijital ortam da sildiğimiz bir fotoğraf veya video ya ne oluyor, nasıl yok oluyor, neye donusur nasıl telefon belleğindeyken Bir boyutu varsa ve yer kalıyorsa sildiğimiz zaman neye donusuyor şimdiden tesekurler.
@hdemirkaya11 ай бұрын
Kısa cevap: Silinmez, hep kalır. Uzun cevap: Dijital olması aslında çalışma mantığını değiştirmiyor yani hala bir dosyayı bir diske yazıyorsun. O dosyayı silmek pek tabii mümkün ama çok uğraş demek bu. Dışında ise gittiği yer aslında 0 ve 1’ler. Bir dosyayı silsen bile silme komutun bile 0 ve 1 olarak belleğin içinde yer edinir asla silinmez. Herhangi bir silinen dosya ise çok rahat geri getirilebilir ve format atmak da çok çözüm değil. Peki bu nereye kadar? Üzerine tamamen yepyeni veriler yazıldığında eski verilerin üstüne yazılır ve 0 ve 1 olarak duran dosya yeni dosya haline gelir. Bu yüzden Windows bilgisayarlarda çöp kutusunun adı “Geri Dönüşüm Kutusu”. Yani geri dönüşüyor gibi düşün. Yine de eski verinin üzerine yeni veri yazılmış mı yazılmamış mı emin olamazsın. Ama bu konuda kesin konuşmayayım belki de bilmenin bir yolu vardır.
@cuneytyildiz174110 ай бұрын
sağol dostum acıklamaya calısmıssın ama yinede tam netlik kazanmıyor o yuzden evrim ağacı ailesi bu konuya da varsa eğer bi acıklık getirirse cok güzel olacak
@SADECE_OYUN628 ай бұрын
evrim agacını çok seviyorum
@abcdefghjhd11 ай бұрын
Baba çok büyük adamsın. Hap bilginin duayenisin. Bilgi bende de amazement yapıyor ama sende başka. İştahını açıyorsun insanın
@hgtrehpwıjther11 ай бұрын
Bravo! İyi ki varsınız Çağrı ve Evrim Ağacı'nda emeği geçen herkes.
@karahanHope9 ай бұрын
Teknoloji kanallarından daha iyi teknolojiyi tanıttınız tebrik ediyorum 👏🏻👏🏻👏🏻❤️
@Mustisleben11 ай бұрын
Cok güzel anlatmışsın ve açıklamada bulunmuşsun emegine sağlık, Viyana'dan selamlar
24 күн бұрын
Mükemmel anlatmışsın, keşke kromatik aberasyonu ve objektif iç duvarlarının mat olmasının kromatik aberasyonu nasıl engellediğini de anlatsaydın.
@bekirefe.11 ай бұрын
Bende tüplü televizyonlara çok yakından baktığımızda neden kırmızı, mavi ve yeşil rengi görüyoruz diyordum. Teşekkürler Evrim Ağacı ❤😄
@SedatSB11 ай бұрын
Teşekkürler Çağrı kardeşim
@kozmikmelodi11 ай бұрын
23:53 Artık konular o kadar derinleşiyor ki Çağrı abi: bu ayrı bir video konusu demiyor, bu konu için ayrı bir kanal açılabilir diyor.
@adem_bilgin11 ай бұрын
olayı net bir şekilde anlattın emeğe teşekkürler.
@emreemengen227211 ай бұрын
Teşekkürler emeğinize sağlık Profesör Proton 🥸🤘
@oguzkaanklc201411 ай бұрын
hocam optik ışık ile ilgili çok daha fazla video gelsin daha da derin bölümlerinin videolarını da bekliyoruz.
@tacszkral92511 ай бұрын
Abi sen hani reklam yapmıyordun hani senin tek gelir kaynağın bizim bağışlarımızdı reklam olmadan ilerliyorduk ne güzel
@huseyinagakavalc301510 ай бұрын
Süper bir anlatım
@OzZy_o_O11 ай бұрын
Harika video olmuş ellerinize sağlık! Video ve fotoğrafçılık konusuna ne kadar aşina olsam da temelinde yanlış bildiğim şeyleri gördüm o sebeple çok faydalı bir video olmuş!
@abdullahkoc9211 ай бұрын
Yine muhteşem bir video olmuş eline emeğine sağlık.
@Hehey-n3i11 ай бұрын
Kameraları bahane edip bize göz anatomisini anlatan koca yürekli evrim adam(seviliyorsunuz)❤❤❤
@erdalduztas729611 ай бұрын
Efendim teşekkür ederim ❤😊
@restoringo11 ай бұрын
Restorasyon videoları çekiyorum. Anlattığımız konularla hakimim ancak sizden dinlemek ve detayları öğrenmek daha iyi oldu teşekkürler.
@cagdix11 ай бұрын
Hamdolsun, bugün de fotoğrafçılığı öğrendik. Ama videonun en yararlı kısmı Çağrı Mert Bakırcı'nın 15:25'deki tanımlamasıydı. "Çok yamama bir iş" ne demek arkadaş :) ✅ Yeni tanımlama sözlüğe eklendi...
@TKS_org9 ай бұрын
Kral mükemmel bir fotoğraf elllerine sağlık 18:00 19:00
@sergenyalcn11 ай бұрын
22:21 optik görüntü sabitleme yani OIS çok önemli bir teknoloji özellikle yeni çıkan telefonlarda telefonu video çekerken o kadar sallasam da hiç titreşim belli olmuyor
@atakan590911 ай бұрын
Her zamanki gibi müthişsiniz. Ağzınıza sağlık.
@emrahtunca24138 ай бұрын
fotoğraf eğitimi vol bilmem kaç :) o derece sağlam bir video :)
@sercan509211 ай бұрын
Mükemmel bir anlatım
@Umutozgur363611 ай бұрын
Çağrı bey ; Sizi dinlemek sanki lezzetli bir yemeği yemeğe benziyor, valla video bitince bünyede dopamin salgılama durumu söz konusu oluyor ve aşırı mutlu oluyorum tesekkur ediyorum 😊 Ayrıca sizden Fringe dizisini ve onun bilimini yorumlamanızı rica ediyorum saygılar sunuyorum.
@Ogiozdmr8 ай бұрын
Video gerçeği çok kaliteliydi. Teşekkürler Evrim Ağacı. Fakat telefon için aynı şeyi söylemem zor. O bütçe ile alınabilecek daha mantıklı cihazlar olduğunu söylemeliyim. İyi günler diliyorum.
@makiferdgn11 ай бұрын
mükemmel bir anlatım
@mustafaemreulu97849 ай бұрын
İnsan gözündeki mercek zoom yapmıyor ama odak uzaklığını kirpiksi hücreler aracılığı ile ayarlar. Hücreler kısalıp merceğin şeklinde küçük değişiklikler yapabilir böylece doğru odak noktası için 2. merceğe gerek kalmaz.
@muzo811 ай бұрын
evren dünya fizik.. vs konuları dışında ele aldığınız konularda hoşumuza gidiyor.. mesela pantolonlarımızın bacak arası ağ yırtılma sorunu neden yaşanıyor sabah sabah yırtılan pantolonumun ardından bunu düşünüyorum 😅 derken barış özcanın videosu karşıma çıktı.. o video biraz ipucu verdi 😅
@murattorlak552211 ай бұрын
Tesekkurler ama resmin ters cevrilerek netlik saglanmasindan bahsetmemissiniz. İsigin goze girip retinaya ulasma animasyonunuzun hatali oldugunu dusunuyorum elinize saglik aydinlatirsaniz sevinirim
@melihgumuscay735911 ай бұрын
Güzel bir video teşekkürler. Keşke analoglarin veya yari analoglarin dijitallerden, mesela telefonlardakinden neden daha kaliteli görüntü elde ettiklerine de deginseydiniz....
@adsoya950011 ай бұрын
Yarın münazara var ama sizi izlemek gene de zaman kaybı değil ..
Autofocus 24mm lens güzel bir seçim ama derinlikte gerçekleşen hareket sırasında "lens breathing" etkisi tekrarlanan dokuya sahip arkaplanda o kadar belirgin hale geliyo ki kimi zaman fark etmeden göz yorucu bir etki ortaya çıkarabiliyor. Güzel içerik tebrikler.
@mehmetylgnsolak217311 ай бұрын
Muhteşem bir video
@zlkfcan11 ай бұрын
Merhabalar, videodan bağımsız olacak ama COVID aşılarının yan etkileri ile ilgili çok fazla kirli bilgi var. Acaba konuyla ilgili bir içerik hazırlar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim 😊
@huseyincaglar123211 ай бұрын
İyi yayınlar 🫶🏻
@zetnikoven3 ай бұрын
hocam genel olarak kullandıgın ekipmanlar ile ilgili video yapar mısın? kamera goruntulerın asırı iyi cok merak ediyorum ses vs dahil ne kullanıyorsun
@Batusachi11 ай бұрын
İnfinix Mobile Şirketinde çalışan biri olarak elimden geçen telefonu elinizde görmek güzel birşeymiş 😅güzel bir video olmuş 🙂