Foarte bun acest material! Totuși exista o mica greșeală și anume: la minutul 46:09 în material spune probabil din greșeală "La început să te duci la Bancă și să achiți cât mai mult din DOBÂNDĂ" când de fapt ar trebui să te duci și să ceri sa plătești cât mai mult din PRINCIPAL O mica greșeală făcută din neatenție dar care trebuie menționată pentru ca face o mare diferență în buzunarul oamenilor
@RaduConstantinDM7 ай бұрын
Da, insa s-a inteles apoi de ce am zis sa platesti dobanda la inceput pentru ca platind principalul dobanda ti se anuleaza.
@nuficopac7 ай бұрын
Cred ca a fost totusi o gresala de exprimare. Ma gandesc ca per total s-a inteles mesajul. daca platesti principalul scde dobanda, logic.
@mariusbadoi78346 ай бұрын
Eu cred ca este vrajeala sa mearga oameni sa faca împrumut,nu cred ca merge schema asta.
@theturbomedia16 ай бұрын
@@mariusbadoi7834 merge foarte bine si este testata de ani de zile. Cnad faceam treaba asta, 95% din populatie era indopata de biserica si se mergea pe doamne ajuta..uite ca se poate si cu in pic de "fara doamne ajuta ci un pic de cap....Nu e nici o vrajeala. Ma mir ca nu se preda in scoli treaba asta..dar na, ne vor prosti sau creduli in "vrajeala..
@dorudemian82649 күн бұрын
@@mariusbadoi7834 nu este nici o vrăjeală, eu chiar așa fac cu creditul, in 2 ani am plătit 5 ani de credit... Platind principalul anticipat și am ajuns de la 20 de ani la 15 ani in doar 2 ani... Deci recomand sa te informezi și ceri și păreri și de la alte persoane care lucrează in acest domeniu
@lilianadaroczi76178 ай бұрын
Formidabil invitatul. Moderatorul deasemenea. Intrebari bune, raspunsuri clare. Super discutia
@RaduConstantinDM7 ай бұрын
Ma bucur sa aud asta, multumim
@mrossirobi7 ай бұрын
Thanks!
@Brooklin99_dap7 ай бұрын
Va mulțumesc domnule Radu pentru genul acesta de podcast, sunt în căutare de astfel de informație mai ales 'veridică', fără fake Info și minciuni, atât cât e posibil. Este dorința de informație, neavând pe nimeni să mă învețe. 🎉🎉🎉Mulțumesc.
@RaduConstantinDM7 ай бұрын
Multumim, ma bucur daca informatia v-a fost de folos
@cip.p7 ай бұрын
Ce bine le zice Dl Duinu! Simplu, clar, pe intelesul tuturor. Asa ceva ar trebui predat in scoala, sa stie fiecare cum sa inceapa viata. Nu din auzite.
@spynu856 ай бұрын
Bravo!Corect .Educatie financiare nu se face in 12 ani de scoală.Rusine.Se vrea o generatie tampita,asta se stie,sa traiască bune ,,smecherii,,.
@nuficopac7 ай бұрын
Foarte bune informatii, toate aceste lucruri sunt usor de inteles daca vrei sa le intelegi si sa le accepti. Sfatul de la sfarsit mi s-a parut deosebit.
@sabaueric27758 ай бұрын
Radu, mulțumim pentru oamenii pe care îi aduci la tine pe canal. Sunt discuții foarte utile si informative. Mulțumim!
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
Ma bucur sa aud asta, acesta e si scopul meu, ca in urma unui podcast oamenii sa ramana cu ceva practic si util care sa le poata imbunatati viata! 🙏🙏💪💪
@angel8789587788 ай бұрын
@@RaduConstantinDMdeci o banca X se imprumuta la dobanda de 5.5 de la banca Y azi ca sa ii dea lui Ion credit. Maine banca Y se imprumuta la dobanda de 6.0 de la banca X sa faca rost de cash pentru creditul lui Vasile. Si tot asa pana cand la 3 luni se trage lunie si se mai achita din imprumuturi. Cand in mod normal ar fi trebuit sa se duca la bnr si pe baza banilor pe care ii da imprumut sa ceara un print de cash. Sau sa il trimita pe Ion direct la banca Y. Aceste imprumuturi ascunse si mascate sub pretextul cererii si ofertei (curente sau viitoare ca nu conteaza pentru banci) ar trebui interzis sau cel putin reglementat de BNR. dobanda de maxim 2% E o manipulare grasa, ilegala si imorala. Banca trebuie obligata sa spuna da am bani proprii ai mei sa ii imprumut > atunci pot functiona. Nu am...atunci nu mai dau bonusuri sau imprumuturi doar cu buletinul, pun mintea la contributie si ii fac, sa pot imprumuta corect si la dobanzi relativ mici.
@marianc36128 ай бұрын
notificarea dată de el pentru toti oamenii e priceless! Felicitari Laurentiu! si multumim pentru sfaturi!
@zuzandreeazuz27393 күн бұрын
Ce frumos și calm vb acest domn
@euteo8 ай бұрын
41:30 - Din nou un om care nu reuseste sa explice clar si raspicat de ce in prima faza a creditului dobanda e considerabil mai mare decat rata efectiva iar explicatia este fiindca e un simplu calcul matematic care nu se poate face altfel. Cand tu vrei un credit ipotecar, banca iti ofera o rata a dobanzii si posibilitatea de a alege intre rate egale si rate descrescatoare. Tu alegi suma, perioada. Majoritatea aleg rate egale, pentru ca daca ar alege rate descrescatoare, pur si simplu nu le permit veniturile sa acceseze suma dorita in primii ani de credit. Iar la ratele egale e doar o formula de calcul in functie de ce perioada ti-ai ales si de rata dobanzii. Pentru ca tu in fiecare luna trebuie sa platesti dobanda aferenta principalului datorat pentru perioada aia de o luna. De exemplu la 120000 cu o dobanda de 10%, daca nu as plati nimc prima luna, as datora 121000 - pentru ca avem principal de (120000*10%)/12 = 1000 -> asta inseamna ca trebuie sa platesc minim 1000 de lei pentru ca valoarea datorata sa nu creasca. Tot ce platesc peste 1000 duce la scaderea sumei din principal -> si aici vine calculul pe care banca il face - adica sa calculeze exact cat sa te puna sa platesti la principal pe langa dobanda, in asa fel incat sa iti intinda creditul pe perioada aleasa de tine pastrand exact aceiasi suma pe care o platesti tu luna de luna, cu conditia ca dobanda sa ramana constanta. Cand mai ai 10000 de platit din creditul ala normal ca dobanda se va calcula la 10000 de lei - adica va fi 83 de lei ( fata de 1000 cat era in prima luna a creditului). Fara fantasmagorii de genul Banca e interesata sa recupereze in prima parte nu stiu cat la % din dobanda si alte vrajeli. Atata timp cat dobanda este una anuala si nu una calculata fix la suma accesata, nu se poate face in alt fel. Iar dobanda calculata fix la suma accesata nu se va risca nici o banca niciodata sa aplice. Pentru ca ar trebui sa isi asume riscul inflatiei, instabilitatii socio-economice, politice etc pentru o perioada de 30 de ani.
@AnDY.H.807 ай бұрын
So True! Bine punctat!🙂
@madalogi20916 ай бұрын
Da, exact, și eu am așteptat explicația și am fost dezamăgit. Dobânda are o singură formulă de calcul, banca nu înșeală pe nimeni luând la începutul creditului o dobândă mai mare (ca valoare absolută) decât principalul. Așa e corect, așa e matematic, iar toți cei care nu pricep lucrul ăsta nu înțeleg cum funcționează matematica.
@natalia22ro5 ай бұрын
Nu e adevărat! Formulele matematice sunt create de oameni, în funcție de ceea ce doresc să obțină! Așa cum se poate schimba formula de calcul a impozitului pe venit, azi avem un procent fix pentru toată lumea, măine putem avea calcul progresiv. Nimic nu e veșnic. E foarte simplu, daca băncile ar vrea sa își diminueze câștigurile, s-ar aplica o alta formula. Relația bancă debitor este, sau se prezuma a fi una de afaceri. Intr-o afacere, ricurile si beneficiile trebuie împărțite. În această relație, bancă acționează de pe o poziție de forță, având în spate înțelegerile cu celelalte banci: daca avem toate aproximativ aceeași dobândă, nu contează că azi pierd eu, bancă x, un client în favoarea ta, bancă y. Mâine va veni la mine un client pierdut de tine, bancă y. Cota de piață e data de puterea băncii sau de marketing ul făcut. În cazul împrumuturilor, bancă nu își asuma nici un risc, TOATE riscurile sunt transferate, sunt impuse clientului. Ba mai mult, cunosc cazuri în care se percepe și comision de risc! Și asta în situația în care banca are n angajați care o pot proteja, care au cunoștințe de specialitate, acces la informații pe care pot interpreta în favoarea lor, clientul se are doar pe sine. Vorbesc doar de clienți persoane fizice care fac împrumut ipotecar pentru o casa în care vor locui.
@vasiabikeru5 ай бұрын
Dobanda mai mare la inceput a fost introdusa cand s-au eliminat comisioanele de plata anticipata. E metoda bancii de a se asigura ca primeste cat mai mult din dobanda daca tu decizi sa platesti anticipat.
@YamilAngura23 күн бұрын
@@euteo graficul de rambursare pentru rate egale se calculează cu o formulă in Excel, care este universală în toată lumea. Se numește calculator loan, și se găsește pe internet pentru descărcare, pentru cei care vor să își calculeze un eventual împrumut.
@Deny27ro6 ай бұрын
Felicitari Laurentiu pentru interviu! Foarte faine si clare explicatiile oferite! 👏👏👏
@laviniacoman8 ай бұрын
Atat timp cat oamenii sunt disperati si traiesc din credit in credit, bancile nu au niciun interes sa reduca dobanzile sau comisioanele. Este o realitate, din pacate. Sper sa apuc sa traiesc si sa vad o abordare precum cea descrisa de invitatul dvs., insa raman rezervata. Multumesc pentru informatii, destul de interesant episodul.
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
🙏🙏💪💪Poate vom trai si acele vremuri :D
@robert2685pf8 ай бұрын
Majoritatea oamenilor traiesc din credit in credit pentru ca le place sa-si impresioneze vecinii. Sunt evident si exceptii si oameni care intr-adevar o duc greu pentru ca asta le e soarta, dar majoritatea ar putea trai si fara credit la "X5" de la babuta din germania si fara iPhone 16XXL Premium Plus Gold, ar putea trasi si cu o masa mai simbolica de sarbatori, 1 mai, etc si ar putea trai si fara concedii in Dubai de dragul pozelor pe Instagram. Ar putea trai mai simplu si mai cumpatat. Banca doar ii ajuta sa se laude prietenilor si vecinilor. De indata ce prostimea va intelege ca viata nu trebuie traita in competitie cu altii (a se citi "dujmanii" si "valoarea"), probabil lucrurile vor merge mai bine, iar bancile vor concura pentru putinii potentiali clienti de pe piata. Cerere si oferta
@markf14418 ай бұрын
@ 1:05:13 multumesc , in mod deosebit / in primul rand , pentru sfatul acesta ! Acum o ora am descoperit acest canal si consider ca trebuie sa-l urmaresc ca abonant cu notificari activate ! Succes !
@ana-maria17628 ай бұрын
Mai vrem! Sfaturi pentru persoane juridice, va ro. F. bun materialul. Mulțumim!
@RaduConstantinDM7 ай бұрын
Buna idee...o sa ma gandesc la un episod cu cineva din zona bancara pentru zona de creditare persoane juridice!
@anca13375 ай бұрын
Pot confirma ca ceea ce spune domnul Duinu este adevarat, am luat credit in 2017 si abia in 2019 am aflat ca pot rambursa anticipat accelerat practic printr-o greseala ,am avut niste bani deoparte si am vrut sa nu le port de grija si uite asa am vazut in graficul ce a urmat ca mi-au taiat din grafic cateva luni bune la care nu s-a aplicat dobanda ,comparand graficele intre ele cel de dinainte si cel de dupa.... asa mi-am dat seama ce s-a intamplat si uite asa ...de 2 ani am terminat un credit care nu ma lasa sa dorm deloc noaptea si din ce trebuia sa dau 140.000 euro pt 64.000 euro luati, am platit numa 76.000 cu tot cu dobanzile pe care au apucat sa mi le aplice aferente lunilor in care nu stiam ca pot face asta. Eu nu aveam aplicatie, ca se poate si din aplicatie sa faci rambursare anticipata, dar am mers in fiecare luna la banca in data scadenta si am platit anticipat.Formularul pe care il primeam la semnat te intreba : *cu prelungirea perioadei si diminuarea ratei *cu diminuarea perioadei si mentinerea ratei *inca ceva ...din pacate nu mai stiu ce Mereu am ales cu diminuarea perioadei si mentinerea ratei asa cum a spus si domnul Duinu in podcast. Cand am luat casa am luat cu broker si nu am avut nici o bataie de cap cu acte ,eu am mers numa la semnat ,asa mi s-a parut si mie ireal sa fie adevarat si asa usor si totusi a fost .Bafta tuturor si fiți cumpatati !
@newconceptmirrorevents5428Ай бұрын
Interesant si util, totusi pentru a refinanta un credit noua casa ai nevoie de acordul FNGCIMM pentru refinantare. Pentrul a lua acest acord trebuie sa astepti o periaoda de timp destul de lunga. Spor!
@YamilAngura8 ай бұрын
Eu am inteles cam tarziu ce se spune in acest podcast, dar niciodata nu este prea tarziu. Dupa 6ani din 27 de credit am aflat, si m-am folosit de informatie un an.
@ionutmutu33424 күн бұрын
Bună ziua. Ați mai redus din perioada celor 21 de ani rămași din cei 27?
@YamilAngura23 күн бұрын
@ionutmutu334 am redus cu 126 de luni din totalul de 320. Am început să rambursez lunar cate ceva începând cu iunie 2023.
@ionutmutu33423 күн бұрын
@@YamilAngura10 ani și 6 luni e perfect. Ar mai fi aproximativ 15 ani,dacă am făcut calculul bine. Mult spor la rambursare anticipată.
@ionutmutu33410 күн бұрын
Practic, dacă am făcut bine calculul, au mai rămas 9 ani și 10 luni din cei 27 de ani inițiali. Doamne ajută, spor la rambursare anticipată.
@YamilAngura10 күн бұрын
@@ionutmutu334 14.10.2033 este ultima rata acum, dar o sa mai rambursez luna de luna atat cat pot
@MrRikardos7 ай бұрын
Chiar am invatat multe chestii interesante si de folos, mulțumesc frumos 👍
@s.shefferd94145 ай бұрын
Foarte bun si util podcastul. Eu am o mica afacere. Eu si sotia ne permitem de toate ce ne dorim, avem masini de 25000 euro ( fara credit), mergem de 3 ori pe an in vacanță si inca vreo 2 city brake-uri, de vreo 10 ori pe an mergem la părinți 500km, platim chirie apartament, chirii birou si depozit, mancam ce vrem, bem ce vrem, ne imbracam cum vrem. Insa sistemu este asa facut incat nu ne putem permite o casa proprie. Si este foarte greu sa decid daca vreau credit ipotecar fiindca platesc chirie 320 euro in București ( apartament 2 camere), iar rata la banca ar fi > 5-600 euro 😮. Deci pentru prima rata trebuie sa vand masinile si sa mergem la metrou, si diferența de 300 euro intre rata si chirie (3600 euro pe an) trebuie sa o dau la banca si sa nu mai mergem in vacanțe sau sa mancam mai gustos. Deci cu credit viața ar deveni mai grea si mai plictisitoare si nu sunt sigur daca vreau asta 😂. Voi cum ați proceda?
@jurysalagean20298 ай бұрын
Asa cum povestește domnul director pare simplu. Dar depinde dacă e complicat sau simplu în funcție de lucrătorul de la banca. Dacă prinzi un funcționare prost te poarta pina ți se face rău.
@andre0708ea5 ай бұрын
Mulțumesc cu recunoștință!
@ionutmutu33410 күн бұрын
Interesantă emisiune.
@ionelaiordanescu4687 ай бұрын
F utile informațiile! Multumim!
@soimiidobrogeni7 ай бұрын
Mulțumim pentru informații!
@claudiudoncea92707 ай бұрын
Multumesc pentru vlog, foarte informativ!
@irinadincu80778 ай бұрын
Multumesc pentru informatii.Foarte utile
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
🙏🙏💪💪
@valeriubulacu78718 ай бұрын
Foarte adevarat! Dar isi bate joc de informatii cu folosirea atat de proasta si de deasa a cuv "ca si".
@Ivan440008 ай бұрын
O familie frumoasa duinu . Mama lui Laurențiu a fost învățătoarea mea
@IvanVladCristian8 ай бұрын
Genial invitatul, clar, concis.
@DeliaM69622 күн бұрын
Exista un canale care explica de ce dobanzile in Romania sunt cele mai mari din Europa. Pentru ca sunteti camatari. Respect mai mult hotii de portofele decat bancherii.
@CosminMinaiVasile-vk9fv8 ай бұрын
Salut, o buna informare in piata, dar mi-ar fi placut sa vad ceva si pe segmentul "persoane juridice". Poate, abordata toata zona de la start-up pana la institutiile mari, cum se face analiza, ce banci sunt dispuse sa investeasca in start-up uri si ce se intampla in continuare daca afacerea are succes sau esueaza.
@naebnr19907 ай бұрын
Super fain explicat..în concluzie băncile din România sunt niște cămătari legali
@sosetaucigasa81497 ай бұрын
Cam greu ti-ai dat seama 🤭🤣
@stefanp.79867 ай бұрын
Subscribed! Bun material!
@alexandruioan14 ай бұрын
bun material. Oamenii au o frica irationala de credit. Un credit poate fi o parghie extrem de buna pentru a-ti imbunatati situatia financiara. Mi-ar placea un bis cu partea de refinantare. Mi-a starnit interesul treaba cu refinantarea dupa 1 luna la prima casa, cred ca exista o oportunitate interesanta aici... Also, maybe o discutie ptr partea de persoanje juridice?
@floringheorghe51017 ай бұрын
Digerabile si de inteles informatii. Multumim. Contactul invitatului? Mersi fain😊
@IoanaLilianaDorobantu11 күн бұрын
Multumesc
@lucianos167 ай бұрын
Buna ziua! Nu ati raspuns la intrebare sau nu am inteles, dar daca broker-ul are comison mai mare de la banca x nu ar fi mai interesat sa te indrume catre banca x si nu catre banca y care are dobanda mai mica?
@Mihaivisanphotographer2 ай бұрын
Intrebarea este , minutul 14:00 ce se intampla cu dobanda ce ai platit-o la banca nr 1 pana in prezent :))) Dupa platesti dobanda si la Banca numarul 2 , nu ? Foarte usor sunt lasati oamenii influientati ...
@alexandrughinea47878 ай бұрын
M-am abonat 👍
@SoloPetru8 ай бұрын
Informații utile
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
🙏🙏💪💪
@c-jay85008 ай бұрын
Daca nu mai spui enorm de mult, dau subs :D
@IcemanTheDj6 ай бұрын
Mesajul final... 🫶
@RaduConstantinDM6 ай бұрын
Daaaa....e foarte foarte bun!
@madalinmadness99057 ай бұрын
Din păcate pentru refinanțare, procesul trebuie luat de la capăt, nici o banca nu accepta sa faci act adițional pe noile dobânzi, doar dacă treci de la variabila la fixa. Daca faci fixa-fixa, iei procesul de la capăt, cheltuieli aprox 5000 de lei in 2024 Aprilie.
@martinjohnph8 ай бұрын
🍾🥂🍾 Șampanie pentru voi Răducane ! Și sper să aprecieze informația, și cei care mai au credite pe la bănci. Că multă informație mai aduci pe canal de fiecare dată.
@bogdancretu19628 ай бұрын
Desi la modul general materialul oferă destul de multe informatii utile, arata pentru cei informați ca Dl. Duinu habar nu are care este diferența dintre IRCC si ROBOR si nici cel dintre IRCC zilnic si IRCC trimestrial. O alta necunoscuta pentru Dl Duinu este valoare comisionului de administrare a creditului care poate avea si forma de procent care poate ajunge si la 0,3% pe luna care înseamnă 3,6% pe an si se aplica la sold. Deci departe de acel 150 lei pe an menționat de invitatul dvs. Este o dezinformare grosiera pe care canalul dvs o promovează, presupun nevinovat. Va recomand sa reveniți cu o erata la acest material, din respect pentru cei care v-au urmărit.
@GabrielRusu-lp3kt7 ай бұрын
Te rog domnu sa ne explici diferenta
@AndreiDante7 ай бұрын
L-as m-ai fi intrebat pe domnul Laurentiu Duinu, daca ajuta in vreun fel in fata bancii faptul ca esti bine asezat din punct de vedere financiar. Nu ma refer la faptul ca ai castiguri substantiale ci mai mult ca esti organizat din punct de vedere financiar si anume: Iti bugetezi banii zilnic/saptamanal/lunar tinand evidenta a ceea ce se intampla cu finantele tale, investesti regulat in actiuni (poate si alte instrumente financiare), ai un plan structurat pentru investitii mai costisitoare care vor genera venituri, and so on. Poate prezentandu-te in fata bancii cu astfel de mentalitate, oferi acesteia credibilitate pe termen lung ca stii ce faci sau macar ai un plan pe care sa-l urmezi.
@mgghinea6 ай бұрын
Ajuta, pentru ca fiecare client e diferit și fiecare client are un scor și în funcție de acel scor primești condiții mai favorabile , cel puțin asa se face în Europa, nu mai este demult un proces standard . Tu având acel profil vei primi mai bune condiții și vei putea negocia mai bine pentru ca esti uj client serios și aporti credibilitate. Totul este sa negociezi și sa negociezi pana primești ce meriți.
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
La creditare esti intrebat de natura surselor tale de venit. De asta se face profilul personal
@Mojojojo284 ай бұрын
Din ce știu eu dobânda de referință este stabilita de banca centrala, BNR. Aceasta dobânda urcă, scade în funcție de starea economica, inflație, practic în funcție de câți bani sunt în economie. Dacă sunt prea mulți.. avem inflație.. și atunci BNR intervine și crește dobânda cea ce duce la scumpirea creditelor. Si viceversa. Sper ca nu greșesc✌️
@mariuscostelmiron60827 ай бұрын
Din cate stiu exista credite ipotecare cu dobanda fixa. Faptul ca pe termen scurt e mai mare rata plătită e un cu totul alt aspect. De asemenea si IRCC si robor sunt 2 indicatori diferiti . Nu au înlocuit bancile. Diferit e faptul ca poti opta pt unul dintre cele 2
@medeline20126 ай бұрын
Intrebare pentru broker: la cate rambursari anticipate poti fi limitat intr-o luna si daca intermedierea prin broker de credite afecteaza rambursarile anticipate? Bancile pot creste costurile la un credit(comisioane ascunse sau asigurari) daca creditarea se face prin intermediul unui broker?
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
1. Poti face cate rambursari vrei per luna, nu vei plati taxe, nu esti limitata. 2. Brokerul doar te ajuta sa iti gasesti banca si sa iti faca dosarul. Brokerul nu influinteaza rambursarea anticipata. 3. Brokerul e doar un intermediar. Banca isi vinde serviciile pe baza profilului tau.
@AriadnaBodron8 ай бұрын
Va rog sa mi raspundeti daca, dupa 15 ani de rambursare, din 25 ani, cat ar fi de dispusa banca sa negocieze cu clientul de maniera ca aceasta sa fie atat de darnica cu clientul ? Cand platesti in avans o suma oarecare, diferenta este considerate un alt credit . O iei de la capat . Negocierea ideala - dobanda zero macar pentru ultimii 3 ani /36 luni din totalul de 25 ani de belsug financiar-bancar . Multumesc anticipat .
@adiadr17087 ай бұрын
Nu negociază nimic stai linistit😂
@ionutmutu33423 күн бұрын
Sărut mâna. În cazul dumneavoastră, refinanțarea este singura soluție. Un credit pe 10 ani, și, dacă puteți, rambursat anticipat.
@AriadnaBodron22 күн бұрын
@@ionutmutu334 mulțumesc pentru sfatul dvs . Am redus din credit cu plata anticipata, cu menținerea perioadei(câștigul meu o rata ceva mai mica, proporțional cu veniturile anticipate de actualul guvern pentru următorii ani) - cât am reușit sa economisesc, mi a prins bine .
@MonicaMarcu-h6f3 ай бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
@mihalca27 ай бұрын
Teoretic practic am fost la banca la care am creditul și toate conturile și mi - au spus ca nu au fonduri !
@Alexei-bx8uv7 ай бұрын
Informație interesantă..Sunt investitor de aproximativ un an și jumătate, după ce mi-am dat seama în perioada pandemiei că nu te poți baza pe un singur venit pentru totdeauna, fiind puternic lovit de pandemia din Moldova, și am început să studiez despre investiții , piețe, Am a urmat cursuri de tranzacționare și în cele din urmă a început să investească. Investesc (făcând DCA, tranzacționare) în piața cripto și în prezent pot spune că mi-am dublat investiția. Urmăresc diagrame zilnic și urmăresc experții în cripto. Asta în plus față de economisirea banilor pentru a cumpăra o casă cu soția mea. În viitorul apropiat vreau să investesc în acțiuni și mai târziu în imobiliare.
@Alexei-bx8uv7 ай бұрын
Desigur, poți câștiga fără a fi nevoie să stai pe grafic toată ziua. Eu personal câștig peste 8000 de dolari pe săptămână tocmai am plecat profesioniștii îmi gestionează tranzacțiile conform acordului
@DarioGervasio67 ай бұрын
Super
@JasonRonald-vr2yb7 ай бұрын
tranzacționarea vă aduce o mulțime de bani, cel puțin mai mult decât o slujbă medie🙂
@Alexei-bx8uv7 ай бұрын
Ea este Mihaela Silvia Otil
@Alexei-bx8uv7 ай бұрын
@ InveSTwithMihaela
@m1ha1mateescu8 ай бұрын
Am urmărit întregul podcast, pentru că m-a intrigat titlul. Care este răspunsul la întrebarea din titlu: "Cum să iei fără DOBÂNDĂ orice credit" ?
@madden128 ай бұрын
Un mod frumos de a spune: titlul e clickbait si minciuna
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
Nu poti sa iei fara dobanda tot creditul ci mare parte din el daca-l platesti anticipat!
@thepalm27918 ай бұрын
Teoretic nu poți, practic vezi la Donald Trump Și Robert Kyosaki (sau cum îl cheamă)
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Raspunsul la titlu: cand dobanda e negativa. In 2020 acest lucru s-a intamplat.
@natalia22ro5 ай бұрын
@@Alex-ll7gknici atunci. Chiar dacă partea fixa, euribor sau robor scad, sunt pe minus, tot plătești marja băncii. Că doar nu crezi că iți dă bancă dobândă pentru că ai luat credit de la ea.😂
@AndreiHanceariuc8 ай бұрын
Foarte multa educatie transmisa intr un timp atat de scurt..pacat ca la scoala nu te invata aceste chestii si ajungi sa te documentezi dupa ce te lovesti de ele🤣🤣 totusi, la min 16:30 este precizat ca banca 2 da bancii 1 suma indatorata..asta inseamna ca dobanda stabilita de banca 1 nu mai este platita? Banca 2 cand vireaza banii in banca 1 ca sa achite creditul, vireaza suma care a fost stabilita inainte sau dupa dobanda?
@stefanitastefan40755 ай бұрын
Cum este mai bine: 1. Sa contractez un credit pe 30 ani si sa platesc anticipat la inceput o suma de x ? 2. Sa contractez un credit pe 25 ani si sa platesc la inceput acceasi suma x? In care din variante valoarea titala platibila este mai mica? Va multumesc daca binevoiti sa va faaveti timp pentru raspuns!
@mihaimihai8593Ай бұрын
Creditul mare te îmbolnăvește și te istoveste, doar pentru un apartament de 2 camere devii un sc lav, de România
@tudorsor917 ай бұрын
O întrebare interesantă ar fi fost, cum se atribuie punctajul de merit pentru obținerea unui credit, gen credit score in sistemul european.
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Prin a fi un bun platitor a creditelor anterioare sau a descoperirii de cont. Ex practic iti iei un crrdit de nevoi personale pe x luni si il achiti in x-5 luni. Vei avea un scor mai mare.
@stefanitastefan40755 ай бұрын
La ce minut s-a raspuns la intrebarea din titlu?!
@mihaicernea87358 ай бұрын
Partea cu butonul de subscribe copiata cuvant cu cuvant de la The Diary of a CEO podcast. Keep it Original 💯
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
N-ai putut sa te uiti ca e partea aia ca la DAOC, n-au intrat informatiile astea gratuite in tine din cauza asta sau? Ah da, am uitat, suntem carcotasi, ca e greu sa zici de lucrurile bune si e mai simplu sa zici de alea rele...ai si tu dreptate.
@CChriss2558 ай бұрын
@@RaduConstantinDMde ce ar fi un lucru rău? Ăștia suntem, Lasă-l să comenteze că ajută la algoritm. Bravo, mulțumim de Infos
@Hrodbert8 ай бұрын
La fel cum marii producatori din industrie nu se copiaza intre ei cand ceva merge bine? La fel cum emisiunile de succes din afara ajung si la noi ca “franciza”: Vocea romaniei, romanii au talent, etc. Ai dat mail la ProTV sa le zici sa fie si ei 100% originali? Si eu am observat ca e fix de acolo, insa e o formula care prinde si poti trece usor peste, cand in jurul tau ai lucruri care-s copiate unii de la altii. Masina, telefon, design-ul casei, etc. Comentariul tau te face doar un alt ipocrit. Deschide-ti perspectiva.
@geoo234568 ай бұрын
Exact. După acel tip! Și da, oamenii prefera autenticitatea! Bafta oricum! Totuși este greu sa faci, e mult de munca.
@TomaPopescu158 ай бұрын
@@RaduConstantinDM iti sugerez sa te impaci cu compromisurile pe care le faci. Nu este normal sa ai reactia asta. Daca stam sa detaliem dc ai copiat orice om intreg la minte ti ar da dreptate sa o faci, asadar own it!!
@doinitaromaniuc92038 ай бұрын
Care sunt datele de contact ale d-lui Duinu? Mulțumesc!
@cerchez1005 ай бұрын
De la min 41:15 până la 45:00 . Ați spus că toate băncile la nivel mondial aplica la rambursarea creditului la început din rata : dobânda 90% și 10% din principal . (Doar in Romania Fac așa) Am credit ipotecar în Italia aici e invers : din rata de 447 € este formata din 350€(78,3%) principal și 97€(21,7%) dobândă Fixă pe toată perioada creditului, adică Rata nu îmi crește niciodată . Doar in Romania băncile oferă primi 3-5 dobânda fixă și după devine variabilă
@thewildmustangisfast3 ай бұрын
In Canada nu este asa numai daca, este exact invers. Ptr un credit imobiliar cu dobândă compusă, în primii ani plătești mai mult din dobândă nu din principal. Din motivul ăsta este bună să faci o plată în avans în fiecare an de 10%- 20 %( depinde de contractul pe care îl ai) și să plătești împrumutul mai repede.
@cerchez1003 ай бұрын
@@thewildmustangisfast posibil ! Înseamnă că eu am fost mai norocos
@Vivrelaliberte3 ай бұрын
Ce banca ????😅😅😅nupot sa cred așa ceva. Și eu am credit din 2011 la BPM am variabila Primi Anni plăteam mai mult dobânda , câțiva anișori capitalul era mai mare însă din 2020 plătesc 30% capital și 70 % dobânda 😢😢😢😢😢😢 BANCO Popolare di Milano una Merda assoluta
@Vivrelaliberte3 ай бұрын
Non ci posso credere 😨 ma che banca e ??? Mai sentito una cosa del genere in 20 anni che sto in Italia 😮😮😮😮😮😮
@Vivrelaliberte3 ай бұрын
@@cerchez100molto fortunato 🍀
@PituBrS7 ай бұрын
Bestial podcast, dar faptul ca a fost murdar obiectivul cu care s a filmat, iar eu am stat sa curat cred ca 10 minute e fenomenal XD
@TheWordBecameFleshJ1147 ай бұрын
Mi se pare interesant că toți recomandă sa scazi perioada in loc sa scazi rata la plata anticipata, dar dacă știu ca eu voi plati suma X ca anticipat in fiecare luna, creditul se va termina in Y ani, indiferent de alegerea făcută (scaderea ratei sau a perioadei). Bonus, daca scazi rata nu mai esti obligat la o rată mare. Daca principiul cu scaderea perioadei valabil, de ce nu iei creditul de la inceput pe 10 ani in loc de 30?
@cipriandanca26607 ай бұрын
Pentru ca nu ai banii la momentul accesarii creditului! Pentru ca o perioda mare inseamna o rata mai mica. Fiecare isi face calcule dupa venit/ siguranta financiara. Banca nu are de unde sa stie ca tu vei economisi/mosteni/castiga o suma de bani si vei rambursa anticipat.
@ionution29348 ай бұрын
Drop the mic: Bani poti lua cu dobanda, dar timp nu. 🧠
@DrAk3bv3 ай бұрын
Mie în iunie 2025 mi se termina perioada fixa pe ipotecar si trec în variabil. Pot apela la un broker pentru a imi negocia refinantarea sau este doar pentru clientii care cumpără imobil si sunt la inceput, ajutorul asta cu brokerii?
@ionutmutu33410 күн бұрын
Cel mai sigur refinanțare, faceți din timp cererea, că durează nițel. Bine, acuma depinde pe ce perioadă a fost făcut creditul, respectiv ce perioadă a mai rămas de achitat din el.
@cipriandanca26607 ай бұрын
Salutare. Asta este momentul T0 in care da, bancile dau bani cu dobanda 0 daca stii sa ii iei. Platesti comision de administrare care este fix pix! Daca luati banii rambursati din credite sau investiti in titluri de stat! Vedeti refinantari la CEC Bank, BRD si ING! Va spun din experienta personala!!!
@Tarotis3 ай бұрын
Total pe langa 😂
@iulianfd8 ай бұрын
Sunt demonizate asa de pomana bancile, banca iti percepe dobanda mai mare la inceput, nu pt ca asa vrea ea, ca stie ea ca vei plati tu anticipat, ci din cazua modului de calcul a ratei fixe si faptul ca creditul e mare la inceput. Pe parcurs principalul scade pana la final cand devine infim si respectiv si dobanda e mica. Ideal ar fi avem rate mari si credite scurte ca durata, insa in realitate alegem rate cat mai mici si credite pe perioada lunga, o perioada lunga implica dobanda totala mai mare.
@remusb7 ай бұрын
DOAC de România
@ovidiubala59607 ай бұрын
A copiat până și introducerea și studioul 😂
@valiciocarlan68498 ай бұрын
Foarte bune informatii! Dar titlul este ckickbait.
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
Este putin 😁
@marrianpomi8 ай бұрын
Păi titlul este ceea ce cautam, informații de mare valoare !!💯
@vlad.leonte6 ай бұрын
Titlul e țeapă, chiar jenant și contrastant cu restul dialogului care a fost foarte util și aduce informații bune explicate pe înțelesul tuturor. Nu vrei să plătești dobânda, nu faci credit. Rușinoasă faza cu titlul, scade nivelul...
@carlosacalul14 күн бұрын
Nu stăpânești foarte bine termenii și expresiile folosite ;) ai făcut facultatea ecologica cu becali si ciolanu😂?
@raducapraru13947 ай бұрын
Daca platesti doar principalul de fiecare data, banca de unde isi mai ia dobanda(profitul) ?
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Cand depui cererea de plata anticipata, banca iti cere sa platesti dobanda la zi. Ex in 20 a lunii ai rata de achitata. In ziua 10 faci plata anticipata. Banca iti cere sa platesti dobanda pt primele 10 zile si de abia apoi iti ia suma de platit anticipat.
@failchanel19227 ай бұрын
De ce trebuie sa platesc eu ca nu stie banca cum sa isi gestioneze banii astfel fiind nevoita sa ia bani de la alta banca? Si mai ales dc sa platesc 30 de ani pt ca se imprumuta banca pe 2-3 luni
@taVy9318 ай бұрын
Cum poți negocia o dobânda fixa la un credit imobiliar in desfasurate cu banca fără sa modific actele imobilului.?
@LaurentiuDuinu8 ай бұрын
Cel mai eficient, soliciti acord refinantare a creditului actual. Si , daca vor sa nu te piarda din portofoliu, iti ofera Act Aditional la contractul de credit actual.
@the.blue.raven77778 ай бұрын
@@LaurentiuDuinu nu toate
@LaurentiuDuinu8 ай бұрын
@@the.blue.raven7777 atunci, refinantezi creditul la alta banca. Te pot ajuta cu asta.
@silvig24318 ай бұрын
Si daca scade ircc ul?
@LaurentiuDuinu8 ай бұрын
Cu siguranta o sa si scada IRCC. Insa ritmul in care scade, nu este unul la fel de brusc precum a crescut. Din calcule simple aritmetice, trebuie sa scada sub 2% , ca sa devina ineficient.
@plesoiumario59918 ай бұрын
Bucurii Divine!
@beelzeszel8 ай бұрын
Păi tot ce am înțeles eu de aici este că tu le plătești profitu lor prima data și după datoria Cea ce are sens pentru ei Dar nu si pentru tine pentru că oricât de repede plătești profitul lor tot se face în caz că anulezi împrumutu și oferi toți banii înapoi Pentru că profitul ăla 90% din primele lunii tu l-ai plătit și nu se scade la rambursarea totală a baniilor de ex în 3-4 lunii
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Cand ai semnat cu banca, ai ales sa platesti dobanda aia. Asta e bussinesul lor. La fel ai face si tu, vrei sa obtii ceva daca dai cuiva ceva. In schimb, poti limita profitul lor: fie iti alegi cu cap perioada de creditare, fie faci un mix perioada mare - plata anticipata - scurtare perioada. Mai poti jongla cu perioada fixa primii x ani. DAR in acelasi timp, poti sa intorci castigul bancii in favoarea ta, prin investirea baniilor in piata obtinand astfel un randament peste dobanda practicata de banca, in plus pt tine, castigand bani din dobanda compusa. Succes.
@toaderavram26925 ай бұрын
Autorizație ANPC o obti foarte ușor dacă ști unde să cotizezi. Asta cu ANPC ul nu mai este de încredere în România.
@renmedia8 ай бұрын
1. Aia cu reducerea dobanzii din partea bancii se intampla sau se va intampla: NICIODATA! E contraintuitiv pt a produce bani. 2. Vedeti cat de gunoaie de camatari sunt bancile? Deci e recunoscut oficial: iti iau prima data dobanda apoi cand te trezesti ca trebuie sa platesti si tu in avans sa termini mai repede e cam tarziu ca astia ti-au luat banii. Intotdeauna sunt incorecti.
@alexandrusumanariu41188 ай бұрын
Sunt banci care ofera si credite cu rate descrescatoare in care dobanda lunara este fixa in valoarea absoluta pe tot parcursul creditului. Problema e ca primele rate pot sa sara lejer de 5000 de lei. Pe de alta parte daca e mare dobanda inseamna ca nu iti permiti acel credit si asta nu e nici o rusine, nu e nimeni mai presus cu nimic ca isi permite sa fie sclavul bancii.
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
2. E vorba de matematica. Nu poti avea rata fixa dar dobanda mica. Doar la rata descrescatoare se vor observa diferente. Conteaza enorm perioada de creditare.
@ramonadinu84578 ай бұрын
Informatiile oferite de invitat sunt utile si adevarate. Dar titlul Podcast-ului... nu are absolut nici o legătură cu cele discutate, ca sa ma exprim elegant. Ar trebui sa alegeți un titlu care sa reflecte realitatea, altfel ..nici nu veti avea abonați la canal.
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
Nici nu avem abonati la canal. Draga doamna, luati ce va trebuie de aici, adica informatie gratuita si sustineti efortul pe care l-am facut ca sa aveti parte de aceste informatii...multumim!
@AUTOHAUSEUROPA8 ай бұрын
Introducerea ca la The Diary of a CEO cu cererea de abonare
@cristianbalate5 ай бұрын
Sunt rezident în altă țară. Am niște bani în Transilvania care stau degeaba. Cum să-i investesc în Ro câtă vreme nu mai sunt rezident în Ro?
@Vivrelaliberte3 ай бұрын
Crypto and Bitcoin fără dubii❤❤
@eugeniamanea9 күн бұрын
Imobiliare, terenuri, zic...
@Marian-zt1hy8 ай бұрын
👍👌
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
😍😍
@24Sory8 ай бұрын
Principiul acesta de a pune mare parte din dobândă la începutul perioadei de rambursare se percepe doar în România am credit de nevoi personale în Germania dobânda este aceeași sumă de la prima lună până la aproximativ ultima
@mitza3608 ай бұрын
🤣🤣🤣🤣🤣
@crazylordbc33478 ай бұрын
Acest principiu este doar la ipoteca calculat chiar si in Germania!
@marimari-q1d7 ай бұрын
In UK dobanda este in functie de suma pe care o mai ai de platit. La inceput este cam 30% din rata iar spre sfarsit, cand scade suma datorata scade si dobanda care ajunge sub 10% din rata lunara iar restul este principalul. Un sistem mult mai just cred eu. Vorbim de creditul de nevoi personale.
@Brooklin99_dap7 ай бұрын
Corect
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Nu mai comparati Vestul cu Estul. Suntem o tara (inca) bananiera si platim pt asta inclusiv la credit.
@cipridobos73658 ай бұрын
Deci fratele meu...cum iei fara dobanda orice credit? rapunde la intrebarea pe care ai pus o in titlu
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
Fratele meu, nu vrei tu sa vii sa ma si tragiu de urechi? Iarta-ma ca te-am deranjat!
@cipridobos73658 ай бұрын
@@RaduConstantinDM nu ar fi rău. Nu mai indu lumea în eroare pentru rating
@dannyg80328 ай бұрын
@@RaduConstantinDM nu mai fii nesimtit, omul a pus o intrebare pertinenta.
@57889h8 ай бұрын
Si eu am fost😮
@iulianparaschiv36808 ай бұрын
Supper
@bogdanmiron92398 ай бұрын
In Romania nu se va intampla asa ceva nici peste 1000 de ani visati mult bine si placut ,in alte tari bancile dau cadouri in bani doar pentru a muta creditul la ei
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
ce anume?
@bogdanmiron92398 ай бұрын
@@RaduConstantinDM Sa ajunga sa te sune banca si sa se gandeasca la buzunarul tau gen sa micsoreze dobanda sau sa te informeze ca poti obtine o refinantare la creditul tau cu o dobanda mai mica s.a.m.d.Ei nu stiu cum sa te fure mai mult si mai repede gen ai cont in euro cazul meu real la BT si ca sa scot euro din contul meu trebuie sa platesc comision la 50.000 euro sa scot comisionul este de aproape 500 euro mai mare rusinea
@iulianfd8 ай бұрын
@@bogdanmiron9239si ce ai putea face cu 50k cash? cn mai accepta cash in ziua de azi, transferuri si aia e, banuiesc ca acolo nu e 500e comisionul
@corinamatei-ox6rm8 ай бұрын
Puțin…altă bancă percepe un comision de 2,5% adică 1250 euro 😂😂
@bogdanmiron92398 ай бұрын
@@corinamatei-ox6rm Nu stiu daca este de ras sau este de plans 🤔
@pinteahaiducu65218 ай бұрын
De ce doar în România există robor sau ircc? În Belgia, unde locuiesc, nu există decât dobânda băncii! În România este dobânda băncii + robor sau ircc??? Hoție pe față!!!
@crazylordbc33478 ай бұрын
Just
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Nu poti compara economia Belgiei cu a unei tari in care politicienii intra cu bocancii peste tot, cand vor ei. Platesti in plus datorita nesigurantei economice pe termen mediu si lung. De abia peste 20 ani, vom avea dobanzile din Cehia-Slovacia. Peste alti 20 ani dobanda din Germania.
@rub23n3 ай бұрын
pentru ca nu avem euro. Probabil in Belgia se ghideaza dupa EURIBOR si isi adauga bancile marja lor. EURIBOR-ul a fost negativ sau f mic o perioada lunga -> dobanzi mai mici
@jonny1992928 ай бұрын
Mai repede suna recupeatori in stil de camatari de 20 de ori pe zi :D
@X3SPRE108 ай бұрын
Radu daca vezi asta vreau sa vin si eu la tine sa le explic oamenilor cum isi pot lua 2 garsoniere si dupa 3 ani sa raman doar cu un ipotecar legal
@corinamatei-ox6rm8 ай бұрын
Cum ?
@taviaioanei94623 ай бұрын
Cum?
@marianscarisoreanu74168 ай бұрын
Stii tu ceva teorie, dar practic gandirea/vederea asupra intregii "poze" iti lipseste cu desavarsire...
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Tot ce s-a spus in podcast e pt incepatori sa inteleaga mersul lucrurilor. Nu toti ne-am nascut economisti si bancheri ca tine. E usor sa etichetezi un om ajuns director de banca, cinste lui ca se coboara la nivelul majoritatii din ro.
@cristianca8897 ай бұрын
Oferta ptru credit imobiliar cu venit din afara tarii e camatarie pura.ptru 50k mi s-a cerut 15%avans si 10%dobanda😂.doar ca sa inteleaga lumea ,43k cu dobanda de 5% inseamna ca dai inapoi aprox 100k
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Nu ai spus nimic de perioada de creditare. Una e 5 ani, alta 30 ani
@cristianca8895 ай бұрын
@@Alex-ll7gk daca iti permiti o creditare pe 5 ani mai bine strangi inca 2 ani si cumperi cu banii jos....
@thevixty30066 ай бұрын
Intro 2 minute..... cam lung sefule
@stefankovacs85808 ай бұрын
Secventele de inceput sunt mult prea lungi si descurajeaza privitorul in a astepta reportajul in sine. Do something about.
@RaduConstantinDM8 ай бұрын
Ok, pt tine o sa le schimb…scz frate
@popescumircea65918 ай бұрын
Cel mai prost sfat sa rambursezi anticipat lunar inainte de scadenta
@iulianfd8 ай бұрын
Adevarul este ca depinde de banca, de suma de rambursat si de pincipiu nu are importanta ca plateste anticipat inainte sau dupa, cel mai bun moment e ieri, pt ca deja azi vei plati o dobanda mai mica ( pt o datorie mai mica bineinteles )
@popescumircea65918 ай бұрын
@@iulianfd cel mai bun moment este in ziua scadentei
@silvig24318 ай бұрын
Unele banci nu accepta ramb in ziua scadentei, oricum suma platita anticipat se scade din principal iar rata se trage normal cu dobanda aferenta…
@C11ana7 ай бұрын
Eu nu înțeleg de ce oamenii care au făcut împrumut acum x ani trebuie să plătească EURIBOR/ROBOR/IRCC de acum. Banii aceia au fost împrumutați atunci, nu acum. Practic împrumuturile au o dobândă care din punctul meu este normală și una suplimentară care acoperă riscurile băncii de acum. Aceasta a doua dobândă nu ar trebui să existe. Banii au fost împrumutați atunci deci ar trebui păstrate EURIBOR/ROBOR/IRCC din momentul acordării. Este ca și cum ai închiria o mașină și ți se schimbă tariful in timp ce o folosești pentru ca proprietarului i s-a mărit x cost.
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Ne place sa vedem doar prezentul, niciodata viitorul sau trecutul. Se numeste dobanda variabila si ti s-a zis la semnare de ce e variabila. Trebuia sa mergi pe fixa, desi era mai scumpa.
@Alex-ll7gk5 ай бұрын
Nu am auzit sa inchiriezi o masina pe 30 ani. Daca ai face-o, nu ti s-ar cere taxa pt o sapt ci pt o perioada mult mai lunga. Nu poti compara mere cu pere.
@mariusfmm6 ай бұрын
Am auzit “ca și” de 3 ori pe minut
@vasiletulica8 ай бұрын
Cum adică??? Banca 2 plătește băncii 1 suma de 50000€ și te refinanțează pe tine cu 45000€? Banca 2 iese în pierdere??? Sau cum e treaba? Mă așteptam să pui această întrebare
@madden128 ай бұрын
Pai tu nu dau 45k , dai 90k in timp
@thepalm27918 ай бұрын
Banca 2 nu iese în perdere. Plătești restul datorat cu o dobândă mai avantajoasă.
@dragdrag15077 ай бұрын
Eu am fost la banca pentru prima casa si.mia zis ca dobanda este 7.5% Banca transilvania... pai cu asa interes... sa tot cumperi case🤡🤡🤡🤡💩