دانشمند گرامی جهانبیگلو سال ها قبل فلسفه دکارت را در کتاب سیر حکمت در اروپا مطالعه نموده بودم اما از گفتار شما در موضوعات مختلف فلسفی استفاده اعظمی مینمایم شما افتخار ما فارسی زبانان هستید ممنون شما. افغانستانی
@gholamhosseinkholghi8832 жыл бұрын
درود و سپاس بیکران،آموزنده و گویا.🙏🙏🙏🙏🙏
@daryoushfarzami4567 жыл бұрын
ممنون از لطفا شما. ارزوی موفقیت و پیروزی
@mansourassari69835 жыл бұрын
دکتر رامین جهانبگلو لطفا یک درستگفتار در باره فلسفه هوسرل هم و پدیدار شناسی هم بگذارید ممنون
@iranforever15665 жыл бұрын
😂😂😂😂به این آدم بیسواد میگین فیلسوف ! فلسفه ی یونان ذیلی از فلسفه ی زرتشت
@iranforever15665 жыл бұрын
😂😂😂😂به این آدم بیسواد میگین فیلسوف ! فلسفه ی یونان ذیلی از فلسفه ی زرتشت
@vidamostajir66404 жыл бұрын
عالی بود برقرار باشید
@naserjafari46593 жыл бұрын
دوست داران فلسفه همیشه از موضوعات فلسفی استقبال می کنند
@yousefnadjarzadeh8 ай бұрын
آن چیزی که از دیده ها و شنیده ها در مورد فهم از ارزش میتوان سخن گفت از نگاه من, ارزشی که نتوان با هیچ ابزار قیاسی ، قیاسش کرد فاقد هرگونه ارزشی است. چونکه انسان با آموزش انسان میشود و اولین درس آموزش برای انسان چگونگی فهم قیاس ارزش است. وقتی سخن از وجودی است که موجودیت از بهر آن است پس به یقین آن وجود خود نیز موجود است. آگاهی و ناخود آگاهی و هوشیاری هوشمندانه بشر ناشی از آگاهی و هوشیاری هوشمندانه وجودی است که آن وجود نیز در وجود آگاه و هوشیار هوشمند دیگری غوطهور است. که میتواند پاسخ به سوال فکر چیست و منبع فکر ناشی از کجاست را پاسخ قطعی دهد. مثال: وقتی که در ساعاتی به جز فضای آسمان بی سر و بی انتهای بی نهایتی دیگر هیچ وجودی نبود اما به نوعی همه چیز در درون فکر آگاه و هوشیار وجودی چون آسمان بود اما با این وجود برون آسمان به معنایی مزین نبود ، آسمانی که قادر به شیوه خلقی بود که در آن چهار قاعده بیش نبود. قاعده اول معنی معنایی که بودن را شکل دهد. که ما آن را قانون تفکر به آفرینش فهم کردیم. قانون دوم ، قانون چینش بودن ها بود که شکل ساختارگونه داشته باشند. قانون سوم ، قانون جنبش بودن ها بود که به شکل هوشمندانه و با اراده جنبانده جنبش داشته باشد. قانون چهارم ، قانون جهت جنبش بودن ها بود که بودن ها چگونگی اختیاری بر جهت جنبش خود مختار باشند. و در نهایت سیارهای در نگاه به خود که مانند خود آگاه و هوشیار باشد را آفرید و نام آن را هوا نامید، هوایی که قادر بود در درون خود مانند قواعد خالق خود موجودی چون زمین را بیافریند و بعد اولین مخلوقات ناخودآگاه ولی با اندام های هوشمند ی که سبب آگاهی آنان شود ، موجوداتی بودن چون دایناسورها که بستری برای بقای حیات نسل های بعدی موجودات دیگری باشند. تا اینکه زمان حال معاصر ادامه دار قصه هوا و زمین به عنوان وجودهای جاودانه زیست از ابتدای پیدایش تا کنون باشد. حال باید انسان معاصر بداند که میزبان او کیست و لحظه های بقا و فکر خود را برای بودن و نفس کشیدن مدیون چه عنصر وجودی جاودانه زیستی است که حال آن را هر نامی بخواهد صدا زند نام این گونه نگاه دین است نه مذهب. چون از نگاه من مذهب یک امر قرارداد بشری برای آئین بده و بستان در چگونگی شکل بود جهت جنبش برای زیستن است.
@hamidn58574 жыл бұрын
توصیه میکنم کتاب آیین سخنوری فروغی رو مطالعه بفرمایید
@daryoushfarzami4567 жыл бұрын
جلسات به صورت پشت سر هم نیس مثلا رنه دکارت جلسه اولش نیس
@agoraphilosophicalforum92177 жыл бұрын
با عرض پوزش جلسه اول به صورت زنده برگزار نشد ولی به زودی ویدئوی ضبط شده آپلود خواهد شد
@midnitefawn92506 жыл бұрын
نقد و بررسى بسيار جالب و پر كششى عنوان و مورد بررسى و بحث گذاشته شده كه اين در نوع خود يك بدعت گذارى براى قشر متفكر و روشنگراى جامعهء پارسى زبان ست. صميمانه از شما جناب جهانبگلو قدردانى ميكنم. تنها يك نكتهء ظريف را كه بر سر گفتن يا نگفتن آن چند روز با فكر خود كلنجار رفته ام (نه بگونهء وسواسى) بايد خاطر نشان كنم، آن اينكه واژهء (فعل) " هستش" يك فعل بى مناسبت و عوام گونه است كه متاسفانه تمام لايه هاى اجتماعى ما را درنورديده و بگونه اى گسترده و فراگير در بين لايه هاى روشنفكر و تحصيل كردهء جامعهء ما ايرانيان حضورى چشمگير دارد. شخصاً و بر اساس آموخته ها و تحصيلات گذشته و مطالعات گوناگون، معتقدم كه اين فعل در زبان فارسى كاملاً نو پا و نامتجانس و ناهمگن است كه توسط عوام مبتدى در مكالمات سطحى اجتماعى تبادل شده و اكنون بگونه اى فراگير در بين متفكران ما در حال استفاده است. از برنامه هاى شما واقعاً لذت ميبرم و خوشحالم كه هستيد.
@xpk81637 жыл бұрын
آقای فروغی در پانویس همان صفحه نخست ترجمه گفتار در روش توضیح می دهد که دکارت "نمی خواهد" بگوید همه مردم در فهم و دانش یکسان هستند.
@nistdarjahan22763 жыл бұрын
خردگرایی دکارت با فرهنگ اصیل ایران هماهنگی زیادی دارد.
@nmohamadnoori15562 жыл бұрын
اگورا
@1228maoodbaig3 жыл бұрын
منم خیلی گستاخ هستم. تمام این چیزهایی که در مورد تاریخ فیلسوفهای گذشته را وقت تلف کردن میدونم.چون فلسفه جدیدی دارم.
@1228maoodbaig3 жыл бұрын
خیلی داری صد در صد مگی
@1228maoodbaig3 жыл бұрын
ریستیreset برای خودت بکنی و دوباره خودت را روشن کنی
@1228maoodbaig3 жыл бұрын
و خاموش کنی
@1228maoodbaig3 жыл бұрын
یک جوری صحبت میکنی که اطمینان داری که حرفهات درسته. شما باید یک کاری بکنی .تمام چرتیاتی که رفته تو کلت یعنی مغزت همه را delet کنی
@1228maoodbaig3 жыл бұрын
تو از کجا مطمئن هستی که درست داری میگی و درست فهمیدی?