Refarm Kampar, Perak | Tempat Rekreasi Best Kampar, Temoh & Tapah, Perak (4k Video)

  Рет қаралды 14,860

Fawwaz Media

Fawwaz Media

Күн бұрын

Refarm Leisure, Kampar, Perak
Refarm ialah 26 ekar ladang rekreasi, bertempat di Kampar, Perak. Kira-kira 4 kilometer dari bandar Kampar, terletak di sebelah kiri jalan menghala ke arah Temoh & Pekan Tapah.
Refarm dikelilingi oleh bukit-bukau dan hutan. Air terjun dalam hutan adalah sumber yang berharga buat kami. Sepanjang 1.2 kilometer sistem paip air yang dipasang dari hulu air terjun untuk membekalkan air yang paling bersih kepada tanaman dan haiwan ternakan termasuk ayam, ikan dan kambing.
Di Refarm, kami menghasilkan baja organik. Dimana kami mengitar semula najis haiwan, sisa-sisa tumbuh-tumbuhan, ditukarkan menjadi baja melalui proses penapaian. Baja organik adalah baja yang terbaik dan paling mesra alam yang mencukupi untuk tanam - tanaman berkembang dengan subur, tampak lebih indah kerana ia membekalkan zat-zat penting yang menggalakkan kesuburan tumbuhan.
Refarm tidak akan membuang sayur-sayuran dan buah-buahan yang berkualiti rendah. Sebaliknya, ia akan dijadikan sebagai makanan haiwan ternakan. Ini adalah konsep Refarm - Kitar Semula dan tiada pembaziran.
Refarm merupakan sebuah tempat riadah tarikan pelancongan yang mempunyai pelbagai kemudahan dan aktiviti yang disediakan untuk kawan-kawan dan keluarga untuk mencipta kenangan yang indah bersama dan sukar untuk dilupakan. Anda boleh melawat kami sebagai penjalanan sehari, mangajurkan acara atau menginap di Refarm.
“Ladang-ke-Meja” ialah konsep Refarm untuk menhidangkan lauk-pauk yang lazat dan sihat dengan mengunakan bahan-bahan yang segar dari ladang.
-----------------------------------
Refarm is a 26-acres recreational farm, located in Kampar, Perak. We are about 4 kilometers away from Kampar town, situated beside the route towards Temoh & Tapah town.
Refarm is surrounded by hills and forests. The waterfall inside the forest is a precious resource for us. With a total length of 1.2 kilometers piping system, we manage to connect with the upstream of the waterfall to supply the cleanest water for the crops and animals including the chicken, fish and goats.
In Refarm, we produce organic fertilizer. In which we recycle the animals and plants’ excrement and residue, turned into manure through fermentation process. Manure is the best and most environmentally friendly fertilizer which provides sufficient nutrition to the crops to grow, eventually the crops will become the finest and healthiest food.
Refarm would not discard those low quality vegetables and fruits as waste. Instead, it will be made as animal feed. This is Refarm’s concept - Recycle and no thoughtless wastage.
Refarm is also a leisure tourist attraction that provides facilities and a series of activities suitable for friends and families to have a wonderful moment. You may visit us on a day trip, stay overnight or organize an event at Refarm.
“Farm-to-Table” is Refarm’s concept to serve you delicious and healthy cuisine using fresh from farm ingredients every day.
#malaysia #fawwazmedia
-------------------------------
Winter Magic by Roa | / roa_music1031
Music promoted by www.chosic.com...
Creative Commons CC BY 3.0
creativecommon...

Пікірлер
@Hmiizh
@Hmiizh Ай бұрын
Saya pernah pergi refarm dah 3 kali saya pergi refarm
@eilafandy1404
@eilafandy1404 Жыл бұрын
Mmg best...paling suke bercuti di sini
@fisophia1734
@fisophia1734 Жыл бұрын
Nice 🥰👍
@dronmoarigato8488
@dronmoarigato8488 3 жыл бұрын
Amazing footage... well done Fawwaz Media...
@FawwazMedia
@FawwazMedia 2 жыл бұрын
Thank you my fellow drone pilot!
@dronmoarigato8488
@dronmoarigato8488 2 жыл бұрын
@@FawwazMedia pleasure my friend...
@TerokaDunia
@TerokaDunia 2 жыл бұрын
Sangat cantik video dan editingnya...👍😊
@FawwazMedia
@FawwazMedia 2 жыл бұрын
Terima kasih atas kunjungan. Done Subscribe.
@TerokaDunia
@TerokaDunia 2 жыл бұрын
@@FawwazMedia Terbaik...👍🙏 Terima Kasih...😁
@Qwert-tg5ww
@Qwert-tg5ww Жыл бұрын
❤kozmwllwmmqp,
@indahmaya-cn9rf
@indahmaya-cn9rf 2 жыл бұрын
amazing
@Mantabman
@Mantabman 2 жыл бұрын
sgt cantik montage drone dlm vid.. boleh sy tahu nama model drone yg digunakan?
@FawwazMedia
@FawwazMedia 2 жыл бұрын
Terima kasih. Dji mini 2. Dron untuk beginner saja.
@jnsatlas1764
@jnsatlas1764 2 жыл бұрын
Masuk bayar brapa sekepala?
@FawwazMedia
@FawwazMedia 2 жыл бұрын
Harga Tiket: Dewasa: RM19 Kanak-Kanak: RM10 Bawa Masuk Makanan: RM10 satu keluarga
Walking in Kampar Town | Perak
13:54
Roslan Go Walking
Рет қаралды 14 М.
Don’t Choose The Wrong Box 😱
00:41
Topper Guild
Рет қаралды 62 МЛН
Мясо вегана? 🧐 @Whatthefshow
01:01
История одного вокалиста
Рет қаралды 7 МЛН
Что-что Мурсдей говорит? 💭 #симбочка #симба #мурсдей
00:19
Diving - Portsea Hole  -  and a shark!   8 Feb 2025
6:21
Colin Grant
Рет қаралды 99
Apa yang menariknya bercuti di Refarm, Perak?
3:51
Mo Sopi
Рет қаралды 9 М.
World's Largest Jello Pool- Can you swim in Jello?
10:28
Mark Rober
Рет қаралды 180 МЛН
Camping sebelah highway jer??? Kampar Perak!!
20:11
MadWan Channel
Рет қаралды 6 М.
Escape Theme Park in Penang Malaysia (Waterslides & Tubby Racer)
19:05
Malaysian Food Life : Mencari Pepahat dan Pucuk Manis
17:26
Azlita Masam Manis
Рет қаралды 110 М.
I Built a SECRET Pool in My Room!
26:27
Ben Azelart
Рет қаралды 67 МЛН
How does an Elevator work?
11:33
Jared Owen
Рет қаралды 5 МЛН
Don’t Choose The Wrong Box 😱
00:41
Topper Guild
Рет қаралды 62 МЛН