Pentru cei interesați de creșterea pasarilor: O găină face oua în funcție de: -Rasă -Furaje -Mediul de producție Rasa ceea mai buna este Lohmann Brown. Mănâncă între 0,125 și 0,135 gr per pasăre. Ceea mai productiva între 300 și 320 de oua pe an. ( aici iar depinde de furaje și de mediul în care trăiesc) Se adaptează foarte bine la condițiile din grajd. Sunt liniștite fata de cele albe. Sunt foarte rezistente la Bacterii și Viruși. Pentru rețete furaje gaini outoare atât bio cât și ecologice va stau la dispoziție.
@luminitabanu23063 жыл бұрын
Si unde se gasesc rasa asta de gaini?
@alexandrumatei78382 жыл бұрын
De unde se pot cumpăra?
@gabrielion33914 жыл бұрын
Imi place foarte mult cea ce faceti va rog sa faceti o emisiune despre umusul de rame
@mariusifrim89275 жыл бұрын
Ma simnt deja bogat!!!!
@Bandrino13 жыл бұрын
Un film in care sa-i invatati pe fermieri cum sa isi vanda produsele nu faceti?
@luminitabanu23063 жыл бұрын
Si piata de desfacere? In marketuri aduc strainii
@corneliacacerovschi71785 жыл бұрын
De unde vin ouale cu 30 de bani?
@HardauDaniel4 жыл бұрын
Interesanta treaba cu crescutul gainilor in solar sau sera .
@Maf-wv2ku5 жыл бұрын
Domne, gainile mananca ambrozia?
@florin97186 жыл бұрын
Buna ziua. Interesant materialul dar... Ce rase se preteaza la crestere ecologica si cu ce le hranesti sa ajunga sa oua asa de repede? Gaina de la tara ajunge sa oua abia prin toamna.
@laurentiugarboan5923 жыл бұрын
Gat golas de transilvania
@FlorinMC5 жыл бұрын
Min 10:00 m-a dat pe spate... 1000 metri pătrați => 250 găini = 250 ouă / zi x 1,20 lei = 270-300 lei pe zi. Ce plm ați fumat? În primul rănd, 250 de găini în sistem ecologic nu fac 250 ouă pe zi (poate 180-220 ouă) și în al doilea rând unde dați voi ouă cu 1,20 lei pe ou? Nici măcar prețul de raft nu este așa de mare! Ăla care are ferma va fi norocos dacă va da oul cu cel mult 0,5 - 0,6 lei... Scade de aici hrana la păsări, munca prestată, apă, motorină, etc și 40% taxe la stat (impozit, pensie, șomaj...) și vezi cu ce ai rămas! Da, sună bine, dar doar atunci când cel care produce vinde marfa direct la consumator!
@ShivaShiva-wv4tp3 жыл бұрын
aPai. asta e mesaj pt unii, pt cei interesati sa cumpere cu 1.25 lei oul, nu e pt sulime cum ne zic ei noua! Cand o sa pricepeti ca noi nu contam, totul se invarte in jurul lor, „ei ai lor„ ce au confiscat totul aici, sticla tembeliziunilor e platforma de promovare sexuala a stiristelor, etc nu pt voi, ci pt astia. De aceia unele stiri si emisiuni se fac pt ei ai lor. Deci au cerut oua f bune, iata se da concursul, cineva le va face, fii sigur!
@Bandrino13 жыл бұрын
O gaina face un ou la 2 zile si este greu sa vinzi un ou cu 1,2 lei... in plus te mai costa si furajele, mai moare cate o gaina... deci nu este asa usor.
@Bandrino14 жыл бұрын
O gaina eco oua dupa 6 luni si nu oua zilnic ci odata la 2 zile.
@mariusmanea64264 жыл бұрын
Dl Fitiu are numai idei năstrusnice. I-am citit un articol care m-a amuzat mai mult decat orice banc sau scheci umoristic! Sustinea dansul in acel articol,dezvoltarea unei agroarmate(sper ca nu ma insel la denumire)...
@coandaedwwardrobertcoanda28365 жыл бұрын
Care 1,20lei un ou în piață este între 0,50 și max 1leu,iar cînd sunt ouă multe în piața coboară prețu la 0,30.
@Marius-nb3ki12 күн бұрын
Oua țărănești se găsește în România și pe timp de iarnă vara.Sistemul trebuie sa permită gospodarilor să producă Nu sa importe.
@augustinmladin44453 жыл бұрын
Lăsați vrajeala ca nu este nici 20 % profit,sunt atatea probleme care apar de la performanta gainilor pana la boli si decese,iar prețul nici o sansã.Majoritatea oamenilor vor cele mai ieftine ouá chiar dacă sunt otravá
@ionmiti55025 жыл бұрын
Vorbiti aiurea, prostii, vorbiti de rentabilitate, cástiguri, dar unde-i piata de desfacere? Cine ti-o asigurá dupá ce investesti banii?
@Toteusunttt3 жыл бұрын
Piață de desfacere este, vorbesc strict de Cluj, dar prețul unui ou provenit de la o găină crescută în sistem Free-Range, furaj de calitate, fără hormoni și aditivi, este un preț de rahat. A ajuns oul crescut în curtea țăranului, la 60 de bani. Dețin 81 de găini outoare, iar la prețul acesta de 60, nu e deloc rentabil.. 1,25 poate 2 ouă la un loc.
@cristianmarin31335 жыл бұрын
Ft frumos dar când începi sa produci ouo nu ai sa potii sa le valorifici
@I.D.C.695 жыл бұрын
Felicitări pt emisiuni, aș dori să faceți vă rog și o emisiune despre creșterea claponului( cocosul castrat,cu gust de fazan),și ce rase de găini ar mai putea fii în afara rasei noastre Gât Golaș de Transilvania,care este rustică și foarte rezistentă atât la frig,cât și la căldură,și o putem crește în livada sau pe pășune,din câte știu eu rasă Bresse,din care se obține renumita carne de clapon la noi,nu prea se găsește,în rasă pură
@gherasimpaul-adrian89911 ай бұрын
Dacă fermierii romăni nu vând produse în UE dece nise impun aceste condiții și mai ales dece le respectăm
@stelastanojevici65893 жыл бұрын
Da de unde??? Unde este piata romaneasca ca toate pietile sint inchise! Vai si amar???
@alexroman80496 жыл бұрын
Imi place meseria dar nu știu ce sa fac daca merge afacere sau merge am 23 de ani imi place animalele mult
@livrad77776 жыл бұрын
Alex Roman , E O CARTE DIN STATELE UNITE , , -DIETA SI HRANA- SE CHEAMA, SCRISA DE ELLEN WHITE . TI-O RECOMAN . E SUPER . O CAUTI PE NET LA EDITURA VIATA SI SANATATE .
@matrixmatrix34635 жыл бұрын
Catalin Radulescu mai bn recomanda-i Gramatica....
@alexroman80495 жыл бұрын
@@livrad7777 faci mișto de mine
@livrad77775 жыл бұрын
Alex Roman , vezi ca ti sa atras atentia , sa nu iei aminte la cartea care ti-am recomandat-o , dupä ce vei afla ce scrie in carte vei vedea daca am facut misto de tine sau nu .
@livrad77775 жыл бұрын
Alex Roman , si atunci vreau sa-mi spui daca am facut misto de tine sau nu.
@petreciobotaru16484 жыл бұрын
pai gaina de ouat nu traieste mai mult? adica o ti sa oua mai multi ani eu stiu de la bunica avea gaini de 6 7 ani si faceau oua nu stiu intreb si eu
@Toteusunttt3 жыл бұрын
Găina de ouat, până la 66-70 de săptămâni ouă intensiv iar după deja scade producția și nu mai e rentabil pt crescător. Ea trăiește și 5 ani, dar economic nu se rentează.
@ShivaShiva-wv4tp3 жыл бұрын
@@Toteusunttt ,0, Am citit, va pricepeti, dar pt ca sa inteleg ca profan, cate saptamani scadem din cele 66-70 marcate de rentabilitatea ouarii, adica cele care ii sunt ei necesare sa devina productiva, deci dp cate saptamani de la facere ea devine ouatoreasa? Si, inca o intrebare, ceea ce stiti este batut in cuie? Adica, e valabil si celor crescute in iarba ce se hranesc cu minunatele insecte din iarba si papa si malai ecologic care apoi dau niste oua cum nu se stie nici in ograda taranului de un asa gust minunat, pt ca e f mare diferenta. Odata am mancat aceste super oua. Undeva intr-un satuc la o doamna xe nu tinea vaca, asa ca gainile erau mari vinatorese de insecte toata ziua in livada. In plus primeau de doua ori pe zi ligheanul cu porumb sapat manual mereu, cu traditie, oul era practic fara albus, pt pandispan nu iesea reteta cu asa mica cantitate de albus, in schimb galbenusul era imens si ultra bombat. Doamna le frigea pe foc de lemne, scotea un cerc de la plita de fonta, punea cratita si le facea pe rand. Albusul era ca pictat cu o pensula de o jumate cm latime in jurul regelui galben. Gustul? Nici nu v-il puteti imagina! Consistenta? Ramane un mister pt 99,99%. Eu, am doar ....o amintire!
@andreiion14944 жыл бұрын
Dar în supermarket e 0,50 bani un ou,cine credeți voi că va da 1,25 pe un ou???Cine te crede că găină ta mănâncă și iarbă zilnic???Romani e sărac mă oameni buni și vrea doar ieftin....
@andreiion14944 жыл бұрын
Daia da pe dreacu... De unde 3000euro??? Care sunt condițiile care ți le impun ?? De unde bani sa cumperi terenul??? Cum dreacu se poate incepe de la 0 zero fara bani deloc??? Aici vreau soluții de la guvernul asta de hoți!!