Fermi Paradoksu: Uzayda Yalnız mıyız? 🌌

  Рет қаралды 6,618

Erdal KURT

Erdal KURT

Ай бұрын

Gökyüzünü izlerken, evrende yalnız olup olmadığımızı düşünmek kaçınılmaz bir soru haline geliyor, değil mi? Enrico Fermi'nin ünlü sorusu "Neredeler?" tam da bu noktada devreye giriyor. Bu paradoks, evrende milyarlarca gezegen olmasına rağmen neden uzaylı uygarlıkların varlığına dair somut bir kanıt bulamadığımızı sorgular.
Bu videoda, Fermi Paradoksu'nu anlamaya ve uzaylı uygarlıkların varlığına dair farklı hipotezleri keşfedeceğiz. Nadir Dünya Hipotezi'nden Teknolojik Tekillik'e kadar çeşitli açıklamaları inceleyerek evrende neden başka medeniyetlere rastlamadığımızı anlamaya çalışacağız.
Ayrıca, galaksimizin diğer ucundaki medeniyetlerle iletişim kurmanın neden bu kadar zor olduğunu ve teknolojik olarak gelişmiş bir uygarlığın bizi fark ettirmeden izleme ihtimalini tartışacağız.
Fermi Paradoksu, evrende var olduğumuz gerçeğini ve uzayın sonsuz potansiyelini sorgulayan derin bir düşünce deneyimidir. Ancak, bu paradoks bize sadece evrende var olan bilinmeyenleri değil, aynı zamanda kendi varoluşumuzun önemini de hatırlatır.
Videoyu izleyerek, evrende yalnız olup olmadığımızı sorgulamanın yanı sıra, insanlığın evrende ve kendi doğasında derinlemesine bir anlayış arayışını simgeleyen bu düşünce deneyimine ortak olacaksınız.
Carl Sagan’ın meşhur sözünü hatırlayalım: "Evren epey büyük bir yer. Eğer ki sadece biz varsak, bu epey büyük bir israf olurdu." Kozmosun heyecan dolu bir başka hikayesinde görüşmek dileğiyle!
🔍 Daha Fazla Bilgi İçin Kaynaklar:
www.britannica.com/biography/...
www.britannica.com/science/Fe...
esahubble.org/
www.nasa.gov/
#FermiParadoksu #Uzaylılar #EvrendeYalnızMıyız #UzayBilimi #BilimFelsefesi #BilimKurgu #Evren #Bilim #Fizik #Astronomi #KZbin
👍 Videoyu Beğenmeyi, Abone Olmayı ve Bildirimleri Açmayı Unutmayın! Bu şekilde, yeni videolarımdan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca, yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın; düşüncelerinizi duymak bana her zaman ilham verir!

Пікірлер: 27
@durmushozdemir2930
@durmushozdemir2930 Ай бұрын
Uzaylılar varsa eğer ! Öndmli olan tam zamanında karşılaşabilmektir. Milyarlarca yıl önce gelmiş ama biz yoktuk yada milyarlarca yıl sonra gelirler ve biz yine olmayabiliriz 😊 önemli olan her iki uygarlık için varoluş zamanında karşılaşmak.
@cyborgmx
@cyborgmx Ай бұрын
Kesinlikle, doğru zamanda karşılaşmak çok önemli 😊
@cannabis3196
@cannabis3196 22 күн бұрын
Bir karınca kolonisinin yakınına altı şeritli bir otoban yapsak.İnşaat sürecinde karıncalar çevresinde bir şeylerin değiştiğini fark edecek fakat bu otobanın hangi amaca hizmet edeceğini,teknolojisini anlayamayacaktır.İnsan evreni anlamaya çalışırken bu koloniden farklı değil.
@ardaalpay
@ardaalpay Ай бұрын
Daha kendi galaksimizin %1ini keşfedememişken gerçekten nasıl yok zannedebiliyoruz ki ? Belkide şuan başka galaksideki canlıların ders kitaplarında evrenin en kurak galaksisi samanyolu olarak geçitordur
@mtn3556
@mtn3556 20 күн бұрын
Size göre bizim bulamamamiz normal oluyor. Peki ya onlar neden bizi bulamiyor.
@ardaalpay
@ardaalpay 20 күн бұрын
@@mtn3556 Galaksiler arası yolculuk yapabilen bir medeniyet bizim karıncaları umursamadığımız gibi bizi umursamaz. Ayrıca 4 milyar yıl önce evrimleşen bir tür var ise onun yarattığı teknolojiye akıl fikir ermez ki. Belki adamlar milyon yıl önce gelip baktılar dünyaya
@kekehasandogan7952
@kekehasandogan7952 Ай бұрын
🇹🇷 DÜŞÜNDÜRÜCÜ 🇹🇷
@xmustiii81xx
@xmustiii81xx Ай бұрын
onlar okadar uzaktan teleskop la dünyaya baksalar yasam görmezlerki
@cyborgmx
@cyborgmx Ай бұрын
Aslında teleskopla yaptığımız keşiflerde doğrudan gözlem yapmayız. Örneğin bir gezegenin atmosferinde biyolojik olarak anlamlı bileşenler ararız. Atmosferdeki kimyasal bileşenlerin tayfı incelenerek yaşamın potansiyel varlığı için işaretler aranır. Tabi burda biz bildiğimiz anlamda yaşam aramaya yoğunlaşıyoruz çok farklıda olabilir. Ama dediğiniz doğru büyük mesafelerden doğrudan varlığımızı gözlemlemek zor olur 👍
@SENOL_um
@SENOL_um Ай бұрын
👍👍👍
@mehmetemingecer236
@mehmetemingecer236 26 күн бұрын
Çünkü, Sanalla, iletişim kurulamaz.. Biz, ışık hızı gibi evren ölçeğinde sefil bir hızla ve mutlak sıfır, limitleri arasında, hapsolmuş bir medeniyetiz.. Düşünsenize, biz bize en yakın yıldız ProcsimaCentuari’yi bile 4 yıl öncesinde seyrediyoruz.. Göke baktığımızda, Evren diye gördüğümüz, her şey ama her şey- nostaljik bir sinema perdesi. Sanal bir görüntü.. o yıldızlar ve galaksiler, aslında artık orada değiller. Belki çoğu yok bile oldu.. Biz hiçbiri ile aynı zamanı yaşamıyoruz ve onlarında bizimle eşlenik zamanda, nerede-nasıl ve ne halde olduğunu da hiç bilemiyoruz.. Hepsi , geçmiş- hatta çok geçmiş Sanal görüntüler.. SANALLA, İLETİŞİM KURULAMAZ..
@sedatcanbaz
@sedatcanbaz 7 күн бұрын
Tanrı parodksu deniyor buna 😊😊
@mecitkoc1768
@mecitkoc1768 25 күн бұрын
neden olmayan uzayda canlılar arıyorlar. zaten uzayı araştırıyoruz. saten uzaylı canlılar olsa illahki görürdük
@1881medici
@1881medici Ай бұрын
Benim üzerine en çok düşündüğüm ve gerçekten hayatın en önemli sorusu tanrı var mı yok mu? bu soruya cevap bulma yolunda blog filmler belgeseller yazılar YETERSİZ O kadar soru varki? Dunyaya daha önce 1 kez daha geldiğimi hissediyorum Daha neler neler.. uyuyamadığın zaman.. Bu dünya bir noktada yapay olduğu kesin. Yapay arkadaşlıklar. Birbirine benzemeye çalışan insanlar. Çıkar ve menfaat için sizinle dost olan yapay insanlar. Sizler gerçek olduğuna emin olduğunuz bir rüya gördünüz mü? ÇÜNKÜ “Gerçek dünyada yaşıyor olma ihtimalimiz milyarda bir”
@ayhanyavuzaslan7831
@ayhanyavuzaslan7831 Ай бұрын
Olmayan şeyi bulmak zor olur dostum..yok çünkü..varsa günümüz teknolojisi ile kesin ama kesin birşeyler ortaya çıkardı..
@cyborgmx
@cyborgmx Ай бұрын
Evet bugüne kadar bulamamamızın bir nedeni belki yok olmalarıdır. Ya da teknolojimiz düşündüğümüzden daha ilkeldir.
@ayhanyavuzaslan7831
@ayhanyavuzaslan7831 Ай бұрын
@@cyborgmx dostum birşey sorucam.saniyede milyonlarca işlem yapan bilgisayara gelmiş geçmiş bütün filozof,din adamı,bilim adamlarını yuklemisler,ve en iyisi kim diye tiklamislar Muhammed demiş bilgisayar hatta internette bu olay bayağı tartışıldı.soru şu.. Arşa çıkan peygamber efendimiz s.a.v giderken birşey görseydi sence sahabelere anlatmazmiyidi..mesela her katta kimi gördüğünü söylüyor..madem uzaylı yada adina ne derseniz var ise neden bunu kutsal kitap yazmıyor.
@mehmetkenan6990
@mehmetkenan6990 Ай бұрын
En yakın yıldız proxima centauri 4.2 ışık yılı uzaklıkta. Güneş dünyaya 8 ışık dakikası uzaklıkta yani 150 milyon km. En yakın yıldız bu mesafenin 276 bin katı kadar uzak. Yani 40 trilyon km. Işık hızının %1'ine çıkabilsek bile (bu teorik olarak mümkün olsa bile pratikte imkansız) 422 yıl sürerdi. En yakın öte gezegene gitmenin zamansal maliyeti bu. Dünya dışı yaşam arayışı sadece filmlerde romanlarda olur. Aklı başında bilim insanı bununla ilgilenmez.
@nitroall
@nitroall 12 күн бұрын
Ben buldum,sizi bilmem
Fermi Paradoksu [Podcast] - Hiçbir Şey Tesadüf Değil Bölüm 11
16:42
Fermi Paradoksu: Evren bu kadar büyükse diğerleri nerede? Konuk: Dr. @TevfikUyar1 | B093
1:31:44
Эта Мама Испортила Гендер-Пати 😂
00:40
Глеб Рандалайнен
Рет қаралды 10 МЛН
Let's all try it too‼︎#magic#tenge
00:26
Nonomen ノノメン
Рет қаралды 50 МЛН
ISSEI funny story😂😂😂Strange World | Pink with inoCat
00:36
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 28 МЛН
Fermi Paradoksu: Nerede bu Uzaylılar?!
19:27
Bu Ne Bilimsizliktir
Рет қаралды 13 М.
4. Boyuta Geçiyoruz!
9:40
Holosen
Рет қаралды 436 М.
Neden Uzaylı Uygarlıkları Göremiyoruz? Fermi Paradoksu
13:44
Aklınızda Bulunsun
Рет қаралды 37 М.
Sicim Teorisi Nedir? Her şeyin teorisi olabilir mi?
11:16
Holosen
Рет қаралды 42 М.
Evrenin Sınırının Ötesinde Gerçekte Ne Var?
15:51
Aklınızda Bulunsun
Рет қаралды 187 М.
Atalarımıza Anlatılacak Hikaye: Evrenin Evrimi
12:24
Bebar Bilim
Рет қаралды 87 М.
Эта Мама Испортила Гендер-Пати 😂
00:40
Глеб Рандалайнен
Рет қаралды 10 МЛН