Fiat egea yağ yakalama kutusu (oil catch can) montajı ve kullanıcı deneyimi

  Рет қаралды 11,040

Erdinç Garage

Erdinç Garage

6 ай бұрын

Пікірлер: 86
@umitatli823
@umitatli823 3 ай бұрын
1.4 TSI CUPRA aracımda 55. bin kilometredir Yağ buhar tankı kullanıyorum yüzde yüz olarak motor emme hattına, motor performansına, yakıt tüketimine katkı sunduğunu tecrübe ediyorum kesinlikle faydalı bir uygulama, detaylı anlatım ve faydalı bilgiler içeren paylaşımınız için teşekkürler tecrübe etmeden fikir beyan edenlere de ağzı olan konuşuyor demek istiyorum anlamayanlar videoyu en az üç kez izlesinler, ayrıca dip not; kış aylarında çekilen oksijen içerisinde fazlaca nem olduğu için tank içerisinde biriken pis yağlı sıvı daha fazla olur havalar ısındığında sıvı birimi azalır koyu motor yağı şeklinde olur tank bu yağlı bulaşık ifrazatı hapsederek emme hattına temiz hava gönderir merak edenlere bir kez de ben hatırlatırım doğaya salınan bir zararlı madde yoktur biriken sıvı uygun şekilde bertaraf edilir.
@erdincgarage
@erdincgarage 3 ай бұрын
Çok teşekkür ederim sağolun
@omeryalcnkaya8573
@omeryalcnkaya8573 5 ай бұрын
Çok güzel bir anlatım olmuş , teşekkür ederim
@erdincgarage
@erdincgarage 5 ай бұрын
Çok teşekkür ederim,sağolun
@borakubra3843
@borakubra3843 6 ай бұрын
👍
@justswedish
@justswedish Ай бұрын
bendede alfa romeo 156 var 3000-4000 kmde 500 gram yağ eksiltiyor 350.000 kmde
@erdincgarage
@erdincgarage Ай бұрын
Merhaba 350.000 km deki bir araç olduğunu baz alınırsa segmanların ve gömleklerin aşınma payı ve subap lastiklerinin yaş gereği artık görevini tam yapamaması düşünüldüğünde ayrıca daha önce motor bir işlem görmediyse gayet normal bir durum.
@yasin_usta
@yasin_usta 6 ай бұрын
ustam bilmediğimden soruyorum ancak o yağ buharı özellikle emme subablarıının minimum düzeyde de olsa yalanmasını böylece yanma odasından gelen ısıdan dolayı daha az zarar görmesini sağlamaz mı ? mesela Bi aralar lpg ürünlerinde valvecare diye bir sistem vardı ,sübapların üzerine belirli aralıklarla yağlı bir sıvı gönderiyordu ki sübaplar ısıdan dolayı aşırı zarar görmesin .Sizin bu konudaki düşünceniz nedir ?
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Estağfurullah. Lpg kuru yakıt subaplar bu yüzden yanıyor dediler yıllarca.aslında lpg yakıt tankında sıvı halde bulunur.lpg regülatörüne sıvı halde ulaşır.burada motor soğutma sıvısı ile ısıtılır ve gaz haline dönüşür.yani aslında lpg kuru değildir.nedense herkes bu aldıda kullandı lpg yi. kuru olduğu düşünülerek bir takım katkılar veya valve care sistemini ürettiler.bu sistemde kullanılan yağ soğutma amaçlı ve motor yağından ve motor yağ buharından çok farklı bir yağ. Daha sonra subapların yanması yada hasar görmesinin aslında afr(hava yakıt karışımı) ayarının yapılmadığından dolayı olduğu anlaşıldı. Konuyu açmak gerekirse ülkemizde kullanılan pompa benzini 95 oktan lpg ise firmlara göre değişsede 100 ve üzeride.dolayısı ile bu oktan farkı yanma odasına direk ısı artışı olarak yansıyor.tabiki motor tipine göre değişsede örneğin benzin ile 650-850 C derecede çalışan bir benzinli motor lpg ile oktan farkından dolayı bu sıcaklıkların biraz daha üzerine çıkıyor.sıcaklık farkına ek olarak birde aracın lpg deki hava yakıt karışımının yapılmadığı için yanlış olmasından dolayı ilk olarak egzoz subapları etkileniyor.çünkü üreticiler subapları belirledikleri ısıya dayanacak şekilde üretiyor. Örneğin lpgsiz bir aracın harici hava alması,emme hattında bulunan bir sensörün arıza yapması,enjektörlerde,benzin pompasında kısaca yakıt sisteminde herhangi gibi bir parçanın arızalanması,lambda sensörü arızası vb arızalardan dolayı afr ayarıda bozulur.afr ayarı bozuksa yani araç zengin yada fakirde kalıyorsa yanma odasının olması gerekenden çok fazla ısınacağı anlamına geliyor.bu ısı farkından dolayıda ister lpg olsun ister benzin olsun araçların subapları zarar görür. Yani aslında subaplara zarar veren yağsız,kuru yakıtta çalışması değil hatalı yada ayarsız çalışmaya zorlanmasıdır
@mrcdestek8399
@mrcdestek8399 2 ай бұрын
@@erdincgarageağzına sağlık ustam daha detaylı anlatılmazdı galiba biraz sistem hakkında bilgi sahibi olan biri demek istediğiniz kesinlikle anlamıştır
@filaren__
@filaren__ 6 ай бұрын
Yağ aynı zamanda dizellerde motorun karbon temizliğini yapmıyor mu subaplarda karbon birikmesini önlemez mi yağ buharı,catch canin her araba için sağlıklı olduğunu biliyorum da meraktan sordum
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Tabiki sorabilirsiniz Motor yağı motoru soğutmaya,temizlemeye ve aşınmaya karşı korur.dediğinizde çok haklısınız hatta dizel değil tüm içten yanmalı motorlar için geçerlidir tespitiniz.fakat burada motor içindeki yağ değil ısınıp motordan buharlaşan yağdan bahsediyorum. Bu konu ile ilgili kanalımdaki ilk videoyuda izlerseniz anlatmak istediğimi daha iyi anlayacağınıza eminim.
@Kayikciii
@Kayikciii 5 ай бұрын
ustam bir sorum olacak, bende sizi gorup ilk defa yagimi kendim degisim dedim yagi carterden cikardim ama yagfiltresi cok sıkmışlar bir türlü cikaramadim yeni yagi koydum eski filtre var. simdi nasil cikaracam eski filtreyi ve yagi tekrar degismem lagzim mi?
@erdincgarage
@erdincgarage 5 ай бұрын
İşin aslında kolay bölümü yağ filtresini sökmek fakat malasef hepimizin ortak derdi yağ filtresinin sökülmemesi.Sebebi ise bazı iş bilmezlerin yağ filtrelerini birdaha sökülmeyecek gibi aparat ile sıkması.Aslında hemen hemen tüm yağ filtrelerinin üzerinde sıkma tork değerleri verilmiş olsada bunu ya bilmiyorlar yada kasıtlı olarak yapıyorlar.Filtreler üzerinde ya el ile sıkın ibaresi mevcuttur,yada filtresine göre 20N yada 25N sıkın talimatları bulunur. Sizin aracınıza gelecek olursak,yağ filtresini kuvvetle ihtimal aparat ile sıktıklarından dolayı,aparatsız sökmek pek mümkün olmaz.Eğer yağınızı artık kendiniz değiştirme kararı aldıysanız bir yağ filtre sökme aparatı temin edip aparat yardımı ile sökebilirsiniz.Aparat yoksa yağ filtresini matkap ile delip delikten bir tornavida geçirip ve bu tornavidadan kuvvet alarak sökebilirsiniz.Fakat daha önce böyle bir tecrübeniz yoksa riskli bir yöntemdir ki bu şekildede sökmeyi başaramazsanız aracı yürütme şansınız olmaz.Burada en mantıklı şey bir aparat temin etmeniz. Peki yağı komple değiştirmeniz mi gerekir sorusuna cevap aslında evet.İşin hakkı yağı komple bir daha değiştirmeniz olacak çünkü eski yağ filtresi içinde birikmiş metal tozları ve talaşlarının yeni yağa karışma olasılığı var.Yinede sizin vereceğiniz bir karar ama dediğim gibi işin doğrusu yağıda tekrar komple değiştirmeniz olacaktır.Bu sayade aslında motor iç temizliğide yapmış olacaksınız. Bence yılmayın filtreyi aparat ile yada dışarıdan bir yardım alarak sökün yeni filtrenin contasını güzelce yağlayıp talimatlara göre olması gerektiği kadar sıkarsanız bir dahaki yağ değişiminde artık filtreyi çok rahat sökebilirsiniz.
@mrcdestek8399
@mrcdestek8399 2 ай бұрын
Ustam ağızna sağlık çok güzel anlatmışsınız ve yorumlarınızı da okudum gayet mantıklı konuşmuşsunuz bu şekilde içeriklerin devamını bekliyorum. 2010 Toyota corolla 1.6 benzinli aracım için bu sistemi deniycegim insallah güzel sonuçlar elde edebilirim aracım atmosferik olduğu için çoğu zaman devirli kullanmaktayım sıkıştırma çok yapıyorum yağ eksiltme sorunu kronik olarak söylendi bu sistemle bu sorunu acaba gitme ihtimali varmidir. Bilgi verirseniz sevinirim iyi çalışmalar.
@erdincgarage
@erdincgarage 2 ай бұрын
Çok teşekkür ederim sağolun. Yağ yakalama tankı malesef yağ eksiltme yada yağ yakma konusunda hiçbir faydası olmaz.Amacı sadece yağ buharının emme hattına karışmadan emme hattına daha temiz ve daha soğuk hava girmesini sağlamaktır.Yağ buharının oluşturacağı kurumlaşmayıda engellemektir.
@mrcdestek8399
@mrcdestek8399 2 ай бұрын
@@erdincgarage çok teşekkür ederim cevap için bende o şekilde düşünüyordum sizinde teğet etmeniz iyi oldu. Bu şekilde faydalı bilgilerin devamını dilerim iyi çalışmalar🤲
@erdincgarage
@erdincgarage 2 ай бұрын
@@mrcdestek8399 ben teşekkür ederim saygılar
@poyrazkarayel6692
@poyrazkarayel6692 6 ай бұрын
Çekişe bir etkisi olurmu. İyi çalışmalar.
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim.Motordan gelen sıcak havayı direk çekmediği için muhakkak performans anlamında da faydası olsada bunu hissetmek pek mümkün değil.
@betterbad1907
@betterbad1907 6 ай бұрын
hocam fiat punto 2007 1.4 bunda var mı bu kutudan
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Merhaba Aracın orjinalinde bulunan bir parça değil.Sonradan alınıp takılan bir parça.Sizde alıp aracınıza uygulayabilirsiniz.
@hasangurpnar4037
@hasangurpnar4037 6 ай бұрын
Emme manifolda verilen yanmamış gaz zengin karışıma neden olursa çözüm nedir
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Enjeksiyonlu motorda aracın motor hacmine göre oksijen ve yakıt karışımı gönderilir. Direk enjeksiyonlu motorlarda ise enjeksiyonlar manifolda değilde direk yanma odasına gönderilir.örnek vermek gerekirse hyundai gdi,vag grubunda fsi,tsi vb bu şekilde daha verimli bir yanma amaçlanır. Her içten yanmalı motor için üreticilerin belirlediği oranda,kullanmış oldukları materyallerin dayanacağı oranda hava yakıt karışımı belirlenir.1kg yakıtın en ideal yanabilmesi için gereken 14,7kg havadır.yani 1kg yakıt/14,7kg havadır.eğer bu oran bozulursa manifold üzerindeki sensörlerin bozulması,manifoldun harici hava alması,yakıt sistemindeki herhangi gibi arıza vb hava yada yakıtın olması gerekenden daha az yada daha çok girmesine neden olursa ozaman aracın afr ayarı yani hava yakıt karışımı bozulur.buda aracın emme yada enjeksiyon sistemindeki arızasına göre fakir yada zenginde kalmasına neden olur. Söylemiş olduğunuz gazdan kastınız lpg ise manifolda lpg de benzin gibi yanmamış şekilde gönderilir.
@YNP37
@YNP37 6 ай бұрын
Bu araçta yağ soğutucusu yok heralde buharlaşmanın fazla olma nedeni bu olabilir mi ?
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Evet tespitiniz tamamen doğru.Uzun süredir birçok farklı araçta yağ y. kutusunu kullandım.farklı yağlar,farklı motor tiplerinde deneyimleme şansım oldu. Ama bu aracı diğer deneyimlediğim araçlarla kıyasladığımda çok fazla yağ buharı birikmiş diyemem az birikmişte diyemem ortalama seviyelerde.örneğin vag grubu birkaç motor tipinde yağın buharlaşması bir hayli fazlaydı. Yağ soğutucu eksikliği ile başka birçok sebep yağın fazla buharlaşmasına sebep olabilir. Örneğin çoğu aracın çalışma sıcaklığı 90C derece üzeridir.kullanıcılar hararet ibresinde 90C yi görsede asıl çalışma sıcaklarını aracın ecu sundan görebilirler.marka model olarak değişsede 86,90,95,97,99,102,105 ve hatta daha fazla sıcaklıklarda fan açan dahada ileri gidersek termostat açan araçlarıda piyasada bolca görmek mümkün. Peki üreticiler neden bukadar yüksek sıcaklıkta araçlarını çalıştıyor derseniz daha az aşınma ve en önemlisi daha az tüketimi diyebiliriz. Bu yüksek sıcaklıkların saydığım gibi artıları olsada yağ eksiltme ve dediğiniz gibi yüksek sıcaklıklara bağlı yağın daha fazla buharlaşmasınada sebebiyet verir. Bununla birlikte yağ viskozitesi,sentetik yağ,yarı sentetiklik yağ,yağ kalitesi,sıkıştırma oranı,motor tipi vs vs birçok sebebi vardır diyebiliriz
@muratsen8016
@muratsen8016 4 ай бұрын
Ustam sizce fiat neden bu sistemi kullanmıyor,bir fikriniz var mı ?
@erdincgarage
@erdincgarage 4 ай бұрын
Merhaba güzel bir soru.Aslında fiat için değil diğer tüm markalar içinde geçerli sorunuz. Günümüzde artık çoğu üretici firma, üretmiş olduğu araçlara 200.000 km ömür biçiyor.Üreticiler bu ömrü belirlesede biz bu ömrün kat ve katı daha fazla araçlarımızı kullanıyoruz.Dolayısı ile araçlarını daha iyi daha temiz ve daha uzun ömürlü kullanmak isteyenler için bu tarz ürünler after market olarak tüm dünyada kullanılıyor. Bir diğer sebep ise bu parçanın getirmiş olduğu zorunluluk ve sorumlulukların yüksek oluşu.Yani aracına göre min 20 gün max 60 günde bir sökülüp temizlenmesi gereken bir parça.Çoğu araç kullanıcısı aracın kaputunun nereden açıldığını bile bilmediğinden,bilsede üşenip aracın yağını suyunu bile kontrol etmediğinden bu tarz parçalar belirli periyotlarda kontrol edilmediğinde artık araca faydadan dahada çok zarar verirler. Oyüzden dediğim gibi after market ürünü olarak aracını sevenlerin takıp kullanacağı ve sürekli bakım gerektiren bir parça.
@user-tc4pz9ec7x
@user-tc4pz9ec7x 6 ай бұрын
Değerli ustam baş parmağına ne oldu
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Çekiçle tırnağıma vurdum 😂
@resultasli4580
@resultasli4580 3 ай бұрын
bunu nasıl monte ederiz veya ettiririz.
@erdincgarage
@erdincgarage 3 ай бұрын
Merhaba videoda montajın nasıl yapılacağını anlattım kendinizde yapabilirsiniz yada herhangi bir tamirciyede yaptırabilirsiniz.
@canerhacan
@canerhacan 2 ай бұрын
Yeriniz ve iletişim bilgileriniz nedir?
@erdincgarage
@erdincgarage 2 ай бұрын
Merhaba İzmir İnstagramdan ulaşabilirsiniz instagram.com/_berdinc_?igsh=NnVydG9uZnV1cXd2
@user-mt6cq8cf2w
@user-mt6cq8cf2w 2 ай бұрын
Erdinc bey elinize saglik bende bunu aracima uyguladim 2 gun oldu inceden yagi yakaladi orda hic sikinti yok aracta gidisat cekiş hersey ayni fakat aklima geldi aceba motor ici basinc yukseliyormu diye merak ettim arabayi calistirdim yag cubugunu cektim yag felan gelmedi normal ama gaza yuklendim 3500 4 bin devir dd cubukdan yag geldi urunu iptal ettim ayni cubugu cektim gaza yuklendim yag gelmedi aracim 1.4 dizel fiesta kulbulutor kapaginda pvc valfi var oradan cikan hortum direk turbo hortumuna giriyo bende urunu araya bagladim pvc xdn cikan hortumu urunun in girisine cikisi turboya bagladim baglanti normal demi konu hakkinda boyle bisey yasadiniz mi veya denedinizmi tesekkurler
@erdincgarage
@erdincgarage 2 ай бұрын
Merhaba teşekkür ederim. Basıncın artmasının tam kontrolü için basınç saatleri kullanılmazsa sonuç yanıltıcı olabilir. Yağ yakalama tankının bu basıncı arttırmasına tek şey sebep olacaktır. Kullanmış olduğunuz hortumlarda kırılma,daralma,boğulma yada herhangi gibi tıkanıkığa sebep olacak vb şeyler olabilir.Zaten hali hazırdaki sistemin içine sadece içi boş bir kutuyu eklemek bence basıncın artmasına neden olmaz. Peki sorun ne diyeceksiniz. Pcv valfi içinde yaylı bir mekanizma bulunan bir vanadır.Ters çalışan bir mekanizması vardır.Belirli periyotlarda bakım esnasında değişmesi gerekir.Fakat çoğunlukla hiç değişmez.Sürekli yağ buharına maruz kaldığından bozulma olasılığı yüksek bir parçadır.Yani sorun bu valften kaynaklı olabilir.Sağlamasını bu valfi iptal ederek yapabilirsiniz.
@user-mt6cq8cf2w
@user-mt6cq8cf2w 2 ай бұрын
@@erdincgarage icinde filtre var bos degil aceba filtreyi iptal edipmi denesem
@sinankaya834
@sinankaya834 2 ай бұрын
Merhaba, bende 2022 model egea sedan araç var, İstanbul'da yaşıyorum, bu sistemi aracıma uygulama ücreti ne olur ? İşlemi siz yapıyor musunuz ?
@erdincgarage
@erdincgarage 2 ай бұрын
Merhaba,işlemi ben yapıyorum fakat inanın ki nekadar isterler hiç bir fikrim yok.Ürünün fiyatı 600 ile 10bin arasında kaliteye göre değişiyor. Kullanacağınız hortumlarlar silikon hortum olursa fiyat artar.Kauçuk hortum olursa fiyat düşer.Yani bir fiyatı fark ettiren bir hayli neden var. İşçilik konusunda da uygun bir yer bulursanız en fazla bir saatlik bir iş.
@Akif.
@Akif. 6 ай бұрын
Albea 1.4 benzinli 8 valfli 2008 model bende istiyorum
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Model marka farketmeksizin sizde aracınıza uygulayabilirsiniz.
@Akif.
@Akif. 6 ай бұрын
@@erdincgarage çok teşekkür ediyorum size sizin sayenizde bilgi sahibi olmuş olduk sizden ricam bu ürünü nereden alabiliriz bunun hakkında bilgi de verebilir misiniz
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
@@Akif. Estağfurullah ben teşekkür ederim. www.trendyol.com/aykaprive/universal-yag-yakalama-tanki-p-743092628 Yine Google da yağ yakalama tankı yada oil catch can diye arattırıp yurtdışı sitelerinde de temin edenilirsiniz.
@Akif.
@Akif. 6 ай бұрын
❤️
@ahmetttcelik
@ahmetttcelik 5 ай бұрын
pcv valfi diye bir şey zaten yok mu, onun görevi zaten yağ yakalamak değil mi?
@erdincgarage
@erdincgarage 5 ай бұрын
Çoğu araçta pcv valfi yok.Külbütor kapağından direk yağ buharı emme hattına karışır.
@sayn6116
@sayn6116 2 ай бұрын
Bu biriken yağ tekrar kullanılır mı ?
@erdincgarage
@erdincgarage 2 ай бұрын
Malesef hayır.Kutu içinde biriken yoğunlaşmadan oluşan su ve yüksek ısıdan özelliğini kaybeden yağın buharı.
@grihava
@grihava 3 ай бұрын
hocam konu ile alakasız sorum sanırım genel olarak neden bazı araçlar yağ azaltırken bazıları azaltmıyor bu olayı anlamadım şuan egea sahibi değilim düşünüyorum o yüzden video hakkında yorum yapamadım 1.4 easylerde bu olay yok sanırım
@erdincgarage
@erdincgarage 3 ай бұрын
Merhaba Bu çok etkeni olan bir soru.En basit şekilde cvplamaya çalışayım.80 li 90 lı yılların dönelim.O yıllarda üretilen çoğu araçta katalizör yoktu.Dizel araçlarda partikül filtresi,egr vb hiç birşey olmadan üreticiler çok rahat araç üretebilmekteydi.Dünya geneli artan nüfus ve buna bağlı araç sayısında çoğalma ile araçların çevreye vermiş olduğu zararları minimize etmek için üreticilere belirli şartlar uygulanmaya başladı.Bu şartlar günümüze kadar katılaşarak arttı.Buda araç üretici firmaları bir hayli zorlar oldu.Performanstan ödün vererek egr,katalitik konvatör,partikül filtresi vb sistemlere geçmek zorunda kaldılar.Bu emisyon normlarını tutturmak adına kimi firma yakıt tasarrufundan,kimi firma yağ eksiltme sorunundan,kimi firma ise performanstan caymak zorunda kaldı. Egea araçların uzun yıllar otomatiği beklendi.Sıfır araçlarda satış patlaması olduğu sıralarda belki egea otomatik bir paket ile daha fazla satış yapacağı halde bir türlü otomatik araç gelmedi.Bunun sebeplerinden biri otomatik şanzımanın arge sürecince oluşundan çok bu şanzıman ile emisyon normlarını tutturamamış olmarıydı.En basiti üreticiler eski araçlarda yakıt buharını yakıt dopusundan harici bir hortum ile atmosfere rahatça salabilirken 90ların sonuna doğru bir çok üretici emisyon normları gereğince karbon kanister deposu ve valfi üretmek,icat etmek zorunda kalıp,artık bu işlemden bir hortum ile kurtulamayıp,onca zaman, arge ve para harcadılar.Yani kısaca emisyon üreticilerin baş belası haline geldi.Günümüzde emisyon normlarının çok katılaşması ile elektrikli araçlar popülerleşmeye başladı.Artık günümüzde zaten çoğu yeni nesil araçta marka farketmeksizin yağ eksiltme problemi malesef ki eskiye oranla daha fazlalaştı. Birde bu işin yakıt tipi,makanik kısmı,aracın rodaj süreci,kullanılan yağ ve araç km gibi bir çok etkeni var onlarla ilgili de yazmaya çalışsam konu uzar gider ama yinede cvp yeterli gelmediyse Instagram üzerinden ulaşırsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Yorumunuz için teşekkür ederim
@grihava
@grihava 3 ай бұрын
@@erdincgarage Eline koluna sağlık hocam detaylı detaylı yazmışsın izleyicine değer vermişsin yeterli gelmez mi. Sağol var ol :)
@erdincgarage
@erdincgarage 3 ай бұрын
@@grihava Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu.Tekrar teşekkür ederim
@furkansen6166
@furkansen6166 6 ай бұрын
1 tane yağ soğutucu takaymışlar arabaya çok iyi olurmuş egea doblo artık fiatın 1.4 yeni motor hangisinde cıkıyosa hepsi yağ eksiltiyor alan arkadaşlar 1 000 km 2000 km de bir yağ kontrolu yapmasını tamirci olarak öneririm
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Evet haklısınız ama tek sebep malesef yağ soğutucu değil.Yeni araçlar artık Euro 5-6 normlarında üretilmek zorunda.Buda üreticileri birhayli zorlamakta.Bu normlardan dolayı NOx gazları ve diğer zararlı gazları engellemek için egr valfi,dizel partikül filtresi,katalitik konvatör gibi parçalarla araçların performanslarından çalfıkları gibi euro 5-6 normları gereğince ya yakıttan ödün vermek zorundalar yada yağdan.
@Duzelubee
@Duzelubee 10 күн бұрын
Merhaba, körlediğiniz ucun bir amacı yokmu. Cevaplarsanız sevinirim
@erdincgarage
@erdincgarage 8 күн бұрын
Merhaba,külbütörden çıkan boru ikiye ayrılıyor.Hatırladığım kadarıyla büyük olan boru 15mm küçük olan 5mm.15mm boru gaz kelebeği önüne,5mm ise gaz kelebeği arkasında yer alıyor.Seyir halinde gaz kelebeği açıkken vakum haliyle fazlalaşıyor.Gaz bıraktığınız esnada kelebek kapanıyor ve vakum azalıyor.Oluşan vakum farkından dolayı takviye olarak küçük hortum kullanılıyor.
@Duzelubee
@Duzelubee 8 күн бұрын
@@erdincgarage anladım. Peki bu takviye biz iptal etmiş oluyoruz . Yağ yakalama tankından sonra gaz kelebeğinin önüne bağlamış bulunuyoruz. Sisteme zararı dokunmaz mı basınç fazlalığı olmaz mı.teşekkürler.
@erdincgarage
@erdincgarage 8 күн бұрын
@@Duzelubee Hayır olmuyor.Max uzunluğu 7 cm olan hortumlar yerine 140 cm hortum kullanılıyor.Bu borular esnek herhangi gibi bir basınçta esneye bilir.Ayrıca montajladığımız kutu tamamen dolmadıysa ki dolu oluşu araca faydadan çok zarar verir.Kutu içindeki boşluk bu fazla basınç için fazlaca yer barındırıyor. Sonuç itibari ile birçok araçta körleyerekte kullandım ekstra özel Y flanş yaparakta kullandım.Burada oluşan saniyelik ve çok düşük bir basınç olduğundan dolayı hem kutu hemde hortumlar bu iş için yeterli oluyor. Güzel bir soruydu.Teşekkür ederim
@Duzelubee
@Duzelubee 8 күн бұрын
@@erdincgarage Tamamdır. Çok açıklayıcı oldu. Eyvallah
@vantilatorkays3090
@vantilatorkays3090 29 күн бұрын
bu kadar yağ kaç kmde toplandı ?
@erdincgarage
@erdincgarage 28 күн бұрын
Merhaba km bazında hesaplamak yerine ortalama 30 günlük kullanım dersek daha doğru olur.Yoğun trafikte kullanıldı.Dolayısı ile 5 dk gidelecek mesafe 20 dk dan uzun sürdüğü yerler oldu.Fakat kutunun içindeki sadece yağın buharı değil aynı zamanda yoğunlaşmadan dolayı oluşan suda bu kutu içerisinde.
@hcl652
@hcl652 6 ай бұрын
Üstat kasa ağır,ne yaparsan yap bu araç yakar. 1.6 kaldırıyor kasayı onlar yağ yakmiyor
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Yapmış olduğum uygulama ve video yağ yakma, eksiltme ile ilgili yada yağ eksiltmeye bir çözüm iddia etmiyor.Gaye yağ buharını emme hattından uzak tutmak. Yağ eksiltme konusunda haklısınız fakat şu konuda fikirlerim sizden ayrılıyor.Konu araç ağırlığı ve motor hacminden ziyade motor tipi ile alakalı.Genel anlamda benzinli motorların yağ eksiltme problemi dizel motorlara göre bir hayli fazladır.Zira 1.3 multijette hacim olarak 1.4 ten daha küçük olsada 1.3 multijetlerlerde 1.4 fire yada herhangi gibi başka bir benzinli motor kadar yağ eksiltmez. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.
@habibaktas6770
@habibaktas6770 6 ай бұрын
Ustam kutuyu nerden temin edebiliriz?
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Ben bu ürünü 3-4 sene önce almıştım güncel linki olmasada Google üzerinden atacağım linkten bolca bulabilirisin www.google.com/search?q=oil+catch+can&client=ms-android-samsung-ga-rev1&sca_esv=d85953eb7f2d9eac&tbm=shop&prmd=isvn&sxsrf=ACQVn0-X5SKM-eDTbCc3BrnkNKMmeCRs5Q:1706729434009&source=lnms&biw=412&bih=1116&dpr=2.63
@habibaktas6770
@habibaktas6770 6 ай бұрын
@@erdincgarage eyvallah
@murataliustaoglu9559
@murataliustaoglu9559 3 күн бұрын
@@erdincgarage merhaba bu linkteki bazı ürünlerin tepesinde hava filtresi gibi bişey var. o ne işe yarıyor olabilir. öyle olanını alsam, yenilemek istediğimde sadece o parçayı bulabilir miyim sizce?
@yusufmercan3494
@yusufmercan3494 6 ай бұрын
Kaç para bu ürün
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
600-700 den başlar 10-15 bine kadar piyasada bulmak mümkün.
@eglencemedya3519
@eglencemedya3519 5 ай бұрын
Cok para bu araba
@Efe_Muhendislik_Biga
@Efe_Muhendislik_Biga 6 ай бұрын
bu motora yağ buharı zarar verse ne olur, zaten yağ yakıyor, boşuna masraf etmişsin. bu motorların segmanları silindir ile uyumlu çalışmıyor, yağı tam sıyıramadığı için yanma odasına giriyor yağ..
@erdincgarage
@erdincgarage 6 ай бұрын
Yorumunuz için teşekkür ederim.Öncelikle söylemem gereken bir otomobil tutkunuyum.Birçok defa yoğunluklu olarak benzinli motor rektefiyesi yapmış biri olarak şunları gördüm.Ağırlıklı olarak kullanıcı hatalarından dolayı araçlar için harcanan gereksiz masraflar her defasında araç sahibi kadar benimde canımı yaktı.Oysa birçok hatanın,arızanın önüne bilinçlenerek geçebilmek mümkün.Yapılan gereksiz masraf araç sahibi kadar aslında hepimizin milli serveti.Bu düşünceden yola çıkarak eğer bu otomobil Türkiye de üretiliyorsa bu işten ülkemizin işçisi,mühendisi ekmek yiyorsa bizede desteklemek düşer.Bu topraklarda üretilen her araç bizim gurumuzdur. Teknik detaya geçecek olursak olabildiğince kısa yazmaya çalışacağım.1.4 fire motor fiat grubunun 2000 li yılların başında ürettiği 8v sonra16v ve daha sonra da t-jet adı altında aynı motoru turbolayarak çok uzun yıllarca kullandı.16v motorlar yüksek sıkıştırma oranına sahip 4 pistonlu üstten tek veya çift eksantrikli (SOHC veya DOHC motor) 16 subaba sahip motorlar. 8 tane büyük subap yerine 16 tane küçük subap kullanılıyor. 16 küçük subap demek 8 tane büyük yağ filmi yerine 16 tane küçük yağ filmi demek. Mukavemet az demek. Kaliteli yağ kullanın demek. Piston segman kısmına hiç değinmiyorum bile bu kısım ayrıca uzun bir mevzu. Bu neden ile kullanılan yağın çok önemi var.Yine aslında aynı konuya dönüyoruz çoğu firmanın rodaj dönemde alınması gereken tedbirlere kullanma klavuzunda yer versede ne yazık ki ya okumuyoruz yada aldırış etmiyoruz.Marka farketmeksizin aracı yeni aldım hız denemesi yaptım 160,170,200 bastım diyenlerin videoları sosyal platformlarda bolca var.Benzinli araçların dizel araçlara nazaran ister atmosferik ister turbo beslemeli yağ eksiltmeleri motor yapıları dolayısı ile gayet normal.Bunun üzerine yanlış rodajda eklenince birçok 1.4 fire motorda yağ eksiltmesi görünsede birçoğunda da bu sorun yok. Motor yağı her aracın olmazsa olmazıdır. Teknoloji gelişiyor onlarca marka onlarca çeşit yağ çıkıyor karşımıza. Değişik değişik spesifikasyonlar, anlaması akılda tutması zor rakamlar, sayılar, viskozite indeksleri API'ler ACEA'lar vs. vs. Usta bunu dedi bu arabanın yağı budur çek oradan bi 3 kilo 10-40 demeyle olmuyor bu işler. Servise gittiğinizde yağ seçimi konusunda kolay kolay sorun olmaz ama dışarıda bakım yaptıran arkadaşlarımız için söylüyorum arabalarımızın kullanım kılavuzunda hangi motorda hangi spesifikasyona sahip yağ kullanılması gerektiği yazıyor. Avrupa üretimi ve Avrupa standartlarında arabalarımız olduğu için bizi ilgilendiren standartlar, ACEA (Avrupa Araba Üreticileri Birliği) standartlarıdır. Kullanım kılavuzunda hangi viskozite indeksi ve hangi ACEA standardı denmisse o yağı kullanmamız gerekir. Bu kadar ince hesaplar her araba için farklı farklı yağ neden kullanılıyor sorusuna gelecek olursak tek bir cevap var: EMİSYON. Bu da CO2 emisyonu değildir. NOx gazları ve diğer zararlı gazların emisyonudur. Bu emisyonun virgülden sonra ki hanelerini düşürmek için böyle ince detaylar ve hesaplar vardır. Arabalarımızın hepsi artık Euro 6 emisyon normunda. Bu norma uygun çalışabilmesi için belirlenen yağ hangisiyse onu kullanmak durumundayız. Bu normları sağlamak da öyle kolay olmuyor maalesef. Üreticiler; EGR valfi, Dizel Partikül Filtresi, Katalitik Konvertör gibi parçalar ile performanstan çaldıkları gibi Euro5 ve Euro 6 emisyon normu ile artık ya yakıttan çalacak ya da yağdan. Bu sebeplerle bir arabanın yağ eksiltmesi belirli tolerans değerleri dahilinde olduğu sürece araba üreticileri tarafından normal karşılanır. Yağ üreticileri de bu normalliği daha da normalleştirmek için minimum yağ eksiltmesi yaşatacak sentetik yağ üretmeye çalışmaktadırlar. Kısacası ne araba üreticilerinin ne de yağ üreticilerinin yağ EKSİLMEZ diye bir iddiaları YOK. Zaten hangi yağın teknik dosyasını incelerseniz inceleyin minimum eksiltme max. yakıt ekonomisi yazar. Yağın kalitesine göre eksilme az yada fazla olabilir. Yağın kalitesi en basit olarak HTHS denilen dinamik viskozite terimi ile açıklanır. HTHS film kesme direncidir. Film kesme direnci az olursa baskı altındaki yağ filmi kopar ve yanma odasına gider bu da yağın eksilmesine sebep olur. HTHS değeri ne kadar yüksekse o yağ o kadar dayanıklıdır demektir. Yalnız bu değer teknik dosyaya test standardı gereğince 150 derecedeki değeri ile yazılır (Bu değer açıklanması zorunlu bir değer değildir. Kimi firmalar gövde gösterisi yapmak için yazarlar.) ama motor içindeki yağın sıcaklığı 150den çok daha yüksektir. İşte kalite de kendini burada belli etmektedir.Yağınız ne kadar iyi ise eksiltme yada azalmada aynı oranda az olacaktır. Ayrıca çoğu yerli yabancı formlarda mercedes,volkswagen,volvo vs vs aracın 10-15bin kmde yağ eksiltme sorunu bulunduğunu söyleyen şikayetler ile dolu.
@eglence7179
@eglence7179 6 ай бұрын
Efe bey öncelikle mühendis olmadığınız göze çarpıyor . Eğer mühendis iseniz bu mesleği acilen bırakın . Hem mühendis hem de işin içinde olmak anlamında motor tamiri yapan biri olarak söylüyorum. Tüm bu boş laflara rağmen egea aldım yağ eksiltme durumu yok. Konuyu detaylı bir şekilde anlatmak zaman kaybi olur . Her araç bir miktar yağ yakar yakmak zorunda . Eğer bir usta veya mühendis bu marka yağ yakmaz diyorsa hiçbir bilgisi yok demektir. Önerilen yağı koyun güvenle binin egea araca . Yaklaşık 10bin ile 12 bin km arası belirli bir miktar yağın azalması tolere edilebilir sinirdadir ve bu durum tüm araçlarda vardır. Benzinli dizel farketmez.
@Hidayet1616
@Hidayet1616 5 ай бұрын
​​@@eglence7179malesef boş konuşmuşsunuz,7 yıldır Renault Fluence dizel otomatik vites aracım var bu 7 yıl zarfında 1 kere dahi olsa yağ eklemedim, yağ çubuğunu her kontrol ettiğimde tam seviyede gösteriyor bunu Renault yapıyorsa Fiat neden yapamıyor acaba? Selamlar
@Cihatgaraj
@Cihatgaraj 5 ай бұрын
​@@Hidayet1616her motor aynı değil toyota 1.4 d4d motorlarda yağ eksiltiyor. Şimdi toyota araba yapmayı bilmiyor mu ? Bunlar motorların yapısıyla alakalı. Bu bir hata olsa fiat düzeltirdi. 1.3 mjet 1.6 mjet 1.0 firefly 1.5 hybrid egealarda yağ eksiltmiyor.
@eglence7179
@eglence7179 5 ай бұрын
@@Hidayet1616 mühendisim diyorum adam benim aracım var yağ eksiltmiyor diyor . Cahil herif o araba da yağ eksiltiyor . Cahilliğin öyle bir seviyeye gelmiş ki yağ kontrolünün nasıl detaylı bir şekilde yapıldığını dahi bilmiyorsun. 280 puan dahi alamayıp polis olamayan adam kalkmış 450 puan alan adama akıl veriyor işte cahil insan budur . Cevap vermem bile senin için büyük bir lüks bunu unutma . Detaylı bilgi istersen TLF no yaz . Ben bizzat kaynak atarak telefondan sesli bir şekilde bunu anlatacağım . Çünkü bilmeyen insanda sıkıntı yok . Bildiğini sanan cahilde problem buyuk
@Kaptan3333
@Kaptan3333 4 ай бұрын
Çevreyi düşünen bunu yapmaz. Akıllı geçinmekten ileri gitmez. Rezil bir yorum
@erdincgarage
@erdincgarage 4 ай бұрын
Çevreye ne gibi zararı olduğunu açıklarsanız yorumunuz boşta kalmaz.Ayrıca bir hata yaptıysak bunu düzeltiriz.Lütfen açıklama yapmanızı bekliyorum.
@Kaptan3333
@Kaptan3333 4 ай бұрын
@@erdincgarage Blok havalandırmadan çıkan gazların tekrar yanma odasına verilmesi prosedürü tamamen çevreyi korumayla ilgilidir. Belli motor aşınmalarında gaza ilaveten yağ da dışarı üflenir. Bu durum son derece ciddi bir çevre kirliliğine sebep olur. Çevre bilincinde olmamız ve çocuklarımızın da yaşadığı ortamın temiz kalmasını sağlamamız önemli bir vatandaşlık görevidir.
@erdincgarage
@erdincgarage 4 ай бұрын
@@Kaptan3333 Çok haklısınız ve dedikleriniz tamamen doğru.Fakat sanırım videonun tamamını izlememenize yoruyorum. Bu anlattıklarınız doğrultusunda biz bu yağ buharını dışarıya yani atmosfere salsaydık bir takım zararlı gazlarıda salmış olacaktık.Ancak anlamamış olduğunuz nokta dışarıya kesinlikle ne yağ buharı ne zararlı gazlar çıkıyor.Üreticilerin kurmuş olduğu sisteme ek olarak yağ yakalama tankı(oil catch can) montajı yapıyoruz.Yine aynı şekilde yağ buharı ve zararlı gazlar bu kutunun içine giriyor.Daha sonra bu kutudan aynı şekilde emme hattına oradanda yanma odasına gidiyor. Yağ buharının yapışkanımsı yapısı bu kutu içinde kalıyor.Yani bu sayede hem zehirli gazlar atmosfere salınmıyor hemde emme hattı üzerindeki kurumlaşmayı önlemiş oluyoruz. Sizin dediğiniz yağ buharını emme hattına vermeden direk atmosfere salmak.Bunun için kartel havalandırma filtreleri var.Bu zehirli gazlar dediğiniz gibi bu filtreler kullanılarak malesef atmosfere salınıyor.Fakat anlattığım üzere kullanmış olduğum sistemde kesinlikle doğaya zarar verme söz konusu olamaz zira orjinal sisteme ek araya sadece bu kutu montajlanıyor. Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim.Umarım anlatabilmişimdir.
@hasankurt6435
@hasankurt6435 14 күн бұрын
Bunun ne faydası var.Bunu yaparken motora zara verirsiniz.Suz fabrikadan ve onun mühendislerinden daha iyimi biliyorsunuz.Birakin bu boş işleri.Milletin kafasını bulundurmayın.
@erdincgarage
@erdincgarage 14 күн бұрын
Merhaba ne faydası olduğunu,iki ayrı videoda anlattım.Dilerseniz videoları kanalımdan izleyip ne faydası olduğunu anlayabilirsiniz. Kesinlikle ben fabrika yada mühendislerden daha iyi bildiğim konusunda bi iddiam olmadı,olamazda. Bahsettiğim ürün zaten yıllardan beri piyasada varolan yine bahsetmiş olduğunuz mühendislerin bulduğu bir ürün.Bizde faydalarını okuyarak,test ederek,birçok araçta kullanarak gördük ve bu tecrübelerimizi bir videoda paylaşmak istedik.Sizi neden bukadar kızdırıp,rahatsız etti anlamış değilim. Boş işler dediğiniz sistemi zaten halihazırda birçok araç üreticisi firma yada marka üst segment araçlarında zaten kullanıyor.Yani siz aracı fabrikasından bu sistem ile alıyorsunuz.Birçok firma ise after marketlerden temin edildiğinde,bu sistemin uygulanması için montaj yerini hazırlıyor.Kullanıcılarada sadece fabrikanın bu ürün için hazırlamış olduğu yere ürünü montajlaması kalıyor. Bir diğer konu motora ne gibi bir zararı olur beni ve yorumunuzu okuyacak olan kişileride bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Spot The Fake Animal For $10,000
00:40
MrBeast
Рет қаралды 179 МЛН
ПРОВЕРИЛ АРБУЗЫ #shorts
00:34
Паша Осадчий
Рет қаралды 7 МЛН
Slow motion boy #shorts by Tsuriki Show
00:14
Tsuriki Show
Рет қаралды 9 МЛН
Sigma Kid Hair #funny #sigma #comedy
00:33
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 37 МЛН
FIAT EGEA YAĞ YAKIMAYA KESİN ÇÖZÜM!!
5:53
CANDAN MÜHENDİSLİK GARAJ
Рет қаралды 101 М.
Patlamayan YAĞ SOĞUTUCUSU !! ( 5 YILDIR PİYASADA KİMSENİN HABERİ YOK )
6:38
MURAT USTA OTO TAMİRCİSİ
Рет қаралды 12 М.
Yağ Buharı Tutucu Oil Catch Can mutlaka izleyin
9:53
DeLieMin
Рет қаралды 1,5 М.
1.4 Benzinli Egea Yağ Yakıyor mu?
6:39
İsmail Aktaş
Рет қаралды 26 М.
Fiat Egea benzinli yağ değişimi hangi yağ kullanılmalı?
13:50
DALGIÇ AİLESİ
Рет қаралды 7 М.
N14 MINI Cooper Oil Catch Can Install
8:57
The Miniac
Рет қаралды 14 М.
Spot The Fake Animal For $10,000
00:40
MrBeast
Рет қаралды 179 МЛН