dostlar çok güzel kaliteli bir içerik oluşturmuşsunuz. Umarım devam edersiniz, muhabbetler gerçekten güzel.
@elifagrtas77622 жыл бұрын
ya siz nasıl güzel ders anlatmışsınız öyle :) valla güle eğlene dersin başına oturuyorum :) emeğinize sağlık
@fatihdemirkan49063 жыл бұрын
Gerçekten Figmayı diğer programlardan ayıran en güzel özellik bu olmuş, benim de bu programa geçme sebebim, gerçekten güzel özellik.
@endertopaloglu3 жыл бұрын
Componentlerle birlikte kullanınca diğer programların yüzüne bile bakasın gelmiyor :)
@renasozmen57823 жыл бұрын
Figma zor mu? Mobil uygulama yapıyorum, Figma merakım var ama zaman yok( ne kadar sürede elle tutulur bir iş yapılır acaba? Tşk ederim
@leylamusazade972 жыл бұрын
@@renasozmen5782 Merhaba Figma zor degil ama ozelliklerinin hepsini iyi kavrayabilmek tamamen pratige bagli. Basindan beri yapdigin islerde autolayout component constrains gibi seyleri dikkate alarak yaparsan tasarimini 4-5. tasarimlarinda 70-80 % kavraya bilirsin tahminimce.
@Kahveci863 жыл бұрын
Bu ders biraz zorladı, bol bol pratik yapmak lazım, teşekkürler
@endertopaloglu3 жыл бұрын
Figmayı iyi kullanabilmek için bol bol pratik yapmanız gerekiyor :)
@gulpiriyeva7080 Жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlik. Chok teshekkur ederim. Figmaya yeni gelen ozelliklerden bahs eden video gelir mii🥹
Жыл бұрын
Bu bölümde bayağı kafam karıştı. Tekrar izleyeceğim.
@musahasanzade811 Жыл бұрын
Teşekkür ederim her zaman ara sira izliyorum
@Canwick612 жыл бұрын
36:20 Ederiz ederiz teşekkür ederiz iftara on kala Enderun gülüşü :D
@aliismail8498 Жыл бұрын
Tebrik ederim çok güzel bir anlatım olmuş. Ayrıca çok teşekkür ederim bu harika içerikler ve dersler için.
@lamiyaliyeva36549 ай бұрын
Bu dərs sayəsində men fil, hug, fixed contunier oyrendim cok teşekkur ederim.
@AzizPeder.8 ай бұрын
hocam muthis degerli bir icerik gercekten. kıymeti hakettigince bilinmemiş zannımca rakamlara bakınca.. bir konuyu arastirrken hem turkce hem de ustasından birsseyler öğrenmek günümüzde zor çünkü fazlasıyla tecrübe ediyoruz. ben bir eğitim gereği bu konuyu öğrenmek zorunda kaldim su an ancak gördüğüm kadarıyla kayıtlar 2021. büyük oranda farklılıklar yok ancak bazı seyleri göremiyorum Mac desktop uygulaması kullanıyorum. mesela space between göremedim yani packed bolumu görünmüyor bazı seyler sizinkinden farklı su an. bunları baska özelliklerle mi tolere etmişler yoksa ben mi bulamıyorum.
@dilarakaraaslan70477 ай бұрын
Horizontal gap between kısmını auto yaptığınız zaman aynı şey oluyor.
@senaroloji2 жыл бұрын
20.10'da ''nasıl olsa zam gelir'' derken hayatın sizi bu kadar haklı çıkarması için canla başla mücadele edeceğini beklemiyordum :)
@afafsamo591 Жыл бұрын
Elmanın 6 tl olduğu zamanlar ! :) ,çok teşekkürler Ender topaloğlu çok anlatıcı olmuş
@Hhkhxhjiikjndthv2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim ,hocam.Çok yararlı oldu.Emeğinize sağlık.
@metinabdullaev56502 жыл бұрын
Selam Aleyküm. Teşekkürler bu seri dersler için. Hakkınızı helal edin. İzliyenler için söylüyorum 18:30' larda elma yazısıyla 1 kg yazısını birleştirib ayrı bir konteynırın içine atmak isteyenler iki yazını seçmekte zorluk çekenler onu frameden çıkarıp köşede birleştire bilir fon obje olmamak şartıyla çünkü arkadaki obşe müsade etmez seçmesi için. Kendim bu sorunu yaşadığım, için izleyicilerle de paylaşmak istedim. Umarım anladılar bu profeyonel anlatımımla😂😂
@photosfromme2 жыл бұрын
hocam elinize sağlık. emek büyük 👏👏
@erkamsimsek3 жыл бұрын
24:30 tam anladım derken öyle bir soru sordu ki soru bankası bildiklerimi unuttum :D teşekkürler S.B
@hamdidincel54655 ай бұрын
Otomatik düzenleme özellikleri sayesinde tasarımı kolaylaştıran Figma'nın Auto Layout özelliği anlatılıyor. Kullanıcı arayüzü tasarımında dinamik ve esnek bir yapı oluşturmak için farklı kullanım örnekleri gösteriliyor. önemli anlar: 00:00 Eğitim videolarındaki kıyafet değişimi ve Adobe XD'de otomatik hizalama konusunda detaylı bir anlatım yapılmıştır. -Kıyafet değişimi ve çeşitliliği üzerine konuşma. -Adobe XD'de objelerin otomatik hizalanması ve düzenlenmesi. 06:04 Objelerin konumunu ve hizalamasını ayarlamak için Adobe XD'de konteyner alanlarının nasıl kullanıldığı konusunda detaylı bir rehber sunulmaktadır. -Farklı renkler ve mesafelerle objelerin hizalanması -Objelerin otomatik hizalanması ve özelliklerin kullanımı -Konteyner alanlarının genişliği ve içindeki objelerin hizalanması 12:10 Tasarım yaparken konteyner alanları ve objeler arasındaki boşlukları ayarlamak önemlidir. Sabit genişlik ve dinamik yükseklik kullanarak tasarımı kolaylaştırabilirsiniz. -Konteyner alanları ve objeler arasındaki boşluk ayarlama süreci detaylıca anlatılmaktadır. -Sabit genişlik ve dinamik yükseklik kombinasyonunun tasarıma kolaylık sağladığı vurgulanmaktadır. 18:14 Tasarım esnasında ele alınan konuların detaylı bir şekilde anlatımı yapılmıştır. Tasarım sürecinde renk seçimi, boyutlandırma, konteyner kullanımı ve öğelerin hizalanması gibi konular ele alınmıştır. -Renk seçimi ve değiştirme süreci detaylıca açıklanmıştır. Tasarımın görsel unsurları üzerindeki kontrollü değişiklikler vurgulanmıştır. -Boyutlandırma işlemi sırasında kullanılan teknikler ve pratik bilgiler paylaşılmıştır. Öğelerin boyutları ve aralarındaki mesafeler üzerinde detaylı durulmuştur. -Konteyner kullanımının önemi ve faydaları üzerinde durulmuştur. Öğelerin gruplanması ve hizalanması için konteynerlerin nasıl kullanılabileceği anlatılmıştır. 24:19 Tasarım programında objeleri hızlıca hizalama ve düzenleme yöntemleri detaylı bir şekilde anlatılıyor. Objelerin genişlikleri, yükseklikleri ve sabitlikleri konteynerlara bağlı olarak ayarlanabiliyor. -Objelerin hizalanması ve düzenlenmesi anlatılırken tasarım programındaki pratik kullanımı gösteriliyor. -Objelerin genişlikleri ve yükseklikleri konteynerlara bağlı olarak ayarlanabiliyor, sabit genişlikler ve diğer özellikler kolayca belirlenebiliyor. -Konteynerlara bağlı objelerin sabit genişlikleri ve diğer özellikleri tasarımın genel yapısına uygun şekilde düzenleniyor. 30:24 Tasarım programlarındaki dinamik kullanım alanları ve özelliklerin pratik yaparak öğrenilmesi, özellikle Figma'nın kullanım kolaylığı ve gelişmiş özellikleri vurgulanmıştır. -Tasarım programlarında elementlerin genişlik ve yükseklik ayarlarının nasıl yapılabileceği detaylı bir şekilde anlatılmıştır. -Komponentlerin nasıl kullanılacağı ve tasarım sürecinde nasıl entegre edileceği üzerinde durulmuştur.
@eceyarentans33629 ай бұрын
İki objeyi shit a dedikten sonra cltrl d yaptığımda malesef yan tarafına duplicatelemiyor. Sadece ctrl ile yazıyı seçip duplicate yapmaya çalıştım gene de olmadı
@kubrakuscu3932 Жыл бұрын
Anlatmlar harika ben de yeni baslayanlardanm. Emeginzze saglik ... ama bn bu ozelligi bir turlu kavrayamiyorum her sefernde byerlerde hata yapiyorum ki istedgm olmuyr o baglantyi br turlu tam kuramiyorum 😢 bir videoda da bz sifirdan baslayanlar icin yapilabilecek hatalari cekseniz ve nasil duzeltebilecegmzi muthisss olurdu ❤❤❤❤
@akhenatontubba9950 Жыл бұрын
Allah razı olsun 🎉
@sevdehoo457615 күн бұрын
yaziyi secmek icin cmd tusuna windowsdakiler hangi tusla yapiyor
@gulsahrmak46486 ай бұрын
Merhabalar. Serileri yaptığınız için teşekkürler. Bir sorum olacak , Hug content ve fill container kısmında fill container kullanımı çok bariz ama biz hug content seçeneğini nerelerde kullanabiliriz? iyi calismalar.
@aydanmemmedli4112 Жыл бұрын
Merhaba. Men site üzerinden figmayla çalışıyorum amma bende Resizing bölümü çıkmıyor. Yardımcı ola bilirmisiniz?
@DogaYildirimli Жыл бұрын
space betweeni bulamıyorum
@tugbaorak9537 Жыл бұрын
teşekkürler😄
@batuhancolbay2 жыл бұрын
Bende Resizing bölümü yok bulamıyorum
@eminnasibov8931 Жыл бұрын
Teşekkürler
@armantkn21 күн бұрын
29:31 "ctrl"
@sevdehoo457615 күн бұрын
cmd tusu hangisi oluyor
@InciGamze2 жыл бұрын
Ender Hocam merhabalar, Emeğinize sağlık, çok faydalı bir eğitim serisi olmuş. Küçük bir sorum olacak, kırmızı şekilde pixelleri nasıl görebiliyoruz tasarımda?
@endertopaloglu2 жыл бұрын
Merhaba, frame'i seçtikten sonra sağ menüden layout grid oluşturmanız gerekiyor.
@sadtsalehova70923 жыл бұрын
Selam Ender bey ve Soru bankasi. Mən videolarınızı Azərbaycandan izləyirəm. Təşəkkür edirəm bilgilərinizi bizimlə paylaşdığınız üçün. Ben yaptıklarınızın aynısını kendimde kopyaliyorum. Hiç bir detayı kaçırmak istemiyorum. Sorum şu ki, 18:09 - cu saniyede boşluğu nasıl veriyosunuz? Boşluk pikselini kırmızı ile göre biliyorum ancak kırmızı numara ekranda ola-ola küçültüp büyütemiyorum.
@endertopaloglu3 жыл бұрын
Merhaba Saadet, yorum için teşekkür ederim. 18.09 da. Bir objeyi seçtikten sonra "Alt" tuşuna basılı tutarsan diğer objelerle arasındaki mesafeyi görebilirsin. Ok tuşlarıyla da kaydırdığında istediğin pozisyona ayarlayabilirsin. Ben de orada alt tuşuna basıp sağ ok tuşuyla 10px boşluk veriyorum 😊. ( Alt tuşuna basıp aynı zamanda shift tuşunada basarak ok tuşuyla objeyi hareket ettirirsinsen 10px'lik kaydırmalar yapabilirsin. Anlamadığın bir yer olursa sormaktan çekinme
@ugurdemirtas0Ай бұрын
8:08 de space between özelliği yeni sürümde yok sanırım bende öyle bir alan çıkmıyor
@selcensafak32812 жыл бұрын
hocam merhaba, pluginler bizlere çok fazla kolaylık sağlıyor en çok kullandığınız pluginleri söyleyebilir misiniz
@endertopaloglu2 жыл бұрын
Merhaba bununla ilgili kanalda bir video var 😊
@hazarguluzade69383 жыл бұрын
Hocam peki bundan sonra buton veya kart tasarimlarinda rectangle aracinin pabucunu dama atabilir miyiz komple? Auto layoutla frame yapip zemin rengi veya radius verip halletmek cok daha kolay gibi gozukuyor. Ilerde tasarimda bir birinin icinde bu kadar cok frame olmasinin bir dezavantaji ola bilirmi? Su ana kadar esasen calistigim sayfayi veya buyuk bir containeri frame olarak yapiyordum suan bir aydinlanma yasiyorum. Mesela design system hazirladigimiz zaman 80-90 component buton var diyelim hepsi de frame, boyle olmasi dogru bir yapi mi?
@endertopaloglu3 жыл бұрын
Evet kesinlikle rectangle'a veda edebiliriz :)) Buton, input veya design system'a bir şey eklediğimde hep auto layout kullanarak oluşturuyorum. Zaten figmayı diğer programlardan ayıran en büyük özellik bu. Doğru yoldasın 😄 👍🏻
@sevdehoo457615 күн бұрын
figma guncellendigi icin bu videodaki araclari yeni yuzde bulmak o kadar zor ki packeti bulamadim nerede Allahin cezasi
@dilanelci80102 жыл бұрын
👏👏👏
@burcuy.7892 жыл бұрын
Hocam öncelikle emekleriniz için teşekkürler. Bende resizing bölümü hiç görünmüyor frame kısmındaki benzer yerden yapıyorum uygulama farkıdır diye. Fakat, containeri sabit bi değerde büyütüp içindeki frameleri secip fill container ile yaymak istediğimde düzgün olmuyor. Sanki sola doğru yayıp sağ kısım yine boş kalıyor , neden olabilir ?
@endertopaloglu2 жыл бұрын
Merhaba Burcu, hatanı anladım ve çok basit bir çözümü var. Ama cevabını senin bulmanı istiyorum. Bunun için de frame ve auto layoutla ilgili bol bol pratik yapman gerekiyor :)
@sevincaliyeva7781 Жыл бұрын
aynı sorun bende de oluyor. çözümü buldun mu?
@ayris8333 Жыл бұрын
çözümünü buldunuz mu acaba?
@ylda16836 ай бұрын
hocam bu cmd tuşu nedir, bir türlü videodaki gibi yapamıyorum. ayrıntılı söyleseniz
@mervesena76325 ай бұрын
ctrl
@aycademir73792 жыл бұрын
Hocam merhabalar. Her şeyi çok güzel açıklamışsınız emeğinize sağlık. Sayenizde iki saat araştırma yapmadan hızlı bir şekilde kavradım konuyu. Fakat bir nokta aklıma takıldı. Bu containerlar ve ekranın yan kenarı arasında olacak boşluğun büyüklüğünü piksel olarak ayarlamaktansa ekran genişliğinin belli bir yüzdesi olarak alabiliyor muyuz? Yani uygulamanın kullanıldığı her farklı framede benzer bir yapı gözükmesi açısından mesela 20 piksel olarak girmektense width*0.1 gibi bir değer yapabiliyor muyuz figmada? Yapıyorsak nasıl yapıyoruz? Yapamıyorsak da bunun başka bir çözümü var mı?
@endertopaloglu2 жыл бұрын
Merhaba Ayça, malesef böyle bir şey giremiyoruz ama figmadaki constraints özelliğiyle bu sorunu çözebilirsin. Örneğin sağdan ve soldan 20px margin değer verirsin ve sayfa genişlese de bu hep 20px olarak kalır. Umarım doğru anlamışımdır :)
@cancansem3 жыл бұрын
👍👍
@gulsabahmustafayeva55642 жыл бұрын
Salam, 15:21-ci saniyede cedvelin ilk sütununu dinamik olaraq sağa çəkdikdə digər sütunlarıda ona uyğun hərəkət edir. Sizin etdiyiniz kimi etdim, amma digər sütunlar ilk sütunu hərəkət etdirdikdə sabit qalır. Nece duzelde bilerem?
@sevincaliyeva7781 Жыл бұрын
mende de ele olur(
@melisecekazancoglu46912 жыл бұрын
Hocam selam. Benim merak ettiğim başka bir konu var. Tasarımı yapıp bitirdikten sonra text revizesi geldi. Bütün textleri nasıl değiştirebilirim ya da değiştirebilir miyim?
@endertopaloglu2 жыл бұрын
Merhaba, bunun için mutlaka bir plugin vardır :) Olmaması imkansız fakat özellikle bir plugin kullanmadığım için öneremiyorum. Community alanından arayıp rahatlıkla bulabilirsiniz
@CJreyiz22 күн бұрын
22:40 bu bende yok hocam napacam şimdi
@kadircanmercan79063 жыл бұрын
Hocam selamlar, 2 sorum olacak; 1) Üst üste gelmesi gereken frameler birbiriyle nasıl auto layout olacaklar? (Auto layoutu eksi- değerde kullanabilir miyim?) 2) Her tasarımımızı auto layout ile yapmak zorunda mıyız?
@endertopaloglu3 жыл бұрын
Kadir merhaba, 1) eksi değer giremiyoruz bu benim için de sorun maalesef. Figma'nın çıakrtmasını beklediğim bi güncelleme. Bunun için frame veya grup içerisine alman gerekiyor 2) Auto layout figma'yı figma yapan şey. Eğer kullanma mantığını kavrayıp alışırsan kesinlikle neden kullanman gerektiğini anlarsın. Devam videolarımda (örn: sıfırdan web sayfa tasarımı) neden kullanılması gerektiğini örneklerle anlattım.
@kadircanmercan79063 жыл бұрын
@@endertopaloglu Hocam çok teşekkürler. 🙏
@nothingordinary71263 жыл бұрын
auto layout yapmak gerekli mi? Diğer uygulamalarda olduğu gibi onsuz yapamazmiyim?, xd de auto layout varmi?
@endertopaloglu3 жыл бұрын
Auto layout çok büyük kolaylık. İlerleyen videolarda sebebini göstererek anlatıyorum. Adobe xd programında da var tabii
@bulentgercek3 жыл бұрын
Figma gibi yazılımların varoluş nedeni daha hızlı ve verimli iş yapmak ve üretim masrafının azaltılması. Tabii ki auto-layout kullanmadan da yapabilirsin. Ama o zaman Figma kullanmanın amacının dışına çıkmış olursun. Asıl amac sadece tasarım yapmak değil, yaptığın tasarımın plan ve kurgusunun yazılımcıya kolayca aktarılmasıdır. Yoksa aç photoshop'ta da yap. Ama sonra oturup açıklaman gerekir "şu menu uzayacak, bu kısalacak" vb. gibi ;)
@endertopaloglu3 жыл бұрын
@@bulentgercek Kesinlikle katılıyorum 👍🏻
@celalhuseynov34672 жыл бұрын
Merhaba Hocam figmanın derinliklerine kadar bilmezsek web design çalışamazmıyız?
@endertopaloglu2 жыл бұрын
Çalışırsınız tabii ama ne kadar çok iyi bilirseniz o kadar daha hızlı ve doğru çalışırsınız :) Ben tüm tüyolarını ve özelliklerini anlattım.
@ayselrustemova63122 жыл бұрын
Figmayi figmadan daha iyi anlatınız
@endertopaloglu2 жыл бұрын
Teşekkürler ☺
@senamenes8834 ай бұрын
space between artık 'auto' olmuş
@yagztemizel Жыл бұрын
hocam bunları bi güncellemeyi düşnüyormusnuz güncellemeden sonra çok karışık kaldı...
@beyzabeyza4859 ай бұрын
ayni sorunu yaşıyorum ama yine de çok faydalı biraz internetten de bakarak halletmeye çalışıyorum