Omule, ești magistral! Felicitări! O prezentare asa cum vezi doar la profesioniștii consacrați pe KZbin!
@elenkoch2052 Жыл бұрын
Extraordinar,,,multumim pt aceste relatari!!! tocmai am cumparat un filtru cu osmoza, si nu stiam daca am dat banii degeaba sau nu!! Acum m-ati convins!!!!! Desi a costat ceva,,eu zic ca mai importanta este sanatatea decat banii!!! Sanatate tuturor!!!
@vasilebortaveres7374 Жыл бұрын
Vă mulțumesc pentru sfaturi, multă sănătate vă doresc.
@ioantruta63653 жыл бұрын
Este o prezentare de profesionist !!Felicitari!!
@danielteodorescu4253 Жыл бұрын
Foarta frumoasa si interesanta prezentarea ! Felicitari pentru video si grafica prezentarii!
@udariahim2006 Жыл бұрын
Precis, explicit, ușor de înțeles.
@claudiufilipciuc71813 ай бұрын
Bravo pentru video 🎉 foarte ordonat și o dicție bună
@STRUGURIDEMASA Жыл бұрын
Super prezentare ! Va multumesc .
@ioneliorga72002 жыл бұрын
Nota 10 Pentru prezentare!
@lilianaciciu7152 жыл бұрын
Multilumesc pentru prezentare, foarte bun!
@Lasttimestudio Жыл бұрын
Felicitari pt video !
@lauramihaelatoderita31752 жыл бұрын
O prezentare impecabila! Multumesc!
@zsoltgall99742 жыл бұрын
Mulțumim pentru prezentare ,foarte buna
@anistor2 жыл бұрын
Superba prezentarea, foarte bine documentata. Mi-ati raspuns la toate intrebarile. Va multumesc mult!
@ungurunelu1325 күн бұрын
foarte misto clipul! Multam !
@marianpopa42447 ай бұрын
Mulțumesc! Am un astfel de filtru.
@nicoletacaramalau400511 ай бұрын
Felicitări!!!👍
@garagecommunity Жыл бұрын
Bravo! Scurt și la Obiect
@stevenikiRO2 жыл бұрын
Felicitari, si mersi pentru indrumare. Am murit la faza cu aghiasma =)))
@donciubotaru2867 Жыл бұрын
De ce, c-a zis Doamne Ajută la sfarsit dupa: se ncadreaza n limitele potabilitatii?
@DanielaTanasoiu2 жыл бұрын
interesanta prezentare,Eu am montat acest filtru ,insa nu ma interesat inainte de a l monta , dar din vizionare cred ca am facut o alegere buna.
@donciubotaru2867 Жыл бұрын
Ce-ați vrut să scrieți nu m-a interest sau nu m-am interesat banuiesc ca ati vrut a scrie: nu m-a interesat, corect?
@mihaimihai3054 Жыл бұрын
Bună ziua domnule Sergiu. Frumoasa prezentare cu explicații pe înțelesul tuturor. Fiți amabil și ajutati-ma cu un sfat, vreau să-mi achiziționez o instalație de dedurizare a apei și filtre de osmoza inversa. Tot mă interesez pe la diferiți ... Dar explicațiile dumneavoastră sunt cele mai realiste. Vreau sa folosesc instalația pentru apa dintr-un puț. Vă mulțumesc anticipat.
@foto13ro Жыл бұрын
Mulțumesc pentru aprecieri! Primul pas în achiziționarea instalațiilor menționate constă în stabilirea consumului de apă din gospodărie. In timp ce instalația de dedurizare trebuie să facă față integral consumului (inclusiv baie, wc, mașini de spălat), cea de osmoză se instalează doar la bucătărie, filtrănd doar apa pentru băut și gătit. După ce stabiliți necesarul de apă/debitul, în funcție de câți membri are familia dumnevoastră, începeți căutarea echipamentelor. Uzual, nu luați in calcul și apa pentru udat grădina, nu are rost să stresați instalația de dedurizare cu apa pentru udat. Faceți o ieșire separată pentru udat, care nu trece prin instalație. Cele mai bune sfaturi le veți primi, apoi, de la cei care comercializează echipamentele, în funcție de consumul estimat.
@nemesys295 Жыл бұрын
Super tare prezentat 👏👍
@dumitrudan60811 ай бұрын
Un video foarte informativ, Felicitări! Aveți idee de un sistem de filtrare si răcire, mai slim sau sub chiuveta? Pentru apartament nu casa.
@foto13ro11 ай бұрын
Am văzut că există și sisteme slim, dar nu sunt sigur dacă întreținerea lor nu este mai costisitoare, având în vedere că filtrele sunt mai mici și s-ar putea umple mai repede cu impurități. Unele dintre acestea încap chiar sub mobila de bucătărie, în spațiul format de picioarele mobilei. Dar, întrucât nu mă ocup de comercializarea acestora, nu mai rețin exact pe ce pagină am văzut chestia asta. Oricum, era pagină din România.
@alinacristea7232 жыл бұрын
Felicitări pt video .
@cornel.construct2 жыл бұрын
Super prezentare.Felicitari!
@ddrweb_2 жыл бұрын
Foarte furmos din partea ta, bravo
@nextlevel79442 жыл бұрын
Salutare foarte bun acest material . Pe viitor voi cumpăra un filtru asemănător am.un copil mic și mam saturat sa cumpăr între 5/6 bidoane de apa carpatica pe săptămână . Primul lucru sunt bidoanele care contaminează planeta și costurile care nici nu mai vorbim . Salutare
@iontache36162 жыл бұрын
BRAVO!
@krissnikk2000 Жыл бұрын
Mulțumesc frumos pentru prezentare. Stau în dubiu dacă sa iau un aparat ca al dumneavoastră sau Aquaphor.
@foto13ro Жыл бұрын
Nu cunosc Aquafor, dar pare a fi un brand de încredere. Cel mai bine ar fi să analizați specificațiile și să alegeți în funcție de specificul dumneavoastră (consum de apă, ușurința instalării, accesul la consumabile etc).
@bursucbursucul30852 жыл бұрын
🤣, tratamentul divin, genial. Doamne ajuta!
@valericaursu76802 жыл бұрын
Păi da, treci prin ea un obiect de argint și un smoc de busuioc și treaba e rezolvată! 😉
@mariabadea21612 жыл бұрын
Superb și pe înțelesul tuturor! Mulțumesc!
@dumitrageorgescu55368 ай бұрын
Confirm aprecierile referitoare la apa obținută prin osmoza inversă . Eu am din 2009 aparatul F 350 PM care are 3 pre filtre , filtru osmotic , mineralizator, și magnetizator . L- am cumpărat de la firma Nobel . Pre filtrele se schimbă o dată la 6 luni , filtrul osmotic la 2- 3 ani , mineralizatorul o dată pe an , iar magnetizatorul este permanent . Rezervorul are capacitatea de 10 litri .
@dumitrageorgescu55368 ай бұрын
Acest aparat nu face față la apa din fântâni sau puțuri , deoarece ar trebui schimbate prea des filtrele , ceea ce nu rentează . Concluzionez , așa cum ați afirmat și în videoclip , că este cea mai pură și gustoasă apă .
@FlorinDascalu-zn6kv Жыл бұрын
Felicitari D-le De unde pot procura si eu un Deesmetru ?? iar in ceia ce priveste un filtru de apa vreau sa-l acizitionez
@foto13ro Жыл бұрын
Eu am cumpărat TDS-metru de pe OLX. Sisteme de filtrare se comercializează pe multe saituri, căutați pe Google, sigur veți găsi. Eu nu mă ocup cu vanzarea acestora, doar am făcut filmul după ce am cumpărat eu însumi un sistem de filtrare cu osmoză inversă.
@AndyFerdean3 ай бұрын
Am cam uitat să schimb filtrele și la un an dupa ce m-am întors dintr-o vacanță apa avea gust de mucegai. Neaparat trebuie schimbate la timp și poate chiar igienizat tot sistemul din când în cand. Am văzut că poate dizolva o tabletă de clor în primul recipient după se scot absolut toate filtrele.
@irinnatudor Жыл бұрын
Buna! Iti multumim pentru prezentare. De curand am instalat si eu un astfel de sistem si am o intrebare. Este normal ca apa in pahar sa nu fie clara ca apa plata? Iti multumesc!
@foto13ro Жыл бұрын
Din câte spun furnizorii, în prima fază apa este foarte "aerată", până se umplu cum se cuvine toate filtrele. Fenomenul ar trebui să dispară după o zi, două de utilizare.
@209ioana Жыл бұрын
Multumim de prezentare! A fost extrem de utila. Aveti pareri legate de apa filtrata de Cana Brita? Mumtumesc
@foto13ro Жыл бұрын
Nu am folosit această cană, astfel încât nu pot să dau sfaturi în acest sens.
@gradmihaialexandru34452 жыл бұрын
cine va ajutat sa editati video-ul ? foto 13 mediavision ? nu gasesc contact site ceva informatii despre acestia ...
@madalinatugui5869 Жыл бұрын
Buna ziua! Am și eu statie de osmoza, dar am auzit păreri ca nu ar fi sănătoasă, deoarece nu conține mineralele de care avem nevoie..ce părere aveți?
@foto13ro Жыл бұрын
Sistemul de filtrare cu osmoză inversă este o opțiune de luat în seamă atunci când apa de la sursă nu este de calitate bună. Ne scutește a mai cheltui banii pe apă plată. Dacă dumneavoastră aveți o apă foarte bună de la rețea, care conține toate mineralele necesare și nu este contaminată în nici un fel, nu are rost să folosiți un astfel de sistem. Totuși, zonele în care găsim în mod natural astfel de apă au devenit din ce în ce mai rare. În rest, dacă ați urmărit materialul, ați văzut că producătorii de sisteme de filtrare introduc în circuit filtre cu rol de remineralizare a apei filtrate. Cât de bine acoperă aceste filtre necesarul de minerale pentru organism, nu știu ce să spun, cred că situația diferă de la un producător la altul.
@RazvanZen8 ай бұрын
Poate ca acest filtru cu osmoza nu este cel mai bun pentru ca odata cu bacteriile, virusii și alte nenorociri dn apa elimina si ce este bun, adica mineralele. Chiar daca la sfarsit "mineralizeaza" din nou apa nu e același lucru. Poate ca o varianta mai buna este filtrul prezentat în acest clip kzbin.info/www/bejne/ZoWQfppjfKqFiassi=KNXhjZXzjj71jWqe si care nu distruge mineralele din apa. Puteti afla mai multe despre apa buna de baut si sanatoasa din acest clip: kzbin.info/www/bejne/sHurY6BoaMiIq9Esi=wF50Fwn9fBGmi4Fc
@vioreldragoi89712 жыл бұрын
Multumesc mult!
@lenox79155 ай бұрын
Buna ziua ce puteti spune de acest filtru Filtru de apă cu osmoza inversă 7 trepte de epurare cu mineralizare și Ionizare cu Argint.
@foto13ro5 ай бұрын
Ar trebui să fie OK, dcaă respectă specificațiile.
@tonealexandrucatalin6889 Жыл бұрын
Ce părere Ai de aparatul de apa alcalina Kangen?
@foto13ro Жыл бұрын
Nu am folosit, dar apa alcalină este benefică organismului și dacă sistemul lucrează conform descrierii producătorului, ar trebui să fie o chestie bună.
@florianmarin74072 жыл бұрын
Felicitări pt prezentare Aș avea o întrebare; prezenta clorului din rețeaua de apă (nu din put) reduce durata de viață a osmozei?
@foto13ro2 жыл бұрын
Din câte știu, nu creează probleme. Clorul se evaporă dacă lăsăm apa de la rețea intr-un vas deschis, timp de câteva ore. Oricum, filtrul oprește clorul, astfel încât apa va avea un gust plăcut.
@vioricamisian38452 жыл бұрын
Nu avem nevoie de minerale în apa de băut, fiindcă-s anorganice.
@agabis71212 жыл бұрын
@@vioricamisian3845 Așa este. Însă o apa cu ppm sub 20 demineralizează, are un efect de detoxifiere f puternic, benefic, teoretic, însă le lângă toxine scoate și mineralele.
@ralucacojocaru415Ай бұрын
@@vioricamisian3845 Stiti dumneavoastră minerale care sunt organice???
@maricelbordianu1132 жыл бұрын
Frumoasă și înțeleaptă prezentare pentru care vă mulțumesc. Am cumparat chiar astăzi un filtru cu osmoză inversă. Nici nu l-am montat. Locuiesc in Munții Apuseni. Am in gospodarie apă prin cădere, captată de la un izvor. TDS-eul îmi arată in jurul lui 100 ppm. A meritat să-mi cumpăr un astfel de purificator? Și încă ceva: la șase kilometri de mine, mai sus la munte, există un izvor unde TDS-ul arată in jurul lui 22 ppm, plus-minus 1, 2 unități. Când beau din această apă, tot aș bea, simt că-mi place mai mult decât cea de-acasă. Un vecin mi-a spus că a păstrat in pivniță, într-un bidon, apa de la acest izvor un an de zile și tot bună a fost, nu s-a alterat. Care o fi explicația?
@foto13ro Жыл бұрын
La 100 TDS, nu cred că ar mai fi fost nevoie de filtru. Acum, dacă tot l-ați cumpărat, instalați-l să vedeți dacă apare vreo îmbunătățire. Cât privește apa de la izvorul din amonte, cel mai probabil conține exact ceea ce trebuie pentru organism. Sunteți norocos să aveți astfel de apă, la munte. Ea are și alte proprietăți benefice organismului. Noi, la câmpie, ne luptăm cu TDS mare și liota de poluatori care sunt în zonă. Puteți vedea pe canalul meu un material filmat la un congres medical, pe această temă, acum ceva vreme. Este vorba despre apa sărăcită în deuteriu. Găsiți materialul în linkul următor: kzbin.info/www/bejne/bIabiYdjbcicjbM
@maricelbordianu113 Жыл бұрын
@@foto13ro Mulțumesc mult!
@mihaelacustura27682 жыл бұрын
Buna ziua. Am un filtru de apa cu osmoza inversa. De curand am facut analiza apei la Directia de sanatate Galati. .pH -ul mi-a iesit 6,74 (6,5-9,5) / conductivitatea electrica 148 (2.500) / iar duritatea masurata in grade germane 2,69.( min.5,0).Sunt foarte ingrijorata. Asta inseamna ca nu este bun aceasta inst.de purificare a apei?
@foto13ro2 жыл бұрын
Bună ziua! Nu este neapărat să fie probleme cu filtrul. Ați testat și apa care intră în el? Este posibil ca aceasta să aibă valori "exagerate", iar filtrul "face și el ce poate". In tot cazul, Ph-ul poate fi modificat doar dacă aveți sau adăugați pe circuitul final un cartuș de alcalinizare (sau, dacă aveți deja unul, e posibil să fie uzat și trebuie înlocuit). Eventual, trebuiesc verificate prefiltrele, dacă apa din zonă este foarte dură, acestea se schimbă mai des decât ar fi normal.
@zoltanszasz79972 жыл бұрын
Conductivitatea 148(2500)? Ce unitate de măsură?
@n.a.00012 жыл бұрын
Cea mai utilizata unitate de masura a duritatii apei este gradul german (0 dH), reprezentand echivalentul a 17.85 parti per milion. Inmultiti 2,69 cu 17,85, rezulta 48,01 ppm, deci este OK.
@mariusdan592 Жыл бұрын
@@zoltanszasz7997 in microSiemens per centimetru
@corbeanumarian86782 жыл бұрын
Bună ziua, ce tip de filtrare recomandați pt o familie cu 2 persoane la un apartament se 2 camere în Constanța? Oscilez între un filtru cu osmoza inversa sau acest filtru de apa KLCAQUA No.1 HYBRID, 6 stadii de filtrare cu alcalinizare de 0.01 microni, statie de ultrafiltrare. Sunt indecis și confuz deoarece nu știu ce sistem sa aleg fiind diferite.
@garcea87nr1 Жыл бұрын
Bună ziua! Ce filtru ati achiziționat pana la urma, si dacă sunteți mulțumit? Mulțumesc! Am mai vazut ceva si cu apa alcalina la 2600 lei: "Filtru de apa alcalina si antioxidanta Finaqua DUO, pH 9.5 / pH neutru, 6 trepte - 4000L "
@RazvanZen8 ай бұрын
Poate ca acest filtru cu osmoza nu este cel mai bun pentru ca odata cu bacteriile, virusii și alte nenorociri dn apa elimina si ce este bun, adica mineralele. Chiar daca la sfarsit "mineralizeaza" din nou apa nu e același lucru. Poate ca o varianta mai buna este filtrul prezentat în acest clip kzbin.info/www/bejne/ZoWQfppjfKqFiassi=KNXhjZXzjj71jWqe si care nu distruge mineralele din apa. Puteti afla mai multe despre apa buna de baut si sanatoasa din acest clip: kzbin.info/www/bejne/sHurY6BoaMiIq9Esi=wF50Fwn9fBGmi4Fc
@RazvanZen8 ай бұрын
@@garcea87nr1 Poate ca acest filtru cu osmoza nu este cel mai bun pentru ca odata cu bacteriile, virusii și alte nenorociri dn apa elimina si ce este bun, adica mineralele. Chiar daca la sfarsit "mineralizeaza" din nou apa nu e același lucru. Poate ca o varianta mai buna este filtrul prezentat în acest clip kzbin.info/www/bejne/ZoWQfppjfKqFiassi=KNXhjZXzjj71jWqe si care nu distruge mineralele din apa. Puteti afla mai multe despre apa buna de baut si sanatoasa din acest clip: kzbin.info/www/bejne/sHurY6BoaMiIq9Esi=wF50Fwn9fBGmi4Fc
@Bogdan_Daniel28 күн бұрын
Concluzia care este? Osmoza inversa + filtru UV?
@foto13ro28 күн бұрын
Eu am lampa UV la sistemul meu, dar nu o folosesc. Încălzește un pic apa și îi dă un gust „ca de spital”. Probabil, dacă aș pune apa într-un recipient și aș ține-o la frigider, ar fi mai gustoasă. Dar prefer să o beau direct de la robinet, așa că am oprit lampa de la filtrul UV. Totuși, poate sunt persoane care o preferă și tratată UV. Cred că este chestie de gust. Filtrul UV are rost în ideea în care nu consumi apa decât foarte rar și există posibilitatea să se dezvolate bacterii sau microbi pe care tratamentul UV îi neutralizează. Dacă este folosit zilnic, nu prea văd utilitatea lămpii UV.
@Bogdan_Daniel28 күн бұрын
@@foto13ro giardia si ecoli ( ca ex) nu se dezvolta in filtru. Scopul filtrelor de genul asta, asa cum il vad eu, este sa iti permita tratarea apei pentru a o face potabila, din punct de vedere mictobiologic cat si duritate, doar una.. Prin definitie apa este incolora, inodora si insipida iar faptul ca spuneti ca are un gust dupa uv...hmm ceva nu e bine. Ca o fi calda pot sa inteleg probabil este expusa, prea mult timp uv datorita debitului mic. Dar gust...
@p-ageorge59602 ай бұрын
trebuie remarcat ca osmoza a lucrat de la 1100 ppm . Probabil ca daca apa inainte de osmoza avea 300-600 ppm precis ca si rezultatul putea sa fie mai mic de 80ppm Bun videoclip Felicitări!
@romangelu93512 жыл бұрын
Felicitări! Ați făcut o prezentare profesionistă. Cu siguranță o să vă contactez pentru a vă adresa câteva întrebări pe care le am.
@vexx5955Ай бұрын
Un test de apa este muuuuuuuuuult mai complex de atat ! Sunt foarte multi alti factori de luat in considerare pt ca o apa sa fie sanatoasa.
@claudiufilipciuc71813 ай бұрын
Era bun și în video cu un test la apa după 6 /12/24 luni la filtru ce valori indica ,❤
@ancutastan2662 жыл бұрын
Ce Brand de filtru cu osmoza inversă ați folosit? Ma interesează sa achiziționez și eu.Multumesc
@foto13ro2 жыл бұрын
Încercați acest site www.aqualine.ro/ au o ofertă destul de diversificată, oferind și consultații înainte de achiziție. Menționez că nu am nici un parteneriat cu ei, însă atunci când am cumpărat de la ei expedierea a fost rapidă, iar sfaturile consultantului mi-au fost de ajutor.
@PantherPanther-n6x11 ай бұрын
Ce filtru ati cumparat ( de la care firma)? multjmesc anticipat
@foto13ro11 ай бұрын
Eu l-am luat dintr-un magazin fizic, din București, dar găsiți pe diferite site-uri, cum ar fi aqualine.ro sau aquatime.ro
@arncj18 Жыл бұрын
acest sistem montat, purifica apa doar pe o baterie din bucatarie, sau pot duce toata reteaua, intr-un apartament de 3 camere de exemplu? ms
@foto13ro Жыл бұрын
Doar pe o baterie. Are o rezerva mica de apa, cca 5-6l. Nu poate alimenta o intreaga gospodarie, dar sunt convins ca exista astfel de sisteme.
@barbulescugabriel6850 Жыл бұрын
Dar ai facut un control sa vezi cate apa se arunca la un litru de apa filtrată?
@foto13ro Жыл бұрын
Nu am făcut dar, conform specificațiilor, se aruncă intre 6-10l de apă pentru a obține 1l de apă plată. De altfel, acesta este și un criteriu în alegerea sistemului.
@barbulescugabriel6850 Жыл бұрын
Eu am cuplat un furtun subtire la furtunul de evacuare și-l,am băgat în fantana ,ca l,a pierdera asta sec fantana
@andonviorel8480 Жыл бұрын
Am fost și eu "încântat" acum ceva vreme de sistemul de filtrare cu osmoză inversă. Până am dat întâmplător peste o atenționare făcută de cineva cu privire la RANDAMENTUL instalației. Am aflat cu plăcută surpriză că acest randament este de maximum 25%, asta pentru instalațiile industriale, uzual 10% in locuințe. Deasemenea prin colmatarea filtrelor, debitul scade apreciabil în timp. Deci dacă montez o astfel de instalație în rețeaua de apă potabilă din oraș, din 10 litri ce intră în instalație, se aruncă 7-8 litri ca să obțin 1-2 litri de apă filtrata. Dar plătesc 10 litri. Având în vedere costul instalației plus montajul, schimbarea filtrelor nu foarte rar, unde ajungem? Mie mi-a trecut entuziasmul în secunda doi. Plus că dacă nu ai suficientă presiune în rețea, trebuie montată la intrare o pompă electrica. Alți bani, altă distracție. Pentru a se compensa dezavantajul debitului foarte mic la ieșire, un pahar pe minut, se montează un rezervor suplimentar în care se adună apa filtrată. În acesta apa capătă gust nașpa. Toate cele scrise mai sus le știu de la persoane care exploatează astfel de instalație. Dar faza cu randamentul de toată jena le bate pe toate. Ar fi corect ca cei ce fac reclamă la astfel de sisteme să menționeze clar din start valoarea randamentului. Este de înțeles de ce o escamotează.
@RazvanZen8 ай бұрын
@@andonviorel8480aveti dreptate. Plus ca eliminarea tuturor mineralelor si remineralizarea apei nu este tocmai ok. Astfel, apa obtinuta este buna pentru gatit, dar nu si pentru baut din cauza lipsei tuturor mineralelor necesare organismului care se pot obtine doar din consumul a variante ape minerale plate si carbozificate. Puteti afla mai multe despre apa din acest clip: kzbin.info/www/bejne/sHurY6BoaMiIq9Esi=wF50Fwn9fBGmi4Fc
@dutzi098 ай бұрын
Da nu a observant nimeni ca aparatul lui indica inainde de a atinge apa? De ce tine degetul pe displayul aparatului🤨?
@cristianbarbu89110 ай бұрын
Salutare! Ce îmi recomandați pentru apa dură, foarte calcaroasă? Multumesc!
@foto13ro10 ай бұрын
Ar trebui o instalație de dedurizare, apoi filtru cu osmoză, pentru apa potabilă. Va lucra si filtrul cu osmoză, de unul singur (sistemul, mai precis), dar va fi nevoie de schimbarea filtrelor mai des decât ar fi normal.
@cristianbarbu89110 ай бұрын
@@foto13ro mulțumesc frumos!
@donciubotaru2867 Жыл бұрын
Frate esti mare, esti dă riăL diăL, unde s-a pomenit cineva să-şi lase nru' de tel. Esti mare deci chiar esti mare: mare om, mare caracter la propriu no joke jos pălăria no"u" comment!
@claudiulacureanu21652 жыл бұрын
La Curtea de Arges are 30 ppm de la retea
@asl-pls-im Жыл бұрын
Bun experimentul, ma asteptam la ceva valori mai bune pentru filtru cu somoza inversa. Cel mai probabil la alti producatori ar fi si mai bune. La mine e intre 20-30. Faza cu mineralizarea apei e mai multa vrajeala de marketing. Orice medic o sa va spun ca mineralele si vitaminele trebuie sa fie luate din alimente iar apa e de dorit sa fie cat mai curata, pentru ca acea mineralizarea e mult sub nivelul necesar unui om, asta daca nu consuma cu zecile de litri/zi :) Apa trebuie sa fie curata, cat mai aproape de apa distilata, iar alimentatia cat mai diversificata, atunci aveti combinatia perfecta.
@cornelpanait2963 Жыл бұрын
salut,Tu ce filtru folosesti?
@donciubotaru2867 Жыл бұрын
Samosas 😜🤪😝😛😋
@donciubotaru2867 Жыл бұрын
Ba si eu ma gandeam si ma gandesc la fel ca e mult sub necesaru' unui om ...
@donciubotaru2867 Жыл бұрын
Mineralizarea sau reeemineralizarea te referi la?
@donciubotaru2867 Жыл бұрын
mineralizare* si osmoză* orice medic o sa va spun? Adica esti medic ca nu "prea"- nteleg cum vine asta cuuu: orice medic o sa va spun?
@sandeltomei4842 Жыл бұрын
Dat nitriții....?
@borodiraul Жыл бұрын
Apa filtrata era trecuta si prin cartusul de remineralizare sau direct din filtrul de osmoza?
@foto13ro Жыл бұрын
Prin toate cartușele sistemului, inclusiv prin cel de remineralizare.
@borodiraul Жыл бұрын
@@foto13ro Multumesc pentru raspuns. Inseamna ca realizand o bifurcatie inainte de intrarea in cartusul de remineralizare, poti obtine si apa distilata pentru fierul de calcat cu aburi si pentru umidificatoarele de aer cu ultrasunete sau pentru alte scopuri.
@foto13ro Жыл бұрын
@@borodiraul Da, se poate. Bifurcația deja există, din construcție, dar are alt rol, acela de a umple tancul de expansiune. Oricum, eu folosesc apa, așa cum vine la chiuvetă, și la fierul de călcat și la expresorul de cafea, cu rezultate bune.
@florentinnicusornicolae29372 жыл бұрын
Bună seara! Înmulțirea se face doar pentru primul pahar că nu am înțeles exact?
@foto13ro2 жыл бұрын
Bună ziua! Da, înmulțirea se face doar dacă valoarea înregistrată depășește trei digiți (cifre) și nu poate fi afișată de display, adică depășește 999. Trecerea la acest mod este afișată așa cum am incercat să arăt. Este drept că, din cauza iluminării și a scrisului mic de pe display, pot apărea neclarități.
@florentinnicusornicolae29372 жыл бұрын
@@foto13ro mulțumesc frumos, și cât costă un sistem?
@danielagodeanu87762 жыл бұрын
Și cum ne dăm seama că valoarea înregistrată depășește trei cifre? Întreb asta pentru că și eu am același aparat și întotdeauna îmi arată doar trei cifre și cum am observat și pe ecranul aparatului dumneavoastră se vedea 112 ppm ,cum ați înțeles că a depășit cele trei cifre? Mulțumesc!
@steriadi2 жыл бұрын
Sistemul de filtrare a apei prin osmoza inversa, microstructureaza si apa?
@foto13ro2 жыл бұрын
Nu, aceste sisteme nu intervin asupra structurii apei, doar o filtrează. Informații despre sisteme de structurare a apei puteți gasi, pe canalul meu, accesând următorul playlist kzbin.info/aero/PLyi1Mc3omzNJjX5Cat4_se4Dck-ZaAdax Fac precizarea ca sunt filmări ceva mai vechi, dar cred că veți găsi informații utile despre subiectul care vă interesează.
@b4g4b3l Жыл бұрын
Am vrut sa va corectez cand ati spus ca apa de la AquaCarpatica este cea mai buna, dar apoi ati facut testul si cu Bucovina... beau numai bucovina de mai bine de 12 ani.... multumesc ptr video. De curiozitate imi puteti da un link cu filtrul folosit ?
@xan77 Жыл бұрын
și eu sunt fan bucovina, dar realizez că e greșit să bei aceeași apă mult timp. Cât o fi de bună, dar nu poate onține toate mineralele necesare. Pentru eficiență e bine să folosiți prin rotație și alte ape.
@b4g4b3l Жыл бұрын
@@xan77 mai beau si spritz si bere un rom :) nu doar aceeasi apa
@corbec1203 Жыл бұрын
Am descoperit acest video tocmai cînd trebuie să-mi cumpăr un un purificator de apă. Mi-a fost de mare folos. Cu prețuire!
@donciubotaru2867 Жыл бұрын
Norocu' tău!
@RazvanZen8 ай бұрын
Sau ghinion 😂. Poate ca acest filtru cu osmoza nu este cel mai bun pentru ca odata cu bacteriile, virusii și alte nenorociri dn apa elimina si ce este bun, adica mineralele. Chiar daca la sfarsit "mineralizeaza" din nou apa nu e același lucru. Poate ca o varianta mai buna este filtrul prezentat în acest clip kzbin.info/www/bejne/ZoWQfppjfKqFiassi=KNXhjZXzjj71jWqe si care nu distruge mineralele din apa. Puteti afla mai multe despre apa buna de baut si sanatoasa din acest clip: kzbin.info/www/bejne/sHurY6BoaMiIq9Esi=wF50Fwn9fBGmi4Fc
@ZeceOAse182 жыл бұрын
Buna ziua. Care este sistemul de filtrare cu osmoza folosit? Si eu folosesc apa dintr`un put, filtrata prin filtru de bumbac si filtru de carbon activ, dar apa tot este dura (lasa urme pe vase). Eu avand deja cele doua filtre, pot pune doar un filtru cu osmoza inversa (adica o varianta cat mai simpla) sau trebuie pus tot sistemul cu care vine acest filtru?
@foto13ro2 жыл бұрын
Filtrul cu osmoză inversă nu vine singur decât în calitate de piesă de schimb/consumabil. Deci, da, trebuie să instalați un sistem.
@enacheadrian8992 Жыл бұрын
Te salut, eu am put forat si apa mea este foarte dura, mai exact are 45 de grade germane, prin videoclio-ul prezentat de tine tin sa cred ca acest sistem cu osmoza m-ar ajuta sa reduc aceasta duritate, corect?
@foto13ro Жыл бұрын
Da, însă doar pentru o cantitate redusă de apă, cea de la bucătărie.
@enacheadrian8992 Жыл бұрын
@@foto13ro da, bineînțeles, intenționat sa folosesc doar pentru consumul propriu și eventual pentru gatit
@enacheadrian8992 Жыл бұрын
@@foto13ro Am inteles ca se arunca foarte multa apa pentru 1 litru de apa purificata, este adevarat?
@foto13ro Жыл бұрын
@@enacheadrian8992 Da, este adevărat. De altfel, raportul dintre apa filtrată și cea reziduală constituie un criteriu de alegere, în momentul în care te-ai hotărât să cumperi un sistem de filtrare cu osmoză inversă. Este o componentă importantă a costului de exploatare. Astfel, un raport considerant decent ar fi de 6/1, adică la 1l de apă filtrată se „aruncă” 6l de apă de la rețea, puț etc. Un raport foarte bun ar fi de 4/1(greu de găsit astfel de sisteme), iar la 8/1 ar trebui să începi să te îngrijorezi, 10/1 deja este inacceptabil. Dacă vânzătorii sunt onești, ar trebui să specifice acest raport atunci când te interesezi despre un sistem sau altul. Din fericire, noi cei care locuim la case putem recupera cumva această apă pentru a o folosi la udat grădina sau, cum am văzut pe aici un comentariu, s-o întoarcem în puț. Personal am rezerve totuși în a returna în puț apa care a trecut odată prin conducte. Cel mai bine, o dirijez către tancurile pe care le am puse în colțurile casei, care colectează apa de ploaie, iar cum au fost ploile vara trecută, le-am umplut mai mult cu apă din puț, pe care am folosit-o la udat.
@enacheadrian8992 Жыл бұрын
@@foto13ro da, este o idee buna aia de a colecta apa "aruncata" Pentru udatul grădinii, am făcut azi un nou test al durității deoarece acela de 45 a fost făcut acum mulți ani, mi-a ieșit 17 grade germane, bănuiesc ca un sistem de genul m-ar ajuta. Ar fi durere un raport sub 1/6
@MissAnarchyk Жыл бұрын
oare ai o recomandare ce branduri sunt bune de cumparat, raport pret calitate, si copstul consumabilelor? eu sunt tare praf cu astea nu ma pricem...tot caut online si zici ca ma uit la un motor de masina:)))) ce trebuie sa il montez eu ala ikea style :))) sunt destul de scumpe si daca ai avea un ghid pt noi ar fii genial!!! merci mult de video.. foarte util.. macar am inteles ca , chiart fac cevba acele filtre :)
@foto13ro Жыл бұрын
Îmi pare rău, nu mă ocup de vânzarea acestor filtre și nu pot recomanda un brand. Totuși, dacă ai vizionat cu atenție materialul ar trebui să știi ce să urmărești atunci când cauți un produs. Ar mai fi de analizat relația cu vânzătorul, de văzut dacă acesta își asumă funcționarea produsului vândut conform specificațiilor. Aici este un „clinci”. M-a contactat, nu demult, o doamnă care a găsit pe un site un sistem, cam scump, dar cu specificații SF (debit mare-GPD, fără tanc de expansiune, înteținere ușoară etc.). Eu nu am mai văzut asemenea specificații la vreun produs asemănător. I-am spus să-l cumpere, fiindcă merită, conform specificațiilor. Dar să ceară furnizorului să garanteze funcționarea conform descrierii. Ce a urmat...? „Doamnă, la noi funcționeză. dar nu știm ce fel de apă aveți dumeavoastră acasă, nu vă putem garanta nimic.”
@nelusandor Жыл бұрын
Eu am sitem RO5 cu 6 stadii filtrare si remineralizare. Calitatea apei este 0.28 ppm
@RazvanZen8 ай бұрын
Poate ca acest filtru cu osmoza nu este cel mai bun pentru ca odata cu bacteriile, virusii și alte nenorociri dn apa elimina si ce este bun, adica mineralele. Chiar daca la sfarsit "mineralizeaza" din nou apa nu e același lucru. Poate ca o varianta mai buna este filtrul prezentat în acest clip kzbin.info/www/bejne/ZoWQfppjfKqFiassi=KNXhjZXzjj71jWqe si care nu distruge mineralele din apa. Puteti afla mai multe despre apa buna de baut si sanatoasa din acest clip: kzbin.info/www/bejne/sHurY6BoaMiIq9Esi=wF50Fwn9fBGmi4Fc
@ivannpatras363 Жыл бұрын
Salut! Bucovina ca și alte ape plate din România sunt o mare țeapă! Iată de ce: apa plată bucovina la sticlă de 2 litri are ppm de 50, dar cea la 5 litri ppm sare la 180. Te rog să verifici. Am verificat inclusiv la aquavia și alte ape și valorile diferă la cea de 2l la cea de 5 litri.
@tstertaste86782 жыл бұрын
Bravo!!!
@iopaul9395 Жыл бұрын
Nu ai apus daca nu îl folosesti mai mult timp dacă pleci de acasă ..trebuie scos sau trebuie oprit ...
@foto13ro Жыл бұрын
Nu trebuie oprit, dar, la întoarcerea acasă, va trebui golit tancul de expansiune. Se lasă să curgă apa, până nu mai este deloc în tanc. Apoi se așteaptă umplerea și abia atunci apa va fi bună pentru consum.
@beleilaur Жыл бұрын
Salutare! Am filtrul de 7 ani. Chestia e că nu prea mai are presiune. M-a mâncat undeva și am băgat puțină presiune în rezervor și a început să curgă. Mâine chem pe cineva... E super wow. Salvează bani și mușchi de cărat apă!
@foto13ro Жыл бұрын
La modelul meu, 0,5-0,7Bar. Am băgat și eu mai mult la instalare și nu mergea bine. Eu am si pompă booster și declanșa greșit. Am dat drumul la aer până la 0,7Bar și și-a revenit.
@viorel-fx6in3 ай бұрын
Am instalat Osmoza in 2018 iar in 2024 am renuntat pentru ca am fost in Anglia la copii, band alta apa acolo ,plata mam simtit foarte bine .In toata aceasta perioada mam simtit obosit,dureri de cap,dureri musculare,incheeturi,eu am renuntat il dau pe o suma modica,cine doreste,Sergiu cred ca vinde aparatele!!
@foto13ro3 ай бұрын
Nu crezi bine. Multă sănătate, mă bucur că ai scăpat de durerile de cap!
@lucianzestran22142 жыл бұрын
F buna prezentare!
@Yo4You24 ай бұрын
Video interesant. Am urmatoarele intrebari: 1. De unde aveti instrumentul de masura? Aveti certificat de calibrare? 2. De cand aveti filtrul cu osmoza inversa, fasolea fierbe mai repede? Este doar efectul placebo, starea de bine ca aveti un filtru. 3. De unde aveti certitudinea ca apa remineralizata este mai sanatoasa? 4. Consumul de apa pe termen lung filtrata cu astfel de sistem dauneaza sanatatii?
@77ferrum Жыл бұрын
Mă preocupă și pe mine calitatea apei pe care o consum. După părerea mea aparatul dvs. măsoară conductibilitatea electrică a apei din care se deduce conținutul de săruri minerale. O apă de băut care este corespunzătoare din punct de vedere calitativ trebuie într-adevăr să conțină săruri între anumite limite. Problema se pune cu microorganismele și cu substanțele toxice. Aceștia s-ar putea să nu modifice conductibilitatea electrică a apei iar în acest caz măsurătorile nu sunt relevante. De exemplu, deși filtrul cu osmoză inversă elimină în măsura semnificativă sărurile minerale din apă s-ar putea să introducă multe substanțe chimice cu efect toxic care rezultă din materialul sintetic al filtrului. Și din rațiuni comerciale producătorii nu oferă detalii în acest sens. Cât despre tratamentul ulterior al apei filtrate, am suspiciunea că mai mult dăunează calității apei prin introducerea unor substanțe chimice nesănătoase. Studiez de câțiva ani în această privință și concluzia mea personală este că s-ar putea obține apă de băut de calitate satisfăcătoare prin distilarea apei și ulterior remineralizarea ei cu sare de bucătărie. Dar distilarea este un procedeu costisitor.
@ioantruta63653 жыл бұрын
De unde sunteti? FELICITARI!!
@foto13ro3 жыл бұрын
Multumesc! Din Belciugatele, la 25km de Bucuresti.
@PersonalDevices2 жыл бұрын
Salut. Vezi și videoul meu pe aceasta tema.
@elissabeta Жыл бұрын
Foarte tare prezentarea, mi-a plăcut la nebunie calitatea apei din agheazma...🤣🤣🤣 Apa obținută prin osmoza inversa, este de fapt apa distilata, cum bine este prezentata și în material, nu e buna de băut, de aceea cei care se ocupa atat de fabricare, cat si de mentenanță, îmbunătățesc apa cu minerale...Apa distilata, pura se foloseste doar pentru uz extern, nu e buna de băut...Marea majoritate nu cunoaște diferenta dintre osmoza inversa și electroliza, osmoza inversa scoate toate elementele bune și rele din apa, în timp procesul de electroliza scoate doar substanțele nocive...însă electroliza este energofaga, are un preț ridicat, industrial vorbind... Dacă ai cunoștințe de fizica, îți poți face propriul sistem de electroliza...
@nelusandor Жыл бұрын
cunosc pe cineva care bea apa distilata combinata cu apa PH ridicat (gen Kangen) in proportie 70/30 si s-a vindecat de cancer. Apa osmotica are avantajul ca se incarca cu toxinele din corp si le elimina.
@valentinaghita47782 жыл бұрын
Nu este chiar deloc potabilă Aghiasma cu 480ppm din imagine. Cum,dacă până acum ati spus că este cea mai bună și fară reziduri până în 100ppm,acum o întorsară-ti la 180°,că este potabilă Aghiasma?!?
@florinem40752 жыл бұрын
Avand o asa aversitate la aghiasma 😱, nu e de mirare faptul ca nu intelegeti ca din datele prezentate, apa potabila este pana la 500 ppm. E desenat, scrie mare, se si aude - pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit. Oricum aghiasma nu bei litr pe zi si nu faci ciorba/cafea cu ea etc, avand cu totul alte destinatii. Dar na, poate va miluieste Dumnezeu si veti intelege.
@simonanitulescuАй бұрын
Da, este o mare inselatorie!!! Noi am achizitionat de la Aqualine, am dat o gramada de bani, la recomandarea lor si dupa ce am facut analiza apei ne-am dat seama ca am fost inselati!!! Au refuzat sa colaboreze cu noi si am hotarat sa-i dam in judecata pentru inselatorie!! Daca mai sunt oameni inselati hai sa rezolvam aceasta problema!!!
@Bogdan_Daniel28 күн бұрын
La ce companie de apa imbuteliata lucrati?
@VladutION-y6t5 ай бұрын
O demonstrație „cristal clear”!
@nicolaearghir32122 жыл бұрын
Cand ati introdus TDS metrul in al treilea pahar, l-ati pornit (turn on) introdus in apa. Ce nu stiti dv este ca TDS metrul se autocalibreaza la fiecare turn on, deci toate masuratorile dupa acest turn on cu calibrare falsa sunt eronate. 1) Cand se porneste TDS metrul (turn on), acesta trebuie sa fie in aer nu in apa. 2) Cand se baga TDS metrul in alt pahar (adica alta masuratoare), trebuie bagat inainte intr-un pahar cu apa cu 0ppm, sau turn off si turn on in aer liber. Edit: Si inca ceva, dumneavoastra aveti hidrofor, deci ppm-ul dv este ridicat din cauza variatiei presiunii apei. Pune sistem RO cu pompa booster si vei obtine (2-8)ppm.
@foto13ro2 жыл бұрын
Poate aveți dreptate, însă acest lucru, referitor la calibrare, nu este specificat în manualul care însoțește TDS metrul. În plus, pentru conformitate, am verificat afirmația dumneavoastră chiar după ce am citit acest comentariu și... surpriză: nu aveți dreptate. TDS metrul citește aceleași valori indiferent când este pornit. El este calibrat din fabrică. În concluzie, comentariul dumneavoastră este bine venit pentru traficul canalului, dar inexact. LE: O pompă în plus afectează presiunea, nu compoziția, apei. Și, din nou surpriză, sistemul meu are pompă booster încă de la achiziție.
@catamariakarina2 жыл бұрын
Osmoza scoate și mineralele din apa
@foto13ro2 жыл бұрын
Corect. De asta există în sistem cartușul de remineralizare, amplasat după filtrul cu osmoză inversă.
@capcadoi2 жыл бұрын
@@foto13ro La mine, cartusul de remineralizare ridica TDS-ul pana la 18, ceea ce e infim. La dumneavoastra am vazut ca avea valoarea 80. Ce filtru de remineralizare folositi?
@foto13ro2 жыл бұрын
@@capcadoi Nu cred că este de la filtru, ci de la faptul că la mine vine apa super dură din fântână. Oricum, am un filtru cu coji de nucă de cocos, destul de comun pentru sistemele astea.
@RazvanZen8 ай бұрын
@@foto13ro Poate ca acest filtru cu osmoza nu este cel mai bun pentru ca odata cu bacteriile, virusii și alte nenorociri dn apa elimina si ce este bun, adica mineralele. Chiar daca la sfarsit "mineralizeaza" din nou apa nu e același lucru. Poate ca o varianta mai buna este filtrul prezentat în acest clip kzbin.info/www/bejne/ZoWQfppjfKqFiassi=KNXhjZXzjj71jWqe si care nu distruge mineralele din apa. Puteti afla mai multe despre apa buna de baut si sanatoasa din acest clip: kzbin.info/www/bejne/sHurY6BoaMiIq9Esi=wF50Fwn9fBGmi4Fc
@55mape7 ай бұрын
Apa obținută prin filtru de osmoză inversă nu poate fi comparată cu apa minerală. O apă cu adevărat sănătoasă, trebuie să conțină minerale. Altfel, folosit apă distilată.
@michaelsama7162 жыл бұрын
=)))))))))))) o testat aghiasma, m-am prapadit de ras la faza aia
@Ingolf000012 жыл бұрын
That was pro. Congratulations. ppm mean parts per million.
@ServiciiInstalatorBucuresti2 жыл бұрын
PPM part per miilion ca idee
@TRANSEURO-l7z Жыл бұрын
Salutari! Un lucru demn de semnalat este ca in situatia folosirii acestui sistem la apa din reteaua publica (nu din fantana sau put) costul apei de baut se dubleaza, intrucat cca 70% din apa este aruncata la canal si se utilizeaza produsul final filtrat. Nu ma refer la robinetul de spalare cu actionare manuala care se recomanda a fi folosit periodic. Mi s-a explicat ca asa functioneaza aceste sisteme cu osmoza inversa. Eu am fost scandalizat de faptul ca: -nu am fost informat la cumparare -platesc apa de baut mai scump decat am crezut -intr-o lume in care se moare de sete nu ma simt confortabil sa arunc apa in fosa septica. In concluzie, cei care utilizeaza apa din reteaua publica poate ca trebuie sa faca niste socoteli. In orice caz, beti apa multa si filtrata! Noroc!
@mercedescodru Жыл бұрын
Nu e chiar asa rau. La Oradea, un metru cub de apa potabila este aprox 5 lei. La 250 l apa filtrata cu osmoza, sa zicem ca avem consul total de 1000 litri. 2 adulți și 2 copii se încadrează în 250 litri de apa pe luna pt consum, care costa 5 lei. Aici intervine doar problema risipei apei, care ar putea teoretic fiind rezolvata cu adăugarea unui bazin pt refolosirea apei nefolosite la osmoza.
@TRANSEURO-l7z Жыл бұрын
@@mercedescodru Daca folosirea acestei ape reziduale ar fi luata in calcul, insisi producatorii ar veni cu solutii, pe care le-ar aduga la pachetul de vanzare. Rezolvarea propusa este nepractica si incomoda. Cine isi doreste ca, achizitionand un produs relativ scump, sa aduge o activitate sau chiar doua la obtinerea apei, colectand apa destinata canalului in niste recipiente si apoi varsandu-le la flori sau in bazinul WC-ului, cand e gol, sau folosind apa la spalat? Faptul ca toti producatorii ascund acest aspect nu va da de gandit? Eu am decis sa nu folosesc sistemul cu osmoza inversa si e dreptul fiecaruia sa decida pentru sine. Dar e dreptul fiecaruia si sa decida informat!
@YO2LYP8 ай бұрын
'-intr-o lume in care se moare de sete nu ma simt confortabil sa arunc apa in fosa septica.' - la fel se moare si de foame, faptul ca nu mai arunci la gunoi mincare nu inseamna ca in alta parte a lumii se va rezolva problema foametei. La fel si cu apa - daca opresti apa in timp ce te speli pe dinti, nu e ca si cum cineva in Africa ar primi din senin un pahar cu apa si si-ar potoli setea. Problema care ramane este intr-adevar risipa inutila. Orice sistem are un randament. Acum ani buni cumparam apa imbuteliata, generam zeci de sticle din plastic saptamanal, folie din plastic etc. Apoi am inceput sa consum apa din forajele de adancime, apa de la retea. Acum caut un sistem care sa imbunateasca apa prin filtrare. Cred ca intre a face mult gunoi sub forma de plastic si a irosi apa, a doua problema e de preferat.
@vasilerazvan2 жыл бұрын
14:08 Buna asta :))))
@ioanacodreanu8782 жыл бұрын
Eu folosesc acest filtru simi arata000 folosesc apa plata iz min
@claudiufilipciuc71813 ай бұрын
Like pentru aghiasmă 😂
@ingersidemon5927 Жыл бұрын
La primul pahar înmulțești cu 10 și la celalalte nu!!! 🤔🤔🤔Nu mai inteleg
@foto13ro Жыл бұрын
Inmultesti cu 10 doar daca apare simbolul "x10" pe display. In cazul meu, a aparut numai la primul pahar, fiindca doar la acela valoarea TDS depasea 999. Problema cu acest TDS metru este ca "x10" este scris mult mai mic decat celelalte indicatii si se citeste greu pe ecran, mai ales in filmare. De aici si confuzia. Sper ca am explicat destul de clar.
@bogdanpitan2026 Жыл бұрын
La Carpatica ai uitat sa inmultesti cu 10😂 Sau primul pahar ai gresit si nu trebuia sa inmultesti cu 10
@iulian-casianmerce41225 ай бұрын
Comparativ cu apa filtrata, aghiazma e dn categoria „Doamne fereste“
@valentinaghita47782 жыл бұрын
Probabil că cine știe ce pune în ea de este cu reziduri?- Probabil că se spală pe mâini în ea.🤔🤨
@ciprianvoaides7372Ай бұрын
Pai tu te minti singur in video ul asta 100x10 =1000 81x10=810 deci nu e buna ca sa fie 80ppm trebuia sa fie 0,081
@foto13roАй бұрын
Nu se înmulțește cu 10 decât atunci când apare indicația „X10” pe ecran, respectiv când valoarea depășește 999. Dacă scrie 810, atât este. Altfel ar fi 8100, valoare care ar face apa de neutilizat. Cred că nici lacul Techirghiol sau Marea Moartă nu au asemenea valoare (nu sunt sigur), dar ți-ai da seama după gustul apei.
@constienta-vesnica2 жыл бұрын
Da, o prezentare profesionista. Ceea ce nu stiti este faptul ca mineralele din apele acestea sunt anorganice si ele sub aceasta forma nu sunt asimilabile la nivel celular. Ele vor incarca ficatul uman in decursul timpului pana va reduce in mod ingrijorator functionarea aceztuia. Se va face ceea ce medicii numesc "ficat gras". In apa este nevoie de minerale, dar de minerale organice, adica minerale ce au fost procesate de o planta(care le a extras din sol) sau un organism viu. Aceste minerale, sub aceasta forma sunt singurele asimilabile la nivel celular. Numai in acest fel organismul uman va pastra o functionalitate optima.
@capcadoi2 жыл бұрын
Nu exista minerale Organice. Mineralele sunt intotdeauna anorganice.
@constienta-vesnica2 жыл бұрын
@@capcadoi oasele noastre contin calciu, fosfor, si alte minerale? Plantele contin minerale? Alte organisme vii(cum ar fi coralii) contin minerale? Sigur intrebarea este retorica. Apa de baut trebuie sa contina astfel de minerale ce au fost procesate printr un organism viu.
@capcadoi2 жыл бұрын
@@constienta-vesnica Sunt 100% de acord. Apa trebuie sa contina minerale ca sa fie sanatoasa. Ce voiam eu sa spun este ca mineralele nu sunt niciodata organice. Nici un organism nu produce minerale (pe planeta noastra cel putin).
@laurentupamant72832 жыл бұрын
ADEVAR PUR explicat simplu și ușor de înțeles, DAR foarte neacceptat de majoritatea omenirii ignorând cunoașterea ADEVĂRULUI. Felicitări.
@elcata98712 жыл бұрын
Daa, de muuult era omenirea extinctă dacă nu se inventa osmoza care să scoată mineralele astea „dăunătoare” și să ne facă apa plată atîtea sute de milioane de ani... Ah dar stai așa! Filtrele astea abia au apărut de o „nano secundă” comparativ cu viața pe Pămînt, oare cum de n-a dispărut omenirea pînă la ele, totuși?! din contră ne-am mai și înmulțit deși a crescut și poluarea în ultimele cîteva sute de ani (sarcasm). E muuultă dezinformare pe sectorul acesta de marketing 🤦♂ (și nu mă refer la prezentator/i, el/ei reproduc/e doar ceea ce l/i s-a spus🤷♂ 😞
@befreetv3542 жыл бұрын
BORSEC este NO.1 ! ...si urmeaza restul....
@RazvanZen8 ай бұрын
Orice apa minerala din România este mai buna decat apa obtinuta prin filtrare care nu este buna de baut din cauza lipsei de minerale. In apa din retea exista doar magneziu si calciu, dar in cantitati mici. Apa filtrata este buna pentru gatit, dar nu pentru baut. Nu te omoara, dar nici nu iti aduce nici un beneficiu.