Finder 🤫 🏠🏭🏛️dispozitiv de monitorizare tensiune ⚡️trifazat + releu de întârziere 🕥⏱️Finder

  Рет қаралды 2,066

hsmart

hsmart

Күн бұрын

Protectie supra si subtensiune pentru instalatia electrica trifazica
Pachetul contine
80.01.0.240.0000 FINDER
70.41.8.400.2030 Finder
Contactor silentios 63A, 4ND, 230V Hager ESC463S
3 sigurante fuzibile + soclu 5x20 ,200ma

Пікірлер: 32
@madaupemunte
@madaupemunte 4 ай бұрын
Excelent explicat👍.
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 4 ай бұрын
Multumim!❤
@dancraiu5954
@dancraiu5954 4 ай бұрын
Va felicit pentru explicatie Nu sunt electrician Poate faci o explicatie pentru instalatie si tablou trifazat la care nu sa instalat decat o faza. Celelalte doua cand o da domnul. Multumesc
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 4 ай бұрын
Pe masura ce timpul ne v-a permite abordam si acest subiect. Multumim mult ca urmariti canalul!❤
@beniaminfrasineanu9088
@beniaminfrasineanu9088 26 күн бұрын
testați cu L1 lipsa, mai funcționează releul timer?
@drdannegoita
@drdannegoita 4 ай бұрын
Salutare. Mulțumim pentru prezentare. În ce țară e fabricat Finder?
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 4 ай бұрын
Finder este produs in Italia.❤
@calin_zz4015
@calin_zz4015 4 ай бұрын
Buna ziua, de ce port fuzibil si nu un MCB ? Multumesc
@SebastianAcsinte-ck2xd
@SebastianAcsinte-ck2xd 4 ай бұрын
Frumoasa prezentare dar nu vi se pare că , conductorul cu care ați cablat e cam subțire trebuia macar de 10mmp 😊😊
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 4 ай бұрын
Este doar o plansa demonstrativa. Scopul ei este doar de a intelege cum lucreaza releele de automatizare. Multumim ca urmariti canalul!❤❤❤
@chiranagheorghitaeugeniuth98
@chiranagheorghitaeugeniuth98 4 ай бұрын
Ce soft de design folositi acolo?
@portycrasher
@portycrasher 3 ай бұрын
Legat de contactorul de la Hager, ESC463S, este normal sa functioneze la 45 grade celsius?
@hsmart9336
@hsmart9336 3 ай бұрын
Mie mi au stat undeva între 35 și 50 depinde și de consumatori trecuți prin el .
@portycrasher
@portycrasher 3 ай бұрын
@@hsmart9336 merci de reply. Ideea e ca hager nu am mai folosit, sta la 40 grade cam asa, doar partea de bobina, evident intrarea si iesirea e rece. Ce mi se pare ciudat la asta e ca are si un miros de plastic ars...
@hsmart9336
@hsmart9336 3 ай бұрын
Da mi un whatsapp pe 0732280773 și stabilim acolo
@MarianCampeanu
@MarianCampeanu 4 ай бұрын
Frumos! Ce soft folosești ?
@dompolski5277
@dompolski5277 4 ай бұрын
Vrea și eu un video pentru hrn 100 releu ETI video cum se fac setările la el, conexiuni !
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 4 ай бұрын
Este pe lista si vom aborda curand subiectul!😂 Multumim ca urmariti canalul!❤
@danielmihai5
@danielmihai5 4 ай бұрын
De câte ori aud sintagma asta - factorul termic - deja nu mă mai amuză ca la început când o auzeam și mi s-a inoculat, așa, o dilemă de genul: Ce mi-a scăpat? Când am lipsit la lecția asta? Există MCB-uri 1P+N care pot fi traversate nominal de până la 40 de amperi, adică un dispozitiv de lățimea unui modul, în schimb văd configurații de tablouri monofazate (care conform avizelor de racordare au 8kW și protecție generală de 32A) cu arhitecturi pe mai multe șine DIN, iar băieții mi ți le răsfiră, protecțiile și celelalte dispozitivele, pe aceste șine pentru că... automobile (Pardon! am vrut să zic: factorul termic.) Nu am acces la SR-uri, pentru că nu-mi trebuie, fiind doar executant, dar nu am întâlnit această gogoriță în normativele din ultimii 35 de ani, nici în manualele de electrotehnică. Există pe undeva acest factor? Este cumva în programul configuratorului de pe laptop? Dispozitivele se încălzesc atunci când intră în suprasarcină, au contacte imperfecte sau când au în componența lor bobine care sunt sub tensiune pe toată perioada acționării (contactoare). Generarea de căldură din interiorul tabloului va fi aceeași dacă protecțiile vor fi lipite sau răsfirate, doar disiparea ei va fi mai eficientă în cazul contactoarelor dacă incinta are și o ventilare corespunzătoare. Există suficiente alte motive pentru a nu ocupa 100% interiorul unui tablou, dar nicăieri nu am auzit de acest factor, altundeva în afară de youtube.
@hsmart9336
@hsmart9336 4 ай бұрын
Salutare Daniel , îți mulțumim ca ne urmărești ! Uite o să îți dau exemplu un program de proiectare a tablourilor electrice : SCHRACK design unde poți proiecta un tablou conform standardului EN61439 . Aici o să ai acces gratuit și la ,, factorul termic’’ (puterea disipata conform IEC 60890 ) Sper ca ți am fost de ajutor . Îți doresc spor în ceea ce faci și cat mai multe proiecte.
@danielmihai5
@danielmihai5 4 ай бұрын
@@hsmart9336 Mulțumesc! Puterea disipată, sau căldura. Probabil se face o conversie a unităților de măsură din kilocalorii în wați. Dar asta e doar o modalitate de a evita răspunsul la o întrebare simplă: Unde e factorul termic în ecuație? cu întrebările adiacente: Cum e definit el? Ce unitate de măsură are? E o constantă, e variabilă? etc etc Fiindcă altfel vorbim deja de termeni abstracți, cum e și factorul de hazard (supus, evident, hazardului) :)) P.S. Frumos progrămelul! Simplu și intuitiv. Nu știu de ce și ceilalți producători nu procedează la fel? Adică să ofere programe gratuite dacă vor ca utilizatorii să le folosească produsele, de parcă ar fi vreun privilegiu pentru mine să le cumpăr materialele. (Țin minte ce față făcuse un reprezentant Schneider când i-am spus în urmă cu vreo 20 de ani că am descărcat și foloseam gratuit Ecodial.) :))
@hsmart9336
@hsmart9336 4 ай бұрын
​@@danielmihai5 Încearcă sa faci 2 3 tablouri în schrack apoi folosește hager cad , apoi folosește schneider , și o sa înțelegi apoi mult mai bine factorul termic , sau dacă ai folosește camera termo și verifica lucrarea , o sa înțelegi ulterior. Îi un subiect de discuție destul de complex dar dacă vrei putem discuta despre asta oricând cu mare drag . Poate reușim sa facem și un videoclip pe acest subiect !
@curentarul
@curentarul 4 ай бұрын
"Factorul termic" il gasiti atunci cand proiectati o instalatie sau un tablou sub denumirea de temperatura conductorului sau a mediului de lucru care este este definit de diferite constante. La conductoare / cabluri, sunt tabele date pe fiecare marja de temperaturi. La tablouri este definit de temperatura in care lucreaza acele componente fara sa fie depasita limita normala. Componentele electrice degaja caldura fara sa fie supuse unor conditii vitrege (scurtcircuit, suprasarcina). Shrack design, are avantajul ca va arata in mod real cat din caldura degajata de acestea in mod normal, fara sa fie "stresate" este acumulata in acel tablou. Cand depasiti acele limite prestabilite, programul va avertizeaza sa alegeti un tablou mai mare.
@danielmihai5
@danielmihai5 4 ай бұрын
@@curentarul Nu contest nimic din toate astea și chiar sunt de acord cu ele. Numai că eu mă refeream strict la termen în sine. În domeniul tehnic nu se lucrează cu concepte abstracte. De exemplu, factorul de putere este clar definit, are un simbol unic (cosφ) care nu lasă loc de interpretări și o formulă de calcul. Ei bine, am absolvit și eu un liceu la o clasă cu profil electrotehnic și nu am auzit niciodată de factorul termic. Da, am învățat despre efectul termic al curentului electric (Char era o întrebare capcană pe care o puneau profesorii, chiar și în ultimul an de gimnaziu: Cărui dintre cele 3 efecte ale curentului electric - electromagnetic. termic sau optic - se datorează lumina becului cu incandescență? cu răspunsul corect: efectul termic, becul clasic fiind unul dintre dispozitivele cu cel mai mic randament, pentru că cea mai mare parte din puterea absorbită fiind pierdută prin căldura disipată) Faptul că la proiectarea, dimensionarea și executarea unei instalații electrice se ține cont de o multitudine de „factori” e doar o abordare literară a ideii, dar care nu se regăsește ad litteram și în formulele de calcul. Într-adevăr putem dezbate ore întregi, dar în absența unei definiții clare, cu formulă, mărimi și unități de măsură, doar vorbim vorbe și ne vom învârti în jurul cozii.
@ELECTRICLIFE4U
@ELECTRICLIFE4U 4 ай бұрын
👍👍👍👍👍👍
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 4 ай бұрын
Te salutam Lucian!❤❤❤
Как мы играем в игры 😂
00:20
МЯТНАЯ ФАНТА
Рет қаралды 3 МЛН
А ВЫ ЛЮБИТЕ ШКОЛУ?? #shorts
00:20
Паша Осадчий
Рет қаралды 8 МЛН
The CUTEST flower girl on YouTube (2019-2024)
00:10
Hungry FAM
Рет қаралды 55 МЛН
Casa Verde 2024 cu un nou invertor?
13:42
Claudiu Minciu
Рет қаралды 3,3 М.
#Milwaukee scule de mana
10:01
Tech & Tools
Рет қаралды 277
Trusa mea...cu scule
32:48
Follow Technologies
Рет қаралды 7 М.
How 3 Phase Power works: why 3 phases?
14:41
The Engineering Mindset
Рет қаралды 1,1 МЛН
Protecție supra sub tensiune pentru sisteme trifazate
10:33
How to protect your home with a phase monitoring relay and contactor
6:36
Cu ce protejam un releu de monitorizare faza ?(Monofazat Only)
21:30
Proiectediversediy
Рет қаралды 29 М.
Как мы играем в игры 😂
00:20
МЯТНАЯ ФАНТА
Рет қаралды 3 МЛН