KADİR KÖYMEN: Belki hiçbir şekilde doğrusu yoktur, olay önüne çıkan neyse onunla uğraşmaktır.

  Рет қаралды 6,844

Flaps Club

Flaps Club

4 жыл бұрын

Kamera ile küçük yaşta başlayan ilişkinizin KKYMN Film Okulu’na ve hatta gelecek dönemlerde görmeyi umduğumuz uzun metraj filmlere olan serüveninizden bahsedebilir misiniz?
-
Okumak için:
flaps.club/kucuk-yastan-basla...
-
Tüm bölümleri video olarak izlemek için:
bit.ly/flapsclub-kadirkoymen
-
Tüm bölümleri podcast olarak dinlemek için:
bit.ly/flapsclub-anchor
-
Kadir Köymen röportajının tüm detayları için:
flaps.club/kadir-koymen
-
Hemen Flaps Club KZbin kanalına abone olarak yeni videolardan haberdar olmak için:
bit.ly/flapsclub-youtube-abonelik
-
KZbin'dan minimal bir ücret karşılığında kulübe katılmak ve ayrıcalıklardan yararlanmak için:
bit.ly/kulube-katil
-
Flaps Club'ın yazınsal içerikleri ve hakkındaki her şey için:
flaps.club
-
Flaps Club'taki gelişmeler ve günlük içerikleri takip etmek için:
bit.ly/flapsclub-instagram
bit.ly/flapsclub-twitter
-
Flaps Club'ın yaratıcı müzik listeleri ve daha fazlası için:
bit.ly/flapsclub-spotfy
-
Flaps Club'ın kolektif tartışma ve fikir alışverişi platformuna katılmak için:
bit.ly/flapsclub-discord
-
Flaps Club'ın diğer video içeriklerini daha yakından incelemek için:
bit.ly/flapsclub-youtube
-
#flapsclub
Arzu edilen değil ihtiyaç duyulan.
Flaps Club © 2020

Пікірлер: 29
@kkymn
@kkymn 4 жыл бұрын
Bazı yorumlar yanıldığımı söylüyor ama 2 satır da şuraya ekleyeyim sonra görüşlerinizi beklerim. (ayrıca bana katılmayanlarla "sana katılmıyorum" adlı podcastımda söyleşi yapmak isterim) Çocuk mutluluk hormonunu git gide artan düzeyde nerede salgılarsa ona yatkın olur. Bir çocuğun beyinsel engeli yoksa her konuda hayatını kazanabileceği ve bunu severek ve motive şekilde yapabileceği bir kişiye dönüştürülebilir. Bu tamamen çevresinin bu bilinçte olmasına bağlıdır. Konu çocuğun neye yatkın olacağını bakıp beklemek değildir. Konu çocuğa seçilmiş konuda çok bilinçli bir şekilde zorluk / mükafat parkuru kurulmuş olmasıdır. Moral vermektir. Motive etmektir. Ama bunu da mutlaka makul bir zorluğu aşması şartı ile vermektir. Sabırlı olmaktır. Bu da mükemmel öğretmen olmayı gerektirir. Siz eminim okulda sizi bazı konulardan soğutan öğretmenlerle karşılaştınız, Ya da bazı konuları çok sevmenizi sağlayan büyükleriniz de oldu. Burada konunun yatkınlık değil de öğretmenin öğrenciye odaklanması ve onu onure etmesi ile olduğunu kendiniz de görmüşsünüzdür. Çocuklar programlanabilir birer bilgisayardır. Hormonlarla çalışırlar. Bunu bilen toplumlar MUTLU ve toplumun ihtiyacına yönelik ÜRETİM yapan gençler yetiştirirler. Çocukların neye meyilli olmasını istiyorlarsa onun sinemasını belgesellerini yaparlar. KÜLTÜRÜNÜ inşa ederler. Yani çocukların neyi sevdiğini bulmaya çalışmazlar. Çocuklara neyi sevdireceklerini tasarlarlar. Bizler her şeye dönüşebiliriz. Her toplumda başka başka adetler vardır ve büyük çoğunluk bunlara bağlı kalmayı benimser ve adetlerini sever. Bu da insanların karşılığında mükafatını almak kaydı ile her türlü şeye dönüşebileceğini her şeye yatkın olabileceğinin bir başka ispatıdır. Saygılar.
@Alper-iw9hk
@Alper-iw9hk 4 жыл бұрын
Kadir bey, yorumlariniz için cok tesekkur ediyorum. Cok sevdigimi dusundugum bir bolume girdim fakat surebilerledikce bu isten nefret ettigimi farkettim. Sizin videolarınizi dinleyince farkettim asil onemli olanı. Tekrardan cok tesekkurler
@nijathasanov3155
@nijathasanov3155 4 жыл бұрын
Biz sevdiğimiz şeyi biliriz ve bildiğimiz şeyi severiz. Çocuğa erken yaşta neyi sevdirirsek ya da neyi iyi bilmesini sağlarsak zaten onun ustası olacaktır. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Size katılıyorum 🙂
@user-kk1zn9gn4r
@user-kk1zn9gn4r 4 жыл бұрын
katılıyorum. Amerika aya gitmeden önce uzayda gezegenlerde gezme konulu çizgi romanları yaptılar. Edebiyat ,kültür birikimlerine ona göre eklemeler yaptılar. Çocuğun kendi bireysel iradesiyle karar almasını putlaştırıyoruz. sonuçta özgür irade dediğiniz ne kadar özgür ki? Bireysel irade varmıdır sorusu bu gün felsefenin hararetli konularındandır. Örneğin Çocuk yaprak sarması yemeğini sevmiyorum diyorsa onun bu özgür iradesiyle ortaya koyduğu seçimi alkışlamak ve putlaştırmak da bir seçenektir.. veya o duygusunun altında saçma bir neden varsa onu izole ve izale etmek de bir seçenektir. Malesef bütün dünya halkları ''yüreğinin götürdüğü yere git' toplumu olduk ve yürek dediğimiz aslında nedir ki? Özgür irade dediğin aslında var mıdır? Sapiens kitabında Harari özgür iradenin olmadığını ispatlamış.
@obirbasogretmen3372
@obirbasogretmen3372 3 жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum.Çocuğun çok küçük yaşlarda başlatılan herhangi bir etkinlik yıllar içerisinde bolca zaman harcancağı gibi onda başarılı olma şansı çok yükselecektir.Satrançta örnek vermek gerekirse Magnus Carlsen en iyi oyuncu olarak kabul edilmektedir.Bu adam 4 5 yaşından beri satranç oynuyor.Aslında denklem basit.10000 saat kuralına göre siz o alanda ancak uzmanlaşıyorsunuz.Sosyal faaliyette ise dans,herhangi bir spor dalı vs fakat amacı orada sosyalleşebilmek ek olarak zevkle yapabilceği bir şey olması lazım o konuda istediği gibi daldan dala atlayabilir çünkü hayatının temel noktasında onu devamlı yapmasını sağlayacak bir gereksinim yok.Ebeveynlerin karıştırdığı nokta bence tam olarak burasıdır ana kısım yani sürekli olarak uğraşacağı etkinlik ve ek olarak yapmasa da olur ama yaparsa kendisi için iyi olur denilcek aktiviteler.
@gokhant8403
@gokhant8403 4 жыл бұрын
Her işte çırak olacağına bir işte usta ol lafi ne güzeldir
@oguzhangumus4421
@oguzhangumus4421 4 жыл бұрын
Bence de doğrusu yanlışı yok, mutluluk mutlu etmekte gizli, erken yaşta bir konuda uzmanlaşmak o işi en iyi şekilde yapmanı sağlıyor buda uzmanlaştığın konuda insanları en iyi sen mutlu ediyor oluyorsun. teşekkür ediyorum. Bu bilgileri çocuğum olursa yetiştirirken kullanacağım.
@onuryar
@onuryar 4 жыл бұрын
Çok kıymetli programlar bunlar, ellerinize sağlık.
4 жыл бұрын
“Belki de doğrusu yoktur ya belki de mesele önüne çıkanla iyi bi şey yapmaya çalışmaktır...”
@mehmetkose1753
@mehmetkose1753 4 жыл бұрын
Bahsettiği TED talk konuşmacısı Sugata Mitra
@umitaluc1214
@umitaluc1214 3 жыл бұрын
mehmet kose aradığım şeydi. Teşekkürler 😊
@Qxyer
@Qxyer 4 жыл бұрын
15 yaşındayım, her konudan az ve orta derecede biliyorum ama düşündüğümde hiçbir konuda usta değilim ve hâlâ ileride yapacağım işe karar vermiş değilim ya daha iyisi varsa düşüncesiyle. Galiba artık kararımı vermeliyim ve uzmanlaşmaya başlamalıyım...
@herhangibiri5965
@herhangibiri5965 4 жыл бұрын
Keşke bana da öyle bir yol gösterselerdi küçükken. Şimdi sadece araftayım 😞
@javidmirza9527
@javidmirza9527 4 жыл бұрын
KKYM MohtesemSen)
@bhruzmehrli
@bhruzmehrli 4 жыл бұрын
Anlıyorum
@furkangunal4094
@furkangunal4094 4 жыл бұрын
çok değişik bir bakış açısı baya handikapı var
@mtmrtsn
@mtmrtsn 4 жыл бұрын
Burada ben de birşey yakaladım ama 9:00'de, çıkarım yapmadan aklıma geleni söyleyeyim. Yurtdışından gelen kamera ve klavye olması mı önemli olan, yoksa yurtdışından gelen, herkesin bilmediği ve dikkat çekici olan, bunun sana güç kattığı bir şey mi önemli olan burada ? Geçmişte eline geçen şeyler, satıcısını bulmak dahi kolay olmadığı için değerli olduğundan daha fazla zaman geçiriyordun. O sana daha fazla değer katıyordu, dışarıdan bakılınca seni daha değerli kılıyordu. Şuan herkesin herşeye ulaşabildiği bir dünyada para bu işlevi görüyor sadece.
@pecer2001tr
@pecer2001tr 4 жыл бұрын
Herşeyden biraz seçmesi iyidir iyi... Eskiyi boşver kadir... şimdiyi de boşver... 20 sene sonra çok şeye yarayacak bu yetenekleri...
@emreozdemir7375
@emreozdemir7375 4 жыл бұрын
daha iyi bir mikrofon kullanılabilir.
@kutalp
@kutalp 4 жыл бұрын
Video'yu 2k'ya sclae edip yüksek bitrate ile yükleyebilirsiniz. Bu sayede bizde 2k seçerek çamur izlememiş oluruz. Render aldıktan sonra sıkıştırma yaptığınız yazılım hangisi bilmiyorum ama sesi sıkıştırmayın lütfen, yada mikrofonu değiştirin.
@cemhursit654
@cemhursit654 3 жыл бұрын
Toplulugun fıkırlerıne önem vermeyın ne derlerse tersini yapın kitap dergi gazete okuma oranı ortada ne kadar aykırı saçma gelen insan varsa dinleyın okuyun
@buseunay9967
@buseunay9967 4 жыл бұрын
Bu girişimciler hep böyle
@nmtears
@nmtears 4 жыл бұрын
Dostum iyi diyosun da, cocugun neden hoslanacagini bilmiyorsun ki. Aksine tek bir konuda uzmanlasmasi icin olanaklar verdiginde, o konudan tiksinip buyudugunde eline surmeyen de cok ornek var. Kamera sende tutmus, piyangoymus, denk gelmis. O nedenle buradasin. Herkese boyle denk gelmeyebilir.
@pecer2001tr
@pecer2001tr 4 жыл бұрын
volkan yildirim katılıyorum. Denemeden hangisinin en iyi olacağını bilemezsin. Ayrıca nörobilimciler olabildiğince fazla ve farklı deneyimin beyini çok daha analitik yönde geliştireceğini savunarak destekliyorlar. Çocuklar bizim önüne koyduğumuz değil kendi beğendiği şey üzerine yoğunlaşmalı ve o sevdiği şeye tutkuyla bağlanmalıdır. Asıl başarının severek yapılacak bir işle ortaya çıkacağını düşünüyorum ki gelecekte işler ve iş tanımları üzerinde çok tartışacağımız aşikar.
@kkymn
@kkymn 4 жыл бұрын
Çocuk mutluluk hormonunu git gide artan düzeyde nerede salgılarsa ona yatkın olur. Bir çocuğun beyinsel engeli yoksa her konuda hayatını kazanabileceği ve bunu severek ve motive şekilde yapabileceği bir kişiye dönüştürülebilir. Bu tamamen çevresinin bu bilinçte olmasına bağlıdır. Konu çocuğun neye yatkın olacağını bakıp beklemek değildir. Konu çocuğa seçilmiş konuda çok bilinçli bir şekilde zorluk / mükafat parkuru kurulmuş olmasıdır. Moral vermektir. Motive etmektir. Ama bunu da mutlaka makul bir zorluğu aşması şartı ile vermektir. Sabırlı olmaktır. Bu da mükemmel öğretmen olmayı gerektirir. Siz eminim okulda sizi bazı konulardan soğutan öğretmenlerle karşılaştınız, Ya da bazı konuları çok sevmenizi sağlayan büyükleriniz de oldu. Burada konunun yatkınlık değil de öğretmenin öğrenciye odaklanması ve onu onure etmesi ile olduğunu kendiniz de görmüşsünüzdür. Çocuklar programlanabilir birer bilgisayardır. Hormonlarla çalışırlar. Bunu bilen toplumlar MUTLU ve toplumun ihtiyacına yönelik ÜRETİM yapan gençler yetiştirirler. Çocukların neye meyilli olmasını istiyorlarsa onun sinemasını belgesellerini yaparlar. KÜLTÜRÜNÜ inşa ederler. Yani çocukların neyi sevdiğini bulmaya çalışmazlar. Çocuklara neyi sevdireceklerini tasarlarlar. Bizler her şeye dönüşebiliriz. Her toplumda başka başka adetler vardır ve büyük çoğunluk bunlara bağlı kalmayı benimser ve adetlerini sever. Bu da insanların karşılığında mükafatını almak kaydı ile her türlü şeye dönüşebileceğini her şeye yatkın olabileceğinin bir başka ispatıdır. Saygılar.
@furkanyenice2213
@furkanyenice2213 4 жыл бұрын
Asla aynı fikirde değilim ve bu fikirlerin sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum.Kişisel keşif süreciniz bu şekilde devam etmiş olabilir ama bunun altında yatan bir çok size özgü sebepler var.Eğilimler keşfedilir empoze edilerek eğilim kazandırıladırılamaz.Kazandırılırsa bile sürdürülebilir olmaz.
Stupid Barry Find Mellstroy in Escape From Prison Challenge
00:29
Garri Creative
Рет қаралды 19 МЛН
Backstage 🤫 tutorial #elsarca #tiktok
00:13
Elsa Arca
Рет қаралды 46 МЛН
ТАМАЕВ vs ВЕНГАЛБИ. ФИНАЛЬНАЯ ГОНКА! BMW M5 против CLS
47:36
Каха ограбил банк
01:00
К-Media
Рет қаралды 9 МЛН
Tavsiye Film, Kitap ve Belgesel | Yalın Alpay x Flaps Club
8:03
Altın aramak mı, kazma kürek satmak mı? (Kadir Köymen)
16:50
Asimetrik Medya
Рет қаралды 73 М.
Modernizm Nedir ? Modern Sanat Akımları Nelerdir ?
6:12
Creative Classic
Рет қаралды 23 М.
KARŞINA ÇIKAN HER İNSANI HIZIR BİL | HER OLAYI HAYIR BİL
11:14
Hakan Mengüç
Рет қаралды 221 М.
Tavsiyeler | Kadir Köymen x Flaps Club
12:43
Flaps Club
Рет қаралды 5 М.
Saffet Tura ile Nörofelsefe | Özel Bölüm | HİPOKRETİK
25:02
Stupid Barry Find Mellstroy in Escape From Prison Challenge
00:29
Garri Creative
Рет қаралды 19 МЛН